- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Major Major #10281 üzenetére
M64 a legjobb TNT2 volt, de akkor is elavult vacak, de most ez van. Letöltöm ezt az xubuntu-t, csak legyen benne sakk, valami magyar nyelven.
Marcias: asztal effektek nem mennek tnt2-vel. Memóriát meg tennék én bele, de most csak ennyi van... Bezzeg 64M-es SD csodákból van vagy 6 fölösleges példányom.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Major Major #10273 üzenetére
betettem, köszi a segítséget. ha még van valami, ami általános érvényű (vagy az 1. hsz-ban már érvényét veszítette), szóljatok nyugodtan, legyen naprakész a dolog.
-
marcias
őstag
válasz
Major Major #10273 üzenetére
És tényleg ott van! Nagyon kössz ezt is.
-
marcias
őstag
válasz
Major Major #10272 üzenetére
Nálad a pont! Levettem az effekteket, és most jó lett
És akkor a kérdés: meg lehet oldani, hogy videót is tudjak nézni, és az effektek is maradjanak?
A vinyót még nem találtam meg, de valaki itt azt írta, hogy ez nem is lehetséges.
A videós tippért köszi! -
zsiga667
addikt
válasz
Major Major #10228 üzenetére
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Major Major #10076 üzenetére
vagy linux alatt isotostick.sh. én ezzel nyomtam rá, jól működik. egy ideje nem is írok cd-t, mert általában meg lehet oldani pd-vel is az ilyen dolgokat, az meg mindig van kéznél.
-
Primőr
aktív tag
válasz
Major Major #10058 üzenetére
Nem, csak az egyik oldal szól!
De két csúszka van, csak ahogy a másikat próbálnám felhangosítani a csúszkával, automatikusan visszaugrik legalulra, míg a másik oldalon ott marad, ahova húztam.
a többit majd kipróbálom.
-
Primőr
aktív tag
válasz
Major Major #10053 üzenetére
Igen, ott van a host mappában, köszi.
Lehet, sőt teljesen biztos, hogy csak az egyik csatornát kezeli, csakhogy ezzel még nem oldódott meg a probléma.
A kábele nincs együtt a vinyóval.
A parancsok közül leginkább a sudo pppoeconf parancs érdekelne, hogy xubuntunál is úgy van-e.
-
kételkedem
addikt
válasz
Major Major #10016 üzenetére
Köszönöm!
-
Laybee
őstag
válasz
Major Major #10025 üzenetére
Az is igaz.. Már nagyon várom, kíváncsi leszek mennyire lesz másabb.
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #9996 üzenetére
Sajna nem tudtam, de mostmár rájöttem ,videokártya felismerése meghíúsult ,most 800x600-ba bénázok.
Mit is kellene vissza tennem? -
7
addikt
válasz
Major Major #9979 üzenetére
Linuxból viszont több változat is van, akár más-más hardware-támogatással is
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Major Major #9979 üzenetére
Lassan egyre tobb gyarto is van a linuxert, de a kisebbek halogatjak amig lehet a plusz fejleszteseket. Remeljuk a tendencia tovabbra is javulo lesz.
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #9906 üzenetére
Gondolom pofon egyszerú a dolog,de ez a terminálos dolog nagyon messze áll tőlem.
Bejentkezésig eljutottam és aztán?
Általad linkelt parancssort ,hogy tudom odavarázsolni ? (másolás, beillesztés?)
vagy be kellett volna kézzel írnom?
Bocs ,ha bénaságokat kérdezek.Amúgy újjraraktam az újj rendszert,így megszünt a fehér képernyő.
Synaptickon keresztül nem tudok telepíteni valami ati drivert ami nem okoz fehér képernyőt?
Integrált ati hd3200 -es vga van a gépemben.
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #9890 üzenetére
Mint említettem fentebb nem vagyok valami guru.
Anno ,ígaz Opensuse 10.3-al probálkoztam, 2 vincsin az 1-1 oprendszer, egy pc-s újság leírása alapján történt a telepítés ,minden okés is volt belépő képernyőn választhattam melyik oprendszert szeretném índítani vagy az alapértelmezett elíndul az választási ídő lejártával. De mikor szerettem volna a suse-t eltávolítani akkor az Xp nem bootólt be és ezt nem kívánom átélni újra.Ezért gondoltam ha nem látják egymást akkor nincs is probléma csak nem tudtam ,hogy kivitelezhető a kérdésem.
Máskülönben néha néha nem árt az a kis testmozgás max. a csatik sínylik meg,de míg nem értek a linux használatához addig szeretném az xp-t is megtartani.ngabor2: akkor választhatom a testmozgásos verzíót
és még müködni is fog a dolog? Ígazából a biosttól tartottam,hogy elállít valamelyik oprendszer,de akkor az nem történik meg?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Major Major #9888 üzenetére
az uuid-nek épp az a lényege, hogy ha másik gépbe teszed a vinyót, akkor is ugyan az marad az uuid-je az adott partíciónak.
-
fifi_addict
tag
válasz
Major Major #9881 üzenetére
mute volt a headphone az alsamixerben (ennyit már tanultam). most viszont mindkettő szól egyszerre (a hang is csak 50% körül kezd el detektálható lenni, ez zavart meg). de a hangvezérlő gombok még mindig jók
.
szóval? (OSS és ALSA között váltogatok a Sound menüben, nem segít). a probléma tehát, hogy bedugott jackra nem hallgat el a hangszóró...
-
PiciKenny
senior tag
válasz
Major Major #9854 üzenetére
oké megvan köszi.
meg még 1 kérdés..tudom agyon rágott csont megminden..de..
mivel semmilyen drivert nemraktam fel nvidián kívül.(envy) wine+doors steam-> hl2dm és akad néha.. mondom mia szösz..nemlehet h valami külön csomag kellene az alaplaphoz? ( info adalapomban ) -
PiciKenny
senior tag
válasz
Major Major #9852 üzenetére
köszi gparted <- holtalálom amugy? mert csak terminálban parancsként fut
v csak én vagyok már ennyire álmos ? x))))
ui: nagyon gyorsan kész lett ugy 2mp..nem fura picit? (beállítottam hogy ntfs, meg h full méret, és alkalmaz) és páff kész oO
-
_ak_
addikt
válasz
Major Major #9827 üzenetére
Köszönöm!
De sajnos nem jutottam messze, grub install 94%nál: "A 'grub-install (hd0)' hibát adott. Ez egy végzetes hiba." üzenet után live cd ként betölt és ennyi a sztori vége. Ilyesmi bugról nem olvastam az oldalukon, mármint a 8.04 ugyanezen a gépen ment már. -
bizi990
senior tag
válasz
Major Major #9802 üzenetére
Köszi!
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #9801 üzenetére
Köszi! Már frissül is.
-
Ziog
aktív tag
válasz
Major Major #9794 üzenetére
igazából pontosan azt akarom használni. A probléma annyi, hogy vnc-vel nem megy. Proxy mögül kellene csatlakozni és hát így kicsit macera.
-
qwertly
addikt
válasz
Major Major #9789 üzenetére
Szia itt hibáztam
sudo dpkg - -configure -a csak 1db - használta, így már megy minden köszönöm a segítséget.
-
qwertly
addikt
válasz
Major Major #9787 üzenetére
Ezt irja ki:
feri@feri-laptop:~$ sudo dpkg --configure -a
[sudo] password for feri:
Beállítás: java-common (0.30ubuntu2) ...Processing triggers for man-db ...
Processing triggers for doc-base ...
Processing 2 added doc-base file(s)...
Registering documents with scrollkeeper...
feri@feri-laptop:~$ -
qwertly
addikt
válasz
Major Major #9785 üzenetére
Szia próbáltam de csak pár parancsot találtam amit én nem tudok értelmezni
de felakartam tenni a dselect paranccsal egy felhasználóbb barát csomagkezelőt de nem ment fel.Akkor terminálból futtattam a sudo synatic és sudo apt-get install -f parancsot de ezek el sem mentem semmire.Az utóbbi parancsra kiirta az ismert űzenettett ,hogy kézzel korrigáljam a sérült dpkg.Hát én ennyit tudtam most tenni
.
-
fekeandras
őstag
válasz
Major Major #9741 üzenetére
Nekem tök mindegy csak egyszerűen kezelhető legyen.És ha működik az sem árt.Az Adacious tuti lenne csak nálam nem működik.Nem talál semmi online csatornát.
Kéri a címet megadom de nem találja... -
Gambit
őstag
válasz
Major Major #9721 üzenetére
Okés, köszi! Akkor szerintem bevállalom én is.
-
!wannabe
tag
válasz
Major Major #9694 üzenetére
Hát ahogy olvastam azért voltak akik szívtak vele, meg volt akinek minden ment elsőre. MSI-s fórumban írták hogy ott sem a legjobb a helyzet szóval lehet, hogy maradok a DELL-nél. Ubuntu feltétlenül kell nékem a notira.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Major Major #9619 üzenetére
Én asszem megvárom a véglegest. Akkor majd rendelek CD-t és majd kb. 1-2 hónap múlva esetleg lecserélem az LTS-t, ha tud annyival többet az Intrepid. Addigra úgyis kiderülnek a bleeding edge hibái és javítják azokat...
-
Laybee
őstag
válasz
Major Major #9581 üzenetére
ÁÁ, tökéletes, köszi
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Major Major #9568 üzenetére
Sokszor van hogy megerkezik az uj kernel, de a restricted modulok meg nincsenek meg hozza, ilyenkor regebbi kernellel kell inditani a cuccot.
Alpha allapotu terjesztestol nem elvarhato hogy folyamatosan bugmentesen uzemeljen.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #9559 üzenetére
Láttam, de 1-2 opciót leszámítva az én xorg.conf-om is ugyanez. Az egyetlen ami megoldás lehet, az az XAA helyett EXA... majd kiderül, de a FastWrites "On" pl. elég érdekes, lévén a GPU nem is támogatja, ill. a BusID-t sem értem, 1:0:0-nak kéne lennie.
-
Laprasi991
aktív tag
válasz
Major Major #9384 üzenetére
Próbáltam, hogy becsatoltam a /media/cdrom0 mappába a lemezt, de nem működött. Közben találtam a Cedega fórumában is egy hasonló problémát, ott is ezt javasolták, úgyhogy lehet a játékkal van valami. Majd kipróbálom egy másikkal is. Sajnos azóta nem sikerült még odaülnöm ahhoz a géphez, majd hétvégén
-
K3NZO
senior tag
válasz
Major Major #9428 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat amint tudom kipróbálom.
-
GD
őstag
válasz
Major Major #9386 üzenetére
igaz, játszani nem olyan sűrűn cserélget az ember disc-et, de az "eredeti" problémára nem találtunk neki megoldást..
értem ez alatt, hogy ne label-t használjon az automount
-
GD
őstag
válasz
Major Major #9384 üzenetére
minden lemez berakáskor linket csinálni vagy csatolni? mert ugye a link az adott label-re mutat, ami változó..
-
Nkboy
senior tag
válasz
Major Major #9359 üzenetére
Köszi az infót!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #9242 üzenetére
Kösz, erre lehet hogy szükségem lesz.
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #9207 üzenetére
Szia!
Had jöhessek,légyszi csak vicceltem!
Legalábbis bénaságokat tudnék kérdezni.
Korábban ismerkedés céljából az Opensuse 10.3-at telepítettem,egész elfogathatónak tünt. Nemrég pedig az Ubuntu 8.04-et , ezzel egész jól boldogultam és már kezdtem megkedvelni, már amennyire 2 nap alatt meglehet a nulláról.
(persze csak a beállításokat babráltam,skype-t,opera bőngészőt feltettem, próbáltam személyre szabni a megszokott alkalmazásaim telepítésével)
Szóval,ha egyszer rászánom magam akkor biztos Ubuntum lesz.
Tuti,hogy klasszisokkal jobb az Xp-nél csak mire átáll az ember ( legalábbis én ) addigra kihullik az összes hajam.Itt arra gondolok ,ha elakadok bármilyen témában ,feltenném ide,megkapom a választ ,de azt még értelmezni se tudom. Megsem tudom fogalmazni inkább linkelek egy példát,elnézést a szerzőtől.És ha jól gondolom ilyen és ehhez hasonló megoldások kivitelezéséből egy jó párat véghez kell vinni a tökéletes rendszer kialakításához ill. fenttartásához.Na ez a "sokk" nekem elsőre.
A kérdés:
olvastam valahol ,hogy van egy alkalmazás linux alatt amivel elérhetővé válik a windows-os progi (pl.játék?) Ezt,hogy kell értelmezni a gyakorlatba?Kell hozzá, telepített windows? Játszva tanul a gyerek! -
Wolfskin
őstag
válasz
Major Major #9149 üzenetére
ja, asszem ma már nem, de később kipróbálom...
csak korábban feladtam, mert nem működött a copy/paste, de valaki azt írta, hogy középső gombbal (???). ha az sem, majd bepötyögöm.
de biztos, hogy a linux így akar elterjedni, hogy parancssori kapcsolókkal kell programozgatni?
anno sokat szívtam az EAC-al is, aztán valahol találtam egy jó parancssort, azóta csak be kell másolnom. kicsit olyan, mint az ARO terepjárókon, ahol ki kell szállni, és villáskulccsal a kerékagyon zárni a difit, ha elakadtál. el tudom képzelni a barátnőmet tűsarkúban, amint bokáig a sárban izélgeti. bocs a kifakadásért, de pont most ment egy cikk meg szavazás az indexen ebben a témakörben, és kicsit elgondolkodtatott. szóval a felhasználóbarátság tényleg fontos lenne, ismerek egy csomó embert, akik egyszerűen csak használják (munkára !!!
) a számítógépüket.
köszi a segítséget!
"jövő héten újra megpróbálom" (Magilla Gorilla)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Major Major #9147 üzenetére
"mount után -f azaz force kapcsolóval..."
(nem akarlak megbántani, de
Hát megnéztem! A foktunusz dünterben handolál a mekon.
Szatúla konfelozzuk a fondon.Az új digitális mazeraáram elol, koksziter mintorral,
a tübszarciós tübra. De hát ezt... gondolom ismerik.Látják kedves szülok, itt mutellás az andakókuszban
a moltovon és a riga retaktált, csak taktazung és zoltolov.gondolom... ismered)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Major Major #9147 üzenetére
látni látja, csak azt írja ki, hogy cannot mount.
megszoktam a windózból, hogy ilyenkor felkínál valami opciót, vagy beállítási lehetőséget, vagy magyarázatot, valamit, ami LOGIKUS, itt meg oylan, mintha csak megrántaná a virtuális vállát, hogy "nem tom oszt kész, ércsd má meg!!!"
(aki h*lye ne használjon linuxot. erre nem lehet rájönni, belenőni, ezt vagy tudod, vagy nem. erre írtam korábban, hogy bele kell születni. a win. használatára 99%-ban magamtól jöttem rá próbálkozással, kísérletezéssel, gombok nyomogatásával. itt olyan érzésem van, mintha hátrakötött kézzel lennék befalazva egy szobába. egyszerűen nem is tudok mihez nyúlni. mármint virtuálisan...) -
Wolfskin
őstag
válasz
Major Major #9144 üzenetére
a KDE meg a gnom nem csak felület? (megjelenés, stílus?)
igazából nem értek a linuxhoz ...
-
Wolfskin
őstag
válasz
Major Major #9142 üzenetére
akkor a legtöbb, amit tehetek, hogy rendesen leállítom a windózt?
de miért nincs benne az alkalmazások/rendszereszközök menüpont? -
Wolfskin
őstag
válasz
Major Major #9140 üzenetére
igen és köszi
amit belinkeltem, csak egy kép, a a gugli dobta ki az "ntfs Configuration Tool ubuntu"/képek-re. de ezeregy leírás hivatkozik erre, hogy az 5xx meg 7xx után már integrálva van az ntfs-g3.
amit nem értettem, hogy mit jelent a mikor nem jó a journal
egyébként nem csak a virtual box alól nem látja a többi particiót, ha cd-ről bootolok, akkor sem lát semmit.
egyébként a microsoft virtual machine alatt futattott xp-n két kattintással bármilyen mappát meg tudok osztani
-
törölt tag
válasz
Major Major #9114 üzenetére
nálam is ezt csinálta: kiléptem a windowsból, de sokáig a "windows kilép" felirat volt. meguntam>reset. Ubuntuban nem mountolt. Vissza Win, újra leállít, magától, rendesen, végig. Újra Ubuntu és megy.
-
kew
senior tag
válasz
Major Major #8523 üzenetére
thx
sajna csak so-so müködik, egyik conffal sincs kép egyszerre mindkét megjelenítőn, de majd próbálom heggeszteni még, hátha összejön -
zolikaDB
veterán
válasz
Major Major #8431 üzenetére
Nah ja...
Létezik amúgy más. wubival telepíthető linux, vagy csak az ubuntu??? -
zolikaDB
veterán
válasz
Major Major #8428 üzenetére
Kb 1400 hsz-szel ezelőtt
Akkor még tervben sem volt az ubuntum
-
zolikaDB
veterán
válasz
Major Major #8249 üzenetére
Csináljak belőle ISO-t? Mert ha csak egy zip-et csinálok... Azt később nem tudom telepíteni XP helyett!
Téma valaki? -
zolikaDB
veterán
válasz
Major Major #8245 üzenetére
Azt hol és hogy?
Amúgy tényleg zsír ez az ubuntu!
Téma: ha a gnome-look-ról letöltök egy témát, nem megy: tar.gz a kiterjesztése, de telepítéskor azt mondja, h telepítése meghiúsult, lehet, h ez nem is egy témafájl...
Próbáltam uilyen kiterjesztésű GTK témát is: kb 5 darabból egy települt! A többire is azt mondta, h telepítette, de nem láttam a megjelenés/témák fül alatt!
A másik: ha leszedek egy témát, kicsomagolom, és behúzom a home/themes kvtárba, akkor a megjelenés/téma fül alatt megint nem látok semmit... -
Finwe
őstag
válasz
Major Major #8210 üzenetére
Egyáltalán nem király a gnome, ettől is falnak szoktam menni. De valószínű az nem egy ablakkezelő hibája ha vmi nem működik. Gnome alatt sem ment a net míg nem állítottam be DNS-t, de kde-n ezt az elsők között megtettem. Egyébként külsőre sokkal jobban tetszik a kde, ezért is akartam azt.
Finwe
-
Finwe
őstag
válasz
Major Major #8207 üzenetére
Tudom, de már nem érdelkel. Megy vissza a rendes ubi, azzal általában nincs baj... max utólag húzom rá a kde-t.
Köszi, h foglalkoztál vele(m).Finwe
-
Finwe
őstag
válasz
Major Major #8201 üzenetére
Ezt írja:
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:8d:a4:6e:de
inet addr:192.168.2.60 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::250:8dff:fea4:6ede/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:3 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:20 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:549 (549.0 B) TX bytes:3325 (3.2 KB)
Interrupt:17 Base address:0xc000
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:14 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:14 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:968 (968.0 B) TX bytes:968 (968.0 B)Finwe
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Major Major #8080 üzenetére
Linuxon es windowson a FF3 RC3 = final, csak makkos X-en valtoztattak RC3 ota. Igy mindenkeppen bent van a tarolokban, es mostmar a verzioszamot is atirtak finalra.
-
Male
nagyúr
válasz
Major Major #7980 üzenetére
Mielött elrontom, ezt így egyben kell beírni, vagy:
sudo rmmod wlan_scan_sta
sudo rmmod th_rate_sample
... -
FefeeX
veterán
válasz
Major Major #7959 üzenetére
Nagyobn szépen tenkju...
Hol lehet bekapcsolni azokat a forrásokat?
-
qwertly
addikt
válasz
Major Major #7924 üzenetére
Szia
azért megy a hiszti mert már többször feltettem az ubuntut ,hogy ismerkedjek vele sőt a többi linuxot is kipróbáltam most az ubuval ismerkedek.Eddig volt egy 7900Gs kártyám azt feltudtam tenni az Envyvel a drivert hozzá, mert nem vagyok egy linux guru csak ismerkednék vele
és csak klagyingatni szeretek és nem terminálba írogatni parancsokat.De amióta kicseréltem a kártyát egy 9600GT azóta már 3tedtem újra az ubuntut mert mindig sikerül annyira elcsesznem,hogy nekem egyszerűbb volt újra telepitenem, ez mindig a videokártya driverje miatt volt
.Most megint probálkozzok de nem akarom az Envyvel rá eröszakolni az ubuntura egy régebbi drivert hanem a kijött stabil 173.08 drivert akarom feltenni ami már támogatja a kártyámat.Hiábba guglézok a gyér angol nyelvtudásomal csak azt szűrtem le,hogy van akinek megy és van aki szív pedig ugyan-úgy teszik fel.Nem akarok mást csak aszt,hogy valaki akinek fent van ilyen kártyája Ö miképpen telepítette fel hozzá a hivatalos drivert.A másik ebből nem vitát de annyira istenitek egyesek a linuxot és én most cseréltem ki a tv kártyámat egy WinFast DVR3200 H gondoltam hátha felismeri a linux de meg sem nyikkan itt is szívesen veszek ötleteket.
-
luciferc
őstag
válasz
Major Major #7888 üzenetére
Ha nincs netkapcsolat az install közben, akkor nem kerülnek fel a magyar csomagok, azok ugyanis nincsenek rajta a CD-n.
ok, ez így érthető, Viszont ha ezt így tudják a fejlesztők is (remélem...), akkor esetleg nem kellene installkor megkérdezni a net kapcsolat konfigurálását? Biztos én vagyok a túl kekeckedő, de ha engedem a lúzer usernek kiválasztani a magyart, majd érzékelem, hogy nem érzékelem a netet, ami kell a magyarhoz, akkor esetleg megkérdezem, hogy akar-e most netet konfigolni. Nem? Ha meg nem, akkor közlöm vele, hogy kezdjen angolul tanulni
Az install nem hiszem, hogy el van szúrva, tettem már fel bőven oprendszereket, linuxokat is, ubit is, ez meg ráadásul next-next-finish (ez a baj...). Mellesleg az időzóna és óra konfignál a sima kubuntu hardy is előreállítja az órát 2 órával. Most őszintén, normális ez?
van valakinek tippje, hogy mi a baj? feltehetem még a sima ubit is, hátha az jól működik...
-
luciferc
őstag
válasz
Major Major #7886 üzenetére
Na, feltettem a KDE3-as hardyt. Ez sem igazán jól muzsikál, pedig ez nem lehet teszt jellegű. Egyrészt telepítéskor még magyar, utána már nem az. A magyar csomagok sincsenek fent alapból. Nem értem. Nem arról van szó, én felteszem őket, meg átállítom, de aki nem beszélni angolka, az mit csinál? Knetworkmanager itt is beteg, bár a net működik, de nem jelzi a kapcsolatot. Ezt sem értem.
Amúgy splash itt sincs. mod: ha kiszedem a bootnál a quiet-et és beírom, hogy nosplsh, akkor sem látszik a boot folyamat. mi van itt?Most komolyan, én bénázok el valamit egy 6 lépéses next-next-finish telepítésnél, vagy ez a kubuntu 8.04 tényleg nem az igazi?
-
luciferc
őstag
válasz
Major Major #7884 üzenetére
az az manual config, bocs. kösz a linket, elég ijesztő, hogy így kijött a hardykde4...
annyira nem aggódom, ha nem jó, nem éles a rendszer, egyelőre win van fent mint fő rendszer. feltolok egy KDE3-as hardyt is, hogy lássam az jó-e.
alapvetően gáznak érzem, hogy a meglehetősen kommersz gépen nem megy rendesen a kubuntu kde4 kiadott verziója...
-
luciferc
őstag
válasz
Major Major #7882 üzenetére
hát, egy 19colos LCD csak elbírja a splash felbontását... de ez a legkevesebb, bootolok majd nosplash-el, hátha.
ja, Knetworkmanager, nem hajlandó megnyílni az options rész.
jó vicc az upgrade, ha nincs hálóm...
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
Major Major #7862 üzenetére
deev@deev-laptop:~$ more /etc/fstab |grep home
UUID=f83973dc-a9da-4596-99e4-15de5695e2a0 /home/deev/stuff ext3 defaults 0 2de már sikerült
De megint van egy problémám, FTP-ről nem tudok másolni a gépre. Csatlakozik, böngészni tudok de másolni nem. "A fájl nem érhető el"
Mielőtt updatelt 8.04-re ment... -
Slipandris
tag
válasz
Major Major #7856 üzenetére
Igen, ezt mar probaltam, de ugyan az volt.
3x villan a kep, aztan vegleg kikapcsol a moncsi. -
Slipandris
tag
válasz
Major Major #7854 üzenetére
Ha jol sejtem, a live session terminaljaba kell irjam ugye?
(hol lehetne mashol?)
Megcsinaltam, minden maradt ugyan ugy. -
Slipandris
tag
válasz
Major Major #7784 üzenetére
Nekem nem működik.
Nem csinál semmit, pedig be is kapcsoltam meg minden.Érdekes lesz ezt a régi amsn-t felrakni..
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Major Major #7777 üzenetére
Hat a KDE-s cuccokkal az a para, hogy mindenfele szar libet betoltenek meg pluszban ami a KDE-s integraciojukhoz kell - bar nem feltetlenul zavaro, de nem annyira olasz GNOME alatt hasznalni oket.
AmaroK nekem tulsagosan tele van tomve minden szar funkcioval amit nem hasznalok. K3B viszont tenyleg rocks...bar nekem a GNOME-os alternativak is boven megfelelnek.
Ellenben a sima QT-s programoknal nagyon jol johet a QGtkStyle (Opera, Mathematica, Skype, QtDesigner, etc)
-
qwertly
addikt
válasz
Major Major #7711 üzenetére
Szia itt a felvétel:[link]
-
qwertly
addikt
válasz
Major Major #7707 üzenetére
Köszi elolvastam de úgy látszik,hogy semmit nem értek mert amiiket írtál arra nem reagál megnyitni a drivert nem tudom semmivel futtatni szintén nem tudom.Itt elhalt a picike tudományom mert nem tudom,hogy még mit lehetne kezdeni vele?Bocsi de közben googlézok nekem telepíteni kell az ubuntura az nvidia-kernelt?
-
Nkboy
senior tag
válasz
Major Major #7702 üzenetére
természetesen a letöltési könyvtárba kell előtte navigálni
Akkor annyira nem jártam rosszfelé. -
qwertly
addikt
válasz
Major Major #7702 üzenetére
Ezt írta ki:sh: Can't open NVIDIA-Linux-x86-173.14.05-pkg1.run
-
Nkboy
senior tag
válasz
Major Major #7697 üzenetére
Már olvasom is!
-
qwertly
addikt
válasz
Major Major #7697 üzenetére
Inentöl nem megy:
STEP 3: Install
Type "sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.05-pkg1.run" to install the driver. NVIDIA now provides a utility to assist you with configuration of your X server configuration file. Please see Chapter 3 of the README or run 'man nvidia-xconfig' for details on usage. Instructions for those wishing to edit their X config file by hand can also be found in the README.[/I] -
qwertly
addikt
válasz
Major Major #7683 üzenetére
Szia most tudtam újra a gép elé ülni,szóval letöltöttem a 173.14.05 drivert ennek a nevét be kopiztam a teáltalad leírt parancssorba
de azt írta ki hogy nincsen ilyen mappa vagy fájl.Ezt írtam le :sudo bash nvidia-driver-installer-173.14.05.pgk1.run --buildpkg Ubuntu/hardy
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #7688 üzenetére
Akkor szokás szerint ügyeskedek!
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Major Major #7686 üzenetére
ehh.. én is, csak nekem még van fent egy menüsor... kukába a tűzrókával
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #7682 üzenetére
Az elsőnek semmi hasznát nem vettem, azt én is megtaláltam.
A másodikért pedig köszi. -
sghc_toma
senior tag
válasz
Major Major #7683 üzenetére
...az nvidia honlap valami ipari hulladék, reklámszemét, nem lehet rajta megtalálni a drivereket, google-t kellett használnom hozzá
te tuti, hogy az nvidia oldalt nézted? bejön az oldal, és a legelső menüpont az, hogy download drivers...nemtom miért nem rakja dőlt típusba
mert ha van a két tag között enter, akkor nem működik.. -
qwertly
addikt
válasz
Major Major #7672 üzenetére
Szia akkor lenné szíves leírni ezt,én miképpen telepítsem a legújabb nvidia drivert 9600GT kártya alá.
-
vamzi
senior tag
válasz
Major Major #7672 üzenetére
most én is megpróbáltam envy nélkül felgorni az ati drivert amit a hivatalos oldalról szedtem le. Futtathatóvá tettem, majd super userként lefutattam. Az interaktív telepitőn átverekedve magam fel is telepitettem.restart: fehér képernyő, csak egerem van. gyorsan átírtam az xorg.confot vesa-ra, hogy tudjak irni. Erre mi a megoldás?Tudom, hogy fentebb kérdezték, de már engem is érdekel
amíg megjön a válasz guglizok (:
-
GD
őstag
válasz
Major Major #7634 üzenetére
vagy alaplapi ide vezérlő vagy vagy vagy... sajnos számtalan hibalehetőség van ilyenkor..
-
luciferc
őstag
válasz
Major Major #7550 üzenetére
Kösz, végül nem kellett mindent levenni, megfelelő helyre ráhúzva sikerült oda tenni ahova akartam. Így már mindjárt jobban tetszik a KDE4
-
róland
veterán
válasz
Major Major #7545 üzenetére
Nagyon rossz rpm-mel vacakolni, mióta van apt-get (a Synaptic-ról nem is beszélve).
-
harry3
őstag
válasz
Major Major #7540 üzenetére
Köszi.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Major Major #7508 üzenetére
Jah en a KDE4.0-ban bevezetett fel megoldasra gondolok, dehat az elvileg csak egy "tech preview", majd a 4.1 lesz az igazi KDE4.
Remelem tenyleg sikerul normalisra megcsinalni majd.
Orommel latom hogy eltavlodtak a KDE3 szarra zsufolt interface-einek koncepciojatol, es normalisan kinezo, atlathato funkcionalisu alkalmazasok lesznek, amik ugyanugy jol konfigolhatoak/testreszabhatoak lesznek mint ahogy ez a KDE-s cuccoknal megszokott. -
Vladi
nagyúr
válasz
Major Major #7436 üzenetére
Óóó.... egy baljóslatú reggelen ránk virrad a kszrv*! Akkor már csak a kkt** marad!!
*: krvanagy szrban vagyok.
**: kemény kéz taktikaMás szóval fogod a ./kde könyvtárat, törlöd a rákba, majd k3b reinstall...
dlb-ról volt már szó? -
válasz
Miért? mi az?
a parancsra gondolok...
MOD: áhh.. rájöttem...
Ugye a sudo az rg. mód
rm=törlés
-rf=???
/=rendszer partíció
Magyarul==ez a parancs törli a rendszert...
Jól vizsgáztam ebből? -
ngabor2
nagyúr
válasz
asserossz, de ha 2 hsz-t visszaolvasol, akkor rájössz
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Major Major #7258 üzenetére
Ez a pasmoidos desktop-ot aki kitalalta azt jol pofan kene b@szni. Nem tudom miert nem lehetett a jol bevalt modszernel maradni hogy a dolphin kezelte vna a dolgokat. Egyebkent sztem pont a plasma miatt tart ott az egesz ahol, vagyis meg nagyon gyerek cipoben.
-
ballington
addikt
válasz
Major Major #7257 üzenetére
na pont ez a chown parancs kellene nekem
-
vamzi
senior tag
válasz
Major Major #7257 üzenetére
az mc-vel mi a bajod?
szerintem nagyon jól jön egy rendszerösszeomlásnál pölö és annyira nagyon nem is gányolja össze a rendszert.Egyébként meg igen, simán felrakatnám vele, mivel magamból kiindulva nem értek semmit ezekhez a jogos hókuszpókuszokhoz, szóval szvsz nekem ez egyszerűbbnek és gyorsabbnak tűnik/tűnt.Ha a jogokról van valami jókis linked megoszthatnád velem, mert szeretnék megismerkedni a használatukkal.És nautilus van az ubiba.
-
luw2win
őstag
válasz
Major Major #6988 üzenetére
A csatolási pontnál mit válasszak és az uj partició milyen fájlrendszer legyen?
Partíció helye: Eleje v Vége?
~tipusa:Logikai v Elsődleges ( xp van alatta) akk gondolom logikai?
thx -
ZCoyote
őstag
válasz
Major Major #6822 üzenetére
Akkor lehet, hogy nálam is ez volt a bibi. Mert csak konfigoltam-konfigoltam de sehogy sem akart összejönni. Aztán már azt sem tudtam hol kezdtem. Mindegy az a lényeg, hogy most már az első lépés megvan.
GD: akkor elkezdem túrni megint a doksikat. Most már legalább tudom mire kell visszaállnom ami működik.
-
bsh
addikt
válasz
Major Major #6538 üzenetére
nem, a terminált szoktam nézni, nem kérdezett, csak állt és nem nagyon csinált semmit.
viszont a frissítéskezelővel gondok vannak. másnak is?
nem tud letölteni fájlokat a repo-kból. próbáltam több mirrort is, és nem mennek. főleg translation-hu fájlokat. (de látom az ubuntu fórumon más is panaszkodik, nem csak a magyar nyel miatt van ez akkor)
a frissítéskezelő meg "frissítéskezelő indítása... függőségi fa építése..." kis ablakban megáll, a csík kb. olyan 1 pixel/10 perc sebességgel halad... :S -
Vladi
nagyúr
válasz
Major Major #6510 üzenetére
16 nap múlva ez lesz az aláírásom.
(#6515) erdoke:
Van erről pár szó a blogomban.
-
erdoke
titán
válasz
Major Major #6512 üzenetére
Logoff után eltűnt... A géppel semmi baj, Vista hetekig fut problémázás nélkül.
-
bizi990
senior tag
válasz
Major Major #5723 üzenetére
Köszi, nem gondoltam volna, hogy a video driver okozhatja.
AMD honlapjáról leszedtem a legfrisebb drivert és most működik a hibernálás. Remélem továbbra is fog -
bizi990
senior tag
válasz
Major Major #5667 üzenetére
Köszi a választ, de csak most ismerkedek linux-al. Ez mit jelent, mit csináljak, hogy működjön a hibernálás?
A nagy gépemen nem megy sem a suspend sem a hiebernate mert régi fglrx van rajta, de nem piszkálom mert minden más műxik. A kicsin is gondok voltak, de ott a nyílt driverrel, (fglrx azt a kártyát már nem támogatja) végülis ez a communitynek hála megoldódott. -
törölt tag
válasz
Major Major #5661 üzenetére
nem régen találtam, hátha valaki még nem ismeri, kezdőknek hasznos lehet alternatíva keresésben: [link]
van CAD-ra is néhány cucc.
Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Óra topik
- Microsoft Excel topic
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged