- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
takitibi
tag
válasz
proper #79718 üzenetére
A tények: lejárt a 2016-os hűségideje 2 hete. A gond: Cimbora vette angliában, ő most s9-et, én meg tőle az s7-et. Mindene megvan. Vásárlási számla az EE-től, garancia papír, tokkal vonóval.
Innentől hogy lejárt készülék, miért lenne törvénytelen, ha a szolgáltató is megteheti kérésre?
A gondom az, hogy semilyen magyar SIM-et nem fogad el, hálózatfeloldó kódot kér, és bár felhívtuk az angliai EE-t és megígérték, hogy 72órán belül "távolról" feloldják a tiltást, a cimbi SIM kártyája már az S9-be van ott, ez meg itt Szegeden, az S7.
Hiába küldenek sms-ben neki s7 aktiváló script kódot, az nem fog lefutni, mert...
Hát ez a gondom. -
DarkByte
addikt
válasz
proper #77338 üzenetére
Ismerős is mondta most, hogy futárnál tudok kártyával fizetni. Erről sem tudtam még eddig.
Ez mennyire elterjedt? Minden futárcégnél van? 300-400 ezer forintnak már az ATM felvétele sem egy kis összeg, de kártyával fizetve a futárnál még rendben lenne.sss: sajnos én úgy láttam a szegedi üzletek árban nem tudnak versenyezni a nagyobb Budapestiekkel. De majd azért ha odajutok hogy rendelni fogok, akkor érdeklődni fogok itt is. Igazság szerint nekem most a futár előny, mert majdnem komplett gépet akarok venni, és logisztikában előnyösebb hogy házhoz hozzák (cserébe össze kell beszélni a futárral hogy otthon legyek, de szerintem megoldható lesz).
-
Rick4
félisten
válasz
proper #77157 üzenetére
Szeged északi szélén a t-home-nál már van az új 250/20-as csomag, 3800Ft-ot fizetek érte, és totál stabil, szinte bármikor megy a 240/20, meg fölötte, a szüleimnek az Űrhajós u-ban van digi, a 200/100-as csomag, bármikor mérem, ez nagyon csak elméleti sebesség, és jó, ha 120/40 van, esti csúcsban még annyi sem.
t-home most:
És normális gép, normális router, kábeles kapcsolat....
-
-Tsaba-
tag
válasz
proper #77157 üzenetére
Nekem is hasonlóak a tapasztalataim mint Agyasima-nak. Tréhome sokáig, aztán elkezdett rendetlenkedni (hol a tv, hogy a net), sokáig nem kérleltem őket mert lejárt a hűség és váltottam Invitelre. Aztán nem sokkal rá jött a Digi, az Invitellel ugyan nem volt különösebb baj, de azért a Digi olcsóbb (főleg hogy nekem nem kell minden tv-re setopbox), és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
proper #76593 üzenetére
A kereséskor a beltéri lépteti a transzpondereket, és ezáltal a kimenő feszt is fogja változtatni. A tévén nézed, hogy melyik TP-n keres épp, és ott lesz a freki mögött, hogy H vagy V (horizontál- vertikál), előbbinél 18V körül, utóbbinál 13V körül kell mérned, mérheted a beltérin is, és a fej mellett a koax végén is. Ha ez megvan, és mindenhol jó, akkor még mindig lehetne tuner probléma, de annyira nem bonyolultak az ilyen cuccok, ha nem megy fel a fejtáp, akkor jel se lesz. Ha fejet cseréltél, és továbbra sincs semmi, akkor lehet még a koax, de azzal mi is történhetne, ha nem krimplelt, hanem csavart f csatlakozó van a koax végén, talán egy árnyékoló szál érhet a koax közepéhez, és akkor szintén nincs fesz, de más nem lehet.
-
Rick4
félisten
válasz
proper #76591 üzenetére
Multiméterrel mérd meg, hogy az LNB-hez menő csatlakozón van-e 13V-18V, akár az is megtörténhet, hogy csak az egyik polár van oda, szóval bekapcsolt beltérinél multiméter rádugva, és csatornaváltogatás sorban, ide- oda kell ugrálnia a mérhető értéknek. Szerintem beltéri, vagy csak a tápegysége. A satfinder is ezzel a fesszel működik, szóval ha nem mérhető semmi, az bekötve meg se fog nyekkenni.
-
Rick4
félisten
válasz
proper #75584 üzenetére
Nincs baj az asztalosokkal, akikre te gondolsz, az asztalos végzettségű bútorgyártó lesz.
Asztalos az, aki igazi fából igazi bútort gyárt, és főleg legyen neki szárítókamrája, meg ugyanilyen fája még vagy 50 m3, és máris piacképes a dolog, szélezve, ágazva, hántolva éri a 10 ezret m3-enként, kitermelés előtt 1000 m3-es mennyiségben 20 ezer/m3 körüli a jó ár. -
quailstorm
félisten
válasz
proper #74204 üzenetére
Németből behozott, esőn ázott Hammerite-tal javított Hattrick akármicsoda. Schimano marokváltós, markolatok se egyformák. Szóval ilyen ultragány.
Az a legnagyobb baja a fentieken kívül, hogy acélból van és kuuuurva nehéz. A 45 kilómmal egy ~15 kilós jószágot terelgetni 5-8 kilós puttonnyal a hátamon akár mindjárt izgalmasabb.
Sose mértem le, nem tudom pontosan mennyi, unokatesóm viszont pillekönnyű országútival tolja, de be is hozza lakásba, nem meri kint hagyniEgyébként nem magamtól találtam ki hogy nehéz vezetni, vagy itt olvastam a bringás topicban vagy máshol, ezt az egyensúly dolgot. Kívülről se jó nézni ahogy megyek vele állítólag, főleg ha lassan kell menni, mert nem bírom megtartani. Még Cegléden vettem 7 éve kb.
-
lorcsi
veterán
válasz
proper #73780 üzenetére
az autó 2/3-a rálóg a fűre..ami szerintem a közteresek igencsak bírságolnak
főleg hogy bőven van parkolóhely..csak mocsok lusta volt keresni#73781:
nem az h nekem fáj..de ez is kb. olyan mint amikor te panaszkodtál, hogy a szomszéd vendége a házad előtti zöldön állt meg. ott sem volt tiltó tábla, csak neked fájt. -
sss
őstag
válasz
proper #73167 üzenetére
Mostanában nálam is hasonló gondok vannak (szintén T), habár sztem nálam van a hiba, mivel gyakran a gép és a router között is már csomagvesztést látok. Viszont ha átdugom a kábelt egy másik gépbe, azzal meg tökéletes. Aztán teljesen random mód egyszer csak megjavul a problémás gép is.
Igen, modem restart/reset megvolt, a gépen meg ipconfig release/renew, hálókártya sebesség állítgatás, google dns, hálókábel ki/bedugdosás, win csoda hálózati javító stb.
-
azbest
félisten
válasz
proper #73167 üzenetére
ahogy láttam, némelyik eszköz lehet fordított sorrendben választ a listáról, hogy melyik dns szerver legyen a kettő közül, amit kínál. Lehet egyszer az egyik, aztán meg a másik rohadt le. Értelmes esetben ha nem ér el valamit az elsőn, akkor a másodikon kéne próbálkozni talán, de lehet hülye választ kapott és nem próbálta.
-
csoszogi
tag
válasz
proper #72392 üzenetére
Igazabol csak koltoi kerdesnek szantam, meg arra felhivni a figyelmet, hogy mennyire fura a magyar, legalabbi szerintem. Anyukam 64 eves, es mar o is vagy 30 eve lecserelte ezt a tipusu gepet. Akkor ki? A 70-80-as korosztaly
mondjuk jobb ha hallgatok a 20 eves Opelemmel, es en is azert nem cserelem le, mert minek mikor jo meg, habar ha bedoglene vegleg nem 20 evest vennek.
-
csoszogi
tag
válasz
proper #72378 üzenetére
azt is irtam lehet valahol van 1-2 rossz vezetk a hazban, az okozza a problemat. Marmint az otthoni vizest. Erre is volt tobb otlet, mit lehetne csinalni. Mondjuk ami a legegyszerubb, kulonbozo helyeken inni csapvizet: ha azoktol nincs baj, akkor csak a hazban levo vezetekekben lesz valami gebasz...
Egy vállalkozó a minel nagyobb haszon remenyeben a legolcsobb cuccokkal dolgozik, nagy cegnel se dobjak kia lejart cuccost, bedaraljak, vagy egy kis ecetes viz csodakra kepes...Persze nem mindenki, de angy atlag szerintem igen...
Szakember kell ide az nem vitas. De kell lenni egy akaratnak is, hogy akarja a valtozast, hogy ebbol kilepjen.
Mas: a kokuszzsirt en is hasznalok, szerintem is okes.
En sokat sutok otthon mostanaban, kulonflele liszteket hasznalok, de nagy elterest nem tapasztaltam. Ami viszont igaz: minosegibb termekeket nyugateuropaba viszik, mert tobbet lehet kapni erte ott. En is ugy csinalnam. Egyszer egy tojasos ember nyilatkozott, mikor kerdeztek, miert van sok S-M meretu tojas itthon? Azt mondta ez kell ez fogy, a minosegibb tojasert a magyar nem fizetde nem gond, Nemetorszagba meg kell.
-
kovaccss
tag
válasz
proper #72366 üzenetére
Nincs igazad, lásd a többi üzimet ma. Csak nem csinálom az értelmetlen dolgokat, amik nem érik meg a belefektetett munkát, meg nem erőltetem a lehetetlent. 40 év alatt sokmindent láttam. Falun nőttem fel, tudom mivel jár a kerti munka (zöld és szemes bab, borsó, répa, zöldség, krumpli, saláta, paradicsom, paprika, karalábé, karfiol, káposzta, eper, málna, gyümölcsök az almától a cseresznyéig, néha dinnye is), meg az állattartás (tyúk, pulyka, disznó, kacsa, kecske), az előbb részleteztem a 72369-ben. Iszonyú munka volt egy 4 tagú család számára (a munka nagy részét nekem kellett csinálnom) biztosítani az egész évre szükséges kaják egy részét (aminek a nagy része zöldség volt), mert így is sokmindent boltban kellett megvenni, mint a kenyér, stb..
Felejtsd már el a halat, ezt el is hagyhatnám, azért kell, hogy változatosabb legyen a kaja, és egyek egy kis ADEK vitamint is. Most meg hogy egy kis húst is egyek, mert a vacsiban nincs hús. Helyette nem akartam 4. túrós kockát venni.
Mindenki kipróbálhatja milyen ásványvízben főzni, hajrá. Írjátok meg ki bírta megenni a kaját. Mert a csapvíz felejtős inni és főzni is. Csak WC lehúzásra jó, igazából még mosogatni és mosni se szabadna ezzel.
Nem én döntöm el mit eszek, hanem a gyomrom. Ha nem is egészséges a kaja, de meg tudom enni, akkor ezt fogom enni, és kész. Hiába akarok egészségesebb dolgokat enni, ha a gyomromnak nem tetszik, vagy eleve nem szeretem, mert pl. tökfőzelék.A tom burgert néztem most, messze vannak, Jókai, meg Retek u. Amúgy meg ebből az 1600 Ft-osból 2 kéne, hogy elég legyen. Ez hol olcsó? [link] Persze, van 5 dolláros is, csak az a baj, hogy a dollár 280 Ft. 5 dollár = 1400 Ft. Még ha 1 elég is lenne, akkor is drága lenne 1 evésre.
-
Rick4
félisten
válasz
proper #71764 üzenetére
Egyébként át szoktam autózni, csak jobbára bevásárlás miatt...
Mikor megnyílt, gondoltam kipróbálom, többször tankoltam is ott, de mivel rendszerint fix tempóban, fix távokat járok (amiben van 180 km pálya is) és a fedcomp is elég pontos, láttam, hogy a 20Ft árelőny elpárolog a 7 decis túlfogyasztással, (5.5-ből lett vele 6.2-6.3, megint shell-t tankolva megint 5.5 lett) úgyhogy inkább hagytam, menjen csak bele a jó kis shell gázolaj, jó volt az akkor is, amikor 420 volt literje, akkor jó lesz a 350-nél is...
-
-
Rick4
félisten
-
Vesztor87
senior tag
válasz
proper #70110 üzenetére
Benzines autóban gondolkodunk, alsó közepes méretben, vagy kis kategóriában. Néztünk Cordobát, Astrát, Fabia kombit. Legyen 1,4-es 1,6-os motorja, klímája, 2 lufi min. Ennyi. És ne legyen rozsdás ha lehet
csoszogi: igen, két hete ezzel meg a hahuval kelek fekszem
Rick4: köszi, de nagy is meg dízel is
-
-
-
-
Agyasima
őstag
válasz
proper #65445 üzenetére
Nem tettem még bele. Nem is szándékozom személyesen ilyet tenni.
Nem annyira értek hozzá, ezért is kérdeztem. De ehelyett csak fikázást kaptam.
A GM gyári olaja ennyire hitvány lenne? Ha igen, miért felel meg a BMW és a VW egyes szabványainak is? Nem kéne ezeknek a gyártóknak kézzel-lábbal tiltakozni, hogy a szabványaikat vegyék le az olaj tulajdonságai közül?
Akkor a kérdés: AceaA3/B3 szabványnak megfelelő 5w30-as olajból milyet érdemes venni?
johnny82 Az olajat hamisítják. De attól még, hogy a hamis olaj kaka, az eredetinek még nem kel annak lennie. Ez ellen lehet azzal védekezni, hogy biztos forrásból vásárolsz. Aztán persze azzal is pofára lehet esni.
-
_Petya_
őstag
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 1 / 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V50 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V3 - i5-10400F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V2 - i3-14100F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Bitmain Antmimer K7 63.5th ckbminer
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest