Aktív témák
-
M.W.H
aktív tag
nah isten se tudja hogy... de most a legujabb katával sikerült mindent megjavitanom...
a kómííízről csak szerényen annyit nyilatkozom, hogy miután sikerült mindent megjavitanom a driverparákkal nem tudtam mozgatni semmit és a kompiz fogta magát és kikcsapolt mindent ablakmozgatástol kezdve mindent... (rohadék) -
M.W.H
aktív tag
fäszom az egész catalystbe... amikor felfrissitettem az ubit 11.04 re akkor hardverkeresőbe leállitottam az ati driverét és faszán ment. most nem volt hajlandó jól menni leállitottam és ugyan olyan kaksi... pl amit én használok docky annak van 3d-s verziója. namost az azóta se megy normálsian és nem is engedélyezi hogy normálsian menjen...
olyan mintha kikapcsolta volna a 3d-s képességét...hogy tudom teljesen kitakaritani a catalystet a gépröl? dkpg --purge folytatás?
-
A Szoftverközpont amúgy sem a gyorsaságáról híres, mivel mindent egyenként telepít. De gondolom nálad most a csomagok letöltése tartott több ideig, azért érezted azt, hogy sokáig telepíti őket. Ha több mindent telepítesz egyszerre, akkor használd a Synapticot vagy a terminált, sokkal gyorsabb lesz.
-
törölt tag
"grub menünél vagy telepítős mókánál van a recovery mód?">Grub menünél.
Ha rootshellben vagy, egy
ifconfig
paranccsal meg tudod nézni, mi a wifi interface(? okosok: így hívják?
). Vagy ath0, vagy wlan0, vagy wifi0, vagy ilyesmi. Ha megvan, akkor
ifup ath0/wlan0/wifi0
vagy
ifconfig ath0/wlan0/wifi0 up.
Ha egyébként automatikusra van állítva a csatlakozás, akkor csatlakozik. Ha nem, akkor:
http://www.stoltenow.com/archives/2006/12/ubuntu_configur.html
vagy
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=553844
Ha rootshellben vagy, nem kell a sudo.
-
Geller72
veterán
Konkrétan:
Nézd meg xorg.conf-ban a billentyűzetkiosztást, és ha kell,
írd át "hu"-ra.
Valahogy így:
gsku gedit /etc/X11/xorg.confÉs keresd meg ezt a részt:
Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "hu"
EndSection
Az XkbLayout pedig legyen "hu", mint ahogy fent is látod.Érdekes, hogy time limit után is tudom szerkeszteni a hozzászólásom..
..ez eddig nekem új..
-
M.W.H
aktív tag
hehe
na a héten meglesz a 3. natty telepitésemminden oprendszerrel ezt csinálom
töröltem a x11-xkb-utils-t mire erösen gondolkozoba esett énmeg reseteltem azóta nem indul el csak mennek a pöttyöksajnos nem tudom visszarakni ezt a csomagot mert alt+F1 el nem tudok csatlakozni a wifire:S jokis dualboot
-
Siriusb
veterán
Úgy nézem, ubuntu a xorg.conf-ot használja erre:
evdev
xorg.conf
Szóval hozd létre ezt a fájlt az X11-ben és :Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "keyboard"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "hu"
EndSectionVagy valami ilyesmi.
Hopp, találtam ezt
Lehet elég átírnod a /etc/default/console-setup -ot. -
Mr X
veterán
A wifi csatlakozással én is szívtam install után. Minden linux disztróval. Nálam a router idétlenkedett. Próbált a kliens csatlakozni, de a router nem engedte.áramtalanítani kellett, aztán vissza, és jó volt. Ezt most is el kell játszanom, ha frissen telepített oprendszer van. Tippre a gépnevek nem egyeznek a különböző rendszereimnél, és az újat nem akarja beengedni.
Majd egyszer letesztelem a teóriám, de most nincs kedvem letúrni a jól belakott Kubuntumat.
-
ViZion
félisten
Swapra azért írtam 2 GB-ot, mert nincs az adatlapodon a konfigod... Kevés ramnál kell csak, 4 GB+ RAM óta nálam tutira nem swappolt...
XP-nek azért írtam ennyit, mert ha felpakolsz mindent alap progit + pár játék (már ez is több GB lehet) + üres hely a töredezettség-mentesítéshez akkor az símán lehet 10 GB vagy több. -
ViZion
félisten
Uhh, mekkora HDD-re rakod?
Xp telepítővel törlöd a partíciókat, és létrehozol újakat (2 GB swap + 10-30 GB Ubuntu + 10-30 GB XP-nek). Csak az XP partíciót formázod, XP telepíted, kész.
Utána Ubuntu Live USB-ről telepítesz, a 2 GB-os partíciót beállítod cserehelynek, a másodikat meg / -nek, utána mindent megcsinál.
Ha XP-n nem dolgozol, vagy nem játszol, akkor ne is rakd fel... spórolsz egy fél éjjszakát. -
ViZion
félisten
Desktopban több módszer is van. Anno a Grub-ot váltotta a Grub2, és elszállt az MBR, Win nem tudta összeszedni magát. Azóta külön HDD-re kerültek, és induláskor F12-vel választottam melyik HDD-t bootolja a gép. Ez extrabiztonságos, de macerás, és 2 HDD kell hozzá.
Elvileg Win telepítés után kell az Ubuntut telepíteni, és akkor a Grub töltődik először, utána a win rendszertöltő... Mivel ezzel már volt para, ezt kihagytam. Jelenleg SSD-n van az OS, nem akartam Ubuntut a HDD-re, ha van hely SSD-n... így a 3. variációt választottam, Wubi telepítés... Most csináltam először, és nem csalódtam.
Ezzel a komplett Ubuntu programként kerül fel a windows "alá", persze Ubuntu csinál magának mindent, ami kell, csak meg kell adni mennyi max. helyet foglalhat.
Ami a lényeg: az első a win rendszertöltő, itt lehet választani az Ubuntut, és utána jön a Grub.Tehát ha a Grubbal vmi van, a win rendszertöltőt nem érinti, indul a melós/játszós OS. Ha a grubbal van baj, akkor legrosszabb esetben ubuntu helyreállítás, ami egy win helyreállításnak csak töredéke időben...
Én javaslom ezt a megoldást, sokkal egyszerűbb, és a win-es loadert tutira nem kavarja be.
-
-
Atapi
senior tag
szerk: viszont azt írják, hogy 4-es verziótól már nincs ez a két külön verzió, hanem egy, open source verzió van, ami tud mindent.
-
Miért is ne lehetne a VMware-t telepíteni? Semmi bonyolult nincs abban sem.
Extension Pack telepítése:
VirtualBox -> Fájl -> Beállítások -> Kiterjesztők -> Csomag hozzáadása(#35187) RBJ: Attól, hogy jön ki egy újabb kiadás, az nem azt jelenti, hogy az egyel vagy kettővel régebbi már elévült. A normál kiadásokhoz jár másfél év támogatás, az LTS-ekhez meg három, desktop vonalon.
-
törölt tag
-
törölt tag
ŐŐŐŐ, izé...
De, te. Vagy aki felrakta a rendszert neked. Ezek nem hivatalos tárolók, maguktól nem kerültek a rendszerbe.
A Synapticban balra, lent az Eredet gombra kattintva próbáld kisakkozni, mi lehet benne! Vagy hogy mennyi ilyen Launchpad-es tárolód van!
Bár jobban belegondolva: a két négyes ugyan arra vonatkozik. Tehát a Gnome3-ról szól mind. Próbáld ki, hogy a gnome3 tárolói elől kiveszed a pipát, utána terminálban:
sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
és a szokásos jelszó. Utána persze update, upgrade, és lehet frissíteni."tudok valahogy xp telepitőt rakni usb re unetbootinnal?">Szerintem nem.
-
Tehát letöltötted a Debian csomagfájlt, és a telepítése közben kaptad a hibaüzenetet? Egyszerűen töröld a hibás csomagtárolócímet a Synapticban, majd frissítsd a csomagtároló információkat és próbáld megint telepíteni.
Megjegyzem, hogy az Ubuntu tárolójában benne van a mindenkori legfrissebb Adobe Flash Player Plugin, így jobban járnál, ha egyszerűen frissítenél egyet. -
Én most a hibák alatt inkább a számomra negatív dolgokat értettem a működésében. Például rühellem, hogy letölthető alkalmazásokat listáz, az teljességgel értelmetlen, csak a helyet foglalja, stb.. Persze bugosnak is bugos, bár ez hardver és alkalmazott szoftver függő is. Van ahol például az ikonok sem jelennek meg csak ha áthúzza az ember felettük az egérkurzort.
Mondjuk az igaz, hogy megjelenés után még érdemes lehet várni pár hetet, hogy a nagyobb tömeg által talált problémákat javítsák. -
ZCoyote
őstag
Szerintem nem rossz de nekem azért vannak vele problémáim az Ati 4850-es kártyámmal.
A zárt meghajtóval működik, viszont a megjelenés c. ablakban nincs meg az utolsó fül ahol a csillivilli módot lehet beállítani. Előtte persze crash-elt a compiz is.
A xorg edgers tárolóból letöltött meghajtó telepítésénél pedig fekete képernyővel jutalmazott a rendszer de úgy, hogy még a monitor is lement stand-by-ba -
Debian alatt nálam is ezt csinálta, az xset s off segített rajta.
Próbáld ki Te is, add ki a parancsot mielőtt filmezni kezdesz. Ha nem jó, akkor add ki sudo-val is és úgy is csekkold le. Ha valamelyik módon jó, akkor utána már belehet állítani könnyedén véglegesre, mert egyébként újraindítás után elszáll a beállítás. -
Brutforsz
senior tag
Először is, ugye, telepítve kell lennie a Pidgin nevű alkalmazásnak, hogy a screenlet tudjon mit kijelezni, aztán...
fel kell tenned a Screenlets programot magát (pl. via Synaptic), majd annak a mappájába (~/.screenlets) kell beletenned a PidginScreenletet magát (és annak a mappájában lévő - ha minden igaz - themes könyvtárba pedig a témát).
-
Brutforsz
senior tag
A kérdéses feladatokat valóban a Compizzal tudod végrehajtatni, a CompizConfig beállításkezelőben így tudod megadni a kívánságaidat:
Általános > Általános beállítások > Gyorsbillentyűk > Munkaasztal megjelenítése (ami mellett balra a monitor van) > klikk a Nincs gombra, majd beállíthatod, mely sarkok és/vagy élek aktiválják
Ablakkezelés > Áttekintő nézet (ennek Engedélyezése, majd) > Ablakválasztó indítása (ami mellett balra a monitor van) > klikk a Nincs gombra, majd beállíthatod, mely sarkok és/vagy élek aktiválják
-
ntomka
nagyúr
A flashnek ma már mindegy, hogy 32 vagy 64 bit. Ha jól látom, ez egy 1 magos proci? Memóriád mennyi van hozzá? Ha 2GB-nál nem több, én egyáltalán nem erőltetném. Különben sem hiszem, hogy sok változást tapasztalnál 64 biten, az a proci mai szemmel már nem igazán rendelkezik erőtartalékokkal sajnos.
-
-
Atapi
senior tag
erre szerintem tor való, ha ingyenes megoldást keresel. viszont a technológia közös erőforráshasználaton alapul, ezért elég lassú, ezt bele kell kalkulálni. szóval folyamatos használatra szerintem alkalmatlan, csak akkor jó, ha valamiért tényleg fontos a láthatatlanság (pl tartalomszűrés kikerülése).
viszont olyan ingyenes megoldást nem is fogsz találni, ami folyamatos internetezgetésre alkalmas. léteznek ilyen vpn szolgáltatások, de a dedikált sávszélességnek meg kell fizetni az árát. -
sh4d0w
félisten
Le tudod zárni a portokat, az icmp echo csomagokat meg el tudod dobatni, szal amíg nincs nyitott portod és nem válaszolsz az icmp-re, olyan lesz, mintha nem is léteznél.
Itt találsz leírást icmp csomagok kezeléséről.
Ugyanitt van link az icmp összes típusára, esetleg még a traceroute csomagokat is hajigáld el.
-
randras
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Kedvenc zene a mai napra
- OLED TV topic
- Óra topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest