- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Aktív témák
-
-
-
hallari
tag
válasz
qwertly #41660 üzenetére
Hello! Azt vettem észre egyébként, hogy a hardver is erősen befolyásolja a dolgokat, nálam pl. a KDE alapú disztrók elég bugosak. A hangkártyával elég sokat problémázott a Kubuntu, a Fedora16 nem is ismerte fel. A flash lefagyás is a videós oldalakon történt, nem a hang nélküli reklámok okozták.
-
-
hallari
tag
válasz
qwertly #41650 üzenetére
Én az új gépemre a flash 11-et telepítettem, ez eléggé fagyogatós, többször leállt már a gépem (volt, hogy naponta többször is) azzal, hogy összeomlott a flash player. 10.04 ubi. Anyámék gépén ugyanez van, de csak a 10-es flash, az sokkal stabilabb. Van egy repository, ahonnan lehet a régit telepíteni, kb. egy hete írta egy hsz-ben a címét (talán) zed01. Vagy féltucatnyi egyéb repository-val együtt, ha jól emlékszem.
-
-
-
válasz
qwertly #38507 üzenetére
Ajánlom neked a Rendszerment használatát, bizonyosan megkímél a folyamatos újratelepítésektől. Amúgy meg a telepített rendszeredről készíthetsz vele Live-ot, vagyis egy .iso fájlt, amit aztán optikai adathordozóra vagy pendrive-ra is felírhatsz. Rendszermásolással bármikor visszamásolhatod a képből a rendszert és kezdheted előröl a tönkretételét. De persze sokkal egyszerűbb, ha csak simán egy visszaállítási ponttal visszaállítod a rendszert egy megelőző állapotra.
-
-
válasz
qwertly #38501 üzenetére
Csak a memória miatt nem, hiszen a PAE-s kernel 64 GB-nyit is lekezel. Csak persze akkor azt is kell használnod, valószínűleg telepítened kell.
A másik mondatodat esetleg kifejthetnéd bővebben és érthetőbben. Milyen programokat akarsz hova menteni? Új telepítésnél mit akarsz a "dvd"-vel és a javításokkal? -
Siriusb
veterán
-
Geller72
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
qwertly #33393 üzenetére
lspci parancsot írd be a terminálba, kimenetét meg küld be ide, akkor meglátjuk, hogy melyik b43-as wifi van a gépedben. Aztán könnyebb lesz megoldást találni.
Jelenleg akkor az eszközmeghajtók menüben ott van a zárt meghajtó, és aktiválva is van, de a wifi mégsem megy?
-
Atapi
senior tag
válasz
qwertly #33389 üzenetére
nem ugyanaz a gondod, ami Zewanak volt?
-
-
-
válasz
qwertly #30157 üzenetére
Ez már eléggé régi leírás, tényleg csak annyit kell tenni, mint amit leírtam. 32 bites XP-s drivert tallóztál be neki? Nekem még nem volt gondom a használatával, de elképzelhető, hogy esetleg nem mindegyik vezérlővel kompatibilis a cucc még jó driver használata esetén sem.
-
válasz
qwertly #30145 üzenetére
Felrakod az ndisgtk nevezetű csomagot (természetesen Synaptickal, hogy csak kattintgatni kelljen), majd kicsomagolod a Windowsos drivert egy könyvtárba (természetesen a Nautilus és az Archívumkezelő segítségével, hogy csak kattintgatni kelljen), aztán elindítva a GUI-s! progit, betallózod az inf fájlt. Ha minden jól ment akkor örülsz és használod az eszközt boldogan.
(#30146) J97: A hangerő állításos problémára tökéletes megoldás a PulseAudio Equalizer. Csak be kell kapcsolni és kész is, megjavul rögvest.
-
-
válasz
qwertly #26820 üzenetére
Van egy halom megoldás (a neten), pl.:
sudo apt-get install bcmwl-kernel-source
sudo rebootDe nézelődj te is, google találatok
(#26821) TrollBalint: Ez pulse bug, egyszer csak meg csinálják... Esetleg csinálj neki egy skript-et (kiteszed az asztalra), amire rábök az ember és lekapcsolja.
-
válasz
qwertly #26816 üzenetére
Próbáltad már esetleg az NDISwrapperrel és Widnows-os (XP-s) INF-ekkel beüzemelni?
Amúgy a gép tesztelésének linkje helyett a kérdéses eszköz pontos megnevezése sokkalta többet segítene, ahelyett, hogy a működő eszközök típusát sorolod fel, aminek semmi értelme... Ennyiből az derül ki, hogy valami Broadcom lehet. -
válasz
qwertly #24186 üzenetére
Nálam a Lucid tárolójában van magyarítás hozzá. Leírom, hogy az mit hova rak:
/usr/lib/thunderbird/extensions/langpack-hu@thunderbird.mozilla.org
/usr/share/doc/thunderbird-locale-hu/changelog.Debian.gz
/usr/share/doc/thunderbird-locale-hu/copyright
/usr/share/mozilla/extensions/{3550f703-e582-4d05-9a08-453d09bdfdc6}/langpack-hu@thunderbird.mozilla.org
/usr/share/thunderbird-locale-hu/chrome/hu.jar
/usr/share/thunderbird-locale-hu/defaults/pref/all-l10n.js
/usr/share/thunderbird-locale-hu/chrome.manifest
/usr/share/thunderbird-locale-hu/install.rdfEbből ki tudod a helyére másolni ezeket a letöltött cuccból, innen:
thunderbird/chrome/hu.jar
thunderbird/defaults/pref/all-l10n.js
thunderbird/extensions/{972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd}/install.rdfVagy természetesen letöltheted a szóban forgó deb csomagolt magyarítást, és megpróbálod feltenni. (Talán még hatásosabb is ez a lépés.)
(#24187) pinnacle: ha nem megy tovább, akkor kénytelen leszel megszakítani igen. Utána terminálban:
sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade -y -
kovaax
őstag
válasz
qwertly #23840 üzenetére
Írd azt, hogy "/etc/alternatives/java". Ez elméletileg mindig oda mutat, ahova kell (több java verzió esetén, ahova szeretnéd, lásd a korábbi linkemet).
Nálam pl. most így néz ki a dolog:
peter@sarge:~$ ls -l /etc/alternatives/java
lrwxrwxrwx 1 root root 36 2010-03-04 18:16 /etc/alternatives/java -> /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java
peter@sarge:~$ /etc/alternatives/java -version
java version "1.6.0_15"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_15-b03)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 14.1-b02, mixed mode, sharing)
peter@sarge:~$[A gép neve történelmi okokból sarge, de ez ne tévesszen meg senkit.]
-
válasz
qwertly #23838 üzenetére
Nem kell betallózni, hanem be kell írnod kézzel a parancsot, például ezt:
/usr/lib/jvm/java-6-sun-*/bin/java -jar /.../JDownloader/JDownloader.jarAhol a számodra változó dolog, az a konkrét elérési útvonala a JDownloadernek.
Ez a része eddig ugyanaz nálad is:
/usr/lib/jvm/java-6-sun-*/bin/java -jarMajd nyomsz egy szóközt, és beírod a saját útvonaladat, ahová kicsomagoltad, vagy elhelyezted a cuccot. Mivel nem tudom, hogy hova raktad, ezért nem tudtam pontosan leírni, de valószínűleg valahol a /home alatt lehet, szal elkezded írni, hogy /home/... (vagyis folytatod), aztán a vége meg az lesz nagy valószínűség szerint, hogy /JDownloader/JDownloader.jar.
Remélem érthető. -
válasz
qwertly #23824 üzenetére
Úgy, hogy az asztalon létrehozol egy új indító ikont, majd beírod a nevét (JDownloader), a parancshoz pedig a következőt (remélem, a Sun JRE 6 verziója ez nálad is, különben nem jó):
usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.18/bin/java -jar /.../JDownloader/JDownloader.jar
Ha nem jó, akkor próbálkozhatsz simán csak java -jar /.../... -al is, de úgy nézem, hogy úgy nem az igazi.
Tallózhatsz neki valami ikont is, hogy szebb legyen. A panelra vagy áthúzod egyszerűen az ikont, vagy alapból ott készítesz egyedi alkalmazásindítót. A menüs dolog kicsit bonyolultabb, de ha oda szeretnéd, azt is leírhatom, csak mond el pontosan hova gondoltad. -
moma
őstag
válasz
qwertly #20262 üzenetére
én free rapid downloadert használok(ez is rengeteg helyről tud szedni). működik rendesen, de ez is java-s szóval csak kicsomagolni kell valahova.
-
válasz
qwertly #19840 üzenetére
Ez ne tántorítson el, ez nem volt nagy hiba, sőt hiba sem volt igazándiból. Ezekből tudod megtanulni használni a rendszert. Gyakorlat teszi a mestert ugye, most a gyakorlatban megoldottál egy dolgot, legközelebb már tudod, hogy mi a probléma és a megoldás rá.
Wine beállításainál meg lehet állítani a hangot, ha belövöd akkor jó lesz valszeg. -
válasz
qwertly #19823 üzenetére
Ez pont ugyanúgy hangzik mint ami nálam is volt. A gond a /home/kovács és a benne lévő könyvtárak meg fájlok jogosultságaival vannak. Esetleg véletlen nem másoltad és helyezted át ezt a könyvtárat, vagy rootként nem módosítottad, vagy ilyesmi? Mivel azért nem tud módosítani, létrehozni, stb. a rendszer, mivel nincs rá engedélyed.
Megoldás az, hogy adsz minden könyvtárnak, fájlnak engedélyt LiveCD-vel mondjuk. Vagy saját magadként másolod be a a könyvtáradat. -
törölt tag
-
válasz
qwertly #19563 üzenetére
Ha szerencséd van, akkor csak ennyit kell tenned:
Terminálba írd be "alsamixer", majd navigálj el a nyilakkal az "Audigy Analog/Digital Output Jack"-hez és nyomd meg az "M" betűt, amivel bekapcsolhatod azt.Remélem ez a hiba, de olvastam bug reportot is róla.
hmisi00:
Esetleg nézd meg, hogy a BIOS-ban engedélyezve vagyon-e az USB egér támogatás. Elképzelhető, hogy azt engedélyezni kell, és csak azután fog működni, mert elvileg és gyakorlatilag is jónak kell lennie, nálam tökéletesen megy. Ha ilyen beállítást nem találsz a BIOS-ban, akkor próbáld ki egy másik egérrel is.
Megnéztem, benne van: Integrated Peripherals -> USB Mouse Support -
Latency
senior tag
válasz
qwertly #16941 üzenetére
Annak idején én is elég sokat szaívtam a wlanal mire öcsém gépén sikerült működőképes állapotba hozni. Out of the box nem működik még a jauntyval sem, karmicban már jó, mert bekerült a kernelbe az új driver. Én így csináltam:
Letöltöttem innen a compat-wireless-2.6.30-at és kicsomagoltam. Terminálban megkerestem az adott mappát és az alábbi parancsokat adtam ki.make
sudo make install
sudo make unloadElőfordulhat, hogy nincs felrakva egy a fordításhoz kellő csomag, ez letölthető így:
sudo apt-get install linux-headers-$(uname -r)
Elvileg így felrakja az aktuális kernelhez való csomagot és így le kell fordulnia, ez géptől függően lehet rövidebb és hosszab idő is. A végén restart és működik. Sajna ezt minden kernelfrissítéskor meg kell csinálni.
-
BluEyes
őstag
válasz
qwertly #16941 üzenetére
Megnéztem gyorsba a 9.04 netbook-verziót usb-ről, ugyanúgy leszedte a drivert, mint eddig (meg ahogy a telepített Kiwi), és remekül működik a wifi, róla netelek épp. Broadcom 4311 kártya van a notiban.
Szóval ránézésre nálad van a hiba.
azt írja ki,hogy csatlakozik de csak próbálkozik
Ugye nem a wifivel akarod letölteni a drivert a wifihez? -
dbius
veterán
válasz
qwertly #16024 üzenetére
Egy vinyón van mindkét rendszer?
Több vinyó van a gépben?
A Grubot ez alapján próbáld újratelepíteni és utána próbáld meg!
-
-
törölt tag
válasz
qwertly #15670 üzenetére
nekem más baj volt, valamiért most nem wlan0 a wireless kártya neve, hanem eth1, és ezt nem követte a wicd hálózati manager, ami a régi home könyvtárból jövő beállítások miatt.
viszont most másik két gondom van:
1. valamiért nem képes hozzáadni a medibuntu repót a forrásokhoz. kiírja folyton, hogy nem található a szerver
2. feltettem .deb csomagból egy progit, de sajnos ez a verzió nem működik megfelelően. viszont nem tudom leszedni, nincs a telepített csomagok közt synapticban (régebben megjelent ott ebből a csomagból telepítve). viszont így nem tudom a régebbi verziót feltenni, mert már van fent újabb. -
Major Major
senior tag
válasz
qwertly #15531 üzenetére
Asszem úgy van ez, hogy ha ugyanaz a kulcstartó jelszava és a bejelentkezési jelszó, akkor nem kéri, kézi bejelentkezés esetén.
Ha automatikusan jelentkezteti be a felhasználódat a rendszer, akkor egy módon lehet kikerülni jelszókérést: üres jelszót állíts be a kulcstartóra.
Kellékek/Jeleszavak és titkosítási kulcsok/Jelszavak:login
jobklikk->jelszó megváltoztatása -
-
Nkboy
senior tag
válasz
qwertly #13554 üzenetére
Van egy olyan oldal, hogy packages.ubuntu.com. Innét le tudod tölteni a másik gépeden a deb csomagokat. Elvileg ha már volt használatban a network-manager, akkor fent vannak a függőségei. Meg úgy tudom, hogy ha valamelyik csomag már volt telepítve annak meg kell lennie a /var/cache/apt/archives könyvtárban, ezért e csomagok (újra)telepítéséhez nincs szükség internetkapcsolatra.
De ha kiadod a sudo dhclient parancsot, akkor létrehozza az internetkapcsolatot. Ha DSL neted van akkor meg, sudo pppoeconf parancsot használd. E parancsok a network-manager-től függetlenek. -
Major Major
senior tag
válasz
qwertly #13554 üzenetére
lehet, hogy a béta van fent? ezt hogy érted? (béta ráadásul még nincs, valamelyik alfát érted ez alatt, gondolom) disztribúciófrissítést csináltál, és nincs alfa telepítő CD-d?
amit letöltöttél, az forráskód csomag, abból nem akarsz telepíteni. olyat szedjél le, aminek .deb a kiterjesztése.
egyébként nem kell network manager ahhoz, hogy a netre csatlakozz, be kell írni az
/etc/network/interfaces fájlba a következőketauto eth0
iface eth0 inet dhcpaztán egy
sudo /etc/init.d/networking restart -
Major Major
senior tag
válasz
qwertly #13549 üzenetére
első megközelítésben azt mondanám, hogy Synapticban tedd be a kis négyzetet oda, hogy a CD-ről is telepítsen (Beállítások/Tárolók/Ubuntu szoftverek), aztán csinálj egy network-manager és gnome-network-manager teljes eltávolítást, aztán egy telepítést (azért fontos a teljes eltávolítás, hogy törölje a beállítófájlokat is)
szerk: ja igen, és közben legyen bent a CD amiről telepítettél
-
Major Major
senior tag
válasz
qwertly #12953 üzenetére
gy-pár dvd film ezeket miképpen tudnám egy virtuális meghajtóra felcsatolni az ubuntu alatt?
ha iso formátumban vannak, akkor jobbklikk->megnyitás ezzel->archívumcsatolóLeszedtem a Prey demót sikerült is feltelepítenem
de amikor indítanám elsötétül a képernyő egy pillanatra és nem indul a játék.
ez wine? vagy natív? indítsd terminálból, akkor látni fogod, hogy milyen hibát adPárszor volt már a vista újra indult akkor nem tudtam ubuntu alól csatolni a vista partíciókat ilyenkor lehet izomból valamilyen progival felcsatolni?Köszi előre is
sudo mount -f /dev/vistapartíció /media/vistapartíció -
Nkboy
senior tag
válasz
qwertly #11326 üzenetére
A DEBS könyvtárban található egy desktop-integration nevű mappa. Az abban lévő openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb nevű csomagot is fel kell telepíteni, akkor már benne lesz az "irodai eszközök" között.
Kéne látni, hogy Nálad mi fut le, mert így vakon nehéz kitalálni mi a hiba, ha van egyáltalán hiba.nkboy@x5dc4:~/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS/desktop-integration$ su
Jelszó:
x5dc4:/home/nkboy/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS/desktop-integration# dpkg -i openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb
Új csomag kiválasztása: openoffice.org-debian-menus.
(Adatbázis olvasása ... Most 94269 fájl és könyvtár telepített.)
Kicsomagolás: openoffice.org-debian-menus innen: openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb ...
Beállítás: openoffice.org-debian-menus (3.0-9358) ...
Processing triggers for menu ...
x5dc4:/home/nkboy/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS/desktop-integration#Tagnap is így szerettem volna bemásolni,de sehogy sem akart összejönni, új.php fájlként akarta elmenteni amikor rányomtam az ok-ra
-
Vladi
nagyúr
válasz
qwertly #11326 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb az lenne, ha csinálnál egy helyi tárolót neki. Akkor oda beteszed a .deb csomagokat és simán telepíted, mintha csak netről telepítenél valamit. Persze gondoskodni kellene róla, hogy ne írja felül a hivatalossal.
Ennek mikéntjéről fogalmam sincs, faggasd az ubisokat. -
Nkboy
senior tag
válasz
qwertly #11324 üzenetére
Hiba nélkül felment!
nkboy@x5dc4:~/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS$ su
Jelszó:
x5dc4:/home/nkboy/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS# dpkg -i *.deb
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-base.
(Adatbázis olvasása ... Most 89141 fájl és könyvtár telepített.)
Kicsomagolás: ooobasis3.0-base innen: ooobasis3.0-base_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-binfilter.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-binfilter innen: ooobasis3.0-binfilter_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-calc.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-calc innen: ooobasis3.0-calc_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core01.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core01 innen: ooobasis3.0-core01_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core02.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core02 innen: ooobasis3.0-core02_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core03.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core03 innen: ooobasis3.0-core03_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core04.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core04 innen: ooobasis3.0-core04_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core05.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core05 innen: ooobasis3.0-core05_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core06.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core06 innen: ooobasis3.0-core06_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-core07.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-core07 innen: ooobasis3.0-core07_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-draw.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-draw innen: ooobasis3.0-draw_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extension-mediawiki-publisher.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extension-mediawiki-publisher innen: ooobasis3.0-extension-mediawiki-publisher_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extension-pdf-import.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extension-pdf-import innen: ooobasis3.0-extension-pdf-import_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extension-presentation-minimizer.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extension-presentation-minimizer innen: ooobasis3.0-extension-presentation-minimizer_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extension-presenter-screen.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extension-presenter-screen innen: ooobasis3.0-extension-presenter-screen_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extension-report-builder.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extension-report-builder innen: ooobasis3.0-extension-report-builder_3.0.0-9_i386.deb ...
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extra-fonts innen: ooobasis3.0-extra-fonts_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extra-gallery.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extra-gallery innen: ooobasis3.0-extra-gallery_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-extra-templates-common.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-extra-templates-common innen: ooobasis3.0-extra-templates-common_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-gnome-integration.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-gnome-integration innen: ooobasis3.0-gnome-integration_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-graphicfilter.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-graphicfilter innen: ooobasis3.0-graphicfilter_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu innen: ooobasis3.0-hu_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-base.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-base innen: ooobasis3.0-hu-base_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-binfilter.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-binfilter innen: ooobasis3.0-hu-binfilter_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-calc.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-calc innen: ooobasis3.0-hu-calc_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-draw.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-draw innen: ooobasis3.0-hu-draw_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-extra-advertisement.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-extra-advertisement innen: ooobasis3.0-hu-extra-advertisement_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-extra-documentations.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-extra-documentations innen: ooobasis3.0-hu-extra-documentations_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-extra-samples.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-extra-samples innen: ooobasis3.0-hu-extra-samples_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-extra-templates.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-extra-templates innen: ooobasis3.0-hu-extra-templates_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-help.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-help innen: ooobasis3.0-hu-help_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-impress.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-impress innen: ooobasis3.0-hu-impress_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-math.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-math innen: ooobasis3.0-hu-math_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-res.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-res innen: ooobasis3.0-hu-res_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-hu-writer.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-hu-writer innen: ooobasis3.0-hu-writer_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-images.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-images innen: ooobasis3.0-images_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-impress.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-impress innen: ooobasis3.0-impress_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-javafilter.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-javafilter innen: ooobasis3.0-javafilter_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-kde-integration.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-kde-integration innen: ooobasis3.0-kde-integration_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-math.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-math innen: ooobasis3.0-math_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-onlineupdate.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-onlineupdate innen: ooobasis3.0-onlineupdate_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-ooofonts.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-ooofonts innen: ooobasis3.0-ooofonts_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-ooolinguistic.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-ooolinguistic innen: ooobasis3.0-ooolinguistic_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-pyuno.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-pyuno innen: ooobasis3.0-pyuno_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-testtool.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-testtool innen: ooobasis3.0-testtool_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-writer.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-writer innen: ooobasis3.0-writer_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: ooobasis3.0-xsltfilter.
Kicsomagolás: ooobasis3.0-xsltfilter innen: ooobasis3.0-xsltfilter_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3.
Kicsomagolás: openoffice.org3 innen: openoffice.org3_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-base.
Kicsomagolás: openoffice.org3-base innen: openoffice.org3-base_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-calc.
Kicsomagolás: openoffice.org3-calc innen: openoffice.org3-calc_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-dict-de.
Kicsomagolás: openoffice.org3-dict-de innen: openoffice.org3-dict-de_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-dict-en.
Kicsomagolás: openoffice.org3-dict-en innen: openoffice.org3-dict-en_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-dict-hu.
Kicsomagolás: openoffice.org3-dict-hu innen: openoffice.org3-dict-hu_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-draw.
Kicsomagolás: openoffice.org3-draw innen: openoffice.org3-draw_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-hu.
Kicsomagolás: openoffice.org3-hu innen: openoffice.org3-hu_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-impress.
Kicsomagolás: openoffice.org3-impress innen: openoffice.org3-impress_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-math.
Kicsomagolás: openoffice.org3-math innen: openoffice.org3-math_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org3-writer.
Kicsomagolás: openoffice.org3-writer innen: openoffice.org3-writer_3.0.0-9_i386.deb ...
Új csomag kiválasztása: openoffice.org-ure.
Kicsomagolás: openoffice.org-ure innen: openoffice.org-ure_1.4.0-9_i386.deb ...
Beállítás: openoffice.org-ure (1.4.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core01 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core02 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core03 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core04 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core05 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core06 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-core07 (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-draw (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extension-mediawiki-publisher (3.0.0-9) ...
....................................................................................................................................................................................Beállítás: ooobasis3.0-extension-pdf-import (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extension-presentation-minimizer (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extension-presenter-screen (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extension-report-builder (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extra-fonts (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extra-gallery (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-extra-templates-common (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-gnome-integration (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-graphicfilter (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-base (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-binfilter (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-calc (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-draw (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-extra-advertisement (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-extra-documentations (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-extra-samples (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-extra-templates (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-help (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-impress (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-math (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-res (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-hu-writer (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-images (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-impress (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-javafilter (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-kde-integration (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-math (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-onlineupdate (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-ooofonts (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-ooolinguistic (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-pyuno (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-testtool (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-writer (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-xsltfilter (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3 (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-dict-de (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-dict-en (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-dict-hu (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-draw (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-hu (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-impress (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-math (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-writer (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-base (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-calc (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-base (3.0.0-9) ...
Beállítás: openoffice.org3-calc (3.0.0-9) ...
Beállítás: ooobasis3.0-binfilter (3.0.0-9) ...
x5dc4:/home/nkboy/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS#nkboy@x5dc4:~/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS/desktop-integration$ su Jelszó:
x5dc4:/home/nkboy/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS/desktop-integration# dpkg -i openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb
Új csomag kiválasztása: openoffice.org-debian-menus.
(Adatbázis olvasása ... Most 94269 fájl és könyvtár telepített.)
Kicsomagolás: openoffice.org-debian-menus innen: openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb ...
Beállítás: openoffice.org-debian-menus (3.0-9358) ...
x5dc4:/home/nkboy/Desktop/OOo_3.0.0_081130_LinuxIntel_install_hu_deb/hu/DEBS/desktop-integration# -
visit
tag
válasz
qwertly #11205 üzenetére
Szia!
Két éve használom a TrueCryptet, windowson is és ubuntu alatt is. Tökéletesen átjárható, oda-vissza a két oprendszer alatt. Annyi volt vele a gond, hogy az ékezetes fájlneveknél máshogy jeélent meg a fájl neve linuxbootnál, és máshogy windowsbootnál. De kb. 5 perc alatt megtaláltam a mount options menupontot, ott beírtam ezt: iocharset=utf8
Innentől hibátlan mindkét oprendszer alól.űdv, visit -
visit
tag
válasz
qwertly #11108 üzenetére
Szia, azért még ne örülj. A Gnome-Commander jelenlegi, és előző verziója még bugos. Pl space-re kilép, meg hasonló. Ha az 1.5-ös kiadását teszed fel, akkor az rendben van. Ajánlom figyelmedbe a tux commandert, az hiba nélküli. Próbáld ki:
http://tuxcmd.sourceforge.net/download.php
És innen a 4. vagy 5. sor, attól függően, hány bites a rendszered.
üdv,
visit
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robogó, kismotor
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Videó stream letöltése
- Sorozatok
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged