Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz pilóta #92583 üzenetére

    És hány kamerát szereljen a kocsiba? Klasszikus menetrögzítő kamerákat a szélvédőre szoktak szerelni, 170°-os látószögük van. A pro júzerek raknak hátra is.
    A tükörtől a hátsó lökhárítóig nem látnak, holt terük van. Csak azt látják, hogy valaki közeledik az autóhoz, majd az ugyanazon oldalán a másik kamera távolodni látja. A két esemény közt eltelt időből lehet arra következtetni, hogy megállt-e a kocsinál, de lehet, csak a cipőjét kötötte be.
    Vesz még annyi kamerát, hogy az oldalsó holt terek megszűnjenek, így az ablak vonaláig látni mindent, de még így is meg lehet húzni a kocsit anélkül, hogy a kamera konkrétan rögzítené.

    A személyiségi jogok és a GDPR világát éljük, vagyis mit kezd a felvétellel? Mármint ebben az országban.

    Nem autós sztori, hanem irodai szarkánk volt régen. A kamera akkor még nem folyamatos videót rögzített, hanem pár képkockát. Megvolt a kép, ahogy az elkövető a fiók felé nyúl, az is, ahogy elhúzza a kezét, de az a konkrét képkocka, amikor a fiókban volt a keze, nem volt meg, a rendőrség pedig bizonyíték hiányában lezárta a nyomozást.

    Az sem biztos, hogy szándékos károkozás történt. Gurulós bőrönd, utazótáska cipzárja is karcol. Persze igénytelen paraszt, aki erre nem figyel, de nem szándékos. Nálunk is heringek módjára állnak az autók, keskenyek a parkolók, van, hogy a saját autómba se tudok beszállni. Valahogy elérem a kéziféket akár az anyosoldal felől és kitolom annyira, hogy be tudjak szállni. És a kukások is a kocsik közt kihúzzák 3 lépcsőház kukáit ezen a szakaszon.

    Nem azt mondom, hogy felesleges szélmalomharc, de az egyszavas "kamera" megoldásnak nem elég. A megfelelő biztosítás is lehet egy ötlet. Ha rendbe teteti a kocsit és kifizeti a biztosító, akkor is ott lesz a fújt elem, a rétegvastagságmérő megmondja és eladáskor már hátrányban lesz, mert hajlamosak egy kalap alá venni a törött-javított autókkal. Na meg ahhoz olyan értékű autó is kell, hogy egy ilyen biztosítást megérje fizetni.

    Orionk: költözz el, vagy vegyél, bérelj garázst, vagy parkold a kocsit szellősebb parkolóba, esetleg párhuzamosan parkolj merőleges helyett.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák