- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rhino666
addikt
-
Rick4
félisten
válasz
_Petya_ #48000 üzenetére
Nem, dehogy ennyi, hiszen nem csak az üzemanyagot kell számolni, meg a km-t, ott van kiállás, a trailer, minden xirxar kell, szerintem ez simán 2K-ról indul, ha csak 100M-t mész, akkor is. De minél többet megy, annál kisebb rész lesz az alap költség. Nekem épp 1 hónapja volt a Metrotól az Algyői végéig egy trailerezés, az is 8K volt. Pestre meg vissza 100Ft/km áron számolva kijön a 40-es, ez ennyi.
-
-
Polemius
senior tag
válasz
_Petya_ #47623 üzenetére
Pont ma olvastam (nem találom hirtelen, portfolio.hu talán?) cikket erről.
A kártyakibocsátó társaságok (VISA, MASTERCARD) szabhatnának meg ilyen minimumot, de nem teszik. Elvileg a kereskedő nem tehetné. Nem azért, mert jogszabály tiltja (bár már van EU szabály erre, pár éven belül itt is kötelező lesz alkalmazni). Hanem alapvetően azért, mert a kártyatársaságok, illetve a bank akivel szerződtek, nem teszi lehetővé.Ha szeretnél ellene tenni, akkor a kártyádat kibocsátó banknál, vagy egyből az elfogadóhely szerződött bankjánál (a terminálon általában fel van tüntetve) jelezheted ezt. Ha többször kapnak ilyen visszajelzést, a kereskedő t@kére lépnek/szerződést bontanak vele.
-
válasz
_Petya_ #47623 üzenetére
Miért ne szabhatna? Mivel nem kötelező a kártyaelfogadás, csak egy plusz szolgáltatás, nem kötelezi semmi arra, hogy mikor és mit fogad el.
Azért van a minimum összeg, mert a tranzakció csak neked ingyenes, a bolt fizet érte, és ha ez több, mint az árun lévő haszon, akkor simán mondhatja, hogy az alatt nem éri meg neki a kártyás fizetés... -
-
Syl
nagyúr
-
-
Atigepesz
csendes tag
válasz
_Petya_ #46575 üzenetére
Miért nem tudod mit keresel???
ha én keresek egy samsung s4 nem a mosogépeknél nézegetem
De nem kötelező innen venni.
a felsorolásomba így vannak h az pontosan mit takar azt én nem tudom.De a listámat nem adhatom és nem is fogom ki adni ennyi(nem lehet)
Vannak oldalak ahol van pontos lista amire lehet licitálni de ott van esély h rád licitálni itt ilyen nincs. -
-
-
Polemius
senior tag
válasz
_Petya_ #41311 üzenetére
Mert veszélyes, és csökkenti a menekülési utat.
Az emberek többsége álldogál az üzemelő mozgólépcsőn, az előtt is elállva az utat, aki sietne. Akkor is, ha tűzjelzés van.
A mozgó mozgólépcsőn pluszban haladni veszélyes is, könnyen elesnek rajta, pláne ha menekülnek, és így be is szorulhat valaki/valami. Ami szintén torlódást okozna.
Tűz esetén áramtalanítani kell (általánosságban is), de ettől függetlenül is bármikor leállhat magától is -> az emberek elesnek, megsérülnek, akadályozzák a haladást.
Ha van két mozgólépcsőd, azok jellemzően egymással ellentétesen mozognak -> az egyik nem használható menekülésre (illetve jóval nehezebben, veszélyesebben).
De ha végiggondolod, szerintem te is erre jutsz magadtól. -
-
tixem
addikt
válasz
_Petya_ #39661 üzenetére
Retek utca, Birodalmi Suszter
Tesóm a késeit hozzá viszi, vadásztőr, konyhakés stb kiváló munkát végez az öreg. Nem lehúzni akar hanem megcsinálni amit odaviszel neki, nagyon korrekt. -
-
ST05
őstag
válasz
_Petya_ #28985 üzenetére
Eleve ökörség az összes ilyen mérés ??
ez azért nemhinném, hogy igy van ,csak normális tápegység szükséges,
nekem a VX-450-em 12,19V- ot ad immáron vagy a tizedik alaplapnak,
egy tizeddel, de még 1 századdal sem tér el az érték sosem !
Ugyhogy ne általánosíts a kodegányok alapján -
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest