- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz
PiciKenny #45817 üzenetére
Biztos gyorsabb, mert nekem lubuntu desktop alatt 3x gyorsabban indulnak a programok
@Kendek bácsi, help! Megvan az ssd, 16GB kingston lett, be is raktam már. Na most a / particiót ha egyben át akarom rá költöztetni, akkor mit kell csinálnom? Rendszerment elindít, rendszer másolásra rámegyek, és ott egyenként meg kellene neki adni a csatolási pontokat. Itt nem enged semmit. Kérdésem: kézzel hozzam létre azokat a particiókat amelyek kellenek, formázzam, de ne csatoljam fel, és utána lehet neki megadni ezeket? /home particióm szeretném ha ugyanez maradna ami most is. Felhasználó fájljait pippantsam gondolom be..
Elnézést a sok kérdésért, elsőnek használom
-
ntomka
nagyúr
válasz
PiciKenny #31037 üzenetére
A pulse az alsa fölött helyezkedik el. Igazából annyi a feladata, hogy összegyűjti a ki és bemenő hangokat, majd lekeveri őket a megfelelő eszközre. Ugyanezt az alsa is tudja, sőt gyorsabban, csak nincs olyan profi felülete, és az is igaz, hogy a hangkártya drivert mindig az alsa adja. Kivéve, ha OSS-t használsz, bár ez nem valószínű.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
PiciKenny #31027 üzenetére
Nekem is ilyen alaplapi hangkártyám van, szerintem nem szól rosszabbul, mint az SB Live!, amit régebben használtam -- sőt, ez nem szed össze zajt a gépből.
A fémes sercegést én is tapasztaltam -- de csak a center hangszórón, mp3 hallgatásához -- mivel amúgyis csak két csatornás -- átállítom Analog Stereo Outputra a vezérlőt, aztán a hangcuccom kiteszi az 5+1 hangfalra, így jól szól.
#31032: Tény és való, hogy én Ubuntu -- és egyáltalán Linux -- alatt semmivel nem voltam elégedetlen, kivéve a hang(rendszerek) kezelését.
-
ntomka
nagyúr
válasz
PiciKenny #31024 üzenetére
Mivel az alaplapi "hangkártya" csak egy codec dac-kal megtámogatva a cpu-ra utalva, nem hiszem, hogy értelmetlen volt a válaszom hozzávéve azt a tényt, hogy az integráltság miatt (jelen technológiák mellett) konverzió után a zajosodás elkerülhetetlen.
Igen, ha tiszta, minőségi hangot szeretnél, vegyél hangkártyát.
De ha konstruktív választ is akarsz, akkor nézd meg, hogy a lejátszódban a kimenet pulseaudio legyen, ne alsa, ugyanis utóbbinál valóban előfordul hibás dekódolás magasabb cpu használatnál.
(#31026) PiciKenny: Mondandómban fel van téve, hogy az analóg kimeneteket használod.
Egy alaplapi csodánál a 11 éves technológiára épülő sb live 5.1 is szebben szól (persze ez nem azt jelenti, hogy ilyet kell venni, mert ettől csak jobbat lehet venni manapság).
-
válasz
PiciKenny #28362 üzenetére
Számolj 5000/1000-el. Mondjuk torrent miatt érdemes visszább venni, de ne 768-ra, hanem bőségesen elég 950-re is, különben elveszik elég sok sávszél. Szal próbáld meg így, hogy 5000 és 950, ezt írd be. Amúgy ők váltáskor biztosan nem 1024-el számolnak, hanem csak 1000-el.
-
válasz
PiciKenny #28360 üzenetére
Nincsen GUI hozzá, leírom, hogy mit kell tenned:
Első lépésben telepíted, majd a /usr/sbin/wondershaper fájlt megnyitod szerkesztésre, az első sorában a #!/bin/sh-t át kell írni #!/bin/bash-ra.
Második lépésben a /etc/network/interfaces fájlt nyitod meg szerkesztésre, és abba írogatod a dolgokat, például így nézzen ki:auto lo
iface lo inet loopback
up /usr/sbin/wondershaper wlan0 5000 500
down /usr/sbin/wondershaper clear wlan0ez azt jelenti, hogy a wlan0 eszközt (ez wifi, amúgy a vezetékes az eth0 lesz valszeg nálad) szabályozza, a maximális letöltés 5000 Kbps, a feltöltés meg 500 Kbps. Ez utóbbinál érdemes olyan 5-10 %-nál kevesebbet írni mint a névleges sebesség, akkor a leghatékonyabb. Ellenőrzésképp, hogy működik-e, írhatsz be alacsonyabb számokat is, mint a sávszélességed, akkor annál gyorsabban letölteni nem tudsz, ha jó.
Hogy működésbe lépjen, ki kell még adni asudo /etc/init.d/networking restart
parancsot úgy, hogy a hálózati ikonnál az értesítési területen letiltod a hálózatot addig, majd utána engedélyezed. Vagy persze újra is indíthatod a gépet.
-
tlac
nagyúr
válasz
PiciKenny #13143 üzenetére
az /etc/fstab fájlt kell szerkesztened:
vmi ilyesmi sort írj hozzá:
LABEL="windata" /media/windata ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8,fmask=111 0 0
a label-nél az ntfs partíció nevét kell megadnod, ha nincs neki, akkor az eszközt pl.
/dev/sda3 /media/windata ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8,fmask=111 0 0
ahova csatolni akarod, előtte lérte kell hozni a könyvtárat
a példában a /media/windata-t -
VaZso
senior tag
válasz
PiciKenny #12234 üzenetére
Nem egészen értem a kérdésed.
Tehát: olykor XP-n működik a net és Linuxon nem, máskor fordítva?
Elvileg a DHCP szerver, ha újból kérés jön felé, kiadja a már előzőleg kiosztott címet a gépnek és pl. újraindításkor ugyanazzal az IP-vel megy a gép.
Nekem előfordult, hogy Linuxon az alapértelmezett dhclienttel nem kaptam IP-t, dhcpcd-vel minden jó volt.
Esetleg kattints a connect-re. (...)
Ha Windowson is gond van, akkor passz... szóval írd le kicsit konkrétabban.
-
Imy
veterán
válasz
PiciKenny #10289 üzenetére
Érdekes dolog ez a 8.10.
win alatt beteszem, elindul a CD, CD-ről beebotol, particionálásig elmegy(tovább nem engedtem, nem akarom ugy ujrahuzni).
Ha beteszem linux alatt, el sem indu.
Begépelem futatásba: gksu "sh /cdrom/cdromupgrade"
És semmi, erre varjatok gombot. -
n0_gAboR
őstag
-
7
addikt
válasz
PiciKenny #9984 üzenetére
Ezt találtam.
Ha esetleg nem jönne be a link:
"All you have to do is plug in the usb plug before you plug in the power. Wierd, but worked for me (I had the 'usb <...>: device descriptor read/64, error -110' problem), and it might work for some of you. I also used 'modprobe -r echi' and 'modprobe -r ochi', which might have helped."
-
rtom
senior tag
válasz
PiciKenny #8995 üzenetére
A monitorod pontos paraméterinek ismeretében egy modline sort kéne generáltatni, pl. ezzel.
Aztán a kapott sort beszúrni az /etc/X11/xorg.conf fájl monitor szekciójába. Autogiro rakott fel legutóbb egy xorg.conf-ot, amiben jól látszik, hogyan kell kinéznie. Aztán restart.
-
Major Major
senior tag
válasz
PiciKenny #4512 üzenetére
Realtek hálózati vezérlőd van? Van egy ilyen bug, hogy a windows lekapcsolja a hálókártyát kikapcsoláskor, így oldja meg a wake-on-lan=off-ot. Az Ubi viszont nem tudja visszakapcsolni. Ha ez a helyzet, akkor onnan tudod meg, hogy mikor nincs net ubin, akkor nem is világítanak a visszajelző ledek a dugó mellett. Megoldás: kártya áramtalanítása, akkor visszaáll az alapra, vagy a windowsban beállítod a wake on lan-t on-ra.
Próbáltam megkeresni az ubuntuforums.org-on a topikot ahol anno olvastam, de nem találtam. Ha bővebb info kell, akkor ott kezdd a keresést. -
escape
aktív tag
válasz
PiciKenny #4497 üzenetére
Lent jobb klikk az óra melett és nekem ott 2 kapcsolat van egy vezetékes, és egy modemes.
A vezetékes tulajdonságainál beállítottam a rögzített IP-t, a megfelelő címeket beírtam, le okéztam, majd a DNS menüben egy egyik dns nem volt jó uh azt átirtam, kapott egy pipát a vezetékes hálózatnak és lőn aktiv internethozzáférés (persze restart után).
Elég bonyolult és nem is sikerül mindig, de most sikerült megcsinálni uh nem nyúlok inkább hozzá
-
vamzi
senior tag
válasz
PiciKenny #4492 üzenetére
nekem k8ne delux lapon ment.és ubin is akkor dhcp-vel kérd a netet.amúgy számomra a hálózatok egy nagyon titokzatos dolog.sose azt csinálja amit én akarok, sose akkor amikor én akarom.csak egyszer gondol 1et és megy minden, máskor nem.én ugy szoktam a netet megcsinálni, h a net bedugva a gépbe és ugy telepiten az ubit
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest