- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
vamzi
senior tag
válasz
Kendek #45019 üzenetére
/home/user/mappába csatoltam fel, így tökéletes lesz. Köszi a tippet.
Viszont ha megtelik ez a vinyó, és felcsatolok egy újabbat, akko már aktuális lehet a vinyó összevonás, mert így ha megtellik a vinyó, akkor ahova felcsatoltam utána nem tud oda többe írni, egy új mappába kell csatoljam az új vinyót. Vagy csatolhatom majd az újat is ugyan oda?.
(#45024) Siriusb
Sajnos ez nem kivitelezhető. -
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám az ubuntu szerveren terminálból megnövelni a /home partíciómat plusz 1 vinyóval? Bekötöttem plusz egy vinyót, fstabba is beszerkesztettem, hogy mindig csatolja /media/nagy-ba. hogyan tudnám összevonni a /homemal?
Előre is köszi.
-
vamzi
senior tag
válasz
Kendek #37941 üzenetére
Nos a 11.04-gyel tényleg egyszerűbb dolgom lett, mert minden hardvere működik, egyedül jobbklikket kellene csak rá forrasztani valahogyan. Ellenben liveról hihetetlenül lassú, kb féll óra volt mire bebootolt (szemben a korábbi verziókkal, amik 1-2 percen belül felálltak) plusz valamiért a korábbi verziók sokkal gördülékenyebbek voltak. A 11.04-ben ha megnyitok bármit, akkor beindul a diavetítés és borzalmasan lassú. Az új rendszer lassúsága miatt nem tudom, hogy felmerjem-e tenni, lenne-e értelme.
A felület viszont nagyjából jó is lenne, de az túlzás, hogy a Unity ki van fejlesztve a böködésre.
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Tablet PC-re milyen ubuntut vagy mely csomagokat ajánlanátok? Egy Acer Iconia W500-ra szeretnék a Win7 helyett egy használhatóbb alternatívát. Az android is elfut rajta, de sok hiányossága van a driver hiányok miatt. Az ubuntuval is alapvetően ilyesmi bajom van, mert az érintés vezérlés nem megy, sem a wifi és a felület sem túl érintés barát.
A segítségeteket előre is köszönöm.
Ádám. -
vamzi
senior tag
válasz
Kendek #36419 üzenetére
Samba természetesen fel van téve a szerverre.
Végülis network location-be betudtam lökni a szervert ftp kapcson keresztül: ftp://xxx.xxx.xxx.xxx
Viszont én network drive-t szerettem volna(szeretnék) csinálni, aminek viszont ilyen formában kell megadni a címét: \\server\shareLényegében egy NAS-t szeretnék létrehozni debian alapokon és emiatt szeretném ubuntuval csinálni, mert talán azt ismerem a legjobban.
-
vamzi
senior tag
(#36382) vamzi üzenetére van valakinek ötlete? Jó nekem egy howto is, vagy egy kulcsszó amire érdemes keresnem, mert semmi értelmes anyagot nem találtam még.
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Van itthon egy ubuntu 8.04 server. Arra szeretnék kötni egy vinyót, amit win7 alatt egy hálózati meghajtóként szeretnék használni. Tehát van most c,d meghajtóm és szeretném mellette látni az ubuntura feldugott vinyót mint e meghajtót, amit írni és olvasni egyaránt tudok.
A célom az lenne, hogy a fontos dolgokat a hálózati meghajtón tároljak. Tehát mint egy nast szeretném használni a szerveremet. Kb 5 fő fogja majd használni és szeretném ha mindenkinek saját része lenne ahova csak ő tud írni és olvasni. De egyelőre elég nekem ha már meghajtóként látom a vinyót, a többit csak utána.
Előre is köszönöm.
-
vamzi
senior tag
bevallom, ezek közül egyiket sem próbáltam még. Hugom használja a gépet főleg netre meg csevegésre. Az ubit is azért tettem fel, mert havonta járok haza,és ha hó elején hazavágják a gépet, akkor ne kelljen várniuk hóvégéig. Szóval nekem úgy tűnt, hogy jó a driver, bár azt tényleg nem tudom mit teljesíthet komolyabb 3d alatt, szóval vedd tárgytalannak a korábbi hozzászólásomat.
(ennek ellenére még is sikerült 1 hétig elszigetelniük magukat a géptől, mert a fájlrendszerben valamit összehánytak, gondolom nem helyesen kapcsolták ki...) -
vamzi
senior tag
Sziasztok. Ubuntu szerverben szeretném beüzemelni a wifi kártyát access point ként. Van router is mellette, de azon olyan erős védelem van, hogy a telóm nem tud rá normálisan, sőt sehogy sem csatlakozni, ezért úgy gondoltam, hogy beüzemelem az amúgy is használaton kívüli kártyát. A kártya típusa lshw szerint:
*-network:1 DISABLED
description: Wireless interface
product: PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection
vendor: Intel Corporation
physical id: 2
bus info: pci@0000:02:02.0
logical name: eth1
version: 05
serial: 00:0e:35:47:91:ba
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=ipw2200 driverversion=1.2.2kmprq firmware=ABG:9.0.5.27 (Dec 12 2007) latency=128 link=no maxlatency=24 mingnt=3 multicast=yes wireless=radio off
resources: irq:10 memory:d0000000-d0000fffValaki tudna valami útmutatást adni, merre induljak el. Google nagybácsival már beszélgettem, de lányos zavaromban, nem mertem egyiket sem kipróbálni, mert nem akarom összehányni a szervert.
-
vamzi
senior tag
Sziasztok.
Ubuntu 9.10 server fut itthon webszerverként. Szeretném korlátozni a szerver feltöltési sebességét, mert ha neki állnak az emberek tölteni róla, akkor kegyetlenül belassul a net(digi topnet 25Mbps-os uppal) és a szerver elérhetősége is lelassul. Illetve a szerver aktuális terhelését mivel tudnám kiiratni, vagy melyik programnak a kimenetét küldjem ki fájlba, amit php-val kiolvasok? Tehát röviden ezekre lenne szükségem:
ezeket fileba:
proci terhelés, swap használat, memória használat, rendszer töltöttség;
illetve, a szerver maximális sávszélességét szeretném bekorlátozni.
az oldal nem a warezról szól, pusztán feliratokat készítünk egy bizonyos sorozathoz és sokan panaszkodtak, hogy nem tudják beszerezni a hozzá való videókat, így feltettük azokat is. [Itt a linkje az oldalnak], ha nem hiszel nekemJajj igen, még annyi lemaradt, hogy jelenleg vnstat-ot használok netlog-ra, de az nem tud aktuális sebességet, ha jól tudom. De ha tud, akkor a kapcsolóját elárulnátok?
-
vamzi
senior tag
nah, az ujjlenyomat olvasót vista alatt sem sikerült úgy megcsinálnom, ahogy én akartam(drivert feltettem, de semmi másat nem lehetett vele csinálni. gondolom valami utilityy hiányzik hozzá, de a cd-n nem volt semmi)
Nem is érdekel annyira. A kártyaolvasó lenne a legfontosabb:0c:06.3 Mass storage controller: O2 Micro, Inc. Integrated MS/xD Controller (rev 03)
jah, az energiagazdálkodáson lehetne valahogy utólag csiszolni?(cpu downgrade,integrált vga használása a dedikált helyett) csak mert wifivel teljesen levett fény mellett 1 óra alatt megpurcant az aksi. Vista alatt 2,5 óra, szóval nem az akksival van baj, hanem szerintem a dedikált vga-t hajtja folyamatosan és az szívja le, vagy nem tudom.
-
vamzi
senior tag
válasz
cellpeti #10933 üzenetére
nem kell semmiféle újságot járatnod. én erről a magazinról beszéltem: Fullcircle Magazine 17.
természetesen linux telepítés után úgy módosíthatod a fájlrendszered ahogy akarod. Ubuntuban például a gParted nevű programmal. A /home-nak a külön partíción pontosan annyi értelme van mint a windows alatt a "D-meghajtónak" ha a rendszer összeomlik akkor nem kell letörölnöd a személyes holmijaidat.nekem például éves msnbeszélgetéseim vannak meg, holott vagy 7szer már telepítettem újra az ubuntut.
-
vamzi
senior tag
válasz
#40553216 #10925 üzenetére
hmm. az fprint-demo fájl nincs meg az általa megadott tárolóban.neten megvan forásban, de nem tudom lefordítani mert kell hozzá a libfprint csomag ami ./config parancskor libcrypto csomagot hiányolja. ilyet viszont már semerre nem találtam. ami repóban volt és és így kezdődött feltettem, de nem használt semmit se.
-
vamzi
senior tag
Sziasztok. Megjött végre az új noti. A Senorg zrt.-től rendeltem egy [Acer TM5530G-702G25Mi]típusút.
Természetesen egyből Ubuntu került rá(Hardy) vga driver szépen teljesít(glxgears 3728fps-t ad) wifi is out-of-the-box működik miután engedélyeztem a zárt meghajtókat!Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g
típusú wifi van benne. Van benne ujjlenyomat olvasó is amit viszont még nem sikerült életre keltenem ugyan úgy mint a beépített kártyaolvasót sem. Az ujjlenyomat olvasóval szeretnék bejelentkezni az ubiba és a kártyaolvasót is szeretném használni és ebben kérnék segítséget.
Előre is köszönöm. -
vamzi
senior tag
ngabor2:
az sem segített.rtom:
ez a link, ez jó volt köszike. Végre megint itthon vagyokjó eddig is ubin voltam, de így jobb
A linket jó mélyre elteszem. szerintem még majd a windowst kell majd felvennem a menu.lst-be mert azt nem néztem, hogy benne van-e, de az már kit érdekel?meg egy sorral bvíteni nem nagy mutatvány a menu.lst-t
Köszi mindenkinek a segítséget.
-
vamzi
senior tag
fdisk -l parancsra nem listáz ki semmit
utána már csak a 7. lépéssel vagyok gondba:ubuntu@ubuntu:~$ sudo grub-install /dev/sda1
Probing devices to guess BIOS drives. This may take a long time.
Could not find device for /boot: Not found or not a block device.sda-ra is ezt adja hd0-ra is, meg mindenre.
-
vamzi
senior tag
hali.régen jártam már erre.de csak most akadt olyan problémám amit nem tudok saját kútfőből megoldani.
A gondom:
csak ubuntu 8.04 volt a notimon. de most feltettem egy 5gigás partícióra az ikszpéttudtam, hogy az mbr-t felül fogja írni, csak reméltem nem lesz nehéz megcsinálni.Szóval jelenleg nincs grubom, csak ikszpém.
Próbáltam már az 1.hsz-t is, meg egy jópár howto-t a netről, de nem az igazi.Lehetőségeim korlátozottak, mert csak egy ubuntu live lemezem van(8.04) meg az internet, esetleg egy pendrive, de a noti nem bootol usbről.ahogy csináltam:
felcsatoltam grafikus módon a kérdéses partíciót a /media/disk-2 mappába
chroot-tal bementem a mappába, és mikor kiadom, hogy grub-install hd0 akkor kiirja, hogy "/dev/sda1: not found of not a block device" a partíciónak a címe ahol a grubom van: hd(0.0) de maga az ubuntu sda1-ként kezeli jelen pillanatban.
remélem tudtok hamar segíteni, mert kicsit lassú a live lemez -
-
vamzi
senior tag
huhúúú. nem telt meg a lemezed? nekem ilyeneket akkor csinál a gép, mikor a /home partícióm észrevétlenül megtöltöm. Ha ez a helyzet, akkor csak simán törölnöd kell a gépről némi cuccot és nem vacakol tovább, ellenben "say hello" a veszett fájloknak. Nekem az amsn-es dolgaim és foxos illetve mappáim szoktak olyankor elmenni.Mappákat csinálok újat. A fox is életre kell, hál istennek nem örökre vesznek el a foxos dolgaim(könyvjelzők, előzmények nem vesztek még el) sőt végül is az amsn beállításai is megvannak, csak nem használja őket
-
vamzi
senior tag
bizony, hogy ez. köszi szépen a linket. a hozzászólásokban van egy link, hogy szináljunk egy ext/2-es filerendszerű 100 megás file-t a foxnak és ezzel megszűnik ez a gond. szerinted? valószínüleg megfogom próbálni, mert jó kis howto. addig meg megpróbálok valami másat használni. most keresem az alternatívát. jelenleg konqueror-t használok. a seamonkey most települ. még az opera van betervezve.
-
vamzi
senior tag
Hali. Miért van az, hogy ha a ff-ot megnyitom akkor a vinyó elkezd egyből tekerni és a rendszerfigyelő applet szerint az i/o várakozás fogja meg a gépet, mert az egyből maxra megy. A gép ilyenkor nagyon fagyos és ezt kb 20 percig szokta játszani, nem csak bekapcsoláskor, hanem mikor gondol egyet akkor is. De eközben a proci használatom meg minimális. Nagyon idegesítő, mert elszürkül olyankor az egész fox és nem lehet vele mit kezdeni. Ha becsukom a foxot akkor természetesen ez az egész abba marad és megint fitt a gép.Hardy-m van.
-
vamzi
senior tag
szerintem az okában sem. legalább is szerintem is ez rá a logikus válasz(bár nyitott vagyok minden ötletre
). nálam is jelen volt ez a dolog, de a hangkezelők állítgatásával meglehet oldani. Egyébként meg elvileg a pulse audio erre lett kitalálva, hogy több program hangját egy időben lehessen hallani.
-
vamzi
senior tag
válasz
zolikaDB #8343 üzenetére
nem tudom ismered-e ezt a linket. nem feltétlen segítség a kérdésedre, csak mutatom
[link]
amúgy a fekete háttérre a megoldás:
Alt+f2 oda beírod: ccsm enter; Asztal Desktop Cube, Appearance fül majd legalul lenyitod Skydome, Skydome bepipa majd Skydome Image fehér részébe kitallózod a háttérképet. Ha animált akkor még bepipa Animate SkydomeA másikra nem tok most mit írni, mert nekem is keresgélni kéne, majd jönnek az okosok
mod:
Ugyan itt a desktop cube lapon ha Transparent cube fület választod és ha az Opacity during rotation értékét lejjebb veszed akkor átlátszóak lesznek az asztalok. Nem tudom erre gondoltál-e -
vamzi
senior tag
Egyébként ezt bármennyire is érzed úgy, hogy jó helyre írtad, hát nem igazán. Ennek a windows xp topicjában van a helye (:
Amúgy kíváncsi lennék mennyire bírja a kiképzést az a progi xp-alatt
a múltkor gép tesztelés céljából a 4 asztalomon összesen 22db mappát, 1 dvd filmet lemezről teljesképen, gimpet szupernova effektel,tömörítés,ff3 11 tabulátorral youtubbal, 16 megapixeles kép teljesképernyőn, compiz bekapcsolva. Ennyi jut most az eszembe. Amíg a gimpet elnem indítottam szépen bírta a kiképzést
de akkor a gép terhelése volt a cél. Akkor sikerült a swappot is és a ramokat is 90% használat fölé vinnem
de a végén már fél óra volt egy kattintás
és az az érdekes, hogy miután mindent bezártam a gép ugyan olyan volt mint mikor bekapcsolom
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #8301 üzenetére
szerintem ne 2 ember véleménye alapján dönts. vagy próbáld meg kipróbálni mind a 2 cég hardverét, vagy várj még egy kicsit vele, mert ha azt ati most ahogy írja belehúz és csinál egy minőségi drivert, te meg megvetted az nv-t akkor bosszús leszel.ellenben az nv mindig ott lesz, bármikor megtudod venni.
-
vamzi
senior tag
akkor most én is leszarozhatnám az nv-t, mert ugyan ez a szituáció megvolt velem is, csak nv-vel.most akkor én is szarozzam le az egész céget mert kifogtam egy bugos darabot? egyébként meg az, hogy szoftveresen próbálták kijavítani a problémát, nem egyedi és nem új dolog.A félregyártott selejtekkel is kell valamit csinálni, nem porosodhat bent a gyárban. Csak erősen átcímkézik. Elhiszem, hogy szívtál azzal a karival, de így nem általánosíthatod ezt a dolgot egy egész cégra, azok összes termékére.Munkaállomást személy szerint egyet se láttam még, szóval erről nem tudok mit mondani. Egyébként az érveid lehetnének jók is, ha nem ilyen célirányosan beszélnél, mert te eldöntötted, hogy szar az ati és akkor szar. részemről a téma lezárva, ne offoljuk szét a topicot. habár valamelyest kapcsolódik.
-
vamzi
senior tag
válasz
zolikaDB #8295 üzenetére
okés. majd akkor tedd még fel a fusion-icon csomagot is és onnan szépen áttudod kapcsolni az ablak dekorációt gtk-ról emeraldra. Egyébként szerintem ez a drang n' drop módszer eléggé barátságos a témák telepítésénél. Nem emlékszem, de asszem emeraldnál nem így működik, ott megkell nyitni a .emerald kiterjesztésű filet, majd a listáról kiválasztani.
-
vamzi
senior tag
-
vamzi
senior tag
-
vamzi
senior tag
sziasztok. olyan programok érdekelnének ubuntura amikkel filmet lehet csinálni(vágni,effektelni), kódolni dvdbe, menüt lehet szerkezteni a dvdre,fejezetekre osztani. Olyasmi tudású kellene mint amilyen az adobe terméke. Miket tudnátok ajánlani? Az ubuntu studio-t pont erre találták ki? Jah és nem nekem kellene, én abszolúlt csak nézem a filmeket, készíteni soha
de ha már írok esetleg alternatívát nem tudtok az Autodata nevű autószerelői programra?
-
vamzi
senior tag
mivel az ubuntu a legelterjedtebb változata ennek az os-nek és abba alapból gnome felület van integrálva. Ennyi erővel azt is megkérdezhetted volna, hogy a windows userek miért explorert használnak ablakkezelőnek.Egyébként szvsz nem kellene gnome vs egyéb ablakkezelő flame-t kelteni, mivel úgy is mindenki azt fog használni amit ő szeret/ismer/tud/ én például mindegyik ablakkezelőből szeretek valamit. Mindegyik másban a nyerő.
-
vamzi
senior tag
-
vamzi
senior tag
válasz
radírfej #7913 üzenetére
a nethez:
terminálban beírod: sudo pppoeconf és értelemszerűen végighaladsz a menüpontokon.
a procihasználatod azért olyan sok, mert nincs fent normális vga driver és kénytelen a proci besegíteni.
a többi kérdésedre a választ biztos, hogy kiadja a [L:www.google.com]google[/L] csak segíts neki és akkor ő is megsegít (:
de ha estig nincs megoldás keresek neked valamit, csak most rohannom kell dolgozni. -
vamzi
senior tag
válasz
Slipandris #7840 üzenetére
úgytudom wine-vel eléggé jól lehet tolni a wow-ot, csak kicsit heggeszteni kell(:
-
vamzi
senior tag
válasz
Slipandris #7837 üzenetére
mit műveltél azzal a géppel?
valójában nem tudom a megoldást, de rootként tuti tudod törölni. vagy mc-vel törlöd(midnight commander) vagy alt+f2 majd beírod, hogy gksu nautilus és elnavigálasz az asztalra, majd törlöd a kérdéses mappát.
-
vamzi
senior tag
rendszer/beállítások/alapértelmezett programok
itt tudod beállítani a kérdéses programokat. ha a kiterjesztésekhez szeretnél igazodni akkor:
jobb klikk a filera tulajdonságok majd megnyitás ezzel és hozzáad listárol kiválasztod a programot, ha nincs benne akkor egyéni parancs használata és beírod a program parancsát.ha kész van csak fogod és átpipálod, hogy mivel szeretnéd megnyitni. -
vamzi
senior tag
válasz
Slipandris #7832 üzenetére
rmdir el kell az üres mappákat törölni.
honnan tudod, hogy a régi amsn van fent ha feltelepitesz egyet? mert a kinézet csak egy szkin. az meg, hogy kiirja, hogy van frisebb verzió, azzal ne törődj, mivel ez is ugyan az a verzió csak valamiért kiirja nála.arra is van megoldás, de előbb menjen. -
vamzi
senior tag
válasz
Slipandris #7804 üzenetére
synapticban teljes törlés az amsn-re. aztán nyomsz egy alt+f2-t és beírod: gksu nautilus, majd benavigálsz a home könyvtáradba(a nautilusban baloldalt kiválasztod "filerendszer" majd home majd az userneved) ha bent vagy a "saját mappá"-ban akkor nyomj egy ctrl+h-t és ezáltal találsz is egy .wine könyvtárat amire rákattintasz egyszer balegérgombal és shift+del majd enter. Elvileg így teljesen letörlöd a gépről. Ha nem, akkor komolyan mondom, letörlöm az enyémet és megkeresem hol maradt még fent cucc
mondjuk miota linuxszozok megvan az összes log-om meg szmájlim a .wine könyvtáramban
uh csak óvatosan nyulkálok arrafele(:
-
vamzi
senior tag
válasz
Slipandris #7788 üzenetére
mi a célod a plus pluginnal? szines nickeket akarsz? mivel arra nem lesz jó. ez csak annyit fog neked csinálni, hogy fogja kezelni a dőlt,vastag,aláhúzott betűket, és egy plusz menüt feltesz a menüsorra.még pár apróságot tartalmaz, de nem tudom fejből, mert nem használom azt a plugint.Ha szines nicketek akarsz, akkor ahoz colorednick plugin kell. Mivel látom először szeretnél forrásból programot fordítani javaslom tedd fel előbb ezt mivel ebben benne van a szinesnick támogatás, csak bekell kapcsolni. De ha az összes hivatalos plugin között szeretnél habzsolni, akkor tedd fel ezt a méretéből is látszik, hogy jó sok plugin van benne
és ha utána kedvet érzel a hegesztéshez, hát ugorj neki bátran. ha elakadsz szólj nekünk és segítünk.
-
vamzi
senior tag
válasz
Major Major #7672 üzenetére
most én is megpróbáltam envy nélkül felgorni az ati drivert amit a hivatalos oldalról szedtem le. Futtathatóvá tettem, majd super userként lefutattam. Az interaktív telepitőn átverekedve magam fel is telepitettem.restart: fehér képernyő, csak egerem van. gyorsan átírtam az xorg.confot vesa-ra, hogy tudjak irni. Erre mi a megoldás?Tudom, hogy fentebb kérdezték, de már engem is érdekel
amíg megjön a válasz guglizok (:
-
vamzi
senior tag
tudom,tudom off, csak szólni akarok azoknak akik elgondolkodtak a notim hibáján. Szóval az van, h nem ramok és nem akksi. Inkább töltő vagy valami, mert megint meghalt, de töltő nélkül egész jó. A témát az azonnali notis kérdések topicban folytatom, akit érdekel ott követheti tovább.
-
vamzi
senior tag
ha adatforgalmat akarsz mérni, akkor szerintem használj vnstat-ot.
sudo apt-get install vnstat majd ha kész a telepítés akkor: sudo vnstat -u -i eth0ha megakarod nézni a forgalmat, csak bekell írni, hogy vnstat. Kérheted napi,heti,havi és ha jól emlékszem éves lebontásban is a forgalmat. de van nagyszerű helpje.
infrára nem tudok mit mondani.nekem a bluetoothom így működik az ubuntu alatt mint neked az irda windóz alatt
-
vamzi
senior tag
sajnos én is az akksira gyanakszom. Most kivan véve, de legutóbb mikor akksi nélkül próbáltam, még vicceskedett velem, bár az egyből a hiba után volt, lehet csak a bios volt még kábult vagy valami kóbor áram
most egy hétig belese teszem az akksit. Jah és egyébként live lemezről mint írtam 48 órán keresztül nem produkálta a hibát.Nah majd most meglátjuk.
-
vamzi
senior tag
nem, nincs benne, de fentebb pár hsz-el irtam, h egy acert tm 292CLI ( vagy 292Lci
nem tom, leszedtem már a matricát a lényeg, h a 290-es kategória)Röviden belül: 1.5Ghz pentium4; 512mb ram; ati mobility radeon 9200 64mb tv-out; Intel csipkészletek. Az áremellátásra gyanakodnék, mert mst is még írtam megint összefosta magát. Az akksi jele megjelent.és ha rávittem az egeret azt irta ki, hogy 0% de ha megrákattintottam az akksi infójára kiirta, hogy 100%. a töltés történetét visszanézve, mikor megint össze... magát akkor szépen leesett a töltés 0%ra és maradt nullán. Kikapcsolni természetesen csak akksi kivétellel lehetet
-
vamzi
senior tag
válasz
n0_gAboR #7613 üzenetére
a hardy-t most nekem javaslod, vagy V.Stryker-nek ? Ha nekem, az akkor tuti nem gyógyír a megoldásomra, mivel eleve hardynál jelentkezett a probléma, és egészen 2nappal ezelőttig folyamatosan frissitve volt a rendszer.Jah, de még olyat is csinál a noti, h csontra kifagy, úgy hogy csak akksi ki-vel lehet leállítani, és bekapcsolni is csak úgy lehet, ha az akksit ki-be teszem.
-
vamzi
senior tag
válasz
V.Stryker #7609 üzenetére
igen liveról.beteszed a lemezt, majd újraindítod a gépet és a lemezről bootolsz, aztán értelemszerűen elindítod. Egyébként a wifid miatt lehet érdemesebb lenne a 8.04 annál nagyobb esélye van annak, hogy fog is működni. Szerintem a wubit meg hagyjad, akkor már inkább élesben, bár én még nem wubiztam
-
vamzi
senior tag
válasz
FireShadow #7596 üzenetére
egyébként min nézted a filmet, csak mert: "majd holnap ujra elövszem a linuxot" . Azt ne mond, h windózon
-
vamzi
senior tag
válasz
FireShadow #7596 üzenetére
nagyon helyes! így is kell
a google mindenki jóbarátja, csak sokan nem tudják
én se szoktam megvárni a választ, googlézok tovább.
És ha már írok egy hszt:
Acer tm292+ubuntu x.yz, hibajelenség:
1-2 hete csinálja. Bekapcsolom és van, hogy kb 5-10 percen belül behülyül a gép.Ezalatt azt értem, hogy az egér és billentyűzet megszűnik létezni, pontosabban nem működnek.Előjele az, hogy az egér elkezd akadni és ugálni, illetve a billen a billentyűket többször kell lenyomni a kívánt hatás eléréséhez. De nem értem miért csinálja. 2 teljes napig hardy livról futattam a notit és nem volt semmi baja. Azt hittem, hogy a rendszert gányoltam el és vissza feltettem a 7.04-et. De azzal is ezt csinálja.Természetesen ha usb-s perifériákat használok, akkor azok mennek szépen. És előtte fél évig szépen ment minden a notin. A noti haldoklik, vagy ubit kell befoltozzam? -
vamzi
senior tag
nah, hogy a fene vigye el
kirugtam az áramot a gépből
, pedig már egy egész nagy hsz-t irtam
Nyugdíjas: én is arra gondoltam egyből
FireShadow: ha nem félsz az angolnyelvű hótúktól: envy gtk
jah és most jut eszembe, hogy kimaradt a legelső neked címzett hsz-emből, hogy a topic első hszében leírtak alapján is felteheted a drivertde kereshetsz a vga kártyádra szabott telepitést is a neten valahol jól eldugva egy lyan blogban, ahol a madár se jár
vagy az ubuntu fórumokon
-
vamzi
senior tag
válasz
FireShadow #7593 üzenetére
Akkor te a zártmeghajtókat engedélyezted. Elvileg az leszedi a "rendes" drivert azaz amit a repositoryban is megtalálsz. Ha a legegyszerűbben akarod és nem félsz attól, ha esetleg balul sül el, akkor ott az envy amit ha 8.04-es ubuntud van akkor igy kell feltenni: sudo apt-get install envyng-gtk és akkor szépen egy egyszerű menüből kivélasztod, hogy neked nvidia driver kell, ő meg elkezd molyolni és megcsinál minden varázslatot
és csak saját felelősségre, bár ondolom nem véletlenül került bele a tárolókba, de nekem az ati driver telepitése vágta agyon az X-emet
igaz az még béta hardynál volt
nah de "aki mer az nyer"
-
vamzi
senior tag
áááááááá ezaaz, megkaptam a canonicaltól az ubuntu telepitőlemezeket
Komolyan!Le a kalappal a canonical előtt
-
vamzi
senior tag
csatold fel a kötetet
10 perc és nagyjából teljes körű leírást vonultatok fel.De így gyorsban ott a mount man-ja.
nah szóval:
terminálba: sudo fdisk -l ez megmutatja a gépedben lévő partíciókat.
ha kibogarásztad, hogy melyik is a kérdéses partíció akkor:
sudo mount /dev/hdxy /media ahol az xy a kérdéses partíciót jelöli ha jól emlékszem csak ennyi és kész is, bár nem tudom automatice miért nem mountolja -
vamzi
senior tag
válasz
luw2win #7331 üzenetére
jó sorban keresgélsz, csak kattints a sor elején arra a háromszögre, hogy kinyisd a listát.Teháth a sorok előtti 3szögekre kattogj:
Bemenet/kodekek majd egyéb kodekek és mivel nincs több háromszög ezért kattints arra, hogy feliratok és jobb oldalt a feliratszöveg kódolása vagy az iso-8859-2 vagy a cp1250
ennél szájbarágósabban tényleg nem tudunk segíteni -
vamzi
senior tag
válasz
valóságépítő #7296 üzenetére
guru azért nem, de azért köszi
a cikk még nincs kész. Sajnos reggel 8tól este 7ig dolgozok, ezért picit lassan készül, ami végül is nem hátrány, legalább az emesene is alaposan megtesztelődik(csak, hogy szép magyar szóval éljek
) nálam.Jah és gyűjtöm az összehasonlítási pontokat, csak hogy egészen alapos legyen.
-
vamzi
senior tag
válasz
valóságépítő #7287 üzenetére
jaja repóban is megvan, csak utána még a pluginokat hegeszteni kell bele.Amit meg linkeltem, abban benne van egy két általános plugin(gnotifi; colorednick; stb) és van benne másik szkin is.És mivel a legfrisebb amsnből forgattam, ezért az is friss (: csak gondoltam így egyszerűbb lesz neki.
n0_gAboR:okéés, köszike, hogy szóltál.
luw2win: routeren keresztül próbálkozol? Mert akkor valószínüleg az lesz a bajod, hogy nincs nyitva port se a torrentnek, se az msnkliensednek.
-
vamzi
senior tag
válasz
luw2win #7284 üzenetére
pidgin helyet ha gondolod kipróbálhatod az emesene vagy amsn programokat.az emesene picit gyorsabb, az amsn meg sokattudó és választékosabb a beállítások menüje is.emesene telepitéséhez terminálba: sudo apt-get install emesene
amsn-hez kattints ide és windózos gondolkodással telepítsd fela sebesség csökkenésedre sajna nem tok értelmeset mondani :S közvetlen netről is olyan lassú?
-
vamzi
senior tag
válasz
n0_gAboR #7282 üzenetére
én pedig transmissiont ajánlanék otthonra, mivel nem tudom van e webes gui-ja.Nekem nagyon bejött. előtte utorrentet használtam emulálva sokáig, majd azureus(véleményem dettó mint n0_gAboR-nak) és a hardy-val kipróbáltam a transmissiont.Nagyon bevált nekem, azóta csak ezt használom.
-
vamzi
senior tag
válasz
Major Major #7257 üzenetére
az mc-vel mi a bajod?
szerintem nagyon jól jön egy rendszerösszeomlásnál pölö és annyira nagyon nem is gányolja össze a rendszert.Egyébként meg igen, simán felrakatnám vele, mivel magamból kiindulva nem értek semmit ezekhez a jogos hókuszpókuszokhoz, szóval szvsz nekem ez egyszerűbbnek és gyorsabbnak tűnik/tűnt.Ha a jogokról van valami jókis linked megoszthatnád velem, mert szeretnék megismerkedni a használatukkal.És nautilus van az ubiba.
-
vamzi
senior tag
válasz
ballington #7239 üzenetére
de jóhelyre rakta a profilt.a profilokat a linux mindig a /home/username mappában tárolja így ha letörlöd az os-t akkor megmaradnak a mentéseid.Egyébként igen mikor feltettem tapasztaltam, hogy lehet máshova is telepíteni.Most a hangal szenvedek kicsit, hogy legyen
de még mindig azt mondom, h mc-vel bemásolod a kívánt fileokat a kívánt helyre.
-
vamzi
senior tag
válasz
ballington #7234 üzenetére
keversz egy picit.A sudo az csak root jogokkal ruház fel.Ha anélkül próbálnád feltelepíteni az E-T-t akkor valószínüleg nem menne, mivel nagy valószínüséggel a '/usr/share' mappába telepíti fel magát és ahoz, hogy oda írni tudjál root jogokra van szükséged.Törölni: sudo apt-get remove xy (az xy a játék neve)
futtatni a játékot: sudo xy vagy alt+f2 és oda beírni a játék nevét, majd entert kell nyomni.Nem egészen értem: na és egy másik megoldás?
így a legegyszerűbb frissíteni az E-T-t szerintem.És ha rottként kezeled a fájlokat teljesen mindegy, hogy ki a tulajdonosa(ezt az állítást egy hozzáértőbb ember igazán alátámaszthatná, vagy megcáfolhatná)
egyébként én most töltöm [innen] a játékot és majd megnézem én is, hogy mi merre hogyvan. -
vamzi
senior tag
válasz
ballington #7232 üzenetére
a fentebb írt parancsal: sudo apt-get install mc feltelepíted a midnight commandert.Aztán konzolból sudo mc így indítod.És kapsz egy 2paneles filekezelőt ami tökre hasonlít a norton commanderre.És mivel az mc-t sudóval indítod ezért odamásolsz ahova akarsz és amit akarsz, de vigyázz, mert tényleg mindenhez hozzáférsz!
-
vamzi
senior tag
válasz
Hali1975 #7224 üzenetére
hááth, nem tudom. kicsit rágugliztam és mindenhol azt írták a hibára, hogy az mbr-t kellene újraírni a hdd-ben, illetve teljesen újraformázott vinyóra kellene telepíteni.Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy erre főleg vista userek panaszkodtakt és a grubbal hozták összefüggésbe.Én ennyit tudtam tenni az ügyért (:
Szkeptikus:
természetesen létezik, pontosabban telepíthető pendrivera is. -
vamzi
senior tag
igen. menten gondoltam, hogy ismeritek egymást miután megnéztem kinek is postoltam
háth rávenni, passz.de nekem nem csak egy .ini file található abban a mappában, hanem egy saját 'default' mappa amiben benne vannak a kérdéses fileok.szerintem ha megnézem a fox2 hova ment és oda átmásolod mappástól(már ha egyezik a nevük)a kívánt fileokat.Nyüstöld kicsit a fox2-t és nézd meg a mentés helyét, az is ott lesz valahol. egy próbát megér sztem. -
vamzi
senior tag
szerintem meg pontosan ott tárolja.Méghozzá a ./mozzila/firefox
amennyiben nem látod ezt a mappádat, akkor terminálba: sudo apt-get install mc majd ha kész csak annyit írsz be a terminálba, hogy sudo mc és oda másolsz és amit ahova csak és amit akarsz.jahh most nézem, neked lehet éppen nem kell bemutatni a hszem végét
de ismétlés a tudás anyja (:
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest