- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Nagytalp
senior tag
Hogyan kell 12.04-ben legyalulni a pulseaudio-t totálisan? Csak alsa kellene nekem mert megmarhulok! Sehogy nem bírom működésre bírni a hangkártyám mert a VGA-n lévő HDMI hangkimeneten kívül nem jelenik meg semmi a pulsaudio számára. Lspci szerint ott van a hangkártya (M-Audio Delta 1010LT)
-
Nagytalp
senior tag
Újra előtörök szokásos kérdésemmel! Használ valaki Ubuntu Studio-t? A 12.04 LTS nagyon bejönne nekem XFCE-vel mert eddig is azzal használtam.
Most viszont lecserélték a működő Alsa-t a fos, tré Pulseaudio-ra. ICE1712 hangkártyám van (M-Audio Delta 1010LT) és nem akarja kezelni. Lspci látja a kártyát de ha használni szeretném akkor mindig a "no ICE1712 cards found" üzenet fogad a programok indításánál.
A rendszer egy Lliano A-3650 APU + HD6550 VGA. Az alaplapi kártyát letiltottam de a VGA-n lévő HDMI még mindig látszik a hangerőszabályzón. Az ICE1712 viszont csak lspci szerint látható valamint a modulja is be van töltve.
Gúúgliztam utána eleget de nem találtam működő megoldást. Van valakinek ötlete?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
God Vazzeg #48789 üzenetére
Nálam KDE alatt is a synaptic van használatban, abban még nem csalódtam.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
#16695808 #43799 üzenetére
A playonlinux egyszerűbb szerintem.
-
Nagytalp
senior tag
Boldog új évet mindenkinek!
Már csak 4 hónap az LTS!
-
Nagytalp
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Dead Zone #41691 üzenetére
Linuxra nem kell vírusírtó. Ha mégis telepítesz akkor azzal nem magad véded hanem a klienseid illetve azokat akik a Te fájljaid megkaphatják.
Ha szükséged van valamilyen programra akkor nem kell a neten összekukáznod minden mint windows-ban.
Erre az esetre van a synaptic nevű csomagkezelő felület. Ezt több módon is elérheted pl. így: Alt+F2 és beírod: synapticEz módszer bármikor használható ha tudod az adott program nevét.
Ha használni akarod a Linuxot akkor olvass utána az alapoknak és próbáld megérteni az alapelveit.
Itt sűrűn találkozol a szerver kifjezéssel. A grafikus asztal felületet is egy szerver (kiszolgáló) adja. Ezt alapesetben úgy nevezik: X (xserver).
-
Nagytalp
senior tag
válasz
hallari #41668 üzenetére
Nálam a KDE felismeri az M-Audio kártyát de nem szólaltatja meg pedig a keverőn állítható minden. A pulseaudio kezeli ugyan de csak sztereó duplex mód van egy 10/10 sávos hangkártyán.
Szerintem még mindig az alsa a legtutibb hangrendszer.
Youtube flash problémákra találtam egy "minitube" nevű progit ami szerintem nagyon állat cucc!
-
Nagytalp
senior tag
Öngyilkos merényletbe kezdek és frissítek12.04-re.
Allahu akbar!!!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Csakénvagyok #41158 üzenetére
Szerintem is nézz rá más op. rendszerrel is.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Csakénvagyok #41154 üzenetére
Nézz szét a gépben! Ilyesmit okozhat egy videókártyára esett csavar is. Vagy bármi ami zárlatot okoz. Ha nem látsz semmit és esetleg van másik NV kártyád akkor próbáld ki azzal is.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
sh4d0w #41136 üzenetére
Mindenképpen egyetértek a hozzászólással. Sokan nem tudják, hogy a set top box is linuxot futtat. De az Androidról sem, hogy tulajdonképpen mi is az? A Google pedig alapvetően szeret Ubuntu Linuxot használni fejlesztői környezetként.
Még annyi, hogy a 70 éves nagymamám az én Ubuntu-s gépemen kezdett el számítógépet használni. Utána már furcsa volt neki amikor kapott tőlem egy gépet amin Win7 volt.
-
Nagytalp
senior tag
A kísérletező kedvűeknek mindenképpen ajánlanám az enlightenment vagy E17 és a Blackbox ablakkezelőket.
-
-
Nagytalp
senior tag
Nem nagyon értem ezt az xubuntu, lubuntu, kubuntu letöltöm és telepítem témát. Mert ugye ezek csak ablakkezelők és a meglévő rendszerre is telepíthetőek.
Ha valaki szeretné jobban megismerni az ubuntut annak javaslom az Ubuntu Studio telepítését pendrive-ról, garantált a meglepetés
. Nálam eddig minden telepítés egy alaprendzsert adott és konzolból kellett összeheggeszteni mindent.
Így legalább érzek némi nosztalgiát a Debian iránt. Igaz manapság már minden könnyebb.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
qamu74 #40909 üzenetére
A KDE és a GNOME meg a töddiek csak ablakkezelők. A rendszer alapja a debian vagy ubuntu aktuális verziója. Szóval ha feltelepítesz egy Kubuntut akkor elég csak a másik ablakkezelőt feltenni (sudo apt-get install ubuntu-desktop alapból a GNOME-ot hozza).
A szabadon testreszabhatóság egyébként egy örökség. Ami remélem mindig meg is marad majd a linuxban.
-
Nagytalp
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
Remek megérzés!
A Vista és Win7 is Qt motorral fut.
A KDE már jóval a Win7 megjelenése előtt tudott egy rakat dolgot amit a Windows nem.
Emlékeim szerint az csak egy asztali mappa amit újra létrehozhatsz. Ez tulajdonképpen egy widget ami mappa nézet néven fut ha nem csal a memóriám. Igaz régen használtam KDE-t ezért lehet, hogy csalok.
-
Nagytalp
senior tag
A KDE egy másik ablakkezelő.
Teljesen más minden szempontból mint a többi. Egyébként a synaptic is csak grafikus felületet ad és mégsem apt a neve.
12 éve Debian-hoz még konzolos volt az alapértelmezett "csomagkezelő". Örültem ha mindent jól belőttem és elindult az X. Aztán jöhetett a heggesztés, hogy legyen egy jó rendszerem.
-
Nagytalp
senior tag
Lightdm téma megváltoztatására van valami grafikus progi? Xfce-t használok és egy szép kék lightdm-et.
-
-
Nagytalp
senior tag
Volt valakinek problémája SSD-re való telepítéssel? 11.10 kb. a 10-11. telepítésnél ment fel és valami hibát köpköd konzolra. Ha haza mászok bemásolom. És az egész tetű lassú!!
Már btrfs-el próbálkoztam akkor végig sem megy a telepítő. -
Nagytalp
senior tag
Ubuntu 11.10 SSD-re telepitessel volt valakinek gondja? Nem akarja particionalni a meghajtot a telepito.
-
Nagytalp
senior tag
Jlenleg Xfce és GDM kombóval hajózom. Tud valalki egy GDM téma váltót ajánlani ami Oneiric-en is működik?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Stoner #39957 üzenetére
Adj neki még ramot vagy tegyél fel lubuntu-t vagy xubuntu-t. Esetleg egy régebbi verziót Ubuntu-ból az elmúlt 2-3 évből. De a cerka procitól ne várj sokat szerintem.
Ha xfce vagy lxde mellett is akadozik minden akkor érdemes lenne másik rammal próbálkozni mert lehet, hogy valamelyik hibás. Persze ez csak tipp.
-
Nagytalp
senior tag
Oneiric sources.list -et tudna valaki bemásolni nekem?
-
Nagytalp
senior tag
Na kérem!
Tegnap feltettem (volna) az új Ubuntu-Studio 11.10-et daily build-ből. Valami olyan dolog történt velem ami már évek óta nem.
Debiant kell heggesztenem mert kaptam egy olyan alap rendszert amiben semmi nincs!
A rendszer kb. az apt progikból állt, nem volt wget de volt dhclient.
A telepítést pendrive-ról csináltam. Az apt-cdrom add --auto-detect megtalálja a kiírt dvd-t és be is indexeli. De ha valamit telepíteni szeretnék akkor nem találja meg a függőségeket. A wget felment de nincs pl. lynx sem.
A sources.list-be szerettem volna hozzáadni a medibuntu tárolót és az alapértelmezett oneiric main repót. De wget indítása után mindig 404-es hibát kapok. Pingeltem több szervert is és név feloldás müködik de nem jön vissza válasz, 100% packet loss.
Router mögött vagyok de az átengedi a kéréseket. A legérdekesebb az, hogy az egyetlen szerver ami válaszol az a facebook.com. De nem szeretnék terminálról közösségi életet élni, így hát ezzel sem megyek semmire.
Ha valaki bedobna nekem egy friss telepítés utáni oneiric sorces.list tartalmat azt megköszönném.
Másfelől pedig mi a viharért kapok 404-es hibát minden próbálkozásnál?Szükségem lenne a gépre mivel holnap rögzítenénk a basszusgitár sávot. A 11.10 pedig az Xfce miatt is jó lenne mert a hordozható studió egy Atom-Ion alapú cucc 2 Giga rammal. Ezért minnél kissebb erőforrás igénnyel szeretném megoldani a gondot!
-
Nagytalp
senior tag
Az miért van, hogy a root felhasználót vendégként lépteti be a 11.10 friss telepítés után?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Hedgehog87 #39856 üzenetére
Oké, örülök, hogy sikerült!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Hedgehog87 #39854 üzenetére
Az eszközökkel nem kommunikál?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Hedgehog87 #39848 üzenetére
Mi DESIGO Insight-al üzemeltetünk. Tudtommal ennek csak az átirányító szerverei mennek linuxon. A végső felhasználói felület Windows szerveren fut amit RDP-vel érek el.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Hedgehog87 #39848 üzenetére
Erre van Windows alternatíva is. De a megvalósítás az eszközeiden is múlik.
Mi van hozzá?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Hedgehog87 #39838 üzenetére
Ez épületfelügyelet lenne?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Hedgehog87 #39838 üzenetére
•A Linux Kernel 2.4.3 (ELinOS with Busybox, however the Gira software itself will run on any Centos or Redhat 2.6.x, even x64 releases!)
Minden benne van a kritérium leírásában.
Tulajdonképpen mit szeretnél ezzel csinálni?
-
Nagytalp
senior tag
Létezik Ubuntu Studio 11.10 net installer? Pendrive-ról telepíteném eredetileg de miután az Unetbootin megcsinálja az alternate image iso-ból és pendrive-ról indítom, még mindig keresi a cd-rom-on lévő fájlokat. A lépés kihagyásával pedig nem ismeri fel a hálókártyámat. Anno Debianhoz volt olyan minimal installer ami megkereste az iso fájlt és abból telepített. Egy ilyen megoldás is jó lenne!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Puma K #38613 üzenetére
Most Te mi a vihart szeretnél összességében? Win7-et telpíteni pendrive-ról?
A virtualbox-os mappamegosztást sem teljesen értem. Az Ubuntu hibátlanul tudja böngészni a Windows megosztásokat. Ha vbox alatt Win7-ből szeretnéd elérni a másik gépen lévő Win7 megosztást akkor a vbox+Win7 konfigban megadhatod az elérhetőségét ha mappába van csatolva. Vagy ha router mögött vagy és a vitruális gépről eléred a routert akkor elvileg látod a megosztásokat is.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
neelix #38288 üzenetére
Szintén Kubuntu és Natty problémám van nekem is!
Két monitor van egy Gainward Rampage 700-on. A kissebbik felbontása hibátlan de a 22"-os monitort is 1280x1024-en hajtja. Ezt látja maximális felbontásnak. Ubuntu desktop + Unity működik rendesen, a probléma csak KDE használatánál lép fel!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
pc-user #38229 üzenetére
A router admin felületén tudsz beállítani mindent amire szükséged van.
Ha összedugtál mindent akkor vagy rákeresel a routered típusára vagy kiadod az ifconfig parancsot. Ahol az inet address lesz a routerhez vezető ip cím ami valami ilyesmi lesz: 192.168.0.100 de persze ez lehet más is. A lényeg az, hogy az ip tartomány alján van a "router" ez pl. 192.168.0.1 lesz, persze ez csak példa.
A routerben a pppoe kapcsolatoknál kitöltöd az űrlapot. Majd amikor elmented a beállításokat akkor terminálból kiadod a dhclient parancsot. Ha mindent jól csináltál akkor örök élet és két napig működni fog a neted!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Kendek #36424 üzenetére
Semmi nem megy ilyenkor. Nem hogy még kapcsolgass benne bármit is.
Egy nagy fekete képernyő van egérmutatóval és kész, ennyi a tudás. Nálam max. klasszikus Ubuntu megy ablak dekoráció nélkül.Ha sikerül legalább így belépnem akkor ccsm-ben beállítom amit szerintem ilyenkor kell. Engedélyzem a Compiz-t és ami még szerintem szükséges. De az eredmény mindig ugyanaz. Kissé már nekem is tele van a f@szom.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest