- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
fekeandras
őstag
Előbb elkezdtem letölteni az ubuntu-9.04-dvd-i386.iso file-t ami kőkemény ~60kb/s el jön.Mindegy ígyhagyom a gépet, majd meglesz estére...
Leterheltek lehetnek a szerverek vagy 'mittomén.
Örülök, hogy van dvd kiadás végre.Mod: ATI FireGL V7100 hoz tud valaki működő driverről?
-
fekeandras
őstag
Namost kiderült az igazság.Végig én voltam láma.Már megy a dolog viszont akadozva játszik mindent.Valami audio kodek hiányzik hozzá.Azt honnan szedjek?Iilletve a videókat is akadozva játtsza le.Gondolom hasonló okból)
-
fekeandras
őstag
Kezd gyanús lenni az hogy csupán én bénázok valamit...
-
fekeandras
őstag
válasz
Major Major #9741 üzenetére
Nekem tök mindegy csak egyszerűen kezelhető legyen.És ha működik az sem árt.Az Adacious tuti lenne csak nálam nem működik.Nem talál semmi online csatornát.
Kéri a címet megadom de nem találja... -
fekeandras
őstag
A ma végleg áttértem Xp-ről Ubuntu-ra.
Valaki tud nekem ajánlani egy olyan média/zene lejátszót amin úgy lehet online rádiót hallgatni mint a winamp-on? -
fekeandras
őstag
Soha többé windows.A kezdeti szerencsétlenkedéseim után kezdek egyre inkább rákapni a linuxozásra.Pedig párszor már közel álltam hozzá hogy feladjam...De nem.Végre nem kell negyedévente operációs rendszert újra telepíteni.Nagyon köszönöm mindenkinek az itt kapott segítséget.Nélkületek tuti nem ment volna.THX.
-
fekeandras
őstag
-
fekeandras
őstag
Sikerült megoldani bár nem volt egyszerű.Viszont észleltem egy érdekes dolgot.Kábeltévés autómatikusan kapcsolódó netem van.Eddig sehogyan sem tudtam Ubuntut belőni hogy menjen rajta a net.Pedig már minden lehetőséget kipróbáltam.Itt is kaptam tippeket (utólag is köszönet érte
) más oldalakon is de semmi nem segített.Kíváncsiságból felraktam a 2.1 UHU-t, meglepődve láttam azon egyből állítgatás nélkül megy a net.Egy másik fórumban írták hogy valószínű azért volt gond mert fenttartotta magának a Win az ip-t de ezt ez a Linux kilőtte.(Ez nem tudom mit jelent nem vagyok tapasztalt Linuxos).Szerintük ezért nem működött eddig a netem semmilyen beállítással.
Viszont mióta ez fent volt azóta próbáltam Ubuntu-t,Kubuntu-t is mindkettővel azonnal megy a net.Abszolút semmit nem kell állítgatni rajta.Telepítés után azonnal szépen megy.Ezt azért írtam le mert láttam itt régebben, hogy másoknak is voltak hajszálra ugyanilyen problémái az Ubuntuval + kábel net-tel.Próbáljátok ki hátha nektek is megoldja a problémát.
-
fekeandras
őstag
Sziasztok.SOS segítségre van szükségem!UHU 2.1-re kéne Skype-ot letöltenem.De nem tudom melyik verziót és azt sem hogy hogyan kell feltelepíteni.Valaki segítsen mert sürgősen még ma el kéne érnem egy ismerősömet aki külföldön dolgozik!Mindenkinek nagyon köszönöm előre is.(Tudom ez nem uhu topik de hátha itt többen látják)
-
fekeandras
őstag
Áhh... Eszemben sincs feladni csak nincs itt mellettem senki aki megmutatná mi merre hogyan.Így nehézkes beletanulni.Nincs erre valami szakirodalom amiből az alapoktól lehet elindulni?Könyv(ek) esetleg?
-
fekeandras
őstag
Holnap megnézem picit elment a kedvem a bénázás miatt.Miért nem tudják kicsit átláthatóbbá,könnyebben értelmezhetővé tenni a Linuxot.Ezért nem fog soha elterjedni szélesebb körben mert szerencsétlenkedni kell vele hogy menjen.De úgy érzem van egy kis szívás vele de megéri!
-
fekeandras
őstag
Egy öreg P3 gépre szerettem volna rakni.(1Ghz cerka,512ram,40Gb hdd,Inno3D GeForce 2 MX200,Lg cd-rw,MobilRack,Kártya olvasó).Ezen a gépen csak neteznék.A Win-es gépem folyamatosan nyeli a vírusokat és megelégeltem.Ezen netezek azon lanparty-zok.Bár lehet hogy ez nem fog összejönni...
-
fekeandras
őstag
ifconfig -ra ezt írta ki:
lo Link encap: Local Loopback
inet addr: 127.0.0.1 Mask: 255.0.0.0
inet addr: ::1/128 Scope: Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU: 16436 METRIC: 1
RX packets: 964 errors: 0 dropped: 0 overruns: 0 frame: 0
TX packets: 964 errors: 0 dropped: 0 overruns: 0 carrier: 0
collisions: 0 txqueuelen: 0
RX bytes: 84472 (82.4 KiB) TX bytes: 84472 (82.4KiB)Ezeket írta ki.Lehet neked mond valamit nekem lövésem sincs mi mit jelent.Egyébként két gép van egyiken Win a másikon Linux van.Megcsináltam amit belinkeltél de kikapcsolás után magától visszaindul a gép.Lövésem sincs ilyenkor mi a teendő.
-
fekeandras
őstag
Megpróbálom.Az a baj hogy nem nagyon vágom a Linuxot. (még)
-
fekeandras
őstag
Hello.azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem megy a netem linux-al.(Ubi 8.04)
Xp-n símán mindenféle beállítás nélkül azonnal megy ezen nem.(kábeltévés netem van ami autómatikusan csatlakozik nem kell jelszót stb megadni)Ja és telepítés után csak részben megyar nyelvű a rendszer az normális?Nem tudtam semmit frissíteni rajta még.Valaki írja le nekem kérem részletesen, szájbarágósan!, hogy mit állítsak át rajta hogy legyen netem.Köszi. -
fekeandras
őstag
Klassz hogy van egy ilyen topic.Kis segítségre lenne szükségem.Szeretnék feltelepíteni egy Ubuntu 8.04 -et a gépemre, a vinyón csak ez az egy operációs rendszer lenne.Konfigurációm.: 2,4Ghz Celeron proci,1x 512-400mhz ddr ram,GF 4 mx440 (64mb agp4x), Mercury Via chipset-es alaplap, 80Gb Samsung vinyó /ide/, Lg dvd-rw, Eurocase ház 300w táppal.
A problémám a következő:
Kábeltévés internetem van ami autómatikusan kapcsolódik a hálóra.Letöltöttem az iso-filet,megírtam.Következzen a telepítés.Berakom a lemezt - restart.Bebootol,kezdi a telepítést,eltelik kb 15s és a telepítés megszakad.Nem lehet telepíteni.A lemez jó mert haverom gépére gond nélkül felment.Gyanítom hogy a net kapcsolaton kellene valamit állítani de nem értek annyira hozzá úgyhogy egyenlőre nem mertem elállítani.Letöltöttem a Kubuntu 7.10 is,azt sikerült ugyan feltelepíteni,de nem tudom lefrissiteni hogy magyar nyelvű legyen.(Windowsnál minden rendeltetésszerűen megy.Telepítés után azonnal van net kapcsolat bármilyen állítgatás nélkül.) Nem tudom mit kell tennem.Ha tud valaki segíteni vagy valakinek van ötlete mi lehet a baj, az ne tartsa magában.Köszönöm előre is.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged