- Mobil flották
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vargalex #7188 üzenetére
Hát igen, zavaros ez, tudom én is! Nyilván az OpenDNS nem oldhatja fel, ez egyértelmű, pedig látszólag mégis az oldja fel! Ezt néztem én már máskor is! Valami Windows anomália van...
DNS Cache-t nem használok, le van tiltva a szolgáltatás!
kaciokos, hogy fokozzam a dolgot, ki is kapcsoltam a keresett acer-notebook-ot, ezért is nem válaszolt a pingre, tehát ő tuti nem válaszolt a broadcast-ra se, viszont a routerben benne van az IP MAC Bind-ben a WOL miatt, így kizárásos alapon mégis a router lesz a "tettes", bár a mikéntjét én sem vágom most!
Gondolom egy wireshark eldöntené a kérdést, de arra most lusta vagyok!
-
kaciokos
őstag
válasz
vargalex #7188 üzenetére
Azt is számítsuk bele, hogyan működik a Windows névfeloldása:
1. Nem én vagyok-e?
2. Benne van-e a hosts file-ban?
3. DNS lekérdezés a beállított szerverről.
4. Broadcast a LAN-on, hátha jelentkezik az illető.És persze amint egy lépés eredményt hoz, akkor a következő más nem játszódik le. Szóval LAN-on és subnet-en belül a 4-es lépés is csinálhat "névfeloldást" DNS szerver nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG V50
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Eladó HP EliteBook 645 G11 új, dobozos, Ryzen 5, DDR5, LTE képes üzleti laptop!
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (FX507ZU4-LP067W) i7, RTX 4050, gamer laptop!
- Eladó HP Envy x360 15-fe0178ng OLED, RTX 3050, i7-1355U, gyakorlatilag új! 3 órát ment eddig
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3400, 94% Akkumulátor
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest