- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
-
-
zodo
nagyúr
Örülök ,hogy segíthettem! ,hogy magamom ,miért nem tudok ilyen gyorsan.
"ezzel csak 48%" ,de legalább müködik!Vladi Köszi a vígasztalást, a magam 33 éve nemtudom hova sorolható,de anno én is láttam a nagyokat C64-en varázsólni.
Jövőhéten nekifogók mégegyszer,majd megláttjuk.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Nézzd meg ezt,hátha segít wifi ügyben.
Bár nem vagyok szakértő. -
_ak_
addikt
Vmi ötlet, h lehetne működésre bírni az atheros wifit? A linkelt kép szerint mennie kéne, vagy az még nem jelent semmit?
A másik. Elég fontos lenne, h multimédia terén is jól menjen a dolog, de a videó lejátszással egy kis gondom támadt. Először kipróbáltam a beépített lejátszót, leszedtem gstreamer csomagokat (ha jól emlékszem az egyik vmi ffmpeg a másik az extra volt), de a képminőség egyenesen botrányos volt. Ilyen pixeles képet nem is tudom, h lehetne csinálni.
2ik jelölt a vlc volt. bár messze nem volt annyira pixeles, teljes képernyőn néha ugrott vagy inkább mintha megtört volna. Mit ajánlotok?
Ja és igen, van olyan lejátszó ami hasonlít a wpm-re? (videó nézésre borzasztó, de zene lejátszásra, eddig jobbat nem találtam, vagyis legfőképpen a médiatár tetszik, ahogy elrendezi az mp3-akat.Netán arra vmi esély van, h wine-vel lehet futtatni wmp-t és kmplayert?
szerk.: még egy dolog ill. kettő
amit sikerült is lejátszanom (zene meg videó), azok a winhez képest sokkal csendesebbek voltak, plusz fülhallgatóval nem tudtam elintézni, h csak az szóljon, tehát együtt szólt a hangszórókkal (az is érdekes volt számomra, h nem is tudam teljesen elnémítania fülhallgatót, hiába húztam le a hangerőt, akkor is suttogott) alaplapi realtek.
amúgy egy msi pr210 lapival próbálkozok
-
Noddy
senior tag
Elméletileg nem kell küzdeni az atheros-sal, mert bele lesz rakva a driver a kernelbe a 8.10-ben. Simán működni fog.
2.6.27-es kernel -
ngabor2
nagyúr
nézzük parancssorból:
iwconfig mit ír?
asszem ez a chip alapból még nincs benne a kernelben, legalábbis mikor legutóbb néztem, még nem volt. most nincs rá időm, de hamarosan utánakeresek, hátha megtalálom.
mod: a kötet nem csatolható... nálam is eljátszotta. az volt (nálam) az oka, hogy az /etc/fstab-ban a /dev/sdc-hez be volt állítva az optikai meghajtó (ami amúgy nem volt a gépben), és mindenáron udf-ként akarta csatolni.
sudo gedit /etc/fstab
és ha van /dev/sdc-vel kezdődő sor, akkor tegyél elé egy #-t. persze csak akkor, ha nem az a / (bár azt mostanában uuid alapján csatolja). mentsd el, és próbáld újra a pendrive-ot bedugni.
-
ngabor2
nagyúr
sda3 lenne az, de ha oda teszed, akkor nem hinném, hogy betölti a rendszer.
grafikus felület bejön (live), akkor nyitsz egy terminált (a menüben a kellékek között van), oda bepötyögöd:
sudo mount /dev/sda3 /mnt
sudo grub-install --recheck --root-directory=/mnt hd0ha valami hibát ír ki, azt írd le, és másold be ide, mert anélkül elég nehéz segíteni. vagy ha sok, akkor fényképezd le, hogy olvasható legyen.
Tomics: win alól a linuxos partíciókat nem látod, mivel a win nem hajlandó alapból felismerni azokat a partíciókat, és a rajta levő filerendszert.
-
ngabor2
nagyúr
a grub-install hd0 az 1. vinyó mbr-jébe próbálta telepíteni a grubot. igazából ott lenne a legjobb helyen. hogy a vistával hogy áll a grub, azt nem tudom, de valszeg be tudja tölteni, különben nagyobb lenne a baj. próbáld meg egy --recheck opcióval feltenni.
mount /dev/sdxy /mnt
grub-install --recheck --root-directory=/mnt hd0az sdxy az a partíció, ahova a / (és vele együtt a /boot, azon belül a /boot/grub/menu.lst) került.
-
_ak_
addikt
Ohh, a gugli szerint nem én vagyok az első ezzel a problémával. A megoldás valszeg az lenne ha máshová telepíteném a grubot. A 3ik ubuntus partícióra kéne vagy a vista mellé, az első partícióra lenne jobb?
szerk.: eddig úgy tűnik, h gond nélkül települ a linuxos partícióra.
-
Major Major
senior tag
ext3 kell neki
csatolási pontnak meg add meg a "/" (root) opciót
a linux(unix) minden eszközt könyvtárként kezel, és a könyvtárfa teteje (gyökere) a /.
ez mindenképp kell, de ha ez megvan, onnantól gyakorlatilag gusztusod szerint csatolhatsz bármit bárhova
cserehely nem kötelező, 1 gb alatt ajánlott, általában a fizikai ram kétszerese -
valóságépítő
tag
így az elején az envy lesz a te barátod, guglizz "alberto milone + envy"-re, elvileg mióta az ubifejlesztők is támogatják már nem okoz galibákat és a vidó drivert beleforgatja a kernelbe
audio:
az amarok lesz a tiéd, de repóból telepítsd, van cover navigátor benne, a wikin kikeresi az előadóról az infót, tud mysql adatbázist csinálni és abban gyorsan keresni. továnni pályázók: exaile, bansheeescape:
amsn-nál "aplay $sound" van beállítva?
-
valóságépítő
tag
nem kell megijedni a termináltól, de ha mégis ott van a synaptic a rendszer menüben. Egyszerűbb telepítéseknél a terminálban egy sort kell beírni, synapticban meg páratt klikkelni rákeresni a csomagra és telepíteni. Ez nagyjából az apt-get grafikus megfelelője. Mindez részletesen elmagyarázva itt: Hogyan telepíts BÁRMIT Ubuntu alá?
(#5702) vamzi
sudo apt-get install -f
sudo dpkg --configure -aezekre mit reagál?
Desktopszépítésben meghagyom az okítást core2-nek, ő már profi
-
GD
őstag
[OFF]nincs kezdőknek linux, linux ismeret nélkül sincs linux, és nem, ha beteszel a fejed alá egy pendrive-ot éjszakára tele linux tudású pdf-el, nem fog a fejedbe menni éjjel..
de a distrowatch érdeklődik utánad mint testmanps: ubuntunál nincs gy.k.-abb distro..ha ez sem megy.. és nem vagy hajlandó új ismereteket elsajátítani..
[/OFF] -
valóságépítő
tag
te embör, következő gyalu előtt sztem szólj be ide, hátha valaki tud segíteni. ha így folytatod megdöntöd az ubi install/nap rekordot
a linuxban pont az a profi, hogy nem kell a folyamatos újrainstall
#5693) blackrulz
kóstolgasd végig a lejátszókat banshee, exaile, rhythmbox, amarok mind kezeli az ipodot is, az utóbbi telepít kde-s libeket is, van aki nem szereti
-
Vladi
nagyúr
Az ablakkezelő és a beépített alkalmazások. kde és gnome. De tetszés szerint moddolható.
Ja és azt Te még nem látod, mennyire moddolható. Azt én is még csak sejtem.
pl: 10 mega egy teljes média rendszer, futtassuk fagyiautómatán, tegyük irdatlanul gyorssá, netezzünk firefoxszal egy 486-oson, csináljunk bármiből hardvers tűzfalat éssatöbbi.Az nVidia mostanában saja elkezdett köcsögölni. Evan. Viszont azt mindenkinek mondom, ha igazán stabil rendszert akar, ne is nézzem rá más kiadásra mint az lts.
-
valóságépítő
tag
ntfs - ext oda vissza
legegyszerűbb ha a telepítőre bízod, ha minden jól megy akkor felajánlja majd hogy lecsippent az üres helyből x Gb-ot, és te csak tologatással kijelölöd, hogy mennyi legyen, azon belül meg a swapot is elintézi magának
persze flash java megy rendesen, lehet, hogy majd egy kicsit kell bütykölni rajta
remélem sikerül
-
valóságépítő
tag
hali
- elsőre nem egy bétát kellene
- 32 bitest (64en nehezebb az alap dolgokat telepíteni, java, flash)
- NTFS elérhető, de a linuxot nem tudod erre. majd magától megformázza ext3-ra
- swapot is felajánl de 4GB ram mellé nem biztos, hogy kell
- bétával valszeg lesz hardver szívás
Aktív témák
Hirdetés
- Last Epoch
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Star Trek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest