- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
DzSimi #14400 üzenetére
Szia!
A HW NAT csak A WAN-LAN sebesség esetén játszik szerepet.
A gyári firmware elején egyébként nem védelem, hanem bootloader található. Ezt kell levágni róla, mivel az OpenWrt a bootloader partíciót nem írja. Wifi-t sem kell piszkálni a visszaállás előtt.
A linkelt vágott firmware jó lesz, mivel a gyári firmware már nincs feltöltve fix mérete. -
Headless
őstag
válasz
DzSimi #14400 üzenetére
NAS és a gép között nincs NAT az csak WAN-LAN irányú kapcsolat van. LAN-LAN között minden fw-vel tudja a gigabitet, persze ha a kliensen is olyan port van.
Az fw méret meg azért kissebb mert le van vágva a bootloader, ha bootloaderes fw-t teszel openwrt-re akkor tégla lesz.
-
válasz
DzSimi #14398 üzenetére
Szia!
Ott más gond lesz, 130Mbps-t simán kell tudnia HW NAT nélkül is.
Ha mégis váltanál, innen töltsd le a neked való fw-t, és LuCI-ból felteheted.
-
tzol
tag
Nincsen bash a fw-en, és emiatt nem találja a /bin/bash fájlt. (ash-t használ. Azt hiszen, hogy a Busybox részeként. A hozzáértők majd pontísatanak, ha szükséges.)
sudo sincsen openwrt alatt, hiszen eleve root-ként jelentkezel be. (Biztos lehet fodítani a buildbe, vagy letölteni, de én nem látom értelmét)Ha a minidlna-t parancssorból szeretnéd állítgatni, akkor így próbáld meg root@OpenWrt:~# /etc/init.d/minidlna
Syntax: /etc/init.d/minidlna [command]
Available commands:
start Start the service
stop Stop the service
restart Restart the service
reload Reload configuration files (or restart if that fails)
enable Enable service autostart
disable Disable service autostart -
suste
veterán
rebuild az szerintem rescan akar lenni
1: ha vargalexet használsz, és nem állítottad át a luci/szolgáltatások/minidlna/haladó -ban az adatbázis helyét, akkor minden router restartkor elveszik az adatbázis (/mnt/minidlna -t beírod és akkor lesz a HDD-n egy minidlna mappa benne azadatbázissal)
2: rescan-t én egy cron-ban időzített adatbázistörléssel+újra scan script-tel oldottam meg: [link] -
suste
veterán
Állitsd DHCP-re a protokollt, és dugd a tplink wan-jába, mintha modem lenne a szolgáltató eszköze. Ideiglenesen ez a legegyszerübb. Igaz dupla NAT lesz, de az gondolom nem baj......
Ha nagyon összekutyultad már a beállításokat, akkor meg 10 mp reset, minden alapra áll, ês az pont DHCP-s lez. -
DzSimi
csendes tag
kiegészítés: csak wifin csinálja, lan-on nem.
Átállítottam a total commanderben a nagy fájl másolásról standard-re a másolási procedúrát, így most nem akad... viszont 600 kB-tal másol... jel: jószerk: megoldva: b-re volt állítva g+n helyett a típus... no comment, user fault
-
VeryByte
őstag
192.168.1.1 és 192.168.0.93
Na itt van az eb elhantolva.
Ha nincs rajta kijelző és gombok, hogy beállíts neki hálózati adatokat, akkor biztos, hogy van hozzá szoftver ami megtalálja és azon keresztül be tudod állítani.
Adj neki mondjuk egy 192.168.1.99-es címet és jónapot. -
krealon
veterán
"Vettem egy nyomtatót, ami hálózatot is kezel (nem wifi), de amikor rádugtam a routerre, és rákerestem a windows-ban a nyomtató install közben, ipv6 címet talált, amivel egyébként remekül működik is. Namost így az eszközt luciban sehol sem találom. Nem tudok statikus címet sem hozzárendelni, sőt egyáltalán azt sem tudom, hogy mennyire stabil ez az ipv6 cím, vagy hogy kívülről látható-e. Kérdés, hogy ha minden beállítás így marad, és egy switch-en keresztül csatlakozik, akkoris rendben lesz-e. Illetve a nyomtató kiír egy normál ipv4 címet is, de ha azt pingelem, nem válaszol."
Sokat segitene, ha leirnad, hogy milyen tipusu a myomtato.
Ha nem azonos alhalozatban vannak az IP cimek (pl a nyomtaton statikus beallitassal van megadva IP, akkor nem csoda, hogy nem valaszol, illetve nem jelenik meg a DHCP szerver listajaban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Dell XPS 13 9380 Prémium ultrabook HUN BILL
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged