- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
-
mert_csokis
senior tag
válasz
csaba1203 #236255 üzenetére
Végre valaki!
Pontosságra mennyire "vészes"?
Én a világos változatát nézegetem már évek óta, de mivel automata, eddig nem szántam rá magam.
Pedig minden klappol. Tökéletes méret, talán még a vastagságára is azt mondom, hogy ok. Nem él külön életet a csuklón.
Normális hosszúságú, jól látható perc indexek. Ezt egyik kvarc Seiko-nál sem voltak képesek megoldani.
A legtöbb sunburst típusú számlapon alig látszanak az indexek. Nevetséges.
Szóval nagy szerelem az SNKL41, gyakorlatilag GS feeling. Csak ne lenne automata.
De lehet, beleugrom... -
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
csaba1203 #227338 üzenetére
Inkább az Armaninál és a Hilfigernél vannak gondok az árral.
Persze, (átlagban!) drágábbak, amiket felsoroltam, de inkább költök valamire 80-at, mint hogy kidobjak 40-et. Ha meg az olcsóság a cél, akkor Kínából rendelek, van ott jobb ezeknél.
Szerk.: Ha akciósan kijön az Armani 20k körül, annyiért szerintem nem vétek megvenni.
-
válasz
csaba1203 #226899 üzenetére
Nem nézted be. A spring drive az egy automata szerkezet egy kis elektronikai rásegítéssel, ahogy fagyalllo kolléga leírta.
Ha kocsikkal hasonlítanánk össze, akkor így nézne ki:
belső égésű motor - automata
belső égésű motor + rásegítő el. motor (hybrid) - automata spring drive
el. meghajtás + belső égésű motor töltésre - kinetic direct drive
tisztán el. hajtás - quartz -
g0n21
senior tag
válasz
csaba1203 #226164 üzenetére
Lemértem, a szivárványos változata a Volcano Ligthing-nak (Lunar Rainbow) 123gramm.
SPB147 - gumiszíjon 111gramm
Titán Camouflage G-Shock (gmw-b5000tcm) 104gramm az én csuklómra állítva
1989-es acél Rolex Datejust 16220 93 gramm.
Ha azt vesszük, hogy egy kerámiás Omega Seaamster (2010-2018) 160-170 gramm, 42 millis Planet Ocean 180 gramm, akkor a Casio-k nem is nyomnak sokat (ezt eddig is tudtuk, mivel nem tömör acél mind) -
Amatőr123456
csendes tag
válasz
csaba1203 #225046 üzenetére
Nekem is vékony 17,5cm-es a csuklóm és szerettem volna egy lünettás órát fél éve.
Seiko 5 tetszett, de 44 mm - es méret túl drabális volt számomra. Jött szembe harmad áron egy 1 hónapos solar Citizen Chrono 44 mm, amit nem lehetett kihagyni, de az is túl nagy lett, ezért eladtam. Az alsó árkategóriában a Citizen automata és solar (kb. 41mm) és az Orient Mako2 és 3 (42/47) között nézelődtem.
Végül Mako 3 (zafír üveggel ennyiért nem kínálnak búvárokat) lett a befutó, egy szinte karcmentes 1 éves 40 eFt-ért. 42 mm, de a lehajló tokfül miatt kisebb csuklóra is megfelel.
Íme:
[kép]
A Ray sem rossz. -
Veron
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
csaba1203 #225051 üzenetére
Van azért választék bőven, Wardéknál 38mm-es is van, vagy ott van az egyik kedvencem, a 39 millis Baltic Aquascaphe. Bár most épp elfogyott, de 40mm-ben ott van a Traska Freediver is, biztos vagyok benne, hogy lesz még náluk valamikor. Vagy ha esetleg nem zavar, hogy Rolex homage, ott van a Tisell is. És biztos van még sok-sok, amit nem soroltunk fel.
-
SOAD19
addikt
válasz
csaba1203 #225046 üzenetére
Van pár alternatíva. A teljesség igénye nélkül:
CW diverek között akad jó pár 40mm-es, NTH, Zelos Mako/Swordfish, Nodus Contrail, Steinhart Ocean 39-ek, Dan Henry 1970, Geckota G-02. Vagy még a Lorier, vagy a Ventus Northstar is ott van.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos van még ezeken kívül rengeteg.Itt van egy videó, amiben van még pár alternatíva: [link]
-
@mriya@
őstag
-
Fall-N
veterán
válasz
csaba1203 #222513 üzenetére
Nekem sem, élelmiszer boltban dolgozok, bár oda ritkán húzom fel, mert az Amazfit Bip van a feladatra.
Viszont ez egy klasszikus/dress óra, nem csak öltöny mellé lehet felhúzni, viszont fordítva már nem biztos hogy célszerű búvár órát húzni az öltöny mellé. Kivéve a Rolex Submariner.
Nem illik azt sem, de az egy ikonikus óra, így bocsánatos bűn.
consono: +1 A piros és fekete örök klasszikus szín páros. Nem mellesleg a fekete optikailag kicsinyíti a piros számlapot. Szerintem pont rém gagyi lenne például fehér körvonallal vagy más világos színnel.
-
dzsi23
addikt
válasz
csaba1203 #221805 üzenetére
A telefon órája lehet pontatlan, nem szinkronizál folyamatosan. Én gépen a time.is-t nézem, az megmondja, mennyire pontatlan a gép órája. Telefonon pedig a WatchCheck-et használom, amivel lehet "mérni" és tárolni az órák járáseltérését, és minden egyes mérésnél lekéri a pontos netes és gps-es időt, nem csak óránként vagy naponta.
-
-
Quartz51
tag
válasz
csaba1203 #221401 üzenetére
Ez lepukkanva? Nézőpont kérdése. Kellett neki egy szerviz, egy új üveg meg egy polír. Alap dolgok. Számlap és mutatók hibátlanok, nem hiányzott egy alkatrésze sem, nem volt se törött rugó, se csapágykő. Autónál se mondjuk az olaj és fékbetétcserére, hogy felújítás :)
-
Sir Pocok
őstag
válasz
csaba1203 #220260 üzenetére
Hát amennyire tudom az Orient Star-ok itthon 150 eFt-tól indulnak, vélemények szerint Seiko Presage színvonalat minimum hozzák, többek szerint egy kicsivel felette is vannak.
Nekem ami van nagyon magas szintet képvisel, az egyik Kronométer adásban is szerepelt és elismerően beszéltek Gonzi-ék róla, nem véletlen.
-
dzsi23
addikt
válasz
csaba1203 #219597 üzenetére
"tudnod kell maga a windows is ezt teszi figyeli minden lépésed"
A másik hsz-t nem olvastad el? Nyilván a microsoft is a felsoroltak közé tartozik.
(#219601) Sir Pocok:
Ha tényleg van raktáron, persze, hogy megkapja a vásárló. Egyébként "Forgalmazó: Vivantis". [link] Csak azt nem tudom, hogy a garancia gyári-e.Egyéb:
Egy öreg Poljot 2409 szerkezettől milyen pontosság várható? -
Bubaaa
aktív tag
válasz
csaba1203 #219449 üzenetére
Köszönöm. Vigyázok a cuccaimra.
Van egy régi kvarc órám, 22 éve nyüstölöm,éjjel nappal rajtam volt. Estem biciklivel,fociztam benne, szó szerint kapott az már mindent. A lünettán a festék kopottas,a szíj és a tok itt-ott karcos,de az üvegen egy hajszál karc sincs. Nem is értem mikor ide feltesznek pár hónapos,esetleg éves órákat,szétkarcolt üveggel.
A telefonomon sosem volt még tok,nem is értem miért van másnak rajtaMegveszek egy prémium üveghátlapos csodaszép telefont,és beleteszem egy 1500 forintos műanyag gagyiba,és amíg használom azt fogdosom.
váááá. Na de nem vagyunk egyformák
-
dzsi23
addikt
válasz
csaba1203 #219391 üzenetére
Azt mondják, hogy koronával lefelé nem szabad tenni, a többi pozíció szerintem tökmindegy.
Viszont nálam ez az a pont, ahol a lelkesedés átcsap nyűgbe; minden órámat számlappal felfelé teszem le, nem méregetem, hogy milyen pozícióban mennyi az eltérés. De én több órát is hordok, szal úgyis megállnak a mechák, és mindig be kell állítanom. Lehet, hogy ha csak egy lenne, akkor hajlandó lennék ezzel foglalkozni.
-
@mriya@
őstag
válasz
csaba1203 #219346 üzenetére
Hátlap, számlap, 3-6-9-12 óra lent.
Nem mindegy.
És valóban ott van még a hőmérséklet.
Volt olyan órám, amit nyáron a hűtőszekrényben, télen a fürdőszobaablakban tartottam éjjelente.
És nem mindegy az sem, hogyan viseljük napközben.
Egy targoncás automata karórája másképpen működik, mintha egy irodista csuklóján lenne. -
dzsi23
addikt
válasz
csaba1203 #219226 üzenetére
A járástartalék vége felé minden óra pontatlanabb kicsit (vagy nagyon), és ha lemerülve felveszed, akkor pont a járástartalék végén van, még akkor is ha folyamatosan "töltődik".
A 7S szerkezetnek 41 órát adnak meg járástartaléknak, de valószínűleg nem 41 óra után áll meg, hanem valamivel később, csak a kötelező 41 óra után már nem lesz pontos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest