- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
válasz
ntomka #25523 üzenetére
Nálam (leglábbis érzésre) lassabb, mint a 9.10. Grub után, de még a töltő képernyő előtt is pár másodpercig villog a kurzor a felső sarokban, majd bejelentkezés után, de még a desktop betöltése előtt is elég sokat gondolkodik. Azért szeretném megjegyezni, hogy még így is kevesebb, mint a Win XP
Ha kijön a végleges verzió, akkor elég csak kiadnom a apt-get update parancsot és már mindent frissít, vagy magától mindent leszed? -
válasz
ntomka #25452 üzenetére
De ellenőriztem, kivettem a pipát mindenhonnan, és úgy is ott voltak ezek. A fő kiszolgálón állsz? Mert egyébként ez nem igazán frissítés, szal nem lehet instabil sem, nem települ magától, csak kézzel lehet feltenni. Na fura mindenesetre, de meglátjátok, majd nálatok is megjelenik.
-
válasz
ntomka #25437 üzenetére
Hogyne lennék bátor, most is azt használom, csak kicsit meginogtam.
(#25438) TrollBalint: Ha Synapticban raktad fel őket, akkor megnyitod, majd Fájl menü -> Előzmények. Ott időrendi sorrendben láthatod, hogy miket raktál fel vele.
Viszont ha nem azzal csináltad, akkor az szívás, mert amennyire én tudom, nem logolja semmi ezeket a műveleteket. Én a helyedben gyakran csinálnék visszaállítási pontokat, hogy ilyen esetekben is vissza tudjak állni egy korábbi állapotra, hogy ellenőrizzem a feltevést.
(Jah, amúgy ezt most a Lucidra kell érteni, mikor az ureadaheadre gondolok, mert régebbi rendszerekben nem ez van.) -
V.Stryker
nagyúr
válasz
ntomka #25422 üzenetére
Nálam a 10.04-el megoldódott. Egyenlőre nagyon szimpatikus és eddig nem is nagyon volt vele problémám.
Viszont ezzel a Conky-val még mindig nem jutottabb előrébb. Indulás után elindul, de ha kattintok egyet az asztalra, akkor eltűnik. Ez volt előzőleg is és akkor valahogy úgy lett megoldva, hogy nem tűnt el, viszont az asztalon való jobbklikk nem működött és ha már mit tudom én hol bekapcsoltam az asztal megjelenítését, akkor megint eltünt. Érti ezt valaki? Meg lehet ezt valahogy normálisan oldani?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
ntomka #25418 üzenetére
Nekem a 9.10-nél volt hasonló gondom, hogy hiába dugtam be a fülest a notiba, a külső hangszórók szóltak mellette. (Így észrevétlenül szereztem a kollegáknak egy rockos délutánt.
) Na, de a lényeg, hogy ez már a 10.04-ben javítva lett és teljesen jó. (Főleg,hogy a Rhythmbox-ban megtaláltam a netes rádiókat...nagyon fain classic rock-os is van, nem is bírom kikapcsolni.
)
Viszont az újraindítás még mindig nem jó. A 9.10-nél sem működött, itt sem. Ez legyen a legkisebb baj.
-
válasz
ntomka #25418 üzenetére
Új és frissebb meghajtókat tartalmaz, ezen belül is engem a Radeon frissítések izgatnak. De sok mindent el is dobtak a 2.6.32-höz képest. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy ez egy fejlesztői stádiumban levő kernel, csöppet sem mondható stabilnak. De hát bátornak kell lenni, nem nyámnyila nyuszinak.
Engem egyébként most az bosszant, de igazán, hogy az új, 2.3-as Audaciousnak rettentő sz@r lett a hangja, ez már-már hallgathatatlan. Valamit találnom kell helyette...
-
sh4d0w
félisten
válasz
ntomka #25335 üzenetére
Ma reggel released státuszba került a fix. "The fix is released now, thanks for all of the testing everyone and if you still have problems please file a new bug about it with "ubuntu-bug xorg" so your logs can be examined deeper."
Sianis: szerinted mennyire "herélem ki" a 10.04-et, ha 8.04.4-ről indulok és belockolom a grub, x.org és ATi drivereket frissítés előtt?
-
sh4d0w
félisten
válasz
ntomka #25317 üzenetére
Esélyes. A javítás meg már committed volt délelőtt, már csak egy release kell neki és máris kapod update managerben. Itt olvasható egy rövidke kis írás erről.
-
ntomka
nagyúr
válasz
ntomka #25304 üzenetére
Megvan a megoldás! Ha valaki tudna segíteni ezt (4-ik hsz) scriptbe átültetni, ne tartsa vissza! Megköszönném, ugyanis működik pengén!
Szerk.: Tárgytalan, a topicban már linkeltek egyet rá. De bent hagyom a linket, másnak is jól jöhet.
(#25306) sheratan: Én elhiszem, de mint látod a linkelt topicot, ez ilyen elantec "bug".
-
ntomka
nagyúr
-
válasz
ntomka #25235 üzenetére
A wubis telepítés már elvileg működik, legalábbis a bétában is már ott volt az exe-s fájl.
(#25236) M.W.H:
Könyvtár létrehozása:
mkdir /.../könyvtár neve
Fájl létrehozása:
toch /.../fájl neve
Fájlba szöveg írása:
echo "szöveg" >/.../fájl neve
Fájlba folytatólagos írás:
echo "szöveg" >>/.../fájl neve
Fájl átnevezés:
mv /.../átnevezendő /.../új név
A kérdezést nemigazán értem, de:
echo "Jó napod van? (I/N)"
read ans
case ${ans} in
I) echo "Szerencsés vagy!" ;;
i) echo "Szerencsés vagy!" ;;
N) echo "Sajnállak!" ;;
n) echo "Sajnállak!" ;;
*) echo "Rossz válasz!"
esacÉs persze az első sorba írd be a #!/bin/sh-t.
Vagy, frescho tömören összefoglalta.
-
törölt tag
válasz
ntomka #25030 üzenetére
a 3.0 az még csak béta, szerintem fognak rajta rengeteget csiszolni, mire kijön. nem tudom, hogy a legfirssebb stabilban (1.3) is ilyen hiányok vannak-e, azt szerintem nem nagyon próbáltam soha. viszont mivel én csak ilyen alap szövegszerkesztésre használom, így élvezem a jobb GUI kialakítást
-
törölt tag
válasz
ntomka #25026 üzenetére
nem tudom, soha nem használtam egyenletszerkesztésre ilyet, mert nálunk nem fogadták el, csak a latex-ben írtakat. de szerintem nincs amúgy. ez a most letölthető az februári kiadás, szóval nem a legújabb sajnos. viszont sokkal jobban bejön az elrendezése, mint az OOo-nak (fent fülekben a dokumentumok, oldalt az eszköztár), wide képernyőn ideálisabb.
-
PuMbA
titán
válasz
ntomka #24766 üzenetére
Az egy dolog,hogy minden hónapban adnak ki drivert,mint Windowsra,de szinte semmit nem javulnak. Egy 1360x768-as felbontást nem lehet vele belőni,mert egy Samsung LCD TV-től nem bírja lekérdezni normálisan a megjelenítési módokat (miközben a nyílt ati driver kiolvassa rendesen és működik ez a felbontás).
"Szóval összességében lassan dolgoznak a drivereken, inkább ez a probléma."
Igen,lassan dolgoznak kevés dolgon.
Magyarán nem érdekli őket nagyon.
-
válasz
ntomka #23592 üzenetére
Hogyhogy mi a javaslatom? Én egy Eee 701-esre raktam Ubuntut, és a Skype teljesen használhatatlan lett, noha Xubuntu meg Lubuntu alatt is tökéletes volt (vagyis használható). Nézegettem, és úgy láttam, hogy bezony a Pulseaudio veszi el a proci kapacitását a Skypetól (a másik rendszerekben nincs benne alapból). Szal leszedtem azt, meg pár csomagot még ami hozzá köthető és bezavarhat, felraktam az esoundot és a gnome-alsamixert meg a VolWheelt. Végezetül pedig a hangerőállító funkcióbillentyűket is helyreállítottam a Gyorsbillentyűknél. Azóta remekül lehet vele Skypolni, zenét hallgatni, filmet nézni, bármit, akár egyszerre is, szól minden együtt is. Persze ez Lucid, de jó teljesen.
Persze nem kell leszedni, mert azért vannak előnyei is, de kisebb, vagy régebbi gépeken érdemes lehet megejteni.
(#23591) upszilon: nem értem igazán a kérdésedet, az egész rendszer egy nagy "csomag". A csomagok tartalmazzák a könyvtárstruktúrát, a fájlokat, egy-egy program egyszerűen betömörítve. Mikor "telepíted", csak bemásolódnak a helyükre a könyvtárak, fájlok, meg lefutkorászik a script is vele, beállítódik, ilyesmi.
A kernel is csak egy csomag, a fájljait betömörítették, majd mikor frissül, letörlődnek a kicsomagolt fájlok, helyükre jön a frissített verza, ennyi.
Mit vársz még tőle? A lelkére vagy kíváncsi vagy mi? -
sh4d0w
félisten
válasz
ntomka #23525 üzenetére
Nem csak Neked
Én - attól függetlenül, hogy egy bizonyos szinten részt veszek a magyar közösség életében - elég sok hibáját látom mind az Ubuntunak, mind a körülötte folyó dolgoknak. Némi reménykedésre viszont okot ad, hogy az USA kormányzat is e rendszer mellett tette le a voksát.
-
-
-
-
-
válasz
ntomka #23459 üzenetére
Nem, úgy indítottam, ahogy leírtad. Felbontást tudok állítani, frissítést nem. Tartok tőle, hogy a driver nem kezeli, hogy a monitor 75Hz-n, a TV 50Hz-n menjen, hanem egyformára fixálja.
Másik nagy gondom a Thunderbird. A szoftverlistából feltéve egyrészt angolul pakolja fel (miért?!), ráadásul csak a 2-es verziót. A 3-ashoz meg meg folyton rá kell nyomni a futtatás engedélyezéséhez, mert szöveges parancsfile-t futtat. Ezt is túlélném. Viszont most ahhoz képest, hogy magyart töltöttem le, Inbox és Draft jelenik meg az újonnan létrejövő mappáknál, ha át akarom nevezni, akkor létrejön ugyanaz mégegyszer (az egész beérkezett leveleket lemásolja). Ez már eleve gáz, de amikor bezárom a programot és újra megnyitom, már csak az Inbox nevű van meg. Oké, hogy átirányítottam a könyvtárakat az NTFS rendszerre, mert közösíteni akarom, hogy XP-ről is használni lehessen, de az is magyar volt. Nem értem, hogy lehet így elcseszve valami. Édesanyám gépéről van szó, tehát angol verzió használata nem megoldható. Félő, hogy marad az XP, mert ennek a Linuxnak még olyan gyermekbetegségei vannak, hogy szánalom. De legalább gyorsan indul. Hurrá.
-
-
-
válasz
ntomka #23443 üzenetére
Igen, az a bajom. Root-ként belépve sem megy. Gányolással persze meg tudnám csinálni, de az annyira már nem vicces 2010-ben, hogy egy tv kimenet ki/be kapcsoláshoz vagy felbontásváltáshoz konfig file-okat kelljen átigoratni Live CD-ről. Mondjuk szerencsére állandóan rá van dugva a gép a tévére, így nem kell ki/be kapcsolgatni, de azért jó volna tudni ennek a normális menetét.
-
upszilon
őstag
válasz
ntomka #23443 üzenetére
Félreérted, nem hőbörgök egyáltlalán. Kaptam segítséget magánban, csak itt köszöntem meg. Sajnos elfelejtettem ezt kihangsúlyozni. Egyébként meg letettem a minimálcédéről, mert mégis jobb a "pusztításos" módszer. Egyébként is, mivel DVD-re kerül, elfér rajta szinte minden, úgyhogy gyakorlatilag nem kell pusztítanom semmitsem.
A Live-CD-készítést is félreérted. A Remastersys megcsinálja egyetlen gombnyomásra. Nem kell hozzá semmiféle szakértelem vagy tanács. (Le a kalappal a készítők előtt! Ó-desok buta install-időtöltéstől menekült volna már meg a világ, ha windowsra is lenne ilyen...) Viszont ahhoz kell ám matatni, hogy kérdés nélkül, azonnal elinduljon. De úgy néz ki, ezt már magam is meg tudom oldani.
"már sokszor leírtuk (sokan), hogy a hangnemet kéne megfelelően megválasztani"
Sajnálom, ez nálam adottság. Mivel öregember vagyok már, nem hiszem, hogy túl sokat tudnék ezen váltóztatni. Ezután is megírom amit gondolok. Legfeljebb később elnézést kérek érte. Volt már ilyen. Nem szégyellem. Ennyi.
-
válasz
ntomka #23356 üzenetére
Na, ez sem működött, pedig már létezik a xorg.conf. Érdekes módon, most így másodszori telepítés után felismerte a monitort és hajlandó natív felbontáson kezelni, már csak majd a tv kimenet lesz érdekes.
Többi gondomat (auto NTFS mount, Grub editor) megoldottam BootManager-rel ill. grafikus Grub szerkesztővel. Rávenni valami jó videolejátszót az infra távirányító kezelésére, na az lesz kihívás
-
trassher
addikt
válasz
ntomka #23385 üzenetére
Ki van írva az ubuntu 9.10 cd-re mivel daemon-ba bemountolva nem ment. Úgy telepíteném mint a sima xp-t. Cd-ről boot és telepítés. Na ugye nem lát semmilyen partíciót (4. lépés a telepítéskor). Ezután gondoltam akkor hogy live cd módban leformázom ext-es fájl rendszerűre a partíciót. Ez sem járt sikerrel mivel nem formázza meg a partíciót ubuntuban. Azt írja hogy Daemon is inhibited.
Csak azt nem értem hogy mi lehet a gond mivel ugyanaz az xp van a notin és az asztalin is. Ugyanolyan eljárással lett megpartícionálva mindkettőben a HDD.
Ennyit látni ha cd-ről botolva telepíteném. -
stavross
tag
válasz
ntomka #23301 üzenetére
Van pendrivom, majd megpróbálom arról is, bár bootolható pendrive-ot még sosem csináltam
Egy másik fórumban írtak hasonló problémáról, ott a "csökkentet grafikus módban" telepítéssel sikerült megoldani a dolgot, de nekem így sem.
Talán az integrált ATI X1100 vga chipel lehet a gond. -
Stirlitz
senior tag
válasz
ntomka #22892 üzenetére
Talán segít, ha leírom, én mit tapasztaltam Kedvesemnél. A most már őregecske Toshiba laptopjára (celeron 2.5ghz, 512mb ram, 30gb hdd) xubuntu 9.10 lett telepítve egy hete. Egyelőre dual boot van, de hamarosan win repűl. Maximálisan elégedett! Ez nagy szó egy lánynál, aki csak xp-t és office-t ismert eddig. A gép szó szerint szárnyakat kapott. Akadás nélkül futt az op.rendszer, gyors az internet wlan-os kapcsolattal. És ami még egy lánynak fontos, emesene jól jelenít meg mindent. (msn plus névszínezések, ilyesmi) Openoffice alapból van, és minden dokumentumot jól kezelt eddig, és bejött neki az is, hogy egyszerűen tudd telepíteni synapticból.
-
törölt tag
válasz
ntomka #22887 üzenetére
mindkettovel meg lehet oldani gyakorlatilag ugyanazokat, leginkabb megszokas kerdese. attol fuggoen mennyire kattingatos/kenyelmes a juzer, az lxde es xfce kb egy kategoria. ezek alatt van kenyelemben es folottuk sebessegben/testreszabhatosagban az enlightenment (e17) es a *box-ok. nagyon attol fugg, mire kell.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
ntomka #22483 üzenetére
300 partnernél necces a becenevek írása, nekem a nevek eredeti állapotára lenne szükségem, ezt az emesene tudja alapból.
Amúgy megpróbáltam feltenni a utorrentet, de a wine felmondott a telepítés közben, kilépett és most nem csinál semmit. Még a telepítőt sem tudom elindítani megint. -
CHIPman
nagyúr
-
-
upszilon
őstag
válasz
ntomka #22465 üzenetére
"Neked meg már többen is mondták tegnap, hogy kötekedni jársz csak ide. Szerintem ne is folytasd ezt a gondolatmenetet, hogy "csak a vita kedvéért" mondtam, mert bullshit."
Mellébeszélsz ember! Ez nem érv egy beszélgetésben. Majd én megmondom mi az érv. Amit a #22464-ben leírtam. Aki azt nemlátja, azon szemorvos már nem segít szemüvegfelírással. Na, ez az érv! Még akkoris ez, ha neked nem tetszik. Megismétlem: mellébeszélsz egy jól megfogalmazható, képként kikopyzható műszaki problémában.
Ez van itt. Ha az ember egy fél szóval is kritizálni meri a linuxot, máris nemidevlónak, nemkívánatosnak hülyének, stb bélyegzik meg. De miért lennék én bólogatójános? Megmondom ha valami nem tetszik Végülis szóból ért az ember. Vagy nem?
(#22467) core2: Csak részben. Próbáld ki. Szerintem jobb lett tőle az olvashatóság, de még így is elmarad a windowsétól...
-
válasz
ntomka #22417 üzenetére
#22419Cleartype-pal a szöveg így néz ki.
Cleartype nélkül pedig így.Linux rendszerek alatt azt tapasztalom, hogy bármit állítok, nem lesz jó, homályos, emosódott lesz a betű.
Egy hup.hu-nál kifolyik az ember szeme
Üdv. core2
-
-
harry
veterán
válasz
ntomka #22234 üzenetére
Aki fel tud rakni egy minimal installt és testreszabni, azok le tudják, és fogják is cserélni a böngészőt, ha akarják. Itt pont, az átlagról van szó, aki csak felrakja és használja.
"sincs ránkerőltetve a böngésző, mert telepítés után simán eltávolítható"
Mint mindenhol. Sok helyen erről ment a vita, hogy alapból miért van benne egyáltalán.
Win: itt is az a baj, hogy alapból fent van, miért lenne baj, ha nem letörölhető, kit zavar az ott, ha utána mást raksz fel? Ellenben ha nem találkozol választási lehetőséggel, akkor vélhetően használod, ami van (legalábbis nagyon sokan). Ezek a támadások pont az átlag userek miatt vannak, azok nem nézik, hogy letörölhető-e, vagy, hogy választhat-e, ha csak fel nem kínálják neki ezt a lehetőséget. De végül is mindegy... -
válasz
ntomka #22132 üzenetére
Jó, most nem akarom elmagyarázni, hogy mért nem jó, csak az a lényeg, hogy terminálból lehessen csinálni. ATI meghajtónál csak a XYZ.run fájlt lefuttatom, újraindítok és gyakorlatilag kész. Arra vagyok kíváncsi, hogy az NVIDIA meghajtónál is ez-e a helyzet, mert gyanúsan kicsi. Ha annál nem, akkor pedig a szükséges csomagok nevére lennék kíváncsi, amit fel kell rakni hozzá.
-
-
Speeedfire
félisten
válasz
ntomka #21948 üzenetére
közben én is megtaláltam, sőt külön menüpont is van lxde alatt
TrollBalint: sztem ha az init.d-ben van és rendszer induláskor tölti be akkor nem kér jelszót sem
de ez nem 100%
atesss: hát én ennyit nem trükköztem vele, nem jött össze ezért inkább maradtam az egyszerűbb megoldásnál
tomtyi: annyira nem voltam elájulva tőle
mellesleg meg kalózok által készített szoftver
ki tudja mennyire van megbuherálva -
vrbst
tag
-
Speeedfire
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Opel topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest