- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Bogyó bá' #48968 üzenetére
ezek kozul melyik elsodleges particio?
mod:pontosabban melyik nem az? asszem meg mindig max 4 lehet elsodlegesbol. szoval akkor mar csak extended-et tudnal letrehozni. megoldas: lement, ujraformaz. vindoznak csinalsz bootparticiot mint eddig, rendszerparticiot is, az adat viszont mar mehetne extended-nek (kiterjesztett). es akkor lesz hely ujabb primary-nak (elsodleges). hatha ez a gond. -
törölt tag
válasz
MacCaine #48194 üzenetére
konkretan azt hiszem egyik sem.
viszont pl a tesztek logja egy circular buffer es pl ha a short self-test lemegy hiba nelkul, az extended meg nem, akkor sok short-tal ki tud forogni az extended hibas lefutasa. amivel persze nem vagy elorebb, mert attol meg a kovetkezo extended ugyanugy meghal(hat). -
törölt tag
válasz
ViZion #48191 üzenetére
pl arra gondolok h a legtobb fw asszem ha harom kiserletbol nem tud olvasni egy szektort, akkor bejeloli bad-nek.
de olvasassal nyilvan nem tudod attenni (reallocation), mert gozod sincs az adott adatrol. viszont irassal lehet eroltetni, tehat probalsz adatot irni, visszaellenorzi h sikerult-e. ha nem, akkor a terkepen bejeloli hibasnak, leakaszt egy szabadot a szogrol es onnan kezdve azt fogja hasznalni (noni fog a reallocation sector count). es mivel a vinyo garazdalkodik fenntartott tartalek szektorokkal, ezert amig az el nem fogy, nem muszaj latnod bad sectort, ha a s.m.a.r.t logika at tudja pakolni.
ugy ezert lehetett mar dos alatt is ugy formazni a lemezeket h csinaljon-e ujra tesztet v sem a hibas teruletekre. es ezert volt h eltunt a bad sector, mert irassal reallokalodott. azt nem tudom h olyan letezik-e h 'megjavul', tehat fizikailag ugyanaz a szektor ujra irhato/olvashato lesz. -
törölt tag
kicsit elbeszeltek egymas mellett.
az h 'smart' igy nem korrekt, mivel egy csomo parameterrol beszelunk. -
törölt tag
válasz
Neil Watts #47876 üzenetére
vagy esetleg a crunchbang. nekem nagyon bevalt.
-
-
törölt tag
válasz
lakatosturbo #47130 üzenetére
csak a vicc kedveert probald ki virtualbox-ban inditani a vmware-t
-
törölt tag
válasz
Murderer69 #37712 üzenetére
gimp nem jo?
-
törölt tag
válasz
Tompie #31471 üzenetére
ha a regi grub-ja van.
ha az uj, akkor /etc/default/grub (es kell utana update-grub)
vagy hasznalja a startup manager-tmod: ludla megelozott
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #31300 üzenetére
vagy w7 alatt rosszul
-
törölt tag
válasz
westcoastog #28523 üzenetére
tedd ki pendrive-ra.
(akar igy is, tetszoleges iso-val) -
törölt tag
válasz
HollyBoni #23242 üzenetére
kicsit fura egymas melle feltenni, nagyon hasonlit a ketto. debian (sot, ubuntu alapuak), csak a mint kde-t hasznal(hat), mint a kubuntu es integralt media codec-ek vannak benne (ha jol olvasom a honlapjukon) vagy megy meg fluxbox-szal is, de azt az ubuntudra is tudsz tenni es akkor valaszthato lesz az ablakkezelod.
-
törölt tag
válasz
upszilon #23039 üzenetére
hiaba ismetled, nem csak a mikrofon hanggal volt rengeteg problema.
voltak olyan problemak vele h pl egy hivas utan nem ment semmilyen audio lejatszasa (attol fuggoen h pulse/esd esetleg plusz alsa volt fent) es tudta azt is h recsegett/kihagyott a hang a fulesben ugy, hogy a tuloldal win-t hasznalt. raadasul elsore a 'problem with audio playback' uzenetbol sem a mikrofonra gyanakodnek.megdobbennel mennyi mindent kepes vagyok felfogni.
-
törölt tag
válasz
konfar.dani #23035 üzenetére
pl skype?
esetleg felteheted wine-nal a vindozosat. mindket esetben szamithatsz hangproblemakra es hosszadalmas kikuszobolesukre -
törölt tag
válasz
ntomka #22887 üzenetére
mindkettovel meg lehet oldani gyakorlatilag ugyanazokat, leginkabb megszokas kerdese. attol fuggoen mennyire kattingatos/kenyelmes a juzer, az lxde es xfce kb egy kategoria. ezek alatt van kenyelemben es folottuk sebessegben/testreszabhatosagban az enlightenment (e17) es a *box-ok. nagyon attol fugg, mire kell.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #22326 üzenetére
tobb eve meg, amikor a szamtechboltos baratomat segitettem ki karacsonyi hajtasban, gyakorlatilag nem talalkoztunk linuxos geppel. nyomtatot kellett telepiteni, adatokat menteni , halot konfigolni, virust kergetni - ezek voltak a tipikus feladatok.
akkoriban a linux-ot hasznalok sokkal kevesebben voltak es foleg enyhen kockak, tehat szerintem fel sem merult annak a lehetosege h a szamtechbolt majd segit
nyilvan mara ez modosult. -
törölt tag
válasz
ballington #22253 üzenetére
gondolom az (A) bootsectoraba kerult a grub, a /boot viszont a (B)-n van.
(A)-t visszacsinalni vindozosra (gugli: remove grub xp), (B)-re ujracsinalni grub (kereso: grub install)
mod: jah, ezutan mar a bootsorrend lehet (B), (A), ha a grub menube beleteszed az xp-s vinyot is.
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #22251 üzenetére
persze. a kde-vel es gnome-mal egy csomo minden jon egyutt, amik a felhasznalo eletet hivatottak megkonnyiteni. az xfce/lxde/*box pedig kis tulzassal tenyleg csak az ablakozast csinalja, szinte nincs mit elrontaniuk
raadasul az ilyen lightweight windowmanagereknek a kiegeszitoi nagyreszt csak akkor futnak, amikor a felhasznalo akarja, nem mindenfele varazs daemon-ok.
-
törölt tag
válasz
Alukard #22247 üzenetére
azert ennyire nem gyilkos a dolog.
pl mar installnal is lehetne parameterezheto, tehat aki kocka es akar mast az ugy inditja, aki meg nem, az nem.
egyelore egyik linux sem kifejezetten a jancsikaknak van. ha jancsika megis felteszi es tobbet akar tudni, akkor guglizik, forumozik es jo lesz neki. vagy leszedi a linuxot.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #22243 üzenetére
nincs ezzel semmi gond, legfeljebb neked masik disztrib-re lenne szukseged. sztem az ubi ugy gondolja h ok kinalnak egy ilyet, ezekkel a szoftverekkel, igyekezve kitalalni h mi kell a nepnek. cserebe egesz hasznalhato a cucc es szeles a tudasbazisa, mert rengetegen ulnek pont ezen a szoftverkupacon.
ha esetleg sajat livecd-t v telepitot szeretnel, megcsinalhatod ubuntu alatt is. ha meg egy sokkal precizebben osszeallithato sw-csomagot szeretnel, korul kell nezni mas disztribek esetleg install-metodusok kozott (pl minimal-image + net install) es akkor sokkal inkabb magadra szabhatod a kornyeztedet. amiota eleg kiforrott a chromium-browser, en is sokkal szivesebben hasznalom azt.
ha ugy vesszuk, akkor az ms ad valamit, amit igyexik minel tobb juzer szamara felhasznalhatova tenni, mig linux eseten nem muszaj ragaszkodnod egy disztrohoz, ha nem tetszik. nyilvan a kozosseg is alakitja az ubuntut, rugalmasabban, mint a windows-t. raadasul ha igaz, az ff fel fog zarkozni hasznalhatosagban/sebessegben (valamennyire), igy az sem feltetlenul rossz valasztas. csak most van jobb -
törölt tag
válasz
body007 #22239 üzenetére
a power akarmi az valami PQI cuccos, ha igy ismerosebb
nem biztos h barmi van a lampaban, ami be tud jelentkezni az usb drivernel, valszeg csak a tapot veszi le es kesz.azt tudod megtenni, hogy amikor bedugod, nezel egy dmesg | tail -t, esetleg ott lesz vmi arrol h bedugaszoltal egy usb-s eszkozt, de ha jol gondolom, ott sem
-
törölt tag
-
törölt tag
tobb megoldas is van azert. gugli?
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #21828 üzenetére
ha az a kerdes h rendszerinditasnal atnezi-e a particiot, akkor x mountolasonkent vagy x naponta csinalja, amelyik elobb jon. tiptop eseten alapertelmezesben kihagyja h sporoljon akku-t, a kovetkezo tapos inditasnal ellenoriz.
ntomka:
talan smartd-vel a SMART-kepes vinyoknak meg lehet mondani h alvas, de a power-management-et mindenkeppen lehet fullosra tenni es akkor ha nem hasznalod lemegy standby-ba. -
törölt tag
egyelore feladom.
egyszeruen keptelen vagyok kitalalniazert talaltad meg a gdm-ben mert bele van forgatva. leszedtem a gdm forrast h megertsem micsinal a 10sec-en beluli leallassal, hogy tudjam hova kell drotozni a buvos '66'-ot. es gozom sincs. muszaj dolgoznom, nem szorakozom most vele tovabb, ha addig nem lesz meg a megoldas, hetvegen meg lehet hegesztgetek.
vegigneztem a gdm.conf-ot is, de abban sincs benne ennek a 10sec-nek meg a valtoztatasa sem (levehettuk volna 0-ra).szoval 'hajra, Mari neni!'
-
törölt tag
innen:
"You can suppress the 10 second warning by returning code 66 from the Xsessionscript or from your session binary (the default Xsession script propagates those codes back). This is useful if you have some sort of special logins for which it is not an error to return less then 10 seconds later, or if you setup the session to already display some error message and the GDM message would be confusing and redundant."mod: tehat ha lecsereled a gdm-et, az is megoldas
-
törölt tag
az lxde mar inkabb felhasznaloi kornyezetet csinal, kicsit kenyelmesebb, klikkelosebb variacio, mint alapban a *box-ok. xfce-t en sem szeretem, egyszeruen nem az izlesem. nalam a fluxbox valt be legjobban, de nekem nem is kell semmi csillivilli. shortkey-kre jojjenek az alkalmazasok, valtson deszktop-ot es kesz. ehhez igencsak minimal ablakkezelo eleg. ha nem szeretnek tobb ablakot latni egyszerre vagy hasznalni grafikus alkalmazasokat (ff, meld) es tobb monitort, ez sem kene
-
törölt tag
válasz
Csakénvagyok #21629 üzenetére
elmeletileg megoldhato
nalam nem volt valtozas, ezert tovabbra is ext3-at hasznalok. varok meg kicsit, mire az ext4 kiforr. -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #21608 üzenetére
lehet h egy lsof /var/lib/dpkg/lock megmondja ki fogja vagy ki csinalt mar oda lockfajlt. de nem biztos
ha az auto-update, akkor raadasul lehet, hogy azt fogja mondani h egy apt fogja, csak ha megnezed ps-sel latni fogod. -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #21600 üzenetére
easter egg
-
törölt tag
válasz
Major Major #21587 üzenetére
de. squashfs image van rajta fajlkent. viszont van valami trukk azzal, hogy ha fenntartottal helyet a sajat fajljaidnak es a modositasaidnak, akkor azok megmaradnak.
tehat ebben az esetben ugy kene mukodjon h squashfs kicsomagol, majd a fenntartott helyrol az ujabb ha letezik, felulcsap. merthogy a squashfs osszecsomagolasat nem csinalja meg kilepeskor.
rossz esetben akar upgrade kozben a fenntartott hely is betelhet, nemtom akkor mi tortenik -
törölt tag
válasz
Speeedfire #21572 üzenetére
melyik process? esetleg iowait?
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #21570 üzenetére
a gepre v a geprol lassu?
ftp-zel v esetleg mc-ben nyitottal shell-t? ha nem ftp-t hasznalsz, probald ki azzal.
ha mindenhogy lassu, nezz top-ot. esetleg a vinyodat is kezelheti lassan, nezd meg hdparm-mal. -
törölt tag
válasz
TrollBalint #21347 üzenetére
az xmms2 konzolos es raadasul halozati, semmi koze kis tulzassal a sima xmms-hez a mi szempontunkbol.
vagy forgatsz egyet vagy racuppansz az audacious-ra, ami ennek kb a forkolasa. -
törölt tag
csinalj egy ramdisket es arra logoltass, neha irasd ki a cf-re (ha kellenek a logok).
vagy keress olyan log daemon-t, aminek megmondhatod h ritkan irkalja ki (mittomen percenkent) fajlba.
vagy lehet h lehetne jatszani a fajlkessel is
es legyen mentesed a cf-rol, mondjuk egy image h problema eseten azonnal vissza tudd ra irni, mert az ext2 pont a naplozas hianya miatt serulekenyebb, mint az ext3. -
törölt tag
válasz
upszilon #21084 üzenetére
najo, belepofazok. ez itt nem sacc v kitalacio, hanem tenyek:
nagy ceg, tesztlaborban sok (ertsd tobb, mint 100) foleg blade server, es lam-lam, egy reszukon virtualizacio alatt futnak oprencerek. azert, mert leteznek olyan tesztapplikaciok, aminek viszonylag kicsi az eroforras-igenye (es egyszerre ugysem fut az osszes), de igenyli az onallo kornyezetet. 1 blade-> 4 virtualbox.es megvalami. a solaris/linux blade-eket kiszolgalo jumpstart live servert ubuntu 8.04 server-en csinaltam es az osszes valtoztatast vbox-on teszteltem le. a teszt tobb volt mint jo, csak a hw-fuggetlenseget kellett igazi vason tesztelnem es javitanom. sokkal gyorsabb volt igy es olcsobb is.
-
törölt tag
válasz
#40553216 #21076 üzenetére
annyit valoszinuleg nem, bar ez most nem volt tema. viszont ha korulnezel, akkor lathatod h miutan a vindoznak igenis nagyobb a felhasznalo-tabora darabszamra (ismet csak nem tema h miert), ezert hatalmas tudasanyag gyult ossze a neten, ami alapjan szinte mindent meg lehet oldani.
-
törölt tag
válasz
gyurman #21073 üzenetére
ez is nagyon szelsoseges nezet. jo latni es tudni, ismerni minel tobb mindent. otthon nekem van win-em is jatszani es zenet vagni meg rajzolgatni. es ugyanazon a gepen van fent linux is, ha hegesztgetni akarok valamit.
dolgozni meg solaris alatt dolgoztam, amig le nem csereltuk linuxra. ennyi. mindent arra kell hasznalni, amire valo v amire a legjobban esik szamodra.nem istenkaromlas a szelesebb latokor. ha annyit tudnal a vindozrol, mint mondjuk moonman, lehet maskepp gondolkodnal.
tobbistenhit rulez
peace,
-
törölt tag
válasz
SzalaiG #20640 üzenetére
NAME
lsusb - list USB devices
SYNOPSIS
lsusb [ options ]
DESCRIPTION
lsusb is a utility for displaying information about USB buses in the system and the devices connected to them.
To make use of all the features of this program, you need to have a Linux kernel which supports the /proc/bus/usb interface
(e.g., Linux kernel 2.3.15 or newer).eredmeny:
blabla366:/local/tmp/download> lsusb
Bus 006 Device 001: ID 0000:0000
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000
Bus 007 Device 001: ID 0000:0000
Bus 005 Device 001: ID 0000:0000
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000
Bus 008 Device 001: ID 0000:0000
Bus 002 Device 004: ID 046d:c402 Logitech, Inc. Marble Mouse (2-button)
Bus 002 Device 003: ID 0430:0005 Sun Microsystems, Inc. Type 6 Keyboard
Bus 002 Device 002: ID 0424:2504 Standard Microsystems Corp.
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000ennel is reszletesebben?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
upszilon #20392 üzenetére
sztem menjunk at a linux kezdobe.
usb-t mar alapbol felismer, az usb-re dughato eszkozok nagy reszet is. ezzel alapesetben nem kell foglalkoznod. nagy valoszinuseggel egy usb-s dvd-irohoz nem kell semmi extra. felteszel egy szivednek kedves iroprogit es hajra. ha nem gnome-ot tettel fel, akkor a grafikus feluletuek kozul lehetoleg ne gnome-osat valassz.
a minit es a servert megtalalod guglival.
-
törölt tag
válasz
upszilon #20388 üzenetére
az ubuntu server egy linux alapszolgaltatassal, grafikus felulet es gnome-os scriptek nelkul gyakorlatilag. kb ott vagy vele mint a minivel, csak ez nagyobb
ahogy irtak neked, ezutan feltehetsz bongeszot es minden mast, amire szukseged van. pl a linuxappfinder-en megtalalhatod h mire van szukseged. ezutan megnezed h benne van-e az ubuntu repository-jaban (apt-cache search akarmi) es ha igen, felteszed (sudo apt-get install akarmi)a megallna a tudomany az mondjuk gond, bar leirasokat ahhoz is tudsz keresni. szoval legyen egy masik geped is, mukodo net-tel ha errefele indulsz
-
törölt tag
válasz
upszilon #20386 üzenetére
kezdd alulrol. felteszel egy ubuntu server-t a legkevesebb cuccal, majd apt-vel amit akarsz. a fuggosegek miatt ugyis feltesz mindent amire szukseged van. ugye ennek feltetele h be tudd hegeszteni server ala a halozatot, ha nem egyertelmu (tehat pl nem realtek halokartya drottal)
-forditashoz szuseges cuccok (ha kell)
-ablakkezelo (fluxbox, openbox, lxde, akarmi - jo esetben felteszi az xserver-t is)
-bongeszo (ff, chromium-browser, stb)
-stbte tudod mit szeretnel, az apt tudja hogyan tegye fel.
-
törölt tag
válasz
Major Major #20155 üzenetére
ha a gcc-je is tamogatja mar. raadasul egyetlen utasitas. valoszinuleg a felhasznalas egeszen keskeny teruleten fogja erezni a hatasat.
tobbet lehetne nyerni talan a szukseges dolgok beforgatasaval es a szuksegtelenek modulba tevesevel
vagy nemde az eredmenyre en is kivancsi vagyok
mod: jah, es nem a wind-en forditanam
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #19888 üzenetére
-
törölt tag
na, ilyen is van.
sok ev solaris es linux felhasznalokent azt mondom h a 9.10-zel elegem lett az ubuntubol. egyszeruen mar nem azt adja, amire nekem szemely szerint szuksegem van. tiszta sor h velem van a hibazavar h tul van bonyolitva, mindent meg akar csinalni helyettem es egy csomo minden fut a hatterben, ami csak a juzer kenyelmet hivatott szolgalni. legjobb valasztasom a 8.04 server volt, a tobbi fejlesztes mar nem nekem valo. megtartom livecd-nek (csinalok majd belole ujra sajat szemelyre szabott verziot, amikor erre lesz szuksegem), mert arra nagyon jo, de dolgozni, fejleszteni es csak ugy siman sajat rendszernek visszaterek a debian-ra.
viszonlatas! -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #19842 üzenetére
az ilyen problemakat egeszen addig nem tul fair felemlegetni, amig win-en nem futtathatoak a linuxos binarisok
a winehq-n van errol topic, ugy nez ki h a pulseaudio a ludas, pontosabban a wine-pulseaudio egyuttmukodes. -
törölt tag
válasz
V.Stryker #19669 üzenetére
ideiglenesen ajanlom a grub4dos-t v wingrub-ot
esetleg felulcsaphatod az mbr-t es vindozos dd-vel is
vagy felteszel a vindozos particiora egy fajlban linuxos mbr-t es odaadod menupontkent a vindoz bootloader-enek, de ez nagyon perverz.
vagy ha mar fentvan egy wingrub, akkor amint feltapaszkodik a linux-od mehet egy grub-install
vagy szobafesto-pemzli... -
törölt tag
erdekesen alakul az eletem az ubuntuval
mar kezdett herotom lenni tole. tulsagosan csicsas, tulsagosan mindent meg akar csinalni helyettem es raadasul elveszik a kockasag a dologbol. igaz h lecsereltem a gnome-os ablakkezelot fluxboxra, kiirtottam egy csomo szolgaltatast ami hihetetlen modon nem kell (vagy ha megis, majd elinditom), filemanager-nek is az mc-t hasznaltam, terminal is rxvt meg eterm, de akkor sem volt az igazi. nekem a gep dolgozni kell. lehetoleg egyetlen orajelciklust se zabaljon meg senki, akit nem akarok.nosza crunchbang lite. es az elet ujra szep. ebbem mar alig van par dolog, ami tulzas (gnome-screensaver helyett pl felszaladt az xlockmore
) a ff 3.0.15 helyett chromium-browser (4.0.252.0), levelezni alpine es gyakorlatilag kesz. tehat most a hp nw8440 a forditasnak, keresesnek es a source editing environment-nek szentelheti minden idejet. elegedetten doltem hatra, majd elinditottam egy frozen-bubble-t
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Crypto Trade
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gaming notebook topik
- Stellar Blade
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged