- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
-
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
Laybee #36317 üzenetére
Az az utóbbi fájl lesz tényleg a ludas, nálam ez van benne és nem ír rá hibát:
deb file:///usr/share/local-repository binary/
(#36318) pethYeti: Ez alapján csináltam, de szerintem könnyen visszatehető a tárolóból a 0.9. A linkelt leírás végén le is van írva hogyan kell. Bár nem látom értelmét. Unity-t nem használok, minden másra meg gyors, stabil és kiforrott a 0.8.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Laybee #36299 üzenetére
Azt a fájlt meg kell szerkeszteni, mert valahogy hibás lett szintaktikailag ami benne van.
(#36308) Sweet Lou 6: Leginkább a 0.9-es compiz a hibás. Nincs eléggé kitesztelve, a canonical meg volt olyan rendes, hogy ilyen állapotban belehányta. Én visszafejtettem 0.8-ra, elégedett vagyok. Persze nincs fancy unity, de legalább stabil és használható a Mint 11-em.
-
PuMbA
titán
válasz
Laybee #34470 üzenetére
Valószínűleg a 64bit alatt van valami a flash-sel, mert nekem fele akkora sebességű a procim és megy a 720p. IE9 is sokkal lassabb és bugosabb 64 biten, mint 32-n például.
Atapi: Ja, azt hittem 32 bittel nyomod... 64-en tényleg nincs semmi megoldás.
M.W.H: Nem. 8-as szériás NV a minimum.
RBJ: Felrakhatod Windows "alá" is, amit az Ubuntu CD autorun menüjében találsz meg. Én a 32bitre szavazok (3 GB-hoz amúgy is felesleges a 64).
-
ntomka
nagyúr
válasz
Laybee #34450 üzenetére
Csak a flash miatt felesleges 32 bitet felrakni, mert az egész flash egy fos linuxon, mindegy mit csinálsz. A legjobb eset az, ha szimplán működik, többet ne várj tőle. Minden másban viszont csak nyersz a 64 bittel. Egyébként igen, 32 biten is lehet kezelni sok memóriát a pae kernel segítségével, első telepítésnél ez megy fel automatikusan.
-
Atapi
senior tag
-
Laybee
őstag
válasz
Laybee #34430 üzenetére
Ez a beállított xorg.conf:
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings: version 270.29 (buildd@radon) Fri Feb 25 17:16:21 UTC 2011
Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
Option "Xinerama" "0"
EndSection
Section "Files"
EndSection
Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection
Section "Monitor"
# HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "BenQG2222HDL"
HorizSync 24.0 - 83.0
VertRefresh 50.0 - 76.0
Option "DPMS"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 7900 GS"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "metamodes" "1920x1080 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSectionÉs ez újraindítás után:
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings: version 270.29 (buildd@radon) Fri Feb 25 17:16:21 UTC 2011Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
Option "Xinerama" "0"
EndSectionSection "Files"
EndSectionSection "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSectionSection "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSectionSection "Monitor"
# HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "BenQG2222HDL"
HorizSync 24.0 - 83.0
VertRefresh 50.0 - 76.0
Option "DPMS"
EndSectionSection "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 7900 GS"
EndSectionSection "Screen"
# Removed Option "metamodes" "1920x1080 +0+0"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "metamodes" "1152x864 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection -
válasz
Laybee #33618 üzenetére
De, gondolom működik NV-vel is. Mondjuk szerintem nálam nem is megy mégsem. A Stage Video-s cucc ugyan működik, kiírja, hogy true, de a sebességben változást nem tapasztalok, és a video infónál meg undefined video rendereringet ír, szintén semmi változást.
(#33619) kovaax: Nyílt meghajtóval biztos nem, szerintem.
-
válasz
Laybee #33603 üzenetére
Hát, a teóriádat könnyedén ellenőrizheted úgy, hogy csökkentett módban elindulva az Adminisztráció -> Bejelentkező képernyőnél beállítod az automatikus bejelentkezést.
Ha elállnál az új plymouth témától, hogy ezáltal minden úgy működjön mint régen, akkor egyszerűen csináld vissza az egészet. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
kovaax
őstag
-
RaZroX
addikt
-
válasz
Laybee #32377 üzenetére
Nem különösebben tudom ajánlani a használatát, bizonyos helyzetekben jóval lassabb az ext4-nél. Például rendszerfrissítésnél vagy éppen az alternate telepítővel való telepítésnél 3-4-szer lassabban dolgozik a btrfs. Például most frissítettem a napokban az átmásolt Maverick rendszeremet Natty-ra, btrfs-el eltartott vagy egy és háromnegyed óráig, ext4-vel meg 20 perc volt kb..
(#32378) alienpapa: Érdemes lehet letörölni az MBR-t. Ezt megtudod oldani többféleképpen, egy Live Ubuntut indítva a GParted segítségével vagy terminálban a
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=512 count=1
paranccsal.
-
Major Major
senior tag
válasz
Laybee #15786 üzenetére
csinálj egy másolatot a /boot/grub/menu.lst -ről, és utána nyugodtan csináld meg ami az első hozzászólásban van
másoláshoz pl sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst.bak
vagy már egy bootképtelen ubuntuval van dolgunk?szerk: akinek módjában áll, szavazzon erre az ötletre, megkönnyítené a kezdők dolgát
-
Vladi
nagyúr
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Laybee #10862 üzenetére
Milyen monitor, milyen kartya, milyen drivert hasznalsz?! Ezek nelkul nehez segiteni...
Nekem akkor volt ilyen param, amikor XP-n NVIDIA drivert hasznaltam, linuxon meg a nyilt forrasu nv driver ment. Ha bekapcsolod a hivatalos NVIDIA linuxos drivert, akkor ugyanugy megy majd a kepernyo.
System > Administration > Hardware Drivers : itt kell kipipalni a megfelelo nvidia drivert, es felteszi magatol.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Laybee #10280 üzenetére
root-ként elmentetted a változásokat?
bizonyára lehet másként is, de én ezt csináltam annak idején:
xhost +
sudo nvidia-settingsmajd beállítás után mentettem. ez root-ként fut, tehát tud írni a /etc/X11 kt-ba. az xhost + meg azért kell, hogy a root is tudjon rajzolni a más által nyitott X felületre. alapból hibát adna ki.
-
Major Major
senior tag
válasz
Laybee #10024 üzenetére
Én ellene vagyok az ok nélküli reinstallnak. Félévenként újra feltenni, ez rosszabb, mint a windows. Csinálj egy biztonsági mentést a fontos filejaidról és a beállításokról, aztán mehet a frissítés. Igazából vesztenivalód nincs vele, ha beborul, akkor még mindig ott a reinstall.
-
escape
aktív tag
Ez inkább proci videokari függő.
Vagy nincs feltéve a videokari, vagy a kettő közül valamelyik nem túl jól szuperál.
Próbáld ki ezt:
sudo apt-get install preload
Ez automatikusan indul a rendszerrel háttérben, és figyeli milyen progikat használsz gyakran, aztán egy idő után azokat indulásnál auton betölti a ramba, igy gyorsabban indul el.
Nem hiszem h segít, de egy próbát megér. -
escape
aktív tag
-
sh4d0w
félisten
-
rtom
senior tag
Parancssorból reboot vagy shutdown -r now parancsokkal tudsz újraindítani, mindkettőhöz root-nak kell lenned.
Mikor parancssorban vagy, el kéne indítani a gdm-et, a gnome login-t, hogy ki tudd választani a desktop környezetet. Ehhez
sudo /etc/init.d/gdm start
a megfelelő parancs, szerintem.
Az lxde azért nem megy, mert a működéséhez még hozzá kellene adnod a panel (pl. pypanel), a menük (menu), háttér (pl. feh) kezeléséért felelős csomagocskákat. De mivel kezdő vagy linux terén, ezt nem ajánlom neked, xinit.rc vagy ~/.config/lxde/autostart.sh fájl szerkesztgetése már advanced ismereteket igényel (bár nem ördöngősség).
Szerk.: éppen ilyesmin dolgozom, csak openbox-al. Egyszer majd leírom, hogyan csináltam/om.
-
ragazzo
őstag
Szia!
Tényleg elég zavaros minden. Újraindítani parancssorból asszem a restart-al lehet. De ha ez nem megy, akkor a shut down vagy a halt parancs leállítja a gépet. Te wubi installert használtál?[link]
Mert ott elméletileg a sima programok telepítése és törlése menüből el lehet távolítani. -
escape
aktív tag
Értem, szóval ez akkor még mindig az lxde?
Gubban a recovery módot válaszd ki, majd ezzel kapsz egy parancssoros felületet root módban uh nagyon vigyázz mit csinálsz.
Kérdezni fogja h mit szeretnél csinálni, asszem 4 lehetőség lesz, amolyan dos-os felületen.
A root-ot válaszd ki, majd írd be: startx gnomeHa így sem megy haljak meg nem tudom mi a probléma, meg h mit rontottál el, mi megy és mi nem
Mod: a gnome-panel elé nem kell sudo
-
escape
aktív tag
Ahha.
Kezd egyre zavarosabb lenni a dolog.
Van ugye a bejelentkező képernyő, ahova felhasználó nevet meg jelszót kell beírni.
Nyomj egy CTRL+ALT+Backspace-t.
Ez ujrainditja a grafikus felületet, és ismét be tudsz lépni, de még ne lépj be.
Van elvileg egy olyan menü h Környezet, vagy beállítások és azon belül Környezet.
Ott válaszd ki a Gnome-ot.Ha bejött, és nem változott, akkor nyomj egy ALT+F2-t oda pedig írd be h gnome-panel.
Ezzel kapsz egy tálcát amihez hozzá tudod adni a dolgaidat.Ha bármi nemjó kérdezz
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Gyermek PC játékok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged