- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
-
mzx
senior tag
válasz
Kendek #49989 üzenetére
Pontosan ezt probaltam, és a terminálban, ami ki is dob egy chrome ablakot, de hatástalan, sajna. :S ... Bár ha jól értem az angol leírást, jobb klikket ír valami chrome ikonon (olyanom nincs pedig), hogy oda kell beírni. Végül is hova? Én a terminált sejtem helynek... onnan azonban tehát hatástalan.
-
mzx
senior tag
válasz
Kendek #49979 üzenetére
Nincs Chrome deb-em; synaptic-ból telepítettem. Tehát megoldás lehet, h letöltök valahonnan egy régebbi chrome deb-et?
Válaszodhoz vedd figyelembe, kérlek, az előbbi "utóirat"-omat is.
Köszönöm neked is és a többieknek is az eddigi válaszokat; remélem, összejön legalább a régi Chrome "visszahozatala".
Várom az újabb ötleteket is, köszönettel.
-
-
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek #49675 üzenetére
Az hogy sikerült nemrégiben ilyesmibe is belebotlanom. Mivel a chkrootkit nem küldözget jelentéseket, és a géphez fizikailag ült olyan nívójú idegen ember aki ilyesmire lett volna képes. Vagy valami PPA-ról szophatott be valami érdekeset, vagy valami komolyabb biztonsági rés van(volt?) a rendszerben. Szóval, ha legközelebb ilyenbe botlik az ember, mikről küldjön másolatot és kinek elemzésre - már ha van aki ilyesmivel is foglalkozik?
-
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
válasz
Kendek #49465 üzenetére
Letöltve 14,0MB 17mp alatt (791kB/s)
Csomaglisták olvasása... Kész
W: Duplicate sources.list entry http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/multiverse Packages (/var/lib/apt/lists/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_lucid_multiverse_binary-i386_Packages)
W: Duplicate sources.list entry http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/multiverse Translation-hu (/var/lib/apt/lists/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_lucid_multiverse_i18n_Translation-hu)
W: Duplicate sources.list entry http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/multiverse Packages (/var/lib/apt/lists/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_lucid_multiverse_binary-i386_Packages)
W: Duplicate sources.list entry http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/multiverse Translation-hu (/var/lib/apt/lists/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_lucid_multiverse_i18n_Translation-hu)
W: Próbáld futtatni az apt-get update -et, hogy javítsd e hibákatMagyarul nem változott semmi.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek #49432 üzenetére
Akkor nem sokat fognak aludni mostanság, lévén részemről a win95 első kiadása óta nem találkoztam ekkora bughalmazzal - hibaüzenet küldése már rutin. 11.04-ig elvétve futottam hibába, az LTS-ek pedig a születésük pillanatában is munkaképesek voltak. Magam részéről a frissítés letiltva, mert ennyi bugot beleírni is természetfeletti, nem hogy javítani. Nálam sajnos ez az LTS kíméletlenül igazolta a félelmeimet, hogy a júnitíba való belebuzulódás miatt megszűnt a valósággal való kapcsolat, a színvonal meg zuhan.
-
svili
tag
válasz
Kendek #49407 üzenetére
Köszönöm a tippet, de sikerült feltelepíteni az ubi netbook editiont (10.10), valamint a wifit is "szóra bírtam", parancssorból.
Ez ugyan egy régebbi verzió, de nem találtam netbookra frissebbet.. Męg egy kérdés: ha szeretném, hogy az oldalsáv ne állandóan látszódjon - mert a böngészőnél egy kicsit scrollozni kell emiatt - akkor azt a megjelenítés beállításoknál lehet kikapcsolni? -
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Kendek #49310 üzenetére
Pont ilyenekre voltam kiváncsi
Én is sebesség miatt akarom lecserélni a laptop winyot egy 120-as ssd-re Célom egy 1db 30Gb NTFS 1db 50GB NTFS + 1db 40GB ext4. Mer ha jól tudom ssd-re nem kell swap. (4 Gb ram van ráadásul lubuntu-t tervezek használni)
Tehát iráscsökkentő müveletek minimalizálása. -
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #49198 üzenetére
Elindul, bekéri a root jelszót, de új visszaállítási pont csinálásnál csak toporog, szóval nem ok. Minden más megy, synaptic, root double commander, mind megy a beírt jelszóval
echo $USER root-ot ad vissza sudo su után, majd innen indítva a gui ugyanazt írja, nem vagyok root
Szerk: eleinte nekem is ment, nyomtam egy frissítést a rendszerre, azóta nem megy. Van 3 visszaállítási pontom is benne.. Tuti valami apró bagatell hiba lesz
-
aag
őstag
válasz
Kendek #49182 üzenetére
Nemérted te ezt ember! Te egy nagyon aranyos-segítőkész emberke vagy, de mégsem érted. Nézd, én a fél életemet számítógép előtt töltöttem. Ha nekem valami egyszerű dolgot 10 percig kell keresni, netán még meg sem találom, akkor az nemhogy nem egy felhasználóbarát desktop, de egyenesen egy szar. Ez ilyen egyszerű. Jó lenne, ha ezt egyszer megértenéd és nem kezdenéd el félremagyarázni. Hát nehogymár egy teljesen magától értetődő dolgot itt kelljen megtudnom tőled! Ott kellene lennie a helyén. Ott, ahol egyébként lenni szokott. Ha eldugják, ha változtatnak a bevált rendszeren és azt várják, hogy majd a felhasználó megküzd a használatért és kérdezgeti a fórumokon, akkor nagyot tévednek. Már nem ilyen világ van. Van másik. És továbblép. Ilyen a mai világ. OK? Érted?
-
aag
őstag
válasz
Kendek #49160 üzenetére
Írtam alább, hogy nem sikerült. Egy lépésben nem lehetett frissíteni. Erre megpróbáltam előbb a 11-re ésígytovább. Elakadt. Egyszer-csak már nem indult el többet egyáltalán. Akkor elkezdtem a Xubuntuval a kísérletezést. De látod, ez sem tud olyan tökéletes lenni, mint az a 10.04-es amit veled csináltunk. Ráadásul már negyedszer fagyott meg ez a xubi. Szóval előre tippelhető módon nem lesz ez nálam végleges. De akkor meg mi? Ismersz. Adhatnál valami tippet.
-
-
-
draco31
veterán
válasz
Kendek #48932 üzenetére
A mi esetünkben csak a betöltő képernyőig sikerült eljutnunk mindig. Amikor a pöttyök mennek. Szépen mendegéltek, de 40 perc után már kissé unalmassá volt. A rendszerrel nem volt gond, mert asztali géppel előtte és utána is ment. Úgy is próbáltuk, hogy frissen készített usb, de akkor sem indult el.
-
aag
őstag
válasz
Kendek #48893 üzenetére
Elnéztem a verziószámot, de ezen nem érdemes polemizálnod. Tudod miről beszélek. Ellenőrizni fogom és meglátom. Ha nem lesz a frissítések után azonos friss verzió mint a friss telepítés után, akkor nem igaz amit írtál. Nincsen bennem túl nagy kétely, mert igen magas a szakértelmed, de kíváncsi vagyok és rászántam az időt. Pillanatnyilag 3 gépen folynak különböző munkálataim. Papíron, táblázatba írom, hogy melyik pontosan mi és milyen eredményre vezet. Szóval majd meglátom.
-
aag
őstag
válasz
Kendek #48889 üzenetére
Persze, de szeretnék minderről a saját szememmel meggyőződni. Például a Kaffeine fenn van. Nincsen ppa-ja. Kíváncsi vagyok, hogy mire elérek a 12.04-hez milyen verziót fog mutatni. Ha nem 4.8.2-est, amit a friss install utáni felrakás mutat, akkor ... De mondom, majd meglátom...
-
aag
őstag
válasz
Kendek #48654 üzenetére
Én mindig a minimumra törekedtem. Pont az legyen fenn a gépemen, amit használok. Semmi felesleges. Pont a te segítségeddel sikerült egy ilyen minimal 10.04-es változatot megcsinálni, ami a mai napig is egészen jól működik és ráfér egy 4GB-os pendrájvra, de úgy ám, hogy még marad rajta közel 1GB üres hely. Sajnos, a mostani 12.04-esből ilyen hely-gazdaságos változatot nem fogok tudni csinálni. (Vagy csak majd megint a te közreműködéseddel?)
-
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek #48555 üzenetére
Értelek!
Azért kérdezem mert én nemakarok más verziót használni ez tökéletesen megfelel az elvárásaimnak itt még ugye a gnome 2 van aminél jobb nemkem nemkell. Főlegnem a Unity.A rendszerment meg másik gépben másik alkatrészekkel másik vinyókkal sem akar működni. Szindróma ugyanaz, elkezd másolni és ennyi de mostmár nem fagy le csak nemengedi feloldani a meghajtót amire ír ezt újraindítás orvosolja csak. PPA-ból telepítve.
-
-
-
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Kendek #48448 üzenetére
Hű.....ha... most leesett az állam. Ezek szerint ennek a dd-nek amellett, hogy iszonyat buta kb. semmi értelme a világon...akkor már inkább a raid (általánosságban).
Hát nagyon köszi a türelmedet, most már mindent értek!
Az a baj, hogy én nagyon nem szeretnék bajlódni szkriptel, meg utánanézni hegyekben a dolgoknak stb. Nem lustaságból, nem lámaságból, nem nemtörődömségből, hanem mert
olyasmit csinálok, hogy pl. orrvérzésig dolgozom (nem Linux-al) és nem a Linux-ot gyúrom egész nap, valamint az automatizált backup az kb. a százhuszonkettő ezer nyolcszázhatvan negyedik problémám.Amint lesz időm (idén már tutira nem
), utána fogok nézni rsync-nek is és megcsinálom rendesen a backup-ot.
Minden esetre nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Kendek #48443 üzenetére
Ööö, egészen biztosan bit to bit másol a dd akkor is ha csak image-et csinálok? Én a leírást nem így értelmeztem, lehet, akkor vmit elnéztem. Én úgy értelmeztem, hogy csak hdd klónozás esetén bit to bit, egyébként az image-be csak a használt szektorokat másolja.
Annál a megoldásnál, amit én keresek a lényeg tényleg az egyszerűség és a gyorsaság, meg a korrektség, semmi más, de tényleg semmi más. Nem gond az sem, hogy mekkora lesz az image (320-as vinyón szép bőségesen elfér jó pár belőle), vagy tele lesz érdektelen dolgokkal... Nem számít a profizmus, a kiélezettség, semmi, csakis a gyors és korrekt visszaállítása mindennek, de tényleg mindennek gáz esetén. Ezért nem számít az, hogy ki lehessen válogatni, mit tegyen vissza, meg sajnos így az az egyébként persze hasznos feature sem lenne kihasználva, hogy magától tudja, mit kell visszarakni, mit nem. Nem intelligens proggy kell, hanem egy kis, ütős vadállat, ami tarol.
Egyszerűen szólva: ha gáz van, gyalulok mindent és megy fel egyben az egész cucc, nem finomkodok vele, meg nem állok neki szemezgetni. A lényeg, hogy kb. 10 perc alatt fent legyen minden, de minden és induljon a szerver.
Az, hogy mennyi idő alatt menti, jóformán érdektelen, hiszen közben műxik a szerver és nem 3th party proggy-ról van szó a dd esetén. A lényeg a visszaállítás sebessége, erről dd esetén persze még nem hallottam infót.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Kendek #48418 üzenetére
Nem vettem sehonnan, én próbálok folyamatosan kérdezni. Ha nem kapok választ valamire, akkor csak feltételezni tudok, vagy következtetni abból, aminek utánanéztem, ez persze tévedéshez is vezethet.
Amit a második bekezdésedben írsz, azzal pont azt támasztod alá, amit én is leírtam. Nekem nem ilyen megoldásra van szükségem.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Kendek #48407 üzenetére
Milyen időzítési gondra gondolsz? Lehetséges, hogy nem fog időben indulni a backup?
A crontabos parancs jól hangzik, de ott visszaállításkor oprendszert kell feltennem gondolom.
Én pedig nem csak rendszert szeretnék menteni (rosszul fogalmaztam sajnos előzőleg), hanem tulajdonképpen teljes meghajtó tartalmat, ahogy mondjuk az Acronis-al is szokás. Így kb. 10 perc alatt vissza tudom állítani a gépet a nulláról teljesen eredeti állapotába, ha gebasz van. A mentési folyamat is nagyon rövid időt vesz igénybe (mondjuk 20-30 perc max.), a visszaállítás pedig még kevesebbet. Nem kell oprendszer reinstallal kínlódni, estébé.
Crontab-os megoldással gondolom, hogy az image-ből visszaállításhoz előbb minimum oprendszert kell telepítenem, vagy ilyesmi, ami teljesen felesleges plusz idő (szerverről van szó természetesen) és kínlódás. Úgy gondolom, hogy ezért kell egy "külső" proggit használnom, aminek van visszaállító része, amiről bebootolok, vagy egyszerűen egy pendrive-ról, CD-ről elindítom akár teljesen szűz gépen, formázott vinyóval és 10-15 perc alatt visszaállítja a teljes meghajtó tartalmat rendszerestől, mindenestől. Hát ugye a külső progginak az a hátránya, hogy egy plusz háttérben futó alkalmazás kell hozzá, de gondolom, hogy a crontab is minimum egy plusz taskot megnyit. Bocsánat, nem igazán vagyok jó Linuxból, még tanulgatom, alapvetően Windows-os aggyal gondolkodom egyelőre, sorry.
Vagy rosszul gondolom a fentieket? Tényleg minden megoldásra nyitott vagyok, ami jobb mint a többi, csak oldja meg korrektül a feladatot.
-
szoke12
őstag
válasz
Kendek #48397 üzenetére
Nincs sajna rendszermentem, de legalább most ismerkedek kicsit a terminállal. Most Lynx Browser-ből írok. Egész jó. Kicsit puritán megoldás, de egész gyors.
Azért kérdeztem, mert hátha járt már valaki úgy mint én. Lehet, hogy reinstall lesz a vége. Nem tart sokáig átrántani egy rendszert. Legalábbis nálam nincs nagyon mit.
Na azért még próbálkozok, de mostmár biztos, hogy grafikus vmivel van baj. -
-
pazzo
tag
válasz
Kendek #48370 üzenetére
Live cd-vel boot-oltam, rákattintottam a fájlkezelőben a meghajtóra, terminálban azt hiszem gksu-val szerkesztettem a shadow fájlt. Lehet, sudo gedit-el kellett volna.
A fájlban csak a felhasználónevem melletti két :: között nem volt semmi a felkiáltójelen kívül.Akkor megpróbálom az általad javasolt módszerrel. Köszönöm!
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek #48193 üzenetére
Remélem a grafikus felület nem kizárólag gnome3/unity, mert az olyan dolog amitől minden ismerősöm iszonyodik, leszámítva egyet, aki 4 éve áttérített a fedóráról, ő miután minden kitaláljuk mit akar a júzer funkciót letiltott az általa minden használat nélkül hülyére dicsért gnome3-ban, és x@rabbnak minősítette a linuxot windowsnál(addig az én mániám volt a zuhanás), visszaállt a kíndózra.(pedig az a fószer szinte minden vackot összevásárolt az ubuntu szuvenírboltból...)
Szóval ha van Xfce-re, érdekel, lévén elég kevés értelmes új funkció van mostanság az ubihoz... -
Lacces
őstag
válasz
Kendek #48112 üzenetére
A CompizConfigot telepíteni kell az Ubuntuhoz? (legutoljára a 8.04-ben használtam utoljára, már nem emlékszem, most meg teljesen kipurcant megint az Ubuntu).
Az ikon képfájlok elérését hogyan tudom szerkeszteni / beállítani (dashnél)
"A telepített Debian csomagok a gyökérfájlrendszerbe kerülnek kicsomagolásra" - én a / -ben nem látom őket, nem valahol a usr/-ben kéne lennie? ÉN kábé csak ennyit találtam neten, meg még 6-7 éve, is így tudtam, hogy valahol a usr/bin -ben kéne lennie de most tanácstalan vagyok, vagy rejtett mappában van?
-
Lacces
őstag
válasz
Kendek #47947 üzenetére
szerintem nekem egy mutáns Ubuntum van
igen, terminálnak nem kéne lefagynia, de már párszor összejött nálam.
gedit után előjött a terminál és elkezdte futatni a telepítőt.A parancsot is kiadtam, köszi!
Ezután a nap után kedvet kaptam pár linux kernel programozós könyv elolvasásához.
-
-
válasz
Kendek #47863 üzenetére
Ja, oké köszi! Nem tudtam mire vélni
MOD: Sikerült megpatkolnom a dualmonitor beállítást mostmár megy mint a veszedelem, s egy launcherem van.A te gondolataidat követtem némi módosítással. Jelenleg még nem tudom, hogy pontosan hogy sikerült, majd rájövök hogy mit csináltam másképp.
Üdv. core2
-
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged