- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #100028 üzenetére
Épp be akartam írni melyik Aliexpresses adapter és BIOS kell hogy bele tudj (mármint a vevő) tenni normális SSD-t.
Hát ebbe sajnos semmilyen, mert beforrasztott chipes és nincs foglalat. -
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #99782 üzenetére
Kb 1 óra nekem a munkábajárás egy irányba tömegközlekedéssel, erre BT fülhallgatót használok. Szóval ez túl sok...
Viszont most egy Xiaomi Air Buds 5-re váltottam, bekapcsolva az aktív zajszűrést olyan zen csend van a munkahelyen zenehallgatás nélkül is, hogy nem hittem el! Az utca zaja, bent a fan coil ventilátorok, semmi! Kb 20-30%-kal alacsonyabb hangerőn hallgatom a zenét, mint korábban és akkor sem volt hangos. Amikor letettem magam elé az asztalra a fülest, nem minden zeneszámot ismertem fel egyből...
-
-
pulutodurumo
őstag
válasz
SirRasor #99764 üzenetére
Fülhallgató van itthon rengeteg, azokból meg is van a kedvenc. Van egy Tempotec Sonata donglim, arról bőven jól szól balanced módban. Nem egetverő a különbség, de azért hallható a többi cuccomhoz képest. De a Hifimanen azt érzem, hogy nem elég neki igazán semmi, ami itthon van. Nem szoktam hangosan hallgatni semmit, de ennél csak akkor jön a bugi, ha kapja a kakaót.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
SirRasor #99720 üzenetére
Nem kapcsolt be a gép éjszaka. A munkám végeztével start->főkapcsoló->frissítés és leállításra mentem. Viszont a frissítés után vélhetően nem kapcsolt ki. Majd reggel munkakezdéskor egy lemerült gép fogadott. Most pont nem kellett mennem vele sehova, de ha mennem kellett volna vele valamerre, ahol esetleg nincs áramellátás...az szívás.
-
DarkByte
addikt
válasz
SirRasor #99713 üzenetére
Pedig pont ezt csináltam pár napja, és működött.
A Ventoy által kreált első partíciót ahova az iso-kat rakod, azt nekem se engedi írásra mount-olni a Clonezilla ha Ventoy-ból lett indítva. De az extra 3. partíciót aminek kihagyja a helyet ha kéred install-kor és neked kell megformázni, azt igen.
Egy 256GB-s Transcend USB SSD-vel csináltam.
Azt nem tudom számít-e hogy UEFI vagy Legacy BIOS módban használod a Ventoy-t, én előbbivel használtam az X270-en. -
DarkByte
addikt
válasz
SirRasor #99711 üzenetére
Ventoy marha jó cucc. Főleg mióta rájöttem lehet kérni hogy hagyjon ki plusz partíciónak helyet. Így pl. Clonezilla-t beboot-olva a backup-ot is rá tudja írni ugyanarra az USB drive-ra amiről boot-olt; az a plusz partíció írhatóként mount-olható.
(viszont a Clonezilla-t ugyan ne host-olják már Sourceforge-on 2024-ben..)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #99704 üzenetére
Hu-Go köteles útszakaszon az útdíjat megfizetve közlekedhet, kresz szerint várakozhat arra alkalmas parkolóban.
Nem kell a szöcskének járatnia a motort, elég, ha a hűtős pót generátora jár nyáron egész éjjel, mikor mindenki nyitott ablaknál alszik.Öcséméknél lakó-pihenő és fizető övezetben emelőhátfalas 7,5 tonnás teherautó parkol rendszeresen. Ott lakik a tulaj, megkérte rá a várakozási hozzájárulást és ennyi.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #99688 üzenetére
Sg.hu - Az emberek nem tudják hogyan kell a chatbotokat használni
A haszontalan AI funkciók helyett inkább a UI-ra helyezhetnének végre hangsúlyt, hogy az rendbe jöjjön. Én ugyan teljesen jól elvagyok vele, de az irányt nem tartom jónak. Mármint, hogy pakoljuk be az újabb és újabb haszontalan funkciókat, miközben az UI a mai napig nem 100-as, de legalább egyre kevésbé lehet személyre szabni. Ami szintén nem zavarna, ha annyira jó és hibátlanul letisztult lenne. -
DarkByte
addikt
válasz
SirRasor #99675 üzenetére
Amit martonx ír, én is szeretek kipróbálni új dolgokat. Habár most már ezt szoktam késleltetni az első service pack-ig, vagy Linux esetén az első .1 release-ig.
Illetve Win11-ben vannak extra dolgok amik 10-ben nincsnek, pl. WSL2 feature-ökből se kapott meg mindent a Win10-es verziója. (egzakt most nem tudom mi volt az, valami fájlrendszerhez kapcsolódó)Alapvetően nincs baj a Win11-el, csak egyre több dolog miatt jobb lenne a Linux elsődleges OS-nek és csak alkalmanként Windows. Pl. machine learning és AI dolgok jobban mennek és könnyebb beállítani Linux-on. Docker natívban van a kernel felett Linux-on és nem emulálva.
Elég specifikus az esetem mert nem tipikus home user vagyok, inkább ilyen power user developer szemszögből. Játaszni használom legkevesebbet a gépet, sokkal jobban szeretek agyalni és kipróbálni dolgokat. Összeraktam egy bika gépet tavaly, de a legtöbbet az AI képgenerátorokkal és LLM-ekkel játszom, igaz az bőszen kitekeri.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #99675 üzenetére
Early adopter vagyok, szeretem kipróbálni az új verziókat. Egyébként Win 11 után idén év elején kaptam egy céges Win10-et, ami itt-ott szarabbul nézett ki, illetve olyan fapados érzés volt Win11 után. De nem volt kibírhatatlan, csak bénácska. Konkrét példákat így fél év távlatából már nem tudok.
-
-
válasz
SirRasor #99659 üzenetére
Hiába gúnyolódsz, volt ismerős akinek 1 hónap után kiírta a Win, hogy regisztrálja, efféle olcsó licenc-el. Ott is írták, hogy ha nem sikerül a licenc ingyen küld másikat, de egy hónap múlva már nem volt sehol, hogy küldhessen. Persze akkor sem dőlök a kardomba, csak érdeklődtem a tudós uraktól.
#99658 DarkByte : Hol ettél te utoljára pizzát?Tán még mélyhűtve se kapsz ennyiért.
Amúgy pont arra kell amit írtatok. Már évek óta Linuxon vagyok, de virtuálban hordozom linuxról-linuxra azt az egy Win10-et, amit spec esetekben használok. Előtte a 7-est, előtte az XP-t. (még megvannak az image-ek
)
-
DarkByte
addikt
válasz
SirRasor #99659 üzenetére
Tippre QEMU-val meg lehetne trükközni, hogy mindig ugyanazt a hardware ID-t lássa és akkor lehet hurcibálni. De csak tippelem, nem olvastam utána
Win11-el egyetértek, érik a gondolat nekem is hogy átállok Linux-ra, és csak VM-ben tartok Windows-t, ha nagyon kell kéznél legyen.
-
válasz
SirRasor #99655 üzenetére
Ez biztos jogtiszta? Nem lehet olyan, hogy afféle tömeges licenc amit később kinyír a MS?
Pl. ennyiért már a virtuális Win10-emet is megérné jogtisztává tenni, sőt 11-re javítani. (Már ha ez javításnak számít)
Amúgy ha a virtuális gépem jogtiszta win, és a fájlt hurcibálom hostról hostra, akkor is tudja, hogy új a gép alatta és új licenc kell neki? -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #99493 üzenetére
A keresetem köszöni jól van, de az asszony egészségügyben hobbizik (van aki ezt munkának hívja), 4 gyereket tartunk el, így az egy főre eső bevételünk kevesebb, mint az egy gyerekes tanár + titkárnő házaspár testvéreméknél.
Mióta vannak napelemek a lakás tetején és napi statisztikákon látom, hogy mennyire bődületesen sok áramot fogyasztunk, elkezdtem odafigyelni erre is. Persze én hiába figyelek oda, ha az asszony és a család továbbra is lendületből bassza ki a pénzt az ablakon (mondok egy példát, nappal termel a napelem, az asszony meg éjszaka bekapcsol egy mosás + szárítást, és nem érti meg, hogy miért kellene mindezt nappal csinálni).
Az itthon lévő immár 3 asztali gép (hm inkább 4, ha a ryzen 5600G-s szervernek használt gépet is ide számolom) fogyasztásának optimalizálásával a grafikonokon érezhető javulást lehetett elérni a nappali fogyasztásunkban. Legdurvább a fiam gépe volt az RX 6700 XT-vel, amit amikor bekapcsolt hirtelen több mint fél kW-tal megugrott a fogyasztásunk. Ez most lement 300W alá. Az én előző gépem fogyasztása is erősen csökkent az RTX4060-nal, míg a harmadik gép az integrált GPU-s Ryzen 9600X-es munkás konfig, meg csak fényen él, kevesebbet fogyaszt mint az előzőleg munkára használt intel 13. gen Dell laptop. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #99489 üzenetére
Igaziból most még mindenki csak találgat. Félre ne érts, kicsit se vagyok Amd ellenes, csak ami a saját tapasztalataim szerint szar, arról nem akarom meggyőzni magam, hogy nem szar.
Én lennék a legboldogabb ha az új generációs amd gpu-k végre nem csak benchmarkokban, és árban, meg elméletileg lennének versenyképesek, hanem valóban, minden téren a gyakorlatban. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #99485 üzenetére
Ha tényleg ilyenek lesznek a fogyasztások, akkor az szomorú lesz, vagy bődületes nagy (50+% 4060 vs 5060 esetében pl.) kell, hogy legyen az előrelépés teljesítményben.
Végülis, ha a leendő 5050 100W-ból hozni fogja a 4060 teljesítményét (netán még egy leheletnyivel gyorsabb is lesz), én már akkor elégedett leszek.
A pirosakat már teljesen leszarom, majd amikor mindenhol azt olvasom, hogy jók az AMD kártyák, jók a driverek, atomstabil rajta minden, minden játékot a papírformának megfelelően visz, akkor majd egyszer megint szóba jöhet, hogy nvidiaval összemérhető értékű pénzt adok ki érte (hogy van köztük 20-50K árkülönbség, azt 200-250K-s nagyságrendnél teljesen leszarom, mikor a fent említett problémákkal kell küzdeni cserébe). Jelenleg AMD ha közel ingyen adná se kellene, mert nem éri el azt a minőséget, amiért bármennyi pénzt is megérné nekem áldozni. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #99480 üzenetére
Na de januárban jönnek az RTX 5xxx-es karik is, amik állítólag brutálisak lesznek, de a fogyasztásuk is
Pedig számomra az rtx 4xxx-es sorozat legnagyobb vonzereje pont az alacsony fogyasztás volt, amellett, hogy simán működik vele bárhol, bármikor, bármilyen játék. Amikor megláttam a 4060 teljesítményét a 115w-os fogyasztásával, éreztem, hogy van értelme új VGA-t venni. Amennyit nyári szünetben futott otthon, szerintem mostanra jó pár ezret a villanyszámlán vissza is hozott már az árából
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #99473 üzenetére
Hát nem tudom, én 1 hónapja adtam el, folyamatosak voltak a szopások vele, semmi sem javult az elmúlt időszakban.
Radeon chill is hol működött, hol nem. Mondok egy példát, ha a WarThunder Steam-en keresztül volt elindítva, akkor működött a chill. Ha a saját launcheréből lett elindítva, akkor nem működött. És ez nem egy éve volt, ez az eladás előtt latest driverrel. Más játékoknál is volt amelyiknél működött a chill, volt amelyiknél semmit nem csinált, és pörgött a kártya ezerrel.
Vagy ott van a Fortnite. A 7 éves 1070Ti jobban futtatja, mint az RX 6700 XT. Pedig papíron, benchmarkok alapján az RX 6700 XT röhögve veri bucira az 1070Ti-t. Szóval számomra ennyit érnek a benchmarkok.
Egy rakás szar az egész.
És hiszem, hogy ez nem a 6700 XT specialitása volt, hanem 6800, 6900 mindegyik ugyanígy viselkedik, mivel a driver szar.
Engem egyébként nem kell győzködni, én se győzködni akarok senkit, csak leírom, hogy milyen volt, mivel piacra kerülése óta megvolt az RX 6700 XT, és végig saját tapasztalatról írok, nem benchmarkokról, amik alapján tök jó vételnek tűnik.
A kártya nem volt hibás, azóta el is adtam, az új tulaj se jött vissza vele, hogy rossz lenne. Egyszerűen a konstrukció, driver, mittudomén mi, ennyire fos, ennyit tud. -
tlac
nagyúr
válasz
SirRasor #99473 üzenetére
konkurencia lesz: intel nagyon szépen jön fel az Arc 750/770-el. Relatíve olcsó, nem olyan nagy a fogyasztás és 16 GB vram. Cserébe még nem jó az ár/érték arány és régebbi játékoknál penetránsan rossz. De a következő gen.-ben már lehet potenciál.
jah, erre is még válaszolni akartam
én az intel új gen.-es gpu-ban annyira nem reménykednék, elég csúnya leépítések, meg költségvisszavágások voltak ott mostanában -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #99434 üzenetére
Csak NER-es home office-os kapcsolatom van, azt meg bárhonnan lehet csinálni, akár Dunántúlról is. Én napi 3-4 órát dolgozok az előző fizumnál 15%-al többért.
RX 6700 XT után visszament az 1070ti a gépbe, és most van tárgyalás alatt egy 3060.
Rx 6700 után soha többé Amd-s gpu, szopjon vele akinek két anyja van.
Mondom ezt úgy, hogy Amd-t szeretem, pont a héten is vettem egy 5700x-et és egy 9600x-et.
De amit GPU fronton csinálnak, az mostanra vállalhatatlan. -
-Tsaba-
tag
válasz
SirRasor #99400 üzenetére
Van:
Én a Teszkó áraihoz szoktam viszonyítani, és annál sokkal jutányosabb kb minden ami éppen van. Pl Tomi moszószer 2300 -> teszkóban 3000 körül szokott lenni ugyan ez. Öblítő is elég jó árban van. Táblás csokik is párszáz forinttal olcsóbbak, szemes kávé és 3in1es is jóval olcsóbb. Sejtem miért tudja olcsóbban adni, de nyilván nem írom le
u.i: Cserkó már rég bezárt, ill mintha már vmi építkezési előkészület is elkezdődött volna (gondolom lakópark lesz majd).
-
tisn
addikt
válasz
SirRasor #99386 üzenetére
igen, biztosan igy volt.
en allatmenhelyet uzemeltetek, engem is kerestek hogy szerzodnenek velem az uzemi etkezde alapanyag beszallitasra(munka torvenykonyve szerint nem letezik ilyen munkarend)
de nyilvan kemeny lesz, szalagmunka eleve nem ecceru, de egyik rokonom dolgozott japan gyarban, hat az sem az a konnyu es laza melo volt.
-
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #99301 üzenetére
Mivel rájöttünk, hogy a fiam ryzen 3600-a nagyon nem tudja kihajtani az RX 6700 XT-t, így most előbb proci csere lesz, AM4 vonalon maradva 5700-5800 körüli valami lesz, amit majd éppen sikerül jó árban kifogni. Aztán megvárjuk a januárt, hogy az 5000-es rtx-ek mit mutatnak.
Addig meg a fiókból előkerült az 1070ti. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #99281 üzenetére
Én hülye meg 94K-ra tartom és így se kell a kutyának se
XFX RX 6700 XT 12GB - HardverApró (hardverapro.hu)
Gyanítom valahol 90K környékén ténylegesen eladható lesz. -
DarkByte
addikt
válasz
SirRasor #99243 üzenetére
Attól függően az ország egyes részein milyen egyéb adók vannak, ugyanazon adó lehet teljesen más frekvencián.
Az RDS infóban sugározzák az AF információt hogy még milyen frekvencián fogható az állomás. A rádió folyamat figyeli, hogyan változik a jelerősség, és ha aktív az AF beállítás a rádión akkor automatikusan vált az erősebb frekvenciára ahogy haladsz. Ezt ki lehet kapcsolni, habár az Scross-on nem tudom hol és mint, mert én kb. a szalonban hallottam rajta FM rádiót azóta YouTube Music szól nálam.. utálom a rádió adásokat
Az Android Auto egy nagy találmány.
Ha az AF ki van kapcsolva és elmentetted az adót, akkor azt fixen azon a frekvencián próbálja csak "lejátszani" amit a rögzítés pillanatában látott mint aktív frekvencia. Szóval ha Szegeden mentette el, és elmész Szegedről, máshol a fehérzajt hallod ha ott nincs semmi, vagy ha másik adó van azon a frekvencián akkor azt.
Annyi hogy nem mindegyik rádió adónál érdemes bekapcsolni az AF-et, pl. a Radio 1 teljesen idiótán hálózatos rádióadásként működik, értsd, nem ugyanazt a "stúdiót" hallod minden frekvencián, hanem minden városhoz kicsit egyénre van szabva az egész, ugyanazok a műsorok vannak szerkesztve, de mások a reklámblokkok és a helyi infók, emiatt elcsúsznak egymástól időben. És rohadt idegesítő mikor aktív AF mellett két cella határán váltogat oda vissza köztük a rádió és mondjuk ugyanazt a dalt hallod oda-vissza vagdosva attól függően melyik jár előrébb és hátrébb az adásban.
Szóval annál pl. érdemes manuálisan letiltani az AF-et.A váltót tényleg néha nehezen veszi a hátramenetet, de akkor kb. csak annyi hogy előre menetbe kell tenni, kicsit mozdítani és utána szinte azonnal át lehet rakni. Előző kocsim is ezt csinálta, már megszoktam.
Számomra sokkal "viccesebb" egy ilyen árú autón a tank ajtónál az a rugós megoldás, ami kb. 15-20 alkalmanként igényeli a kis fém nyelv utó meghajlítást, mert utána nem löki ki az ajtót. Vagy ha ráunsz akkor tartani egy plasztik kártyát amivel ki tudod nyitni.
Oké, mindegyik autónak vannak hülyeségei az az igazság. Ennek oké vagyok ha ez lesz a legnagyobb baja egész nálam tartózkodása során.
-
garga pista
őstag
válasz
Nem ugyanazon a frekvencián sugározzák sem a rádió sem a tv csatornákat az ország 1-1 pontján. Közel lévő tornyok zavarnák egymást. Minden adónak van egy területe amit besugároz, pl. Szegeden a Retro rádió 94,9 MHz-en jön, de Bp-n 103,3 MHz-en. Ahogy mégy az országban, a rádiód átáll a másik, közelebbi erősebb toronyra ha az AF be van kapcsolva. Valszeg a rádiód mindig azt a frekit írja ki (vagy az is), ahol alapból be volt programozva.
Lásd itt egy országos lista. De 1-1 rádiót is meg lehet nézni, hol milyen frekin jön. -
válasz
Gondolom a gyár ezt kapja meg olcsóbban. Ki van ez találva, ahol minden Ft számít, hidd el. Én márciusban 140-ért hirdettem egy szett szalonautóról levett Goodyear Efficientgrip Performance 2 215/55 R17 98W-t. 135-ért el is vitték. Marketplace-en megnéztem mennyiért mennek és sajnos ennyi. De legyen szerencséd! De másik oldalról meg vettem egy top 4 évszakost (Goodyear Vector 4Season Gen3) és az asszony gumija így le van tudva 4-5 évre, ő úgyis keveset megy évente. És így évente elég megcserélni az első-hátsókat.
-
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #99206 üzenetére
Én is hülye lettem volna LPG-t választani
Ez így az erősebb ezres, full extrásan. Amúgy nem is megy olyan rosszul, kivéve az álló helyzetből elindulást 6 emberrel, csomagokkal, légkondival.
Vettem volna én bármi mást, de mi tényleg nagy család vagyunk. Próbálj meg a Suzukiba beültetni 5-nél több embert...
A többi, erősebb nagycsaládos autó meg 12 misinél indul. -
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #99198 üzenetére
Valószínűleg az 1-es fokozathoz sem jár szinkrongyűrű és ezért akad. Hátramenetben megmozdítod a kocsit és utána veszi az 1-est, vagy indulsz 2.-ban.
martonx: Nem egyedi eset, VAG vonalon is jellemző, hogy akad a rüki, esetleg az 1-es.
tisn: Kimondottan örül a kuplung, ha akár 1 percig is taposod...
Amúgy pár éve volt nagy családosoknak kedvezményes autóvásárlás, amit meglovagolva pár modellt, konfigurációt akcióztak is a gyártók. Lehet, a literes Pepsi volt a nyerő választás. Sógoromék Toyota Proace-t vettek literes turbó benzinnel, 116 LE. Horvátországi nyaralás minden évben, balatoni nyaraló, budaörsi hegyen utolsó házban laknak, felmegy a kocsi teherrel is, de valóban kell hozzá némi előrelátás. Ami nem tetszik, hogy az 1.9 PDTDI-ből is ugyanennyi pacit hoztak ki anno, nem hiszem, hogy a fejlődés a tartósságra is jótékonyan hatott... -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #99198 üzenetére
Elgondolkodtató, ha egy új autó váltója ennyira szarul működik.
Nálunk a Dacia Joggernél inkább az a gond, hogy a 7 személyes autóval társított 999 ccm motorral úgy kell elindulni, mintha tojáshéjakon járkálnál, különben lefullad.
Aztán ha már elindult nincs gond, de az elindulás ekkora autóval, 6 bent ülővel, netán még csomagokkal is, 999ccm-el, háááát... -
válasz
SirRasor #99128 üzenetére
Szívből gratulálok!
Nekem első dolgom volt a hasonló matricákat leszedni az autóról, amit egy hónapja vettünk
ez erősen szubjektív, de szerintem ilyen Alis matricák nélkül, a la nature sokkal jobban néz ki egy autó.
Gumi téma: 205/55 R16 méretben volt az előző Focusomon fent egy Nexen N'blue 4Season négyévszakos szett. Voltam vele a Groupama Tanpályán is vezetéstechnikai tréningen, féltávnál az oktató odajött a kocsihoz megnézni, hogy mi ez, mert szerinte ez nem lehet más, csak téli gumi. Nagyon meglepődött, azt mondta, hogy rég látott ilyen jól teljesítő négyévszakos gumit minden felületen.
Idén júliusban töltötte be 5. életévét/50.000 kilométert, ez idő alatt bejártuk vele gyakorlatilag az egész Balkánt (hegyvidék, tengerpart, síkság vegyesen). Az új kocsira is Nexent fogok venni, de azzal számolni kell, hogy szerintem ez az 5 év /50 ezer kilométer a limit benne, mert elkezdett repedezni. Én is csak azért nem cseréltem le, mert az autót eladtuk.
szerk.: ja és igen, amit Macilaci írt, az igaz, évente fel kell cserélni a tengelyeken a gumit, hogy egyformán kopjon. Ugyanígy az időszakos futómű beállítást sem úszod meg.
-
martonx
veterán
válasz
Anyukámnak az Urbán guminál vettünk valamilyen 4 évszakos gumit. Immár többedik éve elégedetten használja, ha valaki nem megy sokat és nem borotvaélen autózik, nem hegyvidéken lakik, teljesen jó választás.
Bevallom én gyakran komplett teleket végig autózok Szegeden téli gumi nélkül, sima nyári gumival. Mert ha valahol, akkor Szegeden valóban megszűntek a telek.
Vaaagy amikor tudom, hogy az az évi 2 csúszós nap van, nem autózok, vagy ritka lassan megyek, vagy direkt kimegyek dorozsmára farolgatni
De azt is hozzá kell tennem, hogy télen nem autózok sokat, ha mégis, (pl. idén két ünnep között Szarajevóban leszünk, ahol a 2000m-es hegyeknél kelleni fog) akkor felrakatom a téli gumikat. Tavaly telet is simán végigcsináltam (igaz új) nyári gumikkal.
Az asszony napi 40 km-t autózik, neki mindig a megfelelő téli / nyári gumik vannak fent az autóján. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Gumi topik. El kell, hogy szomorítsalak, de a 4S gumit is cserélni kell. Az okosok szerint 10 ezer kilométerenként meg kell cserélni az első és hátsó tengelyen lévőket.
Nekem a Michelin CrossClimate2 bevált, legalábbis az első 10k km alatt.
A másik dolog, hogy az okosok szerint a 4S gumi a téli tulajdonságaiból hamarabb veszít. A 3. téli szezonban már érezhetően gyengébb egy 4S gumi, mint egy dedikáltan téli. -
DarkByte
addikt
válasz
A macskás matrica tetszik
Gratula, én is egy ilyen új Scross-t nyúzok második éve.
A négy évszakos gumin én is elgondolkodtam, de végül a szalonban volt készre szerelve téli set és én bemartam azt. De következőnek én is lehet átnyergelek 4 évszakosra ha majd cseréretté válnak. Még nem mélyedtem jobban bele, de úgy olvastam érdemesebb a prémium fajták között nézelődni; az az egy set tényleg ne legyen elsajnálva.(Engem amúgy jobban meglepett a mankókerék hiánya, és hogy azt mennyire nehezen lehetett beszerezni hozzá akkoriban, nem is túl olcsón.)
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #99070 üzenetére
A mosógép kifolyása milyen? Kádba megy, vagy be van kötve valahova? Nekünk (10-es panel) egy rövid csővel van bekötve a lefolyóba, mert beépített, és az a cső volt teljesen, illetve a mosógép gégecsöve is atomra el volt dugulva, iszapos/agyagszerű lerakódás volt benne, tudom is miért. Na és akkor nem akart menni, nem engedte le a vizet, de igaz elindult, lehet tied el se indul.
Főleg ha hat éves én rápillantanék. Gondolom szűrőt nézted. Mi Ikeában vettük tíz éve, azóta megy, sokat, elöltöltős, 4 fős család, 2 fiú, nagy méret, edzőruhák stb.. -
Vicoo
senior tag
válasz
SirRasor #99070 üzenetére
Nekem igaz Electroluxnál volt ilyen, de akkor az volt hogy valahogy egy 10es zsebkendő csomagolás a dobon kívülre került és eldugította a leeresztőt. Nézd meg hogy a dobon le lehet e venni belül a műanyagok egyikét, és akkor lesz lyuk a dobon amin keresztül bele tudsz nézni, hátha neked is valami eldugítja. Hátha.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #99026 üzenetére
Egy kütyü, ami alacsonyabb feszültségből csinál magasabb feszültséget. Szóval egy feszültséggenerátoros trafó, ha úgy tetszik. Stabil 15V-ot ad ki, az 1A pedig nem olyan sok, hogy ne lehetne megugrani alacsonyabb feszültségű, de nagyobb áramú tápegységből. Egy 12V 1,5A tápegység elég hozzá.
Vagy a másik irány a step down converter, ami akár egy 18-20V laptop tápegységből csinál 15V-ot. Pár dollár az ilyen kütyü Ali-ról.
-
DarkByte
addikt
válasz
SirRasor #98967 üzenetére
A Vinted kimondottan használt ruha árusításnak van elvileg, elég részletes keresője van, még valami csomagautomatás integrációja is van a forgalmat lebonyolítandó.
(ahogy közben -Tsaba- is írta, köszi!)
Facebook egyre jobban idegesít. Pár percnél többet képtelen vagyok rajta eltölteni. Kb. egy-két csoportot szoktam célirányosan csak meglesni (pl. edzős) hogy van-e valami fontosabb hír amiről tudnom kellene, majd angolosan távozom amilyen gyorsan csak lehet.
Eddig aktív apróhirdetésnél is az volt a tapasztalatom hogy csomó értetlen ember kérdezgeti azt amit két kattintással elolvashatott volna a hirdetés szövegéből. Ilyen van HA-n is amúgy, de arányaiban sokkal kevesebb. Kiszűröm a kellemetlen emberek jókora részét érzésre azzal hogy meg se próbálom FB-n hirdetni mostanra a dolgaim. -
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #98970 üzenetére
Lejárt a 15 perc szerkesztési idő...
Suzuki Sx4 S-Cross autótakaró Ponyva, Mobil Garázs Hatchback/Kombi L2 Kegel 430-455 Cm - 15k
-
garga pista
őstag
válasz
SirRasor #98954 üzenetére
Kölcsönbe tudok adni egyet, nekem is egy van itthon ha kell vmire
Műszaki pince árulja amúgy, csak 2x ennyi mint ahol belinkelted. Esetleg a Méreyn a City PC, náluk vettem korábban 1-2 cuccot reális árak voltak lehet ott is van.Más:
Ingyen elvihető egy i3-3240 pcu, meg egy 99/100%-os 40GB SATA Samsung HDD (típus: HD040GJ). Sokat nem ér egyik se, nálam meg csak a helyt foglalják.Ugyanitt meg vmi normális PC házat keresek, egy GA-Z68AP-D3 lapom van az költözne, Nvidia GT1030 és 2 db 3,5" HDD, 1 db 2,5" SDD és 1 db 2,5" HDD, optikai meghajtó meg egy 2,5"-es multi kártyaolvasó.
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #98944 üzenetére
Én nemrég köttettem be a Digit és WiFi 6-os Huaweit kaptam. Egyelőre felületesen ismerkedtem vele, de elégedett vagyok vele. WiFi térerő van bőven és sebesség is, pedig csak régi szabványokat ismerő eszközeim vannak, de az Asus AC eszközeimet simán leveri.
Én úgy láttam ez a Huawei még a portnyitást is engedi, szóval akár a saját eszköz sem kötelező még ebben az esetben sem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest