- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Yettel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
mzx
senior tag
Valami hasonlót tapasztaltam jópár évvel ezelőtt windows xp-ben. Egyszer csak rájöttem ,hogy a kis aranyos jelszó nélkül (!) beenged bárkit adminként (!), megfelelő F billentyű lenyomása után, boot -oláskor... :S (Ott ilyen a default!!) Persze az első az volt, hogy jelszót adtam ennek a második (!) admin-omnak is... de hát a jelszavak ugyebár nem mindigi elegendő tényezők, ezek szerint... legalábbis ha fizikailag hozzáférnek adott géphez. (Vagy valami cuki kis trójaival, érintés nélkül, netről, távból, ha windows-ról van szó.)
-
mzx
senior tag
Meggyőztél, holnap a network manager köv.
Én csak sima pppoeconf paranccsal konfigoltam netem. Ezek után legtöbbször hibát jelez az elsődleges user -emben a rendszer, ha sudo nélkül alkalmazom a
poff dsl-provider
parancsot, vagy a
pon dsl-provider
-t.Az egyébként, h végre nem kér jelszót, nekem "fasza".
Egyrészt jelszó a Kendek által említettek miatt talán sudo esetén se jelent túl nagy védelmet, másrészt meg csigacsápomra megy olykor ,h állandóan bekéri.
-
-
törölt tag
"Ez most cpu? Miért gondoltam, hogy hdd?">kicsit talán túlbonyolítottam, valóban.
az everest 64°C a cpu-ra vonatkozott, a hibajelentés inkább hdd lehet, de a korábbi bsod nem tudom, melyik. a cpu XP-n mutatott 64°C-nál valóban kevés. az eredeti kérdésem is inkább arra vonatkozna, hogy annak idején az XP alatt a képen leírt hiba összefüggésben lehet-e a bsod-kkal, függetlenül attól, hogy cpu vagy hdd?
különben intel c2d t7250 proci. és jobb szellőzéssel (az asztallapról egy kis emeléssel magasabbra helyezve) "megoldódott".
csak most, hogy Ubuntu is van rajta, gondoltam ránézek a lemezkezelpvel, erre ezt adta.
-
törölt tag
-
Ventur@
senior tag
Köszönöm a jelszavas infót. Akkor megnyugodtam, hogy ez így van
.
Viszont a tvtime-os problémám megoldása elhamarkodott volt
. Újraindtás után egyszerüen az ikon eltünt a fenti tálcáról, menüből meg továbbra sem indul el. 1mp bevillan és ennyi. Asszem én itt feladtam
. Ja és hab a tortán, hogy a Zapper-el sem megyen a tuner
. Max nem nézek tv-t ubuntu alatt
.
Köszöntem infót mégegyszer és maxi respect
!
-
törölt tag
így is magamtól kell ránézzek, mert már 3 kiadás óta nem tszi ki a figyelmeztetést a notificatoin area-ba. de ha frissítek, akkor mindenképpen bekéri a jelszót, és ilyen popup ablakban
na mindegy, hát ezt van, ezt kell szeretni.ntomka: szerintem csak ubin van ez a szívás, mert például mint alatt normálisna jelenik meg a legtöbb jelszókérő.
-
törölt tag
hát, lehet, hogy a keyring, de az is el van baszarintva, mert annak az eléréséhez elvileg nincs jelszó (vagyis blank, de ugye az admin jelszóra lép csak tovább). amúgy az update manager csinálja újabban, meg még egy-két hasonló cucc.
amúgy nem a csilivili miatt érdekes, hanm azért, mert úgy tudom a szürkítős cucc az úgy van megcsinálva, hogy ne tudja tőle semmi elrabolni a fókuszt. a sima keyring/popup ablaknál simán megesik, hogy valaki rámír skype-on, és feldobja előtérbe az ablakot, vagy akármilyen más, háttérben futó program hirtelen urgent státuszt kap, és előtérbe pofátlankodik. szerintem ez igen gáz a biztonság szempontjából... -
törölt tag
ha már jelszóbekérdezés: miért van az, hogy újabban egy rakás dolog amikor jelszót kér, akkor nem a képernyő elsötétülős megoldással teszi, hanem csak egy "pop-up" ablakban? nem valami biztonságos ez így, főleg amilyen kaotikusan meg van oldva a window focus kezelése gnome-ban, simán lehet, hogy véletlenül valami más helyre írom be a jelszavam...
-
-
Hát ez valóban segít rtom problémáján - valahogyan.
De ezt írtam neki én is, az elektronikát meg kell építenie meg szoftvert kell írnia hozzá és kész. Viszont gondolom annyira nem ügyes, úgyhogy a kézi kapcsolgatás szerintem jobban beválhat neki.Bake, most már negyedszerre frissítem a Mavericket és már háromszor állítottam vissza a rendszert, mert itt elakad a dolog:
update-alternatives: using /usr/bin/smbstatus.samba3 to provide /usr/bin/smbstatus (smbstatus) in auto mode.
Innen nem megy tovább, ha meg kilövöm a dpkg-t, akkor a következő frissítéskor pár csomag (pl. az új kernel) beállítása (postinst) hibával elszáll. Ilyen még nem volt, kétszer próbáltam Rendszermentből frissíteni, egyszer kézileg adtam ki parancsot, most meg Synaptic-val próbálkozom, de hiába.
Asszem ebből is egy visszaállítás lesz és reggel próbálkozom tovább. Remélem még páran belefuttok ebbe ti is. -
mzx
senior tag
A filmet nem látam, a téma valóban nem kellemes. Ezért mondtam, h legfeljebb abszurd humorral lehet "túlélni" még a téma emlegetését is :S ... Amúgy volt pár hasononló jelenet a Monthy Pyton Repülő Cirkuszában, az elmebeteg agysebésszel :S ...
Egyébként a teáltalad látott filmhez hasonlóan komoly és szörnyű téma az alábbi dokumentum film:
Pszichiátria - a halálipar -
Az Qt4-es (nem felel meg a kritériumainak), de egyébként - legalábbis nálam - benne van a tárolóban.
(#30432) mzx: Akkor ne frissítsél, hanem telepítsed a 10.04-es Lubuntut frissen, az alig foglal helyet. Annál már csak a MinimalCD-vel történő telepítéssel lehet nagyobb helyet megtakarítani.
-
mzx
senior tag
Kérek szépen linket a blogodra.
(Egyszer kimásoltam,
hirtelenjében meg nem 'tom, hogyan kell rákeresni.)wget-ről azt írták kb. egy órája, hogy csak egyszálasan tölt le.
Jó rég próbálok ma egy CPU kímélő, egyszerű, többszálas letöltésvezérlőt szerválni, amivel RAR file darabokat letölteni.
Sokat segítettek Kendekék, csak most arra jutottunk, megoldódna a problémám, ha ubit frissitenék, de azt meg nem akarok, mert egyrészt tapasztaltam egy rendszerverzio frissítése során, hogy jelentős plusz helyet foglal, ráadásul egy óráig csinálta a lassú gépemen.
-
ntomka
nagyúr
Nem is az alaplapi integrált kacatok, meg a 10 éves hangkártyák húdejó támogatására gondoltam. Próbálj már meg egy mai (0-3 éves), korszerű cuccot használatba venni. Ha sikerül is beüzemelni, a fícsörök 90%-a elveszik, illetve már az is nagy szó ha analógban sikerül legalább 5.1-et kicsikarni, a digitális kimenetekről nem is beszélve. Fejlesztenek vagy 4 féle hangrendszert (csak hogy a nagyokat vegyem), ahelyett, hogy összedobnák a tudásukat és egy tutit csinálnának. Szeretem én ezt a nyílt forrású dolgot, meg hogy mindenki úgy gondolja, hogy jobbat tud csinálni. Amíg 1-2 eszköz támogatásáról van szó, ez működik is, de egy PC-s világban ez édes kevés hosszú távon, és a hangrendszereknél ez duplán meglátszik. VGA-knál azért jobb a helyzet, mert ott a gyártók is beszálnak a buliba, míg az előbbinél szinte egyáltalán nem.
-
-
kovaax
őstag
Szerintem buktattam már le maga korábban is, hogy miért kérdezek néha hülyeségeket, de akkor megint:
94 tavaszán találkoztam az OSF/1-gyel egy kis Alphás workstationon, majd ugyanazon év őszén kezdtem el dolgozni AIX-on. Következő évben váltottunk HP-UX-ra. A linux-szal, mint valami újabb pc-s szarral, nem foglalkoztam egészen addig, míg az egyik kollégám át nem ült a gépemhez, hogy bejelentkezzen a linuxára, mert lefagyott a konzolja. Ez valamikor 96-ban volt, ekkor jött egy rövid Redhat korszak, amit valamikor 99-ben cseréltem le Debianra, azóta az a fő oprendszerem (96 óta csak linux van az otthoni gépemen). Az ilyen desktopos dolgokkal viszont nem régen kezdtem el foglalkozni, és nem is igazán szeretem őket... -
ntomka
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Á nem igaz mán. Meglett.
Valamiért rosszul állította be az értékeket:
root@XBMCLive:~# cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
2600000Utána:
echo 1000000 > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
Mostmeg:
root@XBMCLive:~# cpufreq-info
cpufrequtils 005: cpufreq-info (C) Dominik Brodowski 2004-2006
Report errors and bugs to cpufreq@vger.kernel.org, please.
analyzing CPU 0:
driver: powernow-k8
CPUs which need to switch frequency at the same time: 0
hardware limits: 1000 MHz - 2.60 GHz
available frequency steps: 2.60 GHz, 2.40 GHz, 2.20 GHz, 2.00 GHz, 1.80 GHz, 1000 MHz
available cpufreq governors: conservative, ondemand, userspace, powersave, performance
current policy: frequency should be within 1000 MHz and 2.60 GHz.
The governor "ondemand" may decide which speed to use
within this range.
current CPU frequency is 1000 MHz (asserted by call to hardware).Anyám. Rég cidáztam ennyit linuxszal.
user frendly jáááj.... jóvan, nem szóltam.
-
Siriusb
veterán
Modulként töltöd be vagy démonként indítod?
Nálam az rc.conf-ban modulként van betöltve: MODULES=(acpi-cpufreq cpufreq_ondemand), de ahhoz, hogy ondemand-ban legyen, a conf.d-ben a cpufreq fájlba be kellett állítanom, hogy:
governor="ondemand"(#28806) sheratan
úgy látom, a -t kapcsolóval megadhatod a kívánt hőmérsékletet, a -o pedig nem változtatja ezt. Gondolom ezt te is nézted, szóval inkább nem értem, mit is akarsz -
Vladi
nagyúr
Na most:
root@XBMCLive:~# cpufreqd-get
No cpufreqd socket foundErre megoldás:
enable_remote=1
itt:
/etc/cpufreqd.confroot@XBMCLive:~# cpufreqd-get
Name (#1): Performance High
Active on CPU#: 0
Governor: performance
Min freq: 2600000
Max freq: 2600000Name (#2): Performance Low
Governor: performance
Min freq: 2000000
Max freq: 2000000Name (#3): Powersave High
Governor: powersave
Min freq: 1800000
Max freq: 1800000Name (#4): Powersave Low
Governor: powersave
Min freq: 1000000
Max freq: 1000000De ugyanaz a helyzet.
-
harry
veterán
Na igen, de az volna a lényeg, hogy egyrészt ne kelljen kábelekkel játszani, másrészt a szerverhez se kelljen nyúlni (távirányító van hozzá, más nincs rákötve, ráadásul ott a frontend), ezért akarom ezt a telefon felől megoldani.
Nem általános probléma, meg ritkán van rá szükség, de néha azért jól jön. -
harry
veterán
Áh, lehet megint hegeszteni a rendszert... majd megnézem otthon akkor, bár lehet bölcsebb lenne először felhúzni egy virtuális tesztkörnyezetet.
Más: wifis telóval (SonyE, zárt oprendszert, gondolom max java alkalmazást tehetek rá) lehetne csatlakozni valahogy nfs/smb megosztáshoz?
Pl. ha csinálok pár fényképet telefonnal, és szeretném átküldeni a szerverre, akkor ez így működne?
Mondjuk most jut eszembe, hogy ha más nem, bluetooth-szal is lehetne ilyesmit... Bár még sosem használtam, nem tudom, hogyan működne (egy célkönyvtárba küldhetnék csak tartalmat, kell-e fogadóoldalon valami jóváhagyás, stb). -
DM-Fan
nagyúr
Ah, köszönöm, ezt nem tudtam. Amúgy telepítettem egy grafikus Grub konfigurálót Ubuntu alá, amivel tudom szabályozni a delay time-ot (mennyi idő legyen az automatikus indulásig Grub-ban), illetve a default oprendszert, a Grub felbontását, valamint töltöttem le splash image-okat, de ez utóbbiakat nem tudom hol találom meg és hogyan tudnám a Grub alá varázsolni. Mindent a szoftverközpontból telepítettem.
Ja, igen, tudtok mondani olyan hőmérséklet figyelő (CPU, GPU, MB, ventillátor fordulat, feszkó értékek) progit, amelyek alacsony erőforrásigényűek, szépek (pl. widget-félék), pontosak és jól testre szabhatóak. Linux alá és Win alá is ajánlhatnátok valamit. Köszi!
-
Persze, beírtam a Synaptic keresőjébe, hogy runlevel és ki is adott egy olyan találatot, ami első blikkre megfelel az (igen magas) igényeidnek.
A neve bum, telepítése nagyon egyszerű:
sudo apt-get install bumTUI(Text User Interface)-val van az rcconf is mondjuk, nagyon terminálos pedig a sysv-rc-conf.
Esetleg a chkconfig-nak is hasznát veheted, attól függ mit szeretnél pontosan. -
Hiszen leírtam, hogy mit csinálok, legalábbis egy részét. Persze általában, mondjuk egy sorozatrésznél külföldi trackerrel, tökre mindegy a dolog. De amikor percek alatt leszedek több tíz GB-ot, na akkor azért bajban lennék mikor nem tom visszatölteni teljesen. Mondjuk normál esetben, ha nem régi a cucc, akkor töltök vissza én többszörösét is, de itthonról az nehézkes már. Most én tehetek róla, ha mindenki szerverrel nyomul?
-
quby
őstag
Ezt a pendrájvos dolgot nem merem mert félek kinyirja a pent. Nem a pent sajnálom csak ha elszáll a rendszer az oan kellemtlen. Van ennek valami spec telepitési módja vagy csak egyszerüen nem kell swap particiót csinálni, és ext2 kell?
(#26920)Kendek
"Nálam egy egyszerű Live rendszer fut úgy, hogy a beállításaimat megjegyezze, ehhez csak egy 1 GB-os pendrive-ra volt szükségem. A merevlemez meg nem forog, nem használódik, nem termel hőt, nem fogyaszt benne..."
Na ez hogy is van?? Live és megjegyzi? Ez a kettö nálam összeférhetetlen :
Servernek is van Live-ja??Ha hatalmas baromságokat kérdeztem, tessék nem kiröhögni a kssebbet.
-
Amit én csináltam alkalmazást az nem kifejezetten erre használható, bár alkalmas lehet, ha a /home könyvtár egy külön partíción található. De gondolom jelen esetben az egész egyben van, így az elmentett rendszer is törlődne, nem lenne mit helyreállítani.
De nincs is szükség rá, hisz 5 lépésből megvan az egész:
1. mentés (rsync)
2. formázás
3. helyreállítás (rsync)
4. UUID csere és fájlrendszer típus átírás
5. GRUB helyreállítás -
quby
őstag
Igen a hdparm-ot ismerem. az állitja le a másik vinyót és az állitotta le eddig is a rendszert.
Azért akarom leállitani, mert ez egy homserver/router, és a nap 80%-ban semmit nem csinál, csak forog.
De most lomoltam mellette és egyszer csak leállt, de pár másodperc után ujra el is indult. Azt mivel tuom megnézni hogy mikor mi használja az adott lemez?Amugy ez az átmásolósdi hogy működik? mert, Kendek kolléga már egyszer leirta de nem igazás sikerült.
-
Melorin
addikt
Na pont ezt a funkciót várom el a drivertől
1680x1050
Szerintem az lehet a baj, hogy az én monitoromat nem ismeri föl a Linux, és azért nincs fogalma arról, hogy kellenének a listába a wide verziók is.
De ahogy látom neked nem a Catalyst van fent, mondjuk miután leszedtem, és visszajött a Linux alap driverje, így is ugyanazok a felbontások maradtak.
Hogyan tudnám ráerőltetni, hogy Samsung 2053bw-nek lássa?
Ez mit jelent? "modline-t tehetsz az xorg.confba. Ott lehet átirkálni."
Hozzuk már össze valahogy ezt a dögöt -
mzx
senior tag
Tudom, h te , Kozyadammal szemben joindulattal reagalsz; de meg kell mondjam, kedves Vladi, ez esetben te se olvastad el hsz-emimet, legfeljebb a tegnapi utolsómat, mint Kozyadam, a tobbit meg ennek mintájára átfutottad.
Ha olvastad volna, lathatnád: 80%-ban engem ismételtél.Ugyanis:
- irtam, hogy médiaállományrol, és más tömöritett file-okrol tudom,
hogy nem fertőződhetnek, de txt igen, amiket szintén szoktam letölteni és áttenni windows-os ntsf -s particiora.- irtam ,hogy NEM a gyártók felhivása miatt parázom, hanem egyrészt sajat meglatasom alapján (másrészt meg mivel itt , e topicban pár hete/ pár honapja valaki ajanlotta , h tegyek fel ubira antivirt az emlitett célra, olyanvalaki, akit ti elismertek, de most cska néhány ember kozul rémlik valamelyik, hogy ki volt, de ha akarod , kikeresem, ki ajanlotta itt anno )
- irtam , bár a tegnapi első hsz-emben, hogy a nod32-t javasolta a z illető és hogy a nod gyártójátol olvastam UTOLAG ,h szerintuk van miert aggodni, és hogy az EsetNod idén áprilisra igérte a stabil verziot, de még mindig nincs fenn, csak béta, ráadásul ugy fest, cak shareware,
nem freeware ÉS HOYG EZERT NEM TELEPITEM.Bocsi, de nem figyelsz, belatahtod .
Akkor miert reagáltál erre?
Nagyon sokat segitettél nekem korabban, ráadásul figyelmesen olvastad AKKORIBAN , áprilisig, amikre reagáltál.
Azonban ez esetben miert voltal figyelmetlen, ha egyszer hozzá akartál szolni?tisztelettel:
mzx_
-
törölt tag
"Pendrive-al sétálj le egy nyilvános fénymásoldába...">abszolút így van! én egy üvegbe 3d-s képeket lézerező boltban voltam így. aranyos volt az autorun.inf és a hozzá tartozó mappa.
"kisebb verzószámúakat leszedheted. Egy azért maradjon.">még ez sem kell, ha újraindítás előtt észreveszi a "hibát".
Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged