- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
M.W.H
aktív tag
elfelejtette valamért a ctrl+alt+t kombót a gép és nem nyit terminal-t hogy tudom neki visszaadni ezt a képességét?
pedig bevan állitva neki csak nem reagál rá:/ -
M.W.H
aktív tag
nah isten se tudja hogy... de most a legujabb katával sikerült mindent megjavitanom...
a kómííízről csak szerényen annyit nyilatkozom, hogy miután sikerült mindent megjavitanom a driverparákkal nem tudtam mozgatni semmit és a kompiz fogta magát és kikcsapolt mindent ablakmozgatástol kezdve mindent... (rohadék) -
M.W.H
aktív tag
fäszom az egész catalystbe... amikor felfrissitettem az ubit 11.04 re akkor hardverkeresőbe leállitottam az ati driverét és faszán ment. most nem volt hajlandó jól menni leállitottam és ugyan olyan kaksi... pl amit én használok docky annak van 3d-s verziója. namost az azóta se megy normálsian és nem is engedélyezi hogy normálsian menjen...
olyan mintha kikapcsolta volna a 3d-s képességét...hogy tudom teljesen kitakaritani a catalystet a gépröl? dkpg --purge folytatás?
-
M.W.H
aktív tag
válasz
ntomka #35972 üzenetére
lol..
csak azért nem irtam most sudo-t mert 40 probálkozás ha nem volt egyse
és mindig ezt dobta amióta frissitettem:/ és most raktam fel a legujabbat és elfelejtettem
majdnem irtam is hogy sudoval se megy
de azért kiprobáltam és megy.
wkr@wkr-desktop:~$ sudo aticonfig --initial -f
[sudo] password for wkr:
Uninitialised file found, configuring.
Using /etc/X11/xorg.conf
Saving back-up to /etc/X11/xorg.conf.fglrx-4 -
M.W.H
aktív tag
felfrissitettem a 10.10 et 11.04 re
aticonfig --initial -f re ez a válasz... de aticonfig -- initial ra is ezwkr@wkr-desktop:~$ aticonfig --initial -f
Uninitialised file found, configuring.
PowerXpress error: /usr/lib/fglrx/switchlibglx failed with exit status 1
PowerXpress info: Diagnostic output from /usr/lib/fglrx/switchlibglx:
Can't set real/effective user ID to 0/0.
Must be root to run this script.Failed to initialize libglx for discrete GPU
Using /etc/X11/xorg.conf
Saving back-up to /etc/X11/xorg.conf.fglrx-4
aticonfig: Writing to '/etc/X11/xorg.conf' failed. Permission denied.
wkr@wkr-desktop:~$ -
M.W.H
aktív tag
ahh van valaki aki szakértő ati téren? egyszerüen nem hajlandó megfelelően menni:S
lépésröl lépésre leirom. feltettem 10.10 et aztán a felajánlott drivert. mindig szétakartak esni az ablakok ha jobbra balra mozgattam. most felraktam az uj catát. most meg alig megy a kártya. ahhhhelpmi
-
M.W.H
aktív tag
ahh és hogy tudom beállitani mert most minden teljesen ugy müködik mintha hibás lenne vagy nem is tudom egy régi 2 megás kártyát használnék...
-
M.W.H
aktív tag
uhh 10.10 en ati bajokra valaki tud okosságot? legujabb catalystot foggalmam sincs hogy kell feltenni. ilyen run kiterjesztés nem indul el magátol:/
-
M.W.H
aktív tag
hejhó van egy kis problémám
ati hd 3850 és az ati drivere amit felajánlt. na most az a ciki hogy az ablakokat jobbra balra mozgatom és és kicsit szétesik. amikor huzom jobbra balra... mint ha fognék egy képet és felénél elvágnám és kicsit balra igazitanám az egyik felét... valami ilyesmiremélem eltudjátok képzelni.
na a kérdés van valami extra az ati driverhez? mert ha sokat kattintgatok ideoda meg applyzok akkor megjavul csak tökéletesen mindegy neki hogy mit meg hova... mert már végigjátszottam hogy egyenként állitgatom be ki stb... szal gondol eggyet jól funkcionál gondol kettöt nem... és restart után ujra jön ez... (10.10)
köszi remélem kapok valami választ
-
-
M.W.H
aktív tag
ja és egy ati 3850 van benne nem tudom jelent e valamit.
persze a régi natty simán ment az alaplap és vga csere után. nemtudom mért hal le a telepitő:/ -
M.W.H
aktív tag
sziasztok!
van valakinek dfi ultra-4 alaplapja? nforce4 es chipkészlet.
11.04 telepités vége elött fogja magát és kiir egy csomo mindent benne a procit a vinyót a ramot a csipszetet hálokártyát midnent beleir és lefagy. este tudok képet esetleg.valakinek volt hasonló problémája?
-
M.W.H
aktív tag
-
M.W.H
aktív tag
nah natty 3. probálkozás
most meg azt csinálja telepités után eddig direkt soha nem adtam meg a wifi hálozathoz extra jelszót biztos tudjátok mire gondolok. amikor beirom a pass-t és még egy megerösitő passt kérj amit minden eggyes automatikus csatlakozás elött bekell irni... na most az alapértelmezet root passomat betette foggalmam sincs hogyan.
ha törlöm a wifit a profilbol majd visszaveszem akkor se javul meg.
hol tudom kitakaritani ezt a hülyeséget...? -
M.W.H
aktív tag
válasz
#40553216 #35663 üzenetére
eth0 wlan0 wfconfigot nézegettem sőt elkoboztam lakotársam laptoját is hogy hátha találok vmi cli wifi connect módszert de nem igazán akart összejönni
auton van de sajnos nem csatlakozik magától fel. grubot hogy tudom behozni? nekem dualboot miatt elöjön a grub szerintem de ott nem láttam ilyet csak a recovery mode ot a másodikat de az nem javitott... -
M.W.H
aktív tag
válasz
#40553216 #35650 üzenetére
telepítő cd van.
amikor lila háttér ubuntu felirat pöttyök onnan nem megy tovább.
nyomok alt+f1 et hogy cli módba legyek. belépek de a wifit ugy nem tudom bekapcsolni hogy apt-get installozhassak:/ a wifi megy villog usb-scsak csatlakozni nem tudok
kábelt egyelőre a szomszédba nem szívesen fúrnék lehet felháborodnának
"Visszatudod. Recovery mód, rootshell (az utolsó menüpont)"<- grub menünél vagy telepítős mókánál van a recovery mód? -
M.W.H
aktív tag
hehe
na a héten meglesz a 3. natty telepitésemminden oprendszerrel ezt csinálom
töröltem a x11-xkb-utils-t mire erösen gondolkozoba esett énmeg reseteltem azóta nem indul el csak mennek a pöttyöksajnos nem tudom visszarakni ezt a csomagot mert alt+F1 el nem tudok csatlakozni a wifire:S jokis dualboot
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Siriusb #35630 üzenetére
nah a conf filet megcsinaltam igy se hajlandó jo lenni...
telepitesnel bsztam el hogy qwerty re állitottam véletlen. és ha átállitom a jóra és törlöm a rosszat restart után elfelejti hogy tudom véglegesen törölni?az alsót
hja mert startup apsba hiába tettem be ezt setxkbmap hu... fülebotját se reagálja rá.. -
M.W.H
aktív tag
ajh na most egy buta kérdés:S
van egy oldal amin videós tanagyagokat kéne letöltenem csak firefox folyton visszadob h jelentkezzek be. chromium meg jo lenne csak nem letölti a videókat hanem lejátsza. firefoxon tudom hol lehet ezt kikapcsolni (de nem enged be szal midnegy) chromiumon hol tudom beállitani hogy ne játsza le egyböl hanem letöltse?:/ -
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35588 üzenetére
nemtudom igazibol többször is leszedtem nemhiszem hogy ekkora packet lostom lenne. szerintem vmi a nattynak nem volt jo:/ restart óta kiprobáltam most telepitem a virtuálgépeket. ha valami nem oké ugyis kiderül nemsokára
"Ha használod, akkor az új Compiz miatt van. A CompizConfig beállításkezelőben az OpenGL alatt a VBlank jelre szinkronizálásnál a pipát vedd ki, az sokat segít"
hehe most olvastam nekem pici nagyon pici akadásaim voltak
á mondom kiprobálom elmultak
de eddig csak annyira akadt mint mavericknél (le is vettem ott minden vizu effektet). pedig nem egy izom gépem van
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35584 üzenetére
amikor telepitést elkezdtem de nem is ezt irta pontosan csak probálom átforditani. hanem hogy packeg poor quality szal gyenge minőségü és kérdi hogy igy is telepitem e és nem csinál semmit szal nem települ
most ujra meg ujra installáltam kétszer is kiirta ugyan ezt nem találtam az accessories-ben hogy felrakta volna de restart után betettebolondozik
-
M.W.H
aktív tag
virtual box 11.04 en nem igazán megy tippetek van rá?
azt irja hogy a csomag rossz vagy hiányos:/ nem az OSE
-
M.W.H
aktív tag
hejho tudtok valami jo partició kezelöt ubira? amivel látom azt hogy hol vannak adatok mint pl acronis
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35546 üzenetére
sikerült csak visszaválltottam magyarra a nyelvet
másik kérdésem hogy nem birja szerenscételn ubuntu mejegyezni a nyelvi beállitását a billentyümnek hiába törlöm a listáról azt amit telepitéskor megadtam minden restart után azzal kezdi. hol tudom átirni hogy ne csinálja ezt? -
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35540 üzenetére
Hejjhó te vagy ebben a pró
nem tudod hogy lehet beállitani natty-n azt hogy: én egy olyan ablakválasztót szoktam használni ami egymás mellé pakolja méretezve azokat az ablakokat amik megvannak nyitva.
szóval ezt
hopp megvansuper+w
viszont hol tudom ezeket átállitani? mert szokásos helyen nem találom:/ compizba se -
M.W.H
aktív tag
-
M.W.H
aktív tag
ezt ha megcsinálom akkor a juniti legszebb megoldása is eltünik? (4 ablak választója)
-
M.W.H
aktív tag
na asszem ezzel probalálkozom majd este
-
M.W.H
aktív tag
nem lehet ezt a junitit meghekkelni valahogy? pl ha az a bal oldali cumo lent lenne mint a docklet kieg app 10.10 ben? és a felső megcsonkitott panel rendes panel funkciót töltsön be?
éd ne vegye át ezt az osx es marhaságot hogy amit megnyitok annak a beállitásait tartalmazza? -
M.W.H
aktív tag
óóó na megvan a hiba forrása
az xp vel kapcsolatba de már midnegy
nem szivatom magam csak holnap ha beszerzek cd-t és kiirom mert emiatt virtualizálni meg ugy lassabban rakja rá a pendrivera... és ráadásul 1x használatosra csinálja meg(sztem a trial miatt) na szal grubbol kitakaritásra segitséget kérnékjah és DRÁGA LINUX FEJLESZTŐK ÉS ADOBE
köszi hogy megcsináltátok a flash témát 64 bitesen végre nem akad jutub ha maxra kiteszem 1080p be
)) pedig nem is vártam volna hogy jó legyen
))
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Geller72 #35492 üzenetére
hát nem tudom ahci mode ot kellett régen kivennem laptopnál:/ most meg ment meg fasza feltelepült de amikor inditottam volna a gépet akkor kiirta hogy probléma... jo sokat irt a vinyóra hivatkozott:/ hibátlan a vinyó pedig
(ennyire nem vok balfasz a wifivel kapcsolatba.)
szal nem bir felmászni a hálozatra ez a baj csak nagy nehezen. -
M.W.H
aktív tag
oké natty felment
pár kérdés... usb wifi.. nem hajlandó mindig automatán menni vele szal nem enged fel:/
a win meg nem lett jó mert xp nem támogatja a satát ellenben a grub menüböl kiakarom takaritani:/ nem tom hogy kell:S -
M.W.H
aktív tag
válasz
ViZion #35447 üzenetére
game plusz pár specko dolog ami ubin nem oké azokra kell az xp
swapnek tökéletesen feleslegesnek tartok 2-3 gigát kb jó ideig használtam 2 gigával aztán visszavettem 1 gigának majd 512 resoha nem evett belöle kb semennyit se. amikor virtualizálok 2 oprendszert akkor eszik meg 30 megát. (ti mivel használjátok ki ezeket az oriás swap területeket?)
ezért most igy néz ki.
xp nek böven elég az 5 giga minden amit telepitek a másik ntfs particióra raknám.
most igy néz kimegnéztem ext4 es 30 gigát adtan neki amikor feltettem.
valszeg 10/20 gb lesz az elosztás hogy mégse irogassa nekem ki 10 másodpercenként hogy kevés a lemezterület -
M.W.H
aktív tag
szóval akkor most a te szavaid alapján igy döntöttem
fogom az ext4 es particiót és a swapet (ez a kettö a lemez elején van) törlöm ráhuzok egy vindozt(xp-t) belövöm faszán, leszedem az easeus-t megcsinálom az ext4 et és a swapet vele és már rá is rakhatom az ubuntut?kérdés le tudok csipni vele ugy hogy ne csipjek bele pár olyan szektorba ami tartalmaz esetleg vines fájlokat?
vagy vin telepitéskor a jelenlegi 20 gigást osszam ketté és akkor a másik 10 gigára mehet az ubuntu gond nélkül? 10/10 giga elég mindkettönek winnek biztosan lehet csak 5 öt kap -
M.W.H
aktív tag
hejho
nah megöltem a win es vinyóm
van egy másik amin az ubuntu pihen meg egy ntfs partició
a vinyó elején a swap utánna egy 20gb-s partició ubuntunak és utánna az ntfs
hogy tudnék erre dualbootot varázsolni?
amugy se tudom hogy kell még nem csináltam:/
valaki jártas ilyenbe? -
M.W.H
aktív tag
hejhó
betudom állitani hogy minden ablakban amit megnyitok lista nézetbe legyenek a dolgok?
és ne egyenként kelljen mappánként belönöm ezt?
köszi -
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35193 üzenetére
igen pont ebbe a pillanatba jöttem rá hogy le kell takaritanom és teszem is fel az oracle est...
az ose az minek a röviditése?
violáwkr@wkr-desktop:~$ sudo adduser wkr vboxusers
[sudo] password for wkr:
Adding user `wkr' to group `vboxusers' ...
Adding user wkr to group vboxusers
Done.kösz mindenkinek a türelmet hozzám
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35191 üzenetére
ajh már jó tudom hogy tökhülyének nézek ki.... most ugy is érzem magam.
angolul használom nekem 3.2.8 as verzió van fent de file preference és ennnyi van ez alatt general, input, language, network... extended nincs sehol:@ ha magyarra állitom is csak annyi van hogy bevitel általános nyelv és hálozat
ez van fent -
M.W.H
aktív tag
bammeg most jött el az a pillanat hogy felbasztam magam ubuntun... francért kell egy kiba virtualizálásnál az usb-kkel sz.patni a népet..
vmwaret meg gondolom nem lehet ráhekkelni -
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35173 üzenetére
de fent van de se a privilage-s ben nem tudtam hozzáadni ugy ahogy a linkelt modon levan irva, se pedig a groups-ban nem láttam semmi vboxhoz hasonlót. ami érdekes mert énis ezen akadtam meg, nézegettem vboxhoz kiegészitőket (hátha az hiányzik) de nem találtam semmit. szoval nem tudom mért nem csinált group-ot magának:/ töröljem és rakjam vissza?
-
M.W.H
aktív tag
válasz
#40553216 #35168 üzenetére
akkor a gnome3 at amikor raktam berakott egy csomo amd 64 es cuccot is azokat is kikell vennem, és semmi gáz nem lesz. hehejj megfejtettük hogy kerültek ek oda
virtualboxos xp-m van csak nembirom rávenni hogy használja az usb-t ilyeneket találok mint ez de nincs ilyen privilage mert akkor viszont meg tudnám csinálni lakotárs laptopjáig meg lusta vagyok elmenni -
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35158 üzenetére
hmm és erre van vmi ötleted? apt-get update végén ezeket a sorokat dobja ki.
Err http://ppa.launchpad.net maverick/main Sources
404 Not Found
Err http://ppa.launchpad.net maverick/main amd64 Packages
404 Not Found
Err http://ppa.launchpad.net maverick/main Sources
404 Not Found
Err http://ppa.launchpad.net maverick/main amd64 Packages
404 Not Found
Fetched 2,704B in 1s (2,686B/s)
W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/Ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not FoundW: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/Ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/binary-amd64/Packages.gz 404 Not Found
W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not Found
W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/binary-amd64/Packages.gz 404 Not Found
E: Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
-
M.W.H
aktív tag
Köszi meglesem amint vége a melónak.
-
M.W.H
aktív tag
-
M.W.H
aktív tag
erre valaki?
-
M.W.H
aktív tag
megprobálom ezen az oldalon frissiteni az flash-t
http://get.adobe.com/flashplayer/?no_redirect
a leirtak módján és visszakapom hibának ezt:SFailed to fetch http://ppa.launchpad.net/Ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not Found
Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/Ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/binary-amd64/Packages.gz 404 Not Found
Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not Found
Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/binary-amd64/Packages.gz 404 Not Found
Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.ez a gnome 3 as felület ppa-ja hogy tudom kitakaritani? vagy nemértem egyáltalán mit problémázik ezzel amikor a flash-t akarom telepiteni, amikor leokézom ezt dobja ki
-
M.W.H
aktív tag
hejj volna két problémám:@ marhára idegel szal csak azért...
képen látszik hogy használok egy ilyen dock szerüt ez az AWN és van két cucc ami nem hajlandó megfelelően müködni... az egyik a hőmérö szenzor... a másik pedig a mellette lévő cumo ami szabályozza a procit. igazibol jol mennek csak restart után sensor az mindent mutat csak nem a két mag hömérsékletét. voltot vagy épp csak az egyik magot... és állandoan bekell állitgatnom... a proci szabályzó meg átkapcsolja magát mindig más funkciókra csak nem on demand-ra...
valaki tud ebben segiteni?az egérnél
-
M.W.H
aktív tag
hopp!
sikerült eltüntetnem véletlen a panelemröl a netes csatlakozási ikont ami ha wifivel kapcsolodok akkor szépen jelzi a hálozatott, vagy kábelessel akkor a kábelest.
add to panel-nél nem találom help:S -
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #34974 üzenetére
de a hivatalos megjelenés után várható lesz hogy még mindig sok minden bugos marad? mert tavaly ha jól emlékszem a lucid linx elég bugos volt bár akkor rc-vel kezdtem
ZCoyote: hát nekem most egy 9600xt van vga-nak
szerinted kevés lesz hozzá? mostmár sikerült az opteront is lecserénem egy kétmagos darabra
ezzel egészen megtáltosodott a rendszer föleg ha megrántom 2700mhz ra
-
M.W.H
aktív tag
aki natty-t használ annak bejön az uj felület? én videot láttam róla de nem tudom, hogy megfogom e szokni
-
M.W.H
aktív tag
Üdv!
Két kérdésem van.
A gnome 3 at fellehet hekkelni valahogy?
Böngészőben hogy tudom beállitani hogy a backspace re egy lapot visszaugorjon? És amikor mc-t futtatok terminálba nyomok egy f10 et nem lép ki hanem azt csinálja mintha terminálban a file-fülre kattintanék. ezt hogy tudom átállitani?
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged