- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
Bocs de hogy precizek legyünk ez se igaz
A túláram azt jelentené, hogy pl. a proci 1.2V helyett 1.5V-ot kap
Ez a túlfeszelésEgy normál mai cpu ilyenkor se vesz fel több áramot a TDP limitje miat..
A túl áram az lenne hogy 20A helyett 24A venne fel ami viszont nem lehetséges mert ezt az értéket mi nem tudjuk szabályozni se hardveresen se szoftveresen.
Mellesleg csak megemlítem egy kb 2005 utáni proci alapvetőleg 30% túlfeszelésig csak stabilabb stabilabb és stabilabb lesz.... csupán többet fogyaszt és jobban melegedik -
Egyébként ha kicsit gondolkodna, akkor belátná, hogy úgy ahogy van, szamárság az egész amiről beszél. A linkelt cikkben arról van szó, hogy a 2.6.38-as kerneltől azért lett letiltva bizonyos helyzetekben ez az energiagazdálkodási lehetőség, mert instabilitást okozott. A 3.2-es Ubuntu kernelben viszont ott a javítás ami visszakapcsolja ezt a funkciót. Nyilvánvaló, hogy emiatt a várt javítás miatt lehet inkább instabilabb a rendszer és nem amiatt, hogy még nincsen benne. Szóval nem tudom, hogy pontosan miféle javítást is vár még. Hiszen ez amiről szó van ez benne van, már nem adja azt a túláramot a kernel amiről hiszi, hogy igen.
(#49525) aag: Ebben itt mindenki egyetért már elég régóta, ideáig csak te voltál a kivétel.
-
floatr
veterán
De ettől fagy, éééted-e?
Nem is tudom h most sírjak vagy nevessek. Kettejüknek, akik genetikailag úgy álltak be h antianyagot termelnek az ubuntutól, és a unity-től anafilaktikus sokkot kapnak, minden gépen minden variációban fagy valami, de a logba már csak azért sem néznek bele, mert a zújságba megírták, hogy túláramot ad le a kernel. És itt természetesen azok a hülyék, akik segíteni szeretnének. Mondjuk ez valahol így is van...
-
Lacces
őstag
Amúgy nem rossz, már nem is ragadnak be a programok
Tök jó! Viszont a progikat már nem a szoftverközpontból kell beszereznem
(itt már régi a Netbeans is
)
Csak a Nautilus most csúcsot döntött!Amúgy tényleg furcsa, terminálból csak a .39-es kernel jött fel a rendszerre, itt meg a .40-es kernel.
Képernyőkép link ha itt PH-n nem jelenik meg
Most úgy vagyok vele, hogy kipróbálok még más linux disztrót is, (ez most egy jó alkalom)
Nautilust leszámítva egyelőre használható a 10.04.4 LTShcl
alap dolog a jog, lehet, csak nem nekem. Én csak rendszer módosításnál használok root jogot (például driver) De frissítéshez csak adminisztrátori jogokat
-
Lacces
őstag
és a többiek
Szal ugyanaz amit mondtam a 12.04-nél is, hogy bent ragadt, szerintem chrome-ot majd letörlöm, (csak van egy-két app, ami tetszik). Chrome-nak van 8 folyamat, igen, és a régi kedvencem a Tottem lejátszó600mega. Na mindjárt cserélem a kedvencemre
Audiciousra.
És még a nautilus is használ.
Bár chromiumnak van ilyen appja, mint a sima google chrome?
Jahm meg a flash lejátszás sem az igazi mozillánigen erre emlékszem, emiatt kezdtem el chrome-t használni, ott stabil.
Hát srácok, hogyan lehet akkor bezárni egy appot?
Én csak simán az X-re kattintok (mint windowsban a bezárás gomb, mert ha feléje húzom az egeret is, akkor is azt írja bezárás)
Én 7.10-től mindegyik Ubuntut megjártamPumba, neked csak 180 mega? :-O És ezt magától csinálja? :-O
Amúgy Core i3, 3GB, ATI 5470 (juppi 10.04 alatt jó a zárt meghajtó. 11.04-nél, ha már aktiváltam, akkor a gui meghalt, csak háttérkép jött be)
Nincsenek effektek
-
Lacces
őstag
Ez a root jog egy érdekes kérdés.
Szóval vagyok én, aki nem root, hanem felhasználó. Ha frissíteni akarok, akkor meg kell adnom a belépési jelszót (vagy amit telepítésnél) és akkor már megy is minden.
Viszont egy linux fan, mondta, hogy hozzak létre root jelszót, valami sudo passwd root, aztszem ez volt a parancs és terminálban írta, hogy adjam meg az új UNIX jelszót.
Csakhát most ennek mi értelme volt? (ő csak annyit felelt, hogy tudni akarta van-e root jelszó)Tom, hogy terminálban van az lacces@ubuntu és van a root@ubuntu.
Én csak annyit tok, hogy a lacces@ubunut-val tudok frissíteni, de ha driver fájlokat kell másolgatni, módosítani akkor azt már csak root@ubuntu-val tudom megtenni.Kernel: 2.6.32.39 memória, 2.4GB (régen is ennyi volt.) Igazából megint ugyanaz van, hogy ami alkalmazást megnyitottam és bezártam, az a futó folyamatok között ott van, az az gyűjti őket.... Csak hát én azért lusta vagyok, hogy mindig mennyek terminálba kill-ezni mindent...
Persze jó dolog mindent a memóriában tárolni, mert akkor gyorsabb elérés meg minden... de a rendszert lassítja és az már nem jó...Viszont lehet tényleg én használom már rosszul a linuxot
régen még foglalkoztam vele, van egy alaptudásom, de úgy tűnik ez kevés
Windows vonalon is egyszer kitanultam a win98-at azóta a többit is úgy használtam, persze az újdonság felé nyitott voltam, de mélyebben a rendszerben sosem mentem bele, mert jól elvoltam így is csak, ha kellett, de az ritkán. -
Sweet Lou 6
addikt
Igazad van
God Vazzeg: igen, akkor valószínű a flash playerrel lesz valami, mert a hang csak a flashnél szaggatott.
Szerk.: tuti a flashnél van a galiba, mert soundcloudon is teljesen jó a hang.
-
Fooler89
őstag
Nem mert szerzői jog védi, mert ez egy oktató videó.
Szeretnék mindenkitől elnézést kérni, de leírom, hogy mi történt.
Interneten keresztül kaptam tananyagot ami pdf és wmv formátumba van.
Én "hülye" azt hittem, hogy a pdf és a wmv között az a különbség, hogy wmv-ben van hangos magyarázat, de nincs. (azonos nevük miatt következtettem erre) A kettő közt csupán annyi a különbség, hogy a wmv-ben fél percenként van dia váltás. Na erre nagyon nagy szükségem van, mivel pont begyulladt a lapozó ujjam./facepalm
Elnézést kérek mindenkitől aki idő és energiát nem spórolva segített.
-
Lacces
őstag
Lehet az lesz, egy próbát megnézek, de ahhoz kell legalább 1-2 hét tesztelés amíg az Ubi úgymond "eszik". A 10.04-en anno kellett 1 hét hogy folyamatosan jelentkezzen a gond.
Most egyelőre még meglátom, lehet ma megtudom csinálni, lehet hogy csak később, most más fontosabb dolgom van.
Meg 10.04 esetén is "windowsos" tapasztalatok voltak, amik nem tetszettek...
-
Gondwana
addikt
(Mivel tudod hűteni az Atit? - Konkrétabban radeon driverben ugye, nincs PowerPlay, valamilyen aluldokumentált powersave funkciók vannak, de nem KMS-hez, ráadásul 10.04 körül lett jól megkavarva az xorg.conf és az xorg.conf.d helye, amivel nagyon könnyű billenytűzetésegérmentesíteni a gépet, DynamicClocks nem csinál már semmit, az iddle 60-70C meg picit kezd sok lenni. RTFM-en meg LMGTFY-n már túl vagyok
)
-
God Vazzeg
veterán
Ugyanez a meglátásom. Egyszerűen használhatatlanok, a 11.10 és a 12.04 volt próbálva, de olyan dolgoknál hibába ütköztem, hogy bejelentkezzek a rendszerbe, vagy crashel a nautilus ha megnyitom a home-omat
Azért ezek tényleg olyan hibák, ami egy beta rendszerben megengedhetetlenek. Én teszteltem több beta win-t, de ilyen blőd hibákba nem futottam bele soha. Ezzel nem a linuxot húzom le nyilván, mivel a 10.04 teljesen stabil, és meg vagyok vele elégedve, de én se fogok váltani addig ameddig nem muszáj, és addigra már remélhetőleg a 12.04 is stable version lesz
-
MacCaine
őstag
Még mindig az a véleményem, ha működő ubuntut akarsz, akkor használj 10.04-et (hacsak nincs valami speckó hardvered).
Sőt, ez az egész IT iparra vonatkozik: a legújabb cuccok 99,99%-ban nem működnek rendesen. Én mindig le vagyok maradva minimum egy évvel szoftver és hardver területen is (sőt, még többel is).
-
-
-
God Vazzeg
veterán
Na, eltávolítottam a nyílt fglrx meghajtót, most gyenge grafikájú módban vagyok.. Látja a zárt meghajtót most már, de ezt kapom ha aktiválni akarom: [link]
Nem adta ki függőségnek a headert
Nem is volt hozzá a tárolóban header, legalábbis nem láttam
Rakjak hozzá? Ennyi lehet a baja?
-
-
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Van egy régebbi, de korábban sosem használt HP billentyűzetem, ha lekapcsolom a legacy módot, akkor hol működik, hol nem.
Am. pl. PDA-val jártam úgy, hogy ha be volt kapcsolva a legacy mód, akkor nem látta a gép, meg ilyennek az ellenkezője is előfordult már párszor.
bandras0226: használd a sudo parancsot!
-
-
-
törölt tag
ja, ez sajna nem működik mindenhol rendesen
újabban, amikor szoftverközpontot próbáltam, mert azzal nyitotta alapból a .deb telepítőket, és a csomagnak függőségek is voltak, akkor azt írta ki, hogy hibás csomag, nem lehet megnyitni...
bsanya: ha nagyon szeretnél windows jellegű felületet, akkor szerintem próbálj meg egy kubuntu-t esetleg. ha elbírja a géped, akkor az egy elég jó választás. nem is kell hozzá újratelepíteni a rendszert, csak feltenni a "kubuntu-desktop" csomagot (ez olyan 800-900MB-nyi csomagot fog letölteni), aztán a login képernyőn ki tudod választani, hogy a kde plasma induljon el. bár persze bizonyos dolgok miatt érdemesebb tiszta telepítést, de így is működik.
-
Na hát a vsynccel nekem is meggyűlt a bajom, de sikerült, az asszony 60fps-es NTSC vizsgafilmét is simán viszi. Segfault meg pl. nálam nem volt még KDE-nél... Mondjuk a 11.10 -en néha újraindul az asztal, de csak a plasma terület, azt meg aztán...
Akonadi + Nepomuk kiirtás : KDE-low-fat-settings, és máris eltűntek. Nekem sincs megcsinálva, mert behútzam a 3 gigányi levelem a Kmail alá, amit az Akonadi kezel, és már nincs humorom szívni vele, de amúgy ha előbb tudok arról a csomagról, akkor azzal kezdem...
Nekem tényleg már csak a VDPAU hiányzik, ami nem műxik. De az sehogysenem :S
@rybank : OK, de az átlaguser nem csinál magának saját CD-t
-
Nya, lejárt az idő, szóvalamiket leírtál problémákat, egy jó részére biztos, hogy volt megoldás. Amúgy miért cserélgeted a kiadásokat? Én felrakok egyet, összelövöm, és használom, amíg van support, vagy össze nem tudom borítani véletlenül, vagy egyéb dolog miatt újrarakom. De ez nem gyakori.
Amit kipróbáltál KDE-s cuccot, azon pl. a Nepomuk és az Akonadi kiirtható elég könnyen, és máris gyorsabb a dolog.
Meg legalább két esetben kb. annyi bajod volt, hogy Unity volt rajta. Na nekem ezért nincs egyik gépemen sem.
Sajnos nem lehet egy alaptelepítésű Ubinak úgy nekiállni, hogy minden jó, mindenképp faragni kell. Sajnos ez ugye pont alátámasztja azt, hogy így aztán nem fog elterjedni sehogysem. -
-
-
Auratech
őstag
Tehát itt vagyok ezen a fantasztikus felületen. Hol a terminál? Az indítópult? Azt megnyitva További elindítandó programok: Alatta eleve bepipázva az Nvidia X-server settings/configure Nvidia X Server Settings
A hozzáadásra kattintani nem kell gondolom, hiszen nem hozzáadni akarok még valamit, hanem az nvidia Xserver Settinget használni, elindítani. Ez gondolom a járulékos autostart appok konfigurálásának a helye. -
Nowhereman
őstag
Gyönyörúen kivesézted, hogy milyen módon erölködnek a disztributorok azon, hogy véletlenül se tudjon kilépni a Linux az egy százalékról. Nagy nehezen összejön egy használható verzió, akkor arra a supportt csak a biztonsági frissítések szintjén adnak egy rövid ideig, a féléves kényszerérlelt féléves verziókban meg mindent tönkretesznek, ami addig jó volt.
Különben meg csodálom, hogy a mint-es debiant nem probáltad... -
aag
őstag
Pedig ez van terjedőben. A Mindigtv összes fizetett csatornája ilyen...
-
aag
őstag
Köszi, de ezeken már én is átrágtam magam. Hidd el, az AAC-s decoderrel van a bibi. Még pontosabban a #40605-nem kifényképezett HE-AAC formátummal. De úgygondolom, hogy ez nem fog változni. Ez a kodek adja azt a minőséget, amit a műsorszolgáltatók megfelelőnek tartanak. Vagyis nekünk kell HE-AAC / LC profil-formátumú AAC dekóderről gondoskodni az operációs rendszerünkben.
Egyébként a Kaffeine-al úgy tévézek, hogy feveszem és a felvett anyagot rögtön el is kezdem lejátszani a VLC-vel. De ez egyrészről kényelmetlen, másrészről pedig a szélezés/reklámmentesítés dolgát nem oldja meg sajnos.
-
aag
őstag
A DVB-T anyag eleve H264-es MP4-ben van tömörítve. Tehát nem kell áttömöríteni. Ennek ellenére megpróbáltam. Ahogy gondoltam, a Handbrake is az oprendszerét használja dekompresszálásra. Emiatt az elkészült anyagnak nem volt hangja.
Vaaaagy. Wine alatt teszel fel egy olyan progit, ami rendesen megcsinálja.
Vagy windowsz. Átülök a másik gépemhez (ahogy eddig mindig) és azon megcsinálom. Mert az öreg 10 éves XP-n csodák csodája van AAC-kicsomagolás. Pedig nem használok rajta nemjogtiszta programokat. Hogy most mi rakta fel, azt nemtudom, de ott a Hndbrake átkódolása után átrakom a linuxos gépemre egy pendrájvon és van hangja.
De ez itt már OFF-topic. Hagyjuk. Úgyis csak találgatás ez így. Még senki nem jött, hogy nála ez megoldott. Mindenki csak találgat...
-
PuMbA
titán
Vagy Medibuntu repository-t próbáltad már? Olyan FFMpeg van benne, amiben benne van a libfaac:
sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list && sudo apt-get -q update && sudo apt-get --yes -q --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring && sudo apt-get -q update
sudo apt-get install ffmpeg libavcodec-extra-52
-
-
-
Nekem kompromisszum. Azért a LXDE-ben alapból egy printscreen sincs
Az asztali gépemen van kraft, ott KDE, van pár 3D effekt, de nem túl sok, megy rendesen. A Pentium M-es laposon LXDE (az asszony erre akar Unityt tenni, hát mondtam neki, hogy tegye fel, sikítva fog visszamenekülni a LXDE-re), a P3-ason Fluxbox (Blackbox volt, de az azért már túlságosan fapad)
-
rybank
senior tag
Ne siessünk előre és reméljük, hogy szimpla optimalizálatlanság, ami 12.04 LTS-re megoldódik. A memória használat még elfogadható, csak a grafikus megjelenés a zavaró.
Vagy a beálllításoknál, vagy a rendszereszközöknél az Asztalfolyamatai-ra kattintva még kiszedhetsz pár dolgot: (pl.: az update-notifier köbö 10 megát eszik, van még ott pár) -
Nekem max. az ablakok kocsonyássága miatt van egy szaggatás érzés (KDE), de az sem szaggatás, csak remeg az ablak. Amúgy alapból pl. a thumbnail készítés lassítja be nagyon, mert winyóra dolgozik. Nekem pl. tök megfelel a cucc, a win7-et sem érzem gyorsabbnak (sőt). Amúgy ha kinyomja az ember a 3D effekteket, akkor meg hihettlen gyors.
A RAM fogyasztása tényleg elég magas, de manapság mindennek. Ezért rakok a gyengébb gépeimre LXDE-t, meg Fluxboxot. (Azok meg elvannak 300Mb körül...) A KDE nálam 800Mb körül eszik, ha semmi extra nem megy rajta, Firefoxszal 900Mb-1Gb, TV-vel néha fölötte. Viszont úgy még nem volt, hogy a swaphez nyúlt volna. (4Gb RAM a gépben.) 4Gb-t se láttam még fogyasztani, pedig néha vannak ott 12000*1900-as képek a Gimp-ben
(Amúgy ez 64 bites 10.04, viszont a Win7 meg alapból 2Gb-al indít...)Amúgy ja, érdekes lenne Debiant próbálgatni, az is igaz.
-
rybank
senior tag
Én is feltettem és nem is mozdulok tőle egy tapodtat sem. Könnyűsúlyú minimális rendszer hiper gyorsasággal. És minden szükséges dolgot ugyanúgy meg tudsz csinálni! A design nem ment a rovására a nagy teljesítmény hajhászásnak!
ÉÉS! Még a meglévő rendszert is lehet tovább gyomlálni a futó szolgáltatások egy részének kiiktatásával: Nálam végeredmény 70-80 mega fogyasztás üresjáratban! Minden buheráció nélkül VGA gyorsítással 720p! Gyakorlatilag a windows 98 sebességét hozza a legújabb technológiákkalNa jó sokat ajnároztam, de bejött nagyon
-
-
-
-
Frissített, jó régi, szóval nem lehetetlen, hogy csak az újrarakástól lenne jó (de arra most nem hiszem, hogy lenne agyam, az több nap reszelés, mire használható lesz
)
Libvdpau keresése most megy, de amúgy a csomag fent van, meg a dev csomagok is, mert az mplayer fordításhoz azok is kellenek.
@aag : Nyilván nem azonosak a programok, mert ez nem Gnome. Ennyire nehéz? De a Gnome programok is működnek vele, szóval ha nem tetszik valami, akkor felteszed. Nekem is a Gwenview a default képnézőm, a Gedit meg a szőnyegszerkesztő, mert a Kate-tól feláll a szőr a hátamon.
A frissítéskezelő : K menü - Alkalmazások(alul) - Rendszer - Szoftver management (Kpackage) és ebben találod bal oldalt.
Kubuntu topic talán van is, vagy mi.
-
Van olyan PPA-m, amit te javasoltál
Azóta van fent a 285, mert alapból nekem is a 195-t tette, de azzal sem működött... :S De az fura, hogy a 195-tette fel az Ubi alapból, miután (nemtommiért) hirtelen úgy gondolta (???!!!! ez már kezd tiszta windóz lenni) hogy a 195 kell neki mégis.
-
Nem 32 bites...
Az előbb szívtam be, hogy indítottam egy Nvidia contol panelt, driver 195... Na mondom ez mitől, mert eddig a 285 volt fent...
Driver újra, Jockey-ből leszed, felrak, még mindig 195. Akkor az előbb mi volt fent?Deha neked is 195 a legfrissebb, akkor nem a legfrissebb driver a baja.
Amúgy nekem is érdekes, hogy miért nem megy a vdpau... És még az sem igaz, hogy semmi nem látja, mert a VLC kiírja, hogy használja, éppen csak nem használja...
Kb. mennyit változik a prociterhelés, ha kikapcsolod használatát? -
Na feltettem, de azon kívül, hogy leszedte egy rakás cuccomat, majd nagy nehezen visszarakattam vele (új VLC és SMplayer legalább lett), semmi eredmény, ugyanúgy nincs gyorsítás.
Most fordul a svn snapshot mplayer, --enable-vdpau -val, mert jobbat már nem tudok, kíváncsi vagyok, így elhiszi-e, hogy fent van a driver
@Sh4d0w : Meg a másik fajta, amikor van egy bajod, gúglizol, és van ugyan 25 féle ugyanolyan hiba, de más okkal. Ezeket végigzongorázod, majd jössz ide kérdezni, mert semmi sem segített.
Na amikor én kérdezek, akkor ez van -
-
-
Hát ja, ez simán lehet... Meglátjuk, mi lesz a következőnél
Azóta már csak ilyen apróságok vannak vissza, hogy:
- VDPAU. Elvileg fent van minden, de nem tudom, működik-e? Friss mplayer nem jelzi a -vo help-re, hogy lenne. VLC megy, ha bekapcsolom a gyorsítást, de a procihasználat ugyanannyi, mint gyorsítás nélkül... Hogyan tudhatom meg, hogy működik-e?
(Egy ideje már gúglizok utána, de nem sok sikerrel.)- ...és a Marvell Yukon chipes hálókártyámra kellene még Wake on Lan-t varázsolni (sky2 driver), amit egyszer már elkezdtem, de nem volt időm végigcsinálni...Erre valaki tud ajánlani valamit?
@qamu74 :
-
-
Sajnos nem, van fent DKMS, most néztem
Viszont tényleg nem PPA-ból tettem fel, mert csak letöltöttem, és felraktam (jó régen kellett már, így jól el is felejtettem, hogy van erre progi
)
A jelenség ugyanaz, feltettem a DKSM fakesyc csomagot.
Na most megpróbálom a PPA-t felvenni. -
Mindjárt mondom, csak közben leszűkítettem a dolgot a modulra, mert ha indítás után kilépek, rmmod nvidia, modprobe nvidia, ezután megy a KDE.
Kernel log :
[ 48.004337] NVRM: API mismatch: the client has the version 285.05.09, but
[ 48.004339] NVRM: this kernel module has the version 195.36.24. Please
[ 48.004340] NVRM: make sure that this kernel module and all NVIDIA driver
[ 48.004340] NVRM: components have the same version.Wáá, most esik le...(vak vagyok, hogy eddig nem), hogy nem ugyanaz a verzió...
De amúgy mit ért kliens alatt? (Az az ezelőti Nvidia driverem verziója, az tiszta, hogy valami ott maradt belőle.)
És miért lesz neki jó, ha kiveszem a modult, és visszateszem?
(És insmodra vissza se teszi, de a modprobe az jó...) -
nagash
senior tag
Köszönöm, milyen alternatív írók vannak? A K3B-et ajánlották, de KDE-s cuccokkal nem akartam foglalkozni az Ubi-n.
aag: a jobbik fajta Verbatim-ot használom évek óta ezen is és az asztali Win7-en is most már. Soha nem volt gond vele, ezért gondoltam rá. Alapvetően és is ezzel tervezek tovább menni.
Köszi mindenkinek!
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest