- Magisk
- Mobil flották
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpq
csendes tag
Sziasztok!
1. Sok-sok éve megy gond nélkül OpenWrt vargalex v1.1.7 firmware-rel a routerem. Érdemes bármi miatt upgrade-elni? (DLNA/Transmission/SMB...) Ha igen, mire?
2. Van tapasztalatotok python telepítésével? (Van néhány IoT eszköz, klasz lenne a router-el integrálni őket.)
3. Transmission block list-et szoktátok frissíteni?
Köszönöm! -
bpq
csendes tag
Kérlek segítsetek! Szeretném valahogy korlátozni a kapcsolatok számát kliensenkét (vargalex 1.1.7) mert egyes játékok időnként használhatatlanná teszik a hálózatot.
-
bpq
csendes tag
válasz
sanzi89 #9152 üzenetére
Hát éppen erre lennék kíváncsi én is. A readme-ben ennyi van: 'Add magic containers for 50 recent items for each category' Nekem arra lenne jó, hogy egyszerűen visszataláljak, az előzőleg hallgatott zenékhez (nézett filmekhez) De hogy ez mennyire hasznos a gyakorlatban, azt még nem volt alkalmam kipróbálni.
-
bpq
csendes tag
Valaki próbálta már frissíteni a minidlna-t? Mennyire problémás? Ha nem extroot-os a router, mennyi helyet foglal?
Köszi! -
bpq
csendes tag
Segítsetek! A vargalex-en hogyan tudnám megoldani hogy egy adott lan porton ne lehessen elérni az internetet, de a helyi hálózatból látható maradjon az eszköz.
köszi!
-
bpq
csendes tag
Előző (WDS-es) hozzászólásom valószínűleg zavarosra sikerült, mert senki nem reagált rá, viszont a problémám továbbra is fennáll.
További próbálkozásaim során eljutottam oda, hogy a "slave" roterre csatlakozó kliensnek fix IP címet adtam (mivel DHCP-n nem kap). A kliens így sem jut ki az internetre, de ha beírom a vargalex-es "master" router címét a böngészőbe, akkor feljön a fekete lap ami átirányít a login-ra. Utána a login képernyő már nem jön be!
Ebből arra következtetek hogy a wifi-wds kapcsolat már rendben van, de a tűzfal blokkol majdnem minden forgalmat beleértve a DHCP-t is. (De az is lehet hogy nem a tűzfal! Nem értem!)
Van arra mód, hogy kiderítsem milyen szabály (hiánya) akasztja meg a csomagokat? Esetleg találok valahol olyan tűzfal log-ot amiben ezek a próbálkozások megjelennek? -
bpq
csendes tag
Sziasztok!
Újabb problémával találtam szembe magam. Mielőtt feltettem a vargalex-et. Be volt kapcsolva a vendég ssid és erre kapcsolódott egy (tplink mr3220-as) router wds kliensként (ehhez a 3600-ason semmit nem kellett beállítani). A ház távolabbi felét ez fedte le.
Most hogy sikerült minden mást beállítani a vargalex-en ( a vendég ssid-t suste segítségével ), eljutottam ehhez a WDS összeköttetéshez is.
A kliens routeren ki van kapcsolva a dhcp és a tűzfal, a vendég wifin ki van választva az AP(WDS) mód.
A másik routeren gyári firm van. Beállítom neki a vendég wifi összes adatát és arról az oldalról minden rendbenlévőnek látszik (A WDS status: RUN). A kliensek szépen kapcsolódnak rá, de már ip címet nem kapnak és statikusan állítva sem érnek el semmit. Nyilván a 3600-ason további beállításokat kell eszközölni. Ebben kérem a segítségeteket. Már jónéhány dolgot kipróbáltam de nem jutottam semmire.Köszönöm!
-
bpq
csendes tag
Sziasztok!
Én is összeszedtem magam, és felraktam a vargalex 1.1.7-et. Most próbálom átrágni magam a konfigurációs feladatokon. Létrehoztam egy vendég wifi-t másik ip tartománnyal (+interface, +wifi +tűzfal sz.). Szeretném korlátozni a vendéget, hogy ne láthassa a fájlmegosztásokat és a LuCI-t. Kérlek segítsetek mi a "hivatalos" módja, hogy ezt elérjem!
Köszi: bpq
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest