- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
válasz
korpicschess #271277 üzenetére
Szerintem csak az emberünk simán szerzett az órához egy dobozt meg egy gar kártyát, hogy többér el tudja adni.
Nem ismerem ezt a típust, de ha hamis lenne, akkor már látnád ennyi nézegetés és összehasonlítás után. -
bigmasterg
addikt
válasz
korpicschess #271271 üzenetére
Az a helyzet, hogy a Caliber 80 is ETA 2824 alapú.
[link]
"based on the ETA caliber C07 series, which itself is based on the legendary ETA caliber 2824-2. This caliber was announced at Baselworld 2012."Ha tudja a 80 órát, az jót jelent.
Bevizsgáltatni random órásnál valóban nincs értelme, nem feltétlenül tudja megmondani hogy doboz vagy szerkezet csere volt-e. -
GlitterJohan
csendes tag
válasz
korpicschess #271271 üzenetére
40 ezerért több órás is bevizsgálja.
-
dzsi23
addikt
válasz
korpicschess #271269 üzenetére
Most hirtelen egy gyors keresés során 3 féle szerkezettel is láttam ezt az órát, és lehet, hogy mind eredeti, de lehet, hogy nem, eléggé zavarba ejtő, fogalmam sincs. Szerintem írj nekik, vagy nézesd meg szakszervizben.
Szerk.: A water resistant felirat egyiken sem ilyen, de attól még simán létezhet ilyen változata.
-
fagyalllo
őstag
válasz
korpicschess #251102 üzenetére
Tudom, az egész csatot nem lehet cserélni, csak egy részét: [link]
-
fagyalllo
őstag
válasz
korpicschess #251072 üzenetére
Nekem arany tokos, étcsoki számlapos volt ebből: [link]
-
zolikaDB
veterán
válasz
korpicschess #251075 üzenetére
Még ilyen árfolyamon is éri az árát szerintem.
(#251079) SH4D0W2011: Ennyire?
-
Jenne
őstag
válasz
-
Veron
addikt
válasz
korpicschess #251073 üzenetére
csere 3rd party (vagy másik Seiko) csatra?
-
fagyalllo
őstag
válasz
A Seiko 8F32-0300 csatja állítólag jó rá, azon három lyuk van, 30A8JZ-BKJ a cikkszáma. Kérdezd meg a szervizt, hátha rendelhető még.
Illetve olcsó megoldásként egy hosszabbítót lehet a csat és szíj közé beiktatni: [link]
-
zola96
senior tag
válasz
Órásnál megkérdezni, hogy esetleg furna -e egy lyukat. Kettőt?
-
Veron
addikt
válasz
nagyon szép darab. mi ez?
-
BloodRay
veterán
válasz
Nagyon szép darab!
A szíjjal kapcsolatban megértelek, nálam is volt hasonló helyzet... -
zolikaDB
veterán
válasz
Attól függ, milyen árszegmensben lőtted
Ez a számlap nekem is bejön. Mi a pontos típus? -
korpicschess
veterán
válasz
A kérdés lemaradt: nagyon tetszik a fém szíj, jól megy az órához, tömörszemes, csatja sem lemez. Viszont úgy lenne jó, ha még egy finombeállítóval nagyobb lenne.
Plusz egy szemmel és eggyel kisebbre véve (2 van) pedig nagyon laza.
Mi lehet a megoldás? Nézegessek csatokat, hátha valamelyik jó lesz? -
@mriya@
őstag
válasz
korpicschess #248057 üzenetére
Bogár Sándor nagyon tudja.
De Hantos László is szépen dolgozik. -
rbalint88
addikt
válasz
5 eve volt 10k, szerintem teljesen korrekt a 15-20k
-
i400
senior tag
válasz
Van órapolírozós fb csoport, ott is kérdezz rá hátha tud vki vmit ajánlani!
-
MARVEL
tag
válasz
korpicschess #243249 üzenetére
A Strapcode gyárt pont ehhez a modellhez nagyon jó fém szíjakat. [link]
Sajnos az árazást tekintve vastagon fogott a ceruza.
A használtpiacon érdemes szétnézned. Néha meghirdetnek egy-egy hozzvaló 20-as gyári Seiko szíjat. -
Land
veterán
válasz
korpicschess #243251 üzenetére
Köszi!
-
Land
veterán
válasz
korpicschess #243249 üzenetére
Mennyiért sikerült venned? Én is árulok olyat, nem igazán van rá kapás. Csak ezért kérdezem.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
korpicschess #242152 üzenetére
Az én ötösöm cca. 23 éves, és érzi a szerviz hiányát, pedig dobozban pihent élete nagy részében. Nem áll meg, de a járástartaléka lecsökkent tizenvalahány órára - nem hordom, ne kopjon tovább. Szóval bármit kifoghatsz használtan. Szerviz nélkül nem sok örömöd lesz benne. De ápolt példány simán elmegy napi 5-10 mp-en belül, és nem áll le, ha viseled napközben. Nem rossz maga a szerkezet. Wish-en rengeteg hamis órát forgalmaznak, /már le kellett volna csukatni őket régen/ de többnyire felismerhető a minőségük szabad szemmel is. És ugye az indiai legózottak is ott vannak a neten.
-
Quartz51
tag
válasz
korpicschess #242146 üzenetére
Elnézést, figyelmetlen voltam. Ha jól értem, azt szeretnéd megtudni, hogy az általad kinézett, használt órát érdemes-e megvenni. Jósda a következő ajtó balra.
Olyan nincs, hogy egy óra csak úgy megáll, meg sokat összeszed. Az ilyen órát meg kell javítani, le kell szervizelni és jó lesz.
-
Quartz51
tag
válasz
korpicschess #242139 üzenetére
Először a fejedben kell rendet tenni, mert van némi zavar :)
Bevallottan nem méred már az óráidat, és csak pár napig hordod ugyanazt, tehát gyakorlatilag semmi szükséged egy nagyon pontos órára, csak a jóleső, szívmelengető tudatra, hogy ilyen van a kezeden. Ehhez képest automata órát szeretnél, egy belépő kategóriát, és seikót...
Másodszor még egy olyan óra is teljesen megfelelő hétköznapi használatra, ami egy percen belül van napi szinten, csak dicsekedni nem lehet vele.
Harmadszor pedig minden mechanikus óra másképp lesz pontos, ha más hordja. Hiába adnám oda az enyémet, mondván ez 10-15mp-en belül van, ha a te hordási szokásaiddal fél perces eltérése lesz. Fiókban állva meg főleg:) -
GorkyZero
csendes tag
válasz
korpicschess #242101 üzenetére
Használtan vettem, mert jó áron tudtam így megvenni.
A szervizben kérték is a garanciapapírt, ami így nincs, de nem garanciális javítást kértem, hanem egy ajánlatot, milyen áron tudják javítani. A válasz az volt, hogy ezen nincs mit javítani.
-
GorkyZero
csendes tag
válasz
korpicschess #242056 üzenetére
-
zoarden
tag
válasz
korpicschess #241739 üzenetére
Én vettem egyedileg készített kék velúrt Kamillától. Sztem itt a fórumon többen is meg tudjuk adni az elérhetőségeit
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
korpicschess #238912 üzenetére
A régi sokkal szebb.
FB csoportban van egy eladó NOS Seiko kvarc szögletes tokkal, a nyolcvanas évekből. Komolyan elgondolkodtam, annyira szép. Valahogy vonzanak ezek a klasszikus formák.
-
@mriya@
őstag
válasz
korpicschess #238912 üzenetére
Szerintem eredeti.
-
dzsi23
addikt
válasz
korpicschess #236445 üzenetére
"Nekem a feelingje más egy automata órának, jó érzés a tudat, hogy nincs benne semmi elektronika (elég az nekem a munkám során
). Még azt is mondom, hogy amennyire nyűg beállítani őket mikor felveszed, pont annyira élvezetes is."
Ezzel abszolút egyetértek; egész nap a monitort bámulom, vagy a telefont nyomkodom, muszáj néha kiszakadni a modern, szaladó világból, és visszatérni kicsit a középkorba... még ha csak egy pillanatra is. -
dzsi23
addikt
válasz
korpicschess #236443 üzenetére
Tudom, hogy erre értetted, de továbbra is csak használati tárgyak esetén látom értelmét a gazdasági totálkárnak. Az óra használati értéke pedig ma már közelít a nullához, vagyis szinte csak nosztalgia, szentimentalizmus és divat az egész. És ha tetszik nekünk egy óra, netán szeretjük azt az órát (már amennyire egy tárgyat szeretni lehet), vagy csak hozzánk nőtt az idők során, miért lenne baj, hogy 10-20-30 év alatt ráköltjük az árát?
Tfh. egy 400 ezres órának, 50 ezer a karbantartása, és 5 éves ciklussal számolva 40 év alatt költjük rá az árát. Egy 50 ezres órának meg legyen 20 ezer, vagyis 10-15 év alatt költjük rá az árát. De az az 50 ezres óra 40 év alatt még mindig csak 210 ezer forintunkba került, a 400 ezres meg 800 ezerbe, mégis az első a totálkár? Ha tetszik egy 50 ezres óra, vagy mondjuk arra van keretem, miért kellene totálkárként felfognom, hogy 10 év alatt ráköltöm az árát? Hordom, tetszik nekem, jól érzem magam benne (és még az időt is mutatja), ezt fizetem meg a szervizzel.Amúgy nem hiszem, hogy 5 évente 20-30 ezer forint olyan irdatlan nagy összeg lenne, hogy bárkit is padlóra küldene, főleg, hogy (a nem várt meghibásodásoktól eltekintve) számíthat rá, aki mechanikus órát vesz, csak 500 forintot kell havonta félrerakni a fizuból.
Az óravásárlás más, az általában hirtelen felindulásból jön, és általában máris, azonnal kell, nem ér rá 5 év múlva.
-
Fall-N
veterán
válasz
korpicschess #236379 üzenetére
Nem indítasz vitát. Én is úgy vagyok vele, hogy az olcsó kategóriás automata óra, tényleg csak nyűg. Nem ér annyit az egész, hogy az óra felét, harmadát ráköltse az ember. Egy 100-200 ezer Forintos óránál már több értelmét látom. Olcsó óránál praktikusabb a kvarc. De ahogy látható, például kronometer óránál nem véletlenül használ mindenki kvarc szerkezetet. Túl bonyolult és drága a szerkezet és drága is a fenntartása. Bármennyire szeretem a mechanikus szerkezeteket, a mindennapokban egy kvarc praktikusabb. De azért sem gond ha kvarc az óra, mert lehet belőle fényevő, GPS-es mindenes (Seiko Astron például) is.
-
dzsi23
addikt
válasz
korpicschess #236379 üzenetére
"Szerencsére azért nincs annyira rossz állapotban"
A kép alapján egyáltalán nincs rossz állapotban.
"Nem akarok vitát indítani, de..."
"Minden, ami a 'de' előtt elhangzik, lényegtelen." - GoT
"20k olyan összeg, hogy abból komplett szerkezet cserének ki kéne jönnie. Tehát mondjuk 50k egy óra, akkor 20k-s megelőző szerviz már közelít a gazdasági totálkárhoz."
Bevallom, ez a hozzáállás mindig kiakaszt kicsit, de mivel nem akarsz vitát indítani, én sem fogok.
Így csak annyit mondok, hogy ez függhet pl. az érzelmi száltól is.
Azokhoz az órákhoz, amiket magamnak megveszek, a kezdeti néhány napos, hetes, olykor esetleg néhány hónapos lelkesedésen kívül abszolút nem köt semmi, ezért is cserélgetem gyakran (jah, pár hete mondtam, hogy "megérkeztem", de nagy valószínűséggel ez is elhamarkodott kijelentés volt), és én ugyan ezekben sem cserélnék szerkezetet, amíg a jelenlegi menthető hasonló áron (egyrészt szentimentalizmus [nem mintha elhinném, hogy lelkük van, de szerintem az már nem ugyanaz az óra lenne], másrészt nem szeretek felesleges szemetet termelni, harmadrészt meg inkább támogatom azzal a pénzzel az órásokat, mint hogy kínából rendeljek új szerkezetet [ami a Seiko hibájából túl olcsó... szerintem hiba...]), de (mivel nem vitázunk) megértem azt, aki pár ezer forint spórolás miatt inkább kicseréli.
Viszont, ha köt valami érzelem az órához (mondjuk, mert kaptam valakitől), akkor tökmindegy, hogy 50k-t vagy kevesebbet ér, akkor is megéri 20k-ért szervizeltetni. Én 1 szervizzel is ráköltöttem a Poljotomra és a Raketámra a piaci árukat, és nem bántam meg. Olyan órára pedig, ami nem ér nekem annyit, hogy szervizeltessem, nem is érdemes költenem egy forintot sem, inkább eladom, még évekkel a szervizciklus lejárta előtt.Amúgy a "gazdasági totálkár" kifejezésnek nálam csak használati tárgyaknál van értelme (autó, számítógép, stb.).
-
Fall-N
veterán
válasz
korpicschess #236401 üzenetére
Természetesen független órásra gondoltam, a hivatalos nem fog alkatrészeket cserélgetni. De ha ez az eljárás akkor valószínűleg külön nem is kapni komponenseket, hanem csak egyben a szerkezetet.
-
Fall-N
veterán
válasz
korpicschess #236391 üzenetére
Lehet hülye kérdés, de egy órás nem tudná kicserélni a műanyagot fémre? Van fém alkatrészes Powermatic is, gondolom kompatibilis egymással az összes és alkatrészek is rendelkezésre állnak (drágán persze). Ez csak elméleti kérdés, mert régen rossz ha egy 0 perces órával így kellene kezdeni. Viszont ha megvenné az ember és szerviz esetén cserélhetne az más. Mondjuk én is úgy vagyok vele, hogy alapból meg sem venném.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
korpicschess #236107 üzenetére
Nekem a csont új Tissot kevesebb mint 2 hónap alatt karcos lett itt-ott a zafír üvegen kívül ,pedig vigyázok a cuccaimra ,sajnos kikerülhetetlen a hajszálkarc a fémen.
Szíj oldala ,mikor lerakom a bal kezem az asztalra hajszálkarcokat kreált ,pedig maga az óra még mindig új ,még a fóliát sem vettem le a csatjáról.
[kép] -
dzsi23
addikt
válasz
Majd azért csinálj képet a polír előtt és után is, hogy láthassuk az újjászületést.
-
nrg.960
tag
válasz
A szabályozás és a polírt minden értemesebb órás meg tudja csinálni, akik nem csak elemcserére specializálódott, Hantos, Pesti Órás esetleg Seiko Boutique-ba vinném.
4r36 egy nagyon jó kis szerkezet. Kb 20 óra fordult meg nálam azzal a szerkezettel vagy 4r35-el ami csak a dátumos verziója. Egyiknek sem volt semmi gondja. 5 évente 20k a szervize. Utólag tudsz kb 18-20k beépítéssel együtt zafírosítani.
-
bV40
újonc
válasz
korpicschess #235603 üzenetére
ETA2836-2 a 2824-es szerkezet day/date változata. Örök igásló, tényleg sokat kibír (nekem a Fortis Official Cosmonauts-ban dolgozik immár 1995 óta). Amit sokan el szoktak szúrni a day-date szerkezeteknél, az a dátumváltás, arra figyelj oda. Egy "elabore" 2836 sokkal jobban szabályozható, mint egy 4r (illetve van akit zavarhat még, hogy a 4r-nek szemmel nagyon jól láthatóan darabosan mozog a másodperc mutatója a jóval alacsonyabb lengésszám miatt)
Empsepo: nem kell drámázni, minek? Ha valaki menni akar, akkor menjen. Én is így tettem pár éve
úgy viselkedek, ahogyan ennyi marhasághoz illik
ez csak egy netes fórum, semmi több
-
Eugene Roe
őstag
válasz
korpicschess #235604 üzenetére
Seiko 4R kb a legmegbízhatóbb, ami létezik, plusz ha tönkre menne is olcsó.
7000Ft-ért beszabályozzák neked Budapesten +-10 sec alá (99%), nekem +3 sec lett szabályozás után, igaz gyárilag is csak +7 sec volt.
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #235603 üzenetére
Annyi még, hogy Seiko 4R36 is érdekel, mert ahogy írtam nagyon tetszik az SRPE53K1 modell. Pl a gyári adat pontosságra elég brutál (rossz). Milyen ez megbízhatóságban?
Orientjeim simán szerintem 5-10s körül lehetnek, de már rég nem nézem, csak az a szempont (a használt ETA werkre), hogy mondjuk 3 napnyi hordáson ne jöjjenek be percek... -
fagyalllo
őstag
válasz
korpicschess #235496 üzenetére
Tudor Black Bay 41 hasonló
-
Eugene Roe
őstag
válasz
korpicschess #235489 üzenetére
Gonzi lesz a hivatalos forrás, de amennyire én utána olvastam, úgy az jött le, hogy a tissot alap powermaticja a "rettegett" műanyag powermatic. A cosc minősítésű tissot már rendes fém powermatic. A hamilton túlnyomórészt (kizárólag?) fém alaktrészes powermaticot használ.
Nekem nem volt műanyag powermatic, de egyrészt egyik powermatic sem szabályozható, ezért míg a 10 ezer ft-os seiko szerkezetet 99% be lehet szabályozni +-10 sec (inkább +-7 sec) alá, addig ha a powermaticot +15 secen kapod meg, akkor ÍJ (talán 15 sec a toleranciája, de nem vagyok benne biztos).
Emellett a műanyag gyorsabban kopik mint a fém, és pótalkatrész is nehezebben beszerezhető, drágább hozzá (+ a gyári szabályozás problémája), így ha elkopik, akkor kuka (vagy gyári lehúzós(abb) szervíz), és újat kell venni, tehát ebből a szempontból quartzként viselkedik, nem automata óraként, ha fontos neked ez a szentimentalizmust tekintve.
Aztán valaki majd kijavít, ha sok hülyeséget írtam
-
válasz
korpicschess #234565 üzenetére
Rosszat sejtek. De ne legyen igazam A kelllékesek lehúzhatják a rollót.
Meg sok microbrand is. -
fattyu
veterán
válasz
korpicschess #234385 üzenetére
nekem a Nomost kiszúrták kollégák. Nem tuták mi az sem hogy mennyi az annyi de azt hogy deszép azt igen
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #234248 üzenetére
Na meglett a kiszemelt, nagy örömömre. Élőben sokkal szebb volt, mint amire a képek alapján számítottam.
Orient Millenium, járástartalék kijelzés, gyönyörű számlap, alsó logó és bal oldali dátum, és 4 óránál levő korona, világító mutató és pötty az indexnél...Azért van pár, nem túl mély karc a tokon és az üvegen is. Az üveg pedig domború, ami klassz feature. Érdemes/lehet ezt javítani, vagy csak cserélhető? Bár azt hiszem, hogy nem zavaró karcok a napi használatban.
-
fagyalllo
őstag
válasz
korpicschess #234244 üzenetére
Milyen órán kell üveget cserélni?
-
dzsi23
addikt
válasz
korpicschess #234244 üzenetére
"Van már pár automata órám, nem olyan drágák, mennyire érdemes szervizeltetni őket, ha minden oké velük?"
Kevés az infó.
-
válasz
korpicschess #233554 üzenetére
Hirsch?
-
törölt tag
válasz
korpicschess #233335 üzenetére
Vagány az a Q&Q. Titán, szolár, wr100. Érdekes darabja a kollekciódnak.
-
Jenne
őstag
válasz
korpicschess #233327 üzenetére
Szia!
Én egy ilyen szíjat hordok az "ünnepi" órámon. HIRSCH Grand Duke. Nagyon szeretem. Nyomógombos pillangócsattal.
-
fagyalllo
őstag
válasz
korpicschess #233327 üzenetére
Itt nagy a választék és vannak egész olcsó szíjak: [link]
-
momcrew
tag
válasz
korpicschess #233276 üzenetére
Szia,
nekem [ez] vált be. Nagyon jó minőségű. -
fakekorom
tag
válasz
korpicschess #233112 üzenetére
alival sztem csak óvatosan: ha jól tudom, július 1-től egy 1Ft-os szíjra is vámkezelési díj lesz, majd az egészre ÁFA. és egyáltalán nem biztos, hogy egy ma leadott rendelés ideér a "jeles" dátum előtt
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
korpicschess #218587 üzenetére
Nekem is van ilyen órám. Télen kiveszek egy szemet, nyáron visszarakom. Pont a határon van, és csak két lyukas a zár, nem három /Kásió/
. Javaslom a láncszíjat /shark/, az kényelmesebb.
-
dzsi23
addikt
válasz
korpicschess #218587 üzenetére
"A legtöbb óra csatján a finombeállításnál azért lehet 1 szemnél nagyobbat állítani."
Ez az, ami sajnos nem igaz; inkább úgy mondanám, hogy van olyan. Én is mindig küzdöttem a fémszíjakkal emiatt. Esetleg kereshetsz kompatibilis csatot, amin nagyobb a finomhangolási lehetőség (hosszabb, több lyukkal), vagy néha gyártanak félszemeket, ami pont ugyanolyan, mint a többi szem, csak fele a hossza.
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #218540 üzenetére
Csak béna voltam, sikerült a dolog.
-
dzsi23
addikt
válasz
korpicschess #213660 üzenetére
20k még mindig olcsóbb, mint egy strapcode szíj, de abból is csak Mako 2 van.
-
dzsi23
addikt
válasz
korpicschess #213658 üzenetére
Gyári Mako 3 fémszíj nem jó?
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #209480 üzenetére
Sziasztok!
Megint én zavarognék. Utánanézve olcsó szíjakból kb. esélytelen, hogy olyan fémet találjak ami illeszkedik. A gyári sem a legjobb minőség a tesztek alapján, nem is tömörszemes a vége.
Emiatt lehet, hogy maradnék a bőr illetve nato szíjaknál.
Van még egy Orient Symphonym, arra korábban fehér varrású olcsó Ebayes szíjam volt, okésak voltak, de 1 év után mint szétment, valszeg nem is bőrök.Kérdés: Rios impregnált tehén szíj milyen lehet, és milyen élettartam várható tőle? Van épp akciósan, így nem is vészes az ára, de nem ismerem, nem tudom, hogy elvárható-e 2-3 év tőle?
Így a Mako-n is tudnám használni, ha éppen úgy van, mert azonosak a méretek. -
Mortel
senior tag
válasz
korpicschess #208975 üzenetére
Ferenc körút - Mester u. sarka.
Casio szerviz.
Ott políroznak is.
Üdv:
M
-
Empsepo
senior tag
válasz
korpicschess #208970 üzenetére
Nem Budapest, Szigetszentmiklós.
Kriston Károly órás.Normális árakon dolgozó, megbízhatónak tűnő órás.
Esetleg.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
korpicschess #208975 üzenetére
Olcsóbb és egyszerűbb mutatvány egy csere mint az üveg polírozás.
-
gipsztigris
addikt
válasz
korpicschess #208970 üzenetére
Az alis bőrszíjakkal csak az a baj, hogy szinte egyik sem bőr.
Jó esetben a kéz felőli bélésbőr az, de leginkább az sem.
-
dzsi23
addikt
válasz
korpicschess #208929 üzenetére
Jobb megelőzni a bajt, 6 év után már nyugodtan el lehet vinni "kötelező" szervizre, nem kell megvárni, hogy baj legyen.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
korpicschess #191820 üzenetére
Nézz be a Harry 2003 Kft.-hez, én sok jó és olcsó szíjat vettem náluk. Bláthy Ottó utca 4-8, Fradi pálya közelében.
-
gipsztigris
addikt
válasz
korpicschess #191820 üzenetére
Akkor viszont csak az ebay "bőr" szíjai jöhetnek szóba a low budget jegyében.
-
gipsztigris
addikt
válasz
korpicschess #191813 üzenetére
Keresd meg M1ó vagy vadászcsiga kartársakat. Cca. 10 eFt-ból csinálnak neked olyat, hogy megnyalod mind a tíz ujjad.
-
Sanki
addikt
válasz
korpicschess #157745 üzenetére
Skywatches-on szerintem van ebből az órából.
-
Kbali
nagyúr
válasz
korpicschess #150517 üzenetére
Sétálj be kisebb óráshoz. Én vidéken vettem kétezerért valódi bőr jelzéses szíjat. Egy-két évet az is ki fog bírni, de büdös lesz.
-
Kbali
nagyúr
válasz
korpicschess #150512 üzenetére
Adj neki egy rendes Mio vagy Csigaszíjat, vagy konfekcióból Hirsch, esetleg Rios.
-
condy
senior tag
válasz
korpicschess #114012 üzenetére
Timecenter meg is mondta ránézésből.
nbukta77: Csatlakozva Saint véleményéhez: Ez az óra nem az a NATO-s fajta.
-
TimeCenter
tag
válasz
korpicschess #114008 üzenetére
korpicschess:
A jobb alsó gombbal válthatod az üzemmódokat ( Idő, ébresztés, stopper, mutató alaphelyzet állító ).Állításhoz óvatosan húzd ki a jobb alsó gombot, a két bal oldali gombbal állíthatod a mutatókat.
Az ébresztést be vagy kikapcsolni a jobb felső gombbal lehet.Ezt a szerkezetet a MIYOTA 1995 és 1996 között gyártotta, utána kijött ennek az automatikus naptáros változatával.
-
condy
senior tag
válasz
korpicschess #114008 üzenetére
-
Milu87
csendes tag
válasz
korpicschess #113124 üzenetére
Eminem ritkábban hord talán öltönyt, és rajta viszont furán mutatna egy patek, mindenesetre sosem ítéltem még meg senkit sem az öltönye, vagy órája miatt.Januárban egy egész napot töltöttem egy multicég közép-európai pénzügyi igazgatójával, aki egy Garmin órát hordott, termeszetesen öltönnyel, mert elkezdett futni.
A lényeg, a take home messageNagyon kevés az a kör,ahol megítélnek, vagy elvárnak tőled egy bizonyos értékű óra birtoklását, ha másképp van, rossz helyen dolgozol
-
Milu87
csendes tag
válasz
korpicschess #113119 üzenetére
Clinton hordott Timex órát, nem jut eszembe, ki volt az a közgazdász,aki fekete G-shockban nyilatkozott pár hónapja.
Sok vezető hord jó órát persze, de ha az alapján ítél meg, pláne itthon, az nagyon nem jó vezető.. -
vadászcsiga
félisten
válasz
Na az a réteg az aki nem teszi el az omegája dobozát, aztán a nepper írhatja a leírásban hogy "csak az óra, doboz es papír nélkül"
-
von toth
tag
válasz
Igen. A metrón nincs jelentősége. Bár azt hallottam ez a trend kezd kiszorulóban lenni, pontosan a Putyini és arab villogás ellentételezésére.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
korpicschess #113096 üzenetére
Tyű... szep stílusos óra. Nekem a longnes feliratról mindig ez jut eszembe.
-
Lavie
tag
válasz
korpicschess #113096 üzenetére
Nagyon-nagyon szép!
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #113051 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
korpicschess #108804 üzenetére
Harry 2003 Kft. , Bláthy Ottó u. 4. Népligettől pár perc séta. - Kettő ropi alatt már vannak rendes bőr szíjak. Órás szerszámok is. Választék változó, de nagyon udvarias a kiszolgálás.
-
ZiD
tag
válasz
korpicschess #108750 üzenetére
Bár acél, én ilyen áron ezt venném
-
condy
senior tag
válasz
korpicschess #105764 üzenetére
Ennek bizony bőr kell. Szerintem.
Wg5113:
2hétig üres volt az Omi helye. Bele voltam betegedve. Na jó, azért annyira nem, de boldogabb vagyok így.
Pláne, hogy Dzsana fellvarta a ráncokat.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
korpicschess #39537 üzenetére
Amit eddig én gondolok összefoglalva: Orient.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
korpicschess #39535 üzenetére
A Seiko SNZH 53 az 42mm és jó szíja van ,de árban jobb az Orient a Seiko egy kicsit ismertebb,de pénz beszél...... .
-
Wg5113
aktív tag
válasz
korpicschess #39522 üzenetére
Ne haragudj melyik óra 37mm.es amire gondoltál? A szervíz dolgokat Bati megírta.
-
BAti77
aktív tag
válasz
korpicschess #39522 üzenetére
Minden automatának van rendszeres szervizigénye, a Symphony-nak is...
Nem hiszem, hogy a Ray-t gyakrabban hordanák be... A tömítéseket meg -általában- 10 évente ajánlott cserélni, vagyis minden második "kötelező szerviznél", de minden óránál, nem csak a búvároknál... -
Wg5113
aktív tag
válasz
korpicschess #39516 üzenetére
Egyetértek a vásárlók könyvével,legalább maradjon nyoma,mert az egész eljárás vérlázító.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
korpicschess #39513 üzenetére
Ugyanezt momdom én is ingyen is meg lehet karcolni azért kár fizetni.Nekik kellet volna jelezni,hogy elrontották.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
korpicschess #39503 üzenetére
A 100 m vízállóság normál körülmények között bőven elég és még az előnye ,hogy nem kell a koronazárat használni és tömitését cseréltetni a használatból eredő kopás miatt.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
korpicschess #39485 üzenetére
Szerintem is nézd meg az Orientet kékben és ha tetszik nyugodtan vedd meg jó választás.A Seiko a nagyobb értéke árban is jelentkezik,habár az SNZH 53 nekem nagyon tetszik.
-
BAti77
aktív tag
válasz
korpicschess #39493 üzenetére
Meg kell nézni élőben.
Én láttam már mindkét modellt -mondjuk nem egyszerre- és szerintem nincs nagy különbség a méretekben...
-
BAti77
aktív tag
válasz
korpicschess #39485 üzenetére
Seikoból a kéket, ha jól látom SNZH53K1-nak írják, talán így keresd...
-
Wg5113
aktív tag
válasz
korpicschess #39404 üzenetére
Az orient fémszija sem esik szét azért,csak nem olyan erős.A Seiko szervizben van 30% árengedmény alkatrészre és sokkal olcsóbban szervizelik,ha ott lett véve,ez későbbiekben azért nem rossz.Egy biztos a két óra között nincs olyan különbség,csak az itthoni árképzésben.Továbbra is csak azt tartom a kéz órával kapcsolatban döntőnek amit Bati is írt,hogy melyik tetszik jobban.Én megnézném őket élőben bent és kint is napfényen.
-
BAti77
aktív tag
válasz
korpicschess #39404 üzenetére
Itthon - egy-egy kivételt eltekintve - mindenhol magasabb árakkal dolgoznak, mint kint...
Seikot én kintről rendelnék, Orientet meg kapni árában itt is, kb. egy kategória a kinézett modellek. Amelyik jobban bejön...
Az is igaz, ha kintről rendelsz, nem biztos, hogy lesz érvényesíthető garanciád Magyarországon...
Jól utána kell nézni...
Ez alapján az Orient talán jobb választás lehet... -
Wg5113
aktív tag
válasz
korpicschess #39400 üzenetére
Müszakilag szerimtem csak a szíja erősebb a seikonak,de sok minden vehető hozzá.Én ha döntenem kellene a külső alapján választanék.
-
vass17
tag
válasz
korpicschess #39376 üzenetére
Én 1 hónapja rendeltem tőlük és még akkora érték sem volt, mint a tiéd. Mivel DHL-el küldik, gyakorlatilag megkerülhetetlen a vám (pontosabban az ÁFA). Amint behozta a DHL, a vám ügyintézőjük keresett telefonon, fizetési igazolást és egyebeket kértek.
Úgy gondolom, hogy ha valamit sima, postai úton küldenek (ami ugye veszélyesebb, sérülés és lopás miatt), akkor az éppen átcsúszhat a vámon, de amit futárszolgálat hoz be, az nem hiszem.
Sajnos, vagy nem sajnos, de ezt bele kell kalkulálni. -
Wg5113
aktív tag
válasz
korpicschess #39388 üzenetére
A méretek: 41X13, 20mm szij.Nagyon szép a számlap a kupolás hardlex-nek köszönhetően,jó összeszerelés,7S36C szerkezet pontosnak mondható,de nem COSC.Szép a fekete,kék és a fehér is.Nem lehet rosszat választani.Rádásul sok átalakítási lehetőség van elérhető áron akárcsak a Monsterhez.Nem utolsó sorban kényelmes viselni.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
korpicschess #39385 üzenetére
Lehet,hogy drágábbak lettek az óráik.Én tavaly vettem náluk SNZH55-öt 48 ért igaz kedvezményesen.Persze ez még igy is sokkal több mint 30 .Habár van még posta meg esetleges plusz vám.Kintről olcsóbb tudom.Bocs,hogy beleszóltam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Fotó állvány eladó
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest