Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#40553216 #20333 üzenetére
Mint mondtam ezt a funkciót már régóta kérik, sokan, mégsem kerül megvalósításra, vagyis szembe mennek az igényekkel, de rosszul emlékeztem, nem is fél, hanem 3 éves a kérés.
[link]
Megcsinálhatom magam is... na látod ez az, ami tényleg nagy butaság, a felhasználók túlnyomó többsége nem programozó, erre nem lehet építeni, ez nem több a felelősség áthárításánál, az átlagfelhasználó lehülyézésénél.
Itt szó nem volt driverről, a 32 bites Skype sara, az indítóikont meg nekem nem sikerült megfelelően szerkeszteni, csak konzolból működött, mivel ritkán kell webkamera, nem is álltam neki túrni a netet, hogy megoldást találjak, erre is. (nyűglődök eleget fontosabb dolgokkal is)
Egyébként meg ha Windows-on nincs driver, még mindig nekieshetek magam és írhatok egyet, a Te filozófiád szerint legalábbis, ugye ha nincs mögötte ez a tipikus opensource bullshitt már nem is hangzik olyan jól."ha az általad említett felhasználói igényeket akarná kielégíteni, akkor pont olyan lenne, mint a windows. de akkor minek hívják Linuxnak?"
Ez meg no comment, de csak a többiekre való tekintettel... és mert egyébként is ki lenne moderálva.
#20334: Na abból lenne csak káosz, ha minden kattintásra aktiválódna valami, így is szerencsétlenkednek eleget...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#16820480 #20319 üzenetére
Nyilván állíthatónak kéne lennie, hiszen én sem azt akarom, hogy helyettem más szívjon, hanem hogy mindenkinek kézre álljon a rendszer.
Kösz, ezekről nem tudtam, de valószínűleg így sem fogok kétpaneles fájlkezelőket használni, már eszembe sem jut, régebben is jellemzően csak akkor kerültek elő TC vagy UC, ha egy darabolt állományt össze kellett fűzni, ftp-hez is inkább használtam FileZillát, míg a többiek a koliban erre is TC-t használtak.
moma, Vladi: A szüleim pl. nem tudják megtanulni, hogy mikor egy és mikor kettő, jellemzően gombra/hivatkozásra kétszer kattintanak, ikonra egyszer, ilyenkor számolok el 10-ig, ha még tudok számolni.
Windows-ban is lehet egykattintásos rendszert használni, sose értettem mi a jó benne, dehát ki mit szokott meg. Nem olyan dolgok ezek, amiket nehéz megvalósítani több megközelítés szerint és választhatóvá tenni. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Kendek #20316 üzenetére
Én ezt szoktam meg, nekem ez kényelmes, erre van ráállva az agyam 10+ év Windows után, 3-4x is rákattintok a fájlok nevére, mire leesik, hogy a Nautilus ezt nem tudja, hasonlóan jár további sokmillió MS vagy Apple rendszeren szocializálódott átlagfelhasználó is nap mint nap, miért gondolod úgy, hogy a Gnome fejlesztői keresztbe le****hatják őket még akkor is, amikor egy ilyen rém egyszerű dologról van szó? Miért gondolkodik így mindenki, aki archlinuxosnak érzi magát? Úgy jó ahogy van, nehogy másoknak is megfelelő legyen a rendszer, mert akkor az már nem Linux, hanem valami kommersz tucatizé.
Nem szeretem a kétpaneles fájlkezelőket, mert sokszor egyszerre 3-4 mappa között mozgatok adatokat, hasonlítom össze a tartalmukat, 3-4 Explorer/Nautilus/stb. ablakot könnyen meg lehet nyitni és kezelni, egy kétpaneles fájlkezelőben meg állandóan ugrálnom kéne, ráadásnak a TC pl. amíg másol max. nézhetem, nem tudom más fájlkezelőknél hogy van, de mivel egyéb szempontoknak sem felelnek meg, nem is érdekel.
Nem akarok flame-lni, úgyhogy a továbbiakban ne kérdezze meg senki, hogy de az meg az az alternatív megoldás miért nem jó, nem jó és kész, vitának értelme nincs, olyan mintha arról akarnál meggyőzni valakit, hogy miért a csoki fagyit szereti, amikor szerinted az eper sokkal finomabb és egyébként is egészségesebb, mert gyümölcs(aroma) van benne.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Szerinted ott nem került ez elő?
A többségnek ez nem természetes, sok billentyűzettel pedig kifejezetten kényelmetlen (pl. az enyémmel is), és nem kéne beleszakadniuk, hogy implementálják a feature-t, legalább opcionális lehetőségként, de nem baj, ilyeneken már nem akadok fent (csak megjegyeztem), kezdem megszokni, hogy Linuxon divat szembe menni a felhasználók igényeivel.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
body007 #20303 üzenetére
Ahány dolgot én nem értek a Linux-szal kapcsolatban...
már annak is örülök, hogy preloados szerencsétlenkedés nélkül is menni fog a webkamera.
Pl. már fél éve könyörögnek a népek, hogy a Nautilusban is működjön a fájlnévre kattintós átnevezősdi, azt hiszed foglalkoznak vele? Neeem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #20280 üzenetére
IP helyett a hostname-et adtam meg, azzal nem ment, folyt. köv. pénteken.
Szerk.: Egyébként az lenne a cél, hogy újra automatikusan megtalálja a hálózatra csatlakozott Windows gépeket, és ne kelljen külön molyolni vele.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #20249 üzenetére
Ha LiveCD-ről másolom vissza az /etc/samba mappában lévő konfigfájlokat?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #20249 üzenetére
A takarítással sikerült elérni, hogy a Windows újra látja az Ubuntut (bár a "felderítés" iszonyú lassú), de fordítva még mindig nem működik...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Sikerült széttúrnom a sambát (nem látta a Windows-os gép az Ubuntura kötött nyomtatót, állítgattam a megosztást 1-2 howto szerint, de semmi hatás, ezért feltettem a samba4-et, hátha azzal megy (valamelyikben írták, hogy a 3.4 nem támogatja az NTVLM2-t, gondoltam a 4 már talán igen
, de nem, visszaraktam a samba 3.4-et és egy rakat kapcsolódó csomagot (gadmin-samba, samba-tools, sytem-config-samba, winbind)), eddig azonnal felismerte, ha Windowsos gép kapcsolódott a hálózatra, de a gányolásom után is legalább a Windows látta a megosztásokat, de restart óta nem indul automatikusan a samba szerver, és csatlakozni sem lehet hozzá, ha elindítom. (a winbindd inaktív) Van rá valami mód, hogy visszaállítsam az eredeti állapotot? Ha teljes eltávolítást csinálok (ergó törlöm az elszúrt configfájlokat is), és újra felteszem a csomagokat az megoldás?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#40553216 #20183 üzenetére
Nem, ha több dolgot másolsz úgyis ki kell őket jelölnöd Ctrl-lal vagy Shift-tel, a jobbkatt+másolás eggyel több és akkor mazsolázhatsz is a gyorsmenüben, az áthúzást meg mindig utáltam, és kivágáshoz ezek szerint a billentyűzet is kell.
A Beillesztés gombnál nem kell külön aktívvá tenni az ablakot, csak rákattintasz és már másol is ahova kell, ezért szeretem. -
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #20171 üzenetére
Hogy ezt is miért kell így hackelni azt elárulhatná nekem valaki.
És a Google ugyan lehet, hogy rosszabb a M$-nál, de hogy a keresőjük még mindig köröket ver a Bingre, az biztos... -
VaniliásRönk
nagyúr
A Nautilus Toolbart lehet valahogy szerkeszteni? Megszoktam ott 1-2 gombot és nagyon hasznos lenne, ha nem kéne állandóan külön az ablakra kattintani, és Ctrl-C/V-t nyomni, vagy a Szerkesztés menüben matatni. (tudom filemanager, de köszönöm nem kérek belőle, nekem az ablakos megoldás sokkal kényelmesebb és rugalmasabb)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #20018 üzenetére
Találtam választ a topikban, tárgytalan.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#16820480 #19987 üzenetére
Majd megnézem, véletlenül ráakadtam a konfigjára.
(végre lehet használni a rendszert, így van lehetőségem megismerni...)
Viszont megint van egy apró nyűgöm.
A kis Gnome applet, amivel a CPU energiagazdálkodását lehet szabályozni mindig Performance módban indul, és jelszót kér amikor Ondemand módba állítom, hogyan lehet megoldani, hogy eleve Ondemand módban induljon? Keresgéltem, de a legtöbb topik arról szólt, hogy hogyan lehet egyáltalán szabályozni az energiagazdálkodást, ahhoz képest ez a probléma huszadrangú.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#16820480 #19980 üzenetére
Meglehet, de nem adtam hozzá túl sok zenét első körben... tényleg.
Nekem legalább keresgélnem nem kellett (köszönöm). Az Aqualung majdnem olyan jó, mint a foobar, a különbséget valószínűleg a kikapcsolhatatlan replaygain okozza, a többinek ugyanolyan volt a hangminősége és kezelőfelület sem tetszett.
Maradok a Gnome MPlayernél és a foobarnál egyelőre, nagyjából ugyanúgy szólnak.
Megnéztem a Songbirdöt is, legalább ismerős volt Windows alól, de ahogy ott sem győzött meg, úgy itt sem.Azt meg tudja mondani valaki így hirtelen, hogy cutoff frequency-t hogyan lehet rendelni a mélynyomóhoz, vagy guglizzak tovább?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#16820480 #19976 üzenetére
Úgy értem, hogy lassú, hogy kattintok, és másodpercekig semmi. Gondolom molyolt valamin a háttérben, de ennyire ne vonja el a figyelmét semmi.
Ó kipróbálok én bármit, ezen ne múljon.
Volt már bajom belőle, de ált. nem tudok ellenállni a kísértésnek.
A Banshee túl sokat kínál, nekem csak egy jól használható, átrendezhető felületű lejátszó kell, semmi sallang. A többit már fel is pakoltam, mindjárt kiderül valamelyik a foobar helyébe tud-e lépni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
body007 #19870 üzenetére
Figyelmetlen voltam, először feltettem a GMPC-t.
Jó, de csak nálam nem tudja kiolvasni a metadata headert a flac fájlokból, vagy ez általános betegség?
A listen sem lenne rossz, de mocskos lassú, a foobar Wine-ban köröket ver rá, és a testreszabhatósága is nulla, amin túl tudnám tenni magamat, ha nem irritálna a default elrendezés.
És a fájloknak kb. 1%-ához talál borítót, ez mondjuk nem különösebben érdekel.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#16820480 #19861 üzenetére
Az equalizerrel csak belegányolni lehet a különböző frekveniatartományok erősségébe, nem ez a bajom (foobarban is kikapcsolok minden vackot, replaygain, stb.), egyszerűen nem szól olyan tisztán ("élesen") egyik lejátszó sem, mint a foobar, hiába flac-et hallgatok. Windows alatt egyébként is próbáltam már, nem győzött meg, amit szeretnék babrálni azt nem lehet, a sz@r.fm plugint meg feldughatják valahova...
#19862 Major Major: Nem lassú, csak nem azt tudja, amire nekem szükségem van.
Szerk.: Egyébként 1-2 indítás óta nem kellett újrafuttatni a Wine configot, remélem így is marad.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
body007 #19859 üzenetére
Nem a foobarnak vannak gondjai, hanem ahogy már írták itt, a Wine-nak, még nem haverkodott össze a Pulse hangrendszerrel. (Hányadik is ez az utóbbi néhány évben? Ez valami mánia?
)
Mindegyiket próbáltam, és egyedül az Exaile tetszett, tényleg nem rossz, de a hangzása kicsit lágyabb mint a foobarnak, és ez egy kicsit zavar. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Kendek #19841 üzenetére
Nálam pl. minden indítás után újra kell futtatni a Wine configot, különben a foobar nem lát semmilyen audio eszközt, kíváncsi vagyok más programmal is előfordul-e majd.
Egyébként ezek olyan dolgok, amik egy Windows-zal nem szoktak előfordulni, még ha szétesőben is van a rendszer, akkor sem, különösebb szakértelem nélkül is biztonságban érezheted magadat és az adataidat. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #19820 üzenetére
Most már mindegyik csatornát megfelelően állítja, kösz.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #19812 üzenetére
Ez most nem a laptop (arra egyelőre nem is telepíthetek Linuxot, de fogok, ha nem fagy
), azon nincs 5.1 analóg kimenet
, egyébként valószínűleg a 2.6.31-es kernellel már sem fagyna. (bár közben kíváncsiságtól hajtva betoltam neki egy Gentoo LiveDVD-t, a karácsony ugyan még messze van, de a gép máris ünnepi hangulatba került... a LED-ek mintha a Jingle bellsre villogtak volna
)
Ezeket eddig nem ismertem, csak az ALSA mixereket pakoltam fel, kösz, megnézem ezekkel megoldódik-e. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #19795 üzenetére
Az allow-exit nem jött be, és ha megadom neki, hogy 6 csatorna van, akkor meg be sem tölt a kis alkalmazás a trayre, csak a Gnome Alse Mixerrel lehet rendesen állítani a hangerőt, mert az előbb említett minialkalmazás a master hangerő mellett minden mást szétállít, ha hozzányúlok.
Van erre valami normális megoldás? -
VaniliásRönk
nagyúr
Be lehet valahogy állítani, hogy ne kapcsolgassa állandóan ki-be a kimenetek vezérlését a hangrendszer?
Ezt kéne babrálni? (/etc/pulse/daemon.conf)
; allow-exit = yes => no? -
VaniliásRönk
nagyúr
A beta LiveCD az adatlapomon szereplő notin spontán fagy, ha letöltöm valamelyik zárt meghajtót, vagy ha csak megpróbálom (x64, x86 dettó, Ubuntu, Kubuntu), egyedi probléma vagy más is futott ilyesmibe?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #13706 üzenetére
Imádom, hogy itt örülni kell ha nem magamnak kell megírni egy programot.
Nekem is így kéne, hozzávágom a forráskódot szerencsétlen userhez, aztán fordítsa le magának ahogy akarja... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #13692 üzenetére
Igen, és külön jutalompont nekik, hogy keyfájlt nekem kellett kreálni. Nem szakadtam bele, ahogy nekik sem kellett volna...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Neil Watts #13690 üzenetére
Mi rosseb utalt erre? Ezek alapvető funkciók, már az OpenGL-t is lehet konfigolni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Neil Watts #13687 üzenetére
Lassan mindent tud a CCC Linux Edition is, csak ált. cseszik elindulni.
#13668 Major Major: Gyors a Midori, de alapvetően fapados, sajnos nem alternatíva, nem néztem utána hogy támogatja-e, de nálam a Java sem ment.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #13668 üzenetére
A Firefox tényleg iszonyat lassú tud lenni, majd kipróbálom ezt a böngészőt én is. Esetleg a Java-t is biztosabban kezeli? Ff-szal van hogy 3-4x kell elindítanom egy Java oldalt mire rendesen működik.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
body007 #13665 üzenetére
De, el lehet, a bakiért felelhet az aktuális disztró vagy akármi más, és ha úgy barmolom bele a rendszerbe a drivert, akkor később gondok adódhatnak frissítésnél is, ugye nincs DriverCleaner ami asszisztálna a művelethez.
Ha nem megy a compiz nincs baj a jelenlegi driverrel sem, a 8.11 mégsem fél éves. (ugye annó rosseb tudja meddig hagyták a 8.3-at a disztróban, mikor HD Radeonon még képet sem adott, de azt legalább stabilan tette...) -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #13652 üzenetére
Windowsról Ubuntura GY.I.K. -> Pozitívumok tételesen itt.
"Stabil, megbízható, biztonságos operációs rendszer"
Amennyiszer eddig Ctrl+Alt+F2-t vagy resetet kellett nyomnom mióta Ubit használok...
Szerk.: Jah, és a routert is rendszeresen lefagyasztja, mer' mér' ne, hadd örüljek.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Van akinek a Catalyst 9.2 rendesen működik? Esetleg HD Radeonon?
#13652 Major Major: A Windows 7 beta unalmas volt.
Az EnvyNG csak a 8.11-et telepíti, miután feltettem a 9.2-t megértettem miért, csak nem vagyok biztos benne, hogy általános a probléma, talán csak az AMD64-es verziót érinti, vagy a 8.10-et, stb. -
VaniliásRönk
nagyúr
Tegnap feltoltam USB HDD-re a 8.10 64 bites változatát, az legalább bootol, ma reggel rá volt dugva a HDD a gépre miközben elindítottam a Windows 7-et, erre most megint ezt a I/O Buffer error történetet játssza. Mi a fenét kotor a rohadt Windows az ext3 merevlemezen?
Szerk.: És legfőképp, hogyan tudom helyrehozni?
Azóta egyébként olyan mintha folyamatosan írna a HDD-re valami, és nem is reagál, csak ha lehúzom és újra rádugom a gépre... -
VaniliásRönk
nagyúr
Fedora tetszett még, de az 6 CD, DVD-ROM-ot meg nem szerelgetek.
Az az érzésem, hogy itt egyébként is valami olyan bug van a háttérben, ami nem csak az Ubi sajátja, javítva nem mostanában lesz. Annó a noti ProSavage VGA-ja miatt évekig követtem a hozzá való DRI driver fejlődését. Nehéz szülés volt, teljesen soha nem is készült el. Ez sem fog.
Szeretek ilyesmivel pepecselni, de ez túlzás, unom az állandó küzdést a rendszerrel, nincs ennyi szabadidőm.
Kösz a segítséget. -
VaniliásRönk
nagyúr
Aprócska adalék. Átköltöztettem a cuccot a szoba közepére és rádugtam a 21T3-at (az nem halt le az extrém felbontás/frissítés kombótól), engedélyeztem SAX2-ben a 3D gyorsítást, nyomtam egy relogot (Ctrl+Alt+Backspace-re meg se rezdült), de a glxinfo szerint akkor sem működött a Direct rendering...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9591 üzenetére
...:~$ modinfo via-agp
filename: /lib/modules/2.6.24-19-generic/kernel/drivers/char/agp/via-agp.ko
author: Dave Jones <davej@codemonkey.org.uk>
license: GPL
srcversion: 31193DF2ABD8257582636FF
alias: pci:v00001106d00000327sv*sd*bc06sc00i00*
...
alias: pci:v00001106d00000597sv*sd*bc06sc00i00*
depends: agpgart
vermagic: 2.6.24-19-generic SMP mod_unload 586...:~$ modinfo agpgart
filename: /lib/modules/2.6.24-19-generic/ubuntu/char/intel-agp-ich9m/agpgart.ko
alias: char-major-10-175
license: GPL and additional rights
description: AGP GART driver
author: Dave Jones <davej@codemonkey.org.uk>
srcversion: 7E5EDF44D863E79084B8F7B
depends:
vermagic: 2.6.24-19-generic SMP mod_unload 586Akkor most mi nem létezik?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ezt a logot mondhattad volna előbb is...
megvan mi a nyűgje...
(II) [drm] DRM interface version 1.3
(II) [drm] DRM open master succeeded.
(II) RADEON(0): [drm] Using the DRM lock SAREA also for drawables.
(II) RADEON(0): [drm] framebuffer handle = 0xd0000000
(II) RADEON(0): [drm] added 1 reserved context for kernel
(II) RADEON(0): X context handle = 0x1
(II) RADEON(0): [drm] installed DRM signal handler
(WW) RADEON(0): [agp] AGP not available
(EE) RADEON(0): [agp] AGP failed to initialize. Disabling the DRI.
(II) RADEON(0): [agp] You may want to make sure the agpgart kernel module
is loaded before the radeon kernel module.
(II) RADEON(0): [drm] removed 1 reserved context for kernel
(II) RADEON(0): [drm] unmapping 8192 bytes of SAREA 0xd0b6c000 at 0xb7f92000
(II) RADEON(0): [drm] Closed DRM master.Próbálkoztam ilyemivel:
Section "Module"
Load "agpgart"
...De azt mondja nincs ilyen modul.
(II) LoadModule: "agpgart"
(WW) Warning, couldn't open module agpgart
(II) UnloadModule: "agpgart"
(EE) Failed to load module "agpgart" (module does not exist, 0)Szerk.: Látom ez nem így megy.
De a via-agp sem tetszik neki, ilyen sincs.
Jah, kemény csávó leszek, apró darabokra tördelem az összes Linux bootdisket, felgyújtom őket aztán jól...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9588 üzenetére
Mondom ennyi, adok egy esélyt SuSE-nak... hát nem kinyírja a monitort a drága, karakteres módban is 120Hz-en akarja meghajtani az átcímkézett (Valiance
), butított Daytek moncsit, lehetőséget sem ad rá hogy átkonfigoljam. Öjömbódottá.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #9559 üzenetére
Láttam, de 1-2 opciót leszámítva az én xorg.conf-om is ugyanez. Az egyetlen ami megoldás lehet, az az XAA helyett EXA... majd kiderül, de a FastWrites "On" pl. elég érdekes, lévén a GPU nem is támogatja, ill. a BusID-t sem értem, 1:0:0-nak kéne lennie.
-
VaniliásRönk
nagyúr
9550-nel (~9600, RV360) még LiveCD-ről is megy a compiz.
Az a baj, hogy a Radeon 8500-at két éve nem támogatja az ATi, így hivatalos driver friss disztrókhoz már nincs, ezek a tákoltak meg olyanok amilyenek.#9554: Pénteken tudom legkorábban megnézni a dolgot, addig nem lesz annak a gépnek a környékén sem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
rollins #9544 üzenetére
Kösz, de régi Catalystot nem szeretnék felrakni, lehet hogy SuSE lesz a vége, annál legalább van normális hardver-konfiguráció... miért nem fordul elő velem soha, hogy felteszem a linuxot, és megy minden normálisan?
Ezt azért megnéznétek?
xorg.conf:...
Section "Device"
Identifier "Radeon 8500"
Driver "radeon"
BusID "PCI:1:0:0"
Option "AGPMode" "4"
Option "AccelMethod" "XAA"
Option "ColorTiling" "on"
Option "EnablePageFlip" "true"
Option "AccelDFS" "true"
Option "TripleBuffer" "true"
Option "DMAForXv" "true"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Radeon 8500"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection
Section "DRI"
Mode 0666
EndSection
Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection
Section "ServerLayout"
Option "AIGLX" "true"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
EndSectionEz így elvileg jó, nem?
És az eredmény:
...:~$ glxinfo
name of display: :0.0
display: :0 screen: 0
direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose)
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.2
server glx extensions:
GLX_ARB_multisample, ... -
VaniliásRönk
nagyúr
Jó öreg ATi Radeon 8500LELE@LE. (R200)
Kösz, délután lesz időm és átnézem, hátha.
A régi driverről azt írták valamelyik fórumban, hogy nem megy az új kernellel, ha jól tudom akkoriban egyébként is kritikán aluli volt a fglrx...
Legacy? Milyen értelemben? Új driverre gondolsz ami kezeli a régi kártyákat is?#9539 Major Major: Én is a DRI drivert próbáltam beizgatni, de megeshet hogy nem voltam elég alapos éjjel 2-kor. [link] Majd ezzel is próbálkozok még.
Kösz a segítséget.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9535 üzenetére
Valami ötlet? xorg.conf-ot hiába szerkesztettem, semmi, maradt a csoda Vesa mód...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Polllen #9529 üzenetére
A videókra megoldás a VLC player X11 Video Output modulja, az megy szépen. 3D-ben nekem nem villogott.
Nekem is kéne egy kis segítség.
Radeon 8500 + 8.04 <> 3D támogatás... van erre megoldás? Nekem nem sikerült találnom. Rémlik valami nyílt forrású driver, ami ha jól emlékszem az R2xx-akat már rendesen támogatja, de nem találtam normális leírást a telepítéshez. Van valami bohóckodás terminálban, de ez egy marék hamu...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
fekeandras #9297 üzenetére
Ubuntu 7.04-gyel nekem is volt hasonló gondom, a notim az istennek nem látta a hálózatot (Realtek 8139, kábelnet, de router mögött volt a gép), akkor épp elég leharcolt állapotban volt (HDD sem volt benne), így nem volt mivel ellenőrizni, tartottam tőle hogy megadta magát, de később Windows alatt gond nélkül ment, ill. LiveCD-kel, Ubuntu 8.04-gyel és openSuSE 11-gyel is, azóta sem tudom mi lehetett a gond.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
fekeandras #9295 üzenetére
Ha jól gondolom benne van a csomagkezelőjében, de azt nem tudom UHU alatt hogy hívják. [link]
#9292 n0_gAboR: Nem hiszem, hogy bug, csak logikátlan működés.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
n0_gAboR #9290 üzenetére
Megy az, csak kicsit bugos még.
Most már legalább valahogy hajlandó életre kelni, ez is haladás. Pár hónapja még esélytelen volt a dolog HD Radeonon.
Ohh, hogy a bootsorrendet figyeli... így kezd valami logika körvonalazódni, de ez akkor sem egy jó megoldás.
A lényeg hogy van két működő rendszer, így nem kényszerülök arra hogy esetleg gyaluljam a linuxot.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A videók minden lejátszóval nézhetetlenek, vibrálnak. (fekete háttér villan be minden képkocka között) Gondolom az a Catalyst érdeme, van esetleg megoldás?
Szerk.: VLC@X11 Video output működik. (az ASCII kimenet is, de az nem túl részletgazdag
)
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Persze hogy nem ment hd1,0-val
, visszaírtam hd0,0-ra és most indul hibátlanul, én már semmit sem értek...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
n0_gAboR #9276 üzenetére
Nem én írtam az fstabot (és végül nem is írtam át, mert nem volt hajlandó betöltődni sehogy sem), kedves Ubi volt, aki megfeledkezett róla, hogy 3 kiadás óta UUID-t használ.
Nem flame-elés volt a célom, csak kicsit felbosszantott, hogy egy olyan alapvető dologra sem képes az OS, hogy feltelepüljön, pedig nem volt semmi extra elvárás.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9274 üzenetére
Most már az se számít neki ha lehúzom a belső HDD-t, sda-nak se jó az ekszternál hárddrájv, meguntam, szórakozzon Linus bácsi a sajátjával.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9273 üzenetére
Szerkeszteném az fstabot LiveCD-vel (bár nem tudom ha átírom az sda-kat sdb-re az segítene-e), dehát nem vagyok owner hogy rohadnék meg.
Linux FTW!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9272 üzenetére
Eddig ugye sda volt a külső HDD, az ODD meg gondolom sdb.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Most hogy visszadugtam a belső SATA HDD-t ugyanúgy nem indul az Ubuntu, majdnem ugyanazzal a hibaüzenettel száll el. Buffer I/O error on device sdb, logical block 0.
(Hiába tiltottam le a Standard CMOS... menüben, a Linux megint megcsillogtatta a tudását, nem számít neki semmi, sem az, hogy a BIOS PATA-nak álcázza a SATA eszközöket, sem az hogy le vannak tiltva, ez mind nem számít, ő van olyan okos, hogy megkerülve a BIOS-t mindent szépen felismerjen magától.De a háttértár kezelése megér egy misét, ki volt az a vadbarom aki kitalálta, hogy abszolút hivatkozzon a rendszer a lemezekre? Mi előnye van ennek a számtalan hátránya mellett???
)
Mit és hol kéne átírnom? -
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Major Major #9242 üzenetére
Kösz, erre lehet hogy szükségem lesz.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A program neve Wine. Az AppDB-ben megnézheted mely programok futnak, ill. hogyan. Csodát ne várj, könnyen megeshet, hogy amit használni szeretnél az fel sem települ, nemhogy hibátlanul fut.
Használat előtt tanuld meg hogyan kell kilőni a grafikus felületet (az X-et, ha jól rémlik Alt+F2... aztán konzolba reboot), különben csak a reset marad egy fagyásnál, azt meg nem fogja megköszönni a linux ha ezt sokszor eljátszod. -
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9221 üzenetére
Az USB HDD kevert be. Csodás. Komolyan mondom az ilyen apróságokért szeretem a linuxot.
Szerk.: Ha HDD nélkül elindítom a rendszert, aztán rádugom és telepítem, vajon be fog tudni bootolni a masina?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Egészen új hibaüzenet:
[ 2xx.xxxxxx] Buffer I/O error on device sda, logical block 0
Ez meg mi a bánat?
Szerk.: A linux megint összeveszett a SATA ODD-mmel? Még meddig akad fenn ezen?
OpenSuSE 11 LiveCD is beadta ugyanezt, csak a [ ]-es számsor nélkül.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Szeretném egy USB-s HDD-re telepíteni a 8.04-et, hogy a bootmanager is arra kerüljön, a belső SATA HDD és a rajta lévő Windows pedig érintetlen maradjon.
Képes ezt különösebb machinálás nélkül megcsinálni az Ubi telepítő, vagy figyelnem kell valamire?
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest