- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
válasz
TrollBalint #26837 üzenetére
Nem kell hozzá admin jog, de az nem ért, h az a felhasználó próbálja leölni aki indította a procest
-
válasz
TrollBalint #26781 üzenetére
Neked is feldobál hibaüzeneteket, hogy "A következő eszköz el lett távolítva a rendszerből?"
Mert ilyen nekem is van, és gyanítom, hogy emiatt (sem) tudok TV-ből hangot felvenni.
Mindenesetre, amikor nekem ilyet feldob, akkor hanglejátszás ugyanúgy van...Milyen hangkártya? Nekem Intel HD audio ---> Realtek chip.
-
válasz
TrollBalint #26781 üzenetére
lődd le a pulseaudio-t:
killall pulseaudio
ezután újra fog indulni miután valami hangot akar lejátszani(#26790) upszilon: Hogy-hogy eszik vagy isszák? Egy linux disztró, az 5-ös lucid alapokon
Puppy wiki
-
válasz
TrollBalint #26648 üzenetére
Milyen böngésző? Legtöbbször az szokott a baja lenni, h nem a megfelelő könyvtárba van a bővítmény.
-
válasz
TrollBalint #26638 üzenetére
gconf-editor (nem root jogokkal indítva)
apps -> nautilus -> preferences -> show_desktop, ellenőrizd, hogy be van-e pipálva.
desktop -> gnome -> background -> picture_filename, itt kell lennie a kép linkjének (ami elérhető legyen mindig). A draw_background legyen bepipálva.
Elvileg ennyi, kell lennie képnek ezek után és a jobb klikknek is működnie kell.
A Compizoshoz elvileg annyi kell, hogy a show_desktop ne legyen kipipálva, nálam jól működik így. -
válasz
TrollBalint #26530 üzenetére
Annyit mindenesetre vegyünk figyelembe, hogy a rootnak saját beállításai vannak. Ha rootként állítod be, hogy mivel játsza le, akkor csak neki fogja úgy lejátszani, ha magadként állítod be, akkor meg a rootként indított fájlkezelőben nem lesz jó.
Viszont ott van még az is, hogy egyes fájlkezelőkben átállítva csak saját maguknak jegyzik meg, hogy mihez mit társítottál. Én Krusadert használok, régebben ennél is ez volt a helyzet, habár ez némileg érthető, hisz KDE-s. Viszont most már amit abban átállítok, az központilag is át lesz állítva. Ugyanakkor, ha rootként indítom, akkor természetesen csak a rootnak állítom át ezt központilag. -
EmberXY
veterán
válasz
TrollBalint #26530 üzenetére
Nekem még nincs felrakva a gnome commander, a Nautiliusban állitottam be, a fájl tulajdonságainál a "Megnyitás ezzel" fülre kattintva...
Az smplayer-rel most jelenleg azt a pici hibát fedeztem fel, hogyha lejátszás közben megállitom a filmet, akkor ha tovább folytatnám, nem játsza tovább, hanem megakad, viszont ha egérrel rákattintok a görgetősávra, akkor elindul... de ez legyen a legkevesebb.. -
törölt tag
válasz
TrollBalint #26321 üzenetére
-
-
válasz
TrollBalint #26321 üzenetére
A CompizConfig beállításkezelőben az Átlátszatlanság, fényerő, telítetlenség engedélyezésénél add hozzá az ablakbeállításokhoz a következőt:
class=Gnome-panel
Az ablak tulajdonságoknál a csúszka állításával tudod szabályozni az átlátszóságát.
Persze a Compiznak kell lennie az ablakkezelőnek, és a funkciónak is engedélyezve kell lennie hozzá. -
válasz
TrollBalint #26083 üzenetére
-
Siriusb
veterán
válasz
TrollBalint #25912 üzenetére
Csinálj egy chmod 777-et azon a könyvtáron, ahová csatolod ezt a partíciót és akkor lesz jogod az írás-olvasáshoz.
A probléma az, hogy rootként van létrehozva a csatolási pont és ezt a jogosultságot adja tovább a felcsatolt partíciónak. -
Major Major
senior tag
válasz
TrollBalint #25387 üzenetére
ez azért van, mert a nyílt driver kernel módban megy, míg a zárt, ATis, nem. van azért más különbség is, mint pl. a tty terminálok, ctrl+alt+f1-el ha megnézed, az sem natív a zárt meghajtóval, pedig alapból az.
aztán vannak még apróságok, mint pl. hogy screenshotnál az xv video layer nem látszik, csak kernel módnál.(#25823) sheratan
hát az egyik sor az URL-t adná meg, a másik meg megszűntetné a közzétételt. tehát valami más gondja van.
amúgy ott van a me menu-ben is az Ubuntu One program. -
válasz
TrollBalint #25601 üzenetére
A feltelepített, kicsomagolt cuccot másoltad át? Lényegében a /home/$USER/.icons-ból kell az új helyre átrakni, majd a pontos nevét kell beírni (kis és nagybetűk számítanak) oda a fájlba.
-
válasz
TrollBalint #25573 üzenetére
Hát az egér kurzor egy ideje nálam sem jó, csak egyes ablakokban látszódik a telepített és beállított téma, mint a Firefoxban például, stb..
-
válasz
TrollBalint #25571 üzenetére
Felrakhatod az ubuntu-xsplash-artwork nevű csomagot, akkor egy érdekes, de szép, fájlrendszer ellenőrzéskor csillagokat mutató témád lesz (amúgy nekem egyik frissítéskor tette fel ezt, mintha egy lehetséges alternatíva lett volna a Lucidban).
Na meg még találhatsz különböző splash témákat, próbálgasd őket... -
válasz
TrollBalint #25548 üzenetére
Onnan, hogy be van kötve egy fogyasztásmérő a gép és az elektromos hálózat közé.
(#25546) Speeedfire:
Alt+F2 -> gconf-editor
apps -> nautilus -> desktop -> volumes_visible, pipa kivesz.
Lassan már egész jól begyakorlom ezt, annyiszor leírom.
(#25547) dbius: na ott a végére pont nem kell az &.
-
válasz
TrollBalint #25541 üzenetére
Nem kell leszedni, mert jó eséllyel ugyanazt rakná fel.
Hát, szerintem a VLC-nek nincsenek ilyenjei, de nem is tudom, hogy minek kellenének neki, igazán minimális területet kell bámulni. Be lehet frankón állítani, lehet variálni a videó kimenetet, de akár equalizerrel a hangzást is tudod módosítani. Szerintem nagyon jó, bár a pár wattal többet fogyaszt a gép ha vele játszok filmet, mintha mondjuk az mplayerrel.(#25542) M.W.H: hm, akkor nincsen több ötletem, az én telóm frankón müxik ilyen "pendrive" módban (persze ez biztosan nem vigasztal téged).
-
válasz
TrollBalint #25539 üzenetére
Ez csak egy olyan csomag, ami összefoglalja a többi, zárt fejlesztésű, ajánlatos feltenni csomagot (lényegében az ajánlott függőségei neki). Ezek lennének a ms fontok, adobe flash, kodekek, rar csomagoló, meg azok függőségei is.
-
válasz
TrollBalint #25528 üzenetére
A hosszas kurzor villogás bizony a kernel nagyobbacska méretnek köszönhető. Ezen segíthetsz úgy, hogy fordítasz magadnak egy olyan kernelt, amiből a felesleget kigyomlálod. Azután azt feltéve már sokkal gyorsabban átfog ugrani azon a villogós részen.
A bejelentkezés utáni gondolkodásra próbáld ki azt, hogy a /var/lib/ureadahead könyvtárból töröld ki a pack fájlokat, majd indítsál újra. De ekkor, a lassú újraindításkor, lépj be amilyen gyorsan csak tudsz. Pár perc elteltével pedig indítsál megint újra, és nézd meg, hogy gyorsabb lett-e a boot folyamat.A frissítés parancsa pedig sudo apt-get dist-upgrade.
-
válasz
TrollBalint #25510 üzenetére
Igen, annak nagy S-nek kell lennie, különben nem fut le. Szal itt a gond.
A "valami"-t pedig nem kellett volna szó szerint venned, tetszőleges nevet írhatsz az S99 után. -
válasz
TrollBalint #25508 üzenetére
Okés, akkor úgy tűnik, hogy az eth0-ás átírás szükséges volt, hogy a 2-es futási szintbe kerülj.
A script nagyon egyszerű, csinálsz egy új fájlt S99valami néven és beleírod a következőket:#!/bin/sh
poff -a
pon dsl-providerennyi lenne (legalábbis ezeket írtad, hogy kell kiadnod és jó lesz).
Utána futtathatóvá teszed ezt a fájlt:chmod +x S99valami
Majd bemásolod a /etc/rc2.d könyvtárba.
Aztán indítsál újra és nézd meg, hogy jó lett-e. Ha szükséges, lehet kicsit késleltetni is a parancsok lefutását. -
válasz
TrollBalint #25505 üzenetére
De most akkor a runlevelt akkor írta ki, mikor átírtad már eth0-ra az rc-sysinit.confban is?
Gondolom az interfacesben az nem gond, ha amúgy az amit beírtál az működik, bár igazán fura.
Az fstabban UUID-kkel kell a partíciókat azonosítani, nem sd..-al, akkor jó lesz. Az UUID a partíciók "azonosítószáma", az alapján könnyen megtalálja és a helyükre csatolja őket.
A scriptben segítek/tünk bármikor, csak szólj ha akarod csinálni. -
válasz
TrollBalint #25502 üzenetére
Mondjuk előtte lecsekkolhattad volna egy runlevel paranccsal, hogy valóban rossze-e. Persze ezt utólag is megteheted, majd írd be terminálba és mond el mit kaptál.
UUID-k használata a megoldás természetesen, akkor nincsen probléma. Persze attól is függ, hogy mivel kapcsolatban fontos az, hogy maradjanak a helyükön.
(#25503) TrollBalint: éppen arról van szó, hogy a parancsokat beírhatod egy scriptbe, és az a script bootnál lefut root jogokkal, így nem probléma az a másik személy, neki is lesz nete, de nem lesz root jogköre sudoval sem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
TrollBalint #25488 üzenetére
"Lehet nagyon egyszerűen megoldom egy újratelepítéssel"
A sírba visztek ezzel.Bambanő meg ne lássa.
A scriptet csináld meg, simán lehet rootként futtatni. Az rc.local-ba kell betenned, akkor utoljára fut le bootkor. Nem tudom ubuntun azt hol tartják.
(#25490) a000:
Lehet. Közvetlenül 8.04-ről, vagy 9.10-ről. Vagy ról?
(#25491) CHIPman:
Elvileg semmi akadálya. Csinálsz neki egy kicsi partíciót, mondjuk fattal és arra telepíted live cd alól a grubot. Majd beállítod a menu.lst-ben a szokásos módon a 2 wint. leírás.
-
válasz
TrollBalint #25488 üzenetére
Ha a /etc/network/interfaces át van írva eth0-ra meg dhcp-re, akkor az problémás rendszerindulás szempontjából (nem kettes futási szinten indul, hanem ismeretlenen, ezt ellenőrizheted a terminálban kiadott runlevel paranccsal). Először is át kell írni a /etc/init/rc-sysinit.conf fájlban a 10. sort
start on filesystem and net-device-up IFACE=lo-ról
start on filesystem and net-device-up IFACE=eth0-ra.
Utána újraindítás, és ellenőrizd, hogy a netes probléma fennáll-e még.
Ha igen, akkor a scriptet el kell helyezni a /etc/rc2.d könyvtárba S99valami névvel. -
rollins
őstag
válasz
TrollBalint #25484 üzenetére
Ez kábelnet és kap fix ipcímet?
Állítólag ezzel mennie kéne:
dhclient eth0 (ha eth0-n van)
és:
/etc/network/interfaces :
auto eth0
iface eth0 inet dhcp -
M.W.H
aktív tag
válasz
hmm nemtudom de ha megtalálod am egoldás ird ki mert érdekel
más: mobil netet akarok wifire kiterjeszteni egyelöre a wifi jelet se csinálja megi lletve nemtudok fellépni rá. folyamatosan magához akar csatlakozni vagy nemtudom. bemegyek uj wezeték nélküli hlázat létrehozása- név jelszó és csatlakozni akar, majd kiirja hogy adjam meg a jelszot ujra és ezt csinálja a végtelenségbe. telefon kiirja hogy látja a wifit de nem tud csatlakozni. help pls -
válasz
Hát, ha csak beírni nem akarod kézileg, akkor azt meglehet oldani egy scripttel. Root jogkörrel kell futtatni a parancsokat egyébként?
-
M.W.H
aktív tag
válasz
TrollBalint #25482 üzenetére
egyszerüen nem megy fel ill nem ismeri fel?
-
M.W.H
aktív tag
válasz
TrollBalint #25480 üzenetére
wifis net? vagy milyen? mert nekem cinkelt de ezt megoldottam
-
válasz
TrollBalint #25454 üzenetére
De a játékok nem befolyásolják a rendszerindulást, viszont az, hogy az elején jó volt, most meg kevésbé, az annál inkább az ureadaheadre tereli a gyanút. Esetleg ajánlani tudom a bootchart nevű alkalmazást, ami grafikusan ábrázolja a rendszerindulási folyamat menetét. Bár jómagam nem is próbáltam még, de biztosan hasznos információval tud szolgálni.
-
Siriusb
veterán
válasz
TrollBalint #25399 üzenetére
Valószínűleg a biosban változtattál a boot sorrenden, vagy rádugtál, cseréltél hdd-t. Használj uuid-t a grubban és akkor nem lesz ilyen problémád.
Net: Próbáld mega pppoe-start és pppoe-stop parancsokat. Először a stoppot, ha azt írja csatlakozva vagy.
Atapi
Nem rossz, működik. Viszont a felvétel nagyon sistergő hangot ad vissza, holott previewban jó. Alsával veszek fel, hw.0.
Neked volt ilyen problémád, hogy tudtad kiküszöbölni? -
válasz
TrollBalint #25392 üzenetére
akkor a manpages-hu csomag a te barátod
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #25392 üzenetére
itt a motiváció a tanuláshoz.
-
válasz
gconf-editor -> apps -> nautilus -> desktop -> volumes_visible - pipa kivesz.
-
törölt tag
válasz
nem is tudtam, hogy a Biblia a photoshophoz készült? úgy tűnhet, a vastagsága alapján eléggé rágyúrtak a részletes leírásra, mégis, ha belelapozol, csak azt találod, hogy "Uram Isten, segíts!" lehet, ezért készült windowswra?
bár régi, de alapoknak jó.
parancsok egy része (bár a terminálba man program/parancs, és általában szép listát kapsz) -
válasz
TrollBalint #25362 üzenetére
Azért nem engedi teljesen jobbra kitolni, mert másik valami(k) zárolva van(nak) a panelhez. A zárolást oldjad fel (jobb egérgomb, pipa kivesz), aztán máris odébb helyezheted.
-
PuMbA
titán
válasz
TrollBalint #25358 üzenetére
9.10-ben nekem az értesítésgyüjtő munkamenettel visszajön az egész cucc.
EmberXY: értesítésgyűjtő talán?
-
PuMbA
titán
válasz
TrollBalint #25356 üzenetére
Panelre jobb klikk-->Hozzáadás a panelhez és ott megtalálod.
-
PuMbA
titán
válasz
TrollBalint #25309 üzenetére
Egyértelműen az Ubuntuval van kevesebb gond,mivel arra koncentrálnak jobban a fejlesztésnél.
V.Stryker: a cd boot képernőjénél látsz a jobb alsó sarokban olyat,hogy opciók,hozd elő őket az f6 gombbal majd nyomj egy escape-et ,és írd be a parancssor végére a két kötöjel után,hogy radeon.modeset=1 és így menj rá az ubuntu kipróbálására
-
rollins
őstag
válasz
TrollBalint #24238 üzenetére
usb a csatlakozó? esetleg a bios-ban megnézni engedélyezve van -e az usb mouse support
Csak azt tudom írni még, amit a neten találtam
vagy-vagy:
xset m 3 4 paranccsal
xorg.conf -ba az Option "VertScrollDelta" "4" -et írni
menet közben kihúzni majd visszadugni az egeret
Ha csak Firefox-nál gyors: [link] az 5-ös h.sz.-nál írta
Talán attól is meghülyülhet ha nem a megfelelő protokolt használja, passz
[link]
vga-hoz a drivert állandóan kell telepíteni? a felbontás állítódik el vagy egyáltalán nincs hardveres gyorsítás?
sudo add-apt-repository ppa:nvidia-vdpau/ppa -t itt írják, ha esetleg ezt még nem adtad hozzá a Karmic-nál (9.10) a repository listához és onnan telepíteni majd -
rollins
őstag
válasz
TrollBalint #24229 üzenetére
dkms (dynamic kernel module support) telepítve van a 9.10-nél? Ha azzal működne új kernel telepítésekor, akkor elvileg nem kéne újból az nvidia drivert is telepíteni.
-
rollins
őstag
válasz
TrollBalint #24221 üzenetére
Hát a grub2-t még én sem rágtam át. Sajnos ebben nem igazán tudok segíteni. Majd valaki más, aki ezt ismeri. Ott ha jól értem a /etc/default/grub -t lehet szerkeszteni ami a /boot/grub/grub.cfg. -t írja felül ha van update-grub. [link]
Ha jön majd értelmesebb segítség, vagy esetleg előtte is leírhatod milyen vga-d van, milyen driverrel, milyen ubuntut használsz. -
rollins
őstag
válasz
TrollBalint #24219 üzenetére
Hátha: [link]
Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "Buttons" "7"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
EndSectionBár fogalmam sincs milyen az az égér
Kernel frissítés után azért nézd meg milyen boot sorrend a /boot/grub/menu.lst -ben, lehet hogy azért nem indul a vga driver, mert nem azt új kernelt bootolta be. Bár így elég fura helyzet, mert ha jól emlékszem alapból az újat rakja előre. uname -r paranccsal is ellenőrizheted, hogy most melyik megy.
Ha az újabb grub2-t használod, akkor ott megint más lehet, azt még nem is ismerem. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
TrollBalint #24215 üzenetére
,,Hát akkor nagyon érdekes, mert akárhányszor frissül a kernelem, mindig úgy indul az Ubuntu, hogy válasszak, csökkentett grafikai mód, vagy konsole, vagy megpróbálom újrakonfigurálni (az még sosem ment neki). És mindig fel kell tenni újra a drivert, attól megjavul." - az akkor valami bug lehet, nekem anno se Atival, se nVidiával nem volt ilyen.
-
rollins
őstag
válasz
TrollBalint #24215 üzenetére
8.04-nél például ez nem mindig volt így, régebben bűvészkedni kellett vele, de már jó ideje nem kell ezzel foglalkozni. Beállítások/egérnél fura hogy nincs neked
Ez melyik ubi amit használsz? -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
TrollBalint #24212 üzenetére
-
rollins
őstag
válasz
TrollBalint #24212 üzenetére
Nem kell, mert kreál új modult. Legalábbis 8.04-en radeonhoz a catalyst sokadik kernel frissítés után is müxik. Elfelejtettem hogy hívják ezt a módszert...
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #24096 üzenetére
tudom, fúj, fúj, bláááá
, de most lehet segít: a pcforum.hu-n keresd meg guardian-t. eléggé belemerült pl. a Wine alatti registry-szerkesztésbe, játékfuttatás céljából.
http://pcforum.hu/azonosito/info/guardian.html -
sh4d0w
félisten
válasz
Lehet, hogy sok a kártyádnak a képernyővédő, próbálj ki egy másikat is (tapasztalat).
-
válasz
Próbálkozhatsz a playonlinux-al. Ez egy "skript" gyűjtemény ami segít beállítani a wine-t
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
TrollBalint #22898 üzenetére
Nekem is gondom akadt az új frissitésekkel. PL. ha filmet nézek 10 perc múlva kikapcsolja a monitort, pedig elviekben ezt már egyszer beállítottam az energiatakarékosságnál.
-
Noddy
senior tag
válasz
TrollBalint #22858 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
TrollBalint #21941 üzenetére
fstab-al lehet megoldani, jól gondoltad
itt írt erről Major Major
kis kiegészítés:
ha a blkid nem megy akkor próbáld meg az ls -l /dev/disk/by-uuidha valami miatt nem megy akkor is meg lehet oldani h induláskor mountolja a rendszer
csak kell egy xyz.sh fájl ami majd az init.d-be kell rakni
[link]bár ebben a megoldásban nem vagyok teljesen biztos h működne is
-
Speeedfire
félisten
válasz
TrollBalint #21939 üzenetére
ezek azért már használható adatok szerintem
-
rtom
senior tag
válasz
TrollBalint #21854 üzenetére
Options-> Basics fül -> pötty a "Reopen the pages that were open last" szöveg elé. A vissza állítás akkor van, ha vmi miatt rosszul állt le.
Más: nvidia GPU clock, mem clock és hőmérséklet - ezeket hogy tudom parancssorban lekérdezni? Szeretném betenni a conky-ba.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TrollBalint #21749 üzenetére
Mondjuk azt én se értem, miért nem tudták belerakni a normál beállítások ablakba is...
Már több fórumot is láttam, amin ezen problémáznak, hogy hol lehet, és aztán az a végkövetkeztetés, hogy hülye gúglék nem tették kikapcsolhatóvá...
-
Speeedfire
félisten
válasz
TrollBalint #21749 üzenetére
eggyelörre meg ninccs maggyar hejesiráss elenörzzés a gooogllebann
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TrollBalint #21738 üzenetére
Már hogyne lehetne kikapcsolni a helyesírás-ellenőrzőt?
Jobb klikk pl. egy szövegmezőbe, "Helyesírás-ellenőrző beállításai">Nyelvi beállítások>Helyesírás-ellenőrzés mellől pipa ki.
Ennyi...
Azért a helyesírás-ellenőrző hiányába nem kell belehalni, legalábbis én a böngésző nélkül is tudok magyarul... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TrollBalint #21723 üzenetére
"Csak hát chrome-ba is vannak apróságok amik nem tetszenek."
Mégpedig? Talán a letisztultsága, puritán felülete? Vagy a más böngészőkre nem jellemző gyorsasága?Operát használtam előtte, ami szintén nagyon gyors, de most már lassan teljesen átszokom Chrome-ra, mert eddig egyetlen böngésző sem volt gyorsabb nála. A FF a Chrome-hoz képest csigalassú. (Windows-os IE-hez hasonló sebességű...)
Ráadásul a JavaScriptes cuccok szintén Chrome-ban a leggyorsabbak, erre legjobb példa a Gmail (pl. a lenyíló menük). (nyilván Chrome-ra optimalizáltak, na és.)
-
Speeedfire
félisten
válasz
TrollBalint #21708 üzenetére
ugyan ez jön ki a
sudo cat /proc/partitions parancsra is? -
gyurman
tag
válasz
TrollBalint #21690 üzenetére
Vau de érdekes winyód van.
Kérek egy -alább- parancsot, hogy tudjuk mi van a vinyón. Nem lehet hogy partizásnál kicserélted a tipusait?
$ sudo sfdisk --list -
gyurman
tag
válasz
TrollBalint #21663 üzenetére
Hali talán lépj be az CTRL+ALT+2-be, majd add ki a
sudo /etc/init.d/kdm vagy gdm stop parancsot és máris telepítheted az nvidiát. Azt újraindít. Oké? -
rtom
senior tag
válasz
TrollBalint #21643 üzenetére
synaptic-ban csak a flash kulcsszóra keress, ott kell lennie.
Egyéb javaslat: használj böngészőnekchromium-ot vagy google chrome-ot
-
rtom
senior tag
válasz
TrollBalint #21492 üzenetére
Következő lehetőség nvidia driver leszedésére parancssorban:
sudo apt-get --purge remove nvidia-glx* nvidia-kernel-common nvidia-settings
sudo rm /etc/init.d/nvidia-*
sudo update-rc.d nvidia-kernel removeEz eléggé alapos
Utána ha már feltetted a EnvyNG-t, akkor azzal próbáld meg felrakni az általa javasolt drivert. Igen, sajnos GTK-s verziója nincsen, így teleszemeteli mindenféle Qt-s csomaggal a rendszert, de ha sikerült telepíteni az nvidia meghajtót, akár le is szedheted.
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #21492 üzenetére
ha egy lemezt nem a /media alá csatolsz fel, akkor nem jeleníti meg az asztalon az ikonját.
-
rtom
senior tag
válasz
TrollBalint #21472 üzenetére
Az nvidia driver eltávolításához még egy javaslat: telepítsd fel az envyng-t, abban van eltávolítás funkció (az envyng-qt csomag kell, ha jól emlékszem). Ha kell, vissza is tudja tenni.
-
rtom
senior tag
válasz
TrollBalint #21435 üzenetére
Hello fórumozók, kicsit elmegyek síelni és nem segítetek a kezdő linuxosnak?
Hogy fogunk akkor mindenkit áttéríteni win-ről
Két tippem is van:
- valamelyik driver beállítása megmaradt, és most nem nagyon értik egymás, ha volt fenn hivatalos nvidia driver, akkor meg kéne próbálnod az uninstallját, ha tárolóból telepítettél, akkor pedig teljes eltávolítással vagy --purge kapcsolóval eltávolítani
- a xorg.conf végére a következőt beszúrni:
Section "Extensions"
Option "Composite" "Disable"
EndSectionUtóbbi esetben sajnos a Compiz nem fog menni (ha jól rémlik, kell neki a compositing), de a többi elméletileg műxik.
-
Major Major
senior tag
válasz
TrollBalint #21419 üzenetére
firefoxban az eszközök menüben a kiegészítők/bővítmények alatt meg tudod nézni, hogy milyen flash pluginek elérhetők. ha több is van, akkor az adobe-on kívül tilts le mindent, aztán indítsd újra a ff-ot.
-
rtom
senior tag
válasz
TrollBalint #21405 üzenetére
Synaptic, rákeresel a flash kulcsszóra és megnézed, hogy mik vannak telepítve. Most már van vmi adobe-flashpugin is meg a flashpugin-nonfree, ha mindkettő fent van, abból lehet gond. Nálam adobe-flashpugin egyedül megy FF alatt.
-
válasz
TrollBalint #21397 üzenetére
Elképzelhető, hogy másik flash lejátszót is feltettél, vannak még alternatívák, de nem mindegyik boldogul mindennel, amúgy fogalmam sincs, én Operát használok és minden nagyszerűen működik.
Az MPlayernél ha sorba akarsz lejátszani médiákat, akkor indítsad el, majd nyomj egy jobb egérgombot rajta és az előtűnő menünél kattints a "Playlist"-re. Kitallózod a könyvtárat amelyből le akarsz egymás után játszani mindent, jelöld ki őket majd kattints az "OK" gombra. -
törölt tag
válasz
TrollBalint #21347 üzenetére
az xmms2 konzolos es raadasul halozati, semmi koze kis tulzassal a sima xmms-hez a mi szempontunkbol.
vagy forgatsz egyet vagy racuppansz az audacious-ra, ami ennek kb a forkolasa. -
válasz
TrollBalint #21347 üzenetére
Azt, hogy milyen gombra (kombinációra) mi induljon el, azt éppen ott tudod állítani.
Az xmms-t már réges rég óta nem lehet elérni csomagként az Ubiból, érdemes lenne inkább valami modernebb alternatíva után nézni, mondjuk az Audacious és Winamp klón, sőt van benne xmms skin is.
Flash lejátszót tartalmaz az Ubuntu Restricted Extras csomag is, azt érdemes feltenni, mert akkor több mindent felrak egyszerre, a multimédiás tartalmak lejátszásával sem lehet gondod stb. De külön is felteheted, "adobe-flashplugin" néven találod meg a csomagkezelőben. 64 bites rendszernél ha Operával nyomod a netet, akkor érdemes a saját plugin könyvtárába bemásolni a cuccot mert csak úgy mükszik normálisan. -
rtom
senior tag
válasz
TrollBalint #21329 üzenetére
A 3D rendben megy, ezek szerint a gyári drivert használja, nem a nyílt nv vagy nouvou-t.
Ha a felbontás rendben van, az jó, csak a xorg.conf-odban lévő metamodes sor azt mondja, hogy 1920x1200-as asztalt hozzon létre a monitoron, és 1920x1080-at a második kijelzőn, ami pillanatnyilag nincs üzemben, mivel a TwinView után "0" áll...
Jövő héten én is veszek már egy DVI-HDMI kábelt és letesztelem, hogyan lehet a TV-OUT-ot használni
-
válasz
TrollBalint #21329 üzenetére
Próbáltad már a Beállítások -> Gyorsbillentyűk alatt állítgatni őket? Nekem is vannak plusz gombjaim, de nem mindegyikre reagál, csak a szabványos multimédiás plusz gombokra, meg levelezés, net, ilyesmi.
De azért egy MS beviteli szett összes extra funkciójától már ne várjuk el, hogy működjenek Ubuntu alatt is. Mindazonáltal a kernelben láttam több megnevezett billentyűzet meg egér külön támogatását, bár MS-re most hirtelen nem emlékszem. -
rtom
senior tag
válasz
TrollBalint #21299 üzenetére
A Subsection Display Depth 24 után tedd be a kívánt felbontásokat:
Modes "1440x900" "1280x780"
Persze az értékeket módosítsd a monitorodnak megfelelően.
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #21297 üzenetére
/var/log/Xorg.0.log vagy Xorg.1.log vagy Xorg.2.log stb.
-
rtom
senior tag
válasz
TrollBalint #21293 üzenetére
Most akkor mennyi is a monitorod felbontása? Esetleg nincs a xorg.conf-ban egy virtual sor 1900x1200 mérettel? Az nvidia-settings root-ként fut? Megvan esetleg a teljes hibaüzenet a lib.so.1-el?
-
78zolika
senior tag
válasz
TrollBalint #20502 üzenetére
Sziasztok ! Igen kezdő vagyok még a LINUX témában ( kB 5 napja használom ) vegyesen a Windowszal A biztonság roll kérdeznélek benneteket Ezek az ingyenes tűzfalak milyen biztonságot adnak ? Mi van a hekerekel ? Egyik ismerősöm aszt mondta hogy ö azért nem szereti a Linux termékeket mer könnyebb feltörni mint a Windows Pár napig használta és már használták is a jelszavait Igaz lehet ?
-
Ukraan
aktív tag
válasz
TrollBalint #20459 üzenetére
FixY67: köszönöm, lehet, hogy élek a segítséggel, bár első körben arra gondoltam, közvetlenül a Win 7 mellé rakom fel, a C-re. Külön partíciót nem akarok neki csinálni, sok vesződséggel járna.
TrollBalint: szóval Neked XP mellett működik a cucc. A kérdésem az lenne, rendesen, boot menüvel megy a dolog?
Ja és természetesen köszönöm a válaszokat!
-
FixY67
senior tag
válasz
TrollBalint #20459 üzenetére
Amiért nem javasolnám mégsem: ha a windows mellé telepíti a linuxot és root-ként valahol mellényúl, akkor búcsútmondhat a windows-nak is. A 9.10-es Ubuntu-ban már az új grub van, én nem igazán bízom benne - pláne win7 mellett - ráadásul kissé macerásabb is a menu file szerkezete a régebbi grubénál és ami a legrosszabb a grub-ban, tudtommal nem lehet uninstallálni - eltérően mondjuk a lilo-tól.
-
válasz
TrollBalint #18370 üzenetére
úgy, hogy Kubuntu-t töltesz. azon a KDE az alap
nálam 15GB-s partíción is boldog az Ubi, de a /home külön partíción van
-
válasz
TrollBalint #18330 üzenetére
Ha recoveryben indítod felcsatolja a vinyókat.
Az usb-t meg:
listázd ki az eszközöket:sudo fdisk -l
ott lesz köztük az usb, legyen most /dev/sda1
csinálsz egy könyvtárat a /media-ban sda1 névensudo mkdir /media/sda1
csatold be az usb-t (mit, hova a syntaxisa)
sudo mount /dev/sda1 /media/sda1
belépve a drive-ra telepítheted
cd /media/sda1
-
válasz
TrollBalint #18321 üzenetére
elméletileg, de nekem még sose csinált semmit
De próbáld meg kézzel telepíteni:
Fel kellene másolni valahova a driver (mondjuk live-on), aztán recovery, promptsh NVIDIA-Linux-x86-1.0-xxxx-pkgx.run
-
válasz
TrollBalint #18319 üzenetére
ott kicsivel lejebb
valami, repair broken package vagy miszösz -
válasz
TrollBalint #18316 üzenetére
Elöször próbálj recovery mode-ban egy X server javítást, lehet helyrejön.
szerk.: jah, és egy törött csomag javítást is
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
TrollBalint #17229 üzenetére
Attól függ, hogy milyen gyakran telepítesz op.rendszert. Ha ritkán akkor 8.04, mert ahhoz jó sokáig vannak frissítések. A 9.04-eshez viszont kb. még cirka egy évig van, aztán megszűnik.
-
válasz
TrollBalint #17227 üzenetére
En siman visszadugnam a ps2-est, telepites utan meg mehet a wifis.
-
TrollBalint
addikt
válasz
TrollBalint #17169 üzenetére
Az én problémámra senki nem tudja a megoldást?
Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest