- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
evilskati #258082 üzenetére
Közben keverjük leveleztem egyet a seriuswatch-os srácokkal. Rákérdeztem, hogy kb. mennyi lesz majd náluk, amit kinéztem (429 $). És hát elég sok 529 euró, de még nem biztos. Azaz olcsóbb, ha a Zelos oldaláról rendel az ember. Az ok: a Zelos oldalán akciós, előrendeléses azzal vannak, amik pár nap múlva fel szoktak emelkedni, bár addigra úgyis elfogynak. A SW-nál az ár pedig a pre-order és normál ár között lesz. Azaz, csak a normál árnál lehetnek olcsóbbak az áraik, meg is van nekik és minden más forgalmazóknak tiltva, hogy az pre-order alatt értékesítsenek.
Én szerintem elengedem, azért 190k nem kevés, még 160-170k környékén elgondolkodtam volna. -
SOAD19
addikt
válasz
evilskati #258074 üzenetére
Lebeszélni?! Én biztos nem foglak.
Van európai beszerzésre is lehetőség, ahol a zelos honlapon való megjelenés után 1-2 hónapra jelennek meg az új modellek. És általában olcsóbban is beszerezhető az adott modell. Itt van például, ez a modell: [link] [link]
Ennél, ha jól számolom kb. 50k a difi a seriouswatch javára. Annyiból is jó a seriouswatch, hogy azalatt az egy-két hónap alatt várhatóan jó pár tesztvideó kijön a modellekről. Valaki korábban írta nekem, hogy ha biztosan nem akarom venni az egyik órát, akkor érdemes írni a seriouswatch-nak, mert nagyon rendesek, és lehetséges, hogy félreraknak egyet. Elég hamar (max pár nap) el szoktak fogyni mind a zelos oldalán, mind itt a seriouswatch-nál a pofásabb darabok. -
Veron
addikt
válasz
evilskati #257664 üzenetére
Az aventurin számlapos Everest silver jubilee egy limitált kiadás volt és valóban nem kapható már. Használtpiacon $750-800 körül mennek ezek.
A Miyota 9xxx egy nagyon jó kis werk: megbízható, 4 Hz, 42h járástartalék, lapos, bátran veheted. NH35-nél sokkal kifinomultabb szerintem (mindkettő van). -
bigmasterg
addikt
válasz
evilskati #257664 üzenetére
Aventurine számlapnak hívják, erre tudsz keresni.
Múltkor kronométerben volt egy vostok is ilyen számlappal. -
-
-Ben-
veterán
válasz
evilskati #255664 üzenetére
“Élőben még szebb egyébként, mint a képeken.”
Eddig szinte az összes Seikónál ezt tapasztaltam. Pl. az SPB167J1 egyáltalán nem tetszett fotókon, élőben meg nem akartam elhinni azt a számlapot.
A tok is meglepően jól nézett ki.
Szerintem még a sumo is sokkal jobb élőben… -
g0n21
senior tag
válasz
evilskati #206082 üzenetére
Postaküldeményeknél a fogadó országban kell a címzettnek vámáfát fizetni.
Amire te gondolsz, abban az esetben eu-n kívüli a feladó és a címzett pedig Luxemburg. A csomagtovábbító cég már új szereplő a láncban, de alapvetően a kintről érkező csomag címzettje a luxemburgi cég, így a vámáfa is ott fizetődik ki.legalábbis ahogy tudom.
most felmentem a luxemburgi weblapjára, és kalkuláltam árat egy átlagos doboz méretére.
Egyrészt egisztrációhoz kötött, aminek díja van, vagy havi, vagy évi. Nem sok, évi 55eur.
A vám minimumja ott 4,5%, az áfa 17, egy átlagos óradoboz postázása pedig 60-140 euró közötti díjjal jár.
És szrintem még nem írták ki a kezelési díjat.
Szóval 10%-kal kisebb áfáért cserébe legalább 25.000 forintot kell pluszban kifizetni, de inkább töbet.
Ez nyilván onnan éri meg, hogy ez az össeg kisebb legyen, mint a 10/, amit spórolunk, tehát ebben az esetben minimum 250.000 forintos termék kell legyen, hogy nullára jöjjünk ki. Nagyobb összegnél már lehet értelme.Mivel egy mondjuk 2 milliós belpiacos GS esetén spórolhatsz ~150.000 forint körül. De ez tényleg csak egy összedobott kis számolás.
-
-
Caldera
senior tag
válasz
evilskati #204791 üzenetére
Igen az lehet a "mutató". De érdekes, mert ami forog, az valószínűleg a másodperc tengelyre van téve. Da akkor alatta még két sor mintának kellene lenni, aminek a szélén a pöttyök vannak. Na ha azok elfordulnak egymáshoz képest akkor lesz kuszaság.
Érdekes, hogy mind ugyanazt az időt mutatja, lehet pont ezért, mert így vannak a minták fedésben.
-
@mriya@
őstag
válasz
evilskati #204092 üzenetére
18 cm átmérőjű(!) csukló az már nem semmi!!!!
18 cm kerületű(!) csuklóra tökéletes a Tisel (mivel nincs lünetta, optikailag nagyobbnak hat)l, ráadásul egy kiváló Miyota szerkezet van benne.
Mondjuk ha a divatos(?) májkrémes dobozokat kedveled, akkor ne válaszd!
A másik óra totál kínai, én azt nem választanám.
Ha egy automatát 2-3 hetente megjáratsz, ugyanannyi ideig használhatod szerviz nélkül, mint a napi használatban lévőt, csak kevesebbet kopik.Szerintem ugyanaz mindkét forrás, amit a beszerzésre mutattál.
-
törölt tag
válasz
evilskati #99887 üzenetére
Szerintem ez meg jol nez ki: BU2035-05E
-
TimeCenter
tag
válasz
evilskati #99823 üzenetére
1. Az egyszerűbb Eco-drive szerkezetes órák csak akkor jelzik a töltöttségi szintet a másodperc mutatójukkal, amikor már vészesen kevés az energia a kondenzátorban. Ilyenkor két másodpercenként kettőt lépnek.
2. A komolyabb Eco-Drive szerkezetes órák esetén egy segédmutató jelzi a töltöttségi szintet.
ez még a fényerősséget is jelzi.3. Ami hasonlít arra amit kérdeztél az ezen az órán található. Amikor az óra a másodpercmutatójával jelzi, hogy melyik időzónában vagy ( PAR, LON, NYC stb. ), a másodpercmutató előre-hátra mozgásából következtethetsz a töltöttségi szintre.
-
icm
tag
válasz
evilskati #98276 üzenetére
Az, hogy nem korona záras még nem jelenti azt, hogy ne bírna pl 20 bar nyomást, megfelelően tömítve. Tehát ne szomorkodj, ha pl olyan 5öst veszel amin nincs korona zár. Én monsterek közül a narancs-feketét néztem ki:
Vagy amin még elgondolkodnék az a limitált 455-ös: -
TimeCenter
tag
válasz
evilskati #93632 üzenetére
A BULOVA PRECISIONIST órák másodpercmutatója 16 apró lépést tesz meg másodpercenként. Ennél többet csak a hangvillás órák lépnek. ( Meg a Spring Drive, de az teljesen folyamatos ). A mechanikus órák 5,6,7 vagy 8 lépést tesznek ugyanennyi idő alatt.
A másik különlegesség a folyó másodpercmutató mellett a kiemelkedő pontosság, a megengedett eltérésük kevesebb mint 10 másodperc évente ( karhőmérsékleten! ). A kronográfok mérési egysége pedig 1/1000 másodperc.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
evilskati #93624 üzenetére
Kicsit!
Ahogy fagyallo is írja a rövidebb mp mutató miatt folyamatosabbnak tűnik...De a bulova kvarc orient pedig mechanikus...
Pl steinhart Ez mechanikus és elég folyamatos...De gondolom a high beat-es órákon is gyorsabb.. 28800-36000bhp
-
-
Deskdiver
senior tag
válasz
evilskati #84758 üzenetére
Azt hiszem talán a dobogó szívhez hasonlító billegő, a fogaskerekek összehangolt mozgása és nem utolsó sorban a mérnöki teljesítmény (ahogy tökéletesítenek egy tőkéletlen szerkezetet) miatt ruházható fel a mechanikus óra egyfajta lélekkel. Főleg amiatt ,hogy ez mind szabad szemmel látható. A kinetic megoldás mozgást alakít elektromossággá. Nem kevésbe érdekes ,de kevésbe látható emiatt nem annyira érzékelhető a tudás mögötte. Én szeretem a quartz órákat, mert egyszerűen egy hatékonyabb szerkezet az idő merésére, de ez nem vesz el semmit a vonzalmamból a teljesen mechanikus szerkezetek iránt. Ez olyan mint ,hogy szerintem nagyobb élmény utazni egy gőzmozdonyon mint egy koszos sárga dízelen, de én úgy gondolom a quartzban is van egy kis mechanikus lélek.
-
válasz
evilskati #83935 üzenetére
Ne hagyd magad lebeszélni, Monster egy olyan óra, ha egyszer veszel, függő leszel. Családtagjaid pár év után tudják hogy te csak Seiko Monster-t hordasz, néhányukat meg is fertőzöd, és ők is Seiko-t vásárolnak majd. Aztán nem szabadulsz, később már Limitált kiadások után koslatsz az ebay-en, takarék pénzed is beforgatod, ha találsz egy jó vételt.
-
fagyalllo
őstag
válasz
evilskati #83935 üzenetére
Ha nem feltétel a valódi búvár képessség, nézz szét az 5-ös széria aszfaltbúvárai között. A szerkezet ugyanaz, de nagyobbak a klasszikus Monsternél és (szerintem) szebbek is.
Ez pl. (főleg a színtestvérei ~$200-as árához képest) kifejezetten olcsó és jó nagy dög: [link]
Szintén nem kicsi és az egyik legszebb: [link]És keress róluk rendes, élő fotókat az itteni kilúgozottak helyett, sokkal jobban mutatnak.
-
Ra3
őstag
válasz
evilskati #83059 üzenetére
Ha rendesen kap fényt, akkor az eddigi tapasztalatok alapján könnyen elképzelhető hogy az akksi az óra élettartamát simán túléli. Ezt nem csak a Citizen mondja hanem a felhasználók is, lassan 20 éve kapható eco-drive, van vele tapasztalat. Amúgy a Citizen szerint ha jól emlékszem akkor megfelelő használat mellett 20 év után az akksi kapacitása az eredeti 80%-ára esik vissza.
-
-
paleinho
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest