- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tibi3650
tag
Igen, mintha nem tudná továbbítani a portokat.
Ezért is próbálkoztam forgalmi szabályt is létrehozni, mielőtt ide írtam, hátha megoldja.
Próbálkozom már pár napja, rengeteget olvastam itt-ott fórumokon, így már kicsit bele is kavarodtam.
Ez egy jó megoldás lenne,de ezzel egy számomra fontos funkciót veszítenék el a wake on lan-t.
Többek között ez döntött abban, hogy router vagy NAS legyen az új rendszertag, a kiválasztott feladatra.
A Cisco-ban nem lehet az IP-t a MAC címhez rendelni, így nem tudja megtalálni a kiválasztott gépet.
Esetleg valami más ötlet, amiben megmarad router-ként? -
Karima
őstag
Annál, hogy egy eszköz nem úgy működik, ahogy kellene, már csak azt utálom jobban, ha egyszercsak hipp-hopp magától megjavul!
Napok óta – gyakorlatilag mióta megvettem – nem sikerült az ftpre kintről csatlakoznom, most egy kollégámnak akartam screenshotot csinálni a hibaüzenetről, erre nem tökéletesen működik ez a sz@r!!?? Tc-ből, bármelyik böngészőből simán el tudom most érni az ftp-t, úgy, hogy a beállításokon nem változtattam semmit.
(Magától frissíthet ez a router fw-t? Gyárit.) -
Karima
őstag
Kösz. Ezt majd csak este tudom kipróbálni. Mondjuk, nem dől össze a világ, ha nem sikerül, mert a lakásban a belső hálózaton látják az eszközök az ftp tartalmát, szóval ebbe bele tudom tenni a megosztani kívánt zenéket/filmeket, stb, kintről meg használok pl dropboxot, csak idegesít, hogy miért nem tudja a router ezt az alapfunkciót.
-
Karima
őstag
Én is abban reménykedtem, de most megcsináltam lépésről lépésre, amit írtál (közben rájöttem, hogy eddig is így csináltam), és ugyanúgy kapom 5-6 mp elteltével a "connect call failed" hibaüzenetet a tc-ben. gondolom az nem baj, hogy az alap admin/admin felhasználóval próbáltam.
-
szeva000
addikt
a transmission beállításai ugyanazok az alapok,mint voltak...az ntfs kizárva,mert pont azt szüntettem meg,mivel az usb-ről való másolás csak kb 6MB/sec volt...Így most ext4-ben stabilan 15MB/s lett.
NTFS rendszer alatt ilyen nem jött elő,ez bizta...ott ment a torrent rendesen,a transmission beállításai is ugyanezek voltak -
-
McSzaby
őstag
Mivel ez a "használd a keresőt" szöveg igaz, ezért egyetértek, de gyorsan tegyük hozzá, hogy nem feltétlen egyszerű feladat skoszor itt megtalálni a neked való információt, mivel elég f*s (nem user barát) a keresője a prohardver családnak és tényleg sokszor rettenetesen időigényes.
-
Persze, átlagosan 100-200 közt szokott lenni benne, aminek a nagy része ráadásul csak "ott hagyott", jó régi torrentek, pozíció tartáshoz a magon!
Ami aktívan forgalmaz is, és cserélődik napi szinten, az mondjuk 20-25 darab! Ez a képen is látható a dátumos címkéken a bal oldali oszlopban!
-
Zirowe
nagyúr
Igen, en is ide szerettem volna kilyukadni, hogy a sok ram miatt nem volt meg olyan, hogy a fedelzeti betelitodott volna, alapjaraton 70% folott van majdnem mindig a szabad ramom.
Emlekszem meg a htc magic-es idokre, amikor letfontossafu volt a swap."Szerencsere" 1043 alatt meg nem voltak ilyen nagy igenyei, ott allandoan lefoglaltak az allando net szakadasok.
De akkor majd megprobalom.
Ha win7re kotom, akkor mini partition tool latni fogja es at tudom rendezni a hdd kialakitasat, vagy csak vegyen ki a pipat luciban a csatolasi feluletnel a swap elol?
A 0 puffer meret is kozrejatszik az alacsonyabb ram fogyasztasba vagy az csak siman lemezterhelessel kapcsolatos? -
McSzaby
őstag
Végig próbáltam és egyik se működik megfelelően, szóval csinálok egy saját mount-t, de az a baj, hogy nem vágom mi hova települ... Tulajdonképp elég lenne az /overlay-t kibővítenem és akkor bármit tudnék telepíteni?
Egyébként a part.olás működik, csak fstab-t rosszul csinálja meg a script. Úgy gondolom meg tudnám oldani a gondomat, ha szerkeszthetném a /etc/config/fstab fájlt, de amikor rámentenék kivágja, hogy NO SPACE ON DEVICE LEFT, vagy valami ilyesmit, ami arra utal, hogy nem maradt hely, ami érdekes, mert elv. még van 60 kb. és még úgy is ezt írja ki, ha törlök a fájlból.
-
Ez így van, de nem feltételeztem, hogy csupasz openwrt-t akar rátenni! Egyrészt mert aki nem ért hozzá, az sokra úgyse menne egy natúr openwrt-vel, főleg a luci nélküli verzióval, másrészt aki meg jártasabb az openwrt tájékán, az szerintem tesz fel ilyen kérdést, mert nyilván tudja, hogy merre keresse a trunkot!
-
Tim72
tag
Persze, garantálni semmit sem lehet.
Nálam 500kB/s-el megy jelenleg is felfele, kb 0.3-as load-dal. Ha jól emlekszem 5Mb/s-em van felfele. Tehat, elég jól kihasznalja.
Én azt tapasztaltam, hogy jobb ha a transmission-ben lekorlatozom kicsit, mithogy a szolgáltató húzza le, igy nem ingadozik.Nálad szerintem van valami gond. Ha az ilyen esetektől eltekintünk, ha az ember gazdálkodik az erőforrásokkal, jól használható szerintem.
-
Zirowe
nagyúr
Nyilván, ahogy írtam a környezettől is függ.
De egy 3mbites seed mellett, úgy, hogy megy a minidlnán egy 720p-s sorozatrész (42perc/1.5gb) és közben tudok 6-8MB/s-el írni rá, az jónak számít.
Viszont ez meg extrém eset, mert ki az, aki egyszerre akar másolni, tölteni és filmet nézni?Egyetlen gyenge pont, hogy csak 15MB/s az írás, ha vki sokat akarna mozgatni pc és router közt.
Mint írtam, nálam bem kell babrálni a transmissionnel film nézés közben, mert akkor általában csak seedelek, de ha nincs sok torrent és nem magas biztatás filmet nézek, akkor mehet nyugodtan a letöltés is közben.
De baromi egyszerű: lefekvés előtt beállítani a letöltéseket, azok a következő film nézésig lejönnek, utána meg úgyis csak seed van, amit tapasztalati úton be lehet állítani olyan feltöltési sebességre, hogy be zavarjon.
Amúgy meg a barrier breakeres fw-k mind ezt még kisebb terheléssel is képesek csinálni, a korábbi fw-khez képest.
-
Zirowe
nagyúr
Azért ezt így nem mondanám, én már írtam párszor, hogy hogyan és mire használom a routert, arra tökéletes.
Tv wifivel, mediaplayer lannal (itt a cucc procija a szűk keresztmetszet hálózati lejátszáskor)
1080p sima/3d mkv 16-18gb között megy rendesen
B25/50 hd hanggal megy rendesen30/3as netet tökéletesen kiszolgál, nyilván ha nagyon nagy filmet nézek, akkor nem megy a letöltés, de a seed nem zavarja.
Terheletlenül 15MB/s-el írható, terhelés mellett 6-8MB/s.
Ezen értékeket figyelembe véve a legdurvább be50et is bőven ki tudja szolgálni.Nyilván 250 torrent letöltése egyszerre irreális, de seedbe nem zavar annyit, ha nem olyan magas a feltöltés.
Én töltöttem már egyszerre 30-40en torrentet, de akkor persze nem próbáltam meg mellette nagy filmet nézni.
-
Karima
őstag
-
poli27
veterán
Igen ez nekem is zavarja a szemem sokszor.nekem se volt eleg egy router de meg egy nas sem,ezert van egy linuxos szerverem itthon.ezt nem fogja vissza a net meg a sok torrent.igaz kicsit tobbet fogyaszt mint egy nas,de amennyibe kerult a hasonlo tudasu nashoz kepest kis koltseg volt!
-
Lajkó
őstag
Igazad van, elnézést kérek!
A filmek minősége FullHD, de akár 3D is.
Wifivel szeretnék filmezni (de ha ez nem lehetséges ezzel, de még egy WDR4900-al sem), akkor kábel lesz belőle.
80/20-as Digi kapcsolatom van, amiből szeretném mindkét irányba a maximumot kihasználni.A torrentek száma nekem a feltöltési szorzóban számítana! Mondjuk azt meg kell jegyezzem, hogy jelenleg egy 1011px netbook-ot használok 32bites Win7 ult. alatt torrentezni, böngészésre, Wifi adhoc-nak, és még 19"os kijelzőn HD filmek lejátszására is. Növeltem a torrentek számát az átlag 5-ről 60-ra és érezhetően megfogta a gépet. Erősen processzorlimites lett!
No ebből indult ki a kérdésem, miszerint elég lehet e a wdr3600, vagy wdr4900-asban gondolkozzak? Vagy még az is kevéske ehhez a feladathoz, vagy mindkettő elég ha kábelen nézem majd a filmeket?Megpróbáltam már kivesézni ezt a kérdést a Milyen routert vegyek topikban, de akkor szrintem nem sikerült kellőképpen! A pénzszűke meg szorongatja az asszony idegszálait, s vele az én golyóimat!!
Köszi! -
sryman
csendes tag
Szia!
A tartalom :config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'config interface 'lan'
option ifname 'eth0.1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.0.2'
option netmask '192.168.0.1'
option gateway '192.168.0.1'config switch
option name 'eth0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'config switch_vlan
option device 'eth0'
option vlan '1'
option ports '0t 2 3 4 5'config switch_vlan
option device 'eth0'
option vlan '2'
option ports '0t 1'Igen, van net, arra csatlakozva netezek
-
Zirowe
nagyúr
Most csak 7 torrentet seedelek, azt se nagyon toltik, 10kbvel megy, dlna leallitva a hiba miatt, samban nezek egy bd25ot+a csatlakozott eszkozok, de kb ugyanannyi a load, 0.50 korul.
Gondolom toltesnel latszodik majd meg a kulonbseg, de a loaddal eddig se volt gondom, kiveve ma, amikor a 9es loaddal talalkoztam. -
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
Na most végleg passzolom, hogy mi a baja, mert ezzel az fw-vel is elkezdte csinálni!
Kb két és fél órát ment gond nélkül, filmnek vége lett, amint kiléptem belőle leállt a minidlna, és azóta sem tudott újraindulni.
Hddvel tuti, hogy minden rendben, mert transmission fut hiba nélkül, én meg most sambán keresztül nézek filmet mp-vel.
Logban nem találtam erre vonatkozó hibát. -
Zirowe
nagyúr
A hdd elérhető volt, azzal nem volt gond, de végül fogalmam nem volt mi lehetett a baja.
Most viszont megint visszatértem poli27 fw-jére, a sebessége annak mégis jobban bejön.
Az 1.3.3-at szedtem le, de mégis 1.3.2-öt ír ki, de mindegy is.Most inkább újból beállítottam mindent és megy rendesen, engedélyezett wmm mellett sem volt eddig szakadás, próbaképpen pedig átállítottam a titkosítást is, hátha azzal volt baja.
Hdd amúgy egy 500gb-s 2.5", egy usb 3.0-ás házban, egy usb csatija van csak, eddig még nem okozott ilyen jellegű gondot, ezért se gondolnám, hogy ez lenne a hiba.
Most polién megy minden okésan. -
van előírás, hogy milyen specifikációs változásokat kell "kifelé" is jelezni, de a ledek színe és hasonlók nem tartoznak bele, ilyen szempontból - mondhatni - szabadon variálhatnak a gyártók, és persze a belső módosítások sem tartoznak a felhasználókra, pláne teljes részletességében, és ilyenkor jönnek a problémák, hogy az egyiken így működik a módosított firmware, a másikon meg úgy - de ez ugye a gyártó szempontjából nem mérvadó...
aki követi más gyártók különböző típusainak a változ(tat)ásait, annak ez nem újdonság, nem csak a belső módosítások, hanem a ledek színének a változása sem. -
MrSealRD
veterán
Ez igaz. Jelen esetben amikor megtörtént a változtatás azonnali és kiugró volt a különbség...De úgy voltam vele, hogy ha ez mégsem jelentett volna megoldást a problémára, akkor visszament volna rá a gyári fw és ment volna gariba...
(#5830) suste : LUCI felületen ezt írja: TP-Link TL-WDR3600 v1
-
Zirowe
nagyúr
Most poli 1.3.2 van fent és azt vettem észre, hogy ha Kanadára állítom, majd úgy maxra (27dbm), akkor átvált ténylegesen arra.
Ha visszaváltok a megszokott 20dbm-re és onnan vissza 27-re, akkor marad 20-on (persze luciban továbbra is 27-et mutat, de az a kijelzés eddig is rossz volt, lucinak nem kell hinni).
Ha innen atvaltok usára és azt állítom 27-re, akkor megint rendbe, vissza 20-rá majd megint 27-re és megint nem okés.
Tehát itt is megy a 27dbm, csak trükközni kell, azt hiszem Alexén megy rendesen. -
MrSealRD
veterán
A távolság miatt szállítmányozás kizárva.
Bár most legutóbb az 5Ghz-re is szakadozás van, jó jelszint mellett...azt mondtam neki szerezzen kölcsönbe pár eszközt...laptop, mobil...aztán üljenek rá és próbálgassák mert még a telefon is lehet a hunyó...
De egyébként tényleg nagyon gyanús, hogy valami így agyonvágja a 2,4Ghz-et... -
Zirowe
nagyúr
Igen, másik böngészővel már nem is jön be.
Rendben, köszi, akkor mostantól a kikapcsolás után még lesz egy kilőve is.Utolsó kérdésem mára, hogy ugyanúgy állítottam be dinamikus dns-t, mint az előző fw-n, de ha kívülről akarom elérni netről a routert, akkor ezt az üzenetet kapom:
Forbidden
Rejected request from RFC1918 IP to public server addressViszont vnc-vel meg elérem a gépemet külső hálózatról és a transmission oldala is elérhető így.
dynamic-dns.net
-
Zirowe
nagyúr
Most töröltem minden, router vissza gyári beállításra, backup visszatöltése, transmission nem volt engedélyezve alapból (ugye így hagytam), nem is töltött be az oldala.
Újra engedélyeztem, ment rendesen, aztán megint kiszedtem a pipát, de továbbra is elérhető volt.
Állapot/folyamatoknál, ha bármelyiket használom (befejez, megszakít, kilő), akkor továbbra is bejön a transmission oldala, de már nem látszik a torrentem és azt írja ki, hogy connection failed.
Haladás, de még nem az igazi.vargalex: hogy tudok hozzáférést adni?
-
vargalex
félisten
Szia!
Még nem, mert azt mondta, hogy csak a TP-Link 80-as portja érhető el kívülről (azaz HTTP-n a LuCI felület). De ezt te tudod, mert te is azon érted el. Ebből viszont látszik, hogy mégis megy a port forward a technicolor-on, hiszen ezt is úgy csinálta. Este lesz otthon, akkor megpróbál SSH hozzáférést adni (akkor pedig már tunnel-el elérem a Technicolor-t is). De javasoltam neki, hogy előtte próbálja meg, hogy a 21234-es port forward-ra külön szabályt hozzon létre TCP-re és külön UDP-re. Hátha az nem tetszik a kis Thomson-nak.
-
joker.001
csendes tag
Értem. Ezek szerint akkor nem támogatja hd-idle-t, mert nem állt le. Csak a DLNA ment volna róla, tehát nem kellet volna mennie 0-24-ben csak akkor amikor filmet nézek, de ha nem hát nem. Csak gondoltam ha esetleg nincs filmezés 2-3 napig akkor ne menjen feleslegesen, mert nem új, így csak kímélni akartam a sok üresjárattól. Nem szeretném elveszteni ami rajta van(sajnos már volt rá példa).
Minden esetre köszönöm az infókat. -
Kicsirics77
veterán
ennyire nem vagyok debil
a rendes névvel van felvéve
de ha pl felveszem a saját 5ghz rádiómat is akkor annak a sebességét is megváltoztatja attól függetlenül,hogy engedélyezve van-e vagy sem
de ha nincs felvéve csak a szomszéd interfésze akkor is lekorlátoz minden sebességet meég a lan hálózatot is -
Henrico
tag
Az a vacak sajna csak annyit tud, hogy megnézi a csatoló IP cimét és azt küldi el... viszont a Modem automatikusan csatlakozik a netre és arra csatlakozik rá az internet szerverem.. és amit a modem kioszt neki, sajna azt küldi ki..
Betárcsázósra beállítva pedig az internet kapcsolatot, sajna nem stabil a net..
Invitel, elhanyagolt szegletében... egy lepkefing rézpáron..Tehát, ha újraindítom, akkor van esélyem, hogy el fog indulni?
Igen, elindult..
Csak ezt nem próbáltam... Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest