Aktív témák

• Major Major

senior tag

válasz luciferc #7192 üzenetére

És végül, a Kubuntu 8.04 miért nem lett LTS? Nem akarnék most guglizni, ti meg biztos tudjátok.

Kubuntu Hardy azért nem LTS, mert a 4-es KDE még zsír új, és küszködik kisebb-nagyobb problémákkal, amiket nem akart a Canonical a nyakába venni azzal, hogy pénzért supportálja őket. A másik oldalon meg nem akarta a 3.5-ös KDE-t további 2 évre támogatni, mikor itt van már az utódja.

KDE4: Én ezt használom, a gutsy -> hardy frissítés betett a rendszernek, így egyszerűbb volt újrapakolni, de akkor már nem akartam a régit, úgyhogy belevágtam. Jelenleg a 4.0.4-nél tartunk, ez már használható. A programok jórészt még nincsenek meg az új verzióra, de ez nem különösebben zavaró.
    Ami viszont igen:
    -Desktop gyakorlatilag nincs, pontosabban nem lehet kezelni csak filekezelőből, mert simán az asztalon csak plasmoidok vannak, ha mondjuk letörlök egy könyvtárat, akkor csak a hozzá tartozó plasmoidot törli le, ugyanúgy megmarad a könyvtár a ~/Desktop/ alatt
    -Elég szegényesek a beállítási lehetőségek (mintha Gnome-ot használnál ;] )
    -Néhol bugzik a megjelenítés (scrollbaroknál, taboknál)

Ami jó benne:
    -Jól néz ki
    -Nem kell compiz, a kwin tud magától compositiont, nekem jobban is tetszik nála.

Szóval használható már így is, de júliusban jön ki a 4.1, akkor már, reméljük, highly recommended lesz.

Aktív témák