Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jazzos
őstag
válasz
ViZion #26705 üzenetére
Háháá, Acer szervizről tudnék mesélni sokat, tapasztalataim alapján a legrosszabb fajtából valók.
Pl. letagadott DMD chip garancia (projektor esetében), vagy gyári hulladék minőség miatt belül szétesett notit a felhasználóra akarták kenni, holott a gép soha addig meg nem volt bontva. Külön érdekesség, hogy amennyiben nem találnak garis hibát, 7000 ft-ért adják vissza a gépet. Mintha a mezei felhasználónak értenie kellene a géphez annyira, hogy meg tudja állapítani, hogy garos-e a hiba. Legjobb tudomásom szerint garanciaidő alatt sem bevizsgáláshoz sem semmi egyébhez kapcsolódóan nem lehet pénz kérni. A garit alapos indokkal megtagadhatja, de pénzt nem kérhet érte. És ez még csak a jéghegy csúcsa.
De a többi szerviz sem jobb.
-
wolfman
veterán
válasz
ViZion #26690 üzenetére
Ha olyannal keresnek, hogy lassú a gép, egyszerűen használhatatlan, valami baj van, valami nem fut megfelelően és 3 kattintással nem orvosolható, akkor csak és kizárólag windows teljes újrarakással és általam optimalizálással oldom meg.
Persze vannak olyan szuper helyzetek, hogy a rendszer használhatatlan, egy partíció van az egyetlen HDD-jén és minden személyes fájlja kell, de lehetőleg ne töröljek semmit, a szabad hely meg 100mb. Ilyenkor a 'majd visszatérünk még rá akkor' megoldás szokott jönni de persze szépen elévül az újrarakás. Már nekem nincs IDE csati a gépembe, de persze ezek a HDD-k meg IDE-sek, csak hogy át se tudjam másolni a cuccokat magamhoz.Igen, kéne összetegyek már egy szerelős/ellenőrzős gépet.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
ViZion #26686 üzenetére
Hehe
, milyen ismerős...Van egy varázsmondat nálam is: "...informatikus/nak tanul/, és eddig ő csinálta..." Jajj, most jut eszembe, hogy mégsem érek rá mostanában, mert (itt bármilyen random történet behelyettesíthető), és 2-3 hétig biztos nem érek oda
Nem szoktak megvárniHa mégis, garantált a szívás. Mert Pistikének elnéznek mindent, még ha gallyra is megy a cucc, de tőled csodát várnak; mert ugye tegnap még működött, de aztán jöttél, és hozzányúltál...
-
Hequila
őstag
válasz
ViZion #26683 üzenetére
Erről a tegnapi estém jut eszembe:
Ismerős felhív, hogy barátnőjénél nem megy a net. Gondoltam látatlanba úgysem tudom megoldani, javasoltam, hogy indítsa újra a számítógépet.
2 óra múlva ismét felhív, hogy megmondta az asszonynak, de még mindig nem jó, menjek már át, ha van rá mód.
Átmentem, hölgyemény azzal fogad, hogy kiresetelte a T-s routert, de így sem lett jó. A szemem ekkor kezdett először kerekedni.
Ugyanis a hölgyeményhez a tanácsomból már csak a "reseteld!" jutott el. Ő meg nem tudta, hogy mit, így hát resetelte a routert.
Nem gond, akkor állítsuk be újra. Router belépési azonosító felírva, T-s bejelentkezési adatok felírva, betáplálom, megy minden... Kivéve a szomszéd szobába átmadzagozott AP-ként használt WR720N. Hosszas kérdezgetés után kiderült, hogy azt is resetelte...
Semmi gond, akkor menjünk, nézzük meg azt is Beállítás után csak nem úgy akar működni, ahogy én szeretném. Nézzük már meg azt a routert.
Hát a T-s routerből átjövő kábel a 720-as WAN portjába volt dugva, pedig amikor beállítottam, én a LANba dugtam.
Újabb hosszas kérdezősködés, és kiderült, hogy az ifjú ara dugta másik portba a kábelt, "hátha úgy jó lesz".Ja, és egyébként az asztali gépben lévő hálókártya adta be az unalmast...
-
-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
ViZion #26425 üzenetére
kb. a 3.-ik "szabadúszásom..."
2-3 éve kitalálta a kiscsaládom a "Családi Gazdaságot". Lassan indul, most még pénzt/energiát/időt/embert zabál - engemet is- annyira, hogy 2 Marutiból még nem volt időm muternak 1 működőképest összerakni tisztességesen, mert meló-meló-meló. Mondjuk az első 2 ajtón már le lehet húzni az ablakot 2 ujjal. 4 éve ez még nem volt "supported function".
Majd kerítek valamit, nem szarok be. Az albérlők fizetik a muszáLYomat. Cigit meg már megtanultam tölteni. (1 doboz = kb. 300-350 FT és nem 1000 FT.)
---------------
Lower the price and increase the service level quality. -- Ezzel szopja le magát a régi cégem. Úgy kell nekik, remélem, hogy a munkaügyi pert is elvesztik velem szemben. -
DeFranco
nagyúr
válasz
ViZion #26341 üzenetére
mondom, itt főleg ad-hoc dolgokra gondolok, amit az usernek (aki nem informatikus) kell összehoznia. olyankor azért jönnek elég érdekes outputok, ez-az kimarad, stb.
persze 80%-ban a szintaxissal van gond, ha belenézel a mélyére, valami akad valamivel, és ezért jön torz eredmény, de ez az interfészen, ahol csinálod a lekérdezést nem látszik, csak az egyik működik a másik nem.
nyilván egy infós ezeket a gyerekbetegségeket ismeri, és tudja is kezelni, de nem lehet minden lekérdezéssel, ezzel-azzal az infóst terhelni, a törzsgárdán (aki adott esetben közgazdász, logisztikus, stb.) van a feladat, neki kell megoldani, még pedig résmentesen.
ha van egy kitesztelt processz, az persze fut ahogy kell, nyilván ilyenekre mi is ezt használjuk, sőt, nem is feltétlenül access-t, vannak dedikált oracle rendszerek erre.
@azbest: más az sql szinten leírása egy feladatnak, meg más, amikor gui-n keresztül kell megoldanod (mert nem értesz az sql-hez mert nem vagy informatikus, téged is kiképeztek excelből, de arra, hogy gui-n keresztül oldj meg dolgokat, mert azt írták az ms-nél hogy úgy is megy, de nem mindig megy.)
és nem, nem a lefejlesztős mókára gondolok, hanem arra, amikor jön egy ötlet, hogy hopp, ebből az egymillió rekordból akkor most ezt-meg-ezt az adathalmazt vegyük ki, osszuk fel ilyen meg ilyen kritérium alapján, képezzünk egy kereszttáblát, és a kapott arányokkal szorozzuk fel ezt az adattípust, és lássuk, hogy ez mit mutat. ez augusztus 9-én reggel 10-kor jut eszedbe, és 11-re kész kell lenni.meg lehet oldani az accessel (vagy vegyesen)? meg lehet oldani. nekiállok? nem, mert sql-ben nem tudom lekódolni, nem is dolgom tudni, gui-n meg vagy az jön ki amit kérek, vagy nem. ain't nobody got time for that. informatikussal leódoltatom? nem, mert a) 1000 dolga van, b) lehet, hogy most az egyszer kell, aztán soha többet nem, c) lehet, hogy közben négyszer módosítok a workaroundon, mert a feladat megoldása közben derül ki, hogy c1) nem jó c2) van jobb ötlet.
-
válasz
ViZion #26309 üzenetére
Hát ez az. Nálunk alap, hogy minden beszerzést igénylő módosításhoz business case-t írunk. Ez elsőre marha macerásnak tűnik, de éves szinten rengeteget lehet spórolni már csak azon is, ha mérlegre teszed a user élményt és a júzer folyamatainak hasznosságát összvállalati szinten. Érted, lassú a gép - mondja a júzer, oké, mennyibe kerül ez nekünk (lassabb kiszolgálás, ügyfélvesztés, túlmunka díja, hibalehetőség, kockázatok, esetleges kártérítések összege, akármi); ha fejlesztünk/faragunk az adott gépen, az mennyibe kerül (RAM, SSD, CPU upgrade költsége, HD guy óradíja, akármi), és mindezzel mit nyerünk. Pénzügyi mutatók, megtérülés, jelenérték számítás, stb. A végén ott lesz, hogy fejlesztünk/faragunk, vagy a júzer csendben marad, mert nem éri meg vele foglalkozni.
-
westcoastog
veterán
-
westcoastog
veterán
válasz
ViZion #26309 üzenetére
Sosem fogom megérteni ezeket.
(#26310) TaaT
Az szép, senki nem azt kapja amit érdemel.Én is jelentkeztem iskolába rendszergazdának, igaz nem az a szakmám, de ez már nem is tudom hány hónapja volt, rám sem szartak, pedig én voltam az első jelentkező, mert megtudtam hogy onnan megy el a rendszergazda éppen és akkor bepróbálkozok, biztos valami puszi pajtás került be oda is.
Legalább ha behívtak volna na fiam mit tudsz? Beletanultam volna bármibe szívesen, de nem. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
ViZion #26020 üzenetére
nameg a tipikus segítsél dolgok:
1: Felpattan egy párbeszéd ablak. Még azt sem tudod behatárolni, hogy kérdés, információ, vagy kritikus hiba, de már leokézta.
2: Nagy nehezen begépeli a felhasználói nevet, meg a jelszót, most mit csináljon?
Kattints a Belépés gombra.
Erre?
Igen arra!
Biztos?
IGEN!
Miértvagyilyentürelmetlen? -
SityiSXT
őstag
válasz
ViZion #25882 üzenetére
"Az IT "alapképzés" jó ötlet, de sajna nagy ellenállás lenne sztem, mert ezzel hülyének vannak nézve, meg már 10 éve van gépe és mindent qrvára tud, etc...(szerinte)" - Aztán ég, mint a Reichstag, amikor valami fullalap kétklikkes dologra képtelen rájönni, és engem cibál el a gépéhez, hogy jajistenem...
-
axioma
veterán
válasz
ViZion #25821 üzenetére
Ferjem bement valami (azt hiszem) autovillamossagi boltba, es ott vett a diafilmvetitobe uj egot - az elado mar kepben volt, hogy ezt szoktak vinni oda. Es csak valami 300Ft koruli osszeg remlik hogy annyiba kerult. Sajnos nem remlik, hogy mi volt az ego eredeti celfunkcioja, valamint nekunk mar nem a nagyonregi fem hazas van mint gyerekkoromban, hanem a muanyag valtozat van. De egy probat a kiszerelt egovel megerhet.
szerk. este megkerdezhetem, lehet hogy o tobb reszletre emlekszik
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
ViZion #25789 üzenetére
Már nekem is tele a hócipőm, hogy állandóan kifogom másnak a hulladékát és abból kell használható gépet kihozni, persze nem baj ha ingyen van de ha lehetne még olcsóbban kellene.
Nemrég egy ismerősöm gépét (szőke nő) kellett megnéznem, mert nemrég telepítette a Win 7-et a rokona és már most elég lassú. Pentium D 2 magos proci, 1 GB ram, meg 250 GB hdd, de elvileg netezni még jó lenne.
Nézem a "rokon" művét: beletett egy 30 GB-os merevlemezt, ami tetű lassú, tele van hibás szektorokkal és arra telepítette a Win 7 Hiper-Super edisön-t.Persze már tele van vírussal ahogy kell. Javasoltam egy gépcserét, vagy legalább egy SSD-t, de most nincs rá pénz. A cigire azért van...
A múltkor a húgom kolléganőjének a gépét kellett gyorsítani. Pentium 4 Celeron 2 GHz, 512 RAM, Windows 7. Javaslat: gépcsere. Összeállítottam nekik egy félkonfigot (alaplap, proci, ram) 35.000 Ft. "Jó, majd következő fizetésnél". Ez volt 3 hónapja. Úgy látszik lassan utal nekik a cég
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz
ViZion #25583 üzenetére
Vagy egy éve már, hogy egyik ismerős szintén így járt. Lenovo átlagos sorozatból, előre telepített winnel, gpt particiós táblával (ha jól emlékszem 7 részre osztották gyárilag, amiből 4 helyreállító és hasonló szerepű volt). Azzal a lendülettel, ahogy át akarta méretezni a partíciókat már nem is indult el többő az a Win... okosan beletörőlt a helyreállítóba is... ubuntu meg nem indult el vele... de még normál win telepítő sem akart működni... két napig állítgatta ész nélkül össze vissza, mire sikerült neki a win-t újratelepíteni
-
quailstorm
félisten
válasz
ViZion #25339 üzenetére
Egyetlen értelmes felhasználás amit ki tudok találni, hogy ha van teló, aminek:
1, kicsi a belső memóriája tehát <9MB
2, csak telefonálásra kellAkkor arra elfér 2-3 csengő és jelzőhang meg játék. Oszt cső. Meg lehet rá lőni 30-40 képet.
Pl ilyen célra Nokia 6300-ba is jó akár, de kínai vackokba is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest