Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
s.zsolt94
csendes tag
Sziasztok megint!
Megpróbálom akkor újra, kicsit részletesebben, hátha kapok választ, mert a mostani tervem az, hogy holnap cseréltetem...
Szóval az összekötés sikeres volt, Digis netem(PPPOE) van.
Bekapcsolom a routert 2 mp-enként felvillan minden, kivéve a power ledet, ami folyamatosan világít.
Kipróbáltam az összes lan portot, mindegyiknél ez van:
a Hálózati és megosztási központban látszik, hogy csatlakozni próbál, eljut azonosításig, majd max 1 másodpercen belül ledob, és átvált arra, hogy nincs vezetékes kapcsolat és ezt a végtelenig..Természetesen a router ipjét nem érem el, sőt a tplinklogin.netet sem, sőt pingeltetni sem tudom.. A lemez is ledob, hogy ellenőrizzem a kapcsolatot, meg a modell számot...
Ami még fura: a HDD ledek mindig felvillannak 2mp-enként, olyan érzés, mintha a táp nem lenne jó, vagy az FW lenne sérült..
A segítséget köszönöm előre is, elnézést a "spamolásért" és a noob kérdésért!
-
suste
veterán
na, már a 1043-nál is írták, de ott még nem akartam elhinni
de akkor ezek szerint már nem sokáig él
én levelet még nem kaptam egyébként.....
végülis van egy címem, amit még az IP kamerához adtak, csak ott a cím az fix, a dyndns-nél meg én választhattam, amit könnyebben megjegyeztem.... -
szjoci
őstag
Sziasztok!
Ha egy ilyen wdr3600-as router mögé rakok egy gigabites routert (ami switchként üzemelne), akkor ott is megmarad a gigabites sávszél vagy pedig már kevesebb lesz?
szerk.: köszönöm a gyors választ!
-
s.zsolt94
csendes tag
Sziasztok!
A mai nap jutottam hozzá, eme csodához.
Tudni kell, hogy digi netem van, tehát telo csatinál van bevezetve..
a probléma a következő: Megfelelően összekötöttem, egyenes kábel ki a fali csatiból, bele a kék wan/net portba. A gépet szintén összekötöttem vele. Várok és várok, de csak villognak a ledek , kivétel a power.. kb. ez megy 20 perce. Else érem se böngészőből, se cdről... Mit tudok csinálni vele?Segítségeteket előre is köszi!
-
válasz
vargalex #7188 üzenetére
Hát igen, zavaros ez, tudom én is! Nyilván az OpenDNS nem oldhatja fel, ez egyértelmű, pedig látszólag mégis az oldja fel! Ezt néztem én már máskor is! Valami Windows anomália van...
DNS Cache-t nem használok, le van tiltva a szolgáltatás!
kaciokos, hogy fokozzam a dolgot, ki is kapcsoltam a keresett acer-notebook-ot, ezért is nem válaszolt a pingre, tehát ő tuti nem válaszolt a broadcast-ra se, viszont a routerben benne van az IP MAC Bind-ben a WOL miatt, így kizárásos alapon mégis a router lesz a "tettes", bár a mikéntjét én sem vágom most!
Gondolom egy wireshark eldöntené a kérdést, de arra most lusta vagyok!
-
Centaurus
tag
Bocsi még ez lemaradt azt mondja a transmission hogy host not found.
PEdig az is jól van beállítva...nem értem..(ha azt mondjátok hogy várjak míg ráfrissít a szolgáltatóm az nem jó mert már egy nap eltelt és semmi változás.Amúgy Changeip a szolgáltató) -
Centaurus
tag
ÜDv mindenkinek!
Valamiért szétesett a routerem szóval újra kellett csinálnom a beállításaim,és azóta távolról nem érek el semmit pedig a DDNS beállítások jók.Esetleg valakinek valami Ötlet? -
kaciokos
őstag
válasz
vargalex #7188 üzenetére
Azt is számítsuk bele, hogyan működik a Windows névfeloldása:
1. Nem én vagyok-e?
2. Benne van-e a hosts file-ban?
3. DNS lekérdezés a beállított szerverről.
4. Broadcast a LAN-on, hátha jelentkezik az illető.És persze amint egy lépés eredményt hoz, akkor a következő más nem játszódik le. Szóval LAN-on és subnet-en belül a 4-es lépés is csinálhat "névfeloldást" DNS szerver nélkül.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #7187 üzenetére
Szia!
Akkor valószínűleg a PC lokális DNS cache-éből oldja fel. Mert az egészen biztos, hogy az OpenDNS nem fogja a belső neveket feloldani. De egy nslookup-al meg is nézhetnéd majd otthon.
Mondjuk az felettébb érdekes, hogy az OverView-ben a WAN-nál látszik az OpenDNS szerver. Igaz, a Static DNS beállítás számomra nem egyértelmű, hogy mire vonatkozik...
-
válasz
vargalex #7186 üzenetére
Szia!
Nekem LAN-ra van állítva az OpenDNS, a kliensek azt kapják meg közvetlenül, illetve 3. és 4. címként a UPC szervereit is, pont ahogy a lentebbi képen a routerben is látszik, de mégis működik a belső domain is! Elérem párom laptopját is, és a routert is a domain neve alapján!
Sajnos kliensről nem tudok most képet mutatni, mivel jelenleg nem vagyok otthon, majd esetleg este, de gondolom vagyunk úgy, hogy azért elhiszed nekem!
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #7182 üzenetére
Szia!
Alap esetben a router továbbra is saját magát fogja DNS szerverként hírdetni. Máskülönben természetesen a belső neveket sem oldaná fel, hiszen a kliensek nem is hozzá fordulnának!
Nálam a WAN interface-ra vannak beállítva a google DNS szerverek, de azok csak a router resolv.conf.auto file-jában jelennek meg, a kliensek továbbra is a router LAN IP-jét kapják DNS szerverként.
Persze LAN interface-on beállítva más lehet a helyzet. Hacsak nem hirdeted saját magadat is.
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Erre senkinek semmi ötlete? :-(
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #7182 üzenetére
Kösz. Akkor szerintem ezt én is be fogom állítani.
OpenDNS szerverek gondolom nem túl gyakran halnak le...?! -
-
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #7180 üzenetére
...ez esetben a router nem magát fogja hirdetni mint DHCP kiszolgáló, hanem közvetlenül megadja a klienseknek a szerver címeket, így azok direktben oda küldik majd a kéréseket! Ez azért is jobb, mert a routerről jelentős terhelést vesz le!
Nyilvánvalónak tűnhet a válasz, de azért megkérdezem. Ha helyi hálózaton csinálok egy mydomain.com címet ami a másik gépemre mutat, akkor ennek a feloldását azért továbbra is a router megoldja, és a kliensek nem a kinti szervereknél próbálkoznak először?
-
Jó az amit a képen látsz, azok a Google által üzemeltetett publikus DNS szerverek, bárki használhatja! Amennyiben Google fóbiás lennél, úgy használj OpenDNS-t!
208.67.222.222
208.67.220.220De mindezt beállíthatod a routerben is, a LAN, vagy DHCP részben (firmware-től függ), ez esetben a router nem magát fogja hirdetni mint DHCP kiszolgáló, hanem közvetlenül megadja a klienseknek a szerver címeket, így azok direktben oda küldik majd a kéréseket! Ez azért is jobb, mert a routerről jelentős terhelést vesz le!
Igen akkor minden bizonnyal saját, céges DNS szerverek!
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7178 üzenetére
Egyébként ez egy céges laptop. bent a cégnél hálózatba van, kábelenc satlakozik, sose volt gond.
korábban is hoztam már haza a gépet hétvégére, akkor is wifin csatlakoztam, semmi baja nem volt sose.
csak tegnap kezdte el csinálni.windows, igen, és wifin csatlakozok.
Milyen címre kell beállítani ?
SZERK: áá lehet az volt a baj, hogy volt beállítva DNS, mert valami volt beállítani, bár nemtom hogy került be oda, gondolom központból állították.
Most kiszedtem, így megy, majd ha bemegyek esetleg visszaállítom!
Köszönöm a segítséged!
-
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7176 üzenetére
Azt hogy tudom megtenni ?
-
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7173 üzenetére
De ez bejön!
tusi74: nem
-
tusi74
őstag
válasz
Intruder2k5 #7173 üzenetére
Nem Avast vírusirtód van? Ugyanis tegnap én is pont így jártam. Frissült az Avast, kérte az újraindítást, és újraindítás után nem jöttek be az oldalak, de a belső hálót elértem. Megoldás, teljes Avast újratelepítés volt.
-
-
ubid
senior tag
Sziasztok. Egy kis hiba történt a rendszerben, nem tudok rájönni miért, légyszi aki tud segítsen, vagy adjon tanácsot, mi lehet a baj, mit nezzek meg.
Az van, h internet elérhetőségem jelzés szintig van, tehát azt jelzi, hogy kapcsolódott. Belső hálót el tudom érni, pl a NAS-t.
Viszont egyetlen egy darab honlap sem jön be böngészőn keresztül, se a chormeal, se mozzilaval, sem pedig internet explorerrel.Ami érdekes, hogy TOR browserrel meg igen.
Hol lehet a hiba ?
( még egy hónapja kb spotfulox telepítettem, de az egy hónapja volt és eddig semmi baj nem volt miatta )
Ja és csak ezen az egy gépen van ez a hiba
-
Centaurus
tag
Akkor tesztelem..ha most jó lesz megint akkor nem érdekel a dolog.Amúgy van egy vinyós tippem...mármint a mobilrack amiben van a vinyó az elég no name...lehet hogy az haldoklik...jövő héten körbenézek veszek egy másikat.Amúgy két vinyóval hogy boldogul a router?Mert akkor lehet hogy a torrentes dolgaimat az egyik vinyórol fogom csinálni és a másik USBn meg lesznek az adataim..
Amúgy a vinyót megint nem csatolja a router... -
Centaurus
tag
Köszi a segítséget!
Jó lett a dolog..De ma reggelre megint szétesett a router...Van ötletetek hogy miért lehet ez?
Majdnem egy évig rendben ment minden..de most úgy befagy a router hogy még az ip cím beütése után sem hozza be a lucit.csak resett után tudom elérni és akkor meg megint mindent be kell állítanom rajta mindent.
talán újra kéne húzni az openwrt?vagy lehet hogy a vinyóm döglődik és az miatt szar be minden? -
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Új netszolgáltatóm van (T-Home), és VDSL-en jön a netjük egy Speedport W724-es modem-router-en keresztül. Erre csatlakozik rá a WDR3600 (Vargalex 1.7-es Openwrt-vel), majd őrá a pc. Minden szép és jó, net is van a pc-n, a hálózati megosztás is működik, viszont a Transmission-t egy istenért sem tudom működésre bírni.
Ha a pc-ről indítok egy utorrent-et, ott tesztelve a port forward-ot, nyitottnak látja az adott portot, és mind letölteni, mind seed-elni lehet vele, de a Transmission meg sem mukkan, és szerinte a port is zárva van.
Természetesen, port forward be van állítva mind a két router-en, az WDR3600-on a Transmission-nél pipa a port átirányításnál.
Találkozott már valaki hasonlóval?
-
Zoolesz
csendes tag
válasz
Centaurus #7161 üzenetére
Én az alábbi képen állítotam be a DLNA-t:
opkg update
opkg -dest kulso install minidlna luci-app-minidlna
opkg-link mount /mnt/loopdisk
nano /etc/config/minidlna
config minidlna config
option 'enabled' '1'
option port '8200'
option interface 'br-lan'
option friendly_name 'MiciDLNA Server'
option db_dir '/mnt/hdd/minidlna'
option log_dir '/mnt/hdd/minidlna'
option inotify '1'
option enable_tivo '0'
option strict_dlna '0'
option presentation_url ''
option notify_interval '600'
option serial '15774422'
option model_number '1'
option root_container '.'
list media_dir '/mnt/hdd/video'
option album_art_names 'Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmGép és TV is tökéletesen látja.
-
suste
veterán
válasz
MrSealRD #7160 üzenetére
szerintem a legjobb megoldás, ha átrakod switch-be a 3600-ast, a 1043-as topikban található vargalex leírás alapján
az egyikbe jönne az UPC routerből a kábel (tehát LAN-LAN összeköttetés lenne)
így lesz 5db LAN portod a 3600-on
3600 LAN interfészen átálítod az IP-t (pl: UPC:192.168.1.1 -> Tplink: 192.168.1.2) és beállítod a DNS-nek és átjárónak az UPC-t,
vagy teheted DHCP-re is a LAN-t, és aakkor kér magának egy IP-t
az UPC-ben megnyitod a megfelelő portot a 3600-on futó alkalmazásoknak (9091-tm, 21234-tm, 22-ssh, 21-ftp, 80-luci)
az UPC cucc lesz a DHCP kiszolgáló minden eszköznek, így minden eszköz látja a másikat, mehet mindegyiken a wifi (külön csatornára érdemes tenni őket, és akkor kevésbé zavarják egymást)
3600-on futó DLNA és SAMBA is minden gépen elérhető lesz, bárhova is csazlakozik (UPC kábel/wifi, Tplink kábel/wifi)én ezt megcsináltam haveromnál több mint egy éve T-home-os Cisco-val, azóta is hibátlan
dyndns maradhat a Tplinken is, csak webes ellenőrzésre kapcsold
-
Centaurus
tag
Sziasztok!
Megoldódott a vinyó gondom..Most az a bajom hogy nem működik a mini dlan..Esetleg valakinek valami ötlet?
A tutiság kedvéért leírná valaki hogy hogyan kell beállítani?Hátha elrontottam valamit.
Előre is köszi -
MrSealRD
veterán
Szeretném a routert berakni egy UPC-s csodamodem/router kombó mögé betenni és az lenne a kérdésem, hogy mit és hogyan kell beállítani.
A UPC-s modem/router-be jön a tv,telefon, net. Innen kábelen lenne rákötve a wdr3600-as. Szeretném ha mindkét eszköz továbbra is szórná wifi-n is a netet mert így elég nagy területet le lehet fedni. A nagy kérdés, hogyan lehet a modem/router-ből leosztani a netet kábelen a wdr3600-as számára?
A dhcp szerepét jobb szeretném a routerre bízni, de ha tudtok olyan indokot ami miatt ez nem jó ötlet akkor ne tartsátok vissza.Ami még fontos lenne, hogy a korábban már beállított no-ip-s megoldással távolról is tudjam konfigurálni az eszközöket. Na de ha a szolgáltató eszköze után van kötve a router akkor az problémásnak tűnik...ráadásul ezt az eszközt is jó lenne elérni, de nem tudom van-e rá lehetőség egyáltalán.
-
Centaurus
tag
Üdv!
Egy polyan problémám lenne hogy a router nem csatlakoztatja a vinyót.Esetleg valami ötletetek van hogy mi lehet a baj? -
a 4 eszköz nem probléma, hiszen sokkal erősebb hardveresen a jelenlegi routerednél.
a b szabvány használata nyűgös, főként az épp használt csatorna miatt, de az meg nem mehet a g és az n szabványos kapcsolat rovására, mixed módban meg nehéz olyan csatornát találni, ami három szabvány alatt is megfelelő egyszerre.
magyar régióban hiába tud a router 13 csatornát, nagyon sok ellenoldali eszköz nem szereti/kezeli le a 11 feletti értékeket.
arra sajnos nincs garancia, hogy ahol jelenleg nincs megfelelő kapcsolat, ott bármilyen más routerrel lesz, hiszen ez nem csak a router függvénye, és ahogy írtad is, nem is mindig csak a távolság befolyásoló tényező. -
bba
tag
hát 2 régebbi laptop (céges) két okos telefon és egy TV csatlakozna rajta Wifin.
ebből a TV tud 5Ghz-et, a többi nem és nem is 3MIMO-sak.
Ki tud egyáltalán szolgáni 4 eszközt?gondolom illendő lenne.
1 b-s mobil 1 g mobil egy n1es laptop és 1 g laptop van jelenelg,
ebből általában a b-s mobil nem tud csatlakozni, a g-s laptop is csak 11 alatti csatornákon működik, ha feljebb rakom, akkor már nem látja a hálózatot.Vannak azért más szomszédos jelek is, de ami zavar, hogy a hálószoban a nappaliból már alig vagy egyáltalán nincs jel, pláne hátul az erkélyen kint.
Ott már a szomszádnak erősebb a wifi jele, mint a sajátom ,pedig fzikálisan közelepbb van az enyém ,de a ajtó a falak és szűk közlekedő gondolom bezavar a wifi jelbe.Legalább annyit akarnék elérni, hogy a lakáson belül ne kelljen vadászni a jelre..
-
szia,
a 3 antennás eszköznek akkor van előnye, ha van is olyan ellenoldali eszköz, ami kihasználja a 3*3:x mimo képességet, tehát szintén 3 antennás, és legalább 2t3r, 3t2r, netán 3t3r mimo képes, ellenkező esetben nem tud érvényesülni a 3 antenna jobbsága, és sajnos elég ritka a 3 antennás ellenoldal, notiknál nagyon elvétve, tabletek és mobilok esetén meg nincs is.
azt viszont figyelembe kell venni, hogy a tl-wdr3600 dual band képes, így ha van 5 GHz tudású ellenoldal, és az adott módban csatlakozik fel rá, akkor nem bírja majd olyan jól a távolságot és az akadályokat a kapcsolat, de ez nem az eszközök, hanem az 5 GHz sajátossága, minden eszköznél igaz, viszont cserébe jobb átviteli sebességgel bír, mint a 2.4 GHz, és ha telített utóbbi sáv, akkor az 5 GHz a menekülőút. -
suste
veterán
elvileg a 3 antenna miatt jobbnak kéne lennie a 1043-asnak, de a valóságban nagyon egyedi a wifi lefedettség minden wifis eszköznél (falak, egyéb wifis eszközök, kliensek, stb)
nálam pl volt 1043v1, és ezt váltotta a 3600, és nemhogy a 1043 volt a jobb, hanem a 3600
de valószínüleg ebbe beleszólt nagymértékben a DMA hiba is
és lehet hogy a 1043v2 meg jobb lenne a 3600-nál... -
bba
tag
sziasztok!
gyorsa kérdés: milyen a wifi jelerőssége, stabilitása ennek a 3600-asnak, egy 1043ND v1.8-ashoz képest, tégla lakásban, a lakás két vége között? jobb vagy rosszabb a lefedettsége? -
kaciokos
őstag
válasz
vargalex #7149 üzenetére
No, teszteltem, a Luci-t tényleg nem állatja le, nem tudom, tegnap miért nem értem el.
Próbálgattam a LED-eket is. A /sys/class/leds könyvtár tartalma:
root@Sosehol:/sys/class/leds# ls
ath9k-phy0 tp-link:blue:system tp-link:green:usb2
ath9k-phy1 tp-link:blue:wlan2g
tp-link:blue:qss tp-link:green:usb1Amivel próbáltam:
sysfs=$(uci get system.led_usb1.sysfs)
Ez működött, le is kapcsolta az USB LED-et.
sysfs=$(uci get system.led_qss.sysfs)
Ez nem, kapcsolt le semmit, pedig a System Log-ban már megjelent a "Most mar lehuzhatod a vinyot!!!" bejegyzés
sysfs=$(uci get system.led_system.sysfs)
Ez se kapcsolt le semmit.
Mit csinálok rosszul?
-
kaciokos
őstag
válasz
vargalex #7145 üzenetére
Nem használok extroot-ot, ma este majd kipróbálom még egyszer, hogy tuti nem érem-e el a Luci-t.
Azt nem lehet megoldani, hogy ne az USB LED-et, hanem valamelyik előlapit kapcsolja le? A router elhelyezése miatt a QSS gombig még csak-csak hátra tudok nyúlni tapogatózva, de az USB LED-et nem igazán látom.
-
vargalex
félisten
válasz
kaciokos #7144 üzenetére
Szia!
Az a $sysfs valóban nem jó, de mentségemre legyen mondva, akkor még nem volt TL-WDR3600-as routerem. Most megnéztem és a TL-WDR3600 esetében ez helyesen:
sysfs=$(uci get system.led_usb1.sysfs)
Ez az 1-es USB led-je. Nyilván a 2-es led a
sysfs=$(uci get system.led_usb2.sysfs)
Viszont abból, hogy a LuCI-t nem éred el, én arra gondolok, hogy extroot-ot használsz, mégpedig valószínűleg pivot_root verziót. Ebben az esetben nem lehet szabályosan leválasztani a HDD-t.
De akár az USB eszköz tápellátását is meg lehet szakítani:
1. USB1:
echo 0 > /sys/class/gpio/gpio22/value
2. USB2:
echo 0 > /sys/class/gpio/gpio21/value
Ekkor természetesen a led állítás felesleges, mert automatikusan le fogja kapcsolni.
1-et echo-zva bele vissza is lehet kapcsolni. Persze ez sem szabályos extroot esetén. -
kaciokos
őstag
No, kipróbáltam. A szolgáltatásokat leállította, legalábbis, amit ki tudtam próbálni, az nem ment: Luci, transmission, Samba, miniDLNA. Hogy a vinyót unmountolta-e, azt nem tudom. Viszont egyik LED sem aludt ki.
A script-ben amúgy ez van:
#!/bin/sh
. /etc/diag.sh
sysfs=$(uci get system.led_usb.sysfs)
PROGS="minidlna samba transmission ushare vsftpd"ENABLED=1
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
if [ $ENABLED -ne 0 ]; then
for PROG in $PROGS; do
logger -t qssbutton "Stopping $PROG."
/etc/init.d/$PROG stop
done
for i in `mount | grep "/dev/sd" | cut -f 1 -d " "`; do
umount $i
logger -t qssbutton $i umounted
done
for PARTITION in `tail +2 /proc/swaps | awk '{ print $1
}'`
do
logger -t qssbutton "swapoff $PARTITION"
swapoff $PARTITION 2>&1
done
logger -t qssbutton "Most mar lehuzhatod a vinyot!!!"
led_set_attr $sysfs brightness 0
else
logger -t qssbutton "/etc/hotplug.d/button/10-qssbutton
script not enabled. Please change ENABLED value to 1 in script for enabling."
fi
fi
fiEz a $sysfs tuti az USB LED? Valaki nem használja véletlenül ezt a funkciót?
És juteszembe, így elnézve a script-et, a Luci-t nem is állítja le, akkor miért nem értem el, miután megnyomtam a gombot?
-
kaciokos
őstag
Tutira emlékszem, hogy valamelyik fórumban volt szó róla mostanában, vagy itt, vagy nem, ezért mea culpa, de nem találom.
Szóval a Vargalex-féle OpenWRT van fenn, és a cél az, hogy biztonságosan le tudjam állítani a routert, az USB-s merevlemezt használó szolgáltatások leállításával és a HDD unmountolásával. Ilyet ugyan elég ritkán csinálok, de jobb a biztonság, ha mégis kell. Vargalex blogjában meg is találtam, hogy ezt a QSS gombra lehet automatizálni. Meg is találtam a script-et, az ENABLED eddig is 1 volt, szóval nem kellett hozzányúlni.
No, és el is értünk a kérdéseimhez.
1. Melyik a QSS gomb? Ami a router hátulján van és az van ráírva, hogy "WPS/Reset"?
2. A blog azt írja, hogy ha végzett a script, kikapcsolja az USB LED-et. Ez az, ami a router hátulján van?
3. Ha az előző kérdésre igen a válasz, nem lehet átállítani, hogy valamelyik másikat kapcsolja le, ami elöl van?(szerk)
4. Jól sejtem, hogy ha ezek után ki- majd bekapcsolom a routert, automatikusan felmountolja a vinyót, és elindítja a szolgáltatásokat? -
suste
veterán
1: tegyél a kliensre is openwrt-t (van rávaló az openwrt oldalán)
2: cseréld meg a 2 routert, mert fő routernél nincsen extra beállítás, csak simán wifi APa WDS-sel én is szívtam, igaz nem pont így, hanem más eszközökkel, és én is inkább a sima repeater módot választottam végül
így ebben nem tudok segíteni -
bpq
csendes tag
Előző (WDS-es) hozzászólásom valószínűleg zavarosra sikerült, mert senki nem reagált rá, viszont a problémám továbbra is fennáll.
További próbálkozásaim során eljutottam oda, hogy a "slave" roterre csatlakozó kliensnek fix IP címet adtam (mivel DHCP-n nem kap). A kliens így sem jut ki az internetre, de ha beírom a vargalex-es "master" router címét a böngészőbe, akkor feljön a fekete lap ami átirányít a login-ra. Utána a login képernyő már nem jön be!
Ebből arra következtetek hogy a wifi-wds kapcsolat már rendben van, de a tűzfal blokkol majdnem minden forgalmat beleértve a DHCP-t is. (De az is lehet hogy nem a tűzfal! Nem értem!)
Van arra mód, hogy kiderítsem milyen szabály (hiánya) akasztja meg a csomagokat? Esetleg találok valahol olyan tűzfal log-ot amiben ezek a próbálkozások megjelennek? -
szevaleva
csendes tag
kösszönöm
-
trance89
őstag
válasz
szevaleva #7133 üzenetére
gargoyle fw-hez van egy wifi scheduler nevű kiegészítő, ebben pontosan meg tudod adni mikor legyen aktív a wifi, a hét minden napján hány órától hányig:
ez viszont a wifi-t kapcsolgatja, ha csak 1-2 gépről lenne szó akkor ott a gyári firm-ben a parental control és access control - schedule, itt mac cím alapján tudod beállítani ki és mikor csatlakozhasson fel -
szevaleva
csendes tag
Üdv. Olyat szeretnék megtudni, h van arra lehetőség,h 2 számítógépet a hálózatban lekorlátozzak h bizonyos napokban bizonyos órákban legyen elérhető számukra a net? wifi-n csatlakoznak. és ennek a leállításnak a pontos menetét megtudná osztani valaki? köszönöm! gyári szoftveres
-
tusi74
őstag
válasz
Kicsirics77 #7131 üzenetére
No most elvileg már megy, ha leállítom az ADSL-t, csak bárhogy állítom elsődlegesnek, mindig az ADSL-t veszi annak. Ha beállítom, hogy elsődleges legyen a 4G, akkor is az ADSL kapcsolat megy.
-
tusi74
őstag
válasz
Intruder2k5 #7129 üzenetére
Köszi, fel is tettem, végig is csináltam a leírást, aminek az lett a vége, hiába állítom be a 4G-t elsődlegesnek, akkor is a PPOE-t teszi annak, ha leállítom a PPOE-t, akkor átáll azonnal 4G-re, csak éppen nem töltődnek be az oldalak. Olyan, mintha DNS problémái lennének.
Ja és tettem be kézzel DNS-eket, 2 telekomost, és 2 invitelest, de ugyanez a probléma.
Ha letörlöm a PPOE-t, magyarul visszaállok az eredeti egy kapcsolatos verzióra is az történik, hogy visszaáll 4G-re, de nem töltődnek az oldalak. Csak az segített, hogy minden beállítást töröltem, és 0-ról kezdtem.
-
tusi74
őstag
válasz
Kicsirics77 #7126 üzenetére
Akkor nem sikerült újdonságot mutatni.
Viszont arra nem jövök rá, hogy mert van ADSL is, hogy lehetne azt is beállítani openwrt-n, hogy amikor nincs valamiért 4G, akkor átváltana ADSL-re, majd vissza.
-
tusi74
őstag
válasz
MrSealRD #7124 üzenetére
Nekem már működik is, eszméletlen jó. Igen, tudom, hogy nem ez az optimális megoldás, de kinek van pénze erre: Dlink Dir-921?
És akkor még 50-6000-ért a jó kis gigabites routeremet nem gigabitesre cserélném. Visszafejlődés.
-
tusi74
őstag
Megtaláltam.
Ezen az orosz oldalon: [link]
Viszont, ha valaki nem akar kompromisszumot kötni, hogy pl. 4G miatt mondjon le a gigabites portról, és ezt a jó kis routert lecserélje csak a 3G miatt, ajánlom ezt a firmware-t.:
[link]
Most tettem fel, és működik!!!! 4G-s router lett a WDR-3600-asomból!Úgy hasít, mint a veszedelem.
-
tusi74
őstag
Sziasztok! Nincs meg valakinek ennek a routernek a webrevert file-ja DD-wrt-hez? Nem tudom letölteni, az egész dd-wrt oldal áll, nem érhető el. Esetleg ha valakinek meglenne, és feltöltené valahová, megköszönném.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #7117 üzenetére
nem a Te kedvedért,mert tudom,hogy asus-od van és ddwrt van rajta
hátha veszik a fáradtságot és majd elolvassák. -
válasz
Kicsirics77 #7116 üzenetére
Ha én gondolom, megírod? Nekem aztán teljesen mindegy, tudod jól, én csak unaloműzésből vagyok itt, se tp-link routerem, se openwrt-m nincsen!
De persze ha késztetést érzel rá, akkor írd meg, nyilván lenne akiknek segít, még ha nem is mindenki veszi a fáradságot, hogy elolvassa, vagy éppen nem is mindenki tudja, hogy ott kell elsődlegesen érdemi infót keresni!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #7115 üzenetére
n ézd el nekem ezt a hibát,de nem olvastam még ennek a fórumnak az első hsz-t mert anno 1043-al kezdtem,gondoltam ide is be lett biggyesztve a leírás,de nem jól gondoltam ezekszerint,egyébként lehetne szólni moderátornak,hogy egy frappáns első hozzászólást tegyen be,holnap lesz időm ha gondolod megírom.
-
válasz
Kicsirics77 #7114 üzenetére
No offense, de írtál neki összesen vagy 5 sort, 2 hsz-t, de egyik sem segített sokat, pedig fél sorban le lehetett írni, amit keresett! Mondjuk pont ennek a topiknak az első hsz-ében nem sok minden van leírva, azt meg nem mindenki tudhatja, hogy a 1043 "rokon fórum"!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
GabenBFG #7107 üzenetére
Esetleg fel ne tegyük helyetted a firmware-t?
Egyébkén van logout blogja is a firmware-nek és google kidobja egyből.
erre gondoltam
kiindulásnak ez is jó -
-
válasz
Intruder2k5 #7109 üzenetére
Még az megkérdezném, hogyha ezt a fw-t felrámolom és nem szimpatikus a dolog, akkor van-e rá lehetőség, hogy a gyári fw-t visszarámoljam?
-
válasz
Intruder2k5 #7109 üzenetére
Azt a mindenit!
Na, kérem ez segítség volt!
Köszönöm!
-
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #7106 üzenetére
9091-re gondoltam csak nem azt írtam le.
Ha hazaérek melóból este megcsinálom a ddnst.
Noip.comra be is regeltem,már csak a luciban kell beállítani a dolgokat. -
válasz
Kicsirics77 #7102 üzenetére
Pontosítok: a rootert úgy akarom használni, kb. mint egy PC-t. Estére megadom neki, hogy mit húzzon le, reggelre leszedi és seed-eli tovább. Mind ezt PC nélkül.
-
válasz
Kicsirics77 #7102 üzenetére
-
Rocko66
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7103 üzenetére
Biztos hogy változik,mert a 192.168.1.1:9090 nem jön be a telefonomon 3gs nettel csak ha otthon wifivel csatlakozok a nethez.
Ez is ingyenes dydns ugye?
Ugyan úgy regelek az után a luciban beállítom a szükséges dolgokat? -
-
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy honnan tudok olyan firmware-t leszedni ehhez a routerhez, amivel képessé válik torrenteket kezelni? Ezt úgy értem, hogy volna egy külső USB-s HDD, és erre húzná le a cuccokat, majd seed-elné vissza.
Üdv és köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest