Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bobrooney #4887 üzenetére
Hát, azért nagyon is számít.
A Winforms tulajdonképpen a windows 1.0 óta megszokott vezérlőelemekkel operál, ami viccnek tűnik, de mégiscsak igaz. Textbox, listbox, nyomógomb, satöbbi.
A Silverlight az ugyanaz, mint a WPF.
Hát, hogy melyik a nyerő út? Tudja a rák. Sajnos a Microsoftnál sem tudják, csaponganak összevissza, a Silverlightot pl. évek óta nem fejlesztik, a Win8-ban bemutatkozó metro felületről sem bizonyosodott még be, hogy az a jövő útja. Pc fórumon, tomshardveren megjelent már olyan is (aminek a valóságtartalmát ellenőrizni nem tudom), hogy ezen is kavarni fognak a következő windowsban. -
drkbl
őstag
-
válasz
Bobrooney #4720 üzenetére
Nekem mondjuk az se jött át, hogy most egy Windows Forms alkalmazásról van szó, vagy WPF-ről, vagy ASP-ről, vagy... Enélkül duplán nehéz bármit mondani.
De nagy általánosságban úgy tudod elkerülni a validáció ismételgetését, hogy nem a view osztályodban definiálod ezeket, hanem a model (vagy viewmodel) rétegben. Így minden hozzájuk kapcsolódó form egy helyről fogja tudni a szabályokat.
(Ez egyébként a Java frameworkökben is így szokás, amennyire láttam.)
-
fatal`
titán
válasz
Bobrooney #4331 üzenetére
Az anchor a viszonyítási pontot állítja be, tehát azonos távolságra lesz a megadott ponttól a gomb (pl. ha jobb, lentre teszed, akkor ha jobbról húzod össze a formot, nem fog lelógni a gomb).
A Dock property és esetleg panelek kellenek neked. Vagy pedig a form Resize eseménye.
-
válasz
Bobrooney #4221 üzenetére
Nem tudom mit építesz, de három tippem van:
1) SQLite, ha csak lokálisan akarsz valami nagyon egyszerűt;
2) SQL Express, ha valami nagyobb kell, sokat gondolkodni meg nem akarsz az ügyön (VS-sel feltelepül és minden flottul megy vele konfiguráció nélkül),
vagy 3) SQL Azure, ha egyébként webalkalmazást fejlesztesz és hostolni is akarod valahol - és ez a valahol az Azure. -
drkbl
őstag
-
Szabesz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged