- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Yettel topik
- iPhone topik
Aktív témák
-
-
-
-
floatr
veterán
válasz
ZCoyote #40739 üzenetére
Csak annyi, hogy általános- és középiskolában sokszor adódik az, hogy hiába akar valaki angolt tanulni, nem jut hozzá, mert mondjuk hiába érdekelné a gyerekek/szülők 90%-át, amikor az angolos osztály megtelik.
BTW ebbe a latinos marhaságba errefelé is könnyen belefut az ember
ideális...
-
-
válasz
ZCoyote #39721 üzenetére
A /etc/xdg/autostart, /usr/share/autostart, /usr/share/gnome/autostart és /usr/share/gdm/autostart (stb.) könyvtárakban vannak az ilyesmi indítópultos dolgok, de a többségében le van tiltva a megjelenítés. Az inites dolgokat pedig vagy kézzel, vagy hozzá való alkalmazással tudod szabályozni.
(#39722) RBJ: A GParteddel szerintem inkább az a probléma, hogy nem csatolod le vele a partíciót formázás előtt.
-
törölt tag
válasz
ZCoyote #39704 üzenetére
Lehet, ugyan abba futottam bele, mint floatr-nak adott válaszomnál. Én upgrade-eltem, így sok gnome2-es beállítás maradt (ráadásul gnome-shell-t használok, nem a Unity-t).
Tényleg, használ valaki még gnome-shellt? Még nem néztem utána, hogy másnál is előfordul-e, de nálam a gépen felhasználóváltásnál, mikor két felhasználó van bejelentkezve, sz egyik fiókból kijelentkezés után automatikusan a másikba lép be, minden előzetes jelszókérés nélkül. Ez meg most hogy s miért? Más tapasztalt ilyet?
-
aag
őstag
válasz
ZCoyote #38527 üzenetére
Köszi, visszanyertem őket. De azért nem nyugodtam meg. Ugyanis mitől volt/van ez azu egész. Ugyanis megnéztem, a mostani opera könyvtárban is ott vannak a google jelszavak, de az oper nem mutatja őket. minden mást igen. Na? Erre varrjon gombot valaki? És a CheckGmail továbbra is kéri a jelszót. Megadom neki, de néhány másodperc múltán újra kéri. Most ez mi? Összefügg a két dolog? És mi lehet még, amit még észre sem vettem?
Mi ez? Vrus? Betörés? Hahóóóó! Valószínűleg megtámadtak! Titeket nem?
-
-
-
-
-
zedok
őstag
válasz
ZCoyote #37750 üzenetére
3Gb-ram és swapnak mennyit érdemes adni? én 6-ot adtam.
Hm. Volt fenn egy bizonyos cairo dock. eltávolítottam, de ugyanúgy működött tovább. Elkezdtem letörölni a hozzá vonatkozó részeket. Gép restart, és eltűntek a panelek felülről és alulról is. Helyre lehet valahogy hozni?Szerk.: Közben azt hiszem rájöttem, véletlenül letöröltem
De már próbálom javítani!
-
válasz
ZCoyote #36996 üzenetére
A zárttal jobban jársz szerintem most. Nálam legalábbis az gyorsabb és stabilabb is, és pl. a xorg-edgers tárolóból telepítettel meg rendszeresen elszáll a Unity. Persze ne a tárolóban levő fglrx-et telepítsed, hanem a AMD honlapjáról töltsd le a legfrissebb Catalystot. A Compizban érdemes kikapcsolni a VBlank jelre szinkronizálást, illetve a CCC-ben pedig bekapcsolni a szakadozottságmentesítést.
-
-
-
válasz
ZCoyote #32339 üzenetére
az én samba konfigomból ki tudod hámozni:
[global]
netbios name = LGM-Szerver
server string = samba-server
workgroup = lgm_network
security = user
hosts allow = 127. 192.168.0. 10.8.0.0/24
interfaces = 127.0.0.1/8 192.168.0.0/24 10.8.0.1
remote announce = 192.168.0.255
remote browse sync = 192.168.0.255
printcap name = /etc/printcap
cups options = raw
log file = /var/log/samba/samba.log
max log size = 1000
username level = 8
password level = 8
unix password sync = yes
socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192
local master = yes
domain master = yes
preferred master = yes
os level = 99
logon drive = m:
logon home = \\%L\homes\%u
logon path = \\%L\profiles\%u
logon script = %G.bat
name resolve order = wins lmhosts bcast
wins server = yes
dns proxy = no
client use spnego = no
client signing = no
client schannel = no
server schannel = no
allow trusted domains = no
obey pam restrictions = yes
enable spoolss = yes
follow symlinks = no
update encrypted = yes
passwd chat timeout = 120
username map = /etc/samba/smbusers
passwd program = /usr/bin/passwd '%u'
passwd chat = *New*password* %n\n *ReType*new*password* %n\n *passwd*changed*\n
add user script = /usr/sbin/useradd -d /dev/null -c 'Samba User Account' -s /dev/null '%u'
add user to group script = /usr/sbin/useradd -d /dev/null -c 'Samba User Account' -s /dev/null -g '%g' '%u'
add group script = /usr/sbin/groupadd '%g'
delete user script = /usr/sbin/userdel '%u'
delete user from group script = /usr/sbin/userdel '%u' '%g'
delete group script = /usr/sbin/groupdel '%g'
add machine script = /usr/sbin/useradd -d /dev/null -g sambamachines -c 'Samba Machine Account' -s /dev/null -M '%u'
machine password timeout = 120
idmap uid = 16777216-33554431
idmap gid = 16777216-33554431
template shell = /dev/null
winbind use default domain = yes
winbind separator = @
winbind cache time = 360
winbind trusted domains only = yes
winbind nested groups = no
winbind nss info = no
...
[Iroda]
path = /media/data/Iroda
comment = Iroda
valid users = szerver LGMadmin MN NG KB @szerver
valid users = @puser @user
write list = szerver LGMadmin MN NG KB @szerver
write list = @puser @user
admin users = @szerver @puser szerver LGMadmin
writeable = yes
share modes = no
locking = no
read only = no
available = yes
browseable = yes
writable = no
guest ok = no
public = no
printable = no
share modes = no
locking = no
create mask = 777
directory mode = 0775itt látszik szépen, h ki láthatja a könyvtárat
-
Siriusb
veterán
válasz
ZCoyote #31048 üzenetére
Tamoo,
azonban ha router mögött vagy, ez a router által kiosztott IP címet fogja mutatni, nem azt, amit a szolgáltatód adott. Azt pl. a http://whatismyipaddress.com/ oldalon tudod megnézni. -
válasz
ZCoyote #27006 üzenetére
Hát, azt ne csinálj, próbáld meg nélküle. Ha kell, akkor utólag lehet swap fájlt is létrehozni. Minden attól függ, hogy mire szeretnéd használni a rendszert.
(#27004) z0d1AK: ez meg a Kubuntué. Érdekes, úgy tűnik, az kevesebbel is beéri vagy mi. Vagy csak nagyot akartak mondani, esetleg csak régebbi kiadás igényei ezek még.
-
-
válasz
ZCoyote #26999 üzenetére
Ajánlott az, igen. Mondjuk csak macera van vele, ha véletlen nem normálisan lesz leállítva a rendszer, akkor ellenőrizni kell egy másik rendszerről.
Teheted ext4-re is, akkor nincs ilyen probléma, csak az fstabban
noatime,nodiratime,data=writeback,errors=remount-ro
opciókkal kell csatoltatni, meg persze az sem árt, ha a RAM-ban van a /tmp is. -
válasz
ZCoyote #26997 üzenetére
Azt is csinálhatod, semmi akadálya neki. Mondjuk én úgy csinálnám, hogy virtuális gépre telepíteném, beállítanám meg minden, majd átmásolnám a pendrive-ra a cuccot. Persze utána kell GRUB-ot telepíteni is meg UUID-t átírni(hacsak nem dd-vel csinálja az ember), de ezek könnyen megvannak. Így gyorsabban is menne, meg kíméletesebb lenne a pendrive szemszögéből.
-
válasz
ZCoyote #26995 üzenetére
Ugyanúgy mindent azért nem lehet megcsinálni úgy, mintha telepítve lenne, mert csak egy fájlban rögzíti a változásokat. De ettől függetlenül egy csomó mindenre jó így is. Például még a /etc/network/interfaces fájlt is hiába írod át, legközelebb már az alapértelmezett beállítások lesznek benne.
Szal telepítened kell, ha teljes értékű rendszert akarsz pendrive-on is. -
dbius
veterán
válasz
ZCoyote #24601 üzenetére
hm, lehet, hogy alapból ki van kapcsolva, elég rég telepítettem már ubuntut és mostanában a tűzfalat sem piszkáltam.
CPT.Pirk eszembe jutott valami: Nekem windows xp alól voltak problémáim a kapcsolódással az ubuntuhoz. Ki kellett kapcsolnom a kapcsolat titkosítását ubuntuban, csak utána tudtam kapcsolódni windows alól vnc-vel. (ezért inkább átálltam titkosított kapcsolatra - openssh - putty - vnc kombinációval)
-
kozyadam
tag
válasz
ZCoyote #22907 üzenetére
ha 9.04ről frissítesz, akkor marad a régi GRUB, de mivel próbálkoztam tegnap mindennel, ami eszembe jutott, feltettem a GRUB2-t és tényleg mindenhol írják, hogy itt már nem úgy megy a szerkesztés, mint régen.
Még ismerkedek a /etc/grub.d/ alatti fájlokkal, meglátom mire jutok.
-
harry
veterán
válasz
ZCoyote #22420 üzenetére
Hmm nem tudom, hogy van-e ilyen, hogy szerver csomagok (azt raksz fel úgyis, amit akarsz, mármint olyan szolgáltatást), ellenben server kernel biztos van, ami némileg más, mint a desktop. Amúgy úgy látom nincs (legalábbis a hivatalos oldalon), LTS/aktuális verzió van, meg 32/64bit, minimalt nem láttam [link], de
- egy minimal installban úgy tudom úgyis személyre szabhatod
- a server sem hiszem, hogy sok fölösleges dolgot tartalmazna -
-
upszilon
őstag
válasz
ZCoyote #21083 üzenetére
Ha megy le fogja ellenőrizni a hogy vonatkozik-e rád az MSDNAA licenc. Nekik magyarázkodj, engem nem érdekel a dolog személyi vonatkozása. Te tetted azzá. Pedig kezdeteben arról volt szó, hogy a virtualizáció mire való és mire nem. Leírtam hogy munkára nem. Erre te leírod hogy de, miközben kiderül hogy játékra, tanulásra használod magad is, mint tanuló. Akkor mégegyszer, hogy tiszta legyen:
Az ubin a virtualbox nem való másra csak játszani, tanulni rajta. Komoly munkára a felhasználása értelmetlen.
...namost, ha valaki ezt szakmailag vitatja, az nem baj. Sőt! Annak itt a helye. De könyörgőm, a játszadozó kisdiákok, akiknek a munka fogalmáról még nincsen valódi tapasztalatuk, kíméljenek meg az ostoba beszólásaiktól!
-
upszilon
őstag
válasz
ZCoyote #21067 üzenetére
"Nézzük a Virtualboxot és társait: Nekem például állati jól jött hogy fel tudtam tenni egy Ubuntu-ra egy Windows 2003 szervert és úgy gyakorolni pl a domain környezetet a tanulmányaimhoz és ha csináltam egy kis káoszt akkor csak simán újrahúzni az Ubuntu-n belül.
Ráadásul szét sem kellett particionálnom fizikailag a merevlemezt.
Pistike sem vagyok és lopott XP-m sincs."Aha. ...és azt a Windows 2003 szervert megvetted, vagy "csak használod"? Kötve hiszem, hogy aki egy XP-t sem tud megvenni, az megvesz egy Windows 2003 szervert. Tudod nem az a baj, hogy belszólsz, -mert végtére is ez egy nyilvános fórum-. A baj, az, hogy magad is hozzájárulsz a személyeskedésssé fajúló vitához. Próbáld ezt átgondolni és revideálni az állíspontodat. A lopott szoftverek használatával meg jobb ha itt nem dicsekszel. Tudod ezt a fórumot (is) hivatalból olvassa a BSA.
-
válasz
ZCoyote #20909 üzenetére
Ez az xp mód dolog egy virtuális gép. Ubin ugyanúgy ott van (vbox, vmware). Én próbáltam, és a gépem sebességének 90% visszaadta. Full screen-en észre se vette az ember, h linux fut a gépen csak mikor megtekertem a kockát
Egyébként corel x3-al tervezgetek, szóval nem a notepad/tc párost tesztelgettem
-
törölt tag
válasz
ZCoyote #20804 üzenetére
viszont még valami eszembe jutott a grafikus felület kapcsán. rengetegen (persze leginkább olyanok, akiknek nem életeleme a PC) annyira ragaszkodnak a grafikus felülethez, és az ehhez kötődő egér használathoz, hogy a legkisebb mértékben sem tudnak elszakadni ettől, még az egészen egyszerű billentyűhasználatra is szinte képtelenség rávenni őket. pl. ha a böngészőben a címsorba beírnak egy címet, akkor nem kell egerészni az indítóikonra kattintva, hanem elég entert nyomni. eleve fel sem fedezik, hogy ha már van egy másik cím, és - a windowsban egyszer - odakattintanak, akkor az egész cím ki lett jelölve, nem kell kitörölni, csak be kell írni az újat. vagy a visszalépésnél nem kell ezerszer megnyomni a visszalépés gombot, stb. vagy a billentyűkombinációk, pl. alkalmazásváltás. csak mert grafikus felületen minden egyszerűen megoldható. pedig ez is grafikus felület, csak gondolkozni kéne. amire viszont nem szoktatták rá az embereket, bár erre nem is nagyon van igényük. -
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ZCoyote #18870 üzenetére
és Nkboy: oké, már az alól vagyok
kicsit még szokni kell, de alakulni fog ez. pár dolgot még meg kellene itt is találnom:
- sikerült felül is csinálnom egy panelt. ehez akarnék hozzáadni gyorsindító ikonokat. alulra sikerült, de felülre nem.
- szépen forog a kocka, nem szaggat, de pl. az alt-tab továbbra is csak az aktuális asztal cuccai között vált.
- áthelyezés asztalok között: húzásra még nem megy, de még nem is mélyültem bele.úgyhogy alakulni fog ez még. asszem most már maradok a kde-nél
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest