- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz DrojDtroll #8483 üzenetére
Hova akarsz fájlokat feltölteni ez nekem nem tiszta és mik ezek a munkafájlok, ha tudsz róla valami közérdekűt írni? Mert a forrás fájloknak is megvan a maguk hely és a nagyobb méretű Artifact-oknak is, én magát a munkafájlokat inkább az utóbbiba tudnám sorolni, ezért evvel kellene inkább megismerkedni szerintem.
Amúgy 10GB a limit (Git esetén) és itt is Artifact-ot ajánlanak, többek között.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz DrojDtroll #8481 üzenetére
Használok, a kezdetektől. Szerintem elfér itt.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
A jövedelem topicba érdemes feltenni a kérdést még.
Amúgy kb jó nyomon jársz, de pontos választ nem tudok. A PO kifejezést én scrum-ban hallom, van is sub PO is akik a domain-t nagyon tudják. A BA pedig kicsit általánosabbnak érzem.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Pont ezt ajánlottam, egy updater-t, ami működik.
Értem én, hogy kényelmes felülírni pár fájlt egy szerveren, de ez sem bonyolultabb semmivel itt csomagot csinálsz, amúgy is követhetőbb. Ha használsz egy erre a célra létrehozott toolt, akkor sok szívástól kíméled meg magad, nem neked kell kitalálnod utána működését, ellenőrzést stb.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Squirrel-t használj az alkalmazásod frissítésére, tud delta-t is, ClickOnce-t inkább kerüld el, bár az elején könnyebbnek fest a használata, de csak a problémák lesznek vele később.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Amúgy van bármilyen értelme is ezeknek a vizsgáknak? Munka / projekt kapcsán kérték mar valakitől?
-
amargo
addikt
jetBrains cuccok féláron.
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
hmm, nem jó, amit küldtem.
De online generátorokkal megnéztem és a C# kódodat generálják. Azt nézted?
Amúgy itt vannak implementációk: [link]
md5calc.com a c# crc32B-t ad vissza.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
[link]
NavOnline margóján.. számomra hihetetlen, hogy sikerült egy ennyire amatőr bandának adni ilyen karibelü munkát. Hetekkel az éles rendszer előtt még faragják az Interface-t. Napokig áll a tesz rendszer is.. a gdpr aránybánya.
Bocs, de számomra fura.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Nem tudom ki használ OneClick telepítős alkalmazást, de valamilyen win10-es frissítés megölte ezeknek a frissítésének a lehetőségét. Másik verziójú windows-okon nincs gond. Ha az app-ot kikeresem és egyszer elindítom admin jogokkal, utána win 10-en is fut szépen. Ha local package-ből telepítem, akkor is elindul. Egyedül a web-es telepítés után nem akar elindulni (win10-en)
Más is futott bele ilyen problémába?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Randomized #8215 üzenetére
[link] ha jól láttam ezt viszont már ajánlották, próbáltad?
Amit te szeretnél, gyakorlatilag a képből folyamatosan annyit vágsz le, amennyit megakarsz jeleníteni.
Mondjuk nekem szimpatikusabb lenne, ha egy panel-el vagy valamivel eltakarod a teljes képet és csak a panelt méretezed felette. Így nem kell folyton képet manipulálni.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Ennyi ideig tartott amíg leleményes fejlesztő kolléga lecsapott az email címekre és már is befutott az első ajánlat miszerint Ők segítenek a Navonline fejlesztésben..
Nesze neked GDPR.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz lord.lakli #8182 üzenetére
Az a szomorú, hogy nem teheted meg, hogy ne fejleszd le, mert akkor a nav megbüntet keményen, továbbá a partnereid másik programot fognak választani.. nálunk már működik, de addig még 1000x átalakíthatják..
-
amargo
addikt
NavOnline-ra más is készül fel innen?
Engem iszonyat felháborít, hogy egy ennyire dilettáns banda ügyködik egy viszonylag komoly rendszeren.. július 1-től szét büntetnek mindenkit, ellenben a tákolt rendszerük egy kalap fos még most is.
Ma pedig felrakták rá a pontot, amikor küldtek egy információt és cc-be az összes email cím szerepelt, akik a teszt rendszerükbe regisztrált.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Ha nem kell custom domain vagy ssl és jó a shared erőforrás is, akkor ez ingyen is van. [link]
De nem ez az átlag, leírom az én egyik példámat
S1 1 1.75 GB 50 GB ~€61.57/month , ez kb 1-2 instance
Ehhez hozzá jön még egy DB, ~€6/month (10 DTU)
Az egyéb extrákat nem írom most be, de rengeteg dolgot ad ingyen, pl email, security és persze fizetős része app insights, threat detection.
Ebből ki jön, hogy ~€70/month többszörAz asphostpage ennél olcsóbb, de hogy is mondjam én a vállalkozásomat nem viszem olyan helyre, akinél még az én jegyzet tőkém is több a szolgáltatások száma pedig töredéke az azure-nál.
Viszont a smarterasp.net-et is nézzük meg, ha ott már nem shared erőforrást akarsz, akkor bizony ott is kemény összegek vannak és az ökoszisztéma hiányozni fog, mindent magad kell állítgatni kitalálni.Összességében, ha egy kis erőforrás igényű párszor látogatott oldalról van szó, semmi extra nem kell, akkor én smarterasp.net-et használom vagy asphostpage. Minden más esetben azure (jelenleg).
-
amargo
addikt
válasz bandi0000 #8109 üzenetére
Mondjuk a hibaüzenet elég egyértelmű. jól állítottad be az sql elérését? Azt megtudnád mutatni? Ha egyáltalán raktál fel.
Ez csak mellék szál, de ha egyszerűen akarod kezelni, miért model first lett? Code first inkább illik nekem a képbe vagy direkt ezt kérték a suliba?
-
amargo
addikt
válasz zsolti_20 #8084 üzenetére
Mint ahogy (#8085) joysefke is írta itt azért egy szervert bele kell helyezni a képletbe (amihez a kliensek bejelentkeznek és onnan a szerver csak oda adja az infókat a klienseknek, hogy felépítsék egymás között a kommunikációt), mert ez a példa a p2p-re szólt csak.
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
A Changed-et azért ignoráltam, mert a Dto-ban nincs benne, de még van ezen kívül benne, érdemes megmondani, hogy ezekkel ne is akarjon foglalkozni.
Továbbá:configuration.AssertConfigurationIsValid();
configuration.CompileMappings();Ebben az esetben már ezen a ponton kiderül, ha a mappelésekkel valami gond van. Persze ez nem véd attól, ha egy null-od van és azon belül akarsz valamit kitölteni (Include problémád pl).
-
amargo
addikt
Neked elvileg elég lenne ennyi is.
cfg.CreateMap<Location, LocationDto>()
.ForMember(dest => dest.Changed , opt => opt.Ignore())
.ReverseMap();Hopp kicsit elhaladt a topic közben
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz kw3v865 #8040 üzenetére
Winforms ba is megtudsz nyitni böngészőt. Mi a cél? Kell valamire használni az alkalmazáson belül a térképet? Vagy csak valamit meg kell jelenítened?
DevExpress-ben is van térkép, igaz fizetős.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Maga az alkalmazás indul el vagy egy form?
Amúgy a splash screen lehet erre megfelelő, ha már így indul az alkalmazás, hogy kell a db.Ha pedig egy másik form-on kell, akkor alkalmazás indulása után egy másik szálon már mehet is initialization a db-re. Így látatlanban ezt a két tippet adnám.Ha wpf-akkor onActivated is ott van pl.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Ha jól emlékszem sok helper-ed van, amibe inkább van vastagon kód.
Miért nem hasznalsz valami DI-t rá? Azt akár staticba is bind-olhatod, ha akarod, de szerintem használni is egyszerűbb.Autofac, ninject
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Én ezt nem értem.
Bevallom még nem tértem át W10-re..
De akik megtették ismerőseim sokat szívnak vele, hogy egy-egy frissítés után összeomlik a fejlesztő környezetünk. Mennyire általános ez még most is? Vagy csak ők "bénák"?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Web.configbol "szokás" állítani:
<compilation debug="true" />
Ezt kell false ra rakni és már is a minify js fog utazni. Production-be amúgy is más web.config-od lesz.
Amúgy a kódod is egy megoldás, elég csak if be rakni az Debugger.IsAttached segítségével pl, de ennek nincs sok értelme, de akár az #If DEBUG is ott van, stb.harylmu: nem érdemes foglalkozni vele, sokan vannak akik a tákolás/gányolás hívei, elsőnek azt hittem megakarja érteni, hogy mit csinál, de igazából nem is akarja..
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Próbáld ki a Rider az java-s.
Olvass utána kérlek, hogy lehet előhozni avagy mit kapcsoltál ki az exception-höz, ez egy általános tanács.
szerk:
inkább kitöröltem, a többit.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
ctrl + .
De felajánlja csak még nem tudod, hogy mit és hol. [link]De ebből érdemes elindulni még: [link]
Exception: gyanítom a View Details-ra még soha nem kattintottál az exception ablakba.Nekem csak ez szúrt, szemet, hogy nem értesz az IDE-hez és fikázod. Több "hobby" programozó barátom is maguktól rájöttek ezekre. Fura.
A programozásban majd más segít, ha akar.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
ctrl-space-re nem tudja megfelelő usingot beszúrni
tudja, vagy itt most gondolatolvasást vársz (?), még azt is kiírja, hogy névütközés van és válaszd ki melyikre is gondoltál, persze, ha nincs ütközés, akkor egyből berakja. De, ha egy példát mutatsz az még érdekes lehet.nem tud normális hibaüzenetet sem megjeleníteni ha valamelyik paraméter rossz
Itt megint user errort érzek, még soha nem volt ilyen gondom tekintve, hogy egy manage-d nyelvről beszélünk, mutass egy példát kérlek.Na meg néha újra kell indítani, mert beragad minden, semmit se csinál kiegészítésre, és a javított hibák aláhúzása is megmarad amíg újra nem indítom.
Igaz 2013-at csak kb 3 évig használtam, így lehet ez idő alatt valami elkerülte a figyelmem. Ha teli pakolod mindenféle 3party kiegészítővel azok tényleg összetudnak akadni, de bevallom régóta tudom, hogy az extension-ök összetudják kuszálni, ezért csak olyanokat rakok fel, amik megbízhatóak.
Nálam a 2015-ös csinált hasonlót, amikor 550 projektes sln-el kellett dolgozni.Egyedül a 2017-ben csavartak egy kicsit a csproj-on, amit nem muszáj elvégezni. Minek teszel fel SQL server-t, ha nincs rá szükséged?
eclipsbe bevallom nem merek beleszólni, azt csak 4 éve használom.. sajnos jó párszor kell.
(#7737) togvau:
Pont erre írtam, hogy még nem értesz hozzá, ez nem szemre hányás. Én utoljára using-ot '08-ba írtam be kézzel..[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
Volt valami hír arról, hogy az MS korlátozza/lezárja a PCL-t? Van egy Sln-em, ami ilyeneket tartalmaz én most kaptam nem rég Windows8.1-re, de a Windows10-re is frissítést és azóta a Studio crashel folyton, amikor megnyitom az Sln-t. PCL projektekre tudtam beazonosítani a hibát.
Tud valaki ilyen problémáról másnál is?
ui nem csak nálam fordult elő, hanem akivel van egy közös projektünk, annál is.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Lehet az én felfogásommal van a gond, de se a sum se a count nem fog maximumot kiválasztani. Továbbra is en a Max ot használnám erre, persze IComparable vagy csak egyszerűen Orderby és Last.
-
amargo
addikt
És persze UWP-t csak windows 10-től tudsz futtatni..
-
amargo
addikt
válasz BTminishop #7459 üzenetére
-
amargo
addikt
válasz szoke12 #7431 üzenetére
Csak hirtelen néztem rá:
.Where(f => extensions.Contains(f.Extension.ToLower())).ToArray()
Ha már úgy is ToLowerrel vizsgálsz, akkor minek teszed bele a listádba a nagybetűket? (amúgy se lenne értelme, de így)Path.Combine-nek is nézz utána.
jpeg a file name, de png is lehet benne, ez csak rossz elnevezési gyakorlat[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Pár hónapja probalgatom egy eleg komplex alkalmazast is behuztam mar ala tobb mint 400 projekttel, ahol a VS kezd elverezni. Meglepően furgebben kezelte. Még vannak benne hianyos dolgok, de gyorsnak nagyon gyors.
-
amargo
addikt
válasz Froclee #7182 üzenetére
Nehéz olyan helyzetet talalni, amikor a Tuple hasznos.. lustaság vagy amikor tényleg nem fontos, hogy legyen rá valami kezzel fogható dolgod. Sokan ilyenkor a key value-hoz menekülnek és abba gyomoszolik bele a problémát.
-
-
amargo
addikt
válasz sztanozs #6873 üzenetére
Milyen vérelemre gondolsz, ha a csatorna már hitelesítve van? utána már csak max az engedélyeket kell nézned, hiszen a csatorna hitelesített..
Persze lehet egyesével is vizsgálni a kéréseket, csak milyen pluszt ad a dologhoz?
Amúgy, ha egyesével akarja valaki vizsgálni, akkor mondjuk elé rak egy HttpOperationHandler-ert és azt csinál benne, amit akar.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Ma vissza olvastam, tegnap már a félreértés után fel kellett volna adnom (egy egésznapos meeting után voltam).
Miért kell minden hívásnál beléptetni, ezt nem értem.. kicsit tudnál erről még írni, miért szükséges?
-
amargo
addikt
pedig más helyen is csak azt ajánlottak, amit te is írtál:
[link] nem tudsz mit csinálni, ha csak paraméterless ctor-t keres a web.config esetén.. vagy írsz egy teljesen ujjat és akkor menni fog.Ui írtad, hogy neked csak elsőnek kéne ez, miért nem próbálod ki az OAuth-ot? bár utána is token-el kommunikálsz, de ilyen szempontból lehet megfelelőbb lenne neked.
-
amargo
addikt
igen tenyleg felre ertettelek bocsanat, bevallom csak kerulot tudok, de azt szerinten te is. a gond ott lehet hogy ezt a wcf akarja peldanyositani es neki kell a parameterless ctor. sajnos most csak azt tudom mondani, hogy csinalsz egy ilyet es ott szeded ki a containerbol. akar this el is atadhatod ennek, de az max csak emlekezteto lesz. szoval szerintem ahhoz, hogy mukodjon valahol kellene egy masik wcf- es modult is overrideni, hogy működjön. Megint leirom, hogy ez nem biztos, de tapasztalatom alapjan szukseges, ha gep ele kerulok atnezek regebbi projektjeim hatha valahol hasznaltam user- pass auth-ot.
-
amargo
addikt
minden kulcsszavad megvan es kb az elso 5 talalt biztosan szajbaragosabb lesz, mint amit mi írunk.
viszont a segitseg web.config-ot ismered? oda fog kerulni majd a kerdeses osztalyod nem a szervized konstruktoraba.
-
amargo
addikt
igen, az mar keszen van. ezert gondolom, hogy inkabb hasznalta, mint keszitett egy sajatot.
kerdezonek:
kell egy tarolo, ahova elteszed az url es felhasznalo/jelszo parosokat. célszerű titkositva. ha leakarod egyszerusiteni, akkor a dombol kiszeded a mező azonositokat is es azt is melle rakod. ez a legprimitívebb tárolás, gondolom elsonek eleg lesz. ha ez meg van, akkor a dom -ban meg kell majd keresni ezeket az elemetek es kitodod tolteni, ha ujra ralatogatsz.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz h1ght3chzor #6586 üzenetére
Amikor elmész vásárolni és a pénztáros fizetsz, szerinted ő csak kilóra megrázza vagy megszokta számolni is?
Ugyanakkor segítek vannak különböző validációt segítő osztályok, mivel nem írtál semmit az alkalmazásról, hogy miben írod, a következő lépést neked kell megkeresni
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz kingabo #6581 üzenetére
ha eljut a vegeig, de mit csinalsz, ha egyszer csak megszakad a process? bar lehet en nem tudok valamit, de most tekintsunk el attol, hogy nem lehet kiloni, mivel a kerdes erre vonatkozik, mitortenik, ha kilovik a processt.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Nekem az tettszik, hogy megkérded:
- meg tudod csinálni
- meg perszeeeaztán valami olyat kapsz, amitől eldobod az agyad, de azt már megfejettük, hogy azét mondanak mindenre igent, mert nemet mondani tiszteletlenség..
-
amargo
addikt
És mi történik, ha hiba keletkezik mitől veszed ezt észre, mert számtalan lehetőség van, amivel kiderítheted az egyik a debuggolás csak. Nézheted az output-ot is esetleg, vagy bekapcsolod a debuggernél az exception-ből, ami szükséges lehet, hogy többet lássál. De olyan verziójú VS esetén az intellitrace, de performancia vizsgálatnál mindenfélét tudsz keresni. Továbbá az, hogy nem kívánt esemény is elég fura jelző valamire..
-
amargo
addikt
ActiveX, de én előbb gondolok itt tervezési problémára. Tovabba az sem világos, hogy mit akarsz a kliens gepen kiszedni, ami a szervernek kell, alapjában is hibás az alkalmazás, ha ezt eddig a szerver oldalra beegetve volt..
-
amargo
addikt
A DGW nek dataSource on keresztül adunk értéket, jobb ezt megszokni főként a binding miatt. Mi előtt az ide-t szidod a Google ba is bedobhatod, ha a binding ot kiakarod hagyni, akkor http://www.dotnetperls.com/datagridview-add-rows
-
amargo
addikt
válasz MATEO6600 #5939 üzenetére
Olyan esetben használd az IDisposable interface jelzőt, ha az osztályodban olyan globális objektumot hasznalsz, ami disposable. Az, hogy ez managed vagy unmanaged, azt a dispose ban kell lekezelni.
Try finally t pedig erdemes ismerni http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms182334.aspx[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz K_Gabor #5642 üzenetére
Lényegiben, ha adatbázisba pakolod az adatokat, akkor is query-et fogsz írni, ezeket pedig célszerű akár LinqToSQL, EntityFramework, stb segítségével elérni. Ehhez pedig a linkelt oldal egy jó támpont.
Ha DB-vel nem foglalkoztál még és zöldmezős projekt, akkor ismerkedj vele. Alkalmazás oldalról végül "ugyan azt" fogod leírni. Tehát, ha az első pontba belefogsz, akkor a 2. pontot is kitudod pipálni.
-
amargo
addikt
válasz trisztan94 #5535 üzenetére
Erdemes lenne ilyenkor beirnod a megoldast is.
-
amargo
addikt
válasz martonx #5324 üzenetére
Lehet én olvasom ki rosszul, de eddig úgy értettem, hogy van egy service-e, amibe nyomja be valamilyen c++ kódból az adatokat, majd a service broadcast-ja valamilyen klienseknek.
-
amargo
addikt
válasz trisztan94 #5281 üzenetére
Task eseteben van olyan, hogy continuewith: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd537612(v=vs.110).aspx
-
amargo
addikt
válasz Peter Kiss #5255 üzenetére
Ha pl kis betusse konvertalod, jo lesz ez.
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz trisztan94 #5145 üzenetére
Az ablakok ismerik a LocalizedStrings-et?
Hova vetted fel?
A LocalizedResources-ra mi szükséged van a path leírásnál valami static-ot akarsz behúzni?Ha az App.xaml-be felveszed a <localization:LocalizedResources x:Key="LocalizedStrings" />
xmlns:localization="clr-namespace:SOMETHING.Localization"
Akkor ennyi is elég:
{Binding Path=LoggedInText, Source={StaticResource LocalizedStrings}}[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz trisztan94 #5120 üzenetére
A gomb templateben valtoztasd meg, blend-el letudod generalni.
-
amargo
addikt
válasz K_Gabor #5085 üzenetére
Ebből már ki fogsz tudni indulni, itt lényeg a DataGridViewColumnHeaderCell és a Paint:
[link]
Ellenben neked elég csak egy gomb és a menüdet annak a pozíciójába kell megjelenítened majd - ennek a példának csak a popup-os része a lényeg.
[link]“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz metrion #5014 üzenetére
Látod ez is a megoldások között van. Szépen alakul ez, esetleg a dimenzió méretét lekérdezhetnéd a ciklus feltételekben, ugyan feltételezed, hogy ki van töltve a tömb, de erre nem tudjuk mi a garancia. Az első sor után visszatérsz a max-al, de persze a többit még nem nézted meg, de szerintem itt csak elnézted a { jelet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest