- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
luciferc
őstag
válasz
luciferc #7894 üzenetére
A KDE4-es kubuntu úgy tűnik nagyon beta1 környékén van, ami nem baj, csak illene kiírni a letöltő oldalra...
DHCP-s net kapcsolat nélkül úgy tűnik csak angolul lehet feltennni és frissíteni is csak a hiányzó knetworkconf csomag telepítése után lehet. Mondhatni kellemetlen...
-
luciferc
őstag
No, lényeg a lényeg, ez most egy nagyon nagyon nagy csalódás volt, mert alapvetően semmi bajom a farigcsálással, a fórumok olvasásával, gondolkozással, kereséssel, stb (sőt!), de nem az install miatt, hanem ha mondjuk extra igényeim vannak, egzotikus hardverem van, stb.
De most csak azért is felnyomom Live-ból -
luciferc
őstag
válasz
Major Major #7888 üzenetére
Ha nincs netkapcsolat az install közben, akkor nem kerülnek fel a magyar csomagok, azok ugyanis nincsenek rajta a CD-n.
ok, ez így érthető, Viszont ha ezt így tudják a fejlesztők is (remélem...), akkor esetleg nem kellene installkor megkérdezni a net kapcsolat konfigurálását? Biztos én vagyok a túl kekeckedő, de ha engedem a lúzer usernek kiválasztani a magyart, majd érzékelem, hogy nem érzékelem a netet, ami kell a magyarhoz, akkor esetleg megkérdezem, hogy akar-e most netet konfigolni. Nem? Ha meg nem, akkor közlöm vele, hogy kezdjen angolul tanulni
Az install nem hiszem, hogy el van szúrva, tettem már fel bőven oprendszereket, linuxokat is, ubit is, ez meg ráadásul next-next-finish (ez a baj...). Mellesleg az időzóna és óra konfignál a sima kubuntu hardy is előreállítja az órát 2 órával. Most őszintén, normális ez?
van valakinek tippje, hogy mi a baj? feltehetem még a sima ubit is, hátha az jól működik...
-
luciferc
őstag
válasz
Major Major #7886 üzenetére
Na, feltettem a KDE3-as hardyt. Ez sem igazán jól muzsikál, pedig ez nem lehet teszt jellegű. Egyrészt telepítéskor még magyar, utána már nem az. A magyar csomagok sincsenek fent alapból. Nem értem. Nem arról van szó, én felteszem őket, meg átállítom, de aki nem beszélni angolka, az mit csinál? Knetworkmanager itt is beteg, bár a net működik, de nem jelzi a kapcsolatot. Ezt sem értem.
Amúgy splash itt sincs. mod: ha kiszedem a bootnál a quiet-et és beírom, hogy nosplsh, akkor sem látszik a boot folyamat. mi van itt?Most komolyan, én bénázok el valamit egy 6 lépéses next-next-finish telepítésnél, vagy ez a kubuntu 8.04 tényleg nem az igazi?
-
luciferc
őstag
válasz
Major Major #7884 üzenetére
az az manual config, bocs. kösz a linket, elég ijesztő, hogy így kijött a hardykde4...
annyira nem aggódom, ha nem jó, nem éles a rendszer, egyelőre win van fent mint fő rendszer. feltolok egy KDE3-as hardyt is, hogy lássam az jó-e.
alapvetően gáznak érzem, hogy a meglehetősen kommersz gépen nem megy rendesen a kubuntu kde4 kiadott verziója...
-
luciferc
őstag
válasz
Major Major #7882 üzenetére
hát, egy 19colos LCD csak elbírja a splash felbontását... de ez a legkevesebb, bootolok majd nosplash-el, hátha.
ja, Knetworkmanager, nem hajlandó megnyílni az options rész.
jó vicc az upgrade, ha nincs hálóm...
-
luciferc
őstag
Kubuntu 8.04 KDE4 remix gond: feltelepítettem ezt a kis csodát, de nem igazán akar rendesen működni. Először is induláskor nincs splash screen, viszont a szöveges infokat sem látom. Nem zavar, de szerintem lennie kellene valamelyiknek. Mikor nagy nehezen elindul (nem nagyon kapkod...), megpróbálom konfigurálni a netet (fix IP), de egyszerűen nem indul el a net konfig (jobb gomb a netes ikonon majd options). Bekéri a jelszót, de nem indul el. Ja és bónuszként angol a felület, holott én magyarnak telepítettem, már másodjára... Most akkor mi van?
mod: azt már csak hab a tortán, hogy nem kérdezi meg a hardver óra beállítását, magától áttolja +2 órára.
-
luciferc
őstag
válasz
Major Major #7550 üzenetére
Kösz, végül nem kellett mindent levenni, megfelelő helyre ráhúzva sikerült oda tenni ahova akartam. Így már mindjárt jobban tetszik a KDE4
-
luciferc
őstag
KDE4-es Kubuntu: a programindítót vissza lehet valahogy állítani a klasszikus KDE stílusúra?
-
luciferc
őstag
válasz
n0_gAboR #7451 üzenetére
Jól érzékelem, hogy az ubuntu-éknál van egy olyan filozófia, hogy a kubuntut hiába kde-s, de gnome-os irányba "butítgatják"? Értsd: nem pakolják a user keze alá a beállítási lehetőségeket szépen összeszedve teljes valójukban, csak amit ők jónak látnak. Gondolok itt pl a KDE control center elrejtése és saját valami erőltetése dologra, meg úgy általában van egy ilyen érzésem más KDE-s disztrókhoz viszonyítva.
-
luciferc
őstag
válasz
dr_strange #7191 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy nem vagyok teljesen kezdő (inkább újrakezdő valaha középhaladó), vannak tapasztalataim, használtam is Linuxot, buherálgattam is, még most is ha jönnek hozzám Linux gonddal, általában legalább az irányt sejtem, szóval a problémák nem rémisztenek meg. Mivel kiestek évek, ezért a disztrókra vonatkozó kérdés.
Suse és kubuntu közül melyik szabható jobban testre kevesebb fájdalommal (=mélylélektani linux turkálás), melyiknek jobbak az admin eszközei? Mert szép a kihívás, élvezem is, de sajnos idő az kevés.
Melyiknek jobb a saját piszkálású kernele, ha ez egyáltalán értelmes kérdés.
És végül, a Kubuntu 8.04 miért nem lett LTS? Nem akarnék most guglizni, ti meg biztos tudjátok.
-
luciferc
őstag
Tulajdonképpen leginkább (pusztán okulási célból is) az érdekel, hogy milyen különbségek vannak a kubuntu és a suse között. Más a csomagformátum, más a beállításkezelő meg a csomagkezelő, ez ok. Ha mindkettőn KDE fut, akkor gondolom külsőleg gyakorlatilag egy kutya, vagy nem? Programok elérhetősége milyen? Ez is forma forma? Stabilitás, frissülés (programok is)? Szóval mi a különbség az elején leírtakon, meg a mögöttük álló cégen kívül?
Aztán majd döntök
. Az kubi felé húzok, de ezek pusztán elvileg is érdekelnek.
-
luciferc
őstag
válasz
dr_strange #7172 üzenetére
van pár olyan program, ami elvileg nincs meg deb csomagban és kell, de azért nem szörnyen sok.
Kubuntu és KDE kapcsolata? Már csak azért is, mert a Kubuntu nem lett most LTS
-
luciferc
őstag
Újra visszatérni tervezek linuxra, a két jelölt Suse és Kubuntu. Egyes ismerősök véleménye szerint a Suse-val jobban járok, mert rpm csomagos, és a fizetős nagy programok egy része csak rpm csomagban jön ki, illetve a KDE Ubuntuval (=Kubuntu) nem teljesen az igazi, mivel az ubuntu eredendően gnome-os, ahogy a Suse eredendően KDE-s. Vélemények?
-
luciferc
őstag
No, feltettem a legfrissebb Kubuntu-t, plusz ha lúd legyen kövér alapon rögvest az ntfs-3g-t és hozzá a configuration tool-t. A probléma pusztán annyi, hogy a configuration tool nem akar elindulni, egyszerűen nem csinál semmit. Mi lehet a megoldás? A meglévő 2 NTFS partíciót alapból felmountolja (és felmountolta telepítés után is) read-only-ként.
mod: ja, még az ikonja sem látszik a listában!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest