Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
babose
csendes tag
Igen azt beírtam, bár nekem a 20-as láb is be van állítva. Az gond lehet?
-
babose
csendes tag
Szia!
A gondom, h ennél a régi linksys 54gl is többet tudott.
Most egy samu tv-t kelle kiszolgálnia, de éppen csak sikerül neki a jel miatt.
Olvastam h sokaknak megy 27-en, de minimum 20-on. Nem lehet ezen javítani?A javított alatt az indító scrip-et érted?
Üdv. -
-
babose
csendes tag
Sziasztok!
Létezik az, hogy kb 10 méterről (egy fallal) már nincs jel.
Az adóteljesítmény alapból 20 dBm-re volt állítva, ekkor a tényleges 18-at mutatott. Felvettem 27-re, ekkor már 19-et mutat. Ez normális, vagy valamit benézek?(vargalex fw)
-
TIT
veterán
Üdv!
Gyári fw-vel percenként elmegy a wifi,eddig csak ritkán csinálta.
-
szia,
amennyiben egyértelműen leszűkítve a hiba a wifi kapcsolatra - tehát router nélkül nincs probléma a nettel, illetve kábelen is okés a routeren keresztül -, úgy érdemes kipróbálni a kapcsolatot más/minden csatornán, hátha csak ütközés van elérthető idegen hálózattal.
-
fa4hu
őstag
Sziasztok!
Egy barátomnál üzemel egy ilyen router a gyári firmware-rel, tl-wn822-es hálókártyákkál, telekomos kábelnettel. Sajnos teljesen váratlan időpontokban belassul a gépeken a hálózat, megszakad a netelérés, aztán a router újraindítása után többnyire helyreáll a kapcsolat.
Van valami ötletetek, mi lehet a gond, mit érdemes beállítani? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
_NCT
addikt
SOS!!!
sikerült távolról felszalasztanom egy szűz friss openwrt-t, barrier breaker. Annyira szűz, hogy .config fájl sincs benne, így se luci se semmi.... (véletlen kimaradt a fordításból...
)
Failsaife segít csak, vagy van valami módja, hogy telnet/ssh-n keresztül belejussak a lelkébe?
Jelenleg telnet/ssh azt írja, hogy connection timeout...
ezek a parancsok hangzottak el fordítás előtt:
make defconfig
make prereq
make -j4 V=s -
-
zero666
csendes tag
Valaki tudna abban segíteni hogy benq r56 joybook-hoz hol tudnák wifi drivert találni win xp alá? Ugyanis van a gépben wifi, csak az xp nem ismeri fel.
-
_NCT
addikt
Hali!
Ezt dobta a gép (WAKE ON LAN):
[ 1931.460000] DROP(src wan)IN=eth0.2 OUT=br-lan MAC=10:fe:ed:e5:a9:0e:00:01:5c:31:13:00:08:00:45:14:00:82 SRC=81.182.240.244 DST=192.168.1.128 LEN=130 TOS=0x14 PREC=0x00 TTL=55 ID=16408 DF PROTO=UDP SPT=55263 DPT=9 LEN=110
[ 1932.380000] DROP(src wan)IN=eth0.2 OUT=br-lan MAC=10:fe:ed:e5:a9:0e:00:01:5c:31:13:00:08:00:45:14:00:82 SRC=81.182.240.244 DST=192.168.1.128 LEN=130 TOS=0x14 PREC=0x00 TTL=55 ID=16609 DF PROTO=UDP SPT=52760 DPT=9 LEN=110
[ 1933.430000] DROP(src wan)IN=eth0.2 OUT=br-lan MAC=10:fe:ed:e5:a9:0e:00:01:5c:31:13:00:08:00:45:14:00:82 SRC=81.182.240.244 DST=192.168.1.128 LEN=130 TOS=0x14 PREC=0x00 TTL=55 ID=16812 DF PROTO=UDP SPT=47160 DPT=9 LEN=110IP csomag fenn, init.d-ben az ip neigh add stb sor hozzáadva. Port forward-nál ez szerepel:
Mégis mi a francért nem megy az ébresztés, miért dobálja el a wan felől érkező csomagokat???
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
kitapasztalt, jó DD-WRT fw-t tud valaki dobni?
-
bpq
csendes tag
Sziasztok!
Én is összeszedtem magam, és felraktam a vargalex 1.1.7-et. Most próbálom átrágni magam a konfigurációs feladatokon. Létrehoztam egy vendég wifi-t másik ip tartománnyal (+interface, +wifi +tűzfal sz.). Szeretném korlátozni a vendéget, hogy ne láthassa a fájlmegosztásokat és a LuCI-t. Kérlek segítsetek mi a "hivatalos" módja, hogy ezt elérjem!
Köszi: bpq
-
-
suste
veterán
tényleg elég sok valótlan dolgot is belevesz a listába, jellemzően azok amiket 00-ás MAC-kel szerepelnek
hogy miért azt én sem értem(már régebben is beszéltünk hasonlóról, amikor a SteveBeard forgalommérős script-jét tesztelgettük, és ott is volt egy csomó kamu MAC és IP 0 forgalommal....)
a többi a WAN ip, DNS-ek, és a ténylegesen kiosztott címek.... -
McSzaby
őstag
Sziasztok,
az miért van, hogy kívülről be nmappolom magam erre azt látom, hogy egy rakat port nyitva van kifelé, aminek nagyon nem kéne?
PORT STATE SERVICE
53/tcp open domain
80/tcp filtered http
111/tcp open rpcbind
139/tcp open netbios-ssn
443/tcp open https
445/tcp open microsoft-ds
8081/tcp open blackice-icecap
9091/tcp open unknownSzóval ahogy látom a samba-m hallgat kifelé is a WAN interfészen is, illetve a luci is. Sehol nem találtam erre illő szabályt az iptables-ben, valszeg csak én látom rosszul.
Input Chain dropolva, a többi specifikus iptables chaint nem igazán látom át. Nem módosítottam rajta. Akkor ez most wtf?
-
-
drmazsi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6963 üzenetére
És valami lépésről-lépésre videó/leírást tudsz esetleg? Sajnos nem értek hozzá, csak a gyári firmware-t tudnám upgradelni, third party-t nem... bocs, értetlen vagyok
-
válasz
drmazsi #6962 üzenetére
Szia!
Alapból, gyári állapotban nem képes erre, csak 3rd party firmware-el! A többség a vargalex fórumtárs által készített OpenWrt buildet használja, ehhez kaphatsz itt támogatást is leginkább!
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Átlagos napi user vagyok, routert nagyjából betudok állítani, de semmi programozás, vagy egyéb.
Tervezek venni egy ilyen routert. [link]
A kérdésem az lenne, hogy ez képes külső winyó rádugásával egyből torrentek megosztására? Pc nélküli aktivitás
Ha igen, valaki betudna linkelni valami olvasnivalót, vagy elmagyarázni nekem akár itt, vagy pm-ben részletesen?
Nagyon megköszönném!! -
autocali
csendes tag
Üdv!
Segítségre van szükségem. USB-re kötött 80GB HDD a router újraindításig hónapokig korrekt módon működött.
SAMBA, Transmission, másra szükségem nem volt. (Illetve van egy sda1 SWAP is rajta.)
Jelenség a következő: Transmission fut, letöltés megáll. Hiba: nincs hely a célmeghajtón. DE van, mert gyakorlatilag üres. (Pár állomány volt rajta mindösze. 5GB Azok viszont fontosak!)
Mit tudok tenni? Nyilván egyszerű a megoldás (nektek), de én linux ügyben sajna járatlan vagyok.Amennyiben szántok rám kis időt, megköszönöm!
-
tibi3650
tag
válasz
vargalex #6959 üzenetére
Köszönöm Mester
így már megy kívülről is
Új felhasználó létrehozása nem megy
lépések:
1. SSH-n belépek
2. adduser -h /ftp/kamera -s /bin/false -G users kamerauser
3. megkérdezi a jelszót, így beírom
4. LuCI-ban a vsftpd.users- be a következő sorban beírom: kamerauser ->elküld
5. renszer -> rendszerinditás -> vsftpd újraindításA mappát létre is hozza, de nem tudok belépni
-
vargalex
félisten
válasz
tibi3650 #6954 üzenetére
Szia!
Az adat porto(ka)t is forwardolni kellene. Persze ehhez célszerű lenne a vsftpd.conf-ban a pasv_min_port, illetve pasv_max_port értékeket is beállítani. És ezeket a portokat továbbítani. A DMZ ebben az esetben valóban nem biztonságos, mivel ilyenkor a TP-Link számára minden LAN kapcsolat, így nincs tűzfal.
-
tibi3650
tag
válasz
vargalex #6942 üzenetére
A user-ek létrehozását tolom kicsit, mert nem is érem el kívülről az ftp-t ilyen hibával:
A router switch-ként (LAN-->LAN) üzemel, így gondolom a 21-es port kéne nekem
belülről simán elérem
Kívülről, ha a 21-es portot forward-olom a router IP címére, akkor kapom a hiba üzenetetde ha DMZ-be rakom a router IP-jét akkor elérem, de ez gondolom nem túl biztonságos
(pl: ha beírom csak a host nevet port nélkül, máris a LuCI login felületén találom magam
)
-
_NCT
addikt
válasz
Intruder2k5 #6949 üzenetére
Nem, sima barrier breaker, vargalex firm nálam nem volt jó, saját firmware-t kellett kreálnom egy kis driver módosítással.
Azóta generáltam magamnak ssh kulcsot és kivettem a pipát a jelszavas authentikáció elől is.
-
-
_NCT
addikt
Amúgy valaki próbálkozik Ázsiai ip-ről felk*rni a routeremet.
Fri Mar 14 16:52:44 2014 authpriv.warn dropbear[7339]: Bad password attempt for 'root' from 116.10.191.206:2152
Fri Mar 14 16:52:45 2014 authpriv.warn dropbear[7339]: Bad password attempt for 'root' from 116.10.191.206:2152
Fri Mar 14 16:52:46 2014 authpriv.warn dropbear[7339]: Bad password attempt for 'root' from 116.10.191.206:2152
Fri Mar 14 16:52:47 2014 authpriv.warn dropbear[7339]: Bad password attempt for 'root' from 116.10.191.206:2152
Fri Mar 14 16:52:47 2014 authpriv.warn dropbear[7339]: Bad password attempt for 'root' from 116.10.191.206:2152
Fri Mar 14 16:52:48 2014 authpriv.info dropbear[7339]: Exit before auth (user 'root', 10 fails): Max auth tries reached - user 'root' from 116.10.191.206:2152
Fri Mar 14 16:52:49 2014 authpriv.info dropbear[7345]: Child connection from 116.10.191.206:3675Valószínű robot, de érdekelne, hogy milyen védelmet tehetnék, ez ellen?
Allow root logins with password mellől már kivettem a pipát
-
_NCT
addikt
Berakom ide is, hátha valaki hamarabb tud válaszolni.
arp táblát hogy tudom törölni? mi a pontos parancs?
arp -d <ip-cím> nem működik, sem az ip neigh flush dev br-lan. -
tibi3650
tag
válasz
vargalex #6930 üzenetére
Ez LuCI-ban nem kivitelezhető valahogy? Csak parancssorral? Mert ez most így elsőre nem tűnik számomra túl egyszerűnek :S Régebben próbálkoztam egy ubuntu server telepítésével és nem voltak túl jó tapasztalataim, így kerülöm ahogy csak lehet, akár 2-3x annyi időbe is kerüljön
-
doberman
senior tag
válasz
josipov #6939 üzenetére
hmm, mindkét notin jelentkezik? egyszerre pingelve mindkét notiról egyszerre van ping késés?
(egyébként meg, ha van frissebb gyári fw akkor frissíteni kellene..) az a baj, hogy gyári fw esetén semmi eszköz nincs a kezedben, hogy megtudd mi lehet a gond - míg alternatív fw-nél van log file amiből ki lehetne hámozni valamit. igy csak legfeljebb frissítesz és ha jó lesz akkor örülsz, vagy visszaviszed a boltba és megpróbálod meggyőzni őket, hogy a router a hibás. -
josipov
csendes tag
válasz
doberman #6938 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezt el is felejtettem beleírni. Már megnéztem az első napon, azóta is folyamatosan csekkolom.
Elég sok van hatókörön belül, de mind 1, 6 és 11 csatornákon megy, míg az enyém egyedüliként 7+3-on van.
5 GHz-es rajtam kívül nincs másik, de azon is akadozik.
Jelerőm -54 dBm mindkét frekvencián, a többi hálózat -84 és alatta. -
josipov
csendes tag
Sziasztok!
Decemberben vettem WDR3600-at, egyelőre egyszeri júzer használatra.
(egy szobában 2 notival és egy tepsifonnal)
Gyári fw (nem a legújabb, egyel előtti), későbbre terveztem csak Vargalex-félét, még nincs rá időm/szükségem.
2 hónapig hibátlanul üzemelt.
Egy hónapja azonban rendszeres, folyamatos magas ping "tüskék" (normál 14-20ms megemelkedik 30-80-ra, majd néha 20-30 másodpercekre 500 fölé), packetlossok és időnként teljes fagyások történnek, teljesen véletlenszerűen, használattól (net, meló, online játék, torrent) függetlenül.
Van amikor egy napig használható, van amikor 20percenként kéri a resetet.- router nélkül modemre kötve hibátlan a net
- mindegyik géppel csinálja, néha anélkül is
- minden délután friss start, napi kb 6-8 órát üzemel
- HP 5520 wifis nyomtatót (7000 Ft appstore-bakishasználok néha, az is csak akkor van bekapcsolva ha használom, de olvastam olyat hogy meg tudta hülyíteni egy router beállításait csak azzal hogy rákapcsolódott. (no pics, did it happen?)
Van-e ötletetek, program error, júzer error vagy dobom vissza gariba?
Köszönöm hogy elolvastad, ha válaszolsz azt pedig külön!
-
Karima
őstag
Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a routerre kötött pendriveról wifin minipc-n lejátszott filmeknél a hang és a kép el van csúszva egy kb fél másodperccel? Egyébként tök jól, akadásmentesen le tudok így wifin keresztül játszani még 1080p-s filmeket is, csak a hang csúszik egy kicsit.
Meg pl az is furcsa, hogy az 1080p-s filmbe beletekerve rögtön elindul a lejátszás, a kb 640-es filmnél pedig várakozik jópár mp-t, hogy a kívánt időponttól folytassa a lejátszást.
Ezeket esetleg a gyári fw openwrt-re való cseréje megoldaná? -
vargalex
félisten
válasz
tibi3650 #6929 üzenetére
Szia!
Igen, ha visszaírod, akkor minden úgy lesz, mint régen. Igazából a root-al történő használatnak annyi veszélye van, hogy olyan file-hoz is hozzáférsz (illetve törölheted is), amit nem feltétlenül kellene. Mondjuk a buildemben ez egyébként is a /mnt-re van korlátozva.
FTP-hez:
Először is létre kell hoznod egy operációs rendszer szintű felhasználót az adduser paranccsal (érdemes a home-ját is beállítani, mert ide fog beesni ftp-vel is). Azaz pl.:
adduser -h /mnt/ftpuser1 -s /bin/false -G users ftpuser1
Ebből:
-h: a home könyvtár (létre is hozza)
-s: a parancsértelmező. Azért állítjuk /bin/false-ra, hogy ssh-n ne tudjon bejelentkezni
-G: a default csoport. Azért raktam users-re, mert a samba és az ftp user is az, így könnyen megoldható (később), hogy egymás file-jait lássák.a végén természetesen az user neve. A home lehet több usernél is azonos akár. A fenti parancs lefuttatásakor meg fogja kérdezni, hogy mi legyen a jelszava.
Ezután már hozzáadhatod a vsftpd.users file-hoz az így létrehozott felhasználót, így ő is tud majd ftp-zni (vsftpd újraindítás kell hozzá).
A hozzáféréseket egyébként filerendszer szinten oldhatod meg. Csoportokba szervezed a felhasználókat, csoportokhoz rendeled a könyvtárakat/file-okat, stb.
-
tibi3650
tag
válasz
vargalex #6927 üzenetére
Köszönöm
ez volt a legegyszerűbb megoldás
Gondolom ha a visszaalakítom a sorokat, akkor olyan mintha nem is nyúltam volna hozzá (biztonságosabb)
Nekem csak annyi volt a lényeg ebben, hogy a torrent file-okat kinyerjem a régi HDD-ről a továbbiakban nem hiszem hogy használnák olyan mappát amit nem lehet amúgy isIlletve akkor tőled is megkérdezném:
"Az FTP user létrehozás, jelszó hozzárendelés és tárhely használat kijelölés hogy működik?
A user-re már megtaláltam, hogy szolgáltatások->vsftpd->Edit the /etc/vsftpd.users file... résznél kell beírni, de hogy adok jelszót hozzáés hol adom meg hogy mit láthat
"
-
vargalex
félisten
válasz
tibi3650 #6922 üzenetére
Szia!
A legegyszerűbb (bár nem biztonságos, de ha csak te használod, akkor mindegy), ha az /etc/samba/smb.conf.template file-ba (LuCI-ban a Szolgáltatások->Hálózati megosztások oldalon a Sablon szerkesztése fülön) beírod:
force user = root
és törlöd az
invalid users = root
sort. Majd újraindítod a Samba-t.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
tibi3650 #6922 üzenetére
samba-n sehogy ahhoz be kell lépned ssh-n és parancssorban megváltoztatni a könyvtár jogot
chmod parancs -
_NCT
addikt
válasz
Tutu7030 #6920 üzenetére
Security/Basic security -->VPN-es rész. Ennyi.
-
Tutu7030
veterán
Sziasztok!
A gyári firmben, hogy a rudiba lehet a vpn-t beállítani? -
válasz
McSzaby #6915 üzenetére
20 gigabyte méretű állományt még nem toltam át rajta, de egyfolytában sokkal többet is - csak úgy több/sok állományból tevődött össze adott méret, illetve bőven felette -, és nem volt gond.
próbáld ki más/minden csatornán, hátha csak annyi a probléma, hogy nem az ideális van beállítva.
melyik/milyen firmware verzió van a routeren?
én a gyári utolsó alatt használom, arról tudok nyilatkozni. -
McSzaby
őstag
5 Ghz-n volt valakinek gondja?
Egy 20 gigás msolásnál teljesen bedől a Wifi... lemegy 200 kbps-re és cső. Csak a router restart segít. De ez csak 5 Ghz-n...
-
tibi3650
tag
Az idő annyira nem számít, Nekem ez így egyszerűbb
El is kezdtem a másolást
azt mondja kb. 14 óra
Köszönöm
remélem utána minden elindul úgy ahogy írtad
Az FTP user létrehozás, jelszó hozzárendelés és tárhely használat kijelölés hogy működik?
A user-re már megtaláltam, hogy szolgáltatások->vsftpd->Edit the /etc/vsftpd.users file... résznél kell beírni, de hogy adok jelszót hozzáés hol adom meg hogy mit láthat
-
McSzaby
őstag
DD-WRT-t használ valaki ezen a routeren?
Mennyire korrekt a fw?
-
suste
veterán
ez most komoly kérdés?
ha van a pincédben egy régi pc olyan 500Mhzkörüli processzorral, meg 128MB ram-mal, akkor próbáld ki azzal is esetleg
de az is lehet, hogy ha újragondolod a kérdést
ez egy 15000ft-os router, nem egy normális NAS vagy egy mai PC
egyszerre 1 letöltés (letöltési sor=1, amitől még belepakolhatsz egyszerre akár 10-et is, de csak egyesével tölti le), 20/50 peer, és max 10-20Mbit/s, mert gondolom routerként is szeretnéd használni.... -
_NCT
addikt
Az normális ha elinditom egyszerre 8 letoltest az nagyon megfogna a routert? Tehát nincs korlát meg letoltesi sor meg semmi sem.ilyen 3.7-es load-ot produkalt.
-
suste
veterán
válasz
tibi3650 #6908 üzenetére
SAMBA-n is másolhatod, de
1: így az az eszköz amiről indítod a másolást, annak végig mennie kell a másolás alatt
(több 100GB-nál azért nem kevés idő)
2: sokkal lassabb lesz az átviteli sebesség, így sokkal tovább fog tartani
(nekem HDD cserénél SSH-n MC-ben kb 20MB/s -sel stabilan másolt, és a teljes adatmennyiség és másolási idő aránya is ezt adta ki, míg SAMBA-n max 10MB/s lesz.....) -
-
Karima
őstag
DLNA-t a gyaári fw-vel is lehet? vagy csak a vargalex félével?
-
suste
veterán
válasz
tibi3650 #6904 üzenetére
szerintem a legegyszerűbb csere:
0: a konfigok a HDD-re legyenek irányítva (transmission, minidlna)
1: mostani helyzetről csinálsz mentést a luciban (rendszer/mentés), a biztonság kedvéért
2: rendszer/rendszerindítás -nál leállítod és letiltod a transmissiont és a minidlna-t
3: router kihúz, régi HDD lehúz, új HDD bedug, router bedug, ha vargalex fw-d van, akkor a 8081-en megformázod az új HDD-t, ami ugye fel iscsatolódik ahogy kell
(ha nincsen formázófelület, akkor a HDD-t megformázod a PC-n, és kézzel felcsatolod)
4: rádugod a régi HDD-t, majd kézzel felcsatolod csak az ext4-es partícióját egy másik pontba (nem "mnt", hanem pl "usb")
5: belépsz SSH-n és MC-ben átmásolod a régi HDD-ről az összes adatot az új HDD-re
(5.2: érdemes lehet screen-t telepíteni, amivel kikapcsolt laptoppal, a háttérben is megoldható a másolás)
6: ha végzett a másolással, akkor rendszer/rendszerindítás -nál engedélyezed (de nem indítod el!) a transmissiont és a minidlna-t, majd áramtalanítod a routert, régi HDD lehúz, majd indítod a routerújraindulás után mindennek vissza kell állnia a régi kerékvágásba
-
tibi3650
tag
- Hogy tudom megoldani azt, hogy a router-re kötött HDD-t lecseréljem egy nagyobbra? Úgy hogy az adatok is átkerüljenek és működjön a torrent, a samba és a miniDLNA is?
A legegyszerűbb megoldás érdekelne
Vagy mindent elölről kell beállítanom- Van értelme frissíteni pl. a Transmission-t? Ha igen a beállítások megmaradnak vagy újból kell állítani? A torrent-eket újra be kell töltenem?
- Illetve még azt kérdezném, hogy tudok FTP user-t létrehozni és hogy tudom megadni, hogy melyik user mit lásson? (Vargalex1.1.7)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest