- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
válasz
Neil Watts #50051 üzenetére
Lehetni biztos, de hogy hogyan?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neil Watts #50051 üzenetére
Így még win alatt se csináltam meg soha
De majd lesz kis időm megnézem neked. De csak hétfő, vagy utána..
-
válasz
Neil Watts #50046 üzenetére
Ugyanezt kérnénk KDE és kwin -re, Nvidia kártyával
Bár most épp csak 1 monitorom van.
Illetve nálam az a baja, hogy a KDE nem ismer fel, csak egy monitort, és lusta voltam szórakozni vele... Maikor 2 monitor van, akkor a Nvidia control panel is tud két képernyőt csinálni, csak az átjárás macerás köztük -
válasz
Neil Watts #50033 üzenetére
Fals, hiányos és elavult információkat is tartalmaz. Most már a 12.04-es kiadásnál tartunk, felesleges mondjuk a Breezy kalauz (5.10, 2005). Abból a Grub helyreállításból pár lépés hiányzik, nem mellesleg már minden eszköz sdXN jelölést kap. A rootnak nem állítunk be jelszót és a sudo su sem éppen a legtökéletesebb megoldás. Stb., szóval bőven lenne mit frissíteni rajta.
Természetesen szívesen írok ehelyett egy használhatóbb első hozzászólást is, persze ha aztán tényleg leváltja. -
válasz
Neil Watts #50031 üzenetére
Hát, szerintem akár maradhat is. De egy új első hozzászólás már legalábbis nem ártana.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Neil Watts #49818 üzenetére
mindkét monitorra külön háttér képet tudok berakni így ha szétvágod a képet akkor egyik fele ide másik oda és kész
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Neil Watts #49802 üzenetére
-
aag
őstag
válasz
Neil Watts #48170 üzenetére
Miért kell ide ilyen szamársághalmazt önteni? Így akarsz segíteni?
De tudjátok-mit? Nemérdekel tovább a véleményetek. Pont.
-
fradi81
veterán
válasz
Neil Watts #47921 üzenetére
Minden gond nélkül működik mindenfajta linuxon.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Neil Watts #47917 üzenetére
Processzor szerintem rendben van, ilyesmi nálam is, ram kicsit sok. Swap nélkül van 800 MB körüli értéken nálam.
-
fradi81
veterán
válasz
Neil Watts #47917 üzenetére
Itt valószínűleg a rendszerfigyelő maga ami hajtja, ha más program nem fut. A folyamatoknál láthatod. Az 1,4Gb meg elég soknak tűnik, de van miből meríteni úgyhogy semmi gond.
-
kenny123
addikt
válasz
Neil Watts #47892 üzenetére
What panel? Bedugom, de nem hoz fel sehol semmit.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Neil Watts #47887 üzenetére
Aha, köszi, megtaláltam én is!
-
Lacces
őstag
válasz
Neil Watts #47883 üzenetére
Köszi, az első kép nekem még új
azt a sidebaros részt még sosem láttam. Nah most rohanok a külsőmonitorért
-
Lacces
őstag
válasz
Neil Watts #47867 üzenetére
Szia.
A 4. pontot kifejtenéd pontosabban?
Régen nálam is volt ilyen hiba, 11.10-nél. (Pár napja írtam fel ide fórumba, hogy a 12.04 egyre bugosabb nekem, az elején tökéletes volt, sok frissítés miatt)A 4. pont az nekem misztikum
Azt pontosan hogyan lehet beállítani, hogy csak 1 helyen legyen a launcher?Mert amikor én dual-monitoroztam 11.10 alatt, akkor a monitor kisebb felbontású volt a külső monitor meg nagyobb, és emiatt az ubi mindig mindkettőt ugyanarra állította be...
De ez az 1 launcher dolog nekem új
És vlc2.0 alatt mit pipáltál be?
-
válasz
Neil Watts #47880 üzenetére
Sikerült 75%-ról 35%-ra levinni a prociterhelést bluraynél! tök jó köszi! (Bár a VDPAU hatékonyabb
)
Lehet hogy bepattintok majd a gépbe megint egy GeForce-t azért...Üdv. core2
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #47876 üzenetére
vagy esetleg a crunchbang. nekem nagyon bevalt.
-
válasz
Neil Watts #47867 üzenetére
Adobe Flash alatt sehogy, egyébként meg a VLC-vel elvileg egyszerűen. Vagyis elméletileg csak telepíteni kell az xvba-va-driver nevű csomagot, majd a VLC-ben be kell pippantani a GPU-gyorsítást. A gyakorlatban aztán vagy működik, vagy nem, olyan is volt már nálam, hogy csak újraindítás után volt jó. Múltkorában nemrég nagyon jól ment, most mintha nem használná, de ettől függetlenül még a madaras videót is viszi szinte akadás mentesen. Sajnos ennek a megoldásnak a fejlesztése már leállt, így ennél jobb biztosan nem lesz vele. Majd talán a nyílt meghajtóval lesz előrelépés, legalábbis múltkorában erről olvastam.
-
válasz
Neil Watts #47864 üzenetére
A lényeg, hogy jó lett, én is csak annyit tudtam, hogy elméletben működik. Nekem csak egy monitorom van az asztali géphez, így próbálni nem tudom, de azt olvastam, hogy ráfeküdtek a többmonitoros támogatás kérdésére.
-
válasz
Neil Watts #47864 üzenetére
Hogy sikerült kb.?
-
válasz
Neil Watts #47852 üzenetére
Na ezt ha sikerül, nekem is súgd majd meg pls., mi lett a megoldás, mert nekem sem nem akarja sosem az igazságot
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neil Watts #47852 üzenetére
Kíváncsi lennék, amd oldaláról letöltöttel mi lenne a helyzet!
Ja és rendszergazdai ccc-t indíts, csak abban tudsz ilyeneket állítgatni. Nincs 2db moncsim, amúgy kipróbálnám neked nálam mi a helyzet
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neil Watts #47847 üzenetére
Zárt meghajtót raktál az amd oldaláról? Működik rendesen a 3D gyorsítás? Flash videók, ilyesmi? Ati catalyst cc-ben tudod állítgatni a kijelzőket pont úgy mint windowsban
-
válasz
Neil Watts #47847 üzenetére
A Rendszerbeállítások -> Kijelzők alatt tudsz állítani mindent amit lehet.
-
klambi
addikt
válasz
Neil Watts #47496 üzenetére
zh feladat
ez van
-
válasz
Neil Watts #47368 üzenetére
Hát, nekem is működik, miután összeszenvedtem, hogy menjen
De mondjuk az ilyen hihetetlen bonyolult dolgokat, minthogy szkájp a mikrofont használja, a TV kártya meg a CD-int, már nem próbáltam neki megmagyarázni
-
Expulso
tag
válasz
Neil Watts #47365 üzenetére
köszi, sajnos az ott leírt német nyelvű linket sehogy nem tudtam értelmezni - annyit vettem ki belőle, hogy egy csomó hálózati beállítással kapcsolatos parancsot adott ki terminálba, innen már kínai. ..és az angol leírás meg vajmi keveset ért.
megpróbálom simán kibontott mappából a make" dolgot - hátha.
-
rybank
senior tag
válasz
Neil Watts #44518 üzenetére
4 perc 16 másodperc?
(#44521) Nowhereman A 13, 13 darab programot jelent. A lemezkezelőtől a synaptic-on át a szövegszerkesztőig mindennel.
(#44520) Nowhereman Különben presze tudom, hogy tudod van ott root fiók. Meg adja az ember a jelszót és nincs hiány! Csak hát normáls user-nek nincs rá szüksége.
Különben megfogadtam, hogy nem babrálom. Még conky sem. Egyébként is millió a dolgom. Csak kicseszek magammal, ha ezzel foglalkozom.
(#44525) Kendek - "...Azért úgy általában aki a mindenkori Ubuntu kiadást használja az félévente újratelepíti és nem úgy frissíti..." - Bizony. Bizony. A frissítésből rengeteg probléma adódhat. Egy friss reinstall-ból pedig aligha.
Ha elég erős vagyok. Még a 11.10-et is megtartom, amíg támogatják. 2013 vagy mennyi?
(#44526) ViZion - "...Azért néha egy friss telepítés nem árt, már csak a wines gyökerek miatt is megnyugszom, h minden "tiszta"..." - Ezzel én ugyanígy vagyok. De próbálok leszokni róla. Ez a rendszer nem szemetelődik annyira. Eleve nincs is mi szemetelje, ha nem rakok fel állandóan minden sz@rt.
-
rybank
senior tag
válasz
Neil Watts #44515 üzenetére
Éppen két tanulás között vagyok. Olvastam, vagy 5 percig mire megértettem mire írod a vajat.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neil Watts #44496 üzenetére
Köszönöm szépen, megy patentul minden!! Pár kb-os kis programmal, gyönyörű felülete van a lejátszón, nagyon hálás vagyok!!
Neked is Kendek
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Neil Watts #44491 üzenetére
LOL!
-
hallari
tag
válasz
Neil Watts #44491 üzenetére
Na! Azért ez így szombat este kicsit erős, nem gondolod?!
Van, aki aludni is szeretne... -
Babetta-X
senior tag
válasz
Neil Watts #44269 üzenetére
Nem a windowsitás a lényeg, hanem, hogy minél gyorsabb, korrektebb rendszer kapjak a gépemre.
-
MacCaine
őstag
válasz
Neil Watts #44257 üzenetére
e-Sátán?
-
válasz
Neil Watts #44222 üzenetére
Mondjuk ja, nem sok olyan gép van, ami DDR ramos, és 64 bites
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Neil Watts #44222 üzenetére
Ez érdekes, de miért van így?
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Neil Watts #44217 üzenetére
64 bitesnek nincs értelme?
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Neil Watts #44211 üzenetére
Igen, ezt pár hsz-el ezelőtt írtam is. Az LTS kiadás meddig lesz jó?
-
ViZion
félisten
válasz
Neil Watts #44198 üzenetére
pfff háát yah, sebaj.
ITT azt írják odahúzom, kész. Akkor csak nálam nem működik ilyen egyszerűen? Még a saját mappámból sem tudok újat felvenni a bal oldalra... -
floatr
veterán
válasz
Neil Watts #44140 üzenetére
Én már belekóstoltam a zinteltől kezdve nvidián át egész az ati-ig bezárólag, de ha annyit mondok h a következő gépemben is ati lesz. Ennek igen prózai oka van, binugz alatt is ez tűnik a három közül a leghasználhatóbbnak. A zintel önmagában komolytalan. Az nvidia driverei akkora teljesítménykülönbséget produkálnak a binugz hátrányára, hogy én szégyellem magam, amikor a család fintorog. Ehhez képest az ATI-nál csak kisebb szokható hibák vannak, és amiket sorolnak a guglinál, azok is inkább a rutin hiányának tudhatóak be. Márpedig rutin a winnyózos driverekhez is kell.
-
rybank
senior tag
válasz
"Az egyik legjelentősebb fejlesztés az Ubuntu 12.04 LTS kiadásában a tervek szerint a több monitoros rendszerek jobb támogatása lesz" - Mogorva Mormota +
-
sh4d0w
félisten
válasz
A 4. ATi-m van Linux alatt és soha nem volt vele gondom... és még játszom is.
-
válasz
Elég sok embernek megy amúgy, de sajnos tényleg nem jobb az arány, ahogy nézem, mint Nvidia-val...
Mondjuk nekem meg a VDPAU nem akar menni Nv 9600-zalDe akármit csinálok vele.
-
rybank
senior tag
válasz
Neil Watts #44138 üzenetére
Valaki írja már megy nekem! Az NV drivere jobb Ubuntu alatt, mint az ATI-é.
core2 előzményeit nem tekintem törvényszerűségnek, csupán nekem sem tökéletes a unity. -
n00n
őstag
válasz
Neil Watts #44122 üzenetére
Nálam is ilyen a kiterjesztett monitor és szerintem jó így. Mi nem tetszik neked ezzel kapcsolatban?
-
válasz
Neil Watts #44122 üzenetére
Win alatt ilyen.
KATT, nagy a kép, bocsiSzóval ilyen kiterjesztett asztal kivitelezhető Ubuntu alatt nVidiaval? Ha igen, akkor átcserélem a két gép VGA-ját.
-
válasz
Neil Watts #44113 üzenetére
Miért nem a Catalyst Control Centerben kattintgattál hozzá?
-
sh4d0w
félisten
válasz
Neil Watts #39442 üzenetére
Mi van, ha leszeded a gyári drivert és csak a nyílt van?
-
viw
aktív tag
válasz
Neil Watts #39450 üzenetére
hát lehet,h. benéztem és 32biteset töltöttem le... teszek fel 64est.
köszi! és neked is ZCoyote -
válasz
Neil Watts #35066 üzenetére
Az fglrx-et az AMD fejleszti, havonta adnak ki egy újabb Catalystot. De a problémád forrása nem is biztos, hogy ez. Én csak azt mondtam, hogy a nyílt meghajtó miatt melegedhet jobban (Te akkor ezek szerint nem azt használod), azzal még nem százas az energiagazdálkodás, bár kézzel lehet machinálni.
-
válasz
Neil Watts #35060 üzenetére
Nem, nem melegedett fel 70 fok Celsiusra a proci, ne izgulj. Például melegebb szokott lenni amiatt is ha mondjuk HD szériás AMD GPU-hoz a nyílt meghajtót használod, mert egyelőre nincs jól működő, automatikus órajel/feszültségszabályozás.
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #32743 üzenetére
viszont kívánok!
egy kis karácsonyi humorbombával, ha még nem látta volna valaki
-
b.bone
senior tag
válasz
Neil Watts #32735 üzenetére
Na jól van
sokat kell még tanulnom
Azt hiszem felesleges is ennyit kéredznem. Első osztályú tutorialok, help-ek guide-ok és hasonlók lelhetőek fel a neten. Inkább el kezdek olvasgatni éjszakás műszakaimban.
Viszont jó lenne ha távolról el tudám érni a gépemet, hogy tudjam piszkálni bentről, de majd ennek is utána olvasok
szerk: és kössz mindenkitől aki eddig segített. Legalább már van egy működő rendszerem
-
kovaax
őstag
válasz
Neil Watts #32730 üzenetére
Szerintem még mindig az admin/júzer jogosultságok szigorú szétválasztása a fő előnye a linuxnak vírusvédelem szempontjából. No meg a statisztika.
Azt hiszem a közelmúlt legjelentősebb "linux" vírusfertőzése az volt, amikor ugye a vindózeres webszerkesztők elmentették a linux szerverek admin jelszavait Total Commanderben, és a vindózeres vírus ezzel lazán tudta módosítani a szervereken lévő honlapokat, beillesztve a jó kis kódjait. De persze ez nem a linux hibája, meg nem is igazán a vindózeré első sorban, hanem azoké a hülyéké, akik megjegyeztették a jelszót...
-
b.bone
senior tag
válasz
Neil Watts #32727 üzenetére
Hi,
Köszönöm a választ. NEm néztem utána, hogy mennyire jellemző Linuxra a vírus, de ez így elég megnyugtatóam hangzik
Gyorsan rágugliztam erre az iptables dolgora.
Egyelőre csak grafikus felületet használtam szóval fogalmam sincsen hogyan kell ezeket állítgatni.
Gondolom van ez a terminal aztan ott pötyögni kellMajd valamikor el dodizok vele.
Egyelőre haditervem sincsen mit állítsak rajta. Torrentezek is vele szóval ne mtudom milyen IP címeket vagy IP tartományokat lenne érdemes rejectelni.Mindenestre köszönöm a válaszod. Legalább van valami halvány kisegítő segéd pót fogalmam, hogy hol induljak el
Szerk: amúgy leginkább a key loggerektől félek. Nem járok mindeféle huncut weboldalakon, de például online bankolni azt szoktam.
-
kovaax
őstag
válasz
Neil Watts #32727 üzenetére
Egy jo iptables konfig csodakra kepes!
Meséld el nekem, hogy mit tesz az iptables egy honlapba ágyazott ügyes kis progival, ha megnyitod a honlapot?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Neil Watts #27021 üzenetére
Nem lenne éles használatban a gép, csak csinálnék egy linux tesztet is, ha eljutok oda egyszer.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Neil Watts #27038 üzenetére
Simán: Kendek már leírta előttem.
-
válasz
Neil Watts #27038 üzenetére
Nálam normálisan látszódik Ambiance és Radiance témánál is. Előbbinél sötét háttérrel van világos betű, utóbbinál meg fordítva.
Esetleg próbáld meg az Options -> General -> Choose Style-nál átállítani, nálam GTK+-on van.(#27039) Melorin: SMPlayernél, hogy legyen valóban hardveres gyorsítás, ahhoz az avivo-t kell beállítani. A CoreAVC is jó, ha be van pipálva. A dekódolási szálnak annyit adj meg, ahány magod van a prociban.
Társítás: Nautilust megnyitod, elnavigálsz a fájlhoz, jobb egérgomb -> Tulajdonságok -> Megnyitás ezzel
Az AMD honlapjáról letöltött is fglrx- azzal nincs semmi gond.Claws Mail-hez telepítsed fel a claws-mail-html2-viewer nevű csomagot, akkor gombnyomásra megnézheted a leveleket HTML-ként.
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #27020 üzenetére
az, hogy mire van névlegesen elkészítve nem jelent sokat, mert ugyanolyan jól működik a legújabb ubuntuval is. funkcionalitásban pedig lényegében már minden benne is van, amit egy normális ember használ. oké, lassan fejlesztik, de legalább nem az van, hogy "300 new features", és telenyomják felesleges marhaságokkal.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Neil Watts #27021 üzenetére
Lubuntuhoz elég szvsz.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Neil Watts #27015 üzenetére
Mivel nem értek a Linux rendszerekhez, így részemről csak szívás lesz a dolog.
Meglátjuk, Vladi mennyi EDO ramot kapar össze nekem, illetve még keresgélni kellene párat, hogy meglegyen a min 128MB.
Elvileg most is annyi van benne, de valamiért csak 8MB-ot ismer fel.
Majd ügyködöm valamit -
válasz
Neil Watts #27015 üzenetére
Attól, hogy esetleg lefagy a Fedora 13, attól még nem lesz rosszabb a többi disztrónál. Nekem az Ubuntu is fagyott már a notimon, de az a 2.6.32-es kernel hibája volt. Ettől függetlenül nekem sem szimpatikus annyira, nekem sem a világom, de nem ilyesmi miatt.
Skype kompatibilis kliens nincsen, hiszen az egy zárt cucc, csak a hivatalos progit tod használni. Habár a felhasználói felületén lehet variálni már vagy mi, de nem tom, hogy ennek vannak-e már kézzel fogható eredményei.
-
válasz
Neil Watts #26749 üzenetére
De azért, hogy HD videókat nézegessek, ahhoz nem értelmetlen betenni egy GTX295-öt?
Van valami értelmes dolog még amire valóban érdemes lehet használni ilyet Ubuntu alatt? Mert játszani nem tok vele ugye, bár nem is áll szándékomban. -
Speeedfire
félisten
válasz
Neil Watts #25037 üzenetére
sambát mind a 2 oprendszer megeszi
-
upszilon
őstag
válasz
Neil Watts #25013 üzenetére
Mondom, a hardver résszel nincsen semmi gond. Az összeomlások láthatóan szoftveresek.
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #25010 üzenetére
én is éles rendszerként használom, sőt a szüleim gépén is az van már, mert karmic alatt nem akart rendesen együttműködni a pulseaudio és a skype. egyik gépen sincs semmi gond.
OOo helyett megy Symphony3 beta
lassan már rosszul érzem magam, ha valami stabil kiadást telepítek... -
Mobulla
csendes tag
válasz
Neil Watts #24993 üzenetére
Egy hülye kérdés: a hálózatkezelő megvan?
-
válasz
Neil Watts #24993 üzenetére
Senkinek semmi otlet?
-
izze
csendes tag
válasz
Neil Watts #24052 üzenetére
-
LGabor001
tag
válasz
Neil Watts #24013 üzenetére
Mert windows xp-kell öregapám gépe... azt érti de ha össze omlik az xp nem lehet egyszerűen ujra telepíteni ez miatt...
-
harry
veterán
válasz
Neil Watts #23984 üzenetére
Hát azért a megnyitom a menüt, és 10sec múlva megjelenik/eltűnik szerintem elég gáz, mindegy milyen eszközről van szó...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Neil Watts #23986 üzenetére
Vdpau az nvidia karikhoz van, itt maga az ARM mag van felkészítve HD tartalmakra.
Egyébként ahogy nézem, XFCE felülettel van alapból, ezért nem volt ismerős az ubi. Benne a böngésző pedig midori, ami ha jól látom, még nem rendelkezik javascript és flash támogatással, ami elég gáz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Neil Watts #23984 üzenetére
Hozzáadódik, hogy képes fullHD felbontású videó-t 30-40%-os procihasználattal lejátszani, ami azért elég derék!
Jah, egy n900 nekem is jól jönne, de mocskos drága
-
barnam_
nagyúr
válasz
Neil Watts #23743 üzenetére
Lol, ezzel aztán sokat segítettél
-
mzx
senior tag
válasz
Neil Watts #23644 üzenetére
igen, igen, erről irtam én is ,hogy voltak (és vannak (!)) ilyesmik,
csak hát nem skype-on.Szóval van időkorlátos ingyentelós megoldás win alatt , csak hát érdeklodom itt: ubuntu alatt létezik szintén?
(Többieknek irom ismét: VEZETÉKESRE, VAGY MOBILRA történő telóhivás érdekel, ingyenes, akár idő- vagy egyéb korlátozással .)
... valaki más esetleg tud iylenről ?
(NE wifi-st ajánljatok!
Amugy akit érdekel, tudok adni linket arra; az ottani leiras szerint a modszerukkel legálisan lehet korlátlanul ingyenesen mobillal vezetékesre, nagyon olcson mobilra, meg kulfoldre, amennyiben mobilinternet, vagy PC-s net előfizetése van a usernek, de wifivel .)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Neil Watts #23706 üzenetére
Köszi!
Az a vicces, hogy épp mikor telepítettem az ndiswrappert a make és make install módszerrel, ott szerepelt, hogy lsusb-vel tudom listázni az USB-s eszközöket, erre beírom, látom, hogy az eszköz nem szerepel a listában.
Ekkor átdugtam egy másik portba az adaptert, felismerte, és automatikusan csatlakozott (korábban beállítottam már a vezetéknélküli kapcsolat SSID-jét és jelszavát), mindenféle külön Windows-driver telepítgetése nélkül... Pedig a következő lépés az lett volna, hogy akkor beadom neki a Windows-drivert. Ez hogy lehet?Ráadásul most találtam ezt a lapot: [link], itt meg ezt írják: "Not working, tried with driver arusb_xp.inf from CD. Everything went smoothly in the ndis install, but the device doesn't show up with iwconfig."
Ez meg baromság, mivel a TL-WN821N most hibamentesen megy az Ubuntu 9.10 x86 oprendszerrel - iwconfig-ban pedig ott szerepel szépen a kapcsolat a wlan0-nál.
(Direkt kihúztam a kábelt, teszteltem, most is vezetéknélküli kapcsolattal netezgetek.) Át kéne szerkesztenem a lapot, nehogy a potenciális felhasználók megijedjenek, hogy az eszköz nem működik Linux-szal? Végül is wikis, úgyhogy elvileg szerkeszthető...Szerk.: ráadásul most az ndiswrapper kitömörített könyvtárában a make uninstall utasítással le is szedtem az egész progit (minek legyen fent, ha nem kell), és úgy is hibátlanul működik!
-
barnam_
nagyúr
válasz
Neil Watts #23685 üzenetére
Nem nem, az asztalin meg vagyok elégedve a Win7-el. A laptopon van fenn, ami már kevés a 7-hez, az XP meg nem begyere, ezért lett linux.
(#23686) Kendek: pontosan
szerk.: ja az a vicces, hogy az asztalin virtualbox-al gyorsabb az ubuntu mint a laptopomon
Az említett probléma sincs videólejátszásnál.
-
válasz
Neil Watts #23685 üzenetére
"Lecseréltem a laptopomon az XP-t Ubuntu-ra" "(Pentium M 1.6Ghz, 512MB ddr1 ram)"
Szerintem igen, csak az "Albacomp Activa 8089C [PM1.6-512-40]" lesz belőle az amire gondolt. -
HollyBoni
veterán
válasz
Neil Watts #23648 üzenetére
Jaa tényleg,csak rámentem és megnyitott fájlokat.Viszont ha megnyitom wine-al ezt az üzit kapom.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Neil Watts #23645 üzenetére
És ezzel mit kezdjek?Rámegyek a zipper.exe-re,nem csinál semmit a patchjre.exe-nél meg acces denied-et ír.
-
mzx
senior tag
válasz
Neil Watts #23629 üzenetére
kabaré
először azt irod: skype?, majd hogy skype-pal nem lehet -
j0k3r!
őstag
válasz
Neil Watts #23618 üzenetére
oke. koszi. toltom a "netbeans" nevut.
-
mzx
senior tag
válasz
Neil Watts #23621 üzenetére
winXP alatt tapasztaltam, hogy skype -pal nem lehet telefonkészuléket felhivni
(vagy ennek ingyenessége nem volt megoldhato?
...nem emlkékszem, régen skype-oltam), winXP alatt skype usert lehetfelhivni ingyen.
ubin lehet?? ... nem lenne rossz ..a napokban tettem fel ubira a skype-t, de mivel ritkan skype-olok, még nem teszteltem le.
Amúgy látom, van- unbin egy Ekiga telefonszoftver nevű progi is, és van tárcsázófelulete; avval megoldható az ingyenteló, telefonkészulékekre?
-
randras
veterán
válasz
Neil Watts #22697 üzenetére
Igen, az ilyen nevetséges hibákat mindig beszoktam e-mailezni. Gondolj bele írsz egy ilyen programot, működik, fasza, mindenki boldog, és egy ilyen kis hiba bentmarad.
-
randras
veterán
válasz
Neil Watts #22695 üzenetére
"A fájlok letöltése (folyamatban)" feliratnak félkövérnek kellet volna lennie, de mivel lehagyták az elejéről, így normál maradt, viszont a végén megjelent a </b>, a félkövér formázás lezáró tag-je,
-
ntomka
nagyúr
válasz
Neil Watts #22457 üzenetére
Ismered a mondást, hogy kákán is csomót keres?
(#22463) upszilon: Neked meg már többen is mondták tegnap, hogy kötekedni jársz csak ide. Szerintem ne is folytasd ezt a gondolatmenetet, hogy "csak a vita kedvéért" mondtam, mert bullshit. Ez a véleményem, tényleg jobban tetszik az ubis élsimítás.
-
válasz
Neil Watts #22457 üzenetére
Párszor már leírtam itt, csak annyit tettem, hogy a Windows/Fonts mappából a /usr/share/fonts könyvtárba másoltam át a Wines betűtípusokat, ennyi. Ha van Licenced hozzá, akkor megteheted.
-
upszilon
őstag
válasz
Neil Watts #22433 üzenetére
...én ezzel a módszerrel vagyok eddig megelégedve:
sudo apt-get install msttcorefonts
Aztan letoltod ezt az xml -t
http://www.osresources.com/files/centos-windows-fonts/fontconfig.tbz
Majd kiadod a kovetkezo parancsot a letoltes helyen.
sudo tar xvjpf fontconfig.tbz -C /etc/fonts/
Aztan mar csak egy ujrainditas kell es lehet orulni. Meg nem árt bepipálni, hogy a böngésző is ezt használja...
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #22448 üzenetére
-
válasz
Neil Watts #22448 üzenetére
Esküszöm, már kifolyik a szemem, annyira nézem, keresem, hogy mit kell nézni a betűkön, hogy mi lenne az igényed. De csináltam egy Firefoxos képet én is, nézd meg, hogy ez, hogy tetszik.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Neil Watts #22446 üzenetére
Látom, hogy más a vastagság és a betűköz. De nincs ötletem, hogy lehetne megoldani, hogy ugyanúgy nézzen ki, mint Win7 alatt.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Neil Watts #22441 üzenetére
-
FixY67
senior tag
válasz
Neil Watts #22441 üzenetére
Nem tudom, jól értelek-e vagy sem, de két különböző browserben megjelenített oldalt összehasonlítani, komoly felelőtlenség.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Neil Watts #22433 üzenetére
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Neil Watts #22414 üzenetére
-
upszilon
őstag
válasz
Neil Watts #22416 üzenetére
Mesélj!
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #22361 üzenetére
Rendszer>beállítások>megjelenés>betűkészletek
itt állíthatod a betűméreteket és az élsimítást. ha ezek nem tetszenek, akkor így jártál. vagy leprogramozod. -
ntomka
nagyúr
válasz
Neil Watts #22416 üzenetére
Szerintem azért nem kaptál még választ, mert senki nem érti, mire gondolsz pontosan. Szóval?
-
sh4d0w
félisten
válasz
Neil Watts #20194 üzenetére
Nade ácsi.
Így igen könnyen hamis biztonságérzetbe lehet ringatni a usereket, de igazán jól is pofára lehet vele esni, ha kiderül, hogy ennekokáért botnetek tagjai lesznek linuxos gépek.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest