- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
A kocsi meg a PC ilyen szinten nem összehasonlítható. Az ember úgy van velem, amire nem muszáj, arra nem költ. A kocsira muszáj költeni akkor is, ha nem meghibásodásról van szó (éves szerviz, vizsga, gumicsere, stb), de a gépre nem muszáj, csak ha bedöglik vagy elviselhetetlenül lassú. Az átlagjúzer inkább elnézi hosszabb ideig, hogy lassul a gépe, de nem költ rá, mert minek, megy az.
-
-
-
-
-
válasz
Bjørgersson #26288 üzenetére
Dehogynem! Az én kamu GTX 650 kártyám is egy 1GB-os 9600GT.
-
válasz
Bjørgersson #26286 üzenetére
De ha azt vesszük, hogy ez egy 9600GT, akkor rögtön dupla áron adja...
-
válasz
Mercutio_ #26065 üzenetére
ráadásul minél többen írnak helytelenül annál többször látod a hibás alakot és ez idővel szintén kihat a helyesírásra.
Fiatalokra, kialakulatlan személyiségekre igaz lehet, de egy magamfajta "öreg róka" nem fogja felvenni ezt a stílust, illetve átvenni a rossz helyesírást. A helyesírás többé-kevésbé készség, mint ahogy a nyelvtanulás is az. Vannak, akiknek jól megy mindenféle erőlködés nélkül. (Én pl nem emlékszem, mikor tanultam meg angolul, de azt tudom, hogy a '90-es évek elején a C64 csapattagok által írt angol scrollokat még nem tudtam elolvasni, aztán 2000 környékén a reptéren dolgozva napi rendszerességgel használtam az angolt). Mivel a helyesírásom mindig is jó volt (ettől még vétek hibákat), magamból kiindulva talán a nyelvérzék és a helyesírás valahogy összefügg. Nem tudom, csak találgatok.
-
-
válasz
quailstorm #25841 üzenetére
Azt meg fogom próbálni, persze. Kell egy 1GB-os 9600GT BIOS, de a memória órajelet át kell írnom 1600 MHz-re, mert annyit bírnak hivatalosan a rászerelt IC-k, bár most asszem csak 1400-on mennek. Majd meglátom, ki kell kísérletezni. Ja meg a GTX 650 Ti címkét le kell róla venni és nyomatni rá egy 9600GT címkét.
-
válasz
cbmfan #25812 üzenetére
Az lett a sztori vége, hogy egy kis alkudozás után az eladó $25 refundot ad.
Felvettem az Ebay Customer Care-rel is a kapcsolatot, full refundot csak visszapostázással kaphatok, és nem számít, mennyi a postaköltség, ami az én esetemben 12k lenne, és legfeljebb 14k-t kapnék vissza a full refunddal.
Szóval azt hiszem, még így jártam a legjobban, bár úgysem lehet jól eladni ezt a kártyát, bukok rajta néhány ezer forintot. Mondjuk tudtam, hogy érdekes sztori lesz, kíváncsiságból vettem meg.
-
-
-
-
-
válasz
azbest #25752 üzenetére
Na én vettem egy ilyen hamis, fake Geforce GTX 650 Ti kártyát, az alábbiakat állapítottam meg:
Paraméterek a hirdetésben és a GPU-Z által kiolvasott adatok szerint:
GK106 GPU
128 unified shader (650 core/1625 shader Mhz)
384 bit memóriabusz
2GB GDDR3 1400 MHz RAMSzögezzük le, hogy a GTX 650 Ti GPU 768 CUDA magot tartalmaz és 128 bites memóriavezérlővel rendelkezik GDDR5 memóriával szerelve, GPU órajele 925 MHz (nincs shader domain). Akárhogy nézzük, a fenti paraméterek semmiben nem egyeznek a kurtított GK106 adataival, tehát biztosan nem az. De akkor mi ez?
A 128 shader, 384 bites GDDR3 ram eddig egy termékre volt igaz, az a 8800GTX (és Ultra). Viszont a hűtőt elnézve (ami egy alumínium tömb két ventilátorral, a borda nagyon hajaz az AC Accelero L2-re, csak szélesebb a 2 venti miatt) nem hiszem, hogy egy G80-as van alatta, nem hiszem, hogy le tudná hűteni úgy, hogy 40-50 fok közötti hőmérsékletet mutatnak a programok. A kártya 1 db kiegészítő tápcsatlakozóval rendelkezik.
Nyilvánvalóan módosított BIOS-a van a kártyának, ezért az info programok (GPU-Z, Nvidia Inspector) GK106 GPU-t írnak és a fenti adatokat. Véleményem szerint ez egy G94-es GPU-val szerelt kártya (a BIOS kódja 62.94 számokkal kezdődik, de még nem szereltem szét), tehát alapvetően egy Geforce 9600GT csökkentett memória órajellel. A legújabb Nvidia driverrel megy, korai 300-as meghajtó nem ismerte fel.
Megnéztem 3DMark06-tal a teljesítményét egy Athlon II X4 @3500MHz proci mellet, és így dob 10700 pontot. Ez valahol a 9600GT környékén (alatt) van, a különbség a memória órajel miatt lehet.
A memória méretével kapcsolatban akkor tudok mondani valamit, ha leveszem a hűtőt és megnézem az IC-k feliratát, abból tudni lehet a kapacitásukat. Valószínűsíthetően 256 bites a memória vezérlő, a 9600GT általában 512MB rammal jött, de voltak 1GB-osak is. Kérdés, hogy a 2GB ram tényleg megvan, vagy az is fake adat, és csak a negyede vagy fele van rajta. Én az előzőre tippelnék, hogy minél olcsóbb legyen a kártya gyártása, és amúgy is nagy hazugság az egész.
Ha tudnék beletenni egy normális 9600GT BIOS-t, akkor lenne egy amúgy még használható kártyám, mert a hűtő nem mondható hangosnak, zárt gépből szerintem minimálisan lehetne kihallani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest