- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
pc-user
senior tag
válasz
szaszayanou #43098 üzenetére
Én használok hanghívásra Skype-ot, megy minden gond nélkül...
-
pc-user
senior tag
Üdv! Progit keresnék, aminek segítségével fotókból vcd-svcd készíthető. Előre is köszi.
-
pc-user
senior tag
Korábban megemlítettem itt, hogy nagyon lassú a Firefox adblock és flashblock kiegészítők használata mellett is (Lubuntu 11.08, P III-1266). A Chrome valamivel gyorsabbnak bizonyult, viszont mindkettőt magasan veri sebességben (oldalak betöltése) az Opera. Ha másnak is lassú a Firefox és a Chrome, akkor az Operát javasolnám telepítésre az említett rendszerre.
Ezeket csak úgy zárójelben jegyzem meg. -
pc-user
senior tag
Lubuntu 11.04 van nem éppen mai gépemen (P3-1266); a programok gyorsabban futnak mint a korábban használt Ubuntu 8.04-en (Gnome), a rendszerbetöltés és -leállás is hamarabb megtörténik, viszont a webböngészés lényegesen lassabb. Mi lehet az oka?
Webböngésző: Firefox 7.0, pluginok: adblock, flashblock. -
pc-user
senior tag
Önhibám miatt újra kell telepítenem az Ubuntut...
A Firefox könyvjelzőit hol találom? Előre is köszi. -
pc-user
senior tag
Ubuntu 8.04 alatt routert (Tp-Link) szeretnék használni, dsl kapcsolatunk van, ebben kérnék segítséget! Előre is köszi!
-
pc-user
senior tag
Üdv!
Nem használtam még routert Ubuntu (8.04) alatt, milyet vegyek, tudnátok segíteni? Két gépről lenne szó, mindkettőn ugyanez a rendszer van. -
pc-user
senior tag
A grub-ot szeretném szerkeszteni 10.04 alatt, de a "gksu gedit /boot/grub/menu.lst" -vel nem jön össze (nem is találom a menu.lst fáljt...).
A grub.cfg -be meg nem ajánlatos belepiszkálni -
pc-user
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha az Ubuntu "mellé" utólag kerül telepítésre win os (a hdd egy másik partíciójára természetesen), akkor az Ubi attól még indítható lesz? Nem tudom, hogy a grub helyreállítóval megoldható-e a kérdés?
-
pc-user
senior tag
Ma azzal fogadott a gépem, hogy lefagyott a grub (nem indul el a visszaszámlálás, nem reagál a billentyűkre)... Csak rendszerrel együtt tudom újratelepíteni?
-
pc-user
senior tag
Egy kis segítséget kérnék.
Nem "szabályosan" állítottam le a rendszert és vele együtt a gépet. A következő indításnál ezek az üzenetek jelentek meg:"Unclean shutdown, checking drives"
(70 %-nál megáll)Majd pedig:
"A maintenance shell will now be started.
After performing system maintenance, press Contr.-D, to terminate the maintenance shell and restart the system.
Give root password for maintenance"Jelszó megadása utáni üzenet: "Login incorrect". Csak a Contr.-D-vel lehet továbblépni, de reboot után kezdődik ugyanez elölről...
Tehát nem stimmel a jelszó
Hogyan tudnám használni e rendszert (újratelepítés nélkül)? -
pc-user
senior tag
Telepítettem a Wine-t, de használata során az internet-kapcsolat "elszállt", a Networkmanager Applet ikonja eltűnt a tálcáról... (Ubuntu 9.04).
Nem tudom, hogy találkozott-e már más is ezzel a jelenséggel? -
pc-user
senior tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy milyen (márka, típus) usb-s bluetooth adaptert vegyek, ami gond nélkül menni fog ubuntun.
-
pc-user
senior tag
Sziasztok! Ha Ubuntu minimal cd-ről építkezve összeraknék egy könnyű rendszert, számíthatok-e Slackware-hez hasonló gyorsaságra? Vagy ez eleve kizárt?
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Megpróbáltam remasterelni a beállítgatott Xubuntu rendszeremet, de a live cd kipróbálása során azt tapasztaltam, hogy jópár beállítás nem került az .iso fájlba, pl. asztal-, téma-, menü- beállítás, ikonok. Mit ronthattam el? -
pc-user
senior tag
Telepítési segédletet keresnék APEH-es keretrendszer telepítéséhez (eddig nem találtam, az általam telepített pedig - bár sikereresen megtörtént az install - nem akar működni).
Nem tudom, hogy van-e Ubuntura - nemcsak elvileg - ilyesmire megoldás...
Előre is köszi. -
-
pc-user
senior tag
válasz
Hunter2 #16278 üzenetére
Ja, igen, az eggyel korábbi hsz-edre szerettem volna válaszolni eredetileg...
Szóval kicsit utánanéztem (mert én is használok Operát, de 8.04-en) és ezen az oldalon: [link] ugyanezt a problémát veti fel valaki, hogy Ubuntu 9.04-en, 9.64-es Opera alatt nem működik a 10-es Flash. Bele kellene olvasgatni, hogy milyen megoldásokat javasolnak ott.
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #16112 üzenetére
Zenwalk-ot már telepítettem egyszer. Az a tapasztalatom, hogy nem árt jól odafigyelni, mert a telepítője (ami, ha jól emlékszem, csak angolul kommunikál) nem olyan felhasználó-barát, mint az Ubuntué.
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #16078 üzenetére
A Crunchbang 8.10 (Lite) telepítőjében az egyik lépés (nekem) nem működött egyébként.
Én is örülnék valami Puppy, vagy Dammn Small Linux sebességű magyar disztrónak...
-
pc-user
senior tag
Én csak azt a 3 parancsot szoktam alkalmazni, amiket a hsz-od elején leírtál.
A "lomtalanítót" csak egyszer láttam - futólag - az új (9.04) Ubuntuban, de kellő ismeretség hiányában, jobbnak láttam békén hagyni egyenlőre...(#16067): erre a gépre jó választás lehet a Crunchbang Linux. Nem tudom, hogy ennél könnyebb Ubuntu van-e.
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #15970 üzenetére
Köszi a választ.
Na-kia: ugyanez a probléma jelentkezett nálam is (egyébként 9.04-es verzióról van szó?).
Major Major azt tanácsolta, próbálkozzam Network Manager-el - próbálkozz te is, hátha megoldódik a gondod.
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #15944 üzenetére
Nem próbáltam Network Manager-el, de úgy látszik, a probléma nem "ideát" van...
-
pc-user
senior tag
Feltelepítettem a 9.04-es Ubuntut. Beállítottam az internetkapcsolatot - működött megfelelően, viszont a következő újraindítás után már nem
(a Firefox oldalbetöltési hibát jelzett). A beállításokon nem változtattam semmit.
Korábbi verziókkal nem volt ilyen prolémám.
MI történhetett? Előre is köszi.
-
pc-user
senior tag
Szeretném elérni, hogy ne az alaplapi hangkártya szóljon, hanem a "másik". A hangeszköz kiválasztásakor a "másik"-at jelöltem ki, ennek ellenére nem akar szólni rendszeresen (néha előfordul, hogy mégis az megy az alaplapi helyett
)
Tud ebben segíteni valaki? Előre is köszi.
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Találtam egy jó kis midi lejátszót; Timidity néven. Élvezhető hangszerkészlettel szólaltatja meg a midi fájlokat.
A problémám csak az, hogy a proc. használat - lejátszás közben - gyakran 100%-ra ugrik, de általában is min. 60-70% (P3, 1000 Mhz).
Nem tudom, hogy hangkártya váltással (pl. alaplapi helyett SB Live!) csökken-e a proci terhelés? -
pc-user
senior tag
Nagyjából ilyen az én konfig-om is...
Szerintem:
1. A Xubuntu-tól könnyebb, gyorsabb disztrót kellene megpróbálnod... (pl. Crunchbang Linux - csak egy tipp)2. Ha Firefox-ot használsz, érdemes telepíteni a Flashblock és Adblock kiegészítőket. (Miután felraktam ezeket, csökkent a proci-használat...) Nekem egyébként az Opera gyorsabbnak tűnik...
(3. Audio/video lejátszónak nekem a MPlayer jött be, gnome-mplayer front-end...)
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #14199 üzenetére
Köszi. Akkor jelenleg még nem...
ádyz: sikerült telepítened a pysdm-et?
-
pc-user
senior tag
Szép estét Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e törölt adatok helyreállítására szolgáló (recovery) progi - ext3 fájlrendszerre?
ádyz: a pysdm -et ismered?
-
pc-user
senior tag
Csak egy tapasztalat:
"Régi vas" (P3/1000) gépemen a Crunchbang Linux-ot (openBox-Ubuntu) nyüstölöm mostanában és pozitív tapasztalataim vannak teljesítmény terén. Kde, Gnome, Xfce, Lxde próbálgatása után most úgy tűnik, az OpenBox-os felület a jó választás erre a géptípusra (maradva az Ubuntunál...). -
pc-user
senior tag
Köszi Mindenkinek a hozzászólásáért!
Az Operának a sebességére (Firefox-hoz viszonyítva) volnék kíváncsi elsősorban, úgyhogy majd próbálgatom... Állítólag gyorsan lapoz (nem tudom, mihez képest) és a tartalmat is viszonylag hamar betölti...
A Seamonkey-t már használgattam, csak a bővítmények (adblock, flashblock) telepítésével voltak nehézségeim.
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a grub menüben a sorrendiséget hogy lehet megváltoztatni? (Azaz: a sorban utolsó kerüljön az első helyre.)
Több progival próbálkoztam, de nagyon nem akar sikerülni...Előre is köszi.
-
pc-user
senior tag
Most készülök kipróbálni az "Ubuntu Lite 8.04 Hun" névre hallgató live cd-t. Kb. 1 hónapja jelent meg, lxde ablakkezelőt használ, régi vasra (is) jól jöhet...
Akit érdekel, itt talál róla részleteket: [link]
-
pc-user
senior tag
válasz
newgamer #13658 üzenetére
Igen, értem; 3d nélkül is problémás a dolog.
(Egyébként, mint írtam is, nekem az Ubuntu kis híján összeomlott az Nvidia illesztőprogi telepítése után, ugyanakkor Mandriva alatt nem volt semmi gond az illesztőprogival, ráadásul alapból fel is települt. De nyilván más tényezők is közrejátszhatnak ebben persze, ettől árnyaltabb ez a kérdés...) -
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani azt valaki, hogy a sikertelenül feltelepült nvidia drivert hogyan lehet eltávolítani? Problémát jelent rendszer induláskor.
(A Synaptic-ban több nvidia-s fájl is van, de nem szeretnék kísérletezgetni, inkább megkérdezem tőletek, hátha valaki már művelt ilyet...)
Előre is köszi.
-
pc-user
senior tag
Megszökött a conky az asztalról...
Mi lehet a gond vele? -
pc-user
senior tag
válasz
Xmodule #13075 üzenetére
Na én is valami ilyet olvastam, pont most szerettem volna leírni; nincs külön lomtár az lxde-ben...
A panelra, vagy az asztalra szeretnék kitenni valami elfogadható ikont a firefox-nak (pl. a sajátját), de egyenlőre nem sikerül...
A Gnome-hoz képest elég szűkreszabottak a lehetőségek...
-
pc-user
senior tag
A Tracker kikapcsolásával (ha nem tartunk igényt a kereső és indexelő szolgáltatásra) valóban felgyorsul a rendszer - tapasztalom.
-
pc-user
senior tag
Több fórumon is írják, hogy a 8.10-es Ubi elég lassú; és ez nem csak hardver és nem csak ablakkezelő kérdése.
Több javaslatot is olvastam. Pl.:
- acpid kikapcsolása
- tracker kikapcsolásaEzen műveletek után állítólag gyorsabb lesz a rendszer.
Valakinek van valamilyen tapasztalata? -
pc-user
senior tag
.pps fájlok lejátszásához keresnék programot OpenOffice-on kívül.
Tud valaki ilyenről Linux alatt?
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #12775 üzenetére
Felraktam az új Ubuntut, már nem tudom kipróbálni... Kicsit lomhábban mozog a gépen, de hát; valamiért valamit...
Gondolkodtam a Linux Mint-en (xfce), de nincs stabil verzió még belőle. Bár egy live cd-t meg lehetne kukkantani, különös tekintettel a csatolásokra. -
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #12770 üzenetére
Csak egyetlen hdd van a gépben.
Sok mindent javasoltatok (pl. utólagos kézi csatolás). Az Ntfs partíciót sikerült olvashatóvá / írhatóvá tenni, a Fat32-es csak olvashatóvá vált (akárhogy bütyköltem a jogosultságokat a "Felhasználó és csoportok" beállításain keresztül).
Azért bosszantó ez a dolog, mert az Ubuntu ilyen meglepetésekkel nem áll elő. (vagy legalábbis engem még nem örvendeztetett meg ilyesmivel...)A Xubuntu tényleg jó kis rendszer (volna) régebbi vasakra, kár, hogy ezt a hiányosságát még nem "orvosolták"... Szerinted tudnak egyáltalán erről a fejlesztők? (talán írni kéne nekik...)
-
pc-user
senior tag
válasz
#35723520 #12702 üzenetére
Kösz szépen. Minthogy Ubuntus alapokra épül, megfordult a fejemben, hogy "tudhat magyarul".
Jó lenne már egy stabil xfce-s változat is belőle...Más:
Kicsit utánanéztem a neten a "Xubuntu és a partíciók csatolása" témának. Sokan panaszkodtak, hogy nincs automount, nem csatolódnak a pendrive-ok, cd romok sem, stb... Ezt tapasztaltam én is.Még arra lennék kíváncsi, hogy az xfce-s L Mint-nek vannak-e ilyen hiányosságai...
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged