- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
válasz
CPT.Pirk #43633 üzenetére
képet este tudok feltettni. nincs most itt a gépem...
szerkezetileg így néznek ki a particiók.
1 - 24GB NTSF (windows rendszer winyó)
2 - NTFS (adattároló)
3 - NTFS (adattároló)
4 - 1GB swap
5 - Ext4 (Ubuntu 11.10)A 3asnak a végéből csípem le az 1GB-ot, amivel a swapot növelném. Este teszek fel képet.
-
sh4d0w
félisten
válasz
CPT.Pirk #43263 üzenetére
Itt elég jól összefoglalta a szerző. A Takedown blogon írtam a védekezés módszereiről is.
-
Nowhereman
őstag
válasz
CPT.Pirk #43232 üzenetére
Érdemes azért elolvasni kinek az alkalmazottja. Röhejes. Lehet, hogy vírusírtásban utazik, de ha Linuxot használna is, akkor hallott volna olyanról, mint a futtatható attributum - ami pl nincs az azonos védettségűnek nyilvánított NT-ben, a további marhaságokat meg nem is sorolom...
Inkább a White-Hat-ek elemzésének hiszek, igaz, azt nem tenné egy vírusirtógyáros se a reklámjába...
-
MacCaine
őstag
-
vilmaboy
őstag
válasz
CPT.Pirk #43126 üzenetére
bocsi... bedöglött egy gép. meló volt... na... amikor bekapcsoltam a gépet akkor a frissítéskezelő felajánlotta a frissítéseket... elfogadtam.... utána nem indult a synaptic szoftverközpont... kiadtam a sudo apt-get update-t, majd az upgrade-t... gondoltam megoldja... hát nem oldotta meg... fogtam uninstall, majd install szoftvetközpontból, de nem indul ismét... ismét update - upgrade, de még mindíg semmi. Indul, jelszót kér, bevillan a képernyő, majd leáll... ennyi...
-
-
vilmaboy
őstag
válasz
CPT.Pirk #43061 üzenetére
Ubuntu és Ubuntu 2d van csak. Gnome nicns telepítve. Synaptic-ból felteszem majd és megnézem...
Ha megváltoztatom pl a felhasználók jogosultságait gnome alatt, akkor az az unity felületen bejelentkező userre is igyaz lesz, mert mindegyik a config fileokat módosítja...jól gondolom? Tehát az megoldás, hogy tartok egy kezelő felületet configolásra meg munkára magamnak, egyet meg alap felhasználásra pl a feleségemnek? Amit beállítok a saját felületemen az ő felhasználójának, az igaz lesz rá akármilyen felületen lép be gondolom. A felületfüggőség majd a desktopon stb mutatkozik meg...
-
viw
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #43052 üzenetére
ilyet találtam közben. ha jól értem ez mindent cachel, amit meg Te írtál az csak a ff-ot?!
(#43053) hcl
van 8giga, felőlem fogyaszthatja. ill. ha vinyó nem pörög, akkor talán kevesebbet eszik az aksiból. esetemben, laptopról van szó.köszi mindkettőtöknek,
-
-
vilmaboy
őstag
válasz
CPT.Pirk #43029 üzenetére
nekem ezt javasolta egy guru, mondván nagyon jól fejlesztik stb... ez az első a 11.10. lxde után, amin tanultam első 1,5 hétben nagyon furcsa az unity... keresem még a felületet ami nekem a legjobb. unityt nem tartom éppen agyon konfigolhatónak... lxde részletesebbnek tűnt. igaz ez szebb... nade ez a mi tapasztalatunkal más oprendszerekben azt hszem nem mérvadó. ti illetve természetesen te is, milyen felületet használtok? És miért mondják, h unity gnome nélkül nem jó?
-
vilmaboy
őstag
válasz
CPT.Pirk #42984 üzenetére
ha ez az elmélet jogos, akkor miért indul úgy a gépem, hogy megkérdi boot időben, h win vagy Ubuntu-t szeretnék indítani? Majd indítás után rákérdez, h milyen módban futtatom az Ubi-t. Normál vagy hibakereső stb... Ha virtuál gépről menne, akkor ez nem lenne ha jól sejtem. Vagy Igen?
Ha ez így van ahogy írtad, akkor szétkapom a rendszert és bootolok cd-ről vagy usb-ről és teszem fel máris normál installal... Plusz azt hittem telepítéskor átformázza magát ext-re ntfsről...
Szóval akkor marad a cd-ről való format majd reinstall? Mondjuk ez megmagyarázná, h mitől lassú...
-
-
-
-
neverDell
tag
válasz
CPT.Pirk #42778 üzenetére
Azért ennyire nem tiszta a dolog, mert pl. az én notebookomra nem lehet normálisan felerőszakolni az LTS-t, de még a támogatottnak csúfolt 10.10 is csak megszorításokkal működik (pl. a wifi kizárólag 54Mbps-en), míg a legfrissebb ubuntuval látszólag minden rendben volt, leszámítva az időnként el-elszálló gnome/KDE programokat.
-
-
Auratech
őstag
válasz
CPT.Pirk #42747 üzenetére
Ez egy olcsó asus egyéves fulhd-s 22"os lcd subd csatlakozóval. Jó ötlet. Rádugom a mellette lébő nem használt belinea 20-as CRT-t. Hátha az lássssa.. Aztán ott beállítom lefixálom és visszagyugom... naszevasz 2012
-- régen írtam atarihoz disp-sys-konfig.ini fájlt. A frekvenciákkal felbontással...egyetemben, elérve a 800x600-at 256 színnel... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #42659 üzenetére
Ahh, bios szinten volt letiltva a kézi fényerő állítás, automatára volt állítva, de az meg nem csinált semmit, még Win7 alatt sem. Komoly ez a Samsung cég...
Amúgy van lehetőség háttérbeni frissítésre Ubinál? Az kellene, hogy böngésző, flash plugin, ilyenek frissüljenek kérdés nélkül, de pl. kernel ne, mert abból az lenne, hogy a grubot elborítanák a kernel bejegyzések.
Keresgéltem googleben, de valahogy nem érti, mit akarok. -
válasz
CPT.Pirk #42649 üzenetére
Akkor ez Ubi specialitás, hogy használja az, amelyik kitalálta... OK, anyámnál sincs, mert kiirtottam
Kinézet meg úgyis változtatható, az LTS nekem azért szimpi, mert nem nyafog állandóan, hogy van új.
@RBJ : Régebi gépekre azért nem ajánlanám
Debiant meg nem hiszem, hogy kapsz KDE-vel, de rá lehet rakni egyszerűen.
-
válasz
CPT.Pirk #36962 üzenetére
Teljesen normális, mert a többi már amúgy is ott volt. Lásd nálam:
kendek@Kendek:~$ df -h
Fájlrendszer Méret Fogl Szab. Fo.% Csatl. pont
/dev/sda1 15G 5,2G 9,7G 35% /
none 1,8G 652K 1,8G 1% /dev
none 1,9G 2,8M 1,9G 1% /dev/shm
none 1,9G 380K 1,9G 1% /var/run
none 1,9G 0 1,9G 0% /var/lock
/dev/sda2 44G 9,7G 35G 22% /home
/dev/sdb2 898G 766G 132G 86% /home/AAA -
válasz
CPT.Pirk #35410 üzenetére
Hát, gyakorlatilag nem a Debian kész csomagjait használja az Ubuntu, hanem inkább a forráscsomagokat "Ubuntusítják". De nem mindig jön minden egy helyről, van ami az unstable van ami meg a testing ágból jön. Azon kívül a magcsomagokat közvetlen a fejlesztőktől szerzik be, ezért is van az, hogy már rég nem 100%-osan csomag kompatibilis a két disztribúció.
-
-
-
-
válasz
CPT.Pirk #35365 üzenetére
Nekem régen volt már ilyen, mostanában minden Linux vitt minden moncsit, amit aláraktam... CRT-t és LCD-ket is. Mondjuk nekem is van mindig xorg mentésem...
@ Numspa : Használok többféle Ubit, 32 és 64 biteseket is, de olyan bug, ami csak a 64 bitesekre lett volna jellemző, nekem nem volt. Nyugodtan mehet a 64, nem windóz ez, 64 bitre is megvan minden, ami 32-re.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #35161 üzenetére
Mert nem kell kavarni a tulajdonjoggal, ha egyszer a saját mappában minden az övé. Csak a jogosultságokat kell beállítani. Szvsz.
De technikailag: mindig kell nyitni egy root nautilust, hogy ő maga is hozzáférjen, módosítson bármit. Minek? És minden fájl csak root joggal kerülhet bele, a root lesz a tulajdonos. -
RBJ
addikt
válasz
CPT.Pirk #34837 üzenetére
Én úgy érzem kezdésnek nagyon jó nekem az ubi még csak 3 hete nyomom de nagyon megkedveltem. teljesen le is mondtam a win ről. suse próbáltam én is de a KDE felület nekem valahogy nem fekszik. eltévedek benne. Lehet most másképp látnám mert nagyjából már látom, hogy mi merre a linux on de tökéletesen megfelel az ubi arra amire nekem kell.
Mondjuk kicsit fapados de jó. -
ep75w
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #33760 üzenetére
értem. nos, most ott tart a dolog, hogy ubuntu probléma nélkül települ pendrive-ra, de a mint, na az nem.
és bár tudom hogy ez ubuntu részleg, azért itt is megkérdezem.
próbáltam mintet telepíteni pendrive-ra. az ubuntu beépített programjával (nem ugrik be a neve, a menüben van), és az unetbootin-al. mindkét esetben ugyan indul a gép, tehát a bootszektor rendben van, de a linux maga már nem. hibaüzenet:vesamenu .c32: not a
COM32R image
boot:és itt bármit írhatok be, nem reagál. kb tíz másodpercenként viszont újra kiírja, amíg ki nem kapcsolom.
ötletek?
köszi a választ előre is. -
hoffman_
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #33684 üzenetére
Köszönöm
De azért még belekérdezek
3 partícióm van most, XP telepítővel csináltam őket az imént. Egy XP(17G), épp most megy fel, egy üres az Ubuntunak(17G), és egy 40-es raktár a filmeknek. Ezeken felül akkor kellene még egy, vagy azt le tudom csípni telepítésnél az Ubuntu 17G-jéből? Csak az XP van formázva, tehát a többivel még tudok játszani, lecsípni különösebb gond nélkül elvileg. Sok buta kérdés tudom,nem nagyon megy be a fejembe a dolog.
-
Gülredy
tag
válasz
CPT.Pirk #33596 üzenetére
Sikerült megcsinálni azokat amiket leírtál, átírtam a sort, majd véglegesítettem terminálban, de nem értem, egyszer működik a fan, egyszer meg még a boot utáni pár másodpercben egyből leáll és utána nem kapcsol vissza. Esetleg amit írtam, "hosszú megoldást", megoldás lenne a problémámra? Vagy tud valaki esetleg valami más megoldást ezen a kettőn kívül? Nagyon fontos lenne, mert órán kellene használnom, de így nem fogom tudni, hogy 10ből 1 indulásnál megy a fan, a többinél meg túlmelegszik a gép!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #33453 üzenetére
Na megvan a network monitor applet probléma megoldása.
Aki nm-applet -et szeretne használni, az a /etc/network/interfaces állományban kommnetleje ki az iface beállításait így:
auto eth0
#iface eth0 inet dhcpEzek után, ha van neki értesítési terület, akkor egy restart után meg fog ott jelenni. Ha nem akar menni a kapcsolódás, és az IPv6 is be van állítva, akkor azt vegyük ki.
-
rjg
őstag
válasz
CPT.Pirk #33405 üzenetére
De igen. Nézegettem az Acer Aspire One 522-jét. De még sehol sem forgalmazzák, nincs beárazva. A másik, ami vicc, hogy rengeteg Acer-hez lehet opcionálisan kérni 3G modemet - elméletben. Ehhez képest, a mintaboltjuk döbbenetesen nem volt képben, amikor erre rákérdeztem. Ők csak a kapott készletből dolgoznak...
-
Zewa
senior tag
-
válasz
CPT.Pirk #33296 üzenetére
Mi lenne a helyzet a hivatalos dirverrel? Ugyanúgy működik Ubuntun mint eddig. Nem tudom milyen experimental tárolóra gondolsz, de a patchelt driverek is simán felmennek, mért ne tennék. Persze sok múlik a csomagoló emberkén is, pl. ha olyan függőségeket ad meg ami nem teljesíthető, akkor az már gáz.
-
upszilon
őstag
válasz
CPT.Pirk #32251 üzenetére
2 éve azt tanultam, hogy kereken 3 darab vírus létezik Linuxon, és egyik sem terjed szabadon. Megváltozott ez a szám?
Nem. A változás oka más. Kevesebb lett a bigott linuxfan és több a jól informált-értelmes, segítőkész fórumozó. Anno amikor én itt, ebben a topikban feszegettem ugyanazt a kérdést, nemcsak-hogy trágárul leugattak, de az egyik genya moderátor abszolúte indokolatlanul kitiltotta a nickemet, méghozzá véglegesen. (Utána regeltem a mostanival.) Értelmetlen-bunkó hozzáállás volt még akkor. Mára konszolidálódott a helyzet, de persze koránt sem eléggé. Sokkal nagyobb teret kellene szentelni ennek e kérdésnek! Számomra egyáltalán nem megnyugtató a mai helyzet sem. De türelemmel várok. Minden változik. Remélhetőleg ez a kérdés is hamarosan rendeződni fog....
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #31877 üzenetére
még a télen jártam olyan helyen, ahol pppoe kapcsolat volt a szobában, és nagyon keservesen ment csak a 10.04 bétával... minden egyes indításkor újra le kellett futtatni a pppoeconf-ot, mert másképpen nem csatlakozott (elsőre úgy sem). aztán utána meg nem volt később képes semmilyen más hálózatra csatlakozni, csak wifi-re.
a másik elbaltázott dolog, hogy az indicator külön network manager appletet hív meg, nem az alapot, így ha indításkor bent van a startup application-sben a nm-applet, akkor az indul, és a notification area-ba teszi az ikonkáját. viszont ha meg használod az indicator-network csomagot, akkor az nm-applet tök felesleges, de a durva az, hogy nem ugyanazt a beállítást használják, mintha nem is tudnának egymás létezéséről.
eléggé bajos ez így... értem én, hogy az ubi vonalon az indicatort tolják, de némi kompatibilitás nem ártana... -
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #31782 üzenetére
ahhoz, hogy az a hálózati visszajelző elinduljon vagy a "nm-applet"-nek kell indulnia startupkor, vagy pedig az indicatorból kellene feltenni a network-ös részt. első esetben a notification area-t kell hozzáadni a panelhez, és azon jelenik meg, másodikban pedig az indicatorban.
-
PuMbA
titán
válasz
CPT.Pirk #27201 üzenetére
Amikor ATI-ról NVIDIA-ra váltás történt ismerősömnél az volt a frucsa,hogy NVIDIA-val ment az a modeline ami ATI-val sehogy sem. Úgyhogy nem biztos hogy nálad is az időzítésekkel van baj. De ne legyen igazam - nagyon kíváncsi vagyok ,hogy tényleg működni fog-e az 1360x768 neked.
Aktív témák
Hirdetés
- Vivaldi (böngésző)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest