Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias
csendes tag
Sziasztok!
Poli27 1.3.2 r39208 firmware-jét letöröltem és felsütöttem a legújabb Suste firmware-t.
A korábbi Polival az volt a bajom, hogy nem ment linux alól a Samba, de az FTP rendben volt.
Az új Suste-n megy a Samba windowsból meg Linuxból is, de nem megy az FTP.Tudtok segíteni? Van valami log a routeren, ahol meg lehetne nézni hogy mi a baj?
530 hibakóddal jön vissza, Permission denied. A jelszót nem is kéri.
Ha anonymous-t adok meg username-nek, a jelszót bekéri, majd 530 Login incorrect.
Az ftp usernek adtam jelszót passwd ftp-vel is próbáltam, meg a vargalex féle ftp tool-lal is.Azt is észrevettem, hogy ha a Luci felületen csak rákattintok a submit gombra, nem kerül be az /etc/vsftpd.users fileba az ftp nevű user, csak ha előtte nyomok egy entert az ftp után a beviteli mezőben.
A /etc/vsftpd.chroot_list filelal kell foglalkozni? Oda beírtam, hogy /mnt
Már kezdem unni, hogy folyton újabb és újabb firmware-eket sütök fel.
Köszi
Tóbiás -
-
edeleny
őstag
A többi kérdésemre?[link]
-
-
suste
veterán
válasz
Victoryus #9594 üzenetére
hogy/hol csatoltad?
utólagos csatolás csak a luciban megszerkesztve lesz jó, mert másik csatolási pont kell
a képen is látszik, hogy 2 /mnt -d van
ráadásul az sda1-es mountolást kitörölte a 2., ígyha restartolna a router, akkor már nem is csatolódna feltehát:
1: az SDB2 csatolást szerkeszd meg, mondjuk legyen a csatolási pont: "/pen"
2: vedd fel kézzel újra a luciban az SDA1-es csatolást (hozzáadás, /mnt, ext4)így helyre áll a rend
De pent SWAP-nak????
tuti ezt akartad? -
-
donmackó
addikt
válasz
edeleny #9592 üzenetére
Luci-ban a Rendszer/Rendszerindítás/Helyi indítóscript-be az "exit 0" sor elé tegyük be az idézőjelek közötti sorokat:
"echo 18 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio18/direction
echo 19 > /sys/class/gpio/export
echo high > /sys/class/gpio/gpio19/direction"Utána alul az "Elküldés" gombot megnyomni, aztán újra kell indítani a routert.
Másold be idézőjel nélkül.
-
edeleny
őstag
Játszottam egy kicsit a routerrel. letöltöttem a frekvencia kereső alkalmazást.
Gyakorlatilag az én két wifi-m látja. A TP link a 3-es csatornán, a THome-os szutyok a 12-en.
1 méterről a t-home-os erősebb, a másik szobába már a TP link az erősebb.Próbáltam az adóteljesítménnyel játszani. A legerősebb a 27 dBm (501mW), viszont a legerősebb jelet a szomszéd szobába kb 10-17 dBm-el értem el.
Van olyan beállítás, hogy távolság optimalizáció. Ez ér valamit?
Hogy kell beleírni, 50, vagy 50m?A 2,4-es frekvencián van több "rádió". Radio1, Radio2, gyanítom még tudnék csinálni, van ennek jelentősége?
Ország kód: idáig USA volt, most Magyar! jó ez?
A Vargalex es patchot a manóba sem találom! A gúgli valahogy nem leli!
-
-
donmackó
addikt
Feltettem a test_pack_vargalex_v7.zip-et ( kicsomagolva és a leírás alapján és megadtam a 0755-ös jogosultságot is mindennek.), meg is jelent a smarttools. Nálam nem olvas ki semmit, csak a swap, az overlay és az mnt méretét és mást semmit. Több beállítással is próbáltam és semmi. Csinálnék screenshotot, de most csak tabletről néztem, mert a pc hgw-re van kötve (gyorsan kell linux iso-t szedni.
)
-
suste
veterán
válasz
donmackó #9586 üzenetére
milyen fw-d van?
ha vargalex akkor a vargalex_zip már kibővíti a 8081-es olodalt, de abban még nincsen benne a SMART-osdolog
ha egyéb openwrt akkor az openwrt-s csomag kell, de még abban sincen benne a SMART
a SMART-hoz a Smartmontools csomag kell
(de előfeltétele hogy legyen vargalexes 8081-es webes felület)
-
-
válasz
donmackó #9582 üzenetére
Ezt én nem tudom megmondani Neked, majd jön suste, és felhomályosít a pontos teendőkről! Lehet SMART-ot olvasni USB-n keresztül is, ha ezt támogatja a HDD keret! Nekem is működik...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# smartctl --all /dev/sda
smartctl 6.3 2014-07-26 r3976 [mips-linux-2.6.22.19] (localbuild)
Copyright (C) 2002-14, Bruce Allen, Christian Franke, www.smartmontools.org
=== START OF INFORMATION SECTION ===
Model Family: Western Digital Scorpio Blue Serial ATA (AF)
Device Model: WDC WD5000BPVT-00HXZT1
Serial Number: WD-WXG1A6136123
LU WWN Device Id: 5 0014ee 601628a2f
Firmware Version: 01.01A01
User Capacity: 500,107,862,016 bytes [500 GB]
Sector Sizes: 512 bytes logical, 4096 bytes physical
Rotation Rate: 5400 rpm
Device is: In smartctl database [for details use: -P show]
ATA Version is: ATA8-ACS (minor revision not indicated)
SATA Version is: SATA 2.6, 3.0 Gb/s
Local Time is: Wed Oct 22 23:43:06 2014 CEST
SMART support is: Available - device has SMART capability.
SMART support is: Enabled
=== START OF READ SMART DATA SECTION ===
SMART overall-health self-assessment test result: PASSED
General SMART Values:
Offline data collection status: (0x00) Offline data collection activity
was never started.
Auto Offline Data Collection: Disabled.
Self-test execution status: ( 0) The previous self-test routine completed
without error or no self-test has ever
been run.
Total time to complete Offline
data collection: (11760) seconds.
Offline data collection
capabilities: (0x7b) SMART execute Offline immediate.
Auto Offline data collection on/off support.
Suspend Offline collection upon new
command.
Offline surface scan supported.
Self-test supported.
Conveyance Self-test supported.
Selective Self-test supported.
SMART capabilities: (0x0003) Saves SMART data before entering
power-saving mode.
Supports SMART auto save timer.
Error logging capability: (0x01) Error logging supported.
General Purpose Logging supported.
Short self-test routine
recommended polling time: ( 2) minutes.
Extended self-test routine
recommended polling time: ( 117) minutes.
Conveyance self-test routine
recommended polling time: ( 5) minutes.
SCT capabilities: (0x7035) SCT Status supported.
SCT Feature Control supported.
SCT Data Table supported.
SMART Attributes Data Structure revision number: 16
Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds:
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0027 207 204 021 Pre-fail Always - 650
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 49
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 200 200 140 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x002e 200 200 000 Old_age Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0032 089 089 000 Old_age Always - 8436
10 Spin_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
11 Calibration_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 49
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 47
193 Load_Cycle_Count 0x0032 193 193 000 Old_age Always - 22377
194 Temperature_Celsius 0x0022 109 101 000 Old_age Always - 38
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 100 253 000 Old_age Offline - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 100 253 000 Old_age Offline - 0
SMART Error Log Version: 1
No Errors Logged
SMART Self-test log structure revision number 1
No self-tests have been logged. [To run self-tests, use: smartctl -t]
SMART Selective self-test log data structure revision number 1
SPAN MIN_LBA MAX_LBA CURRENT_TEST_STATUS
1 0 0 Not_testing
2 0 0 Not_testing
3 0 0 Not_testing
4 0 0 Not_testing
5 0 0 Not_testing
Selective self-test flags (0x0):
After scanning selected spans, do NOT read-scan remainder of disk.
If Selective self-test is pending on power-up, resume after 0 minute delay. -
donmackó
addikt
válasz
Intruder2k5 #9581 üzenetére
WTF? Akkor most telepíteni kellene valamit? Hol van az a valami? Hogy olvas SMART-ot usb-n keresztül?
-
-
suste
veterán
Jár erre valaki, akinek van extroot-ja és lóg a routeren HDD?
Le kellene tesztelni a SMART adatok lekérését végző weboldalt?: [link]
valaki?
köszi!
suste
-
tobias
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9576 üzenetére
igen, első menetben csak jelszavas hozzáférést szerettem volna. Pár gép meg router újraindítás után sikerült is elérnem. Bekéri a jelszavamat és mostmár beenged.
Viszont az alapprobléma ugyanúgy fennáll: Linuxról nem tudok bemenni. Ott jelszót sem kér, látom a workgroup-ot, de hiába kattintok rá, nem történik semmi.Azon gondolkodom, hogy ledúrom ezt a firmware-t és teszek rá egy másikat, csak nem tudom milyet tegyek. Olvastam korábban Wifi-s hibákról, ezügyben elégedett vagyok Polinak a firmware-ével.
Mit tanácsoltok? Ti próbáltátok Linux-ról piszkálni a megosztást?
Tóbiás
-
-
tobias
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9574 üzenetére
Szia
kicseréltem az invalid users-r force user-re
guest_ok=no
és megadtam az allowed users-nél a felkonfigurált useremet
Allow guest-et kitöröltemelsőre egyből hibát adott, ha viszont újrapróbáltam a hálózat felderítését, akkor már bekérte a usernevet/jelszót, viszont a desktop gép workgroup azonosítóját írja a beviteli mező alá a routeré helyett.
A hozzáférés le van tiltva hibaüzenetet kapok:
\\Workgroup\share útvonalra.Még valami ötlet?
-
-
tobias
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9571 üzenetére
Szia Intru!
Hova írjam az invalid users helyére? Mi legyen a guest_ok-val?
Köszi
Tóbiás -
Csatoltam az ext4-re formázott merevlemezt. Kicsit gyorsabb, mint az ntfs 8MB/s fel 9MB/s lefele.
-
-
tobias
csendes tag
Sziasztok!
TP-link 3600-on Poli27 1.3.2 r39208 firmware van (tehát nem a legújabb).
Transmission és Samba (guest_ok=yes) elindítva. Guest Access engedélyezve.1.)
Windows-ból tudom írni-olvasni a samba megosztást, de linuxból nem. Mi a teendő?
Felvettem egy új linux user-t /etc/passwd-be, adtam neki jelszót passwd-vel, UID=1000, GID=65534 (ugyanaz mint a nobody).
smbpasswd-vel samba userként is felvettem.A Luciban nem tudom hogy állítsam be a Samba sablont hogy működjön. Bármilyen változtatást csinálok az eredetihez képest (a guest user terhére), windows-ból sem megy.
2)
Milyen csomagot kellene feltelepítenem és hogyan (van extroot partícióm) hogy lehetőségem legyen állítgatni luciban, hogy a Wifi mikor legyen ki-be kapcsolva?Segítségetek előre is köszönöm
Tóbiás -
Arra jutottam, hogy néha 1-2 torrenttel nem tud mit kezdeni.
pl. szerintem most egy játék volt a ludas, amit elkezdtem letölteni, de közben rájöttem, hogy nem kell, és megszakítottam. Utána meg a listából is alig bírtam kiírtani, most végre eltűnt. Lehet ennek a letöltött darabjait ellenőrizte ennyire?
De ha a kedvenc zombis sorozatom részeit letöltöm htpc-re és utána felmásolom a routeren levő vinyóra, azt egyből leellenőrzi majd seedeli is gond nélkül. Ezért nem értem. -
válasz
Victoryus #9566 üzenetére
Köszönöm a tippet! Már folyamatban van a laptop vinyóm adatainak evakuálása... Majd az lesz ext3 vagy ext4-es. Ezt a merevlemezt szoktam néha hurcolászni, meg direktbe a tv-re kötni... no akkor most lesz egy fix a routerhez amit nem használok mással.
Egyébként varázsütésre megint normálisan megy minden, pedig semmit nem csináltam neki, router terhelés leesett újra 0.3-0.5 körülire, hálózati elérés is ok, transmission is ok. Ez szívat engem direkt. -
SztiviVander
addikt
-
-
válasz
Victoryus #9559 üzenetére
A helyzet elég érdekes. Újra rádugtam a routerre a vinyót, torrent kilőve. (router ki volt kapcsolva)
Így ment a megosztás, aztán bekapcsoltam a torrentet, akkor még az is ment. Aztán 5-10 perc múlva hozzá akartam adni a Walking Dead új részét, de akkor már be se töltötte a transmission oldalát. (magát a torrent fájlt nem azzal adtam volna hozzá, hanem az androidos appal, de az sem csinált semmit)
Innentől kezdve megint nem megy a hálózati megosztása sem a merevlemeznek. Kb 20-ból egyszer sikerül csatlakozni hozzá, lanon pc-n. Wifin, telefonnal totál esélytelen. Folyamatok között az ntfs kezelő kb 80-90%-os proci használatot generál egyfolytában, router terhelése 1.0- 1.5 körül ingadozik. -
donmackó
addikt
Ha ext4-ben csatolom a hdd-t ntfs helyett, akkor működni esetlegesen a nyomtató megosztás? Valahol olvastam hogy ha ntfs hdd-t csatolok akkor csak 1 eszköz lehet az usb-n.
-
Kihúztam a routert, a vinyót is, utána megnéztem laptoppal. Nincs baja, 100/100 sentinel szerint is. Lefuttatok rajta egy töredezettségmentesítést is. Majd később visszarakom a routerre, aztán meglátom mi lesz. Torrent klienst kilőttem.
-
No eddig tartott a boldogság. A torrent kliens webes felülete nem elérhető, de elvileg fut. Router terhelése 1.5 körül. Vinyó nem elérhető, de azt mutatja fel van csatolva. Suste rom, de ezt csinálta a Vargalexxel is egy idő után. Ujrainditás se oldja meg.
-
kenny123
addikt
Valaki tudna segíteni port forwardingot illetően?
Vettem egy synology nast, telepítésnél hibát ír, és azt kéri hogy a router beállításainál a syno-nak a 23-as portot adjam meg. How?
köszi -
suste
veterán
luci/rendszer/mentés és frissítés/beállítások fül
itt bármit felvehetsz...
a helyedben úgy kezdeném, hogy az overlay mappában megnézném mik a változások, és onnan kiírnám az elérési utakat...
persze az "overlay" mappát le kell hagyni belöle amikor bemásolod a mentés beállításokhoz...
-
suste
veterán
válasz
donmackó #9547 üzenetére
szia
TM nálam is teleszemeteli a logot, de a "mag" -on minden torrentem aktív, és nem estem visszább a helyezésben sem (sőt)
tracker hibát sem ír nálam egyik torrent semannyira nem vágom a témát, de én megint az IPv6-ra gyanakszom.....lehet kihagyom a következő buildből...használja valaki???
én minden lehetséges helyen disabledre tettem, de továbbra is szemetelha valaki tudja, hogy hogyan lehet kiiktatni működő openwrt alatt az IPv6-ot, akkor ne tartsa magában
!!!
-
donmackó
addikt
Üdv!
Felraktam a firmware-ed.Viszont lenne pár probléma:
1. Csatoltam a hdd-t ntfs-ben a leírásod alapján.
Evvel még semmi baj. Be van irányítva a transmission ahogy volt vargalexen is. Fel is ismerte, daemon fut.
2. Fut a transmission, viszont folyamatos a tracker hiba.
Viszont kérdem én, hogy a viharba lehet aktív 1 torrent ha mégis tracker hibám van? Hova megy az adat? Egyáltalán miért nem megy rendesen? A trackerek oldalán sem vagyok aktív. Hol a hiba?
Legalább egy boldogít, hogy megszűntek a mikro szakadások.
Küldtem pü-ben a rendszernapló bejegyzéseit.
-
kenny123
addikt
Hali!
Mitől lehet hogy bizonyos időközönként minden letöltés eltűnik a transmission alól?
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #9538 üzenetére
nem egészen, a 751 és 951-es modellekben nincs minipci:
http://wiki.openwrt.org/_media/media/rb951g2hnd-03.jpg
http://www.lanmart.ru/media/wysiwyg/instriction/021_compare_rb751_rb951/mikrotik_rb751u_2hnd.jpg
mondjuk egy RB411 / RB411L -be pedig nem sok értelme van áldozni ha otthoni routernek kell, mert a 2 együtt már nem kicsit többe jön mintha venne egy RB951g-2HnD-t ami egy nagyon bika soho gépezet ezért a pénzért -
glehel
senior tag
nem hiszitek el mi volt! egyszerűen pont abban az időpontban ment el a net amikor az openwrt telepítése végigment, ezért nem talált wan kapcsolatot.erre nem is gondoltam egyáltalán! valamikor este 11 óra után jött vissza.Én meg azt hittem valami konfig hiba, és pont ez miatt majdnem tégla lett a 3600.
másik kérdésem: parental controllnak javasoltok e valamilyen csomagot amit fel tudok rá tenni?
-
válasz
trance89 #9537 üzenetére
Illetőleg bármelyik, ha megfelelő wifi kártyát teszel bele!
-
-
válasz
SztiviVander #9531 üzenetére
Így van, a négy év valóban nem most volt, és ezek szerint azóta tényleg változott a bevett módszer, de az nincs típushoz kötve, teljesen mindegy, hogy 1043 vagy 3600, vagy éppen valamilyen tök más típusú router, a dd-wrt wiki is "típusmentesen" írja le ezt...
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #9529 üzenetére
értem, semmi gond. ez 4 éve biztos így volt ahogy írod, de az rég volt és nem 3600-on (mert akkor még nemigen volt ilyen). legközelebb ha ráguglizol pl a "write wdr3600v1_webrevert.bin linux" -ra (az első találat is erről szól bár én nem abban a topikban találtam) akkor nem lesz félreértés
-
válasz
SztiviVander #9526 üzenetére
Nem is azt gondoltam, hogy olyat állítasz amit nem tudsz, csak azt, hogy merő véletlenségből lemaradt az elejéről az mtd, és ezt sem alaptalanul, ugyanis régebben mtd-vel volt a dd-wrt wikiben is, amit sajnos már nem tudok linkelni, mert az módosult, de akkor ezt írták a dd-wrt fórumon is, ez már valami újítás lehet a részükről az utóbbi pár év alatt, hogy nem kell mtd a konzolos flasheléshez! Pár éve még tuti így volt használva...
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #9527 üzenetére
főleg hogy volt egy régi WAN kikapcsolós hiba, amikor a bootloader lekapcsolta a WAN portot, és az openwrt meg nem tudta visszakapcsolni
persze meg lehet oldani úgy, hogy a VLAN részen átkonfigurálod, és az egyik LAN portból WAN portot csinálsz.... -
SztiviVander
addikt
szívesen, a lényeg hogy sikerült megoldani. ha csak simán reset gombbal reset-eled az openwrt-t akkor nem állnak vissza a szétkattingatott interfészek? na mondjuk ilyen gondom sose volt még úgyhogy ebben nincs tapasztalatom
de azért a szerelők előtt én beledugnék egy gépet (már ha van) abba a motorola modembe és megnézném hogy valóban az nem ad-e ip-t. az is lehet hogy még mindig valami nem teljesen oké azzal a routerrel, de legalábbis fura egybeesés lenne hogy pont a router buherálásakor romlik el a modem. persze megeshet ez is.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SteveBeard #9524 üzenetére
ja nem sértődtem meg, csak ez a "merthogy biztosan nem is fogsz" kicsit erős volt
én ha állítok valamit azt nem azért teszem mert "úgy gondolom" hanem azért mert kipróbáltam. ezt speciel legutóbb 1 hónapja amikor épp volt egy kis időm és végigpróbálgattam a legutolsó 4 ddwrt buildet a 3600-on hátha akad egy használható amit lehetne hosszabb távon is kipróbálni (hozzáteszem egyik sem győzött meg). az egyik build-nél ugyanez történt, se a webrevert-et se másik ddwrt buildet nem lehetett rárakni (végigment a fw update aztán reboot után ugyanaz fogadott mint előtte, reset se segített semmit) a webfelületről. akkor találtam a ddwrt fórumon ezt a módszert amit jól le is jegyeztem miután pikkpakk sikerült vele visszarakni a gyári fw-t.
-
glehel
senior tag
válasz
SztiviVander #9518 üzenetére
köszönöm mindenkinek a segítséget. így sikerült pontosan ahogy leírtad, de lehet ott volt a másik parancs is előtte.a ddwrt megint megszívatott.
kicsit kalandosra sikerült a csere.
nagynehezen felment az openwrt beállítgatom aztán látom nincs wan csatlakozás. gondoltam biztos nem jó valami beállítás mert a ddwrtnél még jó volt minden.
aztán sikeresen addig kattintgattam amíg fel nem cseréltem a wan meg a lan kiosztásokat.
ott tartottam hogy már se ssh se telnet se webend se net nem volt még a másik régebbi routerrel sem volt wan!!
Gondolom elszállt a motorola kábelmodem mert azóta sem jött vissza nem ad neki ip címet.
folytatom... már azt hittem teljesen tégla lett a router de aztán a telefonomon böngészve találtam meg a failsafe leírást amivel az egész openwrt-t le lehet nullázni. most működik de net nincs egyik routerrel sem.holnap hívom a szerelőket cseréljék ki. -
SteveBeard
senior tag
válasz
SztiviVander #9522 üzenetére
Szia Sztivi!
Nehogy megsértődj! Te is meg a többiek is csak segíteni akarnak, amiért nagy köszönet
!!!
Csak ahogy olvastam az egész napi munka után a fórumot, kibukot belőlem a nevetés a válasz olvasásakor, anélkül, hogy tudnám mi a helyes megoldás.
Sorry!!! -
válasz
SztiviVander #9522 üzenetére
Ha működik, hát működik, lehet az is, legalább ez működjön, ha már webes felületről nem lehet flashelni DD-WRT alatt, pedig annak is kellene működnie! De hát DD-WRT már csak ilyen, megszoktuk, az az örök béta fw!
Viszont nincs igazad teljesen, mert van ilyen routerem, éppen kettő is! Az egyiket SamKnows WhiteBox-nak hívják, a másikat meg most árulom a hardveraprón! Persze élesben sosem használtam ilyet, és nem is fogok!
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #9520 üzenetére
fejtsd már ki légyszíves mitől vagy ilyen magabiztos abban hogy nem működik amit írtam. próbáltad már? ja hogy nincs is ilyen routered. értem
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9520 üzenetére
-
-
SztiviVander
addikt
igen, a ddwrt az szokott néha olyat csinálni hogy nem hajlandó bevésni a webrevert-es fw-t (se). ha ez a helyzet nálad akkor ezekkel a lépésekkel tudod visszavarázsolni a gyári fw-t:
1. Letöltöd a http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=85237 linkről a rar fájlt és kcisomagolod belőle a "wdr3600v1_webrevert.bin" fájlt. ha ez a verzió van már meg akkor jó.
2. winSCP-vel töltsd fel ezt a fájlt a router /tmp könyvtárába
3. menj be a routerre SSH-val (putty)
4. lépj be a /tmp könyvtárba ( cd /tmp )
6. ezzel a paranccsal tudod feltölteni a routerre az fw-t: write wdr3600v1_webrevert.bin linux
7. indítsd újra a routert (ssh-ból: restart)
Így már a gyári fw-nek kell elindulni restart után. arra figyelj hogy a letöltött bin nehogy hibás legyen illetve amikor feltöltöd winscp-vel akkor is kerüljön fel a teljes fájl. ha sérült fájlt adagolsz be neki akkor tégla lesz. mondjuk ez a webfelületes frissítésre is igaz -
DD-WRT-ről gyárira visszaállni a wdr3600v1_webrevert.rar file-al tudsz! Persze kicsomagolást követően...
-
glehel
senior tag
lenne egy kérdésem!
ha felraknám a routerre a legújabb openwrt-t abban kell valamit konzol alól konfigolni hogy legyen wifim vagy megy luciból is?
jelenleg ddwrt van rajta azon ment egyből minden. -
FNZ
őstag
tudok majd a suste firm-ben is saját ip címet adni, hogy ne a 192.168.1.1 legyen a router?
bocs, de nem értek hozzá:
olvastam a sok-sok leírást, de nem tudom, hogy mivel tud többet a suste mint a vargalex attól eltekintven, hogy a suste újabb. gondolom a benne lévő csomagok verziója az újabb és ettől stabilabb lesz a szerkezet? -
bigrock
addikt
Az OpenWrt-s topicban is kérdeztem, bocs, hogy itt is felteszem a kérdést:
A LuCI alatt, ha unmountolni akarok egy USB HDD-t, akkor elég, ha kiveszem a pipát a "csatolási pontok"-nál az "engedélyezve" alól? Ezután leválaszthatom a meghajtót, és később, ugyanígy mountolhatom?
Köszi! -
edeleny
őstag
válasz
SztiviVander #9505 üzenetére
A szekrény a fiam PC-je felé takar. Kifelé a terasz felé így is úgy is fal lesz. A gond az hogy a hálóba, ami két fal, és 5 méter, gyakorlatilag nincs net!
-
-
-
edeleny
őstag
Sziasztok.
Lenne pár problémám.Az egyik a wifi hatósugara még mindig! Családi házban, gyakorlatilag 10 méter után elhal a jel. Most egy szekrény mögött kb 1,7 m magasan van, a falra felfüggesztve.
Javítana valamit, ha feljebb tenném? A szekrény tetejére? (a fene egye meg a szomszéd jele átjön hozzám!)Az 5 Mhz-s sáv erősebb lenne?
Flottul megy a MiniDLNA. Arra lenne lehetőség, hogy ne csak a belső hálózaton, hanem kintről internet segítségével is hozzá férjek a HDD-en lévő tartalomhoz?
-
donmackó
addikt
-
suste
veterán
válasz
donmackó #9500 üzenetére
simán, én is így csináltam
alényeg, hogy a TM "Beállítási fájl könyvtára" a HDD-re legyen irányítva most (pl: /mnt/transmission), és az új fw-ben is ugyan oda legyen
így amikor indítod az új fw-ben a TM-et, akkor mindent beolvas a régi rendszer szerint, tehát nem fog újra ellenőrizni semmitegyébként a beállítások átvitele sem egy nagy ügy:
1: csinálsz most egy mentést
2: a mentésbe belépsz TC-vel, majd mindent kitörölsz belőle, csak ezek maradjanak:
csak az etc/config könyvtár és abban a "ddns, dhcp, firewall, fstab, minidlna, network, qos, samba, transmission, wireless".
3: amikor töröltél minden mást és kilépsz a mappából, akkor a TC újracsomagolja a mentést
4: felrakod az uj fw-t úgy hogy kiveszed a pipát a beállítások megtartása elöl, és a HDD nélkül
5: a megcsonkított mentést visszatöltöd az új fw-ben
6: áramtalaítod a routert, rádugod a HDD-t, majd áramot adsz nekipersze ha van extroot-od, akkor sajna ez nem megy ilyen egyszerűen.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest