- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Nekem ilyen van, ezt tudom ajánlani, mert gyors és csavarmentes. Orico 1-2 hét alatt megjön Kínából mindig, nagyon gyorsak valahogy.
-
quailstorm
félisten
Szóval ja, egy Ryzenbe ez jó, de az én H61-es korcsomba nem.
-
SirRasor
addikt
Tényleg, kerestük, hogy a LED színét mégis hogy lehet átállítani, mert ahol az előzőnél volt, ott nincs rá lehetőség...ja hogy csak 1 színű led? Nem hinném, inkább szoftveresen kiforratlan..talán.
Na a gombok hiánya tényleg huncut, de asszem szeretnék egy ilyen telefont. Ügyesen használva semmit se kell rajta sose nyomni: nincs kopás, elhasználódás a fizikai részen.
Dupla kopp/ujjnyomat ébreszt és a home hosszú nyomása altat. Tökéletes. -
-
DarkByte
addikt
JYSK-ben tényleg semmit. Bútort, matracot vettem náluk pár éve, de hihetetlen gyenge minőségűek. A bútorok mostanra teljesen széthullottak, a matrac pedig hámlik, és nem is túl kényelmes.
Oké, biztos lehet ott drágább cuccokat vásárolni ami talán tart is valameddig. De én inkább kerülöm a jövőben. -
quailstorm
félisten
Nálam más a helyzet, mert én 0-tól 1.5-ig bármivel tökéletesen látok, csak a napi tizensok óra gépezés mellett már rendesen fáj a fejem hunyorogni kell, korrigálni állandóan. De ez megy már sok éve, csak sose találták az okát. Úgyhogy most lett prizma is meg dioptria is, azt meglátjuk. Csak a prizma nem volt elég.
-
macilaci78
nagyúr
Profilt innen szemezgess. Algyői bolt, de Szegedre 500 Ft-ért viszik ki. Nekem is innen vannak a profiljaim. 18 mm széles, 6-8 mm nútot maratsz a szekrény aljába, mindenféle ragasztó, csavar nélkül befeszül a helyére a profil, csecse végzáró elemek vannak hozzá és nem is áll ki a síkból. Szerintem messze a legigényesebb megoldás.
Tápból olyat, amire 2 év garit vállalnak és valami márkásabb. Pl Delta, FSP, stb, ami laptopokhoz is gyárt tápegységet, vagy fémházas tápot. Utóbbit ésszel kell elhelyezni az érintésvédelem végett. Nehogy valaki a vizes ronggyal törölgetve hozzáérjen, vagy a gyerek belenyúljon egy villával...
Ledszalagból megint jobb a márkás, sok garival. Nem éri meg rajta spórolni, mert nagy a szórás minőségben, nem csak árban. Vagy ha olcsót veszel, ne essen rosszul a garis ügyintézés feltételeinek megfelelni. Mixwill kerülendő, V-Tac vagy bejön, vagy nem. 2835, 5050, 5630 típusú ledek, 60-120 led/méter, 10-20 W/m fogyasztással.
A hideg fehér fény alatt a húsnak érdekes színe van, azt meg kell tanulni, milyen színt ad a "szép hús", én natúr és meleg fehér fényforrásokat használok a konyhában. -
nap
addikt
A lidl-ben láttam korábban komplett szetteket trafóval, távirányítóval 6-ért.
Ha komolyabbat akarsz, akkor a pártházzal szemben a sarkon van egy ledes bolt, meg a Szilléri elején és talán a Brüsszeli közepén a csarvakerrel szemben, ahol foglalkoznak ilyenekkel.
Ha meg spórolni akarsz, akkor ebay, alibaba (+1 hónap). -
macilaci78
nagyúr
Én a saját igényeimet írtam le.
Az tiszta sor, hogy a jelenlegi lakásunk nem a nyugdíjas álom, de kertes házba nem akarunk menni, mert nem akarunk időt, energiát szánni rá. Mindkettőnknek csak feladat, nem kikapcsolódás.Ugyancsak divat családi háznál a mélygarázs, mert a beépíthető alapterületből nem vesz el. De a fenének van kedve reumásan, köszvényesen még lépcsőznie.
Egy társasháznál meg ugye ott a kényelem, hogy a közös területekre eső költségek megoszlanak, a feladatok ellátása meg nem a lakó gondja.
Családi háznál is áthallik az ordibáló szomszéd, a gyerekzsivaj, füvet a társasház előtt, mögött is nyírnak, néha elő-előkerül egy flex, fúró, felújítás is.
A családi ház legnagyobb, vitathatatlan előnye szerintem a kert, már annak, akinek ez számít. A fekvése, szomszédság, stb már inkább szerencse dolga.
-
Rick4
félisten
A hasonló minőség kimerül az 50 éve épített épület, sok köcsög szomszéd- jelzőkben?
Akkor bárhol. Ha saját kertet, 1 falnál távolabbi szomszédot, saját garázst, bejárót akarsz, akkor meg nem ugyanarról beszélünk.
Amúgy én is nézegetem folyamatosan az oldalakat, de a jófogáson külön házak vannak különb módon megfogalmazott szöveggel, mint az ingatlan.com-on, ráadásul én a szegedieket összenézem a pest környékiekkel, pl érdi ingatlanokkal, és bizony sem a kínálat, sem az ár nincs fasorban sem ahhoz képest, hogy ott miket kapni, és emellé mennyi lehetőség van (bár tudom, ezzel élni is tudni kell, szóval sokaknak ez nem szempont) de Szegeden rendesen túl vannak árazva az ingatlanok.
-
macilaci78
nagyúr
Olyan családi házat keresek, aminek a garázsából lift visz fel, más nyírja a füvet, sövényt, locsol, üríti, mossa a kukát, cseréli az udvar, lépcsőház izzóit, rendbe teszi a tetőt, homlokzatot, legyen tömegközlekedés 10 percenként 2 utcányi távon belül, amivel a Mars/Széchenyi tér 10 perc alatt elérhető, mindezt havi 10-15k átalányért.
Luighi: nagyon sokan evidensnek tartják, hogy az áfatartalom csökkenésével a bruttó végösszeg is csökken.
A sok el nem adott társasházi lakás mellett olyanokat is látok, hogy a vállalkozó visszaadja a foglalót, előleget és eladja másnak 20%-kal drágábban.
Nem fogják megtenni, hogy az ingatlanok ára drasztikusan visszaessen, mert a bankok, állam hoppon maradna. -
Luighi
senior tag
Ingatlan vásárlással én várnék egy kicsit, sztem nem tartható sokáig ez a túlárazott piac.
MNB legalábbis erre utaló nyilatkozatokat, ajánlásokat tesz (a bankok felé). Ha érdekel szólj, írom miket mond.
Plusz az EP is megszavazta, hogy szépen lassan zárják el az Európai Központi Bank ingyenpénz kibocsájtási csapjait.
Az új építésű ingatlanok 5% áfája aszem 2020-ra tér vissza a 27%-ra.
Ráadásul a mostanában felépülő qvasok társasházi lakás túlkínálathoz fog vezetni, amire pedig tudjuk hogy reagál a piac.
Mostanában oldalazik a függvény, lehet látni pár túlárazott lakás esetében, hogy bizony nem kelnek el hónapok óta.
Jah, és ha az EUR/HUF árfolyam átlép egy szintet, akkor az mnb-nek jegybanki alapkamatot kell emelnie.
És ugyebár +1% alapkamat = +10% havi törlesztő.Szerintem
-
Persze. De ennél sokkal-sokkal-sokkal (el se lehet mondani, hogy mennyivel) nagyobb esély van arra, hogy előveszi, és eloltja vele a tüzet. A biztonsági öv ellenesek is ezzel jönnek mindig, hogy volt már olyan, hogy amiatt menekült meg valaki, mert nem volt bekötve. Persze, de másik csillió meg meghalt ugyanezért...
-
macilaci78
nagyúr
Egy könnyű szerkezetesnél haladnak és több szakipar egyszerre tud dolgozni. Még csak valamennyire állnak a főfalak, de a válaszfalak vázát már rakják is össze, amint a tetőszerkezet már vízhatlan, indul is az alapszerelés. Nem kell hornyot vágni, újra vakolni, csak megrögzíti a csöveket, kibéleli hőszigeteléssel, gipszkartonnal, valamivel elfedi, illesztéseknél legletteli, alapozó és festi is.
-
macilaci78
nagyúr
Én csak a Szentháromság-Tisza Lajos sarkán lévő SZTK-ba jártam, vérvétel a Szentháromság felől. Volt, amikor egy órát vártam, volt, amikor még a kabátot sem érkeztem levenni, már szólítottak.
Egyszer kékült be a vérvétel helye egy tenyérnyi darabon, de akkor sem fájt a szúrás. -
csoszogi
tag
nekunk a haziorvos ajanlott: mellette levo szobaban leveszik 1500ft, de hazhoz is lehet hivni valakit, azt mondjuk foleg idoseknek 2000ft. Ezt akkor mondta, mikor megirta a beutalot, hogy van ilyen lehetoseg. Amugy en az SZTK-ban voltam, eleg gyorsan haladt a sor. Delelott voltam talan delig veszik le...
-
veze
őstag
Mindenhol van fagyasztás , mert nincs pocsékolás. A baj az ha pl többször is fagyasztanak meg közben tovább van kint , vagy még azt az egy adagot el akarják szórni amit már nem kellene , mert ők is tudják..
pont a Rooseveltben jártunk úgy hogy 2 alkalomból ( halászlé) egyik nagyon jó volt semmi kifogásolni való nem volt másszor meg az egyikünk még ott kiment a wc-be hányni tőle ( és nem más miatt hányt)
Biztos ez csak egyedi eset volt velünk, de én azóta nem megyek oda. -
Rick4
félisten
A napi teltházból kiindulva a frissesség gondolom a fogyasztás miatti utánsütérse vonatkozik. Tényleg érdekel, hogy érted, hogy télen nem friss a kaja. Van egy hűtőházuk, ahol tárolnak mindent, levágnak évente 1x 300 disznót, 200 birkát, meg 1000 marhát, és tárolják a húst? Vagy inkább megveszik mindig a frissen vágottból pl a heti mennyiséget? Mitől lenne nyáron több vágás, mitől lenne a 10 napja hűtőben tárolt hús a nyári vágásból frissebb, mint a téliből?
A bepanírozott fagyasztott hússal nincs semmi baj, az pont ugyanolyan ízű télen, mint nyáron. Nem tudom, mikor voltál ott hét végén utoljára, de rendesen teltház van ilyenkor is, ha nem foglaltál asztalt, nem sok esélyed van, hogy le tudj ülni. -
csoszogi
tag
Lelked rajta, ha pont a körforgalom az, ahol szereted ezt kiélni (nem a defenzív vezetésre gondoltam) és ha úgy gondolod nem veszélyes senkire és nem hozod rá a szívbajt, mert rám már és szüleimre is hozta ez:
"direkt szeretem ott nyomni, meg neha a kulsoben haladokat megelozni belul ".
A körforgalom miatt a tükörben sokszor nem lehet rendesen látni, miközben a külső sáv megszűnik, hogy akkor most valaki berongyolt-e közben melléd vagy sem. De ez igaz akkor is ha a belsőben vagyok, külsőben előz, és rongyol be elém vissza a belsőbe, miközben megszűnik a külső. Mindössze néhány méteren elkövetve mindezt....mennyi, kb.: 5 kocsihoszz? Jó vezetést! részemről ennyi. Régebben többet jártam arra, mostanában inkább Sándorfalva felé megyek fel a pályára.
Rick4: nos ilyen az egyik ismerősöm is...az is képes annyit vezetni, hogy mikor meséli kettéáll a fülem..
Én keveset vezetek összeségiben. A feleségemmel a két gyerkőc mellett tanultuk meg, hogy pár óra alvás is elég, egészen jól fut a szervezet évekig is így...
Van olyan ismerősöm nem is egy, akinek négy óra alvás kell slussz passz. Négy óra!! Semmi szunyóka ám délután...
-
Rick4
félisten
Amúőgy ami alapján én válaszok, az az adat teszt, de nekem tapasztalati alapon a gyárinál épp eggyel nagyobb méretek jönnek be, pl 215/55R16 helyett 215/60-at veszek, kell legalább 4 széles hosszborda a jó egyenesfutás miatt, meg hogy ne legyen kopottabb állapotban sem aquaplanning, és a wear level inkább 500 körülinél jó, a 360-as pirelli gyorsan kopott. Ugyan se méretet nem tudunk, se terhelési, sebességindexet, de találomra mondva most én magamnak egy jó Conti (nekem azok beváltak nagyon, pedig 6 éve vettem utoljára új gumit, és az is Michelin volt.
)
Amúgy a német ebay-en árul egy fehérorosz csóka fehérorosz gyártmányú gumikat, teljesen korrekt áron, ha az ár számít, és mégis újat akar az ember, lehet egy próbát megér, max elrettentő példa lesz a tévében.
[link]
-
Köszi. Rákerestem az adac teszt szavakra. 2017-ből találtam anyagot.
(#79665) ShadowX: ne félj!
Csak nem kellene állandóan attól rettegni egy csomó topiklakónak, hogy nem írhatja meg a véleményét mert fél valakitől! Ez egy beszélgetős levlista. Csak mint régen a 23-as számú vendéglátóipari egységben.
(#79668) Rick4: egyetértek, vitának nyoma sem volt. Értelme se lenne.
És hogy tények is legyenek, igen, nekem megéri (még tisztán gazdaságossági alapon is) internetezni 3 teljes órát nettó 15 000 Ft-ért. És ebből már elhasználtam 72 percet, de már a célegyenesben vagyok.Ez tűnik elérhetőnek és jónak: Goodyear EfficientGrip Performance
Azt is megállapítottam, hogy az öregedésről nem esik szó (természetesen labor mesterséges öregítésről beszélek), pedig az én esetemben ez is számítana.
Amúgy a gumis topikban 4 évszakos gumit javasolnak a kis futásteljesítmény miatt, csak nem tudom télen mi van a fékezésnél egy olyannal. Az mégse érné meg, ha utolérek valakit.
-
Rick4
félisten
Nem vita ez, ahhoz mindkét oldalról érvek kellenek. És pont ennyi, kb 10 perc alatt le lehet zongorázni, és képtelenség több időt rászánni, ugyanis csak szedett- vedett infók vannak a teszten túl. De persze félreértés ne essék, tőlem mindenki úgy választ gumit, ahogy akar.
-
lorcsi
veterán
-
csoszogi
tag
Igen ez valoban igaz. A regin kicsereltettem egy csomo elemet, most vizsga elott a ket kuszobot kellett..
A poen az, hogy meg mindent lehet kapni a 1996-os autohoz, es nem is dragan.Igy most meg birja tiz evig. Ebbe nem ecotec motor van, hanem egy X16SzR kodjelu, ami igen robusztus.
De en nem is ajanlottam, azert is tettem OFF-ba, csak inkabb kerdeztem, hogy mit is merlegeljen, mert nekunk amire kell meg a regi is megfelelo. Az arat meg ki tudja, hogy tartja egy auto.
Szuleim megan maniasok, nekik is volt egy regi, tavaly akartak ujitani, nagyon dragat talaltak es keveset, majd fel evig nezelodtek, nekik is 2milla keret, 100ezer km alatt fiatal kellett. Vegul valami japant vettek...
masreszt tok mindegy milyen autod van, ha nem tartod karban akkor megszivod igy vagy ugy...
-
quailstorm
félisten
Bocs, csak még eszembe jutott így valami, miután még egyszer végigjártam a témát. Ugyanis az a baj, hogy azok az akár csak 50m-es általatok bizonyosan szabálysértésnek vélt úttest-használatok sokszor nagyon rossz tapasztalatok miatt alakulnak elvvé. Legalábbis ahogy olvastam a kerékpáros szószólókat a neten, ezen a véleményen vannak. És minél többet közlekedek, én is inkább a gyorsabb, egyszerűbb, kevesebb konfliktussal járó felé megyek a felrajzolt útvonalak helyett. Viszont értelemszerűen ha itt konfliktus van, az járművel szemben lesz és könnyebb belőle YT videót gyártani. Ismét kiemelném hogy a videó kiragadott példa
Rózsa utca.
Innen szabály szerint (ha egyenesen megyek tovább) fel kellene mennem az úttest bal oldalán lévő gyalogosokkal megosztott kerékpárútra. Ami karvastagságú repedésekkel van tarkítva 30cm-enként. Ezen kívül ott azért szokott lenni mindenféle népség nem kevés (még a kinn ülő réti indián is, amiről nemrég volt szó). Tehát megvalósul az akadályozás gumiszabály.
Ehelyett én jellemzően megyek tovább a töksima autóúton. Majd amikor szabad az út besorolok középre, és a célutcánál lefordulok balra. Ami már azért is szerencsésebb, mert az autósok utálják és nem értik, amikor a kerékpáros a kerékpárútra be-, vagy arról lecsatlakozik. Érted, mész át a kijelölt kerékpár-átkelőhelyen, ami csak egy zebra, és karlendítés balra, bekanyarodás. Ez jobban zavarja őket, mint ha kinn vagy az úttesten, mert azt érti, ezt meg nem.Oskola utca iskolapéldája a közlekedők megszopatásának. nyilván ez most az úttesten haladást nem magyarázza, mert az a másik irány
Tegyük fel, hogy erre jössz kerékpárral. A hídtól elfelé.
Szeretnél eljutni a Dugonics térig.A behajtani tilos, kivéve kerékpár kiegészítő tábla számodra ezt megengedi.
Na most itt az az aprócska bökkenő, hogy az egy egyirányú utca. Az autósok 99%-a ráadásul onnan balra kanyarodik, azon kívül még egyenesen lehet továbbhaladni.
Ez azt jelenti, hogy anyázás, erőszakoskodás és balesetveszély nélkül képtelenség megtenni azt, amit a KRESZ megenged. Mert nyilván az autós nem fog elengedni, egyik sem. Ha meg elindulsz mert van 10 centi rés, akkor meg csodálkozik.Úgyhogy én csak annyit tudok mondani, hogy tessék kicsit empatikusabbnak lenni. Nem idegből közlekedni, nem igazságot osztani. Mindenki A-ból B-be akar eljutni és B nem a kórház.
Hülyék meg mindig lesznek minden oldalon és minden csoportban. Miattuk általánosítani is elég rossz döntés. Miattuk igazságot osztani viszont sajnos szabálysértés, vagy rosszabb esetben bűncselekmény.
Ja és nem azon a 10 másodpercen fog múlni. -
quailstorm
félisten
Rendben. Egyezzünk meg annyiban, hogy én nem vagyok atomboy és nem csinálnék mindent ugyanúgy. Ugyanakkor mélyen ledöbbentett, hogy ennyien vannak a türelmetlen és veszélyeztető oldalon. például a BMW és a füstös kocsis videóra a reakciók
A hivatkozott gumiszabályra meg kb. mindannyian elmondtuk a nézőpontunkat, lépjünk tovább, a megoldáshoz közelebb sajnos nem fogunk kerülni. Ahhoz precedensértékű ítélet lenne szükséges.
Ha valaki el is döntötte fejben, hogy szabálytalankodás történt a kerékpáros videókon, akkor se lehet azt mondani, hogy a kerékpáros veszélyeztette vagy zavarta volna a közlekedés többi résztvevőjét. Maximum idegesítette, de az meg magánügy.Btw a trolis megállós videó alatt ott a közlekedési társaság válasza, és ők sem azzal jöttek, hogy mit keresett ott a kerékpáros...
-
quailstorm
félisten
Tudom, hogy szeret az úton menni, de ennyire helyette nem akarok és nem is tudok válaszolni, nem vagyok képviselője.
Barátja vagyok meg segédje voltam. A bicikliről alig beszéltünk valaha, informatikáról "kicsit" többet. Szóval én nem a YT-t ismertem meg hamarabb, hanem az embert.A jó szándékot meg a "szabadságharcost" nem lehet elvitatni tőle. Ő csak annyit szeretne elérni, hogy jobban vigyázzanak egymásra a közlekedők.
Azt meg továbbra se értem, hogy mi baj van azzal, hogyha valaki kedvtelésből vagy az egyszerűbb/jobb út megválasztásából az úttesten marad, és senkit sem zavarva teker.
Ez miért jogosítja fel a trolist önbíráskodásra és leszorításra? És miért elfogadott ez a magatartás? -
macilaci78
nagyúr
Egy családtagnak 2 lánya van, akik már általános iskola felső tagozatban összedobtak egy vasárnapi családi ebédet. Ezért írtam lányt és nem asszonyt, vagy nőt.
Nem kell beépíteni, ott lesz a sütő fölött a helye, raksz hátra egy külső szerelésű konnektort és le van a gond. -
-Tsaba-
tag
Nálam sem volt semmi szabvány. Néztünk egy elemest a neten (hogy kb milyen méreteket vannak), kitaláltuk hogy mi milyen hosszút/magast/szélest szeretnénk nettóban, hol legyen fiók, meg hol ajtós. Kiválasztottuk milyen szinű legyen alul, felül, meg a kilincseket, miegymást.
Lerajzoltam egy kockás papírra, ők ez alapján megnézték/rajzoltak/kiszámolták, adtak árajánlatot.
Am a Karnis...
Persze ha ennyi sem akarsz szüttyögni vele akkor a legtutibb az asztalos, az legalább kénytelen lesz megoldani ha elmér valamit -
macilaci78
nagyúr
Persze, újnál már lehet variálni.
Ha megfogadsz egy tanácsot:mérlegeld,hogy nem a pult szintjére teszed a sütőt, hanem a felső fiók alsó vonalára.Lehajolni még mindig nem kell a tepsiért, de egy 150 centis lánynak is kényelmes már.
Nem mellesleg felette elférhet a mikró is.
A főzőlap alján is van ventilátor (az enyémen legalábbis van), de a szerelési útmutató nem írja, hogy kellene neki szellőzés. (Nálam mondjuk alatta van a sütő a szellőzőrésével, így ez nem is probléma.) Te azért hagyj neki egy kis rést az alatta lévő frontnál. Úgyis szoktak rakni a korpuszhoz átkötést a front felől is, egyszerűen csak ne ragasszák be, hogy kivehesd. Szállításnál azért nem baj, ha ott van. -
macilaci78
nagyúr
A sütő egyszerű, ha elektromos. Egy darab kábel kell hozzá. Egy 90 centis elemet áldozz be, felosztod a korpuszt a sütőnek egy függőleges lappal, egyik oldalt a sütő, másik oldalt polc, vagy fiók. Az ajtót meg csak le kell vágni és a vágott élt élzárni. Az 50 centis helyre meg egy egyszerű polcos szekrény egy ajtóval.
Arra figyelj, hogy a sütőnek kell szellőzés: alul beszívja a hűvöset, felül pedig kifújja a meleget. Ezt szellőzőráccsal a szokliban szokták megoldani. Ne foglalkozz vele, tedd a sütőt két szál lécre, ami elemeli az alját a szekrény aljától, meglesz az a kb ujjnyi hézag alul, ahol beszívja a levegőt, felül is hagysz 5-10 mm hézagot és kész. Még ha engedi a sütő magassága, egy fióknyi helyed is marad alatta, vagy fölötte. -
macilaci78
nagyúr
Megteheted azt is, hogy megveszed a széria elemeket a szükséges méretben, majd az egyedit hozzágyártatod. Csak ehhez ugye tudni kell, melyik dekorról van szó. Egger, Kronospan, stb, sok gyártó sok dekorjával lehet dolgozni, és a vastagságok közt is lehet eltérés még dekoron belül is.
Például a Jyskben jellemzően 15 mm vastag bútorlappal csinálják meg azt, amit a Karnis 18 mm-rel old meg. -
-Tsaba-
tag
Én csak nettó méreteket vittem (egyes elemek szélessége, magassága, hol hány fiók/ajtó legyen), árajánlat keretében meg is tervezték. Gyakorlatilag összerakták készre. Mosogatót, szerelvényeket, lábakat beszerelték. Nekem csak össze kellett fúrni/fogatni az egyes elemeket, meg felrakni a felső részt, és azt is összecsavarozni. Vízvetőt, lábrészt, munkalapot, mindent adtak hozzá. Nem kellett matekozni sem az élzárással, sem a fiókcsúszó/fiókok méretével.
Nem beszélve arról hogy jobb minőségű élzárással dolgoznak (bár az ikeást nem ismerem, de ami a praktikerben volt annál mérföldekkel tartósabb), plusz nagy a szín/anyag választék.
200 alatt állt meg így, mondjuk nem is túl nagy, talán kicsivel nagyobb mint egy panelkonyha (2 éve talán)... -
macilaci78
nagyúr
Lapszabászat nem diszkriminál senkit. Odamégy anyagkiírással, és leszabja. Csak tudd, melyik oldal szerint van a szálirány, milyen vastagok az anyagok, hogy az élzárás hogy jön. Aztán legyen lamellózód, lamellód, pillanatszorítód, ragasztód, fazékfúród, szerelési sablonod az szerelvényekhez.
Nem beszélve arról, hogy jobb lapszabászatokon van CNC is, így mondjuk a 32 mm lyuktávolságú polcfuratokat is berakják neked, ha kéred. Persze, azon is lehet spórolni, ha vektorosan tervezed meg, amit már a CNC-be tudnak importálni.Rajzold meg, SketchUp, topikja is van. Nálam kb 3 óra volt méretpontosan kirajzolni azt az U-alakú konyhát, ami a munkahelyen van, belső kiosztással, vitrines frontokkal, beépített gépekkel együtt. Kb 6 fm alsó és 3 fm felső szekrénnyel.
Ha jól dereng, 270k-t kért egy kb 3 fm-es konyháért (alsó, felső szekrénnyel), gépek nélkül, szabadon álló gáztűzhelyhez és hűtőhöz, alap vasalatokkal úgy, hogy Pestre jött egyszer felmérni, egyszer pedig felrakni.
Öcsém 6 fm-es konyhája kb 1 millában állt meg, de gépekkel (hűtő, mikró, beépített villanytűzhely, szagelszívó), Blanco mosogatóval, csappal, beépített szemetessel. Maga a bútor kb 500k lehetett. Szintén Pesten. -
azbest
félisten
Mert a háznak nem egyedi a szigetelése. Nem véletlen, hogy van ahol költségmegosztókat építettek be, ami nem azt nézi, hogy mennyire nyitotta meg a fűtést, hanem, hogy hány fok volt.
(#78710) Silenc3Hun
nem önálló lakásról van szó, hanem a tipikus társasházról, ahol 2-4 oldalról egymást fűtik. Önálló lakásnál mindenki úgy fagy meg otthon ahogy akar, nem okoz vele a szomszédoknak plusz költséget.Ha hangoskodó kisscsalád van a szomszédban azt gondolom mindenki utálja. De az sem sokkal közösségibb viselkedés, ha valaki mások közműveit használja. Vagy még kézzelfoghatóbb eset: amikor valaki nem fizet számlákat, közös költséget és a háznak kell kifizetnie helyette, hogy ne kapcsolják le mindenkinél. Persze ezek ott jellemzőek, ahol központi mérés van, de a külön órás megoldás sokaknak csak legális trükközési lehetőség.
-
Rick4
félisten
i7-4790-em volt, nem olyan rossz az, egy komoly VGA-val ma is elég mindenre.
qualistorm: Én sem értem, mi a nyűgje, de ha a H61-es chipset csak részben támogatja ezt a procit, lehet nem meg a kétcsatornás memóriavezérelés, és már elég is a problémához. Nem ismerem ennyire a komponensek lelkivilágát, meg az egymáshoz fűződő viszonyukat, csak tapasztalati alapon tudok ezt- azt kisakkozni, de itt erős a gyanúm, hogy pont ezért van a baj. Ráadásul az, hogy ment a gép, még nem jelenti, hogy sütögették volna a lapot, se terhelve nem volt, meleget se nagyon kaphatott.
Attix: Holnapig eldöntöm, mi legyen velük, Szőregi úton ha úgy alakul, holnap átvehető az i3?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest