- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
infectedmann #48520 üzenetére
minden alaplap és notebook támogat bios szintű fast boot menu-t, tehát induláskor pl nyomod az F11-et és kiválasztod azt a hdd-t amire a linux-ot és a grub-ot telepítetted.. hogy ne legyen baleset, a win-es vinyót húzd is le telepítéskor
-
GD
őstag
hali,
lesz dual vga támogatás az új xorg-ban? mármint, amikor laptop-ban van egy erősebb pl nvidia és egy alap intel, menetközben váltanak terheléstől függően... 10.10 ubi még nem tudta
-
GD
őstag
alap dologra gondoltam: ha van egy erős vga igényes process, akkor az intel-ről vált a rendszer nvidia-ra,ha csillapodott a szükség, akkor vissza... ennyi
ez egy msi cx720 laptop: intel hd + nvidia 310mps: win alatt már programnak is megmondható, hogy melyik vga-val menjen.. de ekkora igényt nem támasztottam volna linux felé :-)
-
GD
őstag
sziasztok,
általánosságban van arra x-ben lehetőség, hogy ahogy win alatt, ha van egy alap intel hd vga-m és egy erősebb dedikált nvidia (laptop) akkor át tudjon adni a kettő között feladatokat?
egyelőre ott tartok, hogy amint engedélyezem az nvidia drivert, meghal az egész xorg cucc.. ezt több disztribúció alatt is sikerült produkálni.. fedora, suse, ubuntu..
persze van log meg minden, de alapvetően nem kezdek el pedálozni, ha erre a linux még nem felkészített.. -
GD
őstag
sziasztok,
valaki használja a 10.4-et hdmi-vel? hang nem igazán megy ki rajta.. próbáltam amit lehet grafikusan állítani..
-
GD
őstag
válasz
Speeedfire #21277 üzenetére
hm, és miért? milyen fs? ext2-őt javasolnak google túrás alapján, swap nélkül, így nem gyepálódik a CF kártya, vagy egy ilyen distro-t ami csak ramból fut (puppy, DSL)
-
GD
őstag
Sziasztok,
2GB-os CF kártyára raknék egy ubuntu szervert, CF-IDE átalakítóval van az alatlapra kapcsolva.Régebben 2.4-es kernel fordításkor, valami egyedi beállítás kellett, hogy ne nyüstölje állandóan a CF kártyát a rendszer. Már nem emlékszem mi volt ez. Kérdés, egy ubuntu server 9.10-el kell e kernelt fordítani ilyen célból, vagy elég lenne valami kapcsoló boot-kor?
köszi -
GD
őstag
-
GD
őstag
válasz
Feketelyuk #10476 üzenetére
mount azaz fel kell "csatolni" a partíciót
keress rá a szóra vagy próbáld meg a "man mount" parancsot
példa: mount -t ext3 /dev/sda1 /media/disk1 -
GD
őstag
válasz
Feketelyuk #10471 üzenetére
nem kell semmit "biflázni" az a magolás szinonímája .-)
elég ha tudod használni a keresőt.. -
GD
őstag
én kapásból belefutottam egy ilyen bugba 32bites alternate vagy desktop telepítővel is..
[link] elég gáz..
most próbálom a 64biteset.. -
GD
őstag
válasz
Geller72 #10154 üzenetére
" Images are distributed here so that mirrors can pick them up in time before release. Images here may not be final even if they look as if they are; by distributing pre-release images here we can make final mirroring faster.
Please do not attempt to download images directly from this directory; by doing so, you are likely to contribute to delaying the release for everyone else, since we will have to wait longer for worldwide mirroring to complete.
-- Ubuntu Release Team "
-
GD
őstag
a flash-nek meg kellene mondani hogy a pulseaudio-t használja
-
GD
őstag
válasz
VaniliásRönk #9546 üzenetére
kb 3-4 éve linuxozom,és még velem sem fordult elő.. mindig van valami mocskos kompromisszum... sajnos nincs olyan OS ami kinyalja a s&gg&m
-
GD
őstag
válasz
PowerBuldog #9422 üzenetére
akkor nincs 3D meg kocka
a 6.5 vmware directx9-re tud gyorsítani, de opengl-re nem, asszem..
-
GD
őstag
válasz
Major Major #9386 üzenetére
igaz, játszani nem olyan sűrűn cserélget az ember disc-et, de az "eredeti" problémára nem találtunk neki megoldást..
értem ez alatt, hogy ne label-t használjon az automount
-
GD
őstag
válasz
Major Major #9384 üzenetére
minden lemez berakáskor linket csinálni vagy csatolni? mert ugye a link az adott label-re mutat, ami változó..
-
GD
őstag
ahh találtam is valamit
http://gobo.kundor.org/wiki/HAL_HowTo
"Better mountpoint names"nah, neked pont nem a better kell, hanem az original :-) ennek szellemében javítani
-
GD
őstag
válasz
Laprasi991 #9381 üzenetére
a volume label "változót" tölti be a mounting pointba.. ezt már eddig is sejtettük
volume.label = 'CRZLP1W2' (string)
volume.mount_point = '' (string )hogy ezt milyen conf-ban lehet kiütni, passz, többiek hátha..
/media/.hal-mtab ? talán
most nem vagyok linux előtt.. később ránézek ha addig nem oldódik meg -
GD
őstag
válasz
Laprasi991 #9378 üzenetére
[link]
itt lesz a kutya elásva..
neked mit ír ez a lshal -ml egy dvd ki és be után? -
GD
őstag
válasz
Laprasi991 #9371 üzenetére
mi az fstab ide vonatkozó tartalma? /etc/fstab
-
GD
őstag
válasz
n0_gAboR #9357 üzenetére
gondoltam egy merészet és dist-upgradeltem még tegnap este.. az a baj hogy a 2.6.27-hez még nincs virtualbox modul, de lehet majd kézzel, ha van hozzá forrás..
persze így meg az ati driver áll fejest a legújabb, a backport-os meg nem csinál direct renderinget, szóval, bevállalom a +5W fogyasztást és visszarakom a low-end nvidia kártyát a gépbe
továbbá: hibernálás után ugyan úgy nincs hang, pedig erről is nyüszítenek a júzerek a bug report helyeken régen..
amit nem értek én a linux fejlesztésben: ami egyszer már sikerült működőre, a következő verzióban miért lesz elcseszve? minden új csomag vagy verzió esetleg kiadás után kezdődik újra az oroszrulett? mi fog menni, mi nem fog.. ezt kezdem kicsit megunni..
-
GD
őstag
válasz
Laprasi991 #9351 üzenetére
szerintem ugyan azzal szívsz mint én, lásd link, most próbálom ki a bugreport oldalon javasolt kernelt
linux-image-2.6.27-1-generic_2.6.27-1.1_i386.deb
[link] -
GD
őstag
hát igen... kernelbugz
-
GD
őstag
usb-s cucokkal van sok bajom: pl usb vinyó külső, pendrive, médiakártyák, miegymás, lassú a másolás és néha eldobja a láncot.. kézzel rootként felcsatolva sem jobb.. pl van egy ide-to usb átalakítóm, 2,5M másol rá.. ötlet?
-
GD
őstag
nos, ATI oldaláról lekaptam a legújabb driver,
glxinfo |grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: ATI Radeon X1200 Series1011.380 FPS
happy
xv kimenet maradt, szerencsére..
-
GD
őstag
üdv!
végre van az Envy-vel felrakott ATI driverben xv overlay, úgy tűnik.. mplayer legalább is vígan megy vele
viszont erre tud valaki okosságot?
gd@mainpc:~$ glxinfo
name of display: :0.0
Szegmens hiba
gd@mainpc:~$ fglrxinfo
Szegmens hibaroot-ként ugyan ez a hatása..
továbbá glxgears indítva gnome-terminálból vagy tálca alkalmazásindító parancs (fogaskerekes izé) semmi nem történik, logban pedig:
mainpc kernel: [ 2024.914535] glxgears[11509]: segfault at b7e54d8b eip b7f9961f esp bf824790 error 7
dpkg -l |grep fglrx
ii fglrx-amdcccle-envy 2.6.24.503-503.30 Dummy package for easy transition
ii fglrx-control-envy 1:8-6+2.6.24.503-503.30 Control panel for the ATI graphics accelerators
ii fglrx-kernel-source-envy 1:8-6+2.6.24.503-503.30 ATI binary kernel module source
ii xorg-driver-fglrx-dev-envy 1:7.1.0-8-6+2.6.24.503-503.30 Video driver for ATI graphics accelerators (devel files)
ii xorg-driver-fglrx-envy 1:7.1.0-8-6+2.6.24.503-503.30 Video driver for ATI graphics acceleratorsköszi!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- 10 részletre elérhető BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest