- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
- Apple Watch
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
SityiSXT #34786 üzenetére
"...it may take 2 working days.."
Ezt a júzerdekóder úgy értelmezi: "Lehet, hogy van akinél valami nagy hiba 2 nap, de ez az enyém ez csak nem olyan gond, ez biztos megoldható 1-2 kattintással, inkább rákérdezek nehogy elfelejtsék.."
a "...will take at least 2 w.days.." lehet, hogy hatékonyabb, és ha annál előbb megvan, még örül hogy nem is 2 nap
-
válasz
SityiSXT #34624 üzenetére
En a kockazatok es mellekhatasok felsorolasa utan szoktam hagyni, hogy
szopjatapasztalja vegig amit felvazoltam. De azt is szoktam kozolni, hogy hozzam johet segitsegert, de akkor az ugy lesz, ahogy mar javasoltam. Negy dolog szokott tortenni:1. Sziv, szuszog es feladja -> innen nem az en problemam
2. Sziv, szuszog, latja mekkora marha volt, de szegyenli magat es mashoz fordul -> innen nem az en problemam
3. Sziv, szuszog, nem latja be es jon reklamalni -> visszalokom a kezdo mezore, ha nem hallgat ram elhajtom -> innen nem az en problemam
4. Sziv, szuszog, latja mekkora marha volt es megcsinaljuk ahogy eloszor mondtam -> legkozelebb hallgat ram (Sajnos ez a feher holloval vetelkedik gyakorisagban) -
ViZion
félisten
válasz
SityiSXT #34619 üzenetére
Akkor Te vagy alkalmatlan erre a feladatra ezek szerint
. Lesz wifi, de vigyen magával egy mobil routert Yagival, amit folyamatosan vmelyik router felé kell tartson.
Ennyi. Megoldva? Igen. Még több eszköz eladva, neki van wifi, nektek sok píz, mindenki boldog. Melyik része nem volt világos?
frescho: amikor ezt csináltuk, akkor még nem volt 3G meg LTE sem, 150-es router is csúcs volt már. 300m -t kellett átlőni, úgy intéztem, h rálátás is legyen, tudom, h menne több is, de ezt volt itt, nem írok 800m-t akkor... Ahogy írtam, az volt a szép, h online lehetett vele játszani, semmi veszteség nem volt. Tudok a több km-es wifikről, itt vidéken volt ilyen szolgáltatás. Sőt, céghez a városon kívülre 20/20 net van, mikrós.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
SityiSXT #34615 üzenetére
Meg az fasza, hogy csillió kilométerre ellő a wifi, de vissza mi az atyavilág fog küldeni jelet? Mert ha minden igaz, a tudomány mai állása szerint a wifi még kétirányú adatfolyam
Jaigen, valaki lemert írni egy cikket, hogy mi kerül egy USB kábelen 75000 forintba, és ahogy látom, kissé elgurult megint a bitkukac a fórumban
-
F.E.K..
senior tag
válasz
SityiSXT #34345 üzenetére
Igaz, ezt is kinézem belőlle..
A floppy illetve később a cd hajlítgatás ismerős, ha szerencséd volt meg tudtad értetni a postással hogy ne hajtogassa... (Aztán pechemre jött egy helyettesítés, persze darabokban lett meg az aktuális melléklet).
Ha valami akkor ez nem hiányzik a régi időkből
-
sptkyle
senior tag
válasz
SityiSXT #33194 üzenetére
Az sokkal viccesebb, amikor az ügyfelek ezt élőben adják elő.
Kérdez, nem várja meg a választ, közbevág kérdez mást, megint nem várja meg a választ, majd felteszi az első kérdését másként.... és ezek végtelen permutációi. Kérdez, de nem érdekli a válasz... Ezek szerintem csak a saját hangjukat akarják hallani.És nem egy ilyen van...
-
-
ViZion
félisten
válasz
SityiSXT #32627 üzenetére
jajj... a legjobb volt, mikor kihívnak, h "rövid a wifi", de van itt még router, üzemeljem be... mikor kimegyek, kiderül, h korábbi modem az a router... nem, nem lehet ezzel hatótávot növelni, ezt fel kell dolgozni...
azóta viszek magammal, mert volt hasonló, h X éves cuccal csináljak wifi bridge-t... logouton írtam is erről talán.
-
SityiSXT
őstag
válasz
SityiSXT #31208 üzenetére
Dobogós az a pacák is, aki tegnap írt, hogy a >valamilyen< márkájú és típusú router kompatibilis-e a szolgáltatásunkkal. Az instant válaszom az volt, hogy ennek a márkának a termékei nem igazán azok. Erre most írt, hogy megvette, de nem nagyon tudja beállítani a mi szolgáltatásunkhoz... Nem csak olvasni kéne tudni, hanem felfogni is a leírtakat...
-
wolfman
veterán
válasz
SityiSXT #29713 üzenetére
Word vs Excel téma itt az irodában nálunk is előjött egyik nap, de úgy adták elő, hogy én is bedőltem.
Akartak csinálni a csajok körlevelet a munkások papírjainak. Beültem kévézni és ujságot olvasni az irodájukba, nézem nagyon erősen keresgélnek. Átjött másik kolléganő is, azt is megkérték ,hogy hol a körlevél funkció, hát ők nem találják, pedig megvolt még a múltkor. Pislogtam oda feléjük, de hát ő problémájuk, ha nem muszáj nem mászok bele.
Már kb negyed órája ott idegeskednek és fogják a fejüket, hogy csak nincs meg, hát ott szokott lenni a szerkesztés menüpont alatt. Na csak odahívtak, mivel legutóbb is én találtam meg nekik. Odaülök, keresgélem, tényleg nincs. Próbálgatom máshogy elérni, lehet kitörölték a menüből mondom magamban (mert képesek rá
). Leindultak cigizni meg kávézni. Mondom mindig az a szerencsés ha a problémát visszavezetjük az alapokra. Bezártam minden doksit, minden programot, majd megnyitottam a Word-öt. Lám, ott a körlevél lehetőség. Bezártam a Word-öt, visszajöttek a csajok, mondom nézzétek meg, ott van az. Megnyitották az xls fájlt és ekkor esett le nekem is, hogy Excelben voltunk végig mikor odaültem.
Mondtam nekik, hogy basszus hát ezért nem volt meg, mert nem Excelben kell ezt keresni hanem Wordben. Állították hogy ott keresték, de ekkor már biztos voltam hogy nem. Levittek a szintjükre...
Tegnapi dolog. Kollégám behozta céghez a huga gépét, hogy nézzek már rá, mert nem indul el. Lementem a raktárba az ottani géphez, ott lehet szerelni. Kibontom, merő kosz. Összedugom, bekapcsolom, a VGA ventije mint az állat elkezd rezegni. Gondoltam, hogy meg kéne zsírozni vagy olajozni, de mikor kiszedtem a helyéről, akkor láttam, hogy az egy passzív kártya amire tett egy 6cm-es ventit, a 7 lapátból 1 el volt törve. Lesz.rom, így marad. Aztán kiderült, hogy a HDD meghalt, fel se pörgött. A dolog pikantériája, hogy olyan régi és koszos por volt benne, hogy az első perctől kezdve viszketett a kézfejem, de mint az állat. Alapból nem bírom a port, de ez pillanatok alatt kiszárította a bőröm és már szinte fájt a kézfejem, annyira viszketett. Kifújtam kompresszorral, visszaadtam a gazdájának, majd UltraDerm-el kézmosás és kézkrém. Megváltás volt utána a krém.
-
netpeti98
addikt
válasz
SityiSXT #29643 üzenetére
Csak olvasó vagyok itt és a történetekért járok ide.
Az ingyenes Agnitummal csak egy baj van, az hogy az utolsó kiadás 2011-es, azóta nem sokat fejlesztettek rajta a fizetőssel ellentétben. Ha ingyenes komplett csomag kell akkor inkább Comodo, de az inkább hozzáértőbbeknek. -
Ygg
senior tag
válasz
SityiSXT #28982 üzenetére
Ez még jó user.
Rosszabb esetben leqr, hogy miért így van beállítva.Kb. 10 éves eset, egy nagy menedzserasszony mérgesen hívott, hogy nem látszik semmi a monitorján.
Odamentem, egy mozdulattal bekapcsoltam a monitort.
Heves ordítás, hogy ki merte kikapcsolni az ő monitorját, hogy képzelnek ilyet.
De azt hiszem, azóta ilyen többször is megesett velem, elosztó nem volt, bekapcsolva, UPS, ilyesmi.
Égés? Ugyan már.
Ezt neki nem kell tudni. Azért vagy, hogy odagyere, s megcsináld. -
SityiSXT
őstag
válasz
SityiSXT #27187 üzenetére
Fejlemény! Meglett a papír, amire a termékkód volt írva, és azon ott virított, hogy Office 2010 Home and Student. Ezzel a lendülettel el is küldtem ide, hogy egy gyors és fájdalommentes regisztráció után le tudja tölteni.
Mai sztori: Van egy alig pár hete kinevezett igazgatónk. Ő meg egy másik fejes prezentálni akartak az egyik tárgyalóban, de nem ment nekik. Hívnak, odaballagok, előadják, hogy hol szorít a cipő. Én meg bekacsoltam a számítógépet és a tévét... Szegény ember, nem győzött bocsánatot kérni, amiért fölöslegesen odafárasztott... Azért ez is ritka. Poén: a mellettem lévő asztalnál ül, és amikor visszaért, még egyszer megköszönte a segítséget.
-
Shad0w
senior tag
válasz
SityiSXT #27152 üzenetére
Bocsánat, hogy belepofázok, de általában az emberek nem kapcsolják ki a system restore-t windows-on. Ha ott kijelöli a legrégebbi pontot és rányom a "scan for affected programs" gombra akkor szépen verziószámmal ki fogja írni az eltávolított Office verzióját. Van rá sansz hogy egyszerűen vissza is tudja majd állítani ezzel a funkcióval.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
SityiSXT #27143 üzenetére
tolj neki 3 sceenshotot a 2003-2010-2013-ról, mutasson rá melyik volt az
@Out: nem tudom mi a különbség közöttük, de gondolom abban van, hogy melyik terméket tartalmazza, és melyiket nem. Küldesz neki kis ikonokat, amelyiket meg tudja nevezni, az volt neki. Amelyiket nem tudja, az nem volt, az nem is kell
-
sptkyle
senior tag
válasz
SityiSXT #26981 üzenetére
Ilyen témában dolgozom, de ilyet még én sem láttam, köszi hogy megosztottad.
On: A héten történt. Helyszín egy BP-i konzol bolt.
28 év körüli csaj bejön az apjával (vagy fene tudja) fél 7-kor (5-ig vagyunk nyitva), köszönnek.
-Tájékoztatom őket, hogy 5-ig voltunk nyitva.
-Mondják nem baj, csak gyors kérdésük lenne.
-Háát jó.
-Vettek egy 130centis fullHD-s tv-t, és kellene nekik egy konzol, hogy a gyerek tudjon játszani.
-Ajánlom a nexgen-eket, elmondom röviden mit kell róluk tudni, majd az áraikat.
-Húúú.. az drága. Olcsóbban nincs?
-Tájékoztatom őket PS3, X360, WiiU árakról... volt használtan is, arról is elmondom amit érdemes (mert kérdezik).
-Tanakodnak... kérdezgetnek... kipróbálni lehet?
Összedugtam nekik a 360-at, megmutattam ilyen képe van.
Összedugtam nekik egy PS3-at megmutattam ilyen képe van.
-Húú.. és az a vitrinben az miaz?
-Az egyik PS2, a másik Xbox Classic... de ekkora megjelenítőhöz már nem ajánlom.
-Kérdezgetnek, összedugatják mind a két konzolt... tanakodnak vajon hogy nézne ki a kép az ő TV-jükön.
Igyekszem lebeszélni őket erről a fura ötletről.... nem sikerül.Igen, végül a 130centis FullHD-s vadiúj TV-hez vettek egy PS2-őt... és még alkudni is próbáltak.
(mindezt a bolt zárása után, és röpke 1.5 órát voltak a boltban, és közben egymás közt a "Szerinted?-Nemtudom! párbeszédet folytatták minden 3. percben)Agyam eldobtam.
-
-
wolfman
veterán
válasz
SityiSXT #26790 üzenetére
Kicsit vissza az előbbi témához:
Az hagyján, hogy vannak akik Caps Lock-ot használnak nagybetűk írásához, de bátyámat láttam egyik hétvégén játszani a Grid Autosport-al. Bal kéz mutató és középső ujj a jobbra/balra kanyarodás, a jobb kéz ugyan ezek az ujjak a gáz és fék. Hmm. Talán 2001 óta nem láttam senkit aki így játszott volna autós játékot! -
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
SityiSXT #26512 üzenetére
De utáltam amikor nekem kellett az éves oktatásokat tartani. Semmi foganatja nem volt, ugyan úgy otthonról hozták pendriveon az mp3-at meg a filmeket a gépekre. A jelszavaikat is simán megadták egymásnak, hogy tudjanak internetezni. Outlookban az archiválást sem tudták megcsinálni, pedig nem egyszer mutattam meg hogy kell.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
SityiSXT #26353 üzenetére
Áruld el a titkot mester, hogy kell az outlookot újraprofilozni? Nyomtál egy tömörítést az adatfájlon, vagy hogy? Nem gúny, hanem tényleg érdekelne, én az imap+outlook-al szívogatok, ott is meg tudnak duzzadni a dolgok. Mondjuk IMAP esetén, ha már nagyon nem ment a dolog, átneveztem a pst-t, had generálja újra az adatfájlt. Utána meg, ha minden ok volt, töröltem az eredetit.
-
wolfman
veterán
válasz
SityiSXT #26335 üzenetére
Jelen esetben szerintem nincs olyan hogy nincs igaza, mivel inkább full laikus a témában és azt hiszi, hogy az alkalmazottak rá akarják szedni, le akarják húzni olyan cuccal, ami szerinte lehet hogy nem is kell. Ezért van neki egy beépített infósa, aki megnézi a saját szemével és köp ha át akarnád rázni az amúgy kurva sóher főnökurat.
-
wolfman
veterán
válasz
SityiSXT #26307 üzenetére
a nagyfőnök ideküldi holnap reggel a másik helyről a kollégámat, hogy megnézze, tényleg az-e a helyzet, amit mondtam... Azt a kollégát, akinek én tanítok alap szervizes fogásokra
Na de ez nagyon sok cégnél így megy. Nem azért küldi oda az embert, mert nem bízik a tudásodban, hanem mert nem bízik benned! Ez ilyen Sztálin után maradt bizalmatlanság sok cégvezetőben. Hiába mondasz valamit tényleg jószándékból és mert ez a munkád, ha egyszer nem te vagy a haverja akkor nem bízik benned és folyton meg akar bizonyosodni, hogy mennyi az igazság alapja annak amit mondasz.
(#26320) Jazzos: Ne is mond. Amikor prociról, meg VGA-ról meg memóriáról van szó, akkor tudják, hogy a legerősebb kell, pontosan a legnagyobb számokat tartalmazó perifária, de ha azt mondom, hogy legelső körben ezt a Mercury/Codegen/Deer/Vargáné/Colorsit stb. tápot kellene lecserélni, rögtön jön a kérdés: És ettől mennyire lesz gyorsabb a gép? Mondom semmivel, de nem fog megdögleni az amit ezután veszel bele. Természetesen az ilyen gépekbe sosem kerül új tápegység.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
SityiSXT #26297 üzenetére
A felhasználóknak minden gép lassú.
Nálunk Excelben tudtak hajmeresztő dolgokat véghezvinni, mert nem használtak adatbázist, hanem mindent táblázatban tároltak. A több érvre visszamenő adatokat is. A rekord amit láttam az egykb 200 MB-os .xlsx volt.
Az volt a kedvencem, amikor egy táblába pötyögte be Gizike a számokat és panaszkodott, hogy sokat kell várnia. Volt 6 oszlop, de több 10000 sor. Ráadásul minden cellára volt egy képlet, ami vagy 1 millió cellát ellenőrzött Fkeres függvénnyel egy másik lapon. 2 másodperc volt minden egyes cellába beírás után amíg lehetett folytatni, addig számolt a gép.A másik ilyen amikor egy táblázatban van 1000 cella egy másik fájlra hivatkozik, amiben ugyan úgy van 1000 cella ami szintén egy másik fájlra hivatkozik... Ezt nem tudom hány szinten keresztül. Ott konkrétan 20 perc volt egy újraszámlálás.
Ezek mellé még ráadásként ott volt a Trend Micro vírusirtó és a világ másik végén levő proxy szerver is.A géppark úgy nézett ki: 30-40% Pentium D 2,8 Ghz, a többi Core 2 Duo E6600 vagy Pentium E5800. Természetesen maximum 1 GB ram és 80-160 GB Hdd.
-
ViZion
félisten
válasz
SityiSXT #26307 üzenetére
pfffff... ha jófej, akkor nincs gond. Mondjuk ahogy én látom, az egész nyavajgás már többe kerül, mint 2 db 120 GB-os SSD...
westcoastog: ez is érdekes, mikor a legtöbb kocka azért már ezeken túl van. Bár nálunk is van olyan infós mérnök, aki nem tudja milyen procija van...
-
válasz
SityiSXT #26305 üzenetére
Én ilyen esetekben mindig odaültetem a júzer mellé a HD srácot, hogy nézze már meg mi, mikor, miért lassú, pontosan mit csinál, amikor "lassú". Aztán 10-ből 9-szer kiderül, hogy nem lassú semmi, csak mondjuk a webproxy sz*rozik kicsit, amikor kimenne a csajszi FB-ozni (proxyn tiltva van).
-
TaaT
nagyúr
válasz
SityiSXT #26297 üzenetére
Év elején voltam a helyi Erste bankfiókban, volt egy kis gubanc a netbankommal és a tárgyalóban lévő asztali gépen bejelentkezve próbálta megoldani a hölgyemény a problémámat. Nem hazudok de majd 5 percig reszelt a winyó mire betöltött a Win.
Amúgy ez általános, nagyon sokan azt hiszik minél több memória van a gépben/VGA-n, annál gyorsabb.
-
SityiSXT
őstag
válasz
SityiSXT #25995 üzenetére
Csak megoldottam. Leszedtem az XP Mode-ot, kicsomagoltam belőle a VHD fájlt. Aztán ezt próbálgattam be Hyper-V-be (maga a játék nem szerette), VirtualBoxba (itt el sem indult a virtuális gép se valami miatt), végül VMware Playerbe - utóbbi lett a nyertes, még a 3D gyorsítás is működik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest