Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
upszilon
őstag
... mit értesz gyakorlati munka alatt?
Nem szeretnélek válasz nélkül hagyni, de én ezt a témát már lezártnak tekintem. Az én "munka" gondjaim lehethogy nagyban különböznek másokétól. Minek forszíroznám itt ezt a kérdést?
Az Ubi folyamatosan fejlődik. Szeretem használni, de nem csak azt használom, hanem Windowsz is. Mert muszáj. Majd ha nem lesz muszáj, egyből nem fogom használni csak az Ubit. Remélem ez a korszak hamarosan beköszönt.
-
upszilon
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
ha majd beszélsz valahol az ubuntu - ról és szidod
Nemszidom! Általában az előnyeit hangoztatom. De azért egy szakfórumban hagy írjam már le a gondjaimat vele kapcsolatban!
És hogy mennyire hasznavehetetlen a linux? Pl. használják webszervereken, filmgyártáshoz, sőt még a londoni tőzsde is ezt akarja használni (ez az ügy nem tudom hol tart, lehet már be is vezették).
Ez engem hidegenhagy. Én vagyok én. Számomra a saját gondjaim a megoldandók, nem a filmstúdóké. Tőlem zűrhajózásra is használhatják, amíg én nem tudom vele beadni a söralátétemet, addig kakálok a zűrhajóra meg a filmsúdióra.
Azt hiszem beszélhetek a többiek nevében is: mi itt szeretjük a linuxot.
Az én nevemben is. Ééén is szeretem! De azt is látni kell, hogy mihelyt valami kis gyakorlati munkára kerül a sor, akkorát bukik mint az ólajtó. Ezen változtatni kell. Szerintem. Namost az jobb, ha senki sem beszél erről? Tessékmondani, az ilyesmit el kell hallgatni? Ez komoly? És miért? Ha nem beszélünk róla, akkor majd egyszercsak magától megoldódik? Vagy most akkor hogy kell érteni ezt a Te mondanivalódat?
-
upszilon
őstag
akármelyik eset is álljon fent, a hiba valószínűleg a te rendszeredben van. legalábbis számomra hihetetlennek tűnik, hogy (...)
Na-neeeee!!! Ne szórakozz már velem! Telepítettem egy szűz XP-t, rányomtam és dolgoztam vele. Én nem az exéssel nyomultam, hanem ott is a jávás online csomaggal. Katt, felinstallálta amit kell, aztán felrakta magát és percek alatt ott állt működőkészen. Ehhez képest az ubinal órákig küzdöttem és itt érdeklődtem, hogy mi a szetsz@rt csináljak, hogy végre működjön. ...éééés nem működöttt!!! Szerintem ez óriási különbség. És nem kell ezt megvitatni. Nem vagyok én mazochista, hogy még-egyszer nekiálljak az ilyesminek! Annyi időt sz@rsz el rá amennyit csak akarsz, de nekem elegem volt. Nem próbálkozom többet ilyesmivel. Ennyi. Én befejeztem ezt a témát. Majd jövőre megint megnézem. De ha nem sikerül majd elsőre és automatikusan, akkor abban a szúrásban feladom és irány a jólbevált egyszerű környzet az XP-nél. Számomra ez ilyen egyszerű. Mostmár.

-
upszilon
őstag
Tegnap kicsit begőzöltem ezen az eszelős java-szívatáson. Elnézést érte!
Ami az új rendszeredet illeti, nekem a 10.10-es fut és közvetlenül az APEH-program felrakása előtt frissítettem. Szóval annál frissebb rendszerrel egyszerűen nem lehetett volna rendelkezni sehogyansem. Mégsem működött. Szerintem nincsen ez így jól, de persze az egy kicsit erős kiszólásom volt, hogy akkor nem használom az ubit. De, használom, csak az élet megint a zorrom alá dörgölte a valóságot, hogy Windowsz nélkül sajnos nem boldogul az ember. A Linux csak hobby-oprendszer. Játszani, ismerkedni jó, de kielégítő módon dolgozni, munkaprogramokkal napi munkát végezni vele még nem lehet. Majd talán egyszer... Mivel én nem járulok hozzá a fejlesztéshez fizikailag, és mivel ingyen kapom, csak óhajom lehet, hogy egyszer majd lesz olyan verzió is, ami napi munkára való lesz.

-
upszilon
őstag
Köszönöm, kedves vagy, hogy segíteni próbálsz. Végigfutottam a lépéseken. Hááát-nemegyszerű... Szóval ennyit nem ér meg a dolog. Szerintem. És azt sem gondolom, hogy ez az Abejava programozók vacak munkája lenne. Szerintem a linux, azon belül a jelenlegi Ubuntu nincsen felkészítve "gyárilag" egy ilyen akcióra. Mert egy deklaráltan felhasználóbarátra tervezett desktop-oprendszerben az Abejava futtatásához szükséges dolgok legyenek nekem előre telepítve (mint a W7-nél)! De ha nem, hát az a minimum, hogy szól a rendszer (pont mint az XP-nél), hogy mire kattintsak a szükséges dolgok telepítéséhez.
Megmondom őszintén az ilyesmin nagyon ki vagyok akadva. Mert kétféle program van. Az egyik ami valódi élet-feladatot old meg és a másik, ami maga a számítógépes rendszer működtetéséhez szükséges és a csicsák. Én úgygondolom, hogy az elsődleges egyértelműen a valódi élet-feladatok megoldása. Amíg a rendszer nem képes ezeket maradéktalanul megoldani, addig nem is igazán rendszer, addig csak egy gány.
Lehet most túlzok, de nem baj. Mérges vagyok rajta. Nem elég-hogy nem söralátét méretű a bevallás, de még órákat rászánva sem tudom működésre bírni a percre-frissített, felhasználóbarát rendszeremmel? Gány, nem oprendszer! Tessék megcsinálni! Különben nem használom, még ha olyannyira is ingyen van, akkor sem! Irgum-burgum!

-
upszilon
őstag
Nem, a telepítési könyvtár (abevjava) nálam üres könyvtárakat tartalmaz csak. És egyébként feladtam. Vissza a jóöreg XP-be, és kettő perc alatt be lett küldve a bevallás. Ez van. Ubiban a kínlódás, XP-ben a megoldás. Nemegyszer jártam már így és még kitudja hányszor fogok. Ezekkel kellene törődni, nem a játékokkal, meg a csicsamicsákkal. Szerintem. Amíg a fontos dolgok nem működnek, addig a linux élőhalott...

-
upszilon
őstag
-
upszilon
őstag
Próbált már valaki SZJA-bevallást készíteni Ubi alól? Elvileg mennie kéne, hiszen jávás. Gyakorlatilag meg sem nyikkan. Most akkor hogy-is van ezzel a platformfüggetlenséggel? Mi a megoldás? Telepítsek megint XP-t?

-
upszilon
őstag
...denagyon a szíveteken viselitek az énáltalam nyitott topikok sorsát. Van már itt huszonnyolcezer-hatszáztizenkettő topik. Most mi van ha lett mégegy? Nem fér el a többi mellett? Feltétlen ki kell törölni? Mondok valamit, ha kitörlik, azt személyes sértésnek fogom venni. Akkor upszilon kiszáll...
-
upszilon
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Szerintem nincsen semmi baj a címmel. Én UBUNTU-n vagyok kíváncsi a WINE-re. Ugyanis más-más módon képes működni a különböző disztribúciók alatt. Engem például nem érdekel, hogy valami SUSE alatt megy WINE alatt, ha nálam az ubi alatt meg nem megy. Azon kell mennie amit én használok. Ezért nyitottam. Érted ezt?
Egyébként miből gondolod, hogy 100%-os sikerre számítok? valamikor a hetvenes években kezdtem az ámítástechnikát tanulni. Az akkori tanárom számtalanszor elmondta, hogy olyan mint a villanykapcsoló. Vagy felkapcsolom, vagy le, nincsen harmadik eset. És-hát nem volt igaza. Azóta ezek a "harmadik esetek" -a megoldásaikkal való foglakozás- sok-sok évet elvettek már az életemből...

-
upszilon
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Szerintem ezt te félreérted. Kell egy WINE-topik, hiszen számtalan megoldandó gond van vele. Az, hogy te személy szerint nem szimpatizálsz a WINE-val, nem jelenti azt, hogy más nem szeretne vele komolyabban foglalkozni.
Egyébként pedig, ha nem lehet egy külön témának külön topikot nyitni, akkor mire való egyáltalán a topiknyitási jog? Akkor meg kell szüntetni. Majd aztán kérni kell, és ha a moderátornak szimpatikus, akkor ő megnyitja. Van pár hely ahol ez így működik. De amíg itt lehet nyitni, addig lehet nyitni.
Attól, hogy másnál megy vmi wine alatt, nem biztos, hogy Nálad ugyanaz a program fog menni, erre semmi garancia nincs. Más a szoftver- és hardverkörnyezeted, nincs 100%-os megoldás.
Nézd, ez így van, de szinte mindent meg lehet oldani kis segítséggel. Erre valók a szakmai fórumok. Mi ezzel a bajod?
(#33417) ntomka: Nem, most lett tegnap.

-
upszilon
őstag
Nyitottam egy új topikot, aminek ezzel a topikkal is forró kapcsolata van. Légyszíves kukkantsatok rá!
-
upszilon
őstag
Keresztbe-kasul kipróbálgattam Kendek fórumtárs Rendszerment új-4.0-ás programját, amely immár grafikus felületű lett és bővült is -eddig sem szegényes- funkcióiban. Gratulálok hozzá! Én semmi hibát, vagy kritizálni valót nem találtam benne. Csuda-jól használható. Több azelőtti gondomat megoldotta egy-egy egérkattintással, teljesen automatikus működéssel. Ennél többet kívánni sem tudnék. Mindannyiunk nevében köszönöm neki ezt a kis gyöngyszemet!

-
upszilon
őstag
Sziasztok!
Kirakom a Skype-ot a jobb felső sarokba. Aztán ahányszor csak újraindítok, mindig egy-két centivel lejjebb és néha kicsivel balra kerül. Érdekes, hogy régebben ez mintha nem így volt. Ottmaradt ahová raktam. Most meg mászkál. Nektek is?
-
upszilon
őstag
Kis segítség kellene nekem: nem tudom beállítani valamiért a Kdenlive-hoz a ppa-t.
-
upszilon
őstag
válasz
ntomka
üzenetére
Már csináltad? Mindkettőt? Mert én az Xamppot évek óta használom Windows alatt. A hétvégén meg elsz@artam vele egy álló napot Ubuntuban és nem ment. Nem egy dolog miatt, hanem több dolog miatt nem ment. Már egyébként be tudnám üzemelni, de nem biztos, hogy érdemes újra nekiugranom. Ezért a kérdés. Érted már? Olyannak kellene válaszolni, aki mindkettőt ismeri jól, és képes elirányítani. Te ilyen vagy?
-
upszilon
őstag
Speciális kérdés következik:
Ki szeretném próbálni az Ubuntu 10.10-es gépemen az új DRUPAL7-est. Mit érdemes hozzá használnom és miért? A választék:
1. / Lamp-server
2./ Xampp
Elég csak pár mondatban indokolni. Előre is köszönöm!
Ja-és, legyenszíves csak olyan írjon, aki nemcsak tudja miről van szó, de már használta is!
-
upszilon
őstag
Egy kis segítség kellene nekem. Olvasom, hogy van már az Avidemuxból 2.5.4-es változat is. Hogyan tudnám frissíteni a Maverick Meerkatomon?
-
upszilon
őstag
Már egyszer kérdeztem, de akkor nem tudta senki. Megkérdezem most, hátha...
A Nautilusnál, ha mélyebb könyvtármélységekbe megyek nagyon lerövidül a fájlnevek olvashatósága. Beállítom a sáv szélességét, de a következő megnyitáskor ez a beállítás sajnos már nem érvényesül. Mi lehet a megoldás?
-
upszilon
őstag
Van egy CANYON webkamerám, ami Windows alatt tökéletesen működik. UBUNTU alatt meg fekete képet mutat. Javasoljatok valamit légyszi!
Ha nem tudom megcsinálni, veszek újat. Persze olyan kellene ami linux altt is tökéletesen megy, kevés fénnyel beéri, és 720-as. Tudtok tippet adni?
-
upszilon
őstag
XAMPP-hoz Tudtok valamiféle grafikus kontrollt?
-
upszilon
őstag
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Egy kérdésem azért volna: Nullára állítottam a grub-menü megjelenési idejét. Ha mégis meg szeretném jeleníteni induláskor, mit kell megnyomni? A SHIT-et írják mindenhol, de arra nem reagál.
-
upszilon
őstag
válasz
Pubszon
üzenetére
...nálam is volt már hasonló, de csak várni kellett. Valamit vizsgálgatott és addig nem volt képem. Pedig 4-magos veszettül gyors gépem van, mégis vártam vagy másfél percet mire megjött a monitor. Aztán az új bekapcsolásnál ez a jelenség már nem jött. Másnap viszont megint. Éjszaka elrontják a monitor elrontó manók.

-
upszilon
őstag
válasz
ErosenZold
üzenetére
Én úgy csinálom, hogy nullára állítom a default 10 másodperces időt. Akkor nem jeleneik meg a menü egyáltalán.
-
upszilon
őstag
...ezt meg tudom erősíteni. Például az új H.264-es kodekkel készült QuickTime-konténeres videókat egyszerűen nem képesek lejátszani a windowszos böngészők, (linux alatt megy mint a karikacsapás). De ha például Flash-konténerbe tesszük fizikailag ugyanazt az mp4-es fáljt, akkor mindjárt más a kép. Példa.
-
upszilon
őstag
válasz
üzenetére
a voipcheap hibája
Nem a Voipcheap hibája, hiszen az előző Ekiga-verzióban tökéletesen működött. Erre más is rájött. Egyrészt. Másrészt nem értem miért kell elrontani azt ami jó? Harmadrészt miért kellene nekem portot nyitni a rúter tűzfalán ahhoz a funkcióhoz, hogy bentről kitelefonáljak? Negyedrészt egyáltalán nem bánkódok, hiszen mára bőséggel találok a tárolóban olyan telefonos szoftvert, ami jól működik. Úgyhogy részemről a probléma megoldva, csak gondolatok maradtak utána. Például az, hogy a legközelebbi frissítés után vajon majd mi nem fog működni, ami pedig előtte jól működött...

-
upszilon
őstag
válasz
üzenetére
Mivel úgyis csak kifelé megy a hívásom végül-is nem nyitottam rést a pajzson. Leszedtem a nyűgösködő Ekigát és feltettem helyette a Twinkle nevű alkalmazást. Meg vagyok elégedve a hangjával. Mondhatni tetszik.
Egyébként azt nem értem, hogyha van egy jó alkalmazás, azt miért kell elrontani? Az Ekiga a frissítésig jó volt. Aztán eltűnt a Stun Server beállítás, így többé nem lehetett beállítani a stun.voipcheap.com-ot. Ez okozza a problémát. Csak hát értetlenkedem, hogy mindez miért volt jó fejlesztés gyanánt.

-
upszilon
őstag
válasz
üzenetére
Ekiga 3.2.7, de nem tudom mikor jött. A lényeg, hogy a korábbi módon nem tudtam munkára bírni. Vagy én durván elnézek valamit. Tény, hogy nincs is meg minden rubrika. Egyébkén ennek az oldalnak nyomán szoktam beállítani, de most valahogy nem jön össze.

-
upszilon
őstag
Eddig a VoiPcheap-ot az Ekigával használtam, de az új Ekiga verziót képtelen vagyok beállítani. Viszont egy zsákra való telefon-szoftver van a tárolóban. Ajánljatok egyet lécci, aminek szép a hangja és be is lehet állítani a VoipCheap-ra.
-
upszilon
őstag
Aki akarja, kipróbálhatja.
-
upszilon
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Bocs, de félreértesz. Nem akarom én fikázni a Linux biztonságát. Sőt! Nagyon is meg vagyok vele elégedve, hiszen nem kaptam még vírust és betörésem sem volt. Legalább-is így tudom. De én szeretnék a betöréspróbálkozásokról is hírt kapni. Jó lenne, ha magam tudnám konfigurálni grafikus felületen, egyszerűen, a tűzfal beállításokat.
Mondod, hogy paranoiás vagy. És ha én is? Jó lenne, ha lenne egy kapcsoló, amivel paranoid fokozatba tudnék kapcsolni. Jó lenne látni, hogy elhárítja a támadásokat. Jó lenne látni, ahogy letilt honlapokat, mert azok veszélyesek. Jó lenne látni, hogy frissíti a vírus-adatbázisát, stb. De ezek helyett mi van? Az, hogy higgyem el bemondásra, nagy biztonságban vagyok. Elhiszem én, de azért jobban örülnék, ha erről meg is tudnék győződni valahogyan. Nem magyarázom tovább. Szerintem érted a gondomat. Van a biztonság és van a biztonságérzet. Nekem mindkettő fontos. Jó lenne valami kézzelfogható dolog, amivel mindkettő megtestesül. -
upszilon
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Köszönöm! Egyből minden világos. Engedelmeddel betettem ide is.
(#32432) sh4d0w: Írod: de az már biztosan nem kezdő user téma.
Neharagudj, de ezek azok a pontok, ahol kimondható: a Windowsz egy várárolt valós idejű internet security szoftverrel sokkal biztonságosabb lehet, mint egy gyári ISO-cdről telepített Ubuntu-linux. Miért? Mert a windowsos tőzfel profi módon van beállítva kezdettől, míg az Ubi alapból teljesen védtelen. Namost itt jön a felhasználó, aki váltóztatni szeretne ezen. Megkérdezi, hogy mit csináljon. Válasz: Semmit, me'-úgyse értesz hozzá vazze. Ilyenkor elbizonytalanodom. Nagyon. Miért nincsen valami igazán jó megoldás. Legyen! Ha ugyanannyiért megkapom mint a windowsos verziót, én bizony megveszem. Csak legyek valóban biztonságban. Mert ez így jelenleg egy felettébb hazug és erősen nyugtalanító állapot.
-
upszilon
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Az, ami gyári beállításként érkezik, az nem konfig, hanem gyalázat.
Nah, ilyenkor ilyedek meg.
Most mivan? Mit kell csinálni? Mert van ugye a semmi. Ez van gyárilag és ere esküsznek a legtöbben. Aztán van amiket itt überhozzáértő-szlengben megaszondtok. Az ugye pont az ellenkezője. Ilyenkor az-az érzésem, hogy ehhez a tűzfal dologhoz senki sem ért igazán, de mindenki szeret valami egészen beszarás-idegesítőt beírni vele kapcsolatban. A legjobban most a tiéd sikerült, beszartam.

Legyenszíves valaki hozzáértő mozsmá homályosítson fel! De ne szakszöveggel, hanem érthető módon és ha lehet kérni, akkor példákkal illusztrálva a megoldást.
Előre is köszönöm!

-
upszilon
őstag
Próbálgatom a legfrissebb WINE-t. Sajnos a dotnet-et igénylő programok továbbra sem telepíthetők fel rá. A tesztet a Wine 1.3.8 Released-del végeztem. A Winetricks simán felteszi a 2.0-ás Microsoft .NET Framework-öt. Az XP alatt ilyenkor máris jöhetne a célprogram, ami esetünkben az Artisteer 2.5 for Windows trial verziója. feltelepül 99%-ig. Ott hibaüzenettel leáll. Activex problémára panaszkodik. De-mivel az fent van alapból a Wine 1.3.8-ban, megállt a tudományom. Vajon hogyan lehetne megoldani e gondot?
-
upszilon
őstag
nekem ez az alkalmazás kielégítő információt ad.
-
upszilon
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
A Nautilusban nem tudom, de az Ubuntu Tweakban a Rendszer / Fáljtípus kezelő megoldja a gondodat.
-
upszilon
őstag
Az enyémnek (XEROX PHASER 3250) van gyári linux drivere. Sőt, az automata keresés is megtalálja az interneten. Sőt hiba nélkül telepíti is. Csak éppen nem nyomtat egyikkel sem a nyomtató. kaptam egy olyan tippet, hogy válasszam helyette a SAMSUNG ML-1710-es lasernyomtatót a listából. És láss csodát, azzal gond nélkül nyomtat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
upszilon
őstag
de tényleg muszáj ez a linuksz nem biztonságos flém?
Látod? Pont ez a baj! Hogy flame-nak veszitek ezt a fontos kérdést. Nem az! ...de persze, söpörjük a szőnyeg alá, és akkor nincs is, -nemigaz?. Elég szomorú, hogy így reagálsz, de persze te tudod...
(#32277) Sweet Lou 6:
Ez van, nesze neked Adobe.
Nem figyelsz eléggé. Mondtam, hogy nem falsh, hanem mp4 film-fálj, ami flash konténerben van. Egyébként azért, mert a win-es gépeken a quicktime-konténeres lejátszás nem működik jól egyik böngészőben sem. Vagy 5 éve nincs frissítve.
-
upszilon
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Így nem látod a különbséget. Kellene natív windows is az összehasonlításhoz. Illetve egy dolgot még megtehetsz. letöltöd a filmet a winyóra és megnézed a VLC-vel vagy az Smplayerrel. Figyeld amikor svenkel a kamera a focisták lábát. Látni fogod a különbséget lefogadom előre.
Egyébként pedig az is megérne egy misét, hogy egy fullosra kapcsolt xp-AntiSpy-vel és mondjuk Avira Premium Security Suite napi frissítéssel ellátott XP biztonsága hogyan alakul egy natúrban feltelepített Ubuntuhoz képest? Meg merem kockáztatni, hogy az előbbi napi használata biztonságosabb lehet...
-
upszilon
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Úgylátom egyetértünk. Csak még egy fontos különbség. Én nem a flash-film lejátszásról beszéltem. Minden formátum akadozik, illetve a 25fps helyett csak kb 15fps-el megy. Itt egy példa rá, amiben (flash konténerben) valódi mp4 fájlok vannak.
Ami a Virtualboxot illeti, feleslegesnek minősítem. Ha úgyis winfost kell telepítenem, miért ne tenném önmagában? A virtualizáció önmagában csak egy dolgot képes megoldani. Azt, hogy ugyanazon a gépen egyszerre van jelen a linux és a winfos. Mivel nekem jelenleg féltucat sztali gépem + egy notebookom van, egyáltalán nem érdekel a virtualizáció.
OpenSUSE? Dehát ez itt UBUNTU topik, nem?

-
upszilon
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Egyetértek. Mindazonáltal a linux nem biztonságos, csak biztonságosabb mint a winfos. Helyén kell kezelni a dolgokat, akkor nincsen félreértés.
Az más kérdés, hogy két éve próbálkozom, de sajnos nem tudok teljesen áttérni linux alá. Például nem kezeli a világ egyik legelterjedtebb laser-nyomtatóját a Xerox-ot. Vagy például a WINE alatt a mai napig sem működik a lassan 20 éves dotnetfx, emiatt nem tudok számomra létfontosságú winfostos szoftvereket telepíteni. Vagy például a videófilmek lejátszása a böngészőkben közel sem olyan gördülékeny, mint a winfos alatt ugyanabban a böngészőben. Nem látja az ősréginek számító IEEE1394-es kártyámat, csak hálókártyának ismeri fel. ...és a sort szinte végtelenségig lehetne folytatni. Már csak hab a tortán, hogy a valós idejű vírusvédelem kérdése teljesen megoldatlan. Mint ahogyan az is, hogy a disztribúciók konfigurálatlan-bekepcsolatlan tűzfallal telepítenek rendszert a gépedre. Nem a veszély a baj. Az mindig van, egész életünkben. Hanem a hamis biztonságérzet a baj. Amire ebben a fórumban is nagylapáttal lapátolták egyesek a szart. De nem folytatom Minden változik. Majd egyszer ezen a téren is bekövetkezik az az alapvető véltozás, aminek a jelei már világosan érzékelhetőek. Szakértelem híján én csak várni tudok rá...
-
upszilon
őstag
Az is oda van írva, hogy ezek nagy része nem működik már, mert befoltozták a lyukakat.
Az meg nincs odaírva, hogy valószínűleg százszor ennyi a még fel nem fedezett. És az sincs, hogy az ismert és publikált számnak a 10-60-szerese már szintén ismert, de még nem publikált. Vagyis a helyzet szar, de nem reménytelen. Így van ez mindig, rendesen hűl az a bizonyos fürdővíz...
-
upszilon
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
2 éve azt tanultam, hogy kereken 3 darab vírus létezik Linuxon, és egyik sem terjed szabadon. Megváltozott ez a szám?
Nem. A változás oka más. Kevesebb lett a bigott linuxfan és több a jól informált-értelmes, segítőkész fórumozó. Anno amikor én itt, ebben a topikban feszegettem ugyanazt a kérdést, nemcsak-hogy trágárul leugattak, de az egyik genya moderátor abszolúte indokolatlanul kitiltotta a nickemet, méghozzá véglegesen. (Utána regeltem a mostanival.) Értelmetlen-bunkó hozzáállás volt még akkor. Mára konszolidálódott a helyzet, de persze koránt sem eléggé. Sokkal nagyobb teret kellene szentelni ennek e kérdésnek! Számomra egyáltalán nem megnyugtató a mai helyzet sem. De türelemmel várok. Minden változik. Remélhetőleg ez a kérdés is hamarosan rendeződni fog....
-
upszilon
őstag
Egy gyors kérdés: Egy tőzsdei program mindenáron az IExplorerhez ragaszkodik. Melyik böngésző tudja ezt linux alól kiváltani és hogyan?
-
upszilon
őstag
válasz
kovaax
üzenetére
Nem tudtam felrakni az eredeti gyárit. Ugyanis uninstallal kezdene, amit aztán nem tud végrehajtani, mert bizonyos könyvtárakat hiányol. Az install ugyanígy leáll hibaüzenettel. Szóval úgy tűnik, nem lett volna szabad az internetről hagynom, hogy automatikusan települjön, mert most aztán nem tudom leszedni sehogyansem...
-
upszilon
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Jelenleg 10.10 alatt avgyok, de megpróbáltam a 10.04.1-es lemezről live-módban is nyomtatni. Ugyanazt csinálja. felpörög a motor, de már papírt nem húz be. Egyszerűen lenyeli a feladatot. (Megjegyzem a nyomtató hibátlan.) Úgyemlékszem, hogy korábban ment linux alatt. Lehet letöltök egy korábbi verziót és kipróbálom.
-
upszilon
őstag
Sehogyan sem sikerül életre keltenem a XEROX PHASER 3250-es laser-nyomtatómat. Egyeztettem a frimvare verziót, letöltöttem (leszedtem a régi drivert) és felinstalláltam a gyári drivert, de ugyanazt csinálja. Nyomtatás helyett csak felzúg a motorja, de papír már nem jön ki belőle. (Winfos alatt bezzeg tökéletes) Adjatok valami ötletet léccci!
-
upszilon
őstag
Néhány butuska kérdés:
- A 10.10-esből kimaradt a partíció-állítgató csúszka. Miért? Tök jó volt pedig.
- A 10.04-es gond nélkül használta a lasernyomtatómat (Xerox Phaser 3250), míg a 10.10-es kiküldi rá, felpörög a nyomtató, de nem jön ki papír. Miért?
- Két partícíóra osztottam a winyómat a notebookomban. Egy 50GB-os /-esre és a többit tárolásra. Ez utóbbit EXT2-re formáztam. A 10.10-es telepítése után nem tudtam birtokba venni ezt a tároló partíciót. Miért?
- miért van a Nautilus ablakában a leválasztás mellett a formázó utasítás? Egyáltalán, miért van formázás abban az ablakban?
-Miért nem tudom a Nautilus oszlopainak méretét fixálni?
-
upszilon
őstag
válasz
domi007
üzenetére
Nem tudom mi lehet. Talán azzal tudnék segíteni még, hogy letölthetővé tenném számodra az én friss mai ISO-mat. (Saját kreáció, ami a Maverick Meerkat -ra épül.) Ez nálam több gépen kipróbáltan szépen bootol, gyönyörűen teljesít. Ha nálad nem menne, akkor biztosan hardveres gondod van. Ha kéred, magánban megadom a letöltési pramétereket.
-
upszilon
őstag
válasz
domi007
üzenetére
...és mi van ha az indítólemez készítővel egy pendrájvra teszed? Az bebootol? Nekem mentek a DVD-ISO lemezek is mind, de már nagyon régen egy 4GB-os pendrájvról futtatom a live-módot. Gyors, és gépkikapcsoláskor visszaírja a változtatásokat, felírja a készült dokumentumokat. Szóval majdnem úgy viselkedik, mint ha fel lenne rá installálva. Nagyon szeretem! Szerintem próbáld ki ezt is, mert el tudom képzelni, hogy valami hardveres specialitás van nálad a DVD-olvasásnál, azért nem megy csupán.
-
upszilon
őstag
válasz
domi007
üzenetére
Én ezt a változatot használom.
-
upszilon
őstag
A legutolsó (tegnapi) frissítés után érdekesen viselkedik a 10.10-esem. Kétszer kell indítani, mert elsőre nem akarja normálisan kezelni a wifi-t. Csiga-lassan megy az internet vele. Újraindítás után meg száguld. Ez most mi a jófenétől lehet?
Aktív témák
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Túl korán kezdtem megnyomni. Meg kell várni amíg a winyókat is megtalálja, eltűnik a kép és akkor. Tudjátok ez az egyszerű mutatvány hány próbálkozásból jött nekem össze? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)