- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
Aktív témák
-
róland
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
S még jobb a WUBI-s telepítés, ha valaki ismerkedni akar a Linux-szal. (A Windows boot.ini-je kezeli az OS választást, viszont a Linux natívan indul. Az egy probléma, hogy így nem lehet hibernálni a Linuxot. Frissítésnél ha gép újraindítását kéri, meg kell várni, míg az újraindítás "lefagy", s a gép kikapcsolása-bekapcsolása után minden működik.)
-
-
róland
veterán
Miért van, hogy a legutóbbi kernelfrissítés óta elfelejti a wifi jelszavát az Ubuntu?
-
róland
veterán
válasz
adidas4death
üzenetére
Viszont tapasztalatokról itt is tudnak írni.
-
róland
veterán
Multifunkciós nyomtatót vásárolnék, amit Linux alatt is szeretnék használni.
Keret: 20.000,- Ft!!!
Epson, Canon, HP - tintasugarasok közül melyiknek legjobb a támogatottsága? Az előbbi a tetszési sorrend nálam, tehát elsődlegesen Epson. Abból konkrét típus Epson SX420/425W.
-
róland
veterán
Te, ismétlem TE szítasz veszekedést.
Üresen vagdalkozol, konkrétumokat nem vagy hajlandó mondani. Én megtettem, hogy leírtam a pozitív véleményeimet, Te csak kibúvót keresel, hogy ne kelljen leírnod semmi konkrétumot - mivel nincs is olyan a tarsolyodban.
Jobban tennéd, ha hanyagolnád ezt a topicot!
S mivel meg vagy győződve a Linux "használhatatlanságáról", javaslom, hogy ne kísérletezz vele a jövőben, hanem maradj a Windows mellett!
-
róland
veterán
OK!
Mint kiderült a magyar szerverek voltak lemaradva kiadáskor, ezért sok telepítés hibás lett.
Egyszerűen újraindítva a régebbi verziót, ott átállítva fő kiszolgálóra a szoftverforrásokat, felajánlotta az intelligens telepítést opcióként, mellyel problémamentesen sikerült frissíteni a jelenlegi kiadásra.
(Asztali gépemen valamiért nem sikerül frissítenem a Windows7-et SP1-re. Már vagy 100-szor próbálta szerencsétlen rendszer, de nem megy. Kipróbálva ugyanazzal a telepítővel más gépen működik. Sikerült mellé olyan programot kifognom, amit a netbookom XP-jén tudok használni, a Win7-en folyamatosan elszáll hibaüzenettel.) Ezeket még nem sikerült Ubuntu-n produkálni.
Ha kicsit visszaolvasol féltem a jelenlegi frissítéstől, mert korábban mind a bluetooth, mind a webkamera, mind a wifi kezelésével akadtak gondok a netbookomon. Ennél a kiadásnál ezek mindegyike elsőre működik. (Arra pedig nem volt nehéz rájönni, hogy ABC sorrend szerint akar csatlakozni az elérhető hálózatokra.)
Én megszoktam és szeretem a Unity felületet. Sokszor azon kapom magam, hogy keresem az oldalsávot, ha Windowst használok.
Azt meg megszoktam, hogy a Pinnacle tv-tunerem nem működik Linux alatt, hiszen Windowson is szívás - napok kérdése mire ott is működésre bírom - a beállítása. (Így jártam. Ismert gyártó a márkanévvel visszaélve, szinte nulla terméktámogatással piacra mert dobni valamit.) Bár adok egy esélyt a Tvheadend programnak.Tehát jöhetnek az ellenérvek, hogy neked miért nem jó. Hátha segítséget is kapsz. Különben csak üres vagdalkozás, amit itt csinálsz.
-
róland
veterán
Meg tudnád nevezni konkrétan, hogy mi a rossz ebben a kiadásban (Ubuntu 11.10)?
Kendek úr: Sikerült megoldanom a wifi problémámat. Úgy tűnik az Ubuntu a hálózatok ABC sorrend szerinti elnevezése szerint kíván kapcsolódni automatikusan. Így a használni kívánt hálózatnál hagytam meg az automatikus kapcsolódás lehetőségét.
-
róland
veterán
Hol tárolja az új Ubuntu a wifi beállításokat?
-
róland
veterán
Javaslom, hogy maradj a Windows mellett. Hozzászólásaidból az tűnik ki, hogy neked nem való Linux.
Én örülök, hogy eddigi gépeimen nem túl nagy zökkenőkkel mindig megelégedéssel tudtam használni. (Amennyi problémát okozott egy-egy beállítás, annak többszörösét szenvedtem Windows újratelepítésekkel.) Mindezt írom úgy, hogy itthon mindkét gépemen dualboot-os rendszerek vannak (GRUB és WUBI megoldásokkal).
Kendek: Wifi sorrend beállításra valami ötlet?
-
róland
veterán
A linux által felismert wifi-hálózatok sorrendjét hogyan lehet változtatni? (Windows alatt sorba lehet őket rendezni, hogy melyikhez próbáljon előbb kapcsolódni. Ezt szeretném megoldani Ubuntu-n is.)
-
róland
veterán
-
róland
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Azért pár kiadást végignéztem, s eddig nem voltak ilyen hibák.
-
róland
veterán
Huhh!
Úgy tűnik jelen kiadással valamit nagyon benéztek a fiúk. Ubuntu.hu-n is hibákat emlegetnek a hozzászólásokban.
Mi is történt?
-
róland
veterán
válasz
Kendek
üzenetére
Én nehezített pályán dolgoztatom az Ubuntut. WUBI-val van telepítve a netbookomra.
Új kiadásnál általában eldobálja a wifi-t, s a bluetooth-os egerem csak úgy működik ha előbb Windows-t indítok, majd újraindítom a gépet, s úgy az Ubuntut. Aztán az első kernelfrissítés után minden működik, ahogy kell. (Határozottan érdekes a probléma.) -
róland
veterán
Mikor érkezik a 11.10-hez az első kernelfrissítés?
-
róland
veterán
válasz
tomecs
üzenetére
"RSA host key for linux.inf.u-szeged.hu has changed and you have requested strict checking.
Host key verification failed."gyors fordításban: "A linux.inf.u-szeged.hu RSA host kulcsa megváltozott, és te szigorú ellenőrzésre kötelezett vagy. A host kulcs ellenőrzése meghiúsult."
-
róland
veterán
PPA tárolót hogyan lehet törölni?
-
róland
veterán
válasz
sh4d0w
üzenetére
Na jó, mióta Androidra váltottam a telefonkezelés kiesett. (Azért a Gammu/Wammu páros - kiegészítve a Pammu-val - elég fapados volt a MyPhoneExplorerhez képest. Tudom ez utóbbi is külső fejlesztés Windows+SE kombóra.)
Így számomra egyetlen dolog maradt függőben. Mivel lehet kiváltani az ImgBurn-t Linuxon? Mi képes hasonlóan magas minőségben DVD-t írni? Brasero nem győzött meg. K3B-t pedig elvből nem telepítek Gnome felületre.
-
róland
veterán
válasz
Hedgehog87
üzenetére
USb-t kezeli? Ubuntu Live rendszer kiírható pendrive-ra is. (Viszont eddig nem láttam ARM-ra fordított Ubuntu változatot. Igaz nagyon nem is keresgéltem.)
-
róland
veterán
válasz
Hedgehog87
üzenetére
4 GB-ra lehet linuxot telepíteni. Akár Ubuntu LiveCD-ről is, ha tudod valamilyen géphez csatlakoztatni úgy, hogy a Live rendszer felismerje.
A driverek kényes téma. (Szerintem azok a WinCE-s gépek valami ARM processzorra épülnek, így jó lenne arra fordított Linuxot keresned, s magán a gépen bootolni egy LiveCD-vel.)
Kitartást a kereséshez, próbálkozáshoz, és természetesen sok sikert!
-
róland
veterán
Gondom van az Ubuntu 11.04-gyel:
- a bluetooth csak úgy működik, ha előbb Windows-t indítok, majd újraindítással az Ubuntut;
- nagyon sokszor eldobja a wifi kapcsolatot.(WUBI-s telepítés, s a 10.10-ben nem voltak ilyen problémák.)
-
róland
veterán
Szerintem már elég sokan ismerik a Dropboxot, ezért sem kell reklám neki. A tárhely növelésének pedig vannak egyéb módjai is, mint fórumon szerezni regisztrálót.
Nem mellesleg van az Ubuntunak saját online tárterület szolgáltatása UbuntuOne néven. (Ha jól tudom már ahhoz is van Windows kliens is.)
-
róland
veterán
Van pár gondom a Natty-val:
- bluetooth kezelését elrontották (korábban simán működött a bt-s egerem, de most előbb windowst kell indítanom, csak utána ismeri fel az egeret)
- túl gyakran eldobja a wifi-t -
róland
veterán
válasz
RaZroX
üzenetére
Winrar kiváltható, de fel kell tenni a .rar és .unrar csomagokat hozzá;
Photoshop - egyedüli alternatíva a GIMP (lassan fejlődik a kezelőfelülete is);
SonyVegasPro - OpenShot, PiTiVi, KDEnLive vagy Ubuntu Studio telepítése;
Camtasia Studio - sajnos nem ismerem, de ha jól tudom van linuxos screen capture program
Guitar Pro - van Linuxos változata
Team Viewer - van Linuxos változata
LogMeIn Hamachi - passz -
róland
veterán
Logitech QuickCam Communicate STX webkamera korábban működött Ubuntuval, most a rendszer látja a kamerát, de nem kezeli. Van valami megoldás?
Annyit tudok, hogy ez biztosan nem UVC-s kamera.
-
róland
veterán
Egyetértek Kendekkel.
Az Ubuntu egyik fő erénye a telepítés egyszerűsítése. Nem kell a neten vadászni mindenféle kétes eredetű programra, ahhoz crack-re, a telepítés során figyelni, hogy csak a kívánt program települjön s ne további tucat helypazarló "alkalmazás", nem kapok ínhüvelygyulladást a teleptés közbeni kattintgatásoktól.
Eltávolítás. Ha jól rémlik három, esetleg négy kattintás és már nyoma sincs a programnak. Nem kell még 3 registry tisztítót, uninstallert telepítenem, majd újabbakkal azokat eltávolítanom.A grafikus telepítőről meg annyit, hogy inkább mást csinálok a gépemen addig is, míg programot telepítek. Bőven elég visszajelzés az, hogy mikor újra ránézek a Szoftverközpontra, akkor azt jelzi, hogy települt a kiválasztott program.
-
róland
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Vedd meg, ha kell a gyári CD. (Az ingyenes CD-t elsősorban azoknak szánják, akik nehezebb körülmények között szeretnének jó OS-hez jutni. pl.: nincs rá pénze és nincs lehetősége letölteni sem, mert végtelenül lassú a net.)
-
róland
veterán
Hogy lehet a régi kerneleket eltávolítani?
-
róland
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére

Boldog Karácsonyt!
-
róland
veterán
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Totem
Nautilus, extrább esetben Gnome Commander
-
Transmission
VLC
Brasero (amúgy Windowson is ImgBurn-t használok Nero helyett) -
róland
veterán
Nem túl jó hírek a szabad szoftveres közösségtől: LibreOffice az új neve az OOo-nak. Ne csodálkozzon senki, ha már így szerepel az új Ubuntu kiadásban. Bár a lokalizációval le vannak maradva, így várhatóan a 10.10-ben még marad az íOracle féle OOo.
-
róland
veterán
válasz
daystealer
üzenetére
Új partíció létrehozása?
-
róland
veterán
GRUB2 kérdéseim:
Hogyan lehet az MBR-be megint felvenni a GRUB-ot, mint rendszertöltőt?
Hogy lehet megoldani, hogy a Windows induljon alapértelmezetten? (Nem a saját gépemen kell.)
A válaszokat előre is köszönöm.
-
róland
veterán
Linux alatt a HP vagy az EPSON multifunkciós nyomtatói használhatóbbak-e?
-
róland
veterán
Hali!
US Robotics 546IA router témában jártas valaki?
Sürgős segítség kellene!
Előre is köszönöm!
róland
-
róland
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Sajnos nincs. Én is megjártam egyszer ezzel. Azóta a lényeges dolgokról van másolatom. Ami több helyen is kell, azok a One.Ubuntu.com-on is fent vannak.
-
róland
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Már működik.

-
róland
veterán
Az első parancs után az alábbi hibaüzenetet kapom:
Cannot delete /boot/initrd.img-2.6.32.2-24-wind, doesn't exist.
A 2. után pedig ezt:
Beállítás: initramfs-tools (0.92bubuntu53) ...
update-initramfs: deferring update (trigger activated)
Processing triggers for initramfs-tools ...
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.32.2-24-wind
Cannot find /lib/modules/2.6.32.2-24-wind
update-initramfs: failed for /boot/initrd.img-2.6.32.2-24-wind
dpkg: installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett -
róland
veterán
Valakinek javaslata, hogy mit tehetnék az alábbi esetben:
-
róland
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Erre inkább nem reagálok.
-
róland
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
A kedves kolléga érdeklődött, hogy van-e olyan letöltésvezérlő, amilyet szeretne. Erre válaszoltam, hogy az általa megnevezett program linuxra is elérhető.
A Te hozzászólásodra pedig azt, hogy nem ismerem, mert nem használom.
Ha kicsit visszaolvastál volna, akkor nem vonsz le téves következtetéseket.
Aktív témák
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Napelem
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest