Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Nagytalp
senior tag
Hogyan kell 12.04-ben legyalulni a pulseaudio-t totálisan? Csak alsa kellene nekem mert megmarhulok! Sehogy nem bírom működésre bírni a hangkártyám mert a VGA-n lévő HDMI hangkimeneten kívül nem jelenik meg semmi a pulsaudio számára. Lspci szerint ott van a hangkártya (M-Audio Delta 1010LT)
-
Nagytalp
senior tag
Újra előtörök szokásos kérdésemmel! Használ valaki Ubuntu Studio-t? A 12.04 LTS nagyon bejönne nekem XFCE-vel mert eddig is azzal használtam.
Most viszont lecserélték a működő Alsa-t a fos, tré Pulseaudio-ra. ICE1712 hangkártyám van (M-Audio Delta 1010LT) és nem akarja kezelni. Lspci látja a kártyát de ha használni szeretném akkor mindig a "no ICE1712 cards found" üzenet fogad a programok indításánál.
A rendszer egy Lliano A-3650 APU + HD6550 VGA. Az alaplapi kártyát letiltottam de a VGA-n lévő HDMI még mindig látszik a hangerőszabályzón. Az ICE1712 viszont csak lspci szerint látható valamint a modulja is be van töltve.
Gúúgliztam utána eleget de nem találtam működő megoldást. Van valakinek ötlete?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nálam KDE alatt is a synaptic van használatban, abban még nem csalódtam.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
üzenetére
A playonlinux egyszerűbb szerintem.
-
Nagytalp
senior tag
Boldog új évet mindenkinek!
Már csak 4 hónap az LTS!

-
Nagytalp
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Dead Zone
üzenetére
Linuxra nem kell vírusírtó. Ha mégis telepítesz akkor azzal nem magad véded hanem a klienseid illetve azokat akik a Te fájljaid megkaphatják.
Ha szükséged van valamilyen programra akkor nem kell a neten összekukáznod minden mint windows-ban.
Erre az esetre van a synaptic nevű csomagkezelő felület. Ezt több módon is elérheted pl. így: Alt+F2 és beírod: synapticEz módszer bármikor használható ha tudod az adott program nevét.
Ha használni akarod a Linuxot akkor olvass utána az alapoknak és próbáld megérteni az alapelveit.
Itt sűrűn találkozol a szerver kifjezéssel. A grafikus asztal felületet is egy szerver (kiszolgáló) adja. Ezt alapesetben úgy nevezik: X (xserver).
-
Nagytalp
senior tag
válasz
hallari
üzenetére
Nálam a KDE felismeri az M-Audio kártyát de nem szólaltatja meg pedig a keverőn állítható minden. A pulseaudio kezeli ugyan de csak sztereó duplex mód van egy 10/10 sávos hangkártyán.
Szerintem még mindig az alsa a legtutibb hangrendszer.
Youtube flash problémákra találtam egy "minitube" nevű progit ami szerintem nagyon állat cucc!
-
Nagytalp
senior tag
Öngyilkos merényletbe kezdek és frissítek12.04-re.

Allahu akbar!!!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Szerintem is nézz rá más op. rendszerrel is.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Nézz szét a gépben! Ilyesmit okozhat egy videókártyára esett csavar is. Vagy bármi ami zárlatot okoz. Ha nem látsz semmit és esetleg van másik NV kártyád akkor próbáld ki azzal is.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Mindenképpen egyetértek a hozzászólással. Sokan nem tudják, hogy a set top box is linuxot futtat. De az Androidról sem, hogy tulajdonképpen mi is az? A Google pedig alapvetően szeret Ubuntu Linuxot használni fejlesztői környezetként.
Még annyi, hogy a 70 éves nagymamám az én Ubuntu-s gépemen kezdett el számítógépet használni. Utána már furcsa volt neki amikor kapott tőlem egy gépet amin Win7 volt.
-
Nagytalp
senior tag
A kísérletező kedvűeknek mindenképpen ajánlanám az enlightenment vagy E17 és a Blackbox ablakkezelőket.

-
-
Nagytalp
senior tag
Nem nagyon értem ezt az xubuntu, lubuntu, kubuntu letöltöm és telepítem témát. Mert ugye ezek csak ablakkezelők és a meglévő rendszerre is telepíthetőek.
Ha valaki szeretné jobban megismerni az ubuntut annak javaslom az Ubuntu Studio telepítését pendrive-ról, garantált a meglepetés
. Nálam eddig minden telepítés egy alaprendzsert adott és konzolból kellett összeheggeszteni mindent. 
Így legalább érzek némi nosztalgiát a Debian iránt. Igaz manapság már minden könnyebb.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
qamu74
üzenetére
A KDE és a GNOME meg a töddiek csak ablakkezelők. A rendszer alapja a debian vagy ubuntu aktuális verziója. Szóval ha feltelepítesz egy Kubuntut akkor elég csak a másik ablakkezelőt feltenni (sudo apt-get install ubuntu-desktop alapból a GNOME-ot hozza).
A szabadon testreszabhatóság egyébként egy örökség. Ami remélem mindig meg is marad majd a linuxban.
-
Nagytalp
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
Remek megérzés!
A Vista és Win7 is Qt motorral fut.
A KDE már jóval a Win7 megjelenése előtt tudott egy rakat dolgot amit a Windows nem.Emlékeim szerint az csak egy asztali mappa amit újra létrehozhatsz. Ez tulajdonképpen egy widget ami mappa nézet néven fut ha nem csal a memóriám. Igaz régen használtam KDE-t ezért lehet, hogy csalok.

-
Nagytalp
senior tag
A KDE egy másik ablakkezelő.
Teljesen más minden szempontból mint a többi. Egyébként a synaptic is csak grafikus felületet ad és mégsem apt a neve.12 éve Debian-hoz még konzolos volt az alapértelmezett "csomagkezelő". Örültem ha mindent jól belőttem és elindult az X. Aztán jöhetett a heggesztés, hogy legyen egy jó rendszerem.
-
Nagytalp
senior tag
Lightdm téma megváltoztatására van valami grafikus progi? Xfce-t használok és egy szép kék lightdm-et.
-
-
Nagytalp
senior tag
Volt valakinek problémája SSD-re való telepítéssel? 11.10 kb. a 10-11. telepítésnél ment fel és valami hibát köpköd konzolra. Ha haza mászok bemásolom. És az egész tetű lassú!!
Már btrfs-el próbálkoztam akkor végig sem megy a telepítő. -
Nagytalp
senior tag
Ubuntu 11.10 SSD-re telepitessel volt valakinek gondja? Nem akarja particionalni a meghajtot a telepito.
-
Nagytalp
senior tag
Jlenleg Xfce és GDM kombóval hajózom. Tud valalki egy GDM téma váltót ajánlani ami Oneiric-en is működik?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Stoner
üzenetére
Adj neki még ramot vagy tegyél fel lubuntu-t vagy xubuntu-t. Esetleg egy régebbi verziót Ubuntu-ból az elmúlt 2-3 évből. De a cerka procitól ne várj sokat szerintem.
Ha xfce vagy lxde mellett is akadozik minden akkor érdemes lenne másik rammal próbálkozni mert lehet, hogy valamelyik hibás. Persze ez csak tipp.

-
Nagytalp
senior tag
Oneiric sources.list -et tudna valaki bemásolni nekem?
-
Nagytalp
senior tag
Na kérem!
Tegnap feltettem (volna) az új Ubuntu-Studio 11.10-et daily build-ből. Valami olyan dolog történt velem ami már évek óta nem.
Debiant kell heggesztenem mert kaptam egy olyan alap rendszert amiben semmi nincs!A rendszer kb. az apt progikból állt, nem volt wget de volt dhclient.
A telepítést pendrive-ról csináltam. Az apt-cdrom add --auto-detect megtalálja a kiírt dvd-t és be is indexeli. De ha valamit telepíteni szeretnék akkor nem találja meg a függőségeket. A wget felment de nincs pl. lynx sem.
A sources.list-be szerettem volna hozzáadni a medibuntu tárolót és az alapértelmezett oneiric main repót. De wget indítása után mindig 404-es hibát kapok. Pingeltem több szervert is és név feloldás müködik de nem jön vissza válasz, 100% packet loss.
Router mögött vagyok de az átengedi a kéréseket. A legérdekesebb az, hogy az egyetlen szerver ami válaszol az a facebook.com. De nem szeretnék terminálról közösségi életet élni, így hát ezzel sem megyek semmire.
Ha valaki bedobna nekem egy friss telepítés utáni oneiric sorces.list tartalmat azt megköszönném.
Másfelől pedig mi a viharért kapok 404-es hibát minden próbálkozásnál?Szükségem lenne a gépre mivel holnap rögzítenénk a basszusgitár sávot. A 11.10 pedig az Xfce miatt is jó lenne mert a hordozható studió egy Atom-Ion alapú cucc 2 Giga rammal. Ezért minnél kissebb erőforrás igénnyel szeretném megoldani a gondot!
-
Nagytalp
senior tag
Az miért van, hogy a root felhasználót vendégként lépteti be a 11.10 friss telepítés után?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Hedgehog87
üzenetére
Oké, örülök, hogy sikerült!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Hedgehog87
üzenetére
Az eszközökkel nem kommunikál?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Hedgehog87
üzenetére
Mi DESIGO Insight-al üzemeltetünk. Tudtommal ennek csak az átirányító szerverei mennek linuxon. A végső felhasználói felület Windows szerveren fut amit RDP-vel érek el.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Hedgehog87
üzenetére
Erre van Windows alternatíva is. De a megvalósítás az eszközeiden is múlik.
Mi van hozzá?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Hedgehog87
üzenetére
Ez épületfelügyelet lenne?
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Hedgehog87
üzenetére
•A Linux Kernel 2.4.3 (ELinOS with Busybox, however the Gira software itself will run on any Centos or Redhat 2.6.x, even x64 releases!)
Minden benne van a kritérium leírásában.
Tulajdonképpen mit szeretnél ezzel csinálni?
-
Nagytalp
senior tag
Létezik Ubuntu Studio 11.10 net installer? Pendrive-ról telepíteném eredetileg de miután az Unetbootin megcsinálja az alternate image iso-ból és pendrive-ról indítom, még mindig keresi a cd-rom-on lévő fájlokat. A lépés kihagyásával pedig nem ismeri fel a hálókártyámat. Anno Debianhoz volt olyan minimal installer ami megkereste az iso fájlt és abból telepített. Egy ilyen megoldás is jó lenne!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Puma K
üzenetére
Most Te mi a vihart szeretnél összességében? Win7-et telpíteni pendrive-ról?
A virtualbox-os mappamegosztást sem teljesen értem. Az Ubuntu hibátlanul tudja böngészni a Windows megosztásokat. Ha vbox alatt Win7-ből szeretnéd elérni a másik gépen lévő Win7 megosztást akkor a vbox+Win7 konfigban megadhatod az elérhetőségét ha mappába van csatolva. Vagy ha router mögött vagy és a vitruális gépről eléred a routert akkor elvileg látod a megosztásokat is.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
neelix
üzenetére
Szintén Kubuntu és Natty problémám van nekem is!
Két monitor van egy Gainward Rampage 700-on. A kissebbik felbontása hibátlan de a 22"-os monitort is 1280x1024-en hajtja. Ezt látja maximális felbontásnak. Ubuntu desktop + Unity működik rendesen, a probléma csak KDE használatánál lép fel!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
pc-user
üzenetére
A router admin felületén tudsz beállítani mindent amire szükséged van.
Ha összedugtál mindent akkor vagy rákeresel a routered típusára vagy kiadod az ifconfig parancsot. Ahol az inet address lesz a routerhez vezető ip cím ami valami ilyesmi lesz: 192.168.0.100 de persze ez lehet más is. A lényeg az, hogy az ip tartomány alján van a "router" ez pl. 192.168.0.1 lesz, persze ez csak példa.
A routerben a pppoe kapcsolatoknál kitöltöd az űrlapot. Majd amikor elmented a beállításokat akkor terminálból kiadod a dhclient parancsot. Ha mindent jól csináltál akkor örök élet és két napig működni fog a neted!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
Semmi nem megy ilyenkor. Nem hogy még kapcsolgass benne bármit is.

Egy nagy fekete képernyő van egérmutatóval és kész, ennyi a tudás. Nálam max. klasszikus Ubuntu megy ablak dekoráció nélkül.Ha sikerül legalább így belépnem akkor ccsm-ben beállítom amit szerintem ilyenkor kell. Engedélyzem a Compiz-t és ami még szerintem szükséges. De az eredmény mindig ugyanaz. Kissé már nekem is tele van a f@szom.
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Nálam eddig minden telepítés egy alaprendzsert adott és konzolból kellett összeheggeszteni mindent.