Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
-
wolfman
veterán
válasz
lupus_l #36278 üzenetére
Hányszor tapasztaltam ezt én is.
- Használhatatlan, szar lassú a gép.
- Mi lassú rajta?
- Hát az egész! nem jön be az oldal, perceket kell várni.
- Programok sebessége amit még használsz? Azok is?
- Igen, persze, minden. Használhatatlan.
Megnéztem a gépet, kiderült, hogy a gép maga még nem lenne szar, nem lassú az, csak a net fos, összességében a böngésző. Mert ugye az a 'más program is lassú' azt jelentette, hogy semmire nincs használva a gép, csak böngészésre, de még a k..va filmnézés is stream-elve megy. De az is előfordult, hogy 2 vírusirtó volt feltéve, amit gyilkolták egymást. -
SityiSXT
őstag
válasz
lupus_l #19561 üzenetére
Akkor nevezzuk neven a gyereket: Londonban tortent a dolog, az egyik O2 szakuzletben, ahol nagyon nyomjak az O2 Guru minositest - legalabbis az egyszeri ugyfel fele azt kommunikaljak, hogy amelyik alkalmazottan O2 Guru nevtabla van, az sokat tud. Na persze... Sokat en sem vartam el, de amikor mondtam neki, hogy nekem Android telefon kene ICS-sel legalabb olcsoert, kapasbol Gingerbread meg BlackBerry telefonokat kezdett ajalnani. Azert ha nem is tudja az osszes telefon specifikaciojat fejbol - nem is varom el, plane a kinalat puszta mennyisege alapjan sem -, de legalabb abban kepben lehetett volna, hogy kb. mit ajanljon. Plane annak tukreben, hogy az elofizetesi konstrukciorol se hallott meg soha (PAYG - Pay Monthly valtas).
A sarki paki zugmobilos meg jo javitani, de telot en ott biztos nem vennek - mar csak a gari miatt sem. Pont egy ilyennel vettem akkut a doglodo telefonomhoz, ami nem birta 2 honapig sem normalisan (pedig elvileg eredeti Samsung akksi volt) - aztan amikor vittem volna vissza, a bolt szoren-szalan eltunt. Es nem egy lyukba beallo egyahmedes bolt volt, hanem ket-harom pakival a pult mogott. -
SityiSXT
őstag
válasz
lupus_l #19548 üzenetére
Egy apró történet ehhez kapcsolódóan:
A régi telefonom már haldoklott, így ideje volt új után néznem. Az egyik előfizetési konstrukcióban mintegy tucatnyi telefon közül választhattam, így utánaolvasgattam, melyiket érné meg kérni.
Bementem a fejlett nyugati ország fővárosában található (az egyik piacvezető) mobilszolgáltató üzletébe, ahol elémlibben az eladó. Szép plecsni hirdette boltozatos mellkasán, hogy ő nem ám halandó eladó, ő beza' nagytudományú ám! Én előadtam, hogy ilyen előfizetéssel olyan telefont kérnék, de izibe'. Ő bociszemeket meresztett rám, hogy olyan telefonjuk nincs is, nem is hallott róla (megj.: pár hónapja jött ki, nem csúcsmodell). Bociszemek részemről viszonozva: de hát én a szolgáltató oldalán láttam ezt, és azért ez, mert a proci ilyen, a háttértár akkora, és még jégkrémszendvicses is. Na jó, ő tudna ajánlani mást. Mondogatta az alternatívákat, én meg sorra kötöttem bele: ennek lassabb a procija, az nem jégkrémszendvicses, amannak meg jóval kisebb a háttértára, emez meg más platform és a már megvásárolt kevéske appomat azért nem dobnám el. Mindketten már kínosan éreztük magunkat, mert szimpla vevőként láthatóan többet értek hozzá, mint ő, pedig nem vagyok telefonbuzi. Végül megkért, hogy mutassam meg a szolgáltató honlapján, hol találtam én ezt, meg annak a telefonnak a specifikációját - valamint javasolta, hogy akkor inkább online rendeljem meg. Előadtam neki, hogy én abban a reményben léptem be az üzletbe, hogy új telefonnal távozom, de hát ha ez a helyzet...
Ennyit a Nagy Nyugati Szakértelemről. -
Josi
aktív tag
válasz
lupus_l #19548 üzenetére
Ugye azért ezt te sem gondolod komolyan?
Minimálbérért foglalkoztatott eladónak miért lenne érdeke
szabadidelyében a netet turni és infókat vadászni a munkahelye érdekében?
Arról nem is beszélve, hogy hetente jönnek új modellek mindenből.
Ki fogja tudni mindegyiknek az összes paraméterét?Azt aláirom, hogy fő vonalakban illik tudnia az infókat a készülékről,
de nem kell mélységekbe menni.
(Mondjuk tudnia illik, hogy pl a telefonon Android 4.04 az oprendszer,
de ha nem tudja a kernelverziót az nem probléma)
Akik itt irogatunk a fórumon, szerintem többségének a hobbija is ez, ezért picit mélyebbre turunk
mint egy átlag eladó, de pl én sem fogom bemagolni a notik összes paraméterét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest