- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #8099 üzenetére
Ezért érdemes először minden alapbeállítást megcsinálni a flashben, és csa utána jöhet a 8081-es portos extroot beállítás. Így ha behal vagy kihúzzuk a pent vagy HDD-t, akkor restart után lesz net, static dhcp, dyndns, wifi, stbstb
-
válasz
bujtika #8098 üzenetére
Szia!
Nem vagyok OpenWrt guru, de azért amire tudok válaszolok!
Igen jól sejted, ilyenkor alapállapotban van a konfig!
Extroot beállítása itt kezdődik vargalex build alatt!
http://192.168.1.1:8081Az utólag telepített csomagok kerülnek a külső eszközre, ha azt később kihúzod, akkor alapállapotban indul újra, vagy pedig abban az állapotban, ahogy az extroot használata előtt volt! Valamilyen konfig a flashben is marad, ilyenkor azt fogja használni!
-
bujtika
újonc
Tisztelt OpenWrt Guruk,
Sok olvasgatás után az éjszaka sikerült visszahozni a wrd3600 routeremet a tecchalálból.
A failsafe + telnet segített akármi is legyen az a failsafe, meg a mtd -r erase rootfs_data parancs.
Jól sejtem, hogy ez után az az állapot van, mintha frissen cseréltem volna a gyári fw-t a vargalex 1.1.7-re, tehát nincs semmi korábbi saját config?Kipróbáltam, így éppen felfért a routerbe két Alex által ajánlott csomag a webcamera kezeléshez, de egy idő után szerintem annyi hely sem maradt, hogy a config változásait mentse a router.
Marad tehát az extroot, de az még mindig nem teljesen világos nekem. Ha egy normál openwrt-s oldalon található parancssoros leírást követek az jó lesz, vagy 1.1.7 alatt van olyan amit speciálisan másképp kell csinálni.Azt sem vágom, hogy mi lesz az eredmény: az ezután telepített csomagok alkalmazások/kerülnek ki a nagyobb tárterületre, vagy az egész rendszer költözik. Vagy csak az kerül oda dinamikusan ami amásik
pl ha egy usb drive lesz az extroot, akkor ha az kikerül a routerből, akkor visszadugásig teljesen használhatatlan lesz? Mintha PC-ből vennénk ki a rendszerlemezt?Bocs mindenkitől, hogy ilyen láma kérdéseim vannak, de absz. kezdő vagyok Linux téren.
Szóval tudna valaki abban segíteni, hogy az alap vargalex 1.1.7-et hogyan tudom rávenni a következő működésre:usb2: Microsoft Webcam Life Vx1000 webcamera.
usb1: hány és milyenre formázott partició legyen, hogy
- tudjak a routerre még egyéb alkalmazásokat is telepíteni, pl a webcamera cuccait
- arról menjen a torrentezés
- el tudjam érni kívülről ftp-n
- el lehessen érni samba-n keresztül és dlna-n keresztül
- (lehet-e rajt olyan partició,amit átjáróként használhatok, amit tud irni a router és olvasni/írni a win7. Arra gondolok, hogy ha átdugom az usb-s vinyót a laptopba, azon használható ez a partíció.Előre is köszönöm a segítséget. Ha kérhetem,nagyon nagyon szájbarágósan....
Üdv:
Bujtika -
fricc_
tag
Vargalex:
Meg tudod mondani nekem, hogy megoldható-e a vargalex 1.1.7-es verzióval hogy a 3600-os elkezelje a 3 Terrás HDD-t?
Köszönöm.
-
Kicsirics77
veterán
Akkor csak nem vagyok ezzel egyedül...
-
woodworm
veterán
válasz
Gyurka6 #8093 üzenetére
Nem, sokkal könnyebb lenne elismerni, hogy az ipdns-nek vannak olyan időszakai, amikor jó beállítás mellett is jön hibaüzenet. Mikor először beállítottam állandóan kaptam a maileket, már majdnem agylobot kaptam, mert szinte karakterenként ellenőriztem és nem működött mégse. Mérgemben hagytam a francba úgy, ahogy volt. Egy idő múlva elmaradtak a levelek, kíváncsiságból bejelentkezve látom, hogy szépen frissít a rendszer. Könnyű ezt userhibának minősíteni, de elég misztikus.
-
Gyurka6
őstag
Ebben az esetben azt lehetne(kellene) írni: jó lenne de én nem tudtam beállítani...
-
Kicsirics77
veterán
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #8090 üzenetére
Szia!
OK. Ahogy gondolod. De azért olyat ne terjessz, hogy nem működik, mert többen is használjuk. Ha jön a hibás authentikációról az e-mail, akkor biztos, hogy nem jó felhasználónévvel/jelszóval próbálod.
Ez az, ami a leírásban is olvasható, de sokan figyelmen kívül hagyják:
""Username" a hostnévnél megadott azonosító név/e-mailcím (ez alapesetben megegyezik a regisztrációnál megadottal). FONTOS, hogy a azonosító e-mailcímből a @ és a pont karaktereket le kell cserélni kötőjelre."
Ebből természetesen látható, hogy ha a host-nál egyedi felhasználó nevet adtál meg, akkor azt kell használni a frissítéskor.
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #8088 üzenetére
-
poli27
veterán
válasz
Kicsirics77 #8057 üzenetére
Ez tök jó hogy a IpDns használatánál Vargalex openwrt jét ajánlják
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #8082 üzenetére
OpenWrt alatt default-ban be van kapcsolva az overhead számítás, azaz, ha azt nem tiltjuk, akkor a ténylegesen elérhető sebességet kell megadni.
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #8080 üzenetére
Nem is annyira a konkrét beállítás mint inkább a "mi mit jelent a LUCI-ban" jellegűre gondoltam.
Mondjuk egy triviálisnak tűnő kérdés. A sávszélességnél a max elérhetőt kell megadni?Igazából csak annyit szeretnék, hogy a minden ami nem torrent az kapjon nagyobb prioritást 80,443..stb
Minden más mehet ezután. -
-
MrSealRD
veterán
QoS konfiggal kapcsolatban kérnék segítséget. Jó lenne valami normális How to...mert csak vázlatos és nagyon gyenge forrásokat találtam eddig...
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #8072 üzenetére
Szia!
Semmi gond az ipdns.hu-val. Csak követni kell a leírást, hogy mi lesz az userneved, valamint a jelszavad, ha speciális karakterek vannak benne. Illetve nyilván nem ipdomain kell neked, hanem ipdns.
A netoffice pedig azért jöhetett be, mert nem sikerült a frissítés, és arra oldotta fel (mert egy cég, a szélessáv alapítvány is oda tartozik). -
-
Gyurka6
őstag
válasz
Kicsirics77 #8072 üzenetére
Ahogy gondolod, csak az első sikeres beállításra ment el a hét (nyilván az én hibámból), a többi már secperc megvolt.
-
szegto
senior tag
Üdv.
Létezik valamilyen magyar leírás az OpenVPN beállításra vargalex OpenWRT alatt?
Olvastam a wikit, de számomra ez elég bonyolult.... grafikusan nem lehet összekattintgatni? -
Kicsirics77
veterán
válasz
Gyurka6 #8071 üzenetére
Nem kinlódok vele mert mint mondtam csak próbaképpen érdekelt volna de nem működik,egy hetet még postára sem vagyok hajlandó várni nemhogy ddns szolgáltatásra,nem volt foglalt a host mivel annó Én hoztam létre még a changeip előtt.
A changeip tökéletesen működik szóval nem szánok sem időt sem semmit az ipdns-re. -
Gyurka6
őstag
válasz
Kicsirics77 #8069 üzenetére
Nem tudhatom mit szúrtál el.... Pl. foglalt a név, vagy valami máshol már bejáródott Neked és itt nem úgy van.
Amennyiben vigasztal és "erőt ad" nekem kb egy hétbe telt míg jó lett, (igaz emaileket nem kaptam, csak nem működött), pedig egyszerű! És el lehet szúrni!
(Először a web-böngészős részt állítanám be, ha az már jó, akkor a routeren. ) -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #8069 üzenetére
Pedig tuti hogy te rontod el, mert nálam is hibátlan, több host is....
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Gyurka6 #8068 üzenetére
egy hostnév létrehozásán mit lehet elszúrni
illetve mit lehet elszúrni egy felhasználónév jelszó és szolgáltatás beállításon
mindennel megy csak ezzel nem,de mikor tavaly próbáltam akkor sem ment
changeip meg másfél lassan 2 éve megy hogy hozzá sem kell nyúlni
csak próbaképpen néztem meg,hogy működne-e de nem,neke ez egy hulladék szolgáltatás,főleg,hogy a postafiókom telefossa 10 percenként a hibaüzenetes e-mail-el -
Gyurka6
őstag
válasz
Kicsirics77 #8064 üzenetére
Hali!
Nekem semmi ilyen bajom nincs, szerintem elszúrtad (több ip címet irányítottam oda).Intruder: Próba során lett beállítva, így maradt ( van amelyik 3napos, Tomato-s meg magától ilyen)
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #8066 üzenetére
beállítottam megint a routert hogy az ipdns.hu-t használja erre valami f@szom netoffice oldalra irányít
vicc ez a cég törlöm is magam és marad a jó öreg changeip -
válasz
Kicsirics77 #8064 üzenetére
A no-ip nekem azért tetszik, mert lehet kötegelve frissíteni, nem kell külön-külön minden hostot, és hát van egy pár... Meg aztán régen dyndns volt, és amikor az fizetős lett, ez volt a legkézenfekvőbb! Egyetlen apró baja van, hogy amikor nem változik a címem 30 napig, akkor jön a mail a captcha-val, és lehet aktiválni a hostokat, de hát valahogyan csak kibírom ezt, amíg nincs jobb!
-
fricc_
tag
bocs, nem ide akartam.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #8063 üzenetére
Normális esetben a changeip.org-ot használom,csak próbaképpen akartam de felejtős.
-
válasz
Kicsirics77 #8062 üzenetére
Az ipdns.hu? Én nem használom, no-ip címem van!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #8061 üzenetére
Most meg dobálja az oldal a hibaüzenetes e- mailt,a multkor is ezt csinálta,nem valami megbízható véleményem szerint.
-
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #8059 üzenetére
Szevasz!
Ha már ipdns.hu: nekem napi egyszeri frissítés van beállítva (remélem), az ipdns szerint 12óránként frissít.
Auto refresh every 1 days (0 = disable)
Van megoldás? -
válasz
"továbbra is a changeip.org-al érem el"
Amíg nem változik meg ténylegesen az ip címed, addig el is fogod érni a régi dns címmel is, még ha azt már ki is vetted a routerből!
-
Gyurka6
őstag
válasz
Hali!
Én is be vagyok jelentkezve az ipdns.hu -ra, amennyiben jól csináltad működnie kellene.
Az más kérdés, hogy az előzőn is eléred. -
Kicsirics77
veterán
válasz
MrSealRD #8056 üzenetére
átakartam a ddns szolgáltatást állítani az ipdns.hu-ra de semmi nem történik
marad a changeip.org
pedig restart is megvolt de továbbra is a changeip.org-al érem el.
wtf?
nem mintha bajom lenne a changeip-vel
a ddns-script és a luci-app-ddns meg fentvan amit az oldalon írnak hozzá -
MrSealRD
veterán
LUCI-ban nézegettem a QoS-t. Már korábban be kellett volna lőni, mert vannak bizonyos szolgáltatások amik ha maxra vannak járatva akkor mindig kézzel kell visszavenni a sávszélességből különben használhatatlan közeli a net. Pl. torrent...
Szóval elsősorban LUCI alapján, de valami akár parancssoros leírás is lehet, amit keresek az valami guide ami elmagyarázza mit és miért kell úgy beállítani ahogy... -
kovigyuri
tag
válasz
vargalex #8053 üzenetére
Szia!
Én csak a WAN_IF-t állítottam eth0.2-re mert a LUCIban ez van
WAN portnak.
A LAN-t nem bántottam.Igen engedélyezve van:SYTEM-STARTUP-mia enabled (zöld)
Az init.d/mia -ban akkor semmit nem kell változtatni?
(mia port?)Nem müködik azóta sem.
Egyéb ötlet?Köszönöm a választ!
Üdv.
KGyuri -
vargalex
félisten
Szia!
A samba config-ban a
security = share
sort kicseréled
security = user
sorra. Majd a létrehozott felhasználóknak beállítod a samba jelszavát is az
smbpasswd -a usernév
paranccsal. A megosztáshoz pedig felsorolhatod, hogy kik érik el. Természetesen a samba újraindítása szükséges.
-
poli27
veterán
Valamit csak alkotnak a hozzáféréssel
Downstream Throughput
Date
Average (Mbps)
22:00 66.29
21:00 98.33
20:00 81.72
19:00 73.97
18:00 77.08
17:00 67.76
14:00 66.17
13:00 173.78
08:00 49.96
07:00 189.53
02:00 50.31
01:00 147.32 -
kovigyuri
tag
válasz
vargalex #8000 üzenetére
Szia!
Telepítettem a MIA-t a repodbol, jelszo beállítva belép.
Beállítom a New Profile-t, de nem változik semmi, a gyermek netezik tovább.
Persze reboot volt.
A MIA web oldalán irja:
4. Modify /etc/init.d/mia script, change the WAN_IF and LAN_IF variables to your wan and lan interfaces if needed.
A Lan nekem eth0.2 ezt modosítottam, de nem változott semmi.
Mit kell még állítanom? Ránéznél légyszives?öszönettel:
KGyuri -
poli27
veterán
A samba megosztást hogy lehet egyszerűen jelszavazni ?
-
sanzi89
addikt
válasz
Kicsirics77 #8048 üzenetére
Nem, minden a "szokásos".
-
sanzi89
addikt
válasz
Kicsirics77 #8046 üzenetére
Köszi, akkor még próbálkozok.
Egyébként arra van valakinek ötlete, hogy miért ugrál össze-vissza a WiFi másolási sebessége a routerre kötött HDD-ről? 3 különféle gépről, 3 különféle WiFi kártyával próbáltam, földrajzi elhelyezkedés ugyanaz - router melletti szobában - a jelerősség kb 60-70dBm mindegyik gépen, a másolás sebessége 2 és 5MB/sec között ugrál. Más WiFi nincs a közelben. Borzasztóan zavaró...
-
sanzi89
addikt
Az normális, hogy vargalex firmware-rel gyakorlatilag használhatatlan az 5GHz?
-
Kicsirics77
veterán
lehet egyszerűbb lenne ha valakinek adnál egy ddns hozzáférést és megcsinálná ezt neked
ntfs nem javallot mert a linux nem szereti és iszonyat lassú lesz.
a csatolt meghajtóra kerül minden letöltött cucc a 128 Mb az RAM oda a kerül be ami a routeren fut processz
elegendő lehet torrentezésre de javasolt a 128 Mb swap a többi meg ext4-re és akkor flott lesz minden
perverzek még tehetnek 512 Mb extroot-ot is a későbbi csomagok telepítése miatt. -
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8042 üzenetére
a 128MB-ra töltődnek le a torrent tartalmak, vagy oda csak a .torrent fájlok kerülnek?
-
-
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8040 üzenetére
Most egyetlen partíció van.
Hogyan kellene létrehoznom a particiókat? Mekkora méretűt és milyen fájlrendszerűt?
Egy ntfs mindenképp kell, viszont a többi milyen legyen?
Vagy megcsinálom a particionálóval (8089-es port) mint előtte ami működitt és az ext4-est módosítom ntfsre.... ezt este kipróbálom. -
-
szegto
senior tag
Igen azt.
Viszont kiválasztom az ntfs-3g-t, de valami miatt nem kerül be a Csatolt fájlrendszerek közé.
Ha a 8081-es porton lévő particionálóval formázom akkor bekerül, viszont akkor ext4 lesz, nem ntfs.Igy néz most ki:
[link] -
-
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8036 üzenetére
Egyelőre működnek a dolgok.
Az érdekelne még, hogy ntfs fájlrendszerű vinyót valahogy tudok mountolni miniDLNA-nak?
Tudom h a linuxnak ext4 kell, de láttam hogy van ntfs-3g, viszont nem nagyon jártam sikerrel, bár ez lehet nem is arra utal?
ext4es particióval müxik. -
-
szegto
senior tag
válasz
Kicsirics77 #8034 üzenetére
Ha igy van akkor egyenesben vagyok, este rápróbálok.
Köszi egyelőre a segítséget. -
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8032 üzenetére
És minden esetben ezt a nem bootost kell felrakni OpenWrt esetén?
-
A visszatérés is ugyanannyi, egy falshelés webes felületről!
A boot-os firmware nevében (kicsomagolás után, tehát nem a zip nevében) benne van a boot szó, tehát az nem jó! Olyat kell keresni a tp-link oldalán, amit kicsomagolva, a file nevében nincs benne a boot szó, és a mérete megegyezik az openwrt factory méretével, ami 8126464 byte!
-
szegto
senior tag
válasz
Kicsirics77 #8029 üzenetére
OK akkor vszin kipróbálom.
Ha felraktam az openwrt-t, van mód visszatérni a gyárira hasonló egyszerűséggel mint az upgrade? -
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8027 üzenetére
Gyári firmware van rajta.
Úgy tűnik mindenképp fel kell raknom az openwrt-t?
Nemértem h ilyen alap funkciót miért hagynak ki.
Amugy smartshare-el megosztva gépen a mappát simán van felirat, tehát a tv problémát kilőném, egyedül csak akkor van probléma, ha routeren lévő hddről játszom le. -
-
szegto
senior tag
Üdv.
Olyan problémám lenne, hogy Media serverként megosztottam egy külső vinyót.... működik is viszont nincs felirat.
Olvasgattam itt-ott és azt irta mindenki hogy ezzel gondok vannak.
Van erre valamilyen megoldás hogy Media serverként legyen felirat is a filmekhez?Köszi, üdv
-
válasz
zsolt320i #8022 üzenetére
Alternatív megoldásként a routerben is használhatsz dhcp-t a lan interfészre, így az is meg fogja kapni a teljes ip konfigurációt az elsődleges routertől!
-
zsolt320i
senior tag
csak nem sikerül.
tudna valaki segíteni, hogyy hogyan kell a cisco modememet és a wdr 3600 as routeremet összekötni, úgy hogy a transmission is működjön?
thx!
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8021 üzenetére
thx, utánanézek!
-
válasz
zsolt320i #8019 üzenetére
Magán a routeren futó transmission-ra vonatkozólag nyitva van a port a firmware-ben, ezt alex így csinálta meg! Az, hogy a routerre csatlakozó kliens eszközön van net, az nem jelenti azt, hogy a routeren is van! A kliensek a fő routertől kapnak ip címet, amivel együtt megkapják a dns és átjáró címeket is, a wdr-nek viszont ezekről nincsen tudomása! A beállítás pontos menetét én nem tudom leírni neked, mivel sem openwrt,-t, sem tp-link-et nem használok, helyette asus-om van tomato-val, de a 1043-mas topikban már többször le lett írva, keress rá ott! Ha jól rémlik, akkor a hálózatok - lan oldalon kell hozzáadni dns és gateway opciókat, amit ki is kell töltened az elsődleges router ip címével!
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8017 üzenetére
alapéertlemezett átjáró a ciscó ip címe kell legyen, igaz?
és alapértlmlezett dns-hze mit kell beírni,és hová?thx!
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8017 üzenetére
öööö, na ez nekem kínai volt
,
sajnos nem értettem belőle semmit, nem tudod egy picit leírni részletesebben, hogy hol mit kell beállítani?
jelenleg, a ciscon-n az upnp aktív (a utorrent a gépemene megnyítja a portot) -ez okés
a ciscobol a lan a wdr 3600 lanjába van kötve
wdr 3600 lan fix ipre van állítva 192.168.1.2
wdr hdcp le van tíltva
Pc wd 3600 LAN-ba van kötve és az utorrent portot símán nyitja
A wdr3600-on van net ez nem gond
wargalex alatt hogy kell portot forwardolni (miniupnp nem csinál semmit)zsolt
-
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
Vargalexem van.
Szeretnék torrentezni, de nem tölt.
Az írja ki a port (21234) zárva van.
Hiába aktiválom az upnp-t akkor sem nyílik meg.
Hogyan kell beállítsam a portot és transmissiont , hogy működjön a torrent letöltés?
A router egy cisco riuter mögött van, switchként beállítvaZsolt
-
stigma
addikt
Sziasztok. Adott egy WDr3600-as v 1.4-es Router a legújabb ( 2013.09-havi) firmwarrel.
Furcsaság az, hogy elég gyenge a jel a wifi-n megnéztem több eszközzel is és az alábbiakat tapasztaltam:
A router a nagyszobában van, a gép tetején, semmi nem tettem elé/mellé,köré hogy a jelet ne zavarja, illetve a szobákat egy olyan ~10cm-es tégla válassza el egymástól
-Huawey y300 : Szobán belül 3-4 méterre a routertől 60dBm-es a jel, ha kimegyek a másik szobába ami tőle 2 méterre van és 1 fal választ el olyan 80-90dbm-re változik.
Laptop-al hasonló a szitú, amin max N300-as maximális wifi kapacitás.Ipad Air (5ghz): Szobán belül használom csak, és néha néha be-beakad a Stream amit szoktam használni( gépen lévő filmeket stream-em Servio-n keresztül vagy az épp aktuális an bebükött csatornát)
Tudom 5ghz-nél más a szituáció ott kisebb a hatótáv azzal nincs is gond, de kérdésem az lenne esetleg próbálkozzak egy vargaalex féle 1.17-es és mint olvastam valami wifi patch-el?
Most ugye rendes gyári van rajta.Segítséget előre is köszönöm!
-
sanzi89
addikt
Alap esetben a 3389 a távoli asztali kapcsolat portja, de ajánlott megadni más, kevésbé ismert, egyedi külső portot. Például van mondjuk egy no-ip dinamikus dns címed: sajatszerverem.no-ip.com és mögé kitalálsz valami saját portot, például 33891, ekkor Windows-ban a távoli asztali kapcsolathoz az alábbit kell megadnod: sajatszerverem.no-ip.com:33891 . A routeren meg beállítod, hogy a kívülről érkező 33891-es port hívását irányítsa át a távoli asztali kapcsolattal elérni kívánt, belső hálózatin lévő gép 3389-es portjára.
Igaz ez egy WDR4300 felülete, de gyakorlatilag ugyanígy néz ki a gyári 3600-asé is: -
szegto
senior tag
Üdv.
Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudok VPN kapcsolatot beállítani a routeren hogy kivülről elérjem a hálózatot?
Gyári firmware van rajta nem openwrt.
Próbálkoztam már sok módszerrel de vhogy sehogy nemakarja az igazságot.
Portforwarding is volt de mikor checkeltem hogy nyitva van e a port arra azt irta a checker hogy closed.... totál nemértem, biztos vmit nagyon elszúrok.
Privátban is jöhet.Köszi.
Üdv -
vargalex
félisten
válasz
vilmos.nagy #8004 üzenetére
Szia!
A képen balról a második led a sys led. Én napnak mondanám. Failsafe módban nagyon gyorsan villog.
-
TIT
veterán
Ritkán gyengébb a jel,most is jó de a teló térereje is gyengébb ebben a szobában,úgyhogy itt valami más van.
Eddig 40Mhz-en is jó volt,levettem múltkor 20-ra és ugyanolyan rossz volt. -
vilmos.nagy
tag
válasz
vilmos.nagy #8003 üzenetére
Pf, na ilyet is régen b*sztam. Néhány YT videó megnézése után hajlandó volt az ssh csatlakozni, s volt minden, már van LuCi is, működik...
Elnézést a vaklármáért.
Ellenben rájöttem arra, hogy nem az a sys led, amit én annak gondoltam, mert az „űrhajó” rendes indítás után is ugyanúgy villog. Akkor világosítsatok fel, pls, melyik a sys led?
Üdv
Vili -
suste
veterán
válasz
vilmos.nagy #8001 üzenetére
hosszan nyomva tartott resetet próbáltad (HR)?
(telneten/SSH-n ilyen esetben egy "firstboot" parancs elvileg alapra állítja, de most már ez nem segít) -
vilmos.nagy
tag
Sziasztok!
Azt hiszem nekem is sikerült elb*sznom szegény routeremet. Legalábbis érdekes.
Tegnap este valamit elállítottam a LuCi-n, s onnantól fogva nem lehetett hozzá kapcsolódni. Se ssh, se browserből, semmi. Ma reggel ezért elindítottam failsafe módban, s munkahelyemen letöltött firmware-t ráflasheltem. Telneten csatlakoztam, passwd parancs, sikeres jelszóváltoztatás. SSH-n azóta nem lehet elérni, LuCi még nincs rajta. Elméletileg megint elindítottam failsafe módban (az űrhajó, s a „monitor” nagyon gyorsan villog, tippre ezek valamelyike a sys led), de telnetre, ssh-ra connection refused-et ad vissza.
Ellenben ha kábellel rácsatlakozom, net van.
Bármi ötlet?
Köszönöm előre is!
Üdv,
Vili
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Asus Rog Strix Gamer laptop makulátlan állapotban
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest