- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #92802 üzenetére
Szegeden? Amit múltkor a többiek is javasoltak cég (Damjanich utca, a pontos nevüket mindig elfelejtem)
-
lupus_l
aktív tag
válasz
macilaci78 #92780 üzenetére
Mi is pont ajtó csere előtt állunk, egyelőre a Nívó tűnik szimpatikusnak. Fűtetlen, nyitott lépcsőházba, tehát az Extra felé hajlunk.
Amikor kiválasztottuk, ebbe a videóba akadtam bele és ennek a klónját lehet a magyar piacon is kapni, sok panel lépcsőházban találkozhatsz vele
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #92780 üzenetére
biztonsagiajtoPONThu?
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz
macilaci78 #92748 üzenetére
Az önkormányzat, tűzoltók akkor is segíthetnek, ha magán területen van fa?
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #92737 üzenetére
Nálunk mindenki ez alapján (tulajdoni hányad, vagyis alapterület) fizet, azaz nem értem az alap problémát, mit számít ha valaki trükközik a lakásban élők számával? Talán a szemétszállítási díj az egyetlen, ahol ez számít, de ezzel se károsítja meg a házat, se a többi lakót, maximum hamarabb betelik a kuka, ha kevesebb emberre van kiszámolva a kapacitás.
-
veze
őstag
válasz
macilaci78 #92734 üzenetére
én mikor közösképv voltam kb lesz@rtam hogy ki lakik a lakasban, ki nem, nem kellett lejelenteni senkinek, hogy üres vagy nem üres ( egyrészt ugyis láttam tudtam) egyébként meg a közös terheket a tulajdonosnak viselnie kell. Ha nem lakik ott akkor megtakarít a saját villanyszámlájával meg a sajat vizdijával, némiképp a sajat fütésével ( ha van kölktségmegosztó, de akkor se lesz nulla, mintha egy tanyája van ahova egész télen ki sem megy) A szemétdij elengedését üres lakás esetére a tulajdonos kérje meg magának, és akkor majd annyival kevesebbet számláznakj a házra, erről majd a szolgáltató tájékoztatja a közösképviselőt ha megkérdezi, ha meg nem jelent neki a szolgáltató ilyen engedményt , szépen fizeti akkor is ha nem lakja..
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #92681 üzenetére
de, az is jó
-
Agyasima
őstag
válasz
macilaci78 #92620 üzenetére
Köszi a tippeket (neked is és a többieknek is), figyelni fogok a keretválasztáskor. Kontaktlencsét hordok évtizedek óta. Úgyhogy kb. olyan érzés lesz, mintha tényleg az első lenne.
Azóta kiderült, hogy a cég le van szerződve az Opticnettel, úgyhogy nekem velük lesz majd tapasztalatom.
-
válasz
macilaci78 #92627 üzenetére
Akkor pontosítok.Kölyök macskák megbízható szolgát/szolgákat keresnek maguknak bentlakással
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #92605 üzenetére
Csak növényi eredetű terméket nyel le? Undorító!
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #92589 üzenetére
Régebben alapvetően az volt a probléma a kamerás felvételekkel, hogy a nagy részük olyan szutyok képminőséget adott, hogy nem lehetett őket objektív bizonyítéknak tekinteni.
Sajnos éjszaka még manapság is a legtöbb kamera elvérzik.
Ha olyan kamerád van, ami jó minőségben rögzít, azt el szokták fogadni.
Volt is erről egy cikk, ahol jogászkodtak ezzel kapcsolatban.
Ma már az a jellemző, hogy elküldik az emberek a rendőrségnek a felvételt és a rendőrség megteszi a megfelelő lépéseket a pofátlanításhoz.
Legkésőbb jövőre én is beépítek kamerát a kocsimba. Előre és hátra is. -
válasz
macilaci78 #92589 üzenetére
A bíró döntötte el, hogy elfogadja-e bizonyítéknak vagy sem, most is így van.
Semmit nem kell csinálnia vele, de mondjuk beszélhet vele erről. Lehet, hogy már ennyi is elég, hogy tudja, hogy lebukott, hogy többet ne csinálja...
-
válasz
macilaci78 #92584 üzenetére
Egy kamera pont elég. Arra nézzen, ahol meg szokták karcolni. Nem kell ezt ennyire túlgodnolni. Nem rendőrséghez kell, csak tudni szeretné, hogy ki csinálja...
-
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #92574 üzenetére
El akartam már ereszteni,de még egyszer emberi nyelven leírom neked. Tehát alapból eddig egy fix falra felszerelt termosztát volt,ami az adott szoba hőmérsékletét vezérelte és az egész lakás ahhoz igazodott. Most van egy fix rádiófrekvenciás vevő a lakás 1 pontján és ahhoz van 1 hordozható szintén rádiófrekvenciás termosztát,ami jelet ad annak. Így mindig azt a szobát, nappalit,étkezőt temperáljuk,ahol éppen tartózkodunk. Ez miként jött le neked arra,hogy a radiátorokon termosztatikus szelepek vannak,az 1 nagy talány. Ennyi.
A neten megtalálod Computherm Q 7 illetve Q7 RF beírással. -
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #92566 üzenetére
Akkor nem egy hozzászólást olvasunk,mindegy, legyen úgy,ahogy te szeretnéd, szép napot neked.☀️
( Fuss neki mégegyszer) -
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #92552 üzenetére
Értem,hol is írtam én ilyet??
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #92560 üzenetére
hat meg az is brutal.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #92558 üzenetére
az szep. az eredeti szaki mennyi lett volna?
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #92556 üzenetére
zalarol hasonlok a tapasztalatok.
burkolasi m2 dij most mennyi itt szogeden? mashol valakinek nagy teruletet 4000-ert burkoltak, es allitolag az ma'n olcso volt...
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #92531 üzenetére
Egy gurtni megvezetot kellene vennem, 250 forintos tetel...a pk. Joval tobb lenne
-
válasz
macilaci78 #92520 üzenetére
A Gildanból is van sokféle, ez a 4100-as típus, 185 g-os, én is ezt hordom, szerintem nagyon jó.
-
válasz
macilaci78 #92518 üzenetére
Elsősorban sajátra, Gildan Premium Cotton unisex kereknyakú pólóink vannak.
Hozott pólóra is lehet, de csak saját felelősségre vállaljuk (nem szokott gond lenni, de ha mégis, akkor ígyjárás van...). -
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #92505 üzenetére
oké csak az rémlik mire használták, kocsi kerékanyákat csavaroztak fel le vele...
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #92483 üzenetére
regen hozzajuk hordtam takaritani a verdat, ajanlom.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #92430 üzenetére
Köszi!
-
Protezis
őstag
válasz
macilaci78 #92403 üzenetére
800-ból hogy lett 13 millió 3 év alatt?
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #92400 üzenetére
Azzal mire megyünk? Lecserélni egyszerűbb
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #92393 üzenetére
szinten cserzy, de nekunk ok vannak
https://kozoskepviselo.iwk.hu/
nalunk szokott lenni kozgyules, bar nem jarok
-
válasz
macilaci78 #92372 üzenetére
Gondoltam, csak nekem nincs jó ízlésem, főleg elképzelt dolgokra mivel még én sem láttam a bútort.
Mindegy, a Nejem kért segítséget a "fogantyú boltban". Megrendelte. A kocka... -
norbi2010
őstag
válasz
macilaci78 #92294 üzenetére
+tisn: köszi
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #92300 üzenetére
LID GSM, Lidl mögötti 10-es aljában.
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #92287 üzenetére
Nálam mindem ami nem a törölköző kategória kizárt a Jysk-ből. Örülök ha valakinek van vele pozitív tapasztalata, de nekem nincs.
-
norbi2010
őstag
válasz
macilaci78 #92275 üzenetére
Kultúrált minőség emberi áron.
#92277 martonx: köszi, minőségre milyenek ezek?
-
tlac
nagyúr
válasz
macilaci78 #92239 üzenetére
noé-nak van online időpontfoglalós rendszere is, de, hogy milyen ott az adott orvos, azt nem tudom
szombatra van még helyük
[link] -
Stylewars_kp
őstag
válasz
macilaci78 #92236 üzenetére
Mai kornak még megfelelő egy b5? Vennék egy kombit és nagyon szemezek egy b5,5-el. Csak félek attól, hogy már 18-20 éves technikáról van szó. Max 1,5 millió a keret amúgy.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #92214 üzenetére
igen. van oltoanyag, mindenki oltathatja magat, akit eu okbol nem lehet, az meg hordjon ffp2 maszkot, vedje magat. aki direkt nem oltatta magat az meg hulye, azt nem vagyok hajlando vedeni, nyugodtan dogoljon meg, legalabb kevesebb idiota lesz a vilagon.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #92211 üzenetére
AZ. a tovabbfertozes nem gond, az oltottaknal nagy valoszinuseggel enyhe tuneteket okoz. aki nem oltatta magat az meg igy jart.
-
válasz
macilaci78 #92195 üzenetére
Ugyanez a helyzet nálam is, mindent írok, még az 500 forintos mosást is. 2.5 éve van meg az autóm, 31.000 megtett kilométernél tartok és 49.5 Ft/km jelenleg ez a szám.
A haverom azt mondta, hogy nyaralásból jön haza, szaladjak fel érte Pestre, fizeti a telekocsi árát oda-vissza. Amikor mondtam neki, hogy nem vállalom időhiány miatt, plusz hogy nekem ez mennyibe kerülne, csak hüledezett, hogy ez rablás. Természetesen neki nincs autója, így nem érti meg.
Egy 2008-as Focus 1.6 74kW-ról van szó, 8.34L/100km átlaggal.
-
válasz
Így is lehet számolni, de akkor vedd bele azt is, hogy mennyit fizetsz a MÁV fenntartásáért akkor is, ha soha nem utazol vele
Plusz ha nem a Nagyállomásnál laksz Szegeden, és a Nyugatinál Pesten, akkor szükséged lesz pár buszjegyre is.
Nem beszélve arról, hogy ha hideg van, akkor elszakad a felsővezeték, ha hó van, akkor befagynak a váltók, ha meleg van, elgörbülnek a sínek, szóval a késés szinte garantált...
Ha egyedül megyek, akkor van rá példa, hogy a vonatot választom (és nem kell szállítani semmi nehezet pl.), de ha már ketten megyünk, akkor eszembe sem jutna.
Mostanában asszony jár fel többet, oszkárral 2000 Ft, gyorsabb, olcsóbb, biztosabb... -
lorcsi
veterán
válasz
vonattal is a háztól-házig kell számolni az utat
vagyis 2 fő (vagy több) esetén a pesti és utána a szegedi vonaljegy árat is bele kell kalulálni (vagy bérlet )..így már egészen más a számítás
+ a cuccolást, cipelést... -
válasz
macilaci78 #92174 üzenetére
OK, de mint mondtam kompromisszum kell, mert nincs elég idő és a nejem is azt mondta jó ez így csak már pakoljunk vissza...
Nincs még fugázva ezért lenne könnyebb most felszedni. -
sarkanyolo2
őstag
válasz
macilaci78 #92164 üzenetére
Nagyon köszi, akkor várok még kicsit.
-
veze
őstag
válasz
macilaci78 #92157 üzenetére
valóban, már ez is díjazandó !
tisn : persze hogy az, és az ilyen mestereknek nincs is már szabad kapacitásuk csak esetleg jövőre -
válasz
macilaci78 #92141 üzenetére
20-25 ezerért gyakorlatilag bárkit lehet találni Szegeden, aki megcsinálja a mélytisztítást. Ettől olcsóbban kellene
A légzsákhiba tudomásom szerint úgy kerülhető el, ha az akksi sarukat leveszik takarítás előtt, ez nem nagy truváj szerintem - mondjuk újabb autóknál nem tudom, hogy opció-e.
Csodákra képes egy mélytisztítás, plusz a jó illat is igényességet feltételez. A szüleim autója nem retkes, de azért 12 év alatt rakódott le annyi kosz, hogy már nem újszerű a beltér.
-
válasz
macilaci78 #92143 üzenetére
1m-es alu vízmértékem van. Ahol lábbal érzem, ott billeg a mérce van olyan sor ahol az egyik irányban minden lap oldalában akad a kezed a másik irányban meg simának érzed. Nehéz ezt elmagyarázni, de tegyük fel, hogy igazam van.
Mit lehet tenni, mivel tudok érvelni, mit kérhetek tőle? -
válasz
macilaci78 #92138 üzenetére
Ezzel abszolút egyetértek, de ha nekem kellene beszerezni a tisztítószereket és még gépet is kellene bérelni hozzá, akkor drágább lenne a leves, mint a hús.
Nyilván ha lenne kertes házam garázzsal, akkor szívesen mókolnék ilyesmivel, de most csak eladás miatt nem szívesen foglalkozok ennyire mélyrehatóan a történettel.
-
tlac
nagyúr
válasz
macilaci78 #92096 üzenetére
jaja, azért írtam, hogy a postaládanyílás méretéig mehet valamilyen megoldással
most éppen hirdetek ramot, a 3. képen lévő kis modultartókban is adtam már fel levélként, azzal sem volt gond
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #92065 üzenetére
Itt ha beledöglünk, akkor se megy télen 25 fok alá a hőmérséklet, úgyhogy ez a veszély nem fenyeget
pilóta nem kínai szutyok, de kínai prémiumot (Midea, Gree) se mertem venni, mert itt-ott ijesztő dolgokat írtak. Japánok jók, de hallottam olyat, hogy az olcsóbbak (200k) már annyira nem jók.
Úgyhogy egyik se lett, hanem Dél-Koreai LG. -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #92017 üzenetére
Igen utána olvastam annak idején milőtt elkezdtem berendelni niZn-ből. Elegem volt az alapból feltöltött, máris kifogyott (nyilván az 1.2 üzemfeszültség miatt) NiMh-s szarokból.
A szivacslövők, távirányításos autók, zseblámpák egyenesen kérik a "tuning" aksikat(nyilván zseblámpa izzóknál játszhat az idő előtti elöregedés, de tegye fel a kezét, aki filléres zseblámpát 10 évre vesz).
Xbox kontrollernél lehetne problémás, de van benne saját fesz szabályzó. -
válasz
macilaci78 #91995 üzenetére
8.5k lett volna, amennyiért vettem, de egyik ismerősöm már megvette
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
macilaci78 #91979 üzenetére
Konyhabútor nincs?
-
Orionk
senior tag
válasz
macilaci78 #91916 üzenetére
Köszi a tippeket, csoszogi-nak is.
[link] : Van egy ilyen jégeső ellen védő ponyva. De azt mondják, hogy az igazán nagy jég ellen ez sem véd.
Úgy tűnik, hogy nagy jég esetén biztos védelem, ha bemegyünk parkoló házba, mint pl. az Árkád. -
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #91916 üzenetére
polifoam helyett ajánlom ezt: [link]
15mm-es, vastagabb, mint a polifoam, de szerintem ezek annyira nem védenek, mint egy felfújt matrac, az rugalmasabb meg vastagabb kicsit szerintem. És hát igen a hely, amit foglal. -
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #91911 üzenetére
Láttam olyat pár emberen, gondoltam is, hogy plusz súlynak, edzés végett is jó lenne.
De az plusz réteg és olyan melegem van, hogy még a pólót is leveszem, szóval az nem játszikCorpuscle köszönöm, hasznos ez a térkép. Ennél szoktam inni a futások végén, de ez már messze van menet közben, úgyhogy marad a pálya mellé lerakós víz.
Amióta kipróbáltam a futópályát, csak oda járok. Annyira pihe-puha() a lábaimnak, hogy azután már kifejezetten rosszul esik a beton vagy a töltés.
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #91868 üzenetére
Lámpát szerintem vagy tekerőset érdemes, vagy még inkább világítórudat tartani a kocsiban. Mert az elemes tuti lemerül addigra mikor épp kellene. Vagy szivargyújtóba dughatóst.
Plusz palack víz és papírtörlő. Kézmosáshoz, szélvédőmosó töltéshez, elfolyt hűtővízhez, végső esetben inni.
Plusz ezüst szélvédőtakaró!
Talizmánnak ÖAMTC kártya van a kocsiban, az másik autót is tud idézni ha a sajátot vinni kell! -
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #91865 üzenetére
Maga az erolleraz megvan, limeot próbáltam már. Inkább az 1S teljesítményére/kenyelmere lennék kíváncsi, így a felső sulyhatarhoz közel.
-
veze
őstag
válasz
macilaci78 #91843 üzenetére
hát igen, ha jövöre már nem ellenzéki lesz a polgármester, akkor minden másképp lehet
-
tucsok.
senior tag
válasz
macilaci78 #91783 üzenetére
Az Oskola utcai üzlet már bezárt legalább egy éve.
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #91776 üzenetére
Sztk nem játszik, Erényiben csak szemüveggel foglalkoznak.
Közben foglaltam időpontot az Irisbe. -
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #91773 üzenetére
Ja, akkor relevens volt megint a hsz gyűjtésed
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #91767 üzenetére
Te mesz?
Mikor ? -
Rimuru
veterán
válasz
macilaci78 #91749 üzenetére
+pilóta,
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #91690 üzenetére
Ha már megkaptam ph-s pályafutásom első figyelmeztetését, leírom az én első telefonos/mobilnetes emlékemet, hátha ezt még szabad és nem törlik/bannolnak miatta.
Valamikor általános iskola 8. osztálya lehetett. A K&H akkor promóciózta valamelyik számlacsomagját a fiataloknak egy ajándék Nokia 3210-essel. Sokaknak volt akkor ilyenje, nekem nem lehetett, de ez utólag nem is baj. Én gimiben örököltem meg apám Alcatel One Touch-át.
Persze akkor az már jó ideje használatban volt, elő sem mertem venni a féltéglát a kihúzható antennájával és a kétsoros monokróm kijelzőjével. Ahogy macilaci78 írja, wifi meg mobilnet hírből sem volt. Betárcsázós nettel kezdtük az info órákat általánosban/gimiben. Általánosban 6 gépre jutott egy 54k-s modem, gimiben már 30 gépre.
Mindent 5x kellett legalább betölteni, hogy egyszer meglegyen. Utána jött egy ADSL, az már érezhetően növelte az élményt. Mobilnet fronton a wap volt nekem is az első emlék, de csak azért, mert ha véletlen elindítottad az "alkalmazást" hozzá az arra képes telefonon, akkor olyan gyorsan nyomkodtad a vissza gombot, mint a villám, mielőtt elkezdett számlazni a szolgáltató.
Persze ez még az olyan díjcsomagok idejében volt, amikor csúcsidő, meg csúcsidőn kívüli időszakok voltak aranyáron. Betárcsázós vezetékes net szintén, csak cimboránál volt otthon. Olyankor telefon ugye nuku, meg a Tiszanetes feltöltőkártyával kellett előfizetni. A darabos képbetöltés időszaka volt ez.
De szép idők is voltak azok.
Mikor Woodoo Banshee-t is egy havi fizuért lehetett beszerezni....valahogy akkor még volt varázsa ennek az egész technológiának.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
macilaci78 #91676 üzenetére
Mostmár az Edge is Chrome(ium), óriási különbségek nincsenek.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #91676 üzenetére
Mióta MS feladta a különutasságát és az Edge a chromiumra épül, azóta (és ez éveket jelent) mindez igaz az Edge-re is, annyi külnbséggel, hogy nem google, hanem MS accounttal kell belépni. Én jó ideje mobilon is ezt használom, pont ugyanolyan jó (számomra annyiból még jobb is, hogy a Gugli adatgyűjtésétől a hideg is kiráz) mint a Chrome.
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #91669 üzenetére
tök mindegy mert egyiket sem kaptam meg
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #91664 üzenetére
Azt inkabb hagyjuk...ezt is onnan vettem, eleg paraszt a szaki
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #91585 üzenetére
Pont ezért lenne ideális egy ilyen szolgáltatás Szegeden. Kicsi távolságok, sok bicikliút (a minőséget hagyjuk). Ha jól választom meg az útvonalat, Felsővárosból 7-8 perc alatt a Kárász utcán vagyok (lámpákkal együtt). Ezzel szemben a tömegközlekedés nem a legrövidebb úton megy, várni kell rá, a menetrend kusza és lehet át is kell szállni. Egyedüli előnye, hogy esőben nem ázik az ember (bár én áztam már meg troliban
).
Sajnos szerintem ott fog elbukni a dolog, hogy drága lesz, a pesti árakkal itt nem lehet egy ilyen szolgáltatást üzemeltetni. Ellenben, ha mondjuk -30% lenne, na az már elgondolkodtató lenne. Jah és persze az eloszlás is számít.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
macilaci78 #91588 üzenetére
na jó, Jatezás után hazamenni vele tényleg nem rossz ötlet. ha egyedül vagy és találsz egyáltalán a közelben
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #91585 üzenetére
Itt már eleve sz.r helyre van kirakva, tisza lajoson úgy rakták le őket hogy hátulja belóg az úttestre,
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
macilaci78 #91508 üzenetére
Van már fúrt kút, csak elromlott benne valami a földben, a kútfúrók szokták javítani
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #91490 üzenetére
pont elég lett volna a kérdésre válaszolni.
ShadowX:
ide is a szetávtól jön, meg geo kutat is fúrtak egész közel
de minden hiába, a logikus fürdés időben..gyalázattisn:
nem is tudtam, h te is a környéken lax -
válasz
macilaci78 #91480 üzenetére
Velem biztos nem
(meg már az a 160-as vinyó amit akkoriban elraktam "felajánlásra" is elévült) -
válasz
macilaci78 #91470 üzenetére
Köszi, közben megoldottam egyedül valahogy
-
válasz
macilaci78 #91470 üzenetére
Én már letettem a "szervizes csavarhúzómat".
-
pulutodurumo
őstag
válasz
macilaci78 #91434 üzenetére
Erre az a megoldás, amit a telefonok esetén már alkalmaznak. Az alkatrészek egymáshoz vannak kódolva, két tök egyforma, sosem használt készülék közt sem tudod cserélni a komponenseket. Azért ez egy laptop esetén elég kényelmetlen lenne. Kitörne a parasztlázadás - jogosan - hogy nem tudok RAM-ot bővíteni, meg nagyobb SSD-t berakni.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
macilaci78 #91431 üzenetére
Azellen nemvéd. Kérem kapcsojjaki...
Vagy ott a TPM, de az "csak" a lemezen lévő adatokat védi. -
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #91418 üzenetére
Ok, feladom, ez mióta lett konteós covid topic?
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #91418 üzenetére
Pontosan.
És mire jó még a magas esetszám?
https://hvg.hu/itthon/20210421_veszelyhelyzet_meghosszabbitas -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #91407 üzenetére
Amennyire tudom, a covid egy influenza típusú vírus, az esetleges ismétlő oltásra azonos okból lehet szükség: a mai védőoltás nem biztos, hogy a holnapi mutánsok ellen is védelmet nyújt.
nem. a covid nem influenza tipusu virus, hanem koronavirus. natha formajaban mar sokan talalkoztak vele. es az influenzaval ellentetben a kulonbozo torzsei keresztimmunitast adnak, ezert IS van az esetek nagy reszeben enyhe/tunetmentes lefolyas.es nem biztos, hogy vedelmet nyujt, de valoszinu. ha tulsagosan mutalodik a tuskefeherje (hogy ne ismerje fel az immunrendszer), akkor nem tud kapcsolodni az ace2 receptorhoz a tudoben. legalabbis ezt irta valamelyik okos
aztan majd meglatjuk.Engem Astra Zenekával oltottak, egy kör, a 2. adagot június 30.-ra írták, de a bánat tudja, mi lesz még addig.
engem is. 90 napig magas antitestszintet es jo vedelmet biztosit. kb. 70%-os vedettseget ad a tunetes covid ellen, ezt a booster oltas majd feltolja 83%-ra. korhazba, koporsoba valszeg mar nem kerulunk. -
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78 #91397 üzenetére
Na, megjött a saját védettségi migazolványom, nincs rajta érvényességi idő.
A QR kód az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér honlapot nyitja meg, ami a kártyabirtikoshoz rendelt adatokat tartalmazza: név, oltás dátuma, védettség (SARS-CoV-2), okmány azonosító és a kártya érvényessége.
A kártya érvényességnél nem látok lejrati időt, csak hogy a lekérdezés időpontjában érvényes-e a kártya.
A vakcina típusát sem látom.Gondolom, így digitálisan egy gombnyomásra lehet érvényteleníteni, vagy újra érvényesíteni a kártyát.
Amennyire tudom, a covid egy influenza típusú vírus, az esetleges ismétlő oltásra azonos okból lehet szükség: a mai védőoltás nem biztos, hogy a holnapi mutánsok ellen is védelmet nyújt. A vakcinákat is folyamatosan fejlesztik, ahogyan a kórokozók is fejlődnek. Teljesen eltűnni sosem fog, csak megtanulunk együttélni vele, mint az influenzával. A sok védőoltás a nyájimmunitást szolgálja, hogy újabb hullám, járvány ne alakuljon ki.
Komoly dolog a koronavírus, de szerintem nagyobb a füstje, mint a lángja. Sok az egymásnak ellentmondó informció, kicsit a fejetlenség és a pánik. Persze a politika sem maradhatott ki.Engem Astra Zenekával oltottak, egy kör, a 2. adagot június 30.-ra írták, de a bánat tudja, mi lesz még addig. Viszont az oltást követő pár napban a rádióban hallottam az AZ körüli történésekkel kapcsolatban, hogy az első és második oltásnak nem kell azonos gyártótól lennie, esetleg még azonos technológián sem kell alapulnia, illetve hogy a későbbiekben újabb oltások is kellhetnek. Azt is mondták, hogy aki már egyszer átesett a fertőzésen az oltás előtt, annak felesleges az oltásból mindkét fázist megkapnia.
Kollégám édesapja (70+ éves) 2-3 hete hunyt el elvileg koronavírusban. Decemberben kórházba került igazoltan koronavírus fertőzöttként, kijött, majd kapott 2 kör oltást és március végén újra koronavírussal került kórházba. Hogy ebből mi az igaz és mi a hivatalos, azt nem tudom, szkeptikus vagyok. -
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #91397 üzenetére
Megelőztek.
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #91355 üzenetére
Hát ez az
ezt így sehogy se lehet bizonyítani.
De arra nincs valami külön passzus, hogy esély sincs ilyenkor követési távolságot tartani?Krogoth atya ég
1 évre elvenném a robogós jogsiját ezért. Ha visszaeső, 5 évre.
-
sarkanyolo2
őstag
válasz
macilaci78 #91335 üzenetére
-
sarkanyolo2
őstag
válasz
macilaci78 #91330 üzenetére
Levágja a biztosítékot. Szerintem a rezonártor reccsent meg. A forgató biztosan rendben van, ha tudja használni, akkor az övé.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
macilaci78 #91324 üzenetére
Jól mondod. Iparban törik az üveget. Megkarcolja a CNC asztal, aztán kézzel, szerszámmal letörik. Ha ezt edzett üveggel csinálnák, csak morzsa maradna.
-
Soja
aktív tag
válasz
macilaci78 #91324 üzenetére
Ezt nem tudtam, oké, köszi
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #91319 üzenetére
Hogy micsodát?
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #91317 üzenetére
A gyereksírás az egy roppant kétélű dolog sajnos, erre azóta jöttem rá igazán amióta lett egy.
Azt a fajta gyereksírást én is utálom, amikor a szülő nem foglalkozik a gyerekkel, had' ordítson jelleggel. De az a gyereksírás, amikor jön a foga, stb...na az ellen nagyon nehéz tenni. Ha ilyesmi van mi is azonnal ketten ugrunk, hogy mihamarabb véget érjen.
Persze értem én a másik fél véleményét is, hogy nem ő kérte, hogy én vállaljak gyereket.
Szex hangja meg...hát azt már mi is hallottunk, de nem igazán foglalkoztam vele, mert szó szerint pár perc és vége volt.
Viszont cimboráméknál....mintha pornót forgattak volna egész nap. Fel is vette, mert nem akartam elhinni.
-
válasz
macilaci78 #91307 üzenetére
Erről jut eszembe,hogy évekkel ez előtt amikor autót akartunk venni a szomszédos faluban találtam is egy kevés km-es nagyon jó árú autót.Amikor felhívtam a tulajt szencségelt,hogy egy rosszakarója feltörte a használt autós fiókját és szabadon írogatta át az árat és egyéb adatokat.
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #91281 üzenetére
Régi ötletem kandikamerás tréfaként, kitenni egy boltban egy rétegű "zacskó" tekercset. Vagyis csak egy fólia lenne, a zacskó mintájára.
Aztán felvenni ki meddig próbálkozik. -
válasz
macilaci78 #91281 üzenetére
Ha a zöldséges részhez közel vagyok, mindig keresek valami nedves zöldséget/gyümölcsöt és az ujjbegyeimet benedvesítem
Néha furcsán néznek rám, de még mindig jobb, mintha az ujjaimat nyalogatnám.
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #91247 üzenetére
Akkor kell aljzatkiegyenlítő. De tudsz jobb megoldást a PVC helyett, amit én is le tudok rakni és még tartós is?
sss+tlac: C2D előtti celeron + 512 MB ram-ra Puppy Linuxot raktam. Gyors volt, de wifi adaptert nem tudtam feléleszteni. LAN-on youtube 480-as tartalom AKADT. Tettem rá egy XP-t, kevesebb erőforrást evett, a wifi adaptert megtalálta és a 480-as videó nem akadt.
Hát erről ennyit4ron előszoba+konyhában járólap van szerencsére (igaz az meg randa zőőd'
).
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #91251 üzenetére
Meg is erdemli, aki azt fel akarja szedni..
( ismeros felszedte es "fasza" lamináltat rakott le...mert asszonynak nem tetszett a regi...) -
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #91232 üzenetére
Olyannal nem vitázok, akinek ez a munkája.
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
macilaci78 #91209 üzenetére
Jó ötlet!
-
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #91189 üzenetére
hát... ha nettó fizetés évi 4, akkor a másik 4 meg a munkavállaló utáni adók és járulékok. Plusz a cég. Ennyi erővel, ha csak az éveket akarja letudni, akkor azt hiszem direktben is befizetheti a hiányzó jogviszony évekre a tarifát az államnak, hogy kiváltsa mondjuk azt az 5 évet a 100% nyugdíjhoz, ami hiányozna. Lehet jobban jön ki, mintha eléget évente 4+ milliót adókra. Vagy a másik opció, ha lesz még akkor kata, akkor abból a magasasbb díjasat fizeti és nem csinál semmit, az is 100% nak számít és évente 12*75 + 5 + 50 = 955eft.
Aztán összeg számításnál meg számít hogy mennyit "keresett". Ott lehet metekozni hogy éri meg. Tippre nem azzal hogy több millió adót eléget hogy töredékét visszakapja.
-
válasz
macilaci78 #91187 üzenetére
A kérdésem teoretikus volt. Van állásom és még sok évem a nyugdíjig. De pl. az USA-ban ezek a dolgok sokkal definiáltabbak. Ott nem kell pont a korhatáron elmenni nyugdíjba. Ha valakinek van megtakarítása az nekifoghat a világjárásnak hamarabb.
Tudom, hogy "normálisan" hogyan számolják a nyugdíjat.
A kérdésem, hogy van-e legális vagy szürke módja, hogy mondjuk 60 évesen leXarjam a napi reggeli kelést, meg a rendszeres bejárást és 65 évesen mégis megkapjam a rendes nyugdíjamat. Addig meg valami csökkentett összeget amit magam kiegészítek.
Az 5 évhez kellene kb. 5x4 mFt. Természetesen ezt össze kell rakni előtte. De ha 5 évig munkanélküli vagyok akkor ezek jócskán megvágják a nyugdíjamat is majd 65 évesen.
65 évesen megyünk nyugdíjba és ~73 év a várható élettartam. 8 évről beszélnek amihez - még az aktívabb állapotomban - hozzáadnék 5-öt. -
pulutodurumo
őstag
válasz
macilaci78 #91155 üzenetére
Árban dobogós, de értéke 0. Nullával meg nem osztunk.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest