- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
Aktív témák
-
-
válasz
Remus389 #36484 üzenetére
Speciel Skype van natívan, csak el kéne menni az oldalára és letölteni avagy ezt megtenni a Szoftverközpontból. Office is van, az OpenOffice - más kérdés, hogy abban nem lesz köszönet. MSN helyett meg Pidgin. Ahogy olvastam, Chrome telepíthető, de elég bugos lesz úgy, használjon Firefox-ot. Kezdő felhasználóként ajánlatos mindig a Szoftverközpontot használni, az a legegyszerűbb (menüben alkalmazások/szoftverközpont).
-
Próbáltam volna partícionálni egy SD kártyát (kártyaolvasóval) Gparted-del, de hiába választottam le, továbbra sem engedett semmilyen műveletet. A "leválasztás" továbbra is kiválasztható maradt. 10.04-em van. Már megoldottam máshogy, de azért érdekel, hogy mégis mi a jó francért nem hagyta. A többi meghajtón működött volna.
-
válasz
szil@'rd #32598 üzenetére
Azért őrizd meg az infót arra az esetre, ha a slave vinyó kikerül a gépből
Én úgy csinálom amúgy, hogy a rendszerindítót (Grub) arra a vinyóra íratom, amelyiken az Ubuntu van és aztán az alaplap indítómenüjéből választom ki, hogy melyik rendszert akarom indítani. Így utólag is meg lehet csinálni Ubuntu-ból, hogy a Grub-ot ráíratod a másik vinyóra is, a Windows-os vinyó mbr-jét meg helyreállítod a DVD-ről.
-
-
válasz
misirulez #32579 üzenetére
Parancsolj. Más Windows verzióhoz kéretik kiguglézni a megfelelő leírást
-
válasz
Kendek #32568 üzenetére
Köszi, a témákat telepítette, de nem látok különbséget. Felraktam az Emerald Theme Manager-t, nem találok olyan gombot, ami alkalmazná... hogyan kéne alkalmazni?
Most már nem írja ki a hitelesítős dolgot, szerintem az apt-get update ezt megoldotta.
Az Evolution kér jelszót automata bejelentkezéskor, mondván, hogy a bejelentkezési kulcstartó nem lett feloldva.
-
+ miért írja ki minden csomagra, hogy nem megbízható a forrás és nem települ?!
+ hogyan lehet ILYEN témáim, de olyan, ami működik is, mert itt egyik parancs sem jó (főleg pl. az Aqua Dreams féle középső menüsor megvalósítása érdekel)Előre is köszi
-
Nemrég raktam fel a 10.04-es Ubit. Az megoldható, hogy automatikus bejelentkezés után ne kérjen minden műveletnél (frissítés, e-mail, stb.) jelszót?
-
-
válasz
lestyanrobi #32319 üzenetére
Ne is engedd, hogy bármit kotorjon a Windows partíciókon, mert gyakorlat hiányában hazavághatod. Ezt a Win alóli telepítést és egyéb virtuális baromságokat végképp kár erőltetni. Kezdőként a legjobb, amit tehetsz, hogy másik vinyóra telepíted (egy 20Gb-os őslelet is elég), KIHÚZOTT elsődleges (Windows) vinyóval. Így nem kell vacakolni, tutira nem cseszheted el a Windows partíciókat. Alapból mindig a Win indul, ha már visszadugtad, az Ubuntut meg a BIOS boot menüjéből (Asus lapnál F8), a másik vinyót kiválasztva indíthatod.
Én mindig így csináltam, ez a biztos. Amikor meg nem, akkor nyomathattam a fixmbr parancsokat a Win telepítőlemezéről...
-
válasz
Sweet Lou 6 #32298 üzenetére
Azt is kipróbáltam, az még nagyobb trágyadomb, ráadásul eltűntetett egy NTFS partíciómat, ahhoz képest, hogy amúgy meg nem tudtam megnézni azokat. A leginkább kezelhető az Ubuntu, csak hát nem a legszebb, de annak, akinek kell a családban, jó lesz
-
válasz
Sweet Lou 6 #32290 üzenetére
Nem azt használok, csak kipróbáltam, de rájöttem, hogy a sima Ubuntu jobb.
-
Mérget ugyan nem vennék rá, de 99%, hogy alap funkciókat támogatna. Az viszont már erősen a Linux hibája, hogy beállítom a két képernyős módot, erre végtelen ciklusba kerül hardverfelismerés után... bootolás után végigmegy az az 5-6 ikon az elején, aztán kezdi elölről (Kubuntu 10.10.).
-
-
válasz
Kendek #32205 üzenetére
Köszi! Közben találtam egy programot is, amivel elvileg megmenhető az adatok egy része. Előbb ezzel lementek, amit lehet, mielőtt újra ráeresztenék a partícióra valami linuxos csodát. Áldom az eszemet, hogy nem a master vinyóra telepítettem, mert tökön is szúrnám magam, ha minden újra kéne telepíteni
-
Ugyan nem Ubuntu, hanem openSuse, de talán itt hamarabb válaszra lelek: a 3db vinyóm közül felraktam a legkisebbre (160Gb), amin van egy 128Gb-s NTFS partíció, meg a maradék. A maradékra feltelepítettem az openSuse-t, majd mivel nem akartam, hogy belerondítson a fő vinyó MBR-jébe, azt letiltottam és engedtem a root partícióból indítást, illetve a GRUB-ot is oda telepítettem. A fő (500Gb) vinyón van a Vista.
Ezek után a 128Gb-s partícióm eltűnt, a Vista nem látja, a file rendszere RAW, a meghajtó betűjele ennek ellenére megmaradt. Megmenthető még vagy intsek búcsút az adataimnak? Meg ez mégis miért történt? Ubuntu esetében sosem volt ilyen.
-
válasz
Kendek #30189 üzenetére
No, a rmmod ehci-hcd nem ér egy kalap szart sem, mert kiírja, hogy nincs ilyen modul. Odáig elszenvedtem magam, hogy legalább Skype-pal működik, xawtv-vel működik, így érthetetlen, hogy a ZoneMinder-rel miért nem akar, de ez van. Próbáltam bash-sal indított böngészővel is, semmi.
Jó tanács: aki videomegfigyelő rendszert akar csinálni, nézze meg a kompatibilitási listát és csak a sima pipásokból válasszon. Persze ez sem garancia.
Tekintettel rá, hogy az anno 20 rongyért vásárolt kamerámat nem hajlandó kezelni a Linux, még mindig jobban megéri 25 euróért megvenni a Windows-os megfigyelő programot. Számomra ismételten bebizonyosodott, hogy az Ubuntuval és társaival az irodai prüntyögésen kívül ne akarj bármi mást csinálni
(még akkor is, ha nem feltétlen az Ubuntu hibája, hogy a ZM-et fakezűek írták)
-
válasz
Lakers #30211 üzenetére
2. De igen, én is úgy csináltam, mert nem szeretném, ha beleszarna a Win partícióba. Az utolsó résznél van egy advanced gomb, ahol meg lehet adni, hogy melyik winchesterre tegye a GRUB-ot. Nekem több vinyóm van, egyiken maradt érintetlenül a Win, a másikon az Ubuntu az oda telepített GRUB-bal, így boot menüből tudom kiválasztani, hogy melyik rendszer induljon. Sokkal tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés és nem utolsósorban csont nélkül le lehet darálni az Ubuntut. Ez persze csak akkor működik, ha legalább 2 vinyód van.
-
válasz
Rebirth II. #30200 üzenetére
Hát, mert a Nero szar. Simán fel lehet írni DVD-re is, többször csináltam, csak én Ashampoo Burning Studio-t használok. 30 napig ingyenes, szóval meg tudod vele csinálni.
-
-
Hogy tudok hozzáférési jogot adni egy eszköznek? Elvileg sikerült felismertetnem a Logitech webkamerámat, látszik is a /dev/video0, de a syslog azt írja, mikor a ZoneMinder használná, hogy permission denied. Előre is köszi!
-
-
A ZoneMinder videómegfigyelő rendszer programot telepíteném LEÍRÁSSAL, kevés sikerrel. Szoftverlistából telepítve a következő hibát kapom:
"mysqladmin: connect to server at 'localhost' failederror: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)'
Check that mysqld is running and that the socket: '/var/run/mysqld/mysqld.sock' exists!
dpkg: hibás feldolgozás: zoneminder (--configure):
installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
zoneminder
Beállítás: zoneminder (1.24.2-2build3) ...
�mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)'
Check that mysqld is running and that the socket: '/var/run/mysqld/mysqld.sock' exists!
dpkg: hibás feldolgozás: zoneminder (--configure):
installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
"Letöltve, csomagkezelővel telepítve meg EZT. Valami ötlet? Egyszer élném meg, hogy valami elsőre működik ezen az oprendszeren... előre is köszi!
-
-
Hogyan tudok az új GRUB-ból kivenni menüpontokat? Külföldi fórumokon azt olvastam, hogy nem ajánlatos szerkeszteni a grub.cfg-t, menu.lst meg nincs többé.
-
Azzal, ami a szoftverlistában volt. Totál le van butítva a grafika (1280*1024-nél nem adom alább), de még a post process-t ki tudnám kapcsolni. Azért a P4 3GHz/GF6600/1Gb csöppet soványabb, mint az E6600/GF8600/4Gb, sz'al nincs kizárva, hogy az összes CPU erőforrás elmegy az emulálásra. Még kipróbálom Cedega-val, aztán, ha úgy sem, akkor marad az XP-n játszás. Ja, az asztali effekteket kikapcsoltam.
-
-
válasz
kovaax #27610 üzenetére
Windows-nál, főleg Vista-tól felfelé, tényleg semmi szükség parancssorra még nem általános felhasználásra sem. S elmondhatom magamról, hogy a netezéstől kezdve a játékokon át a 3D tervezésig mindenre használom a gépet, mégsem kellett sosem a cmd-hez folyamodnom. Igazából Ubin sem kellett igazán terminálhoz folyamodnom, ami azért fejlődés a korábbi kiadásokhoz képest. Más kérdés, hogy egységsugarú user kezébe Windows-t is hiába adsz, azt sem fogja tudni kezelni. Én is kipróbáltam több Linuxot, de az Ubuntut tartom a legnormálisabbnak.
Tegnap viszont kipróbáltam a Guild Wars-t Ubuntun. Hát valami siralmasan képregény volt az egész. A konfig: P4 3GHz, GF6600, 1Gb RAM. A játék XP alatt tűrhetően, ~30 fps-sel fut. Itt jönne a képbe a parancssori szerencsétlenkedés, manuális nVidia driver telepítése, stb., amivel valószínűleg nem érnék semmit...
-
válasz
EmberXY #27605 üzenetére
Köszi, ezeket végigzongoráztam. Na, de legalább rájöttem most arra, hogy a Nautilus a beépített filekezelő neve
Csakhát ezt még Windows-on sem bírom.
kovaax: nem vettem zokon, de még én is idejétmúlt megoldásnak találom a parancssort (hozzátenném, otthoni környezetben), nemhogy édesanyám, akire erőltettem az Ubuntu-t :-) Egy felhasználóbarát OS-ben egyántalán nem kéne, hogy kelljen parancssor (vagy terminál, ahogy tetszik). A kézre eséssel kapcsolatban meg én totál megszoktam a Total Commander-t, mert Norton Commander alapokon, azok gyorsbillentyűit pofátlanul lemásolva zökkenőmentes átállást biztosított.
-
-
-
-
Komolyan nincs egy normális Total Commander klón Ubuntura?
Tux Commander: nincs kompakt nézet (kiterjesztés a file-ok mögött, filenév-hossz függően), randa
Total Commander: az abszolút etalon, látom az egész filenevet, működik a szürke+, stb.
Krusader: csilli-villi, csomó minden állítható, még a kompakt nézet is, de az fixennincs meghajtó lista (vagy csak én nem találom a kupac haszontalan opció közt), elcseszett 20 éve beidegződött szürke+
GNOME Commander: tyü, van meghajtó lista, ki is néz valahogy, végülis egyetlen baja a rövid nézet hiánya (de miért olyan kurva nehéz ezt megoldani 2010-ben?)
Midnight Commander: ez meg valami vicc? Ilyet úgy '92-ben láttam utoljáraGNOME Commanderhez nincs valami mod? Pl. tökre nem érdekel a "Jogosul", "UID", "GID" oszlopok, helyette a file neve hasznosabb volna.
-
Help! Mióta frissítettem 9.10-ről 10.04-re, a betöltőképernyő helyett egy összevissza kockázódott Ubuntu felirat látszik, kb. 16 színben összesen, valamint a Rendszerbetöltés-kezelő nem hajlandó elindulni. Semmi hibaüzenet, beírom a jelszót és semmi. Ötlet? Előre is köszi.
-
No, sikeresen frissítettem 10.4-re. Hogy kell visszacsinálni az ablakok gombjait a megszokott oldalra? (egyántalán miért kell ezzel szórakozni, legközelebb alul lesz?)
-
válasz
#40553216 #25570 üzenetére
Felraktam a Thunderbird 3.0.4-et, a link probléma ezzel megoldódott. Talán a .doc is meg fog majd a következő kiadással...
Addig próbálgatok más levelező programokat, hátha. A Thunderbird 2 meg egyszerűen nem akar indulni, ha letöltöm és kicsomagolom, szoftverlistából sem az odaírt verzió telepedik, ennek valszeg az az oka, hogy valamikor frissítettem a csomagokat és parancssorból nyomattam fel a 3.0.1-et.
-
válasz
#40553216 #25567 üzenetére
Hát ez anyámat nem fogja meggyőzni arról, hogy ne állítsam vissza az XP-t, főleg, hogy azon működik a mellékletből megnyitás ill. a linkek megnyitása is. Tulajdonképpen én is csak néztem, hogy ilyen van. Igaz, hogy csak valami bemásolgatós Thunderbird van fent (ez sem kevésbé röhejes), de a "mezei" szoftvertáras meg csak angolul hajlandó telepedni.
-
válasz
Dark Archon #25532 üzenetére
-
Két gondom is volna az Ubuntuval és a hozzá kapcsolódó Thunderbird-del (3.0.1). Egyfelől .doc-ot nem hajlandó megnyitni a levélből (persze OpenOffice telepítve van). PDF-nél, JPG-nél kijön rendesen a megnyitás ablak, .DOC esetében meg csak mégse / mentés. Miért?
A másik, hogy levélben levő link esetén b***ik megnyitni a böngészőt. Miért?
Előre is köszi.
-
-
-
válasz
Dark Archon #23526 üzenetére
Megoldva, system restore módban:
sudo debconf gnome-panel
gconftool –recursive-unset /apps/panel
rm -rf ~/.gconf/apps/panel
pkill gnome-panel -
Most meg EZ mi?! Hihetetlen, hogy nem tudok haladni, mert ilyen baromságokkal kell foglalkoznom... csak el akartam tüntetni egy hangszóró ikont a tálcáról, mert kettő volt. Végzetes hiba volt. Semmit nem tudok kezdeni a rendszerrel, ha újraindítom, akkor is villog.
-
-
-
-
válasz
ntomka #23459 üzenetére
Nem, úgy indítottam, ahogy leírtad. Felbontást tudok állítani, frissítést nem. Tartok tőle, hogy a driver nem kezeli, hogy a monitor 75Hz-n, a TV 50Hz-n menjen, hanem egyformára fixálja.
Másik nagy gondom a Thunderbird. A szoftverlistából feltéve egyrészt angolul pakolja fel (miért?!), ráadásul csak a 2-es verziót. A 3-ashoz meg meg folyton rá kell nyomni a futtatás engedélyezéséhez, mert szöveges parancsfile-t futtat. Ezt is túlélném. Viszont most ahhoz képest, hogy magyart töltöttem le, Inbox és Draft jelenik meg az újonnan létrejövő mappáknál, ha át akarom nevezni, akkor létrejön ugyanaz mégegyszer (az egész beérkezett leveleket lemásolja). Ez már eleve gáz, de amikor bezárom a programot és újra megnyitom, már csak az Inbox nevű van meg. Oké, hogy átirányítottam a könyvtárakat az NTFS rendszerre, mert közösíteni akarom, hogy XP-ről is használni lehessen, de az is magyar volt. Nem értem, hogy lehet így elcseszve valami. Édesanyám gépéről van szó, tehát angol verzió használata nem megoldható. Félő, hogy marad az XP, mert ennek a Linuxnak még olyan gyermekbetegségei vannak, hogy szánalom. De legalább gyorsan indul. Hurrá.
-
-
-
válasz
ntomka #23443 üzenetére
Igen, az a bajom. Root-ként belépve sem megy. Gányolással persze meg tudnám csinálni, de az annyira már nem vicces 2010-ben, hogy egy tv kimenet ki/be kapcsoláshoz vagy felbontásváltáshoz konfig file-okat kelljen átigoratni Live CD-ről. Mondjuk szerencsére állandóan rá van dugva a gép a tévére, így nem kell ki/be kapcsolgatni, de azért jó volna tudni ennek a normális menetét.
-
válasz
ntomka #23356 üzenetére
Na, ez sem működött, pedig már létezik a xorg.conf. Érdekes módon, most így másodszori telepítés után felismerte a monitort és hajlandó natív felbontáson kezelni, már csak majd a tv kimenet lesz érdekes.
Többi gondomat (auto NTFS mount, Grub editor) megoldottam BootManager-rel ill. grafikus Grub szerkesztővel. Rávenni valami jó videolejátszót az infra távirányító kezelésére, na az lesz kihívás
-
válasz
#40553216 #23341 üzenetére
Hm, elvileg találtam rá megoldást:
1) open a terminal
2) sudo mv -i /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup
2) sudo touch /etc/X11/xorg.conf
3) sudo nvidia-settings
4) hit "save configuration"Mondjuk, ha nincs xorg.conf ez sem fog segíteni. De akkor a menu.lst-t is ezért kerestem hiába?
-
Újabb gond: Ubuntu 9.10-et telepítettem, nem ismeri fel a monitort, 1024*768-ban hajlandó kezelni 1280*1024 helyett (pedig Samsung). Ezt még túlélném, mert az nVidia X Server-rel át tudom állítani, de nem tudom elmenteni a xorg.conf-ba (Failed to parse existing X config file '/etc/X11/xorg.conf'), ami azt eredményezi, hogy újraindítás után ismét 1024*768 fogad. Próbáltam rendszergazdaként belépve, semmi.
Mentsem le más néven, majd Live-val cseréljem ki a kettőt?! Majd ugyanezt játsszam el, ha ki-be akarom kapcsolni a TV kimenetet? Már kezd rémleni, miért volt tele a tököm már a 8.04-gyel is.
Valamint frissítéskor keresztkérdéseket tesz fel, pl. frissítse-e a GRUB-ot vagy hagyja meg a meglévőt. Mit érdemes válaszolni? Eddig azt tettem, hogy hagyja meg a régit, az a biztos.
-
-
Help!
Régen tudtam, de mára ez elkopott. Melyik file-ban kell matatni, hogy automatikusan mount-olja az Ubi az NTFS partíciókat? Méghozzá úgy, hogy az egyedi azonosítója alapján, amit már szintén elfelejtettem, hogy hívják.
-
válasz
#40553216 #23238 üzenetére
Egyébként ez nekem is az elsők között van, hogy root-nak jelszót adok és úgy intézek dolgokat. Elég frusztráló, hogy a saját gépemen állandóan korlátozva vagyok és egy file-t sem enged átszerkeszteni. Azóta mondjuk rájöttem, ha felhasználóként belépve root-ként nyitom meg, az talán valamivel elegánsabb megoldás
-
válasz
#40553216 #23232 üzenetére
Én a Windows-ra értettem a 20k-t, "természetesen" egy CAD program milliós nagyságrendű. Sajnos ebben a világban (hát még a válság óta) a vevők határozzák meg, mit használj, ha egy német/amerikai/angol fazon küld egy rakás rajzot, hogy ezt gyártsd le, olyan nincs, hogy "de hát én VariCAD-et használok, mentsék már el máshogy...". Persze, a Linux-ot nem is igazán munkaállomás környezetre találták ki, szervernek viszont jó. Azzal tényleg lehet jó pár 10 ezret fogni.
-
válasz
kozyadam #23216 üzenetére
Így van, a Win-hez idomítottak. Bár szerény meggyőződésem, hogy már akkor DOS-t nyűttem és a Novell-lel szórakoztam, mikor még nem is éltél. A más - ebben az esetben - azt jelenti bizony, hogy rosszabb, én mindent megtettem: de az istennek sem fogom lecserél(tet)ni pl. az Autocad-et a VariCAD-re, mert kb. a 3.1-es Win idejében volt ez a kezelhetetlen (ronda) felület és logika a divat. Akinek nem ér meg 20 ezret, hogy maximálisan kihasználja a gépét, BÁRMIRE, annak valószínűleg a gépe sem ér túl sokat és/vagy nem is akarja kihasználni a gépét, csak fikázza a Windows-t, közben összes PC-s tevékenysége kimerül az internetezésben.
-
válasz
#40553216 #23214 üzenetére
Hát, nagymamámnál még az érintőképernyős telefont is bebuktam, leültetném a gép elé, semmit nem fog tudni csinálni vele, tökmindegy milyen OS. Az egész ott elhasal, hogy mi az az egér, bal/jobb gomb, dupla kattintás...
Anno egyébként inkább itt kérdeztem, ha bajom volt az Ubuntu-val. De mivel senki Ubuntu-s nem használja ki a gépe tényleges erejét, a dolog ott megbukott, hogy hogyan kell beállítani a TV kimenetet (végül 2 órát szívtam vele, konfig fileokat írogattam át, de sikerült). Illetve volt még 1-2 ilyen extrém felhasználásnak számító kérdésem
Ok, a filerendszer olyan, amilyen, legyen pusztán szokatlan. De miért kell a programoknak gyökérebbnél gyökérebb nevet adni, hogy még véletlenül se lehessen rájönni, mire való? Egy videó lejátszása akár VLC-vel, felirattal is extrém sportnak számít. Hát még, ha esetleg zenét hallgatnál, pl. egy programot nem találtam, ami a rohadt együttes nevét tenné előre, ne a szám címét (de ezek persze betudhatóak az én bénaságomnak, de akkoris így marad meg bennem, mint tapasztalat). Normális torrent kliens-t sem találtam, maradt a BitTorrent + Wine (de ez megint nem a mezei felhasználó kategória). Aztán a képszerkesztés... én nem tudom, milyen logikával készült a Gimp, de hogy nem embernek, az tuti (persze azóta fejlődhetett).
Végső soron kijelenthető, hogy egy mezei felhasználónak tökmindegy, milyen OS-t használ, amíg megtalálja a böngésző, a levelezés (de mezei felhasználó weben levelez), és az Office ikonját. Amíg rá nem jönnek a fejlesztők, hogy pofára lekoppintott Win kell, addig az Ubuntunak nincs esélye.
De, ha édesanyám bevállalja, lecserélem az XP-jét Ubuntu-ra, kiváncsi leszek
Csak én iszom meg a levét... már a makrós Excel táblázataira is keresztet vethet szvsz.
-
válasz
#40553216 #23210 üzenetére
De mire először rájöttem, mit kell beütni és hova... érted? Ez elég ironikus egy közösségre épülő OS esetében. Mezei user a büdös életben nem jön rá, hogy kell kapcsolódni a netre varázsló nélkül. Kivéve, ha nem direktbe kötött ADSL-je van, mert routeren keresztül nincs ilyen probléma. Konkrétan varázslóra gondoltam egyébként, az ASCII grafika kissé elavult
-
válasz
#40553216 #23208 üzenetére
Öhhmm... s most ezzel mit bizonyítottál? Hogy a kereső még csak meg se találja a Firefox programot? Egy egyszerű user, aki nem ismeri a kiterjesztéseket, szvsz ne akarja akkor tudni, hogy hol vannak az egyes futtatható file-ok
Ha meg mégis tudni akarja, akkor Win-ban jobb klikk az ikonra és tulajdonságok, de ez emlékeim szerint Ubuntuban nem jön be.
-
válasz
#40553216 #23207 üzenetére
Nem is szántam kritikának. Használtam eleget az Ubuntu különböző kiadásait, s valóságos csodaként éltem meg, mikor grafikus(!) felület keletkezett végre az internetre kapcsolódásnak. Végülis tényleg nem egy fontos dolog, csak ez képezi az alapját a rendszernek. MSN helyett jó volt a Kopete, a Skype viszont natívan fut rajta, az volt a lényeg
-
-
válasz
FixY67 #23200 üzenetére
Vistán Win gomb, beírom, mit akarok keresni, majd katt a "keresés mindenütt"-re. Lehet klikkelni a "keresés az interneten"-re is. Katt nélkül meg a feltelepített programokat, beépített cuccokat, stb. keresi. Használni mondjuk nem szoktam, egy Commanderrel átláthatóbb képet kapok mind Windowsban, mind Linuxon.
-
-
válasz
CPT.Pirk #23165 üzenetére
Tényleg hatalmas intelligencia kell egy keresés lefuttatásához
Első dolgom volt Ubuntu telepítése után, hogy felrakjak valami Total Commander-szerűt (nem a Midnight volt, hanem valami más, aminek nem jut most eszembe a neve) a kretén könyvtárrendszer miatt és máris minden meg lett.
-
válasz
Zirowe #17708 üzenetére
egyszer felrakom,telepítem amit kell és már csak használni kell <-- na, Linuxban ilyen nem létezik. A kép TV-re küldése már külön tanfolyamot igényelne, a számtalan apró baromságok megoldásáról már nem is beszélve. Szerencsédre nVidia kártyád van, ezzel egy gonddal kevesebb.
-
-
Felraktam a Linux Mint 7-et, majdnem minden szép és jó, de hang egy deka nincs. Ubuntu alatt volt. ALSA driver a legújabb, azt írja, a hangszórócska is ott van, de meg se nyikkan. Ebben egyántalán hol lehet megnézni a felismert hardvereket?
-
-
válasz
CPT.Pirk #17061 üzenetére
Hát ilyen nálam is volt, csak Knoeppix-szel. Amit tehetsz: kiveszel minden "felesleges" cuccot a gépből (extra LAN kártya, TV-tuner, hangkártya, plusz vinyók) és újra próbálkozol. Másfelől amd64 verzióval próbálkoztál? Ha igen, próba x86-ossal, ha nem, akkor vice versa
Töltsd le újra (máshonnan), md5hash ellenőrzés, íráskor is csekkold be az ellenőrzést és írd ki lassabban egyszer írható cd/dvd-re.
-
25eFt annak, aki nem ismeri az ebay-t (átszámítva 16eFt-ért vettem szállítással együtt, ennyit nekem megért). 40-50-ért senki nem fog Win7-et venni, én most spec. az ingyenes RC verzióra gondoltam, ami márciusig megy, addigra talán a gazdasági helyzet is normalizálódik és vele együtt a Win7 ára. De, hogy a Vista 0 évig lenne használható, azt erősen meredek kijelenteni
Igaz, hogy a VGA csere olcsóbban kijönne, de nem biztos, hogy a VGA okozza a hibát, valamint most 8600 kategóriájú kártyát venni, na, annak 0 év a használhatósága. 40 ezerért VGA-t venni (pl. GF 260 GTX), majd a Linux miatt kihasználatlanul hagyni szintén nem nevezhető bölcs döntésnek.
-
-
-
válasz
petya80 #16921 üzenetére
Ezt a Mint 7-et ugyan nem ismerem, de esetleg próbáld meg Ubuntu Live CD-vel. Ha azzal megy, akkor a gányolt Linux az oka (nekem Ubuntu 8.04-gyel ill. a 7-esekkel az ADSL beállításával sosem volt gond). Ellenben az összes többi kiadásnak, amit próbáltam, mindig volt valami gyíkja (nem a nettel).
-
válasz
Pubszon #11680 üzenetére
Legjobb külön vinyóra. Én úgy csináltam, hogy Live CD-ről telepítettem a 3. vinyómon levő 20Gb-s partícióra. A lényeg, hogy Grub-ot (rendszerbetöltő) arra a vinyóra kell telepíttetni, (a telepítés 7. fülénél a Haladó-ra nyomva) így nem rondít bele az XP-s részbe. Ezek után az alaplap boot menüjét (F8) használom az Ubuntu elindítására. Ha nem nyomok meg semmit, indul az XP, ha meg Ubit akarok, F8 után kiválasztom az Ubuntus vinyót.
Persze előfordulhat, hogy telepítés után szerkeszteni kell a menu.lst-t, de anélkül is elindítható, ha a induláskor átszerkeszted a jó partícióra, de erről azt hiszem majd később, ha már fent van és tudod, mi az a menu.lst
-
Én azt szeretném megcsinálni, hogy a gépet távolról kapcsoljam be. Nem feltétlen OS függő a dolog. Szóval nem alvó állapotból, hanem hibernált vagy teljesen kikapcsolt állapotból. Emlékeim szerint vannak olyan dugaljak, amik pl. telefonhívásra bekapcsolnak, de ezzel még csak a csatlakozósor lenne bekapcsolva. Magát a gépet mivel? Vagy kikapcsolt állapotban is reagál LAN jelekre?
-
válasz
Frenky89 #11552 üzenetére
Próbáld root (hd0,0)-val. Ha úgy sem ok, akkor pakold be a Vista DVD-t és csináltatsd meg vele a MBR-t.
Idézek:
"fix MBR in Vista
Bootsect.exe /NT60 c:or
Bootrec.exe /FixMbr
Bootrec.exe /FixBoot
Bootrec.exe /ScanOs
Bootrec.exe /RebuildBcd"Mindenesetre Ubuntu-ban megnézheted, hogy egyántalán megvan-e még a Vista partíciód.
Szerk.: bár a parancs, amit beírtál, gyanúsan kevés, így kéne kinéznie:
title Vista
root (hd0,1)
savedefault
makeactive
chainloader +1 -
-
Ubuntu-ban mi a CTRL+ALT+DEL?
-
-
-
HELP!
Ha feltelepítettem a 7-Zip-et, akkor mi a frászért:
1. nincs az alkalmazások közt
2. nem kezeli továbbra sem a RAR-t, ha direkt kiválasztom, hogy azzal nyissa meg, ne az Archívumkezelővel
3. nem indul el, ha megkeresve a usr/bin könyvárban próbálkozomFelb***nak már az ilyen szarságok, amik Win alatt simán mennek. Természetesen a Krusader sem találja, nem kezeli a RAR-t. Mivel lehet megoldani? Köszi.
-
-
-
-
válasz
n0_gAboR #10864 üzenetére
Úgy tudom, ha a zárt meghajtóknál kipipálom az nvidia drivert, akkor ugyanazt a cuccot használja, mint, ami az nvidia.com-on van. Vagy nem? 7.10-esnél telepítettem már manuálisan, csak úgy kiváncsiságból, hát szívtam vele rendesen...szóval, köszi, kellene a segítség
De lehet elég lenne, ha tudnám hogy/hol kell bekapcsolni a Flash hardware-gyorsítását, mert tényleg olyan, mintha azt nem használná.
-
válasz
n0_gAboR #10797 üzenetére
Bocs, elírtam, Flash játékokról van szó. Az Adobe féle legújabb cuccot használom hozzá, ami XP alatt fut, ahogy kell, viszont Ubuntu alól akadoznak a játékok és nem értem, miért. Kikapcsoltam a "megjelenés" effekteket, hátha az kavar be, de nem.
EZEN a játékon gyönyörűen tetten érhető a dolog, ha már egy kicsit több takony van a képernyőn, akadozik. Kipróbálnád? Kiváncsi vagyok, nálad mi van.
-
válasz
Major Major #10828 üzenetére
Ja, tényleg, ez hogy nem jutott eszembe, köszi
-
-
-
Más gond: a JAVA játékok miért lassúak Ubuntu FF-ból? Míg XP-n normálisan futnak... olyan, mintha egy S3 Virge DX hajtaná olyankor a monitort. Fent van az nvidia zárt meghajtó meg minden... nem értem.
-
-
-
válasz
Dark Archon #10758 üzenetére
Szóval létezik ILYESMI kinézetű kliens Ubuntu-hoz? Meglepődnék, ha nem lenne, de ilyet sehogy nem sikerült elővarázsolnom.
-
De így gondoltam... köszi. Viszont tegnap feltettem a BitTorrent-et és megdöbbenve tapasztaltam, hogy:
1. nem épül be a Firefox-ba
2. valami elcseszett, egy file letöltésére vonatkozó ablakot dob fel, ha a letöltött .torrent file-t megnyitom vele, nem a Win-es féle jól megszokottat
3. ha csak úgy elindítanám, valami meta file-t akar megnyitni...A "beépített" telepítővel raktam fel. Inkább a bittorrent.com-ról kéne letölteni? Feltettem egy másikat is, szintén a listából, de az ís hülyén működött. Vagy előbb le kéne szedni a Transmission féle klienset?
Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Videó stream letöltése
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest